ANIMEX Grupa Drobiarska S.A.

Iława

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 69 ocen.

Opinie o ANIMEX Grupa Drobiarska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANIMEX Grupa Drobiarska S.A.

Julita

Widzę, że w firmie ANIMEX Grupa Drobiarska S.A. jest sporo ofert pracy, ale akurat do Iławy tylko jedna. Szukają osoby na stanowisko Mistrz Mechanik http://www.animex.pl/mistrz-mechanik/ Ktoś pracuje na tym stanowisku? Warta uwagi jest ta praca? Widzę, że pracodawca oferuje konkurencyjny pakiet wynagrodzeń. W jaki sposób można to rozumieć?

Julita

@Nick przypominam, że forum ma regulamin (http://www.gowork.pl/regulamin) i nie wolno nikogo obrażać, ponieważ komentarz może zostać usunięty przez admina forum. Poproszę o opinię i aktualizacje jak wygląda sytuacja w firmie, bo dużo osób właśnie szuka takich informacji.

Ktoś

Może Animex Iława zamieża zastąpić POLAKÓW ukraińcami,hmmm na to wygląda Żenada

pracownik

fiord, jaki dział? nam teraz wcisnęli tylko dwie soboty :P 2i, idź i się zapytaj do biura, myślisz, że ktoś zna wszystkie stanowiska itp. z takim zaangażowaniem to nigdzie do pracy nie pójdziesz

2i

@@ a możesz konkretnie jakie są te lżejsza prace/ stanowiska? wolę to uściślić żeby potem niespodzianek nie było

XxX fiord XxX

witam, niestety pracy jest coraz wiecej, i jest malo ludzi. Majstrowie jak i brygadzisci niereaguja wcale na przepelnione hale, zadna hala nie wspolgra ze soba. W tej chwili liczy sie tylko tonaz, od czasu wprowadzenia nowych towarow sa wszystkie soboty pracujace. Wynagroidzenie najnizsza krajowa plus premia i dodatkowa premia co kwartal za niechorobowosc.

anonim

(usunięte przez administratora)

bbbbbbbb

Jest lżejsza praca, trzeba złożyć cv, jest dużo działów, niekoniecznie możesz trafić na rozbiór.

bbbbbb

Rozbieracz? Chodzi ci pewnie o pracę na nożu przy wycinaniu skrzydeł, nóg i piersi? 2000-3500, wszystko zależy od tego ile indyków się zkroi, ale jest ciężko i to bardzo. Kobiet jest kilka na skrzydle i oczywiście się zmieniają.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Na początek masz próbną umowę o pracę na 3 miesiące, najniższa krajowa + premie + posiłek reg. . A potem to już wszystko zależy od tego czy cię zostawią i na jakim stanowisku jesteś.

wed

Ukraińców to tam od ch pracuje.

Klient

Szanowna Dyrekcjo Animex Foods Oddział Iława. Piszę tych parę słów z uwagi na to,że to co kupiłem o nazwie MIĘSO NA KOTLETY Z INDYKA nr partii 6150133846 z datą ważności do spożycia do 03.06.2015 wpędziło mnie w wielkie zakłopotanie. W szkole podstawowej uczono mnie ,że indyk to grzebiący ptak raczej unikający wody. ( z wyjątkiem przy okazji parzenia ,aby ściągnąć pióra chyba ,że są już INNE TECHNOLOGIE) Wasze mielone mięso oprócz mięsa zawiera tyle dodatków ,że jako chemik po studiach nie rozumię po co tą chemię pakujecie do ponoć 98% mięsa indyka. Żałuję wydanych pieniędzy na ten wyrób i nie wiem jak ma się Wasz wyrób do normy ISO 22000 i z nim związanymi normami GMP GHP GAP i inne. Wasz wyrób Kupiłem 2 razy Pierwszy i Ostatni i życzę Wam , aby jakaś komisja sprawdziła waszą produkcję. W waszym indyku oprócz chemii i mięsa zawartość wody w produkcie przekracza wszystkie wymagania zawarte w/w normie ISO.

FREDEK

Witam Pracowałem tam dość długo i wiem na czym tam praca polega.Dlaczego jest tak wielki nacisk na wybieranie DWD,ponieważ kierowniczka nie dostanie premii,jej rządy wraz z jej funfelką z morlin są tak beznadziejne że mi się pracować odechciało.Próbują z Iławy zrobić na siłę morliny, ale obie są ślepe i nie widzą że Iława w porównaniu z morlinami to szafka na buty.Ciągłe żyłowanie na sprzętach (na myszkę do komputera czekaliśmy dwa miesiące a komputer cztery już nie wspomnę o wózkach elektrycznych i bateriach )obiecanki dyrektora W.o wymianie na nowy(na tym się kończy). Pracowałem na trzech stanowiskach a płacone za jedno, nie jedno krotnie zostawałem sam na zmianie na cały magazyn bez żadnego wsparcia .Jak się tam przyjmowałem , wszystkie działy grały do jednej bramki teraz każdy dział gra przeciwko drugiem byle tylko kierownicy dostali premie,a pracownik się nie liczy. Życzę wszystkim którzy tam pozostali by jak najszybciej całe te kierownictwo wykopali i trafiła Wam się mądrzejsza kadra kierownicza

zwykły

Coraz więcej zwolnień chorobowych, coraz więcej głosów o konieczności poszukania innej pracy,najlepsi zaczynają odchodzić.

Polak- zwykły pracownik

panie dyrektorze, dlaczego nie zaprosił mnie Pan na najbliższą środę na "soczek" celem integracji za mną? Dlaczego uprzywilejowana jest tylko nieliczna grupa "szczęśliwców", smakoszy "soczków"? Może powodem tego jest fakt, iż ja lubię tylko soczek malinowy?! Kto zapłaci za Waszą integracje? Czy znowu my- zwykli pracownicy? czy grupa szczęśliwców poprzez aktywną integrację wybierze DWD ? jak my? chociaż charakter naszej pracy znacznie się różni.... oj wstyd wstyd, niech ludzie dowiedzą się o marnotrawieniu chińskich Yuanów ? jeżeli pan nie wie, jest to waluta Chin- nomen omen - Pana pracodawcy.

Ania
@Polak- zwykły pracownik 07.03.2015 17:02
panie dyrektorze, dlaczego nie zaprosił mnie Pan na najbliższą środę na "soczek" celem integracji za mną? Dlaczego up...

Szok! niedowieżanie, jesteś tego pewny, bo trudno mi uwieżyć ze nasz kochany szef morze tak postąpic, czekam na inne sygnaly o tych calych soczkach!!!!!!!

ehhh

straszna firma, straszne zarobki, straszni ludzie

XXX
@ehhh 02.03.2015 20:00
straszna firma, straszne zarobki, straszni ludzie

Święta prawda, tak to jest jak się wpycha swoich znajomych i rodzinę gdzie się da i blokuje miejsca ludziom, którzy mają kompetencje.

Hodowca

Animex schodzi na psy. Może szefostwo powinno zastanowić się, czy obecni pracownicy są rzetelni i odpowiedni na swoich stanowiskach....poziom wiekszości z nich jest żenujący, a niekiedy przechodzi wręcz w prymitywizm epoki kamienia łupanego! Nie każda "sexi laska" na wysokich obcasach jest wiarygodnym pracownikiem.

ewkaa

racja, z tymi "przerwami" na papieroska to już troche przesada... co pól godziny??!!

steven
@ewkaa 21.01.2015 19:44
racja, z tymi "przerwami" na papieroska to już troche przesada... co pól godziny??!!

Papierosek za papieroskiem....papierosem przygania

endru

Kiedy przewidywana jest zmiana kadry kierowniczej i zarządzającej? bo według kodeksu pracy, powinno sie pracowac, a nie tylko snuć sie po korytażu z notatnikiem pod pachą bądź co pół godziny palic papierosy przed zakładem??!!

pawełek

Współpraca z tą firmą pzebiega coraz gorzej.Przyczyna tkwi chyba w niedoświadczonej i niedouczonej kadrze pracowniczej/kierowniczej, która, w większości, nie radzi sobie z kompetentnym wykonywaniem powierzonej im obowiązków. Może czas na studia podyplomowe tudzież studia wyższe?? Poziom intelektualny i dobrego wychowania chyba tam zaginął...... oprócz liczenia pieniędzy, może kadra zainteresowałaby się nowinkami i aktualnościami w zakresie hodowli drobiu??? Ma ewidentnie duże zaległości, prawdpopodobnie umysłowo nie do odrobienia....

pracownicy

Dlaczego robole mają 30 minut przerwy a biurowiec ma co 30 minut przerwę na papieroski i plotki?

anonim

(usunięte przez administratora)

Życzliwy

Brutto w animex to masz 1680zł

anonim

(usunięte przez administratora)

Życzliwy

Można dużo powiedzieć o tej firmie ale nie znajdzie się w tym nic dobrego. Banda złodziei,bandytów którzy traktują człowieka jak szmatę za marną minimalną krajową! 2500zł to tylko w ogłoszeniu zobaczycie. Dużo by tu jeszcze pisać. OSTRZEGAM WSZYSTKICH BY SIĘ STO RAZY ZASTANOWILI ZANIM PÓJDĄ TAM DO PRACY!!!

Przem

Czy orientuje sie ktoś jak to wygląda jeżeli chodzi o dział kontroli jakości? atmosfera w pracy itd

xxx
@Przem 01.11.2014 19:42
Czy orientuje sie ktoś jak to wygląda jeżeli chodzi o dział kontroli jakości? atmosfera w pracy itd

Omijaj to miejsce szerokim łukiem

madziula

Animex.to.banda.wyzyskiwaczy.i.tyle.Mecza.pracowników.nowo.przyjetych.a.stare.wyzeracze.jeszcze.dodatkowo.znecaja.sie.i.mowia.ze.sie.nie.wyrabiasz.Sama.tam.pracowałam.i.przezylam.na.wlasnej.skorze.jak.mi.podrzucaly.bo.to.moja.A.jak.sie.odezwalam.ze.pracuje.tu.3.dzien.i.nie.mam.wprawy.jak.one.to.dostalam.wiekszy.wycisk.Po.paru.dniach.dostalam.wprawe.to.stary.pracownik.robil.omijki.i.puszczal.gesi.do.mnie.i.ja.mialam.zapas.az.w.koncu.sie.odezwalam.ze.nie.bede.robic.za.nie.to.ja.bylam.najgorsza.bo.stare.pracownice.staly.murem.za.soba.Tylko.jedna.sie.odezwala.ze.robie.rowno.z.nia.i.ze.maja.dac.mi.spokoj.WYPLATA.wygladala.tak.po.calym.miesiacu.pracy.8h.dziennie.dostalam.na.reke-1140.zednej.premii.ani.stanowiskowe.ani.gesiowej.Czysta.najnizsza.krajowa.bez.dodatkow.Jak.bym.pracowala.po.12h.czy.14h.jak.inni.to.moze.by.bylo.2000.tys.jak.pisza.A.kiedy.spac,odpoczac,zajac.sie.dziecmi.Moje.dzieci.i.tak.mnie.nie.widzialy.10h.dziennie.to.tylko.kolacje.im.zrobilam.i.spac.kladlam.pobawic.sie.z.nimi.nie.bylo.kiedy.GRATULACJEDLAWYTRWALYCH

hukil789

Zawsze każdy może poszukać innej pracy, w Iławie jest przecież tak duży wybór pracy, że każdy ma wolny wybór i nikt nikogo nie zmusza. Ci wszyscy, którzy taj jęczą mogą spróbować na dzieleniu i zarobić dużą kasę. Ja tam pracuje i wyciągam 2600 netto, jak ktoś nie wierzy to zapraszam, ludzi brakuje.

paukru0663
@hukil789 06.07.2014 21:21
Zawsze każdy może poszukać innej pracy, w Iławie jest przecież tak duży wybór pracy, że każdy ma wolny wybór i nikt nikogo nie...

ludzi brakuje???? dziwne dzwoniłam ostatnio, że jestem absolwentką technologii mięsa pytałam o wolne stanowiska to Pani się wydarła, że nie ma to pytam o staż TEŻ NIE DO WIDZENIA więc już nie wiem czy ludzi brakuje czy jest ich nadmiar :)

produkcja

Jest dobrze, socjalne jest, wypłata na czas, umowa o pracę czego chcieć wiecj

krzysiek
@produkcja 02.09.2013 20:24
Jest dobrze, socjalne jest, wypłata na czas, umowa o pracę czego chcieć wiecj

sluchaj na pakowni zarabiaja 1200 a na uboju zaleznosci od tonarzu danego miesiaca 1800 netto co 3 miesiace jest premia kwartalnaa , i dostaajesz tez roczna za nie chodzenie na l4

robol

Umowa na czas określony. 1200 na rękę plus premia jeśli obskoczysz 5 mln kurczaków miesięcznie dodatkowe 1100 do kieszonki. Razem daje 2300 pln. Tak to wygląda

tomaszewski

A u Szynaki jest podobnie ;))) też można pomiatać pracownikami za marne 1200 na rękę ;))) ZAPRASZAM do NAS

kandydat na stanowisko pracownik trechniczny

a co robi i ile zarabia pracownik technuiczny????

byly pracownik

pracowalem tam,banda jedna wielka,brygadzisci to banda,du...lizow,w taki jedynie spo dostaje sie awans,nie na pods wiedzy i umiejetnosci,klika i tyle,a praca to orka,soboty za dwd,omijajcie to miejsce

Ja robie na produkcji.

Może zarobki nie są wysokie ale jak na iławę nie jest źle 2,5 tyś plus premia.Kierownictwo wyrozumiałe brygadziści też nawet bardzo.Do tego pakiet socjalny(wczasy pod gruszą 3 tyś na rok, opieka medyczna w lux medzie, dodatek mieszkaniowy, kredyty na 0%) no szwajcaria to nie jest ale nie narzekajcie.

misia
@Ja robie na produkcji. 06.08.2011 08:25
Może zarobki nie są wysokie ale jak na iławę nie jest źle 2,5 tyś plus premia.Kierownictwo wyrozumiałe brygadziści też nawet ba...

co ty opowiadasz jakie wczasy pod gruszą 3 tys jaka wypłata 2,5 tys chyba ci się w głowie poprzewracało

anonimeem

No zarobki bardzo małe.Banda [usunięte przez moderatora]

misia

wiele zależy od tego gdzie się trafi. Jest coraz lepiej - pewnie że nie wszędzie. Ja miałam więcej szczęścia.

Były pracownik dań gotowych levii2000

Brygadzistki to potrafią zakrzyczeć, zaszczuć pracownika aż do łez. Brygadzista z Dań Gotowych to [usunięte przez moderatora], chłopaki [usunięte przez moderatora] a on premie zgarnia. Wiem bo z tym degeneratem byłem na zmianie, trzy zmiany - jeden brygadzista, bez rotacji mi przypadł zaszczyt pracowania z nim, ja i on, tylko my dwaj, a właściwie tylko ja, gdyż on czas spędza na świrowaniu, lizaniu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mistrzom i kierownikowi. Godziny spędza na pogawędkach w biurze mistrzów, u mechaników, Robi wszystko tylko nie pracuje. Wyrabiałem SAM średnio o 30% wiecej produktów anizeli na innych zmianach 2 ludzi. Praca polega na obsłudze lini do smażenia kotletów. Zajechał mnie gnój psychicznie, zastraszania, szantaże, poniżanie. Niestety byłem w tym bagnie sam, nie było do kogo zwrócić się o pomoc bo ten gnój ma dosłowie wszystkich w paluszku. Ma gadane szuja i z każdej sytuacji się wytłumaczy tak że to JA jestem winny a nie on.

vampirella

zgadza się! [usunięte przez moderatora] ( :/ ) nie dość że mała wypłata to ludźmi pomiatają i stale okłamują....miała być podwyżka -zabawne ale jej nie ma ../ stawka więsza jest niby teraz za godzinę ale premia powiedziała nam : "adios"!!!

zenada

banda [usunięte przez moderatora] nie szanują pracownikow i płacą 5.60 a sami chondami jerzdzą

Zostaw opinię o ANIMEX Grupa Drobiarska S.A. - Iława

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ANIMEX Grupa Drobiarska S.A.