Hammer Sp. Z o.o

Sady

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 94 ocen.

Hammer Sp. Z o.o
2 94 6 1

Opinie o Hammer Sp. Z o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

CzekoladowyJacek:D

Dawno nikt nie poruszał tematu Pana R z hebel servis :D no to na dobry weekend poruszymy. Pan R ma dość czytania o sobie i zaczął pisać o innych żeby odwrócić uwagę od swoje zajebistej osoby :D a tak naprawdę on jest najsłabszym ogniwem tej firmy :D Pierwszy podpierdalacz w firmie... jak to kolega z fimy mu ciśnie :D brawa dla kolegi :). Pozdrawiam pracownik firmy Hammer.

Pjoter
@Byly pracownik sztanc 02.08.2018 21:56

A powietrzem po czujkach??????

anonim

(usunięte przez administratora)

Ciekawy

Kojot a któż to jest ten Ptyś?

Zmęczony

Jaaaaa pier....! Hebel Serwice, co za żenada, ale przynajmniej plotkowac potrafi i wydaje mu się że jest fajny. Yyyyy....no cóż!!! Jesli chodzi o atmosferę w firmie to jest źle a będzie jeszcze gorzej. Skoro odchodzą pracownicy z 5, 10, 15 letnim stażem, podkreślam ze część z nich to mistrzowie w swoim fachu to współczuję zarzadzajacym takiej lekkomyslnosci. Bigosssss znika ????. Ja pier... to sie nie dzieje.

hebel service

Hebel service najlepiej działa w soboty 3 ludzi do dolania litra oleju! w tygodniu nie ma czasami tylu pomocników do obsługi 6 maszyn!

anonymous
@Ajzol 10.07.2018 09:01

Ej, z tego co wiem nikt z obsady hebel service nie pracuje na AV?

julio

Ludzie co tu się dzieje niedługo zostaną tylko drukarze w tej firmie! Zero socjalu nic z nikim nie idzie załatwić nawet z biur ludzie odchodzą. Brak pomocników operatorów coraz mniej a ostatniego lipca kolejne wypowiedzenia z produkcji się szykują głównie na sztancach Graf-Poz i Tfp przebija stawki o tysiąc już na starcie. Zastanowiłbym się czy w tym miesiącu warto dać choć procent mniej premii. Niech tak Glut!Man robi w Lubece ze pensja 700 euro i obcięta premia. Wciąż nie ma kasy się słyszy na nic na podwyżki na premie itd czyja to wina że klientów coraz mniej pracowników produkcji? Wcześniej była kasa na rozbudowy maszyny itd ale jakoś socjalu nie było nigdy ponoć byli dyrektorzy ten łup dzielili między siebie były jakieś wycieczki za 200 zł a socjal znikał ponoć ten pensjonat pod Koninem miał znajomy byłego dyrektora........... wycieczka jedno dniowa zjadała cały socjal... przynajmniej na fakturze się zgadzało............ W firmie zero pomocy i zrozumienia , zero socjalu podwyżek docenienia i coraz mniej premii - panowie to nie przejdzie ludzie otwierają oczy!!!

Robert

Dziwi mnie jedno, że złe opinie piszą głównie osoby którym nie udało się utrzymać w firmie.

Jasiek
@Robert 24.01.2018 19:06

Robert a skąd ci ludzie, którzy wg Ciebie się nie utrzymali piszą złe rzeczy ale prawdziwe. Chyba jednak nadal są pracownikami firmy, więc Twoje zdziwienie i opinia to bzdura i próba oczerniania pracowników, którzy mają jaja i swoje zdanie

Joanna

@Życzliwy inaczej, a wiesz może, dlaczego wielu pracowników złożyło wypowiedzenia? Czy to kwestia relacji z przełożonymi? Wspominasz też, że nowi pracownicy powinni być zadowoleni, czy w późniejszym okresie mają więcej obowiązków? @anonymous, czy wszystkie osoby otrzymują takie same wynagrodzenie? Czy wiesz coś o tym, by nowe osoby przechodziły szkolenie wdrażające do pracy? Czy doświadczenie jest niezbędne, by zatrudnić się u tego pracodawcy?

anonymous
@Joanna 20.06.2018 14:39

Za taką stawkę biorą ludzi z łapanki, kierownik sztancy chodzi po hali i pyta się, czy nie ma ktoś znajomych chętnych do pracy. Co do szkolenia, brak takiego, od razu idziesz na stanowisko i koledzy uczą jak chcą, a że są lekko wkurzeni, to mało wiedzy przekazują. Z drugiej strony ile można uczyć nowych co co chwilę przychodzą i odchodzą. Co do wynagrodzenia, jest marne i tyle w temacie.

Joanna

@anonymous, może wiesz, skąd takie zmiany? Dlaczego firma chce zastąpić korzystny dla pracowników system? Możesz powiedzieć, od czego naliczane są premie? Wspominasz, że brakuje podwyżek, czy nawet pracownicy z długoletnim stażem nie mogą na nie liczyć?

anonymous
@Joanna 23.05.2018 23:19

Pracownik z długoletnim stażem ma pracować za dwóch, za nowych przyjętych na stawkach jakich on ma, którzy nic nie umieją i raczej nie chcą się nauczyć, ale jak to mawia Sławuś, jest człowiek !

anonymous

Z tego miejsca chciałbym pozdrowić kierownika utrzymania ruchu- tzw Hebel Serwis. Na jego przykładzie można zobaczyć zależność, nic nie umiesz więc się podlizuj i donoś na innych. Dalszej owocnej pracy panie R.

Życzliwy inaczej

Dużo by pisać o tej firmie,ale szkoda słów. Dla nowego pracownika praca owszem dosyć przyjazna. (Zależy na jaki dział trafi). Działy dzielą się od działu gdzie trochę pracujesz ,a resztę spędzasz na papierosie. Do takiego działu ,gdzie nie można nawet chwili odpocząć,bo coś musi być zrobione na gwałt,bo uwaga ulubione stwierdzenie "auto czeka ". O pseudo kierownikach to już dosyć było tutaj napisane.Każdy by chciał mieć taką pracę. I o premii także. Chociaż nie było tak źle z premią po rzuceniu kilku wypowiedzeń przez pracowników pewnie wzrosły znacznie???? ze strachu przed kolejnymi.Pożyjemy zobaczymy złote góry obiecują zobaczymy co wyjdzie z praniu. Jeśli ktoś lubi pracę pełną emocji i adrenaliny zapraszamy ????

Joanna

@anonymous takie opinie jak Twoja łamią regulamin serwisu i są usuwane przez administratora strony. Nawet, jeśli nie zgadzasz się z danym rozmówcą, staraj się uargumentować swoje zdanie, nie łamiąc zasad regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin @Niewolnik a czy obecny stan rzeczy jest rekompensowany w postaci dodatkowych benefitów albo możliwości awansu?

anonymous
@Joanna 22.04.2018 14:19

Oczywiście, rekompensują nam zabraniem premii. OD maja wchodzi nowy sposób naliczania premii i wg nowych zasad, może dostaniemy ok 6 % zamiast 25...., awansów zero, podwyżek też, socjal nie istnieje.

Niewolnik

Teraz w firmie rządzi Herr G z Lubecki. Przyjeżdża, raz na jakiś czas do firmy posiedzi, pozabiera ludziom premie- drogą losowana, i pojedzie. Polacy nie mają nic do gadania, dyrektor produkcji siedzi bo siedzi, wszystko musi zatwierdzić Herr G. Taka kukiełka, kierownicy zmianowi, to .... o tyle warto o nich napisać. Nie dbają o swoich ludzi, byle (usunięte przez administratora) więcej obowiązków.

Suczi

Nie polecam nikomu brud smród i ubóstwo zero socialu kasa mierna zapierdol za 3 brak ciuchów na zime zakręcone ogrzewanie na zime zero perspektyw rylko ciagle obietnice spedycja że tak sobie zazartuje nie istnieje siedzi tm gracjan ktory (usunięte przez administratora) wie tylko glupio sie udziela same (usunięte przez administratora) ktore patrzą cie (usunięte przez administratora) ciągle awarie brak ludzi do pracy w sumie sie nie diwie ogolnie nie polecam chyba ze ktos che latac jak pies to na sztance slawos zagwirzdze i lecisz jak mlody obraz nędzy i prostaty pozdr

anonymous
@Suczi 18.01.2018 11:19

Dali podwyżkę sklejarką to musieli gdzieś zaoszczędzić.

Jakub

Byłem i polecam w 1000% Pracodawca wspiera rozwój osobisty pracowników w wielu aspektach, np: - zdolność organizacji pracy- poprzez redukcję etatów pomocników - sam jesteś sterem żaglem i okrętem - cierpliwosc- czekanie na narzędzia, decyzje, materiał do pracy to nieraz kilka godzin - uczy by nie oceniać książki po okładce - pokazując że pozornie nowoczesna firma może być zarządzana jak folwark w 18 wieku - uczy zdrowego trybu zycia- jak chorujesz musisz co do złotówki oddać chorobowe jakie otrzymasz (premie potracaja nawet 2 lata) - uczy zatrzymywania czasu - w godzinę masz ustawić maszynę i wykonać kontrolę jakości produktu, z tym że DOKLADA kontrola, ZDGODNA Z PROCEDURA zajmuje często 2h. A jak nie zauważysz błędu to wymuszają spłatę kosztów surowca- kwoty idą w tysiące złotych. Polecam też prace w hamerze dla osób których irytuje aktualny przełożony. Po przygodzie z hamerem każdy kolejny przełożony wydaje się na prawdę miłym i sympatycznym czlowiekiem, zwłaszcza dotyczy osób pracujących pod nadzorem p. Kierownikiem sztanc który potrafi kłamać w żywe oczy. A na koniec- firma dba o uczucia ateistów i nie przewiduje nic na święta. Dba o prscocholikow i nie przewiduje dodatków urlopowych. Dba o osoby zbyt zamożne i nie grzeszy rozrzutnoscia wynagrodzeń. Na zakończenie dodam, że są osoby którym się tam podoba lub musi podobać bo nie widzą dla siebie alternatywy. Jednak raczej większość pracowników stwierdzi że jest do du. Pozdrawiam pracowników Hammera

Były pracownik
@Jasiek 05.12.2017 18:24

Hehehe... żałuje ze dopiero teraz zobaczyłem te oponie. Ktoś kiedyś mi powiedział, ze to niemiecki (usunięte przez administratora). Jednak miał racje

Były pracownik

Nie polecam pracy w Hammer Polska. Brak narzędzi do pracy, kasa słaba, obiecują Ci złote góry. Donosicielstwo za to jest opłacalne. Chcesz się kogoś pozbyć- to idź do kierownictwa i powiedz, ze dana osoba źle o nim mówi. Nikt tego nie sprawdzi, dostajesz papier i baj baj. Brak szacunku dla głuchoniemych pracowników, którzy nie dość ze pracują za dwóch, to w fatalnych warunkach. Maszyny ciagle się psują, ale nikogo to nie obchodzi- robota musi być zrobiona. A ze nie ma na czym, to problem pracownika. Gdzie jest Inspekcja Pracy? Jak już znajdzie się ktoś kumaty, to natychmiast pojawiają się „uprzejmie donoszące” i takiego pracownika się pozbywają. Tak ostatnio było w biurze. W firmie panoszy się kilka osób i to one decydują o tym czy zostaniesz i czy dostaniesz premie. Szkoda czasu na te firmę, nawet dla zdesperowamych osób.

FM

obcy- uważam że dużo osób do tej firmy trafia anonimowo , przez agencje pracy. Pewien Pan z agencji pracy zadzwonił do mnie rok temu i proponował prace na operatora sklejarki za 1600zł plus premia na 4 brygady. Oferta godna uwagi ale 1600 nie PLN a Euro. Prawda o takich firmach poligraficznych jest taka że moga robić co im się podoba ,zwłaszcza te z kapitałem zachodnim. To też czasem lepiej iść do biedronki POLECAM większy spokój i noc przespana. Nie wspominając o kasie .

Karol

Witam, Zastanawiam się nad pracą w Hammer, widzę, że opinie są różne .... Chciałem się dowiedzieć czy jest duża rotacja i jakie są zarobki np jako pomocnik operatora sztanc ???

ona

A ja jestem w ciąży i mam l4 i nic nie splacam

Nick
@ona 12.08.2016 22:27

To Cie zwolnia jak wrocisz ?

Niewolnik

Porażka, kierownictwo dno i wodorosty. Kierownik Sztanc - sławuś :p- nikt go nie szanuje, od cukiernika do kierownika.!!Człowiek, który pracując jako operator sztancy potrafił parę palt odwrotnie wysztancować. Ogólny burdel,chaos, zero socjalu, jaki idziesz na chorobowe- to musisz je spłacać!!! Tak , wyliczają Topbie ile firma straciła podczas Twojej nieobecnośći i spłacasz to- tzn dają Tobie premiie i potrącają za chorobowe. Ludzie miesiącami spłacają!! Nie polecam!!!

Pawlak człowiek z komisu!

Pracowałem hammer, bedburg teraz przyjechałem w środę czwartek do roboty i na koniec zmiany przyszedł rudy ( pozdrawiam buraka pan Pawlak ) i kazał mi się zawijać do polski do następnego dnia chamy, chamy i jeszcze raz chamy zwolnili mnie bo za pyskowałem do tego kasztana Krzysztofa z dziara krzyża takich jak ten Krzysiek i rudy to do ciapatych powinny wysłać gorszych prostaków nie spotkałem. Nie polecam, odradzam dno, dno, dno. A ty rudzielcu żeby Cie ktoś dojechał!

rts
@Pawlak człowiek z komisu! 05.08.2016 16:03

ten krzys to magazynowy kozak ktory jest na pol strzala.a co do pracy to jedna wielka porazka

kazek

Najwięcej ludzi z sokolnik tam pracuje hmmm zastanawiam się dlaczego i to nie którzy kilka lat już

TAJNIAK

NAJLEPIEJ POPRACOWAĆ UZBIERAĆ KASĘ I NA OPTECK INWESTOWAĆ A W CIĄGU DNIA ZAROBICIE 300 EURO Z POMOCĄ ANALITYKA W ZALEŻNOŚCI ILE ZAINWESTUJECIE .TO SIE NAZYWA OPTECK .PROGNOZY WZROSTÓW I SPADKÓW MACIE NA INVESTING.COM .ZAINWESTOWAŁEM TYLKO 250 EURO A TYGODNIOWO WYCIĄGAM Z POMOCĄ ANALITYKA OKOŁO 800 EURO .TAK SIĘ ŻYJĘ DRODZY PANOWIE.

TAJNIAK

CZEMU TAK NARZEKACIE JAK WYPŁACAJĄ NA CZAS TO JEST OK.A W TYM KRAJU TRUDNO O PRACĘ .CIESZCIE SIĘ Z TEGO ŻE PŁACI NA CZAS I JEST OK.

Szogun

Spoko jest. Fejsik, necik, kręcenie kiteczki... Jak coś nie spier.. to nawet nie muszę ich doglądać. Zakręciłem im ogrzewanie po raz kolejny. Zimą mają na minusie :) Dlatego jak już muszę to biegam do biura przykurczony na bezdechu. Nie moc będzie z wami!

Były murzyn

Naszczescie ludzi już z tamtąd uciekają. Biurowce będą na produkcji robić cwanaiki

Zły

Totalne dno. Oszukują ludzi. Obiecują wiele a nic w zamian. Zarobki słabe(premia to fikcja), obowiązków za dwóch lub trzech ludzi, atmosfera tragiczna, socjalu brak, ogólnie brak perspektyw.

były pracownik

Ludzie jeśli możecie to omijajcie tę firmę z daleka....atmosfera - fatalna. Zarobki hmm... dno. Premia jest tylko podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Zamiast bonów świątecznych Kary finansowe. Zimą chłód na hali a latem potworny upał. NIE POLECAM!

aaaaaaaa

witam, czy zaczął ktoś prace w dziale display? Jak tam jest? Atmosfera? Pracownicy?

blu
@aaaaaaaa 11.10.2015 19:50

ja też mam pytanie odnośnie pracy w tym dziale, bo jest oferta. Dużo tam kobiet? jaka atmosfera i zarobki? Dodam że nie mam żadnego doświadczenia na produkcji..

anonim

(usunięte przez administratora)

ona

hej, zacząłeś tam pracowac? jeśli tak to na jakim dziale?

miła

Witam Soboty pracujace są, nie każda.....chyba że ktoś pracuje w systemie 4brygadowym...wtedy co 2-sobota, ale uczciwie płatne.....

Zostaw opinię o Hammer Sp. Z o.o - Sady

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hammer Sp. Z o.o