Submet AS

2 Dodaj opinię
Submet AS
2 24 6 1

Opinie o Submet AS

Maro

Witam wszystkich.Może ktoś mi odpowie na pytanie jak zarabiają operatorzy żurawia wieżowego?

Uczciwy

(usunięte przez administratora)najniższe stawki,potrącane kampy ,posiłki co do spraw organizacyjnych jest ox. Piszecie że zarabiacie po 9000 tysięcy,tylko odliczcie sobie 2 tygodnie które siedzicie w domu które macie nie płatne plus bilety .Ja pracuję w stoczni w Polsce i mam na rękę 35 zł,przy dwustu godzinach mam 7000 tysięcy zł i jestem codziennie w domu z rodziną.Pozdrawiam.Uczciwy.

Ryszard
@Uczciwy 14.12.2018 13:33

Opisujesz stanowisko, które wymaga delegacji w firmie Submet AS? Napisałeś również o rzekomych przestojach, na które powinien być przygotowany pracownik. Możesz napisać, czy często zdarzają się tego typu sytuacje? Napisz proszę więcej informacji na temat opisywanego przez Ciebie stanowiska.

Piotr Spawacz

Widzę że same ah ehy nad Submetem a ja jednak znalazł bym wady, dlaczego nie zniosą opłaty za Kampy, co do spraw organizacyjnych to tylko pozazdrościć.

sprawiedliwi
@Piotr Spawacz 12.06.2018 20:07

to oszusci a szefcio(usunięte przez administratora) to zwykly lejwoda

rom
@sprawiedliwi 12.09.2018 18:47

wojewoda...

Leon

Ja pracuje w Submecie 2 lata mam stawkę 210 Nok • 216 godzin miesięcznie, zarabiam 45360 Nok Brutto minus podatek 35% 32400 Nok minus Campy i wyżywienie 9000 Nok zostaje 23400 Nok na rękę 11.000 zł jak przypomnę sobie pracę w firmie Crist to zastanawiam się dlaczego byłem taki głupi i pracowałem tam tak długo, po prostu czysty wyzysk !!!!

Norge
@Leon 13.10.2018 01:47

Jakie 216 godz? przestań pisać takie bzdety. 11000 zł w twoich marzeniach.Napisz jaka średnia płaca miesięczna wychodzi w skali roku? Wyjdzie 8000zł czy nie?

Ryszard
@Norge 21.10.2018 11:01

Masz inne wyliczenia odnośnie do pracy w firmie Submet AS? Jak w Twoim przypadku wygląda wynagrodzenie, które otrzymujesz, pracując w tym miejscu? Miesięcznie jesteś w stanie odłożyć kwotę, aby po powrocie do Polski, mieć oszczędności takie jak zaplanowałeś?

edgar malski

jedno z największyh dziadostw z POLSKI w Norwegii. Szanujesz swój czas ? Nie jedź. Submet to banda oszustów !!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: zaczac płacić i dbać o ludzi

Edyta

@Leon, czyli jesteś ogólnie zadowolony z pracy w firmie Submet AS? Ciekawi mnie jeszcze, jak wygląda atmosfera, która panuje w tej firmie? Kadra pracownicza jest dla siebie miła i dobrze ze sobą współpracuje? Opisz, jak wygląda ten aspekt pracy.

Leon

Proszę o opinie nt. warunków pracy Ile można miesięcznie zarobić po odliczeniu spania i jedzenia na czysto przy 200h pracy?

Edyta

@Olaf, mógłbyś dokładnie przedstawić, za co konkretnie firma Submet AS odlicza wynagrodzenie za pracę w tej firmie? Jeżeli już zdecydowałeś się na wypowiedzenie w tej sprawie, to podziel się z nami tym, jak dokładnie wyglądają warunki pracy, które oferuje firma swoim zatrudnionym pracownikom? Zachęcam do szerszej wypowiedzi.

Olaf

Firma jak na Norwegię płaci słabo,odlicza za wszystko oprócz powietrza.Z resztą ogłoszenie jest ciągle i nieprzerwanie dodawane co około 4dni(bez przerwy).Więc o czym to świadczy?

Edyta

@fafarafa, rozumiem, że przelot w obydwie strony leży po stronie zatrudnionego pracownika za pośrednictwem firmy Submet AS? Trzeba samemu zarezerwować i opłacić lot, czy może firma zajmuje się wszystkimi formalnościami, a pracownik opłaca jedynie sam przelot? Opisz, jak to wygląda z Twojej wiedzy.

fafarafa

Submet w branży stoczniowej ma najniższe zarobki !!!! po odliczeniu za kampy i żarcie zostaje 9000zł oczywiście bilety na samolot nie płacą !!!! wszystkie inne firmy płacą za wszystko i zarobki na czysto 12500zł więc Submet to ździercy i omijać tą firmę dużym kołem !!!!

Edyta

@Robbie Williams, uaktywniłeś się w wątku opinii o pracy w firmie Submet AS, więc podejrzewam, że masz informacje, które mogą być dla nas pomocne na temat pracy w tej firmie. Czy możesz podzielić się swoimi doświadczeniami na temat tego miejsca pracy?

Edyta

@sprawiedliwi, takie oskarżenia według szefostwa firmy Submet AS warto by uzasadnić, aby Twoja wypowiedź mogła zostać potraktowana jako zgodna z prawdą. Również, jeżeli posiadasz więcej informacji na temat pracy w firmie Submet AS to, proszę, abyś podzielił się nimi tutaj na forum.

Edyta

@Craner, aplikowałeś do pracy w firmie Submet AS na stanowisku operatora żurawia? Jeżeli nie to, czy masz zamiar to zrobić? Dlaczego akurat praca w tej firmie zainteresowała Cie? Może posiadasz jakieś informacje na temat pracy w tej firmie, którymi mógłbyś podzielić się w tym temacie? Zachęcam do wypowiedzi.

paweł

Krótko i temat bardzo dobra firma do dzis załuje ze dałem sie zbałamucicic polakaom i dałem klape polecam wszystkim paweł dzwigowy

Craner
@paweł 13.08.2018 09:46

Jaka stawka na operatora żurawia?

Edyta

@Sławek, aktualne oferty pracy, które umieszcza firma Submet AS można znaleźć w tym miejscu https://www.gowork.pl/praca/submet-as;pr Jeżeli któraś z ofert pracy zainteresuje Cię to zachęcam do aplikowania. Mam nadzieję, że uda Ci się otrzymać pozytywną odpowiedź od pracodawcy.

Sławek

Chciałbym zapytać, czy nadal odbywają się rekrutacje w SUBMET do pracy w Norwegii, w budownictwie (cieśla konstrukcyjny itp.)? Już kilkukrotnie składałem swoje CV i nic. Co prawda mam 54 lata ale mam spore doświadczenie w tym zakresie i nie mam nałogów. Chętnie podjąłbym pracę w tej firmie.

Edyta

@Gosc, co konkretnie chciałeś przekazać stwierdzeniem, że "nigdy nie wiadomo ile będziesz"? Możesz bardziej szczegółowo opisać, co miałeś na myśli? Czy chodzi o to, że wyjeżdżając do pracy za pośrednictwem firmy Submet AS nie ma pewności, jak długo będzie się w danym miejscu? Sprecyzuj to, co napisałeś, abym źle nie zrozumiała Twojego przesłania. @paweł, rozumiem, że zdecydowałeś się na zwolnienie z pracy w firmie Submet AS, jednak z biegiem czasu zauważyłeś, iż był to błąd? Co spowodowało, że zdecydowałeś się na taki krok?

Feliks

Podpowiedzcie jak organizują warunki pobytu za granicą? Czy pracy mają dużo?

Gosc

Budowlanka- koordynacji namiastka, 6/2 fikcja ( nigdy nie wiadomo ile będziesz). Wypłata zawsze na czas, domy takie sobie ale ujdzie.

Edyta

@Pracownik, fajnie, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami na temat pracy za pośrednictwem firmy Submet AS. W chwili obecnej firma Submet AS poszukuje pracowników do pracy w Norwegii na kilka wolnych stanowisk: https://www.gowork.pl/praca/submet-as;pr Na ten moment ktoś z Was rozważa aplikację na któreś z wolnych stanowisk? Może są tutaj osoby, które są już w trakcie dogrywania szczegółów wyjazdu do pracy do któregoś z miast? Zachęcam do podzielenia się doświadczeniami w tym temacie.

Pracownik

Cześć. Pracuję w firmie od niedawna więc chciałbym się podzielić tym co doświadczyłem i zaobserwowałem przez ten czas. Firma na aktualną chwilę oferuje stawki w granicy 195nok/h w Oslo brutto na start, sam zarabiam już więcej ale to dzięki zaangażowaniu i predyspozycją językowym. Mieszkanie tak jak opisano przez poprzedników są potrącane (1500nok/week) raczej nie widać na horyzoncie zmian w tym kierunku, dodatki do dojazdu na miejsce pracy faktycznie są płacone, nadgodziny w zależności od projektu (jeśli inwestor się zgodzi lub prowadzący projekt) są płacone 40% i wyższe, czasem zdarzają się 100% w niedziele ale są to wyjątkowe sytuacje i raczej nie spodziewałbym się ich często bo wszystko zależne jest od projektów, aktualnie jest mało ludzi do pracy a możliwości na rynku są duże. Praca bezstresowa w normalnych godzinach pracy zdrowych i rozsądnych przynajmniej dla mnie (10h w pracy 9h płacone, przerwy 2x 30min niepłatne) jak dotąd spotkałem się z normalnymi ludźmi czy to ze strony współpracowników czy innych firm co było i jest bardzo miłym doświadczeniem jak na pierwszy wyjazd zagranicę. Angielski znam bo miałem w szkołach ale są ludzie bez języka i dają radę ( są osoby które pracowały bardzo długo w norwegi i języka jak nie znały tak nie znają). Wypłaty pewne zawsze tak jak wychodziło z timelisty. Na pewno mogę polecić firmę osobą które mają jakieś doświadczenie z pracą w Polsce i chcą jechać pierwszy raz do pracy do Norwegii, firma pomoże wam załatwić sprawy związane z pobytem (D-number, policja i jak trzeba to i bank ). Dla jednych 7-8 tys w kieszeni to mało jak czytam komentarze ale takie są realia normalnej pracy w Norwegii. Jedynie wypożyczalnie pracowników oferują prace na kontraktach z mniejszymi stawkami darmowymi mieszkaniami dojazdami i jakimś wyżywieniem ( tak słyszałem ) ale jest to wyrównywane duża ilością godzin 12h dziennie i zmiany 1 tydzień dzień 2 tydzień noc 3 tydzień polska i powrót 1 tydzień... Średnie zarobki betoniarza w Norwegii według danych które znalazłem to 38-39 tys koron brutto. I teraz magia: 39 tys brutto w 150h w ciągu miesiąca daje stawkę 260 brutto ( stawka dla osób mieszkających na stałe w Norwegii) Submet oferuje 195nok/h i 200h w ciągu miesiąca a kwota pozostaje ta sama lecz masz możliwość powrotu do Polski w trybie 6/2. Na koniec nie ma co ściemniać i oszukiwać chcąc mieć płynność finansową w firmie trzeba coś oferować albo specjalistyczny sprzęt i technologię której inne firmy zaoferować nie mogą lub cenę z którą najłatwiej i to się przekłada na możliwości zarobkowe. Każdy chce taniej i to daje efekty. Mam nadzieję że komuś w jakiś sposób pomogłem przedstawiając sytuację z mojej strony. Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniu pracy.

Edyta

@anonymous, jestem moderatorką tego forum, a to oznacza, że tak długo jak nie jest łamany regulamin jestem bezstronną obserwatorką wymiany zdań, opinii i komentarzy na temat omawianej w danej chwili firmy. Czuwam również nad formą prowadzonych dyskusji, czyli staram się tonować wypowiedzi, które charakteryzuje język trudny do społecznego zaakceptowania. Jeżeli zadaję jakieś pytania, to po to, aby wątek wrócił na właściwe, merytoryczne tory, a nie schodził na niezwiązane z tematem bezdroża. Zatem moja rola jest przejrzysta i nie ma potrzeby doszukiwania się w niej drugiego dna.

ex pracownik

Tak z ciekawości tu wpadłem, jako były pracownik I tak widzę to nażekanie Dla zainteresowanych, Jacek rzeczywiście jest spoko. Zawsze pomagał, nigdy się od nikogo nie odwrucił. Zresztą wszystkie dokumenty i tak firma załatwia - zgadzam się z poprzednikiem - Sławkiem. Co do warunków, są takie jak wszędzie. Teraz już chyba wszędzie odciągają za kampy, chyba że pracujecie na offshore. Po prostu Norwegowie już nie chcą za to wszystko płacić. Zawsze morzecie iść do innej firmy, która zapłaci za kampy i da trochę niższą stawkę. Ale wtedy macie niższy zwrot z podatku i feriepenger. Ale każdy robi jak lubi. Wypłata tak jak piszą na forach zawsze jest na czas, z rozliczeniami nie ma problemu. Ja swego czasu byłem zadowolony a nie pracuję w Submecie, bo urodziło mi się drugie dziecko i teraz pracuję w kraju. Bliżej rodziny, ale godzin sporo... taka ta polska rzeczywistość... Czy firma jest najlepsza na rynku? No nie wiem:-) Ja byłem zadowolony i gdybym musiał jeszcze wyjeżdżać przejechałbym się do Tczewa pogadać lub zadzwonił do Jacka. A ta cała Edyta przewija się przez cały czat od początku... Na prawdę tylko ja zauważyłem, że chyba jest z Goworka i celowo podtrzymuje rozmowę? Przecież Submet nigdy nie zatrudniał kobiet :-)

Andrzej

Nie rozumiem waszych wpisów bo słyszałem, że firma dobra opinię!!

Sławek

Wszyscy pierd.... to i tamto,ale wszyscy wiedzą że Submet jest najlepszą Firmą na rynku,stawki mają najwyższe,niestety trzeba być obiektywnym potracaja za campy,ale obsługa jest na najwyższym poziomie ,narzedzia mają wszystkie,transport na lotnisko zapewniony,sprawy związanie z Bankiem,Policją,Urzędem,i innymi sprawami są załatwiane przez przedstawiciela Firmy z tego co pamietam to nazywa się Jacek,tak zbaczając z tematu to super gość nigdy nie odmawia pomocy,reasumując to ze świeczką szukać takiej drugiej firmy,Sławek.

Edyta

@@heniek może skoro nikt Ci nie odpowiada wyślij swoje zgłoszenie do Submet AS i poczekaj na odpowiedź. Jeżeli firma zaprosi Cie na rekrutację to zadaj wszystkie pytania i na pewno wtedy wszystko zostanie Ci należycie wyjaśnione.

Dobra zmiana.
@Edyta 15.12.2017 10:02

Gdzie się podziały negatywne opinie _o stawkach ,warunkach i zasadach .Go_work pomaga czy robi cenzurę >?

anonymous
@Dobra zmiana. 08.02.2018 16:07

@Edyta a Ty cooooo zaczepki szukasz ? nic nie wiesz o firmie Submet AS a głupie pytania zadajesz !

tttt

tak samo jak Langset zeeszli na psy

anonymous
@tttt 22.04.2017 13:44

Langset ? co ty pier..... najgorsze (usunięte przez administratora) ,przecież oni nawet wypłaty nie dostali bo za czartery z Gdańska do Rumunii nie zapłacili

Edyta

@Henryk to dobrze, że macie w firmie Submet AS przełożonego, którego możecie liczyć i jest osobą sprawiedliwą. A co jeszcze ta osoba robi, że uważasz ją za fundament firmy? Długo już tam pracuje?

anonymous
@Edyta 27.02.2018 09:14

Submet teraz ma najwyższe stawki z wszystkich firm,ale niestety nadal potrąca za campy,jeżeli chodzi o koordynatora Jacka to załatwia wszystie sprawy jest naprawdę bardzo pomocny i oby wszystkie firmy miały takiego człowieka.

Edyta

@Dobra zmiana. na Gowork.pl nie ma cenzury, ale są zasady w regulaminie. I wpisy, które w jakikolwiek sposób naruszają regulamin serwisu: https://www.gowork.pl/regulamin zostają kasowane przez admina. Zapoznaj się z regulaminem, by poznać powód skasowanych wpisów o Submet AS.

Karol
@Edyta 09.02.2018 10:47

jestem świeżym pracownikiem miałem trochę szczęśćia bo załapałem się na podwyżkę a koordynator Jacek naprawdę jest bardzo pomocny ogarnia bardzo dużo spraw,narazię jestem zadowolony,

Henio
@Karol 10.02.2018 21:59

Heniek

Henryk
@Karol 10.02.2018 21:59

Ja Jestem starym pracownikiem i wiem jedno koordynator Jacek jest bardzo pomocny i gdyby nie on to ta firma dawno już by nie istniała.

Zostaw opinię o Submet AS - Tczew

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet AS