Hermes

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 97 ocen.

Opinie o Hermes

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hermes

marcineek

no i jak jest w praca u nich? bo widziałem teraz, że nową ofertę jako Przedstawiciel ds. sprzedaży produktu: rękaw foliowy i worki foliowe, no ale jak wyglądają u nich teraz pieniądze na tym stanowisku wiecie może?

NOWY

CO DO PŁACY TO ZALEZY OD CIEBIE SAMEGO CO POTRAFISZ JAK SOBIE RADZISZ W PRACY ZA ROK WAM PODAM ILE DA SIE ZAROBIC

xx

mozecie rowniez przejsc na ten watek o hermes http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,13713

Tygrys

MAMY W TYM ROKU JEST BARDZO DUŻY URODZAJ NA SZPARAGI WYSOKIE ZAROBKI GWARANTOWANE!!! Zbieracze poszukiwani !!!

Alojzy

A tu ta sama bida, aż żal... mi Was...

Etharin

Z tego co wiem moja stawka była bardzo wysoka więc nie chcę kłamać, z tego co rozmawiałem są w stanie dać 3000zł na rękę z wielkiej łaski. Inna firma na to samo stanowisko daje więcej i to bez żadnych dyskusji, lecz nie będę zdradzał co i jak.

Inc

Tygrys skad ty masz takie informacje o zarobkach w hermesie chyba z tych szparagów ;) problemy to masz ty ze samym sobą ;) jak jestes taki madry to napisz swoje imie i nazwisko konfidencie a nie piszesz farmazony pod przybranym nickiem, taki z ciebie odwazny czlowieczek? :)

Tygrys
@Inc 30.06.2015 21:39
Tygrys skad ty masz takie informacje o zarobkach w hermesie chyba z tych szparagów ;) problemy to masz ty ze samym sobą ;) jak...

"....przybrany nick..." podoba mi sie. Jestem bojazliwym kretynem i nie napisze swojego imienia i nazwiska. Na 100% zbierajac u Bauera szparagi zarobisz lepiej niz w mechanik Hermesie. Chcesz mi pomoc jedz Szparagi. Jak najwiecej. Rozwiazesz wszystkie moje problemy. SZPARAGI SA ZDROWE !!!

Tygrys

Pilnie posuzkiwani: - Pracownik zbioru – szparagi - Pracownik szklarni – truskawki - Pracownik szklarni – papryka - Pracownik szklarni – pomidory SZPARAGI SA ZDROWE !!!

Jpman

Bo Hermes to jedna Rodzina.

Tygrys

Rozumiem że technik utrzymania ruchu z wiosennego naboru był nierobem. Jego następca również i zarabia teraz w Praktikerze 1300 na rękę. Nowy napewno też będzie nierobem? Może lepiej omijać Hermesa i jechać na szparagi do Niemiec.

Etharin
@Tygrys 22.12.2014 00:09
Rozumiem że technik utrzymania ruchu z wiosennego naboru był nierobem. Jego następca również i zarabia teraz w Praktikerze 1300...

W UR koło 2400zł na rękę lecz kierownik ma swoje fochy i jakoś się nie układa praca, po za tym nie słucha innych. Obecnie firma ma problemy z pracownikami więc może warto powalczyć... nie raczej nie

Ty

nieudacznicy i nieroby nie utrzymają się w Hermesie, później wyjeżdżają do Niemiec na szparagi lub ściemniają i robią w Praktikerze zarabiając 2/3 tego co w Hermesie i zgrywając pawiana tu na forum :D haha

Tygrys

Przy SZPARAGACH atmosfera musi byc klawa. Kazdy ma noz do wycinania SZPARAGOW. Jak by atmosfera byla zla to bysmy sie wszyscy pochlastali. A jak by ktos za dlugo patrzyl i donosil to mogl by oczy stracic. Jak by mnie przyjeli do HERMESA to mogl bym werbowac ludzi do zbierania SZPARAGOW.

Tygrys

Rozumiem. Jak by mnie przyjeli to o SZPARAGACH z nikim nie lepiej gadac. Nie bede mowil ile mi BAUER placil od peczka.

anonim

(usunięte przez administratora)

aha

Że co??? Zgodna, zdrowa i dobra atmosfera... TA JASNE!!!! Sami konfidenci!!!Na szeroką skalę zarysowana obłuda!!!!

Tygrys

Zima u BAUERA nima roboty. Chyba zloze aplikacje. Da sie w HERMESIE przezimowac, wiosna wracam do szparagow.

Tygrys

Dzis przeczytalem ogloszenie firma HERMES poszukuje Technik Utrzymania Ruchu. Miejsce pracy: Poznań (okolice) Nastepny technik sie wypalil? Widze ze jest to gorace stanowisko. To chyba trzeci w tym roku. Chcesz miec zrobiana robote musisz placic.

zaczek

a jaki w ogole jest tam park maszynowy? zzera mnie ciekawośc bo myslalem zeby isc spytac o pracę, wymienic chyba mozecie. moze mu za malo placili i zrezygnowal u nas tez tak bylo

Tygrys

Niemiecka spółka córka-pasierbica.

Tygrys
@ed 23.10.2014 20:39
jaki kierownik taka jego praca, kierownik produkcji to funkcja nie człowiek... jak ją spełniał to inna sprawa, jakie miał koszt...

Narzekaja. Ceny w Polsce sa o 30% nizsze lub takie same jak w Niemczech. Zarobki w Hermesie sami sobie odpowiedzcie i tyle w temacie. Ciekawe jak postapi RL gdy ludzie przestana narzekac i sie zbuntuja.

Tygrys
@ed 23.10.2014 20:39
jaki kierownik taka jego praca, kierownik produkcji to funkcja nie człowiek... jak ją spełniał to inna sprawa, jakie miał koszt...

W ciemno stawiam ze Kierownik produkcji mial koszty przynajmniej 2 razy nizsze od jego niemieckiego odpowiednika. Zgaduje ze z Niemiec dostal przykaz aby je onizyl pewnie 4 razy - Polski czarnuch wytrzyma. Jak bedzie fikal to na smieciowce mozna mu przeciez bez problemu podziekowac. RL to szef czy raczej "Hampel mit Seilen in Deutchland" ???

tygrys

Kierownik Produkcji zrezygnował ???

Gosc
@tygrys 18.08.2014 22:12
Kierownik Produkcji zrezygnował ???

Tak zrezygnował. Szukają nowego.

oooooo....
@Gosc 24.08.2014 17:03
Tak zrezygnował. Szukają nowego.

To widzę, że nawet Kierownik produkcji w Hermesie wytrzymać nie może... To mówi wszystko jak tam jest...

no tak...

Hermes, który zajmuje się materiałami ściernymi i narzędziami jest tylko jeden w Polsce w Gądkach i takiego stanowiska nie posiada. Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

ziom 1

Ale to może inny Hermes bo Hermesów jest dużo z różnych branż. W Warszawie chyba nie mamy oddziału żadnego

gość

Oczywiście że asfalt można szlifować papierem ściernym , tak samo jak beton. Papieru używa się do specjalnych szlifierek... Ile zarabia się u was na produkcji??????

Tygrys

Szparagi się obiera nożem. Szparagow się nie szlifuje papierem!

Może...

może czas przestać odbębniać osiem godzin i dowiedzieć się czegoś po za to co robisz na co dzień... Zapytaj w firmie może udzielą Tobie tej odpowiedzi...:-)

anonim

(usunięte przez administratora)

Ja tez lubię ogórki:-))

Wszystko co napisałeś/aś się zgadza, po za jednym: asfalt jednak szlifuje się papierem ściernym! Jeśli tam pracujesz to jest to papier o nazwie "Hermesit". Reszta to szczera prawda, zresztą nie tylko ona się tam uważa za lepszą od innych...

XXX
@Ja tez lubię ogórki:-)) 29.06.2014 19:58
Wszystko co napisałeś/aś się zgadza, po za jednym: asfalt jednak szlifuje się papierem ściernym! Jeśli tam pracujesz to jest to...

Hermesit to papier wyglądający jak asfalt. Asfaltu się nie szlifuje!

AA

Głosujcie dalej a PO to będziecie mieli dobrobyt i kasy mnóstwo :)

tygrys
@AA 25.06.2014 04:36
Głosujcie dalej a PO to będziecie mieli dobrobyt i kasy mnóstwo :)

Za lezy jak zbierasz szparagi. Srednio w HERMESIE wychodzi trzy cztery razy mniej niz przy szpagagach. Szparagi sie koncza. W tym roku na szparagi juz sie nie zalapiesz. Ale BAUER szuka ludzi do ogorkow.

Edek

śmiać mi się chce jak czytam te wasze wypociny. Pokażcie najpierw co potraficie, bo wkładać rolke czy pas do maszyny to można małpe nauczyć, a jak już trzeba coś ustawić to wasza nieudolność poraża, kupa śmiechu i nic więcej :) potraficie tylko narzekać i tyle :) więc cieszcie się, że Hermes was jeszcze trzyma!, a ci co już tam nie pracują widocznie nie mogą znaleźć pracy i w akcie desperacji wylewają tu swoje żale, żenujące

Tygrys
@Edek 11.06.2014 22:46
śmiać mi się chce jak czytam te wasze wypociny. Pokażcie najpierw co potraficie, bo wkładać rolke czy pas do maszyny to można m...

Malpa jest za droga w utrzymaniu. Za pensje z Hermesa malpa zdechnie.

byle co i byle jak...

Chcielibyście zarabiać ponad średnią krajową jako szeregowy pracownik, dostawać premie świąteczne (mikołajki, wielkanoc i boże narodzenie), premie za tzw. "wczasy pod gruszą", umowa o prace po okresie próbnym na czas nieokreślony, a dodatkowo konkursy i imprezy integracyjne gdzie nagrodami są smartfony, tablety, laptopy i pieniądze oraz co najważniejsze premie okazjonalne (np. za magistra, z okazji ślubu, itp.) ???????????????????????????????????????????????????????? Na pewno nie dostaniecie tego w tej firmie... w tej firmie się nie dba o pracownika!!!! Jak jest pozostawię bez komentarza... Miłego dnia w Hermesie;-p

tygrys
@Greg 09.06.2014 17:49
A w jakiej firmie tak jest? Z tego co wiem to chyba nigdzie?

HERMES Gmbh no i u Bauer'a na szparagach.

Byle co i byle jak...
@Greg 09.06.2014 17:49
A w jakiej firmie tak jest? Z tego co wiem to chyba nigdzie?

No i tu się grubo mylisz... Jeżeli Hermes to Twój szczyt marzeń, TO GRATULUJE;-) DOTARŁEŚ DO SWOJEGO CELU:-) ale są firmy, które jak już było napisane powyżej dbają o pracowników i nie jest tam jak w moim nicku: byle co i byle jak... a tym co szukają pracy proponuje nie ustawać w poszukiwaniach, bo życie jest za krótkie by pracować w firmie, w której nigdy się nic nie osiągnie i żyć od pierwszego do pierwszego (ledwo)!!!

tygrys

Edek przyjezdzaj na szparagi!!! Robota pewna i dobrze platna. Przez 3 m-c zarobisz tyle co w rok w Hermesie.

tygrys

Dzieki. Jade zbierac szparagi.

Edek
@tygrys 05.05.2014 11:38
Dzieki. Jade zbierac szparagi.

pewnie, że są, a Tygrys głupoty pisze, że aż głowa boli ;)

tygrys

Firma szuka Technika ds. Utrzymania Ruchu. W ogloszeniu wymagaja duzo. Na co mozna liczyc w tej firmie??? 3000 netto jest realne ?? Na poczatku roku tez szukali. Ktos sam zrezygnowal czy umarl z glodu???

Doradca
@tygrys 01.05.2014 13:36
Firma szuka Technika ds. Utrzymania Ruchu. W ogloszeniu wymagaja duzo. Na co mozna liczyc w tej firmie??? 3000 netto jest r...

Nie masz na co liczyć w tej firmie. Dostaniesz około 2100 netto i po trzech miesiącach się z Tobą pożegnają. Tak się dzieje z każdym, który przychodzi na to stanowisko. Na dodatek tyrasz jak wół, często zostając w pracy po godzinach.

Nick

Zapomniałeś dodać, że 800-1200 zł jest kwotą brutto. Na rękę wychodzi około 500-900 zł i dostajemy je dopiero po powrocie z urlopu a nie przed ;)

Etharin

Pracowałem tam 3 lata, premii to na święta było z 200zł nic więcej praca różnie zależy jak Cię potrzebują no i to Ty jesteś dla firmy a nie współpraca. (usunięte przez administratora)

Atan
@Etharin 13.01.2014 10:14
Pracowałem tam 3 lata, premii to na święta było z 200zł nic więcej praca różnie zależy jak Cię potrzebują no i to Ty jesteś dla...

a o tym że jest kasa na wakacje zapomniałeś/łaś ? zależnie od dochodu jakoś od 800 - 1200 (dokładnie nie wiem - tylko dla osób zatrudnionych przez Hermesa a nie agencję - czyli jakoś ponad połowa ekipy dostaje) a na święta też było różnie od 150 do 400 jakoś (też zależnie od zarobków na osobę w rodzinie) Więc sądzę że jest pod tym względem ok. (zawsze mogło by być więcej ale nie sądzę by wiele firm więcej dawało)

A.

Były pracownik - 2013-09-25 20:01:53 A. - 2013-09-24 09:51:32 [usunięte przez moderatora] bzdury! Jak na [usunięte przez moderatora] nie jest źle. Kasa koło 1600 na rękę, dwie przerwy śniadaniowe. Atmosfera też jest dobra, ale zawsze się znajdzie jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] której coś nie pasuje. Pozdrawiam :) Pracuję na zmianie [usunięte przez moderatora] ;)A co to w dzisiejszych czasach jest 1600 na rękę. Może dla osoby mieszkającej jeszcze na garnuszku u Mamusi to jest dużo, ale spróbuj zacząć żyć na własny rachunek. No i rzeczywiście u [usunięte przez moderatora] na zmianie jest trochę lepiej, bo [usunięte przez moderatora] się nie nadaje na to stanowisko, które zajmuje "Mistrz produkcji" czy jakoś tak. CHA CHA.W porównaniu z innymi [usunięte przez moderatora] gdzie o 10 zł netto mogą ludzie pomarzyć, Hermes wypada chyba nie najgorzej. Co do przełożonych to się zgadzam, ale u innych jest gorzej :) [usunięte przez moderatora]

WOW
@A. 26.09.2013 09:42
Były pracownik - 2013-09-25 20:01:53 A. - 2013-09-24 09:51:32 [usunięte przez moderatora] bzdury! Jak na [usunięte przez mode...

Jeżeli to jest Twój szczyt marzeń to POWODZENIA!!! Żal mi Ciebie... Praca byle jaka, kto chce mieć coś dobrego do wpisania do CV to byle dalej od tej firmy!!! NIE POLECAM!

Były pracownik

A. - 2013-09-24 09:51:32 [usunięte przez moderatora] bzdury! Jak na [usunięte przez moderatora] nie jest źle. Kasa koło 1600 na rękę, dwie przerwy śniadaniowe. Atmosfera też jest dobra, ale zawsze się znajdzie jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] której coś nie pasuje. Pozdrawiam :) Pracuję na zmianie [usunięte przez moderatora] ;)A co to w dzisiejszych czasach jest 1600 na rękę. Może dla osoby mieszkającej jeszcze na garnuszku u Mamusi to jest dużo, ale spróbuj zacząć żyć na własny rachunek. No i rzeczywiście u [usunięte przez moderatora] na zmianie jest trochę lepiej, bo [usunięte przez moderatora] się nie nadaje na to stanowisko, które zajmuje "Mistrz produkcji" czy jakoś tak. CHA CHA.

Ach tak...

A. - 2013-09-24 09:51:32 [usunięte przez moderatora] bzdury! Jak na [usunięte przez moderatora] nie jest źle. Kasa koło 1600 na rękę, dwie przerwy śniadaniowe. Atmosfera też jest dobra, ale zawsze się znajdzie jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] której coś nie pasuje. Pozdrawiam :) Pracuję na zmianie [usunięte przez moderatora] ;)To dziwne,bo ani trochę nie wspominam dobrze tej firmy!!! Jak komuś się tam podoba to albo ma zero Ambicji i pracuje, bo tam ma najbliżej albo jest człowiekiem, który nie ma innego wyboru!!! Do dobrego pracodawcy to Hermesowi daleko i na pracodawcę roku w zupełności się nie nadaje!!!

A.

Były pracownik - 2013-09-15 08:31:53 Zauważyłem że od jakiegoś czasu jest dostępna nowa strona internetowa firmy Hermes Polska. Po przepracowaniu tam trochę ponad półtora roku śmieszy mnie bardzo co jest tam napisane w zakładce Polityka personalna: cytuję: "Nasze wartości to: szacunek zaufanie partnerstwo W działaniach skierowanych do pracowników ważne jest dla nas: Odpowiedzialność za rozwój indywidualny i zespołowy Uświadamianie powiązania własnych działań z innymi procesami Dzielenie się wiedzą Motywowanie" Ha Ha, dobre sobie dawno nie widziałem tak bardzo różniącego się opisu o firmie, a tego jak jest w rzeczywistości. BZDURA!!!!!!!Ciekawe że najwięcej mają do powiedzenia byli pracownicy :D

A.

[usunięte przez moderatora] bzdury! Jak na [usunięte przez moderatora] nie jest źle. Kasa koło 1600 na rękę, dwie przerwy śniadaniowe. Atmosfera też jest dobra, ale zawsze się znajdzie jaka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] której coś nie pasuje. Pozdrawiam :) Pracuję na zmianie [usunięte przez moderatora] ;)

Były pracownik

Zauważyłem że od jakiegoś czasu jest dostępna nowa strona internetowa firmy Hermes Polska. Po przepracowaniu tam trochę ponad półtora roku śmieszy mnie bardzo co jest tam napisane w zakładce Polityka personalna: cytuję: "Nasze wartości to: szacunek zaufanie partnerstwo W działaniach skierowanych do pracowników ważne jest dla nas: Odpowiedzialność za rozwój indywidualny i zespołowy Uświadamianie powiązania własnych działań z innymi procesami Dzielenie się wiedzą Motywowanie" Ha Ha, dobre sobie dawno nie widziałem tak bardzo różniącego się opisu o firmie, a tego jak jest w rzeczywistości. BZDURA!!!!!!!

Bły pracownik

anonim - 2013-08-29 16:07:40 o możesz napisać ile konkretnie można zarobić w ciągu miesiąca w firmie Hermes? jaka jest tam umowa?Umowa śmieciowa, niektórzy tam na niej pracują ponad rok!!! Bez włażenia w [usunięte przez moderatora] nic nie zdziałasz, chyba że się Tobie jakoś uda... Nawet jak ją dostaniesz nie licz na kokosy, dostaniesz od 50-100 zł więcej, niestety FIRMA BEZ PERSPEKTYW I PRZYSZŁOŚCI DLA PRACOWNIKA!!! Zacznij się rozglądać za inną pracą!!!

ble

heh miła atmosfera to jest jak idziesz do kibla i niemusisz oglądać tych [usunięte przez moderatora]

O

Atmosfera bardzo miła, zarobki szczerze mówiąc średnie

Balwierz

Dojazd - z Poznania - jest dobry a jeśli masz samochód to bardzo dobry - autobus podmiejski z ronda rataje pod sam zakład podjeżdża a furą non stop katowicką śmigasz do samego praktycznie zakładu nie wiem jak z innych miejscówek ale zawsze możesz się z kimś zabierać autem :)

Były pracownik

No chyba sobie jaja robisz!!!!! Pracujesz w Hermesie chyba dość krótko skoro wydaje Ci się że liczą się tam ze zdaniem zwykłego pracownika, popracuj kilka miesięcy to pogadamy.

Anonim do anonima

To pierwsza firma w jakiej pracuję, a pracowałem już w kilku, w której liczą się z opinią zwykłego pracownika i biorą ją pod uwagę.

Popracuj tam:-)

praconik - 2013-04-30 21:22:30 Wiecie co tak sobie czytam te Wasze wypowiedzi i mam pewne wątpliwości czy to piszą ludzie dorośli ? nie dość że wylewacie swoje żale na forum to jeszcze błędów co niemiara. Tak sobie tylko myślę dlaczego każdy z piszących nigdy nie próbował wyrazić swojego niezadowolenia bezpośrednio u osób zainteresowanych. Piszecie o fauszu i zakłamaniu a Wy co robicie ? Tak samo jesteście zakłamani tchórzliwi jak zagubione dzieci. Powiem tylko tyle : moje zdanie jest takie że każdy ma prawo sobie polepszyć każdy ma ogromne szanse i możliwości tylko trzeba wziąć się za siebie a nie siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i się użalać nad sobą i wylewać swoje smutki jacy ludzie nie są okrutni. Ludzie są wszędzie tacy sami w każdym śodowisku trzeba się odnaleźć.Wszędzie trzeba ważyć słowa i wybierać znajomości ostrożności nigdy za wiele tym bardziej że taki jest świat zawistny zakłamany i zdemoralizowany materialnie walka o byt i pozycje niestety codzienność. Po co więc się denerwować i ubliżać sobie anonimowo byle by rozładować swoje emocje. Głowa do góry i byle do przodu bo życie jest tak krótkie i przewrotne że nie ma sensu (rozgryzać papryki i popijać cytryną) Pozdrawiam zdesperowanych i życzę powodzenia :)Dobrze może i racja, ale tam to nie byłeś i nie wiesz jak tam jest, zatrudnij się tak i idź za swoimi radami...chociażby przekaż swoje zastrzeżenia co do czegoś koledze, przełożonemu, co do czegokolwiek... Tylko uważaj,żeby drzwi zamykane za Tobą palców Tobie nie przycięły:-) Tak szybko i z hukiem stamtąd wylecisz!!! a i uważaj będziesz dla kogoś miły, to dla tamtejszych = prawie małżeństwo!!! szukanie taniej sensacji to u nich standard:-))) Na każdym kroku usłyszysz o Kulturze organizacji, tylko próżno jej tam szukać, jak nie wchodzisz komuś w tył.. to długo tam nie zabawisz Będziesz ambitny i będziesz chciał się czymś wykazać, to komuś ze "starych" pracowników to się nie spodoba i na bruk(zrobią wszystko w tej materii), bo przecież ich wygryziesz z pracy jak tak będziesz postępował. Dziwisz się,że tyle błędów w wypowiedziach, tylko tacy mają szansę tam dłużej popracować, którzy na wszystko powiedzą: TAK SZEFIE i nie mają żadnego własnego zdania, żadnej odwagi by coś zmienić. Radzę wszystkim, którzy mają trochę oleju w głowie, by nie przyzwyczajali się do BYLEJAKOŚCI jaka tam panuje i czym prędzej uciekali stamtąd gdzie pieprz rośnie!!!

Balwierz

Gorsze od FAUSZU jest chyba tylko ZAKUAMANIE ;)

praconik

Wiecie co tak sobie czytam te Wasze wypowiedzi i mam pewne wątpliwości czy to piszą ludzie dorośli ? nie dość że wylewacie swoje żale na forum to jeszcze błędów co niemiara. Tak sobie tylko myślę dlaczego każdy z piszących nigdy nie próbował wyrazić swojego niezadowolenia bezpośrednio u osób zainteresowanych. Piszecie o fauszu i zakłamaniu a Wy co robicie ? Tak samo jesteście zakłamani tchórzliwi jak zagubione dzieci. Powiem tylko tyle : moje zdanie jest takie że każdy ma prawo sobie polepszyć każdy ma ogromne szanse i możliwości tylko trzeba wziąć się za siebie a nie siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i się użalać nad sobą i wylewać swoje smutki jacy ludzie nie są okrutni. Ludzie są wszędzie tacy sami w każdym śodowisku trzeba się odnaleźć.Wszędzie trzeba ważyć słowa i wybierać znajomości ostrożności nigdy za wiele tym bardziej że taki jest świat zawistny zakłamany i zdemoralizowany materialnie walka o byt i pozycje niestety codzienność. Po co więc się denerwować i ubliżać sobie anonimowo byle by rozładować swoje emocje. Głowa do góry i byle do przodu bo życie jest tak krótkie i przewrotne że nie ma sensu (rozgryzać papryki i popijać cytryną) Pozdrawiam zdesperowanych i życzę powodzenia :)

haha

doslownie ... - 2013-03-31 22:23:25 Szczera prawda - 2013-03-31 15:54:53 To co wyrabia się w tej firmie to się w głowie nie mieści. Dawają umowy na dwa tygodnie twierdząc, że agencja się pomyliła i nie ma o co się martwić bo praca będzie, po czym w ostatni dzień mówią „nara”. Argumentacje oczywiście śmieszne są: późne powroty z przerw, nie wpisywanie się na listę obecności. A prawda jest taka, że usuwają ludzi, którzy mają własne zdanie, a największe lizusy otrzymują jakieś bony do kin, sauny czy na baseny. Na hali jest tak dużo pyłu, że za 10 lat będziecie mieli płuca wycinane. Badania dotyczące pyłu były pewnie robione w sobotę, kiedy maszyny nie pracowały i zapylenia praktycznie nie było. [usunięte przez moderatora], wmawia ludziom, ze powinien być dla nich autorytetem. Autorytetem to może być Jan Paweł II a nie Ty [usunięte przez moderatora]! Nie potrafi nawet złożyć jednego zdania „na gorąco” kiedy ktoś powie mu prosto w oczy coś negatywnego. W takich sytuacjach idzie zadzwonić do mamy, żony, babci czy tam kogoś i po 30 minutach przychodzi i odpowiada słabą i śmieszną ripostą. Największy lizus w firmie. Wchodzi każdemu z biura [usunięte przez moderatora]. [usunięte przez moderatora] zwany wąsem. Największy nierób w firmie. Fryzurę ma jak z czeskiego pornusa. Najśmieszniejsze jest to jak chowa się za półkami, maszynami, kartonami i obserwuje ludzi jak z ukrytej kamery a prawdy ludziom prosto w oczy nie potrafi powiedzieć. Jest dwulicowcem, obgadał już chyba każdego pracownika za plecami. A jak widzi naszego pseudo kierowniczka, to wąs tak mu się trzęsie ze strachu jakby zobaczył Hitlera. A kierowniczek, który skończył szkołę hotelarską nie potrafi nawet zainwestować w samego siebie, tj. tic tacki, lepiej zamykać nos gdy się z nim rozmawia. Całe życie chodzi w jednej koszuli (szara w kratkę). Tak bardzo nudzi mu się w tym biurze, że z tej nudy to mu się w głowie przewraca i wymyśla absurdalne rzeczy.dosłownie tak jak napisane wyżej !!!! zgadzam się w 110% z Twoja wypowiedzią . Pracują tam same [usunięte przez moderatora] hahahaha ... prócz mnie oczywiście ale już nie długo ...Bardzo ciekawa opinia o firmie Hermes 110 % prawdy co do osób opisanych co do wynagrodzenia i ubioru to w hermesie jest spoko kierowniczek to wogóle pomylił się z funkcją robi z siebie wielki autorytet i wymyśla co to nowe wynalazki ale prawda jest taka ze po pewnym czasie wyleci z hukiem jak były dyrektor - Niemiec powie koniec i skończy się sielanka [usunięte przez moderatora] heh a tak co do współpracowników to w 99 % same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] które liczą tylko na swoje w oczy dobrzy przyjaciele a za plecami nóż w plecy a najwieksze nygusy to operator ciecia szer pasów ze zmiany KD każdy na niego patrzeć już nie może heh pozdrawiam kolegów z hermesa

Leonardzik

Jeśli chcecie aby firma wykorzystała za Was cały urlop to zapraszam do Hermesu ;)

Zostaw opinię o Hermes - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hermes