DeLaval Operations Sp. z o.o.

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 72 ocen.

DeLaval Operations Sp. z o.o.
4 72 6 1

Opinie o DeLaval Operations Sp. z o.o.

Nowy

Witam moge się dowiedzieć jak wygląda praca w delaval na stanowisko ślusarz-spawacz jakie mniej więcej zarobki jaka atmosfera i czy warto składać aplikacje ??? Pozdrawiam

Joanna

@Shrek, nie mam informacji na temat stawek godzinowych, ale wiem, że obecnie firma szuka pracowników na stanowiska: ślusarz-spawacz-szlifierz, specjalista do spraw planowania i kooperacji, mistrze magazynu, asystent do spraw rozliczeń podróży służbowych i inne. Pracodawca oferuje atrakcyjne wynagrodzenie, dodatkowo premia do 15% miesięcznego wynagrodzenia, zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, możliwość rozwoju zawodowego, szkolenia wewnętrzne podnoszące kwalifikacje, szeroki pakiet socjalny. Zachęcam Cię do aplikowania. Napisz jeśli się zdecydujesz.

desp
@Joanna 22.09.2018 10:11

Chodzi mi o to czy jest akord zmiany nocne ? Chciałbym aplikować ?

desperat

Praca na akord ? Czy sa trzy zmiany ? Prosze o obiektywna opinie

Shrek

Witam Jakie są zarobki na produkcji??? Można pracować w nadgodzinach i w soboty.Ile można wyciągnąć na miesiąc?

Mario

Jaką stawkę oferują na magazynie ?

Bezele
@Mario 10.09.2018 10:07

3800 brutto.

Joanna

Aktualnie firma szuka pracowników na stanowiska : Ul/UX designer, spawacz TIG, planista produkcji, mistrz magazynu, opetator pracownik produkcji i inne. Pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, pracę jednozmianową, możliwość rozwoju zawodowego, a także szkolenia podnoszące kwalifikacje. Jest ktoś zainteresowany tą rekrutacją? Podzielcie się swoimi opiniami na ten temat.

Hello
@Joanna 22.08.2018 07:52

Macie jakies zdjecia jak wyglada hala Na priv

anonymous
@Joanna 22.08.2018 07:52

Ja chciałbym jak mozna zlozyc podanie ? Nie mam doswiadczenia I nie co z czym sie jakie zarobki

Volk
@Joanna 22.08.2018 07:52

Jakie zarobki dla monterów na początku? Praca w systemie zmianowym. Proszę o odpowiedź, jestem zainteresowany pracą u Państwa.

Volk
@Volk 01.09.2018 20:56

Miało być pytanie: Czy praca jest w systemie zmianowym?

Administrator

Wiesz jak wyglądają zarobki w DeLaval Operations Sp. z o.o.? Podziel się swoją opinią. Może okazać się bardzo istotna!

2600 brutto
@Administrator 22.05.2018 09:12

2600 brutto

Szpran
@2600 brutto 22.05.2018 14:34

Doświadczony spawacz lub operator cnc 3800/4800 brutto

Laik

Ile zarobi laik ? Jakie sa dodatki

małami
@Laik 16.08.2018 09:54

wrzuciłem sobie słowo 'laik' do słownika i wyskoczyło "laik: człowiek nieznający się na danej rzeczy, niekompetentny w danej dziedzinie; dyletant; profan, amator" naprawdę uważasz się za laika?

nieelaik
@małami 18.08.2018 20:56

Czy warto zatrudnić się w tej firmie ? jakie są warunki płacowe ?

mateusz 'pleban

zarobki na start 4000tyś brutto

Michał
@mateusz 'pleban 22.07.2018 15:58

4000 brutto to chyba mistrz dostaje, albo spawacz z 20 letnim stażem :D

Joanna

@mateusz 'pleban, cieszę się, że jesteś zadowolony z wynagrodzenia. Czy dodatkowo możesz liczyć na premie lub pakiet socjalny? Firma oferuje stabilne zatrudnienie i umowy długoterminowe? Co powiedziałbyś o atmosferze w pracy i relacjach z przełożonym? Rozwiń swoją opinię i napisz więcej informacji o zatrudnieniu.

Drobny
@Joanna 31.07.2018 14:01

"Joanna"to takie wywiady lubi robić żeby info od ludzi wyciągnąć...!!! Każdy kto pracuje/pracował niech zachowa to dla siebie...

Dzidzia
@Drobny 31.07.2018 21:37

"Joanna" to specjalista od spraw PR z DeLaval, wszyscy uciekają, dlatego trzeba zrobić "dobre wrażenie", żeby przyciągnąć do siebie pracowników... a ja radze się trzymać od DeLaval z daleka, jest dużo zakładów we Wrocławiu które mają o wiele lepsze warunki

Joanna

@Łuki:), dzięki za Twoją opinię. Pracujesz jako spawacz. Czy mógłbyś napisać jakie kwalifikacje i ukończone kursy należy mieć, żeby pracować na tym stanowisku? Zainteresuje to osoby, które chciałyby aplikować do tej pracy. Jesteś zadowolony z pracy i polecasz firmę. Czy uważasz, ze można liczyć na rozwój i szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe, a firma wspiera ścieżkę kariery pracownika?

Joanna

@Kore, pytam dlatego, że zawsze mogło coś ulec w DeLavalu zmianie, od czasu dodania tych postów, o których piszesz. Może jakieś zmiany? Pracujesz w firmie, czy pracowałeś, bo nie wiem, z której perspektywy piszesz?

Kore
@Joanna 29.05.2018 12:52

pracowałem, z roku na rok i z miesiąca na miesiąc jest tylko coraz gorzej! Znam wielu ludzi którzy tam pracują i się ciągle skarżą. Nie skarżą się tylko "przyd.pasy" bo mają jak pączek w maśle. Coraz więcej tablic, bezsensowne i absurdalne spotkania, zebrania. Mistrzowie jak i brygadziści są coraz mniej kompetentni, wymyślają coraz to głupsze zasady i zatrudniają coraz głupszych ludzi za coraz mniejszą stawkę.

anonymous
@Kore 31.05.2018 12:37

Kore nie wiem kto Ci zapłacił za takie głupoty albo kto kazał tak gadac ale skoro płaczesz ze niska stawka to może nic poprostu nie umiałeś. Ja nie narzekam i nie jestem żadnym lizusem tylko zwykłym pracownikiem który coś potrafi. A jeżeli ktoś pyta o stawki to na moim dziale chłopak który się uczył dostał na początek 3500 brutto wiec to twoje 2600 to głupoty wyssane z palca i każdy z kim pracuje nie powie ze jest źle.

Kore
@anonymous 31.05.2018 16:55

Panie anonimowy "Mistrzu od robienia dobrego wrażenia i ocieplania wizerunku DeLaval", może pan opowiesz o pracowniku logistyki, który miał w jednym palcu więcej wiedzy i był bardziej ogarnięty niż wszyscy mistrzowie oraz kierownicy razem wzięci... i w nagrodę go zwolniliście, aż chłop wylądował w psychiatryku? tą historię też wyssałem z palca?

anonymus
@Kore 01.06.2018 15:53

Nie wiem czy Ty to widzisz czy nie ale ja zaprzeczyłem Twoim słowa ze niby 2600brutto bo tak nie jest a ty kolejne inne tematy wymieniasz nie wiem po co skoro pytanie było o ''zarobki''

Kore
@anonymus 02.06.2018 11:25

Panie anonimowy "Mistrzu od robienia dobrego wrażenia i ocieplania wizerunku DeLaval", już chyba wiem kto ty jesteś, albo wszyscy macie dokładnie takie samo "szkolenie z psychologiem", jakie funduje wam firma, abyście w taki sposób mogli manipulować faktami i odwracać "niewygodną" prawdę od opinii publicznej. Znam około 10 osób które albo pracowało za taką stawkę ( 2600 brutto) i odeszły, mimo że byli dobrymi pracownikami, albo nadal pracuje w nadziei że przy kolejnej umowie dostaną podwyżkę, więc twoje trzęsące się z nerwów palce przy pisaniu postów nie mają znaczenia. Sam się zastanawiam czy za odbijanie piłeczki ktoś ci płaci. Mógłbym też wyciągnąć inne grzeszki DeLavalu, ale nie mam na to czasu, więc zapytam ponownie, może pan opowiesz o pracowniku logistyki, który miał w jednym palcu więcej wiedzy i był bardziej ogarnięty niż wszyscy mistrzowie oraz kierownicy razem wzięci... i w nagrodę go zwolniliście, aż chłop wylądował w psychiatryku? tą historię też wyssałem z palca?

anonymous
@Kore 02.06.2018 12:21

Zabawny jesteś mówiąc ze wiesz kim jestem a może ty powinieneś przewidywać numery w lotto i jak byś wygrał to byś wtedy mówić :-) gwarantuje Ci koleżko ze mnie nie znasz.

Kore
@anonymous 07.06.2018 17:46

idiotą na pewno, skoro polska mowa, ciężka język "jak byś wygrał to byś wtedy mówić", ale to nic nowego, kretynizm w delavalu to zjawisko powszechne, zarówno wśród szeregowych pracowników, jak i wśród mistrzów. Paradoksem jest to, że im wyższe ktoś piastuje stanowisko tym, większym jest imbecylem. Angielskiego ich próbują nauczyć, jak to po polsku dobrze zdania złożyć nie potrafi. Niektórym to i logopeda nie pomógł. Gwarantuję, że pod żadnym pozorem nie jesteśmy, nie byliśmy i nigdy nie byliśmy "koleżkami".

Łuki:)
@Kore 08.06.2018 16:23

Na starcie dostałem 4200 brutto, a po okresie próbnym 4600. Z 4 sobotami, premią i dodatkami spokojenie wyciagam 5000 netto!!! (jako slusarz, spawacz, szlifierz polerowacz. Głownie spawacz) Atmosfera jest super, chociaż czasami bywają spięcia( duża fabryka, dużo ludzi i \każdy inne zdanie), co niestety jest nieuniknione tak samo tutaj, jak gdzie indziej.Polecam firmę z czystym sumieniem. Co do Pana z negatywnym podejściem, to zapewne nie dawał rady z robotą. Hmmm, płacą dobrze to i wymagają, a dla ściemniaczy nie ma tam miejsca:)

bajkopisarz
@Łuki:) 26.06.2018 17:58

na starcie dostałem 10000 brutto, a po okrsie próbnym 25000, z 10 sobotami wyciągam miesięcznie 70000!!!!!!!!! (jako ślusarz, spawacz, monter, akrobata, spadochroniarz, nurek , menager, gównie jako menager) atmosfera wyśmienita!!! czasami tak z 10 razy dziennie najwyżej donosimy na siebie (ogromna fabryka, niezliczona ilość ludzi i - co najgorsze - każdy ma inne zdanie), co niestety jest nieuniknione, tak samo tutaj jak nigdzie indziej. Polecam firmę z ręką na sercu! (i językiem w (usunięte przez administratora) A co do Pana z negatywnym podejściem, leżał zamiast pracować i spał w pracy. Hmmmmmmmmmmmm, płacą idealnie to i wymagają niemożliwego, a dla bumelantów miejsce jest na śmietniku!!!

st@r@ gw@ridi@
@bajkopisarz 04.07.2018 05:47

bajkopisarz z takim podejściem do komentowania to poszukaj miejsca w kabarecie idealnie się tam odnajdziesz bo byle co jesz i byle co gadasz.

bajkopisarz
@st@r@ gw@ridi@ 06.07.2018 22:18

w takim kabarecie jak DeLaval to nigdy przedtem nie byłem, fakt :D

Joanna

@2600brutto, a na jakim stanowisku konkretnie jest taka stawka? Po obtrąceniu to najmniejsza krajowa, więc to praca z niższego rzędu? Precyzujmy odpowiedzi tak żeby każdy wiedział na co w DeLaval Operations może ostatecznie liczyć jeśli chodzi o wynagrodzenie.

Kore
@Joanna 23.05.2018 17:07

na każdym od brygadzisty w dół, radzę tą firmę omijać z daleka, zresztą poczytaj sobie oponie

beznadzieja

Chciałbyś się znaleźć w latającym cyrku Monty Pythona? Tęsknisz za przedszkolem? Dom wariatów nie jest ci straszny? Bur..l to twój „drugi dom”? Firma DeLaval zapewni ci te wszystkie atrakcje z nawiązką! Przy okazji stanie się twoim Pierwszym Domem! Jesteś ciemnym ignorantem? Nałogowym konfidentem? Szarą bez charakterową masą? Leniwym i głupim pachołem, który nie lubi pracować, za to uwielbia się integrować? Nie masz zainteresowań, poglądów czy własnego zdania? A do tego wtapiasz się w szarą masę i bezmyślnie wykonujesz polecenia? W DeLavalu, odnajdziesz swoje powołanie! Firma potrzebuje takich ludzi!

Juras

Kiedyś to była porządna firma godna polecenia . Teraz radzę wszystkim szukającym fajnej pracy omijać to miejsce szerokim łukiem

eL Polako
@Juras 09.02.2018 20:57

Ale dlaczego tak twierdzisz? co jest nie tak? moze cos wiecej?

Juras
@eL Polako 19.02.2018 20:31

Więcej.... Więcej to tu nie ma co pisać takie tematy to nie do pisania na forum ...

Juras
@eL Polako 19.02.2018 20:31

Chcesz to idź pracuj . Ja tylko wyraziłem swoją opinię. Sugerować się tym nie musisz . Idź to sam zobaczysz

chcesz to idź pracuj
@Juras 09.02.2018 20:57

wszystko jest nie tak, od głupich wytresowanych pachołów, po kadrę kierowniczą która nie potrafi zarządzać grupą, o obiadach, które są niezjadliwe nie wspominając

Były pracownik

Pracowałem tam 4 miesiące za każdym razem były błędy w naliczeniach wynagrodzenia po zgłaszaniu długi czeka się na wyrównanie ja czekałem 3 miesiące.... Poza tym jest stołówka obiady dla pracowników niestety nawet gdy nie chodziłem przez miesiąc też została zaliczona opłata A jakość tych obiadów naprawdę straszna ...Poza tym ok

również były pracownik
@Były pracownik 24.03.2018 13:19

zgadzam się, jeden wielki (usunięte przez administratora) = DeLaval

Inżynier

Moja opinia dotyczy pracowników biurowych, a konkretnie inżynierów. Nie wiem, jak jest na stanowiskach pracowników fizycznych. Atmosfera w pracy jest dobra, choć tak naprawdę to zależy od tego, gdzie (do jakiego działu) się trafi i czego się oczekuje. Ale generalizując, naprawdę nie można narzekać. Nikomu nie patrzą na ręce, nie liczą, czy wypił 1 kawę czy też 10. Ważne, żeby robota była zrobiona. Pracuje się bezstresowo. Nie ma zostawania po godzinach za darmo. Jest czytnik godzin pracy i ma się na koniec okresu rozliczeniowego zgadzać. Darmowa opieka medyczna, darmowe obiady. Jeśli pracuje się przy ciekawych projektach to można pojeździć po całym świecie. A z minusów to straszny bałagan organizacyjny. Oddział we Wrocławiu ostatnimi czasy bardzo się rozrósł, a organizacja za tym nie nadążyła. Na razie wygląda to tak, że wiele spraw trzeba załatwiać, dopilnować osobiście bo procedury nie działają lub wręcz utrudniają życie. Być może w przyszłości się to jakoś ustabilizuje. Są w firmie ludzie, którzy wytrzymują 2-3 lata i rezygnują a są też tacy, którym praca pasuje i mają staż pracy 10-15 lat.

Joanna

@anonim co według Ciebie jest powodem takiej sytuacji? Wspominasz głównie o tym jak wygląda działanie firmy oraz sama praca. A co możesz powiedzieć na temat firmy jako pracodawcy? Jakie są plusy i minusy z perspektywy pracownika?

Joanna

Obecnie firma poszukuje osoby do pracy jako HRIS Administrator. Co możecie powiedzieć o tym jak wygląda praca w tym dziale firmy? Jakim pracodawcą jest De Laval Operations? Każda merytoryczna opinia będzie cenna dla osób, które rozważają aplikację do pracy w firmie.

arek

wogole teraz poszukują ludzi do biura, wiec na spawacza nie mają zadnych ogłoszeń, ale można zostawic na recepcji i tak?

rob

Witam. Jak wygląda praca spawacza TIG w tej firmie. Jaka umowa, co się spawa i jak, no i jaka kasa średnioi:)?

CCCC
@rob 19.09.2016 18:21

Dla dobrego spawacza zawsze jest praca. CV można składać na recepcji.

JARO

Czy jest ktoś w stanie pokierować mnie jak dostać pracę w firmie jako spawacz TIG,ślusarz.Przez kilka lat pracowałem w małych prywatnych firmach i mam już dość proszenia się o elektrody czy drut.

Gracjan

Praca na produkcji coraz bardziej stresująca,ogólna nagonka na wszystko,jak ma przyjechac Szwed na audyt to kierownictwo dostaje paniki gorzej niż za Prl- u i prawie malowanie trawy na zielono.Warunki socjalne dobre,narzedzia pracy na odpowiednim poziomie.

były

Nie tylko produkcyjni... Paru umysłowych też zwolniono i sądzę, że w obecnej sytuacji jeszcze ktoś pożegna się z DeLaval. Słaba kadra zarządzająca średniego szczebla. Kłopoty zaczęły się już w tamtym roku po połączeniu wszystkich fabryk pod jeden zarząd (koszty). Nikt nie potrafi tego uporządkować. Działy przenikają się kompetencjami. Z powodu kosztów technolodzy to dzieci po studiach bez wiedzy i praktyki. Zarobki średnie na dzisiejsze czasy. Niejasny system zwalniania, premiowania, koneksje rodzinne na produkcji. Natomiast poza jednostkami produkcyjnymi firma jest dobra. Przydałoby się tam posprzątać :)

anonim
@były 26.10.2015 12:58

teraz jeszcze gorzej,nie ma materialow do produkcji,bez testow sa dopuszczone na produkcje duzo gorsze zamienniki,najwazniejsze sa 3 tablice na kazdym gniezdzie 5s.kabaret

Bolek

Rzeczywiście, na specyficznym rynku, w którym działa DeLaval jest trudny okres. Nie zazdroszczę pracownikom produkcyjnym. Natomiast trzeba mieć świadomość, że we Wrocławiu znajdują się oprócz fabryk jeszcze inne działy, nie związane z produkcją. Tutaj tez każdy pieniądz przed wydaniem ogląda się trzy razy, ale etatów nie likwidują. Po prostu przeniesienie stanowiska z np. Szwecji do Polski to przy obecnych różnicach zarobków olbrzymia oszczędność. Kapitalizm -tak to niestety dzisiaj działa. Każdy pracownik jest kosztem. Jeżeli jego kompetencje, produktywność i inne cechy przynoszące firmie zyski przeważają nad kosztami - jest dobrze. Jeśli na odwrót - żegnają się. Brutalne. Natomiast nie jest to portal o ekonomii, tylko o pracodawcach. A DeLaval oceniłbym następująco: Pieniądze - o nich się nie dyskutuje, ale dla nich się pracuje. Generalnie tyle, ile wynegocjujesz, tyle masz. Wszystkie zasady premii, podwyżek itd. są jasno określone i pracodawca tego się trzyma. Kasa zawsze na czas. Dodatki socjalne - generalnie standard - opieka medyczna, karta sportowa, mikołajki itd. Atmosfera - nie da się generalizowac. Dużo zależy od działu do jakiego się trafi i bezpośredniego przełożonego. Ze swojej strony polecam obejrzeć filmik "swedishness" na portalu wiadomym. Kodeks pracy - tu nie ma żadnych kompromisów, jest zgodnie z przepisami. Kropka. A to już wielki plus w obecnych czasach. Z fajnych rzeczy to firma nie oszczędza na rozwoju pracownika, sporo szkoleń, możliwość nauki języka itp. Następna rzecz to kwestia narzędzi do pracy. Oczywiście wszystko tez zależy od stanowiska, ale pracodawca zapewnia co potrzebne bez proszenia się. Rzeczy denerwujące oczywiście też są. W skrócie - korporacji.

Kasztan

Nie widziałaś ogłoszeń bo teraz DeLAval bardziej zastanawia się kogo zwolnić a nie zatrudnić. 20 pracowików już otrzymało wypowiedzenia. A to dopiero początek. Jeżeli marzysz o stabilnej pracy to na pewno nie znajdziesz jej w DeLaval. Tu rządzi kapitalizm w najgorszym wydaniu.

Bolek

Heh.. "w takiej firemce" - w samym Wrocławiu blisko 500 osób, wiec co dla Ciebie jest nie-firemką? A co do ilości potrzebnych księgowych to będzie trochę ogłoszeń, cała księgowość koncernu jest powoli przenoszona do Polski.

Jasna
@Bolek 20.09.2015 23:11

SSC się rozrasta.

zainteresowana

Mam pytanie, co chwilę widzę że poszukują do De Laval księgowej? Dlaczego? Takie złe warunki że co chwile księgowe same odchodzą? Jakie warunki finansowe na tym stanowisku?

jaco

Jak dla mnie to kamer boją sie tylko ci, co próbują kombinować coś na boku, teraz w obawie przed nagraniem zapewne już tak łatwo Wam nie jest oszukiwać, czy też siedzieć i udawać, że się pracuje. Najwyraźniej De Laval Operations podjęło dobrą decyzję, skoro teraz ludzie odradzają pracę z powodu instalacji kamer.

brrado

Witam, widzialem ostatnio oferte na stanowisko specjalista ds. utrzymania budynkow. Ile zarabiaja osoby zarzadzajace w DeLaval???

Zostaw opinię o DeLaval Operations Sp. z o.o. - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DeLaval Operations Sp. z o.o.