Drukarnia EMBE PRESS

Lublin

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 88 ocen.

Drukarnia EMBE PRESS
4 88

Opinie o Drukarnia EMBE PRESS

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia EMBE PRESS

Aneta

@Obeznany, dziękuje za informację odnośnie ofert pracy w firmie. Czy możesz podzielić się z nami informacjami na temat możliwości rozwoju w tym miejscu? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może osobiście brałeś w jakimś udział i możesz podzielić się z nami wrażeniami?

Obeznany

Witam, przepraszam wcześniej dodało mi jako odpowiedź na opinie. Obecnie poszukują pracowników na introligatornię na przewijarki, na dział fleksograficzny pomocników i drukarzy oraz do kontroli jakości ale nie kobiet, ze względu na to że zaraz po tym jak dostaną umowę zachodzą w ciążę i są tym faktem bardzo zdziwione. Co do weekendów, gdyby było więcej pracowników wszędzie byłyby systemy czterobrygadowe i każdy by zarobił i miał wolne. Kierowników niema co się czepiać. Ale brygadzistów już tak, przypomne że Krzysztof K. został zwolniony dyscyplinarnie bo jest gburem, (usunięte przez administratora) robotę i uważał że to wina wszystkich ale nie jego. Gdyby nie Marcin Ki.ja.k i Pani dyrektor do dziś siedziałby na bezrobociu. A tak wielka gwiazda i ważna persona. Na prawdę jest zerem, fałszywym człowiekiem co tylko by gonił

spokojny

To jest ostatnia drukarnia w której chciałbym pracować .Jak ten Bubel tam tyle lat wytrzymal może ma uklady

Obeznany
@spokojny 04.03.2014 19:22

Witam. Obecnie poszukują pracowników na introligatornię na przewijarki, na dział fleksograficzny pomocników i drukarzy oraz do kontroli jakości ale nie kobiet, ze względu na to że zaraz po tym jak dostaną umowę zachodzą w ciążę i są tym faktem bardzo zdziwione. Co do weekendów, gdyby było więcej pracowników wszędzie byłyby systemy czterobrygadowe i każdy by zarobił i miał wolne. Kierowników niema co się czepiać. Ale brygadzistów już tak, przypomne że Krzysztof K. został zwolniony dyscyplinarnie bo jest gburem, (usunięte przez administratora) robotę i uważał że to wina wszystkich ale nie jego. Gdyby nie Marcin Ki.ja.k i Pani dyrektor do dziś siedziałby na bezrobociu. A tak wielka gwiazda i ważna persona. Na prawdę jest zerem, fałszywym człowiekiem co tylko by gonił

Aneta

@www, rozumiem, że byłeś osobą pracującą w Drukarnii EMBE PRESS? Wyjaśniłeś, co było powodem Twojego niezadowolenia z pracy w tej firmie dosyć szczegółowo. Natomiast ciekawa jestem, czy zdołasz znaleźć chociaż jeden aspekt pracy w tej drukarni, za który mógłbyś firmę pochwalić? Pytam dlatego, że bardzo często w większości,a może we wszystkich firmach obok siebie występują urzekające zalety i trudne do zniesienia wady. Warto wtedy umieć je rozważyć w sposób pozwalający uchwycić, które z nich górują.

Henry

Czyżby konkurencja inspirowała do pisania?

pracownik
@Henry 20.06.2018 21:20

a co ma konkurencja do tego

wwww

Nie polecam. Firma wykorzystuje ludzi którzy szukają pracy. Praca - najlepiej non stop. Ludzie pracują wszystkie weekendy. Wynagrodzenie - poniżej rynkowego, do tego stawka godzinowa podzielona 50/50 - podstawa plus premia. Z podstawy nie wychodzi nawet najniższa krajowa, a z premii za byle co mogą zabrać "karę regulaminowa". Najgorsze że firma w wielu przypadkach zarządzana przez ludzi niekompetentnych, którzy uważają się za Bóg wie kogo, a w rzeczywistości nie mają bladego pojęcia o zarządzaniu i podejściu do pracownika. Ciagłe szukanie haków na pracowników na kamerach. Tak jakby niektórzy (KK) nie mieli nic innego do roboty w pracy i po pracy.

pracownik
@wwww 08.06.2018 22:18

KK-rozumiem ,że obowiązuje RODO

Aneta

@pracownik, jestem moderatorką tego forum i do moich zadań należy dbałość o przestrzeganie regulaminu przede wszystkim, a poza tym czuwanie nad merytorycznością dyskusji. Z definicji jestem więc osobą neutralną i jeżeli zadaję jakiekolwiek pytania, to właśnie po to, aby sprowadzić wymianę zdań na odpowiednie tory.

Aneta

@Zuza, tradycyjnie poproszę o kilka słów uzasadnienia Twojej opinii, szczególnie jeśli masz osobiste doświadczenie pracy w Drukarni EMBE PRESS. Jeśli jest to natomiast opinia zasłyszana, to pewnie też była opatrzona stosownym komentarzem, który warto tutaj przytoczyć. Podobnego rozszerzenia wypowiedzi oczekują pewnie użytkownicy tego forum od @Pracownik, który ograniczył się do zdawkowego śmiechu czy ośmieszenia zdania poprzedniczki. Warto, aby przy kontrowersyjnych opiniach przemówiły argumenty.

pracownik
@Aneta 28.05.2018 09:24

Kim jesteś i po co ci to? Ankieta satysfakcji została przeprowadzona

Zuza

Drukarnia ma opinię bardzo dobrego pracodawcy!

Pracownik
@Zuza 22.05.2018 22:20

Hahahaha

Zainteresowana

Czy może ktoś rzetelnie opisać sytuację w firmie? Jak wyglądają zarobki na produkcji aktualnie? Jak to jest z tymi weekendami? Jest przymus, czy przychodzą chętni? Czy firma płaci wtedy jako nadgodziny, czy odbiór dni wolnych? Czy jest jakiś socjal? Jak ogólnie atmosfera na produkcji?

Były
@Zainteresowana 13.04.2018 10:18

W grudniu dostaniesz kopertę z gotówką - w zależności od stażu, zarobków. Co do roku jest choinka dla dzieci pracowników, z prezentami. Dodatkowo jest dofinansowanie do wczasów raz na kilka lat (nie pamiętam ile). Dodatkowo funkcjonuje zakładowa kasa pożyczkowa, czy jak to tak się nazywa.

Aneta

@Zainteresowana, aplikowałaś? Czy masz już pierwsze opinie o Drukarni Embre Press? @Były, a czy nowy pracownik może liczyć na umowę o pracę? Czekamy jeszcze na opinie innych użytkowników.

Sfrustrowana

Nie dbają o pracowników. Umawiasz się na kwotę wynagrodzenia, a później okazuję się, że połowa tej kwoty to pensja, a druga połowa to premia regulaminowa, której mogą nie wypłacić... czy to uczciwe?

były
@Embe 2gim domem Serhii 25.02.2018 21:23

Z tego co wiem, w ostatnim czasie kilka osób odeszło po obcięciu tej premii, bez słowa wytłumaczenia.

niezadowolony

Ogolnie gora moze Ok, ale kierownikom to sie chyba w glowach poprzewracało... Niektorzybsadza, ze nizszy stopniem pracownik to ich niewolnik...

były
@Obiektywny 02.03.2018 15:46

Potwierdzam.

Rozmowa kwalifikacyjna

Witam, byłem dzisiaj tam na rozmowie , zarobki na start 10.50 na produkcji przy maszynie , po rozmowie z pomocnikami sam zrezygnowałem , wymagają pracy 7 dni w tygodniu a jak chcesz wolne to robią problemy nawet w dni z czerwoną kartka

były
@Rozmowa kwalifikacyjna 07.03.2018 20:39

Niestety to prawda. Nadal jest tam przeświadczenie, że na Twoje miejsce jest 10 innych chętnych... Tylko mają problem ze znalezieniem osób, które dłużej będą pracować.

xyxyxy

Trzy razy w ciągu roku szef będzie mógł zaplanować pracę firmy w niedzielę. Między innymi taką zmianę zakłada projekt nowego Kodeksu pracy. Takie prawo będą miały firmy zatrudniające do 50 pracowników. O sprawie pisze poniedziałkowy "Fakt". Jak czytamy w artykule, nowe przepisy dopuszczają zorganizowanie pracy w niedzielę maksymalnie trzy razy w ciągu roku. Małe firmy (zatrudniające do 50 osób) nie muszą nawet pytać pracowników o zgodę. Za każdą taką pracującą niedzielę będzie przysługiwał - tak jak obecnie - dodatkowy dzień wolny. Jeśli zaś pracodawca nie będzie miał kiedy dać pracownikowi wolnego, to będzie musiał zapłacić mu za ten dzień 275 proc. dniówki (podczas gdy obecnie jest to 200 proc.).Pracy w niedzielę nie będzie można zaplanować pracownikom handlu. Nie będzie też można żadnemu pracownikowi nakazać przyjścia do pracy w święta.Inaczej sprawa będzie wyglądała w firmach zatrudniających więcej niż 50 osób. Będą one mogły zaplanować 6 niedziel pracujących, ale będą musiały uzyskać zgodę pracowników

Pracownik

Zarobki na start: Kontrola ok. 9zł netto Pomocnik ok. 8.50 netto Drukarz ok. 14.50 netto Przewijarki ok. 9 netto.

Obiektywny
@Pracownik 30.04.2015 01:53

Jakie warunki do zatrudnienia na drukarza? Są wolne wakaty? Pozdrawiam.

Normalny człowiek

Pracowałem tam nie polecam nikomu zarobki oki pieniadze na czas i to tyle z pozytywow noe jaki pak krzysztof.K zabiera bez podctawnie pieniadze i zwalnia ludzi sms smiech na sali kaze robic to co np nie nalezy do obowiazkow pomocnika

Obiektywny
@Normalny czlowiek 24.01.2018 01:23

Wnioskując po twoim stylu wypowiedzi i pisowni, jest pan niskiej klasy społecznej, 'chop ze wsi', 'sebix', tudzież inny Pan, który za wcześnie skończył naukę... czyżby na poziomie podstawówki, gimnazjum? 2 miesiące to za mało do ocenienia pracodawcy i firmy. Ale skoro Pan mówi, że po 2 miesiącach dobre pieniążki... to albo Panu 1500 starcza, albo faktycznie tak jest, to co dopiero po roku pracu, kilku lat, muszą dobrze płacić. Nie polecam opinii tego "normalnego" Pana. Pozdrawiam

Aneta

@Aksa - udało Ci się uzyskać informacje o bieżących procesach rekrutacyjnych? Dla innych zainteresowanych ofertami pracy będą to przydatne informacje.

Aksa

Szukają teraz kogoś do pracy?

Aneta

Jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie? Jeśli jesteś pracownikiem firmy chętnie dowiemy się jakim pracodawcą jest Drukarnia EMBE PRESS.

mzssa

na pewno jest od nich teraz oferta na drukarza, ale przyznam, ze jest to naparde niszowa branża i wydaje mi się, ze trudno u nich znaleźc zatrudnienie jednak.

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

Niestety nie w każdej firmie standardem jest wypłata pensji w terminie... Więc nie dziwię się, że niektórzy to oceniają na + firmy

ja

Prawo pracy? Tu nie jest zle z tym. Trzeba tylko pamietac, ze Polak potrafi kombinowac

gosc

Plus jest taki, ze wyplata jest zawsze w terminie do 10.

nie wytrzymam

No i praca 7 dni w tygodniu, jak dobrze pójdzie to 30 dni w miesiącu i jeszcze wieczne pretensje źe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] apbo coś

gosc

Jest fundusz socjalny, teraz podobno nawet zmienily sie jego zasady. Co do zarobkow w kontroli nie odpowiem, bo jestem z innego dzialu.

gośc

hejka czemu nic nie odpisujecie?

gość

Jaki jest pakiet socjalny?

gość

hej napiszcie coś o zarobkach?:)

gość

Hej napiszcie ile w kontroli można zarobić?

Zostaw opinię o Drukarnia EMBE PRESS - Lublin

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drukarnia EMBE PRESS