Firma Work Service
2 15 6 1

Opinie o Firma Work Service

stalypracownik

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: tragedia .... 0 organizacji kazda wyplata nie mowie ze duzo ale jak zrobilem nagodzin bardzo duzo oszukali mnie czyli pracowalem za darmo nie polecam kooordynatorow daniela stasna i andrea jakas..... tragedia uwazajcie na nich bo bedziecie zalowac jak i ja

Gabriela
@stalypracownik 12.01.2019 02:43

Bardzo proszę, żebyś nie podawał na forum imion i nazwisk osób związanych z firmą, ponieważ jest to niezgodne z regulaminem. Wpisy zawierające zakazane dane mogą zostać usunięte. Chciałabym przy okazji dopytać o szczegóły opisywanej przez Ciebie sytuacji związanej z nadgodzinami. Czy wyjaśniałeś swoje wątpliwości z działem personalnym Work Service? Jaką uzyskałeś odpowiedź? Myślę, że warto podjąć rozmowę na ten temat, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś. Koniecznie podziel się z nami informacją, jaki był finał tej sprawy.

stalypracownik
@Gabriela 13.01.2019 14:11

nie z regulaminem kochana pani to jest dzialanie tych osob poniewaz to one sa tutaj prowokatorami takich sytacji jasne sprawa dziala sie w tamtym roku dzwonilem dopytywalem wczesniej po byciu w kadrach uslyszalem "nie podoba sie to sie zwolnij podawanie nazwisk tych osob jest jak najbardziej stosowne poniewaz sa to osoby majace 0 kompetencji na tym stanowisku ktore se

staly pracownik
@Gabriela 13.01.2019 14:11

byly podejmowane proby ta agencja pracy to jeden wielki przekret

Xyz

Wczoraj wyjechaliśmy z Katowic dwa autokary ok 100 osób. Mieliśmy byś zakwaterowani w hotelu Brno. Na miejscu okazało się że że owszem tylko że hotel jest obok a nas wrzucili do hotelu robotniczego gdzie na piętrze 20 pokoi trzy osobowych jedna łazienka gdzie są 4 prysznice trzy toalety wszystko z okresu radosnego socjalizmu, no i kuchnia gdzie są dwie pojedyncze kuchenki elektryczne i lodówka z małym zamrażalnikiem. Dzisiaj mieliśmy mieć spotkanie organizacyjne wyznaczone na godz 14 ...o 15 dostaliśmy smsy że za 1,5 h i że praca dopiero od czwartku. O 16.30 pojechało dwóch Czechów informując że koordynator będzie z nami rozmawiał w dniu następnym. Ci którzy jadą niech zwrócą uwagę na umowę, bo w biurze mówią o hotelu Brno, ale w umowie jest wpisany hotel robotniczy. Chodzi mi o kłamstwa które pracownik biura tak łatwo przychodzą i nie informuje o faktycznym stanie Rz rzeczy. Nawet pralki nie było dopiero dzisiaj przywieźli połączyli w toalecie ale gdzie wieszać pranie ? W pokojach nie ma wieszaków ...straszne warunki ....

adam
@Xyz 17.09.2018 18:34

witam chce wyjechac razem z dziewczyna wlasnie do pakowania perfum do brna czy to tak az zle wyglada jak opisujesz

misio
@adam 20.09.2018 18:45

opinie mówią chyba same za siebie

stalypracownik
@adam 20.09.2018 18:45

tragedia

sss

tragedia nikomu nie polecam fakt jak kolega napisal 0 jakich kolwiek preferencji (usunięte przez administratora) na kolach 0 podejscia do pracownika

Lilith

Dno i 5 km mułu! Jest 10ty, a ja nie mam pieniędzy na koncie! Omijajcie tę tzw."agencję" szerokim łukiem! Na pewno odpowiednie instytucje się nią zainteresują! Nie polecam!

Gabriela
@Lilith 11.12.2018 05:09

Czy już pieniądze wpłynęły na Twoje konto? Być może to była wyjątkowa sytuacja. Napisz proszę, czy takie opóźnienia zdarzały się już w przeszłości. Może więc nie warto oceniać pracodawcy przez pryzmat jednorazowej sytuacji, jak myślisz?

Adam

@Xyz od Twojego wpisu minęło już trochę czasu. W związku z tym mam pytanie, czy rozpocząłeś już pracę w docelowej firmie? Jakie są Twoje wrażenia? Jak określiłbyś atmosferę tam panującą? Czy od miejsca zakwaterowania jest daleko do miejsca wykonywania pracy? A poza tym, zgłaszałeś swoje zastrzeżenia odnośnie hotelu do Work Service? Jeżeli tak, to jaka była reakcja agencji?

Załamana

!!!!!!WAŻNE!!!!! Witam chciała bym wszystkich ostrzec przed tą firmą Work Service i jej pracownicą "Renata Gawłowska" + 2 koordynatorów. Jakiś czas temu zalatwilam sobie pracę w Czechach , a dokaldnie w "Stanoviště 33 Marianske Lazne" Dziś pojechalam tam tak jak to było ustalone dopiero w miejscowości Tachov dowiedziałam się gdzie dokładnie mam pojechać. Ale to najmniejszy problem. Po przyjechaniu na miejsce gdy zobaczyłam to coś zaczęłam płakać nie wiedząc o co tu chodzi. Po chwili wychodzi do mnie babka wyglądająca jak chłopak , była wulgarna , caly czas przeklinala i na wszystko narzekala. Stwierdzilam dobra jak juz przyjechałam zobaczę jak wygląda w środku po wejściu do środka nie mogłam w to uwierzyć. Niby kuchnia i łazienka ok. Ale pokoje straszne mała klitka gdzie 2 łóżka zajmowały caly pokój. Tragednia. Jeszcze pokój bym przebolala , ale ludzie ktorzy tam byli nie mogłam w to uwierzyć. Ta Pani z tej firmy wysłała mi zdjęcia jak mogą wygaldac pokoje bylo inaczej zamiast bloku był jakiś maly barak a w srodku całkowicie cos innego. Po rozmowie z tymi dziwnymi ludźmi okazało się, ze zarobki sa calkiem inne chociaz kazdy z nich mówił cos innego jak by sami nie wiedzieli , co robia w pracy i za jakie pienaidze. Na miejscu także dowiedziałam sie , ze teraz maja 2 tygodniowy postój w pracy , ale dostają zaliczki po 1000koron (maskara) , bo ludzie pojechali na urlop. Od razu wiedziałam, ze cos nie gra , bo to jest nie możliwe, ze jakas produkcja stoi , bo wszyscy w jednym czasie pojechali na urlop zwykła sciema , ale co sie za tym mogło kryć? Nie wiem, ale ciekawie to nie wygląda. Bałam sie tych ludzi i cale szczęście, ze nie byłam sama , bo bałam sie , ze cos mogą mi zrobić. Naprawde bylam przerażona. Po wszystkim chciałam zadzwonić, do tej Kochanej Pani która załatwiła mi tak cudowne warunki chcąc dowiedzieć się ile zarabia , ze tak podle i bez serca wmawia ludzia złote góry , a niestety na bezdechu i pod górę. Niestety tak jak myślałam nie odebrała juz telefonu, a na moja wiadomość, dlaczego mnie oszukała nawet nie raczyła odpisać. Odradzam wszystkim ludzia z calego serca. Bo tak naprawde nikt nie wie co sie za tym kryje czy faktycznie jest tam praca czy wywoża ludzi gdzieś na handel.

TakiZTachov
@Załamana 12.08.2018 21:01

W Adient bo tam miałaś pracować na prawdę był przestój w produkcji. Faktem też jest to że nikomu wypłaty się tu nie zgadzają więc ów ludzie też mówili jak mówili. Jestem tutaj bo nie mam póki co za co wrócić ale też nie polecam pracy żadne 20000kc to jest brutto oszukują na zaliczkach za wszystko możesz dostać pokutę 1000kc bo za coś wybudować się trzeba i nie ma czegoś takiego jak bonus o którym mówiono 15% dla teamu bo to się jeszcze nie wydarzyło, kalkulacje które przedstawiają są wyssane z palca. Ja akurat mieszkam w tachov i tu warunki bytowe są ok ale cała reszta to zwykła ściema.

Adam

@Załamana dziękuję za to, że podzieliłaś się z nami swoimi przeżyciami związanymi z wyjazdem z agencją Work Service. Mam jeszcze pytanie, jak potoczyła się dalsza sytuacja? Podjęłaś w końcu obiecaną pracę? Czy na dalszych etapach pobytu otrzymałaś wsparcie ze strony agencji? Jednocześnie bardzo Cię proszę, abyś w swoich kolejnych wypowiedziach na naszym forum nie używała imion i nazwisk osób zatrudnionych w firmie. Jest to niezgodne z regulaminem z uwagi na ochronę danych osobowych, a tego typu wpisy mogą być usunięte przez administratora.

Adam

@DARIO dziękuję, że podzieliłeś się z nami swoim doświadczeniem zdobytym przy współpracy z agencją Work Service. Niemniej jednak bardzo Cię proszę o niepodawanie imion i inicjałów osób tam pracujących. Jest to niezgodne z regulaminem forum i takie komentarze, zgodnie z jego zapisami, mogą być usunięte.

DARIO

KATASTROFA!!!! CIĘŻKI KONTAKT Z BIUREM ! W TRAKCIE POBYTU NA PROJEKCIE (FRANCJA) PANIE KTORE NIC NIE WIEDZĄ, SIE DOWIEDZĄ, ODDZWONIA ... NIE ODDZWANIAJA ! KORDYNATORKA PANI STELLA.K... KATASTROFA NIKOMU NIE ŻYCZĘ WSPOLPRACY Z TĄ PANIA KŁAMIE! UNIKA , KRĘCI. .. JEDYNE CO NA + TO WYPLATY NA CZAS CHOĆ I TAK RAZ BYŁ PROBLEM Z PIENIEDZMI ZA JEDNA SOBOTĘ PRACUJĄCĄ W BIERZE OBIECYWALI SIE TYM ZAJĄC, SAM! MUSIALEM INTERWENIOWAĆ DO KIEROWNIKÓW WE FARANCJI Z KULEJĄCYM ANGIELSKO FRANCUZKIM, ZALATWILEM W 5 MIN NA ODP. Z AGECJI CZEKALEM 3 DNI.. NIE POLECAM SZKODA NERWÓW

Adam

Sporo pisaliście o tym, że firma Work Service jest nierzetelna i nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań. Czy w ostatnim czasie coś się zmieniło? Czy pracownicy otrzymują wynagrodzenie na czas, pracują na umowy o pracę? @Matylda, jakie są Twoje doświadczenia związane z tym pracodawcą? Jak przebiegał proces rekrutacji?

Matylda

Jade w poniedzialek 19.02 do bor tuhova przy pakowaniu jedzenia. Wie ktos cos o tej pracy jak to jest tam na miejscu

nowuy
@Matylda 14.03.2018 19:37

I jak tam praca ????? Spoko ??? Czy porażka???

Matylda

19 marca pomylka.

Bercik

Work service Katowice to jedna wielka Porażka nie jedzcie ludzie do Hodkovic przy produkcji amortyzatorów itp ,warunki na ubytowni - hotel katastrofa jest taki grobas Czech jest kordynatorkom (usunięte przez administratora) do potęgi szkoda gadać jedno wielkie oszustwo .

Janusz

https://youtu.be/AqiR7zBsAa8 zobacz ten material !!!

rj

Uwaga praca w Czechach ! Oszustwo na całego ,piękna gadka a potem radź sobie sam spotkanie miało być w Ostrawie ale w ostatniej chwili gdzie indziej .Pani zapomniała powiedzieć że dziura taka że niema jak tam dojechać ,telefonu nie odbiera a rezydentka powiedziała że nie interesuje ją to i wracać do Polski.Chamstwo na całego .

anonimowo

Work Service to firma, która w tym samym roku potrafi zapewnić pracowników o tym, że chce o nich dbać, pomóc im się rozwijać, wprowadza benefity, a niedługo po tym ogłasza, że ze względu na oszczędności musi zredukować część etatów. Niskie wynagrodzenia i brak możliwości rozwoju powoduje, że nie jest to firma, w której chciałoby się zagrzać miejsce na dłużej. Najmocniejszym plusem firmy są jej szeregowi pracownicy, przyjazna atmosfera, którą tworzą. Firma daje możliwość zdobycia trochę doświadczenia na początek kariery, ale później już jest tylko stagnacja. Brakuje szkoleń, możliwości jasnej ścieżki awansu, nowych projektów/wyzwań oraz podwyżek.

anonimowa

nie polecam agencji z całego serca, okradają ludzi z połowy wypłaty, mimo iż ludzie mają taką samą premię i te same godziny wyplaty róznia sie nawet o 1000 zł, chyba je dają na chybił-trafił. Nie wspominając o tym że ludzie którzy przeszli pod firme (cud) mają 2 razy tyle co pod ludzie pod tą agencją. Pracowałam akurat w czechach przez ich agencje, koordynatorzy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obiecują tylko a pomocy się nie doczekasz. Hotele na takich zadupiach, że do sklepu najbliższego 7km pod górkę i myszy biegają a woda śmierdzi tak że po kąpaniu człowiek sie sam czuje ... Warunki całkiem inne niż obiecują i nie mówią całęj prawdy, np co drugi weekend ma być pracujący a po przyjeżdzie okazuje sie że pracodawca zmusza Cie do każdej soboty w miesiącu bo inaczej nie masz premii albo Cie wyrzucą.

aken

nie narzekajcie, solidna agencja i zawsze z pracą pomoże

anonim

Nie polecam firmy bo na rozmowie kwalifikacyjnej nie mówią całej prawdy bądź ją przeinaczają. Jakiś czas temu zostałam zaproszona na rozmowe w Katowicach w sprawie pracy w firmie Moto Profil. Praca miała polegać na naklejaniu kodów kreskowych na części samochodowe gotowe do wysyłki względnie na gotowe paczki.Czasami miało się zdarzyć przeniesienie jakiegoś kartonu o wadze max do 5 kg. Myślę sobie ok, za 8 zł brutto i tak nie jest źle. Na miejscu okazało się, że praca polega owszem na naklejaniu kodów, ale każdy karton trzeba było zdjąć z palety, rozpakować z tasiemek zabezpieczających i kilometrów taśmy klejącej, części okleić, zapakować z powrotem i przerzucić na następną paletę jako gotowy. Ktoś pomyśli i co w tym trudnego? Może i nic, ale wyobraźcie sobie amortyzatory albo klocki hamulcowe pakowane po kilkanaście sztuk w kartonie, każda paleta to 24 kartony i to wszystko przy przerwie 15 min., bez rękawic(jak chcesz to sobie przynieś) i jednym nożyku do tapet na cztery osoby. Czasami jeden karton dźwigałyśmy we trzy. Jeżeli chce się wyjść do toalety trzeba się zameldować u brygadzistki, jak w szkole. Ok. godziny drugiej, jak człowiek ma naprawdę dość przychodzi synuś brygadzistki ze schabowym i mizerią, kobita sobie wcina a my szaraczki zapieprzamy z kartonami. Omijajcie z daleka i WorkService i Moto Profil.

JHONNY

Płaca podstawowa + premia??? w Work service jest podstawa ale o premii i dbaniu o pracownika zapomnijcie. Ocena minus 1000!!!!

Zostaw opinię o Firma Work Service - Katowice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Work Service