SKOFF

Czechowice-Dziedzice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 109 ocen.

SKOFF
3 109 6 1

Opinie o SKOFF

Agnieszka

@deryk Zapewne wynika to z tego, że każdy ma inne wymagania względem swojego pracodawcy. Czym zajmujesz się konkretnie w strukturach firmy SKOFF? Proszę, żebyś ze szczegółami opisał nam warunki zatrudnienia, jakie oferuje ta firma - kwestia zarobków, atmosfery, ewentualnych premii, itp.

deby

Ciezko znalezc kogos komu by wszystko pasowalo i żeby ktos się nie czepial. Idealow nie ma ale tu serio nie ma tragedii. Terminowo, nie mialem raczej z nikim zgrzytow.

Kazik Staszewski

Już umiera ta kraina Tego nikt już nie powstrzyma...

Wiesław
@Kazik Staszewski 30.09.2018 23:57

Ciekawe jest tylko to, że cały czas przychodzą nowi ludzie do pracy. Jak jest tam Wam źle to się zwolnijcie a nie obrzydzajcie tej Firmy innym. Praktycznie wszędzie jest tak samo, tylko jest inna nazwa Firmy. Mam nadzieję, że Skoff znowu złapie wiatr w żagle, czego życzę z całego serca. Obserwuję tą Firmę od czasu jak kiedyś jeszcze była malutka. Powodzenia. Ps. Nie jestem związany z Właścicielami tylko z Czechowicami.

pomocny
@Wiesław 01.10.2018 09:49

Myli Pan obrzydzanie z ostrzeganiem. A ten potral został stworzony włąsnie do tego by chwalić lub otrzegać. Taka jest jego istota. A dlaczego ludzie przychodzą? Bo rotacja w tej małej firmie jest na poziomie 50% rocznie. Nikt kto szanuje swoje zrdowie nie pracuje tu zbyt długo. I zapewnam Pana, nie wszędzie jest tak samo.

Wiesław
@pomocny 07.10.2018 10:48

Przepraszam, że tak zostałem zrozumiany, ale jednak firma trzyma się na powierzchni już kilkanaście lat i ludzie maja utrzymanie. Rzeczywistość jednak jest taka, że wszędzie jest podobnie. Obecnie jednak o karierze w każdej prawie firmie decyduje raczej niczym nie ograniczone wazeliniarstwo. Do rzadkości należą pracownicy, którzy muszą być dopieszczani przez pracodawców, ponieważ od ich pracy zależą losy firmy. Są to pracownicy, posiadający rzadkie kwalifikacje trudne do wyuczenie w kilka miesięcy a nawet lat. Są to przykładowo konstruktorzy narządzi, konstruktorzy wyrobów. Błąd konstruktora narzędzi to koszt do 50000 PLN albo więcej. Błąd konstruktora wyrobów może jeszcze więcej kosztować. Dlatego bez obrażania kogokolwiek trzeba sobie powiedzieć, że pracodawcy potrafią wymieniać pracowników, których łatwo zastąpić. I to byłoby na tyle.

pomocna
@Wiesław 07.10.2018 19:54

Całkowicie sie z Panem zgadzam. Wymiana pracowników jest naturalną rzeczą w każdej firmie. Jednak połowa zwolnień w tej firmie odbywa sie na podstawie zwolnień dyscyplinarnych. Oczywiscie w wyimaginowanych powodów na które Sąd pracy w Pszczynie reaguje już z uśmiechem. A dlaczego? Bo pracodawca nie lubi płacic pracownikom w okresie wypowiedzenia. Dochodzi już do takich chorych sytuacji gdzie pracownicy boją sie złożyć sami wypowiedzenie bojąc sie dyscyplinarki. Totalna patologia.

Wiesław
@pomocny 07.10.2018 10:48

Pracowałem w kilku prywatnych, rodzinnych firmach. Jednak w większości jest podobnie. Takie mamy czasy.

Konstruktor
@Wiesław 07.10.2018 19:54

Po pierwsze, jeżeli konstruktor to maszyn i urządzeń- elita, która nie czeka na pracę, kompletnie niezainteresowana składaniem lampek. Po drugie,nad wyrost określenie konstruktor wyrobów, jeżeli już to projektant wyrobów. Po trzecie błąd konstruktora, pracownika dopieszczanego przez pracodawcę, bo od jego pracy zależą losy firmy, jeżeli kosztuje firmę tylko 50 000? Hm...To chyba niewiele. Po czwarte, stwierdzenie, że pracodawcy potrafią wymieniać pracowników, których łatwo zastąpić, hm...pracodawca, który tak postępuje i w taki sposób traktuje ludzi, bardziej przypomina handlarza niewolników, a jego firma kolonię karną. Wiesław, mam nadzieję, że to co napisałeś to zwykłe przejęzyczenie i miałeś co innego na myśli. Po prostu, jeżeli chcesz zachęcić innych do zainteresowania się tą firmą, to nie uzewnętrzniaj swoich przemyśleń.

anonim

(usunięte przez administratora)

Lorelei

Jestem trochę w szoku czytając to piszesz. Ja mam inne wrażenia patrząc przez pryzmat targów czy też informacji na stronie. Może po prostu nie wytrzymałeś presji?

)))

D.S. to porażka… W relacjach z ludźmi potrzeba wiele wyrozumiałości i empatii. Nikt z nas nie jest doskonały. Każdemu zdarzają się chwile słabości, błędy, wpadki. Jest to wpisane w naszą egzystencję. Nie warto tracić czasu na ludzi, którzy tego nie rozumieją. Ważnym jest, aby pracować nad sobą i nad tym, co w nas jest niedoskonałe.

Wyrrr

Cała prawda i lustrzane odbicie mojej przygody z nimi !

deryk

Ludzie zluzujcie troche...normalnie chodze do roboty, nie mam z nikim kwasow i nie narzekam jakos wcale na warunki. Jednym sie spodoba, drugim mniej ale generalnie nie czaje tych dyskusji.

Agnieszka

@Kazik Staszewski Szanujemy Twoją oryginalną wypowiedź, jednak mało ona powie, szczególnie nowym, użytkownikom forum o sytuacji w firmie SKOFF. Fajnie byłoby, jakbyś poważnie podszedł do sprawy i napisał, dlaczego według Ciebie w firmie nie dzieje się dobrze. Możemy na Ciebie liczyć w tej kwestii? @donek Poczucie stabilności to ważna sprawa. Czym zajmujesz się w tym przedsiębiorstwie? Macie oprócz pensji podstawowej jakieś dodatki do niej? I co z pakietem socjalnym?

Kazik Staszewski
@Agnieszka 06.10.2018 13:28

Pani Agnieszko. Najwyrażniej liczba pomyj wylana na tą firmę nie robi na Pani żadnego wrażenia. Spotkała sie Pani kiedykolwiek z takim hejtem jednej małej firmy? Czy uważa Pani że to jest przypadkowe? Oczywiście są też opinie pozytywne, gdyż w każdej firmie są stanowiska bezpieczne, zazwyczaj na niskim poziomie w strukturze organizacyjnej. Im wyżej tym jest większa świadomość tego co sie tu dzieje, jakimi "ludźmi" są właściciele i w jaką przepaść leci firma. Najwyraźniej nie daje Pani za wygraną i musi sie Pani o tym przykonać osobiście. Powodzenia

Agnieszka

@rumcy Fajnie, że mimo pewnych wad, potrafisz jednak docenić tego pracodawcę. Na jakim stanowisku jak długo pracujesz w SKOFF? Wspominasz o umowach - wszyscy mogą liczyć na stabilne, czy trzeba przejść okres próbny, by ją uzyskać? I może masz jakieś pojęcie o ewentualnej rekrutacji?

donek
@Agnieszka 30.09.2018 16:59

ja powiem na przykladzie wlasnej osoby ze czuje sie stabilnie. Na internecie trzeba sprawdzac czy sa jakies aktualne oferty.

rumcy

niektorzy to chyba pisza zeby pisac. Ja powiem tak znosna robota i sama forma zatrudnienia. z umowa nie ma problemu, idzie sie dogadac z ludzmi. wiadomo roznie bywa i rozne ludzie maja oczkekiwania ale ja nie mam co mowic zle i wieszac psow na firme

anonim

(usunięte przez administratora)

były pracownik

Pracowałem tam i prawdę mówiąc kasa słaba i zero organizacji. Nie ma firm idealnych Ale teraz mam 3x więcej I brak dziwnego przełożonego. Przypuszczam że trochę tam siedzisz i max 3500 na rękę wpada.

gienko

hmm No kazdy decyduje za siebie i siedzi tam gdzie mu dobrze. Ja akurat tez nie moge powiedziec ze mialem w tej firmie jakies sytuacje ktore nie byly ok.

Agnieszka

@Tofii Podoba mi się Twoje podejście do tej sprawy i jednocześnie cieszę się, że praca w SKOFF jak do tej pory spełnia Twoje oczekiwania. Jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony? Może dysponujesz wiedzą o jakieś rekrutacji? @były pracownik Wysokość wynagrodzenia stanowi naprawdę już indywidualną kwestię. Co miałeś na myśli, pisząc o braku organizacji?

Agnieszka

@rejek Ważne, żeby doceniać to, co się ma. Ale prosiłabym Cię, abyś jednak napisał coś więcej o owych warunkach pracy w SKOFF. Jak wygląda atmosfera w pracy - jest spokojna czy raczej napięta? @Szymon Niestety, nie widziałam, żeby firma w ostatnim czasie prowadziła nabór na jakiekolwiek stanowisko. Nie oznacza to jednak, że tak jest w rzeczywiści. Napisz do nich bezpośrednio i dopytaj - może mają jakiś wakat: http://www.skoff.pl/index.php/pl/kontakt Daj nam znać o swoim postępowaniu.

Szymon

Chcialbym pracowac w,tej,firmie czy poszukuja handlowca?

Tete
@Szymon 25.07.2018 19:02

a patrzyles na internecie?

rejek

Wedlug mnie warunki pracy sa calkiem znosne i na to nie moge narzekac.

Ślązaczka z Sosnowca

Wbrew wypisywanym tutaj paszkwilom na temat firmy, mogę śmiało polecić ją wszystkim tym co już mają za sobą lot w kosmos i ciągle im mało. Jeżeli jednak nie spotkało Cię to szczęście, a oglądając pierwszy raz Monty Python'a nie zrobił na Tobie żadnego wrażenia, to tak, ta praca jest dla Ciebie.

Agnieszka

@Babajaga Twój tok myślenia jest błędny. Zawsze warto rozmawiać i wymieniać się swoimi spostrzeżeniami, bo może to pomóc niektórym osobom, a czasami nawet ułatwić decyzję dotycząca podjęcia pracy w danym miejscu. Zatem zachęcam Cię do wyrażania swojej opinii na temat pracy w SKOFF. @Dorota Chętnie zatem poznamy Twoje zdanie o SKOFF - jesteś ich pracownikiem?

Babajaga
@Agnieszka 30.06.2018 17:56

Ależ wystarczy poczytać wcześniejsze negatywne opinie. Przeczytałem je wszystkie. Ktoś może powiedzieć ze są to kłamliwe opinie sfrustrowanych byłych pracowników. Ale mogę Cię zapewnić ze nie odnalazłem ani jednego zniekształcenia rzeczywistości. Same fakty. I to powinno każdemu wystarczyc. Co więcej to i tak nie są najgorsze rzeczy. Tak jak pisałem, w pewne fakty nikt by i tak nie uwierzyl.

Babajaga

Opowiadanie tego co sie dzieje w tej firmie nie ma większego sensu bo w to nikt nie uwierzy. To trzeba przeżyć

Dorota
@Babajaga 24.05.2018 18:26

Mam nadzieję, że przeżyłaś i masz się dobrze. Jednak zawsze ciekawi mnie, dlaczego ktoś kto ma już wszystkiego dosyć, nie rzuci papierami. Przecież w okolicy jest roboty ile kto chce. Dlaczego narzekacie i sprawiacie radochę swoim szefom.

Oczywisty
@Dorota 17.06.2018 09:15

Dużo ludzi rzuca papierami. Zwłaszcza świeżo zatrudnieni na chłodno oceniając że jest jakaś tragikomedia. Pracownicy z dużym stażem w większości przypadków tkwią w tej firmie bo boją się zmian. To jest ich strefa komfortu. Jak żona alkoholika która nie ma siły odejść a w głębi duszy o tym marzy.

Kira

(usunięte przez administratora) Są ludzie którzy po prostu nie zasługują by dla nich pracować

Andrzej

Fajna firma , ale szefostwo wymagające. Jednak potrafi zauważyć i wynagrodzić dobrą robotę. Mam nadzieję , że dalej tak jest. Jak pracowałem dla nich kilka lat temu nie było powodów do narzekania. Pozdrowienia dla obecnych pracowników i Właścicieli.

Agnieszka

@Marian, udało ci się ustalić co dzieje się w firmie? Powiecie coś więcej, chociażby na temat tego jaka panuje atmosfera i czy od pierwszego dnia dają umowę o pracę? Można liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Zi

cześć jak z zarobkami? macie postój czy trzeba walczyć o urlop?

Marian

Dawno nie było update'u na stronie.Wiesz ktoś co się dzieje w firmie? 1) Czy ekspansja na ZEA i AS wypaliła? 2) Co po delegacji z USA? Firma działa na tym rynku? 3) Czy firma szuka kogoś do eksportu?

Cotusieodjaniepawla
@Marian 23.02.2018 19:25

Mnie ciekawi co też za wyróżnienie czy nagrodę skoff dostał na l+b. Tzn... wierzę że dostał. Straszna strata by była gdyby z pustymi ręcami wracał szefo z ekipa do domu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Andrzej

Lecz się Rysiu.

Kuba

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie ludzi do pracy? Warto starać się ?

Mmms
@Kuba 17.01.2018 10:29

Mysle,ze taka firma zawsze szuka dobrych ludzi.

anonymous

Widzę że nic się nie zmieniło.

Ni k
@anonymous 06.11.2017 07:40

Jak to nie zmienilo ?

Grzesiek
@anonymous 06.11.2017 07:40

Jestem z okolic Czechowic chciałbym pracować. Znam angielski i chiński czy jest opcja pracy w exporcie? lat 25. Pzdr

Demiur

Mnóstwo hejterów a tutaj kolejny sukces ; medal. Gratulacje I love i city.

Wojnar

Witam, Ile można zarobić jako przedstawiciel handlowy w tej firmie? Jakie auto dostanę?

Siema
@Wojnar 19.09.2017 13:34

2.100 plus premia na rączkę . GPS na czoło i sobotę i niedzielę latasz tylko wesoło . Samochód parkujesz i nawet nie dyskutujesz. Od poniedziałku do piąteczki latasz w Skodzie koteczku. Jak już wszystko poznałeś teraz w czółko prawdą dostałeś .

...
@Siema 20.09.2017 22:10

Bartek masz rację..

kokon

znowu konstruktora szukają ? ktoś wie jak jest na tym stanowisku ?

Ola
@kokon 15.08.2017 21:26

Tam żadne stanowisko nie jest dobre.

Szczery
@kokon 15.08.2017 21:26

Nie trać czasu nawet na zastanawianie się nad tym żeby tam pracować !

Masochista
@kokon 15.08.2017 21:26

Gdzie znalazłeś to ogłoszenie?

Mimik

czasami tu zaglądam i nic się nie zmienia. Tylko narzekania i nic więcej, a prawda jest taka że najlepiej jest tam gdzie nas nie ma :-)) Pracowałem w tej firmie kilka lat temu i miło wspominam ten okres. Super ekipa, ciężka praca na początku i wkurzający szefowie :-) czasami potrafili doprowadzić do białej gorączki - ale tak jest wszędzie. Gdzie nie pójdziesz zawsze będzie pięknie na początku, a potem zobaczysz plusy i minusy firmy. Pytanie jest takie - czy będziesz potrafił sobie poradzić i obejść minusy :-)) sam sobie odpowiedz. Jeśli ktoś jest na początku kariery, gorąco polecam, dobra szkoła, potem już nic cię nie zaskoczy.

Matylda

Dzięki za informację . uffff miałam puszczać Cv

Wykorzystywany Marian

Ja tam wierze, ze w tej firmie nie jest tak zle jak tupisza ! Ja kiedys pracowalem u polskiego prywaciarza to dopiero bylo! Zatrudniona byla cala rodzina ! Zona, syn, corka, bratanica itd. Nikt w firmie nie wiedzial jakie maja kwalifikacje, po prostu ten cienki prezes tak zarzadzil! Jka tylkodorobil sie troche kasy na przepakowywaniu chinskiego i wietnamskiego badziewia to zaraz byly mercedesy, luksusowe wakacje itd. Oczywiscie dka siebie i rodziny, coz jego sprawa. Ale w tym czasie ludzie z firmy orzez 4 lata zero podwyzek. Zmienial ludzi jak rekawiczki. Kto mial inme zdanie od niego, nieomylnego do widzenia. Uwielbial eventy medialne, parcie na szklo mial ogromne. Wywiady dla prasy lokalnej, regionalnej, gale, spotkania itd. To mu schlebialo ilechtalo nieskoncozna proznosc. Potem sobie wymarzyl palac za 10 baniek i wybudowal, ale firma zaczela szorowac po dnie. Ludzie juz nie byli tak bardzo spragnieni pracy w tym kolchozie, i sie zaczelo sypac wszystko. Wiec nie narzekajcie za bardzo ! Ja widze, ze tu jest inaczej !

Zostaw opinię o SKOFF - Czechowice-Dziedzice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SKOFF