dostałem taka oto wiadomosc:
"Witam.
Praca polega na kompletowaniu towaru (komisjonowanie) lub sztaplowaniu (wysoki skład, wózek boczny). Na dzień dzisiejszy mam do zaoferowania magazyn Netto w miejscowości Dettingen. Praca odbywa się w dużych centrach logistycznych na artykułach spożywczych. Praca komisjonera polega na kompletowaniu towaru za pomocą urządzenia typu talkman i zestawu słuchawkowego podłączonego do talkmana. Poprzez to urządzeni słyszymy na słuchawkach lokalizacje do której mamy się udać (jest ona podawana w języku niemieckim) podany jest numer alejki oraz regału w tej alejce (gang numer ... oraz platz numer ...) Musimy pojechać pod wskazaną lokalizację i się zameldować (czyli sczytać w języku niemieckim numer naklejony pod numerem regału) wtedy usłyszymy ilość koli do pobrania (kola=kartonik, opakowanie, zgrzewka, skrzynka, worek, to co znajduje się w regale) i zatwierdzamy pobrany towar podając jego ilość w języku niemieckim i zatwierdzając słowem okej (np: sieben okej) następnie słyszymy kolejną lokalizację pod którą mamy się udać itd. Praca jest w systemie akordowym czyli są normy/ilość koli(opakowania) na godzinę w przypadku komisjonowania oraz operacje góra dół w przypadku sztaplowania (wózek boczny). Za wyrobioną normę jest wypłacane odpowiednio 7,89 E brutto, 9,00 E brutto, 10 E brutto. Stawka jest uzależniona od firmy magazynu na jakim pracujemy. Kwatery zapewniamy, pierwszy miesiąc jest gratis, każdy kolejny jest potrącane z wynagrodzenia do 200 E w zależności od zużyć mediów. Istnieje możliwość wynajęcia kwatery na własną rękę, wtedy jest stosowany dodatek do wynagrodzenia w wysokości 100 E na zakwaterowanie. Na magazynie jest trzy dniowe szkolenie, za które jest wypłacane 120 E dodatkowo do wynagrodzenia. Umowa o pracę jest zawierana na okres próbny na 2 miesiące, a po okresie próbnym jest przedłużana na dwa lata. Przejazd z kraju do Niemiec jest we własnym zakresie tak jak i wyżywienie, jest możliwość przejazdu własnym samochodem i wykorzystywanie go do celów służbowych, czyli z miejsca zakwaterowania do magazynu i z powrotem dojeżdżamy wożąc ze sobą pracowników, wtedy dostajemy do wynagrodzenia dodatek eksploatacyjny na auto w wysokości 60 E miesięcznie oraz od pracowników których wozimy jeden euro dziennie za przejazd w dwie strony.
Dojazd do Niemiec jest na własny koszt. Przerwy urlopowe po ustaleniu z brygadzistą na miejscu. W Miejscowości Dettingen jest dużo towarów ze względu na magazyny Netto. Pokoje trzy osobowe.
Osoby zainteresowane pracą w naszej firmie muszą przedstawić dokumenty takie jak:
-zaświadczenie z zakładu pracy o zatrudnieniu (lub z PUP o zarejestrowaniu) w celu potwierdzenia odprowadzania składek do ZUS lub jakiś inny dokument to potwierdzający np druk ZCNA z zakładu pracy któregoś z rodziców,
-uprawnienia na wózek widłowy,
-badania psychologiczne,
-numer konta bankowego,
-numer NIP,
-dowód osobisty,
-świadectwa pracy,
-świadectwa szkolne
-40 zł na badania lekarskie, za które zwracamy na konto.
"
ktoś moze zweryfikowac ile w tym prawdy i czy mam się na to porywac? generalnie jestem bezrobotny wiec czy mam cos do stracenia? tylko czy warto?