SAF

• Długoszyn

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o SAF S.A.

Opinie o SAF Sosnowiec

Nie przegap nowości o SAF S.A.!

19.01.2024 16:09

Stale uzupełniamy skład osobowy żeby móc najlepiej obsługiwać naszych klientów. Dążymy do pracowania z najlepszymi, najbardziej zaangażowanymi i zmotywowanymi ludźmi. Stąd podobne ogłoszenia na te same stanowiska

28.01.2024 19:11

Cenimy ludzi zaangażowanych, pozytywnie nastawionych do swoich kolegów i swojej firmy. Takich którzy lubią miejsce w którym pracują, starają się i mają pozytywny przekaz - takich, którzy dla nowych kolegów i koleżanek w pracy będą pomocni i będą mogli swoim pozytywnym nastawieniem pomagać im wdrażać się do pracy i osiągać sukcesy i wysokie premie.

25.01.2024 11:43

Premie otrzymują pracownicy windykacji oraz sprzedaży. To wynika z umów o pracę i regulaminu wynagradzania. Premia wypłacana jest za wykonany wynik. Im lepszy wynik, tym wyższa premia. Premia wypłacana jest pod koniec miesiąca za miesiąc ubiegły.
    Marcin Gąszczak, zarząd SAF SA

21.03.2022 09:13

Premia, jeżeli stanowi składnik wynagrodzenia jest zawsze wypłacana na koniec miesiąca. Premia stanowi ważny składnik wynagrodzenia pracowników SAF i jest zawsze wypłacana. Marcin Gąszczak, prezes zarządu

Xxx

28.01.2026 09:29

Dzwonią po 10 latach żeby mi powiedzieć o bilecie nie zapłaconym. Jednak maila dostałam 5 lat temu ostatniego. I co z tego wynika? Że teraz do mnie wydzwaniają xd

Zainteresowany

04.08.2025 17:24

Dzień dobry, czy ktoś otwiera CV w ogóle ? Ogłoszenie o pracę dodane w tamtym tygodniu a nikt nawet nie raczył zobaczyć "CV" . Faktycznie potrzeba rąk do pracy czy ogłoszenie widmo?

Xyz

07.03.2025 15:29

Co trzeba zrobić aby dostać się do SAF ?

Pan Stefan

19.12.2024 23:18

Firma SAF wysyła SMS informujący o zadłużeniu za energie elektryczną, po kontakcie z dostawcą energii wychodzi że nie za żadnego zadłużenia jak dla mnie to próba (usunięte przez administratora), sprawę kieruję do prokuratury i UOKiK. W dzisiejszych czasach należy się pilnować dosyć (usunięte przez administratora) grasuje w internecie.
    Zainteresowana

19.09.2024 23:54

Witam. Proszę mi powiedzieć jakie są zarobki w firmie , podstawa i premia (realna) z góry dziękuję za odpowiedź

10.09.2024 10:28

Odbyłam spotkanie rekrutacyjne na którym dostałam informację że kontakt zwrotny z pozytywną albo negatywną odpowiedzią będzie do końca tygodnia, mija kolejny tydzień a kontaktu brak. Czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć czy nadal mam czekać na telefon nawet jeśli mnie skreślono zgodnie z informacją czy raczej szukać czegoś innego?
    Zespół SAF

16.09.2024 06:54

Dzień dobry, dziękujemy za informację. Nasza firma oczywiście informuje o efekcie zakończonej rozmowy, jeżeli nastąpiło jakiekolwiek przeoczenie - przepraszamy za zaistniałą sytuację.

13.08.2024 19:32

Czy firma SAF S.A. oddzwania po zakończonej rekrutacji nawet w razie negatywnej odpowiedzi?

25.07.2024 13:43

A ja pracuje w SAFie już trochę czasu i powiem tak- ANI RAZU nie spotkałam się z negatywną krytyką ze strony obecnych oraz poprzednich przełożonych czy kierownictwa, a proszę wierzyć, że naprawdę czasami mieli by się o co przyczepić! Jeżeli chodzi o wyniki- ja tez ostatnimi czasy spadłam- mało tego- kierowniczka poprosiła mnie o rozmowę.. I mimo, że się znamy nie od dzisiaj, to byłam zaskoczona empatią- nie spodziewałam sie tyle wsparcia! Zdrowie mi tez poległo… i jakos nie zostałam z tego powodu jakkolwiek skarcona. Nigdy też nie było problemu z wypłatami- zawsze na czas, premie tak samo!
    Pracująca

03.06.2024 08:38

Pracuję w firmie już rok, nie zgodzę się z wieloma opiniami tutaj. Praca jest w fajnym zespole ludzi w różnym wieku. Wypłata i premia jest zawsze na czas, premia zależna od wyników pracy i zaangażowania. Kierownictwo jest bardzo pozytywnie nastawione na szkolenie wdrażanie nowych osób firma stale się zmienia i poszukuje pracowników. Nie dlatego że ktoś kogoś wyrzuca tylko ludzie często nastawieni są na lenistwo nie tędy droga do sukcesu własnej pracy więc rezygnują sami. W firmie jest dużo osób które się rozwijają awansują i wiele możliwości dla nowych osób. Każdy jest taktowany z szacunkiem i dużą sympatią. Kazdy jest nastawiony na wzajemną pomoc i wsparcie. Pracując sumiennie nie widzę powodu do chęci odejścia. Jestem bardzo zadowolona z pracy w tym miejscu i chętnie polecę każdemu. Poznałam tu wiele ciekawych osób które wiele mnie nauczyły i dzięki temu zawsze idę do pracy nie tylko z obowiązku. To bardzo fajne miejsce pracy polecam z czystym sumieniem.
    zmeczona

21.06.2024 14:48

Pomaga? to już o (usunięte przez administratora) zachacza. zero podejścia do pracownika... gorzej niz w pracy na akord. ciągłe pogadanki jakie to muszą być wyniki... wyniki to kazdej osoby są widoczne dla innych... nie chce zeby ktos widział że jestem na niższych miejscach w raporcie... totalna porażka jedynym plusem dobre kolezanki obok
    Pracująca aktualnie

05.07.2024 21:39

Pracując w systemie premii uznaniowej za wyniki oczywiście ze to wiadome. Dwa wybierając pracę o takim kierunku/schemacie jak może nie być rozmów o wynikach ? Pracownik powinien być świadom na czym stoi w danym miesiącu co idzie lepiej a co gorzej. To praca również zespołowa od tego wyniku wspólnego za dane miejsce również jest extra dodatek i bon dla pracownika. Więc jest premia za własny wynik plus za miejsce firmy w rankingu. Więc to oczywiste że są spotkania rozmowy na czym stoimy co poprawić czego potrzebujemy jako pracownicy. I absolutnie nie jest to praca na akord. Jesli ktoś przychodzi do pracy nie dla pieniędzy i satysfakcji zarobku premii tylko dla koleżanki obok to cała o odpowiedź .. Premia jest zawsze na czas. I jeśli post wynika z zazdrości jak mniemam. To widocznie mogą one być wysokie i to potwierdzam :)
    Onaaaa

20.03.2024 20:32

Jestem pracownikiem firmy od kilku miesięcy. Nigdy nie miałam problemów z przełożonymi. To co czytam to istne brednie. Jeśli ktoś pracuje normalnie, to nie ma powodu bać się o pracę, a jak ktoś ciągle (usunięte przez administratora) lewe l4 i kombinacje to nie ma co się dziwić, że firma się z nim zegna. Nigdy nie było w saf spóźnienia z wypłatą. Premia też zawsze na czas. Jej wysokość to efekt zaangażowania. Są osoby które co miesiąc dostają duża kasę i są te co dostają mniejsza. Wszystko zależy od osiągniętych wyników. Ogólnie praca w porządku chociaż dużo się dzieje i dużo jest zmian, to myślę, że można powiedzieć, że traktują cie tak jak pracujesz. Jak się wywiązujesz z obowiązków to problemów nie ma. W moim zespole może są z dwie osoby którym wiecznie coś nie pasuje i na wszystko narzekają. Inni nie mają takich problemów. Zawsze można się dogadać z przełożonymi, ze współpracownikami. Ogólnie nie jest źle
    Hmm

05.07.2024 10:17

Co w Pani przekonaniu oznacza "lewe" L4, ma Pani jakąś wiedzę medyczną by weryfikować czyjąś sytuację, w cywilizowanych firmach nie dyskutuje się o powodzie czyjegoś zwolnienia zdrowotnego. Ja zostałam zwolniona dzień po powrocie do pracy po poronionej ciąży. To także "lewe" L4, lenistwo itp.? Bardzo ciekawy tok myślenia.
    M

15.03.2024 19:02

Jako już były pracownik firmy SAF wyrażę swoją opinię. Pracowałam na stanowisku młodszy specjalista ds. zarządu, praca biurowa. Do samej pracy nie mogę się negatywnie odnieść, ponieważ uważam, że praca jest w porządku, wymaga oczywiście zapoznania się ze procedurami obowiązującymi w firmie, poznania programów. Informacji jest sporo, z względu na to, że sekretariat jest działem łączącym pozostałe działy. Pozytywnie nie mogę się wypowiedzieć o bezpośrednim przełożonym - koleżanka, z którą siedzi się w pokoju i ma za zadanie wdrożyć nowego pracownika. Niezwykle pretensjonalny ton głosu. Buduję atmosferę, która nie pozwala na zadawanie pytań. Wymaga, aby po powtórzeniu czynności raz, następnym razem wykonać ją już samemu. Nie przeznacza odpowiedniej ilości czasu na adaptacje nowego pracownika. Bardzo nieprzejrzyste przekazywanie poleceń. Mocno zamknięta osoba. Wypowiedzenie umowy przebiegało w nieprzyjemnych okolicznościach, będąc na miejscu z wypowiedzeniem, rachunkiem oraz ewidencją czasu pracy ww. Pani stwierdziła, że nie przyjmie moich dokumentów i mam je wysłać pocztą, podkreślam będąc na miejscu! Doszło do ciekawej wymiany zdań, która zakończyła się bardzo błyskotliwym argumentem, że jestem młoda i głupia. Jeśli chodzi o resztę zespołu, miałam zdecydowanie mniejszy kontakt, natomiast ten kontakt, który był oceniam pozytywnie. Na plus - wypłata w terminie, parking na ternie firmy.
    Już_nie_SAF S.A

29.01.2024 22:14

Na chwilę obecną jest coraz gorzej. Premie niemalże wogóle nie występują (tzn są bardzo słabe). Firma staje się coraz bardziej (usunięte przez administratora) - tak (usunięte przez administratora). Pracownik wyliczany jest nawet z wyjścia do WC Nie dziwne że w firmie jest taka rotacja, jak nijak mają się warunki przedstawione na rozmowie kwalifikacyjnej do stanu zgodnego podczas podjęcia pracy. A informacje panów prezesów że część pracowników ma wysoki staż też staję się mitem, gdyż w ostatnich tygodniach wieloletni pracownicy odchodzą. Pozdrawiam
    hehehe

26.02.2024 14:56

po prostu są wyznaczone dokładnie przerwy od pracy, które przeznaczone są na posiłek, fajeczke, toaletę, herbatkę, ploteczki czy odpoczynek w cichym miejscu na fotelach.

Wywiadu udzielił/aSiska

22.02.2024 10:56

Chcemy Cię lepiej poznać. Napisz proszę, jaką historią chcesz się z nami podzielić?

Jestem pracownikiem nowym, świeżo zatrudnionym. Z dużego call center przeszłam do SAF ze względu łatwiejszy dojazd do pracy.

Na jakie stanowisko aplikowałeś/aś i dlaczego?

Młodszy specjalista do spraw windykacji - tak się nazywa stanowisko, ale w ofertach pracy nazywane jest to pracą biurową.

Jak przebiega/przebiegała rekrutacja – kto Cię rekrutował (HR czy bezpośredni przełożony)?

Rekrutował mnie przełożony. Byłam najpierw na innej rozmowie w firmie SAF, w innym dziale, ale nie pasowała tam moja dyspozycyjność. Powiedziano mi jednak, że "na słuchawkę" też kogoś szukają - zgodziłam się. Jako że mam doświadczenie w call center, to ja zadawałam pytania przełożonej, natomiast moje koleżanki ze szkolenia miały dwuminutowe rozmowy. Powiedziano im, że "to praca biurowa, gdzie rozmawia się z klientami", ale nie wyjaśniono, że one czekają na połączenia, jak to w call ceneter. Dziewczyny myślały, że będą wypełniać dokumenty i ewentualnie dzwonić do klientów o uzupełnienie danych lub informacje, dla nich natomiast praca polega na siedzeniu i czekaniu na połączenia, które łączy system. Co więcej, klienci to dłużnicy naszego zleceniodawcy, więc rozmowy potrafią być trudne.

Ile etapów obejmowała rekrutacja?

Pierwszy etap to wysłanie CV, potem rozmowa telefoniczna czyli zaproszenie na rozmowę w biurze, po której nastąpiło podpisanie umowy. Potem miejsce miało szkolenie, które - moim zdaniem - było mało profesjonalne.

Czy rekrutowano Cię zdalnie czy stacjonarnie?

Stacjonarnie - tak było w moim wypadku, nie wiem, jak inni pracownicy byli rekrutowani.

Czy proces obejmował jakieś zadania rekrutacyjne – jakie? W jaki sposób przekazano Ci ocenę zadania?

Nie, nie było zadań rekrutacyjnych.

Jak oceniasz atmosferę podczas rekrutacji? Jak myślisz, z czego to wynika?

Na początku dobra - miłe, starsze, uśmiechnięte panie. Podczas szkolenia, jedna dziewczyna (bardzo miła) zrezygnowała, bo mówiono jej, że praca odbywa się od 9:00 do 12:00 (a ostatecznie zmieniono godziny już po podpisaniu umowy na 12:00 do 16:00, potem znów od 14:00 do 18:00), oraz że to praca typowo biurowa z kontaktem z klientem, a okazało się, że żadnych dokumentów się nie robi, za to rozmowa odbywa się tylko z dłużnikami. Okazało się więc, że czas pracy nie był dla niej dogodny, tak samo jak warunki zatrudnienia- pozostali uczestnicy szkolenia ją rozumieli, bo inaczej przedstawiono im stanowisko. Mówili, że rozumieją, że odeszła, bo spodziewała się innej pracy (tłumaczyli ją przed przełożoną na szkoleniu). Wtedy przełożona, do osób obecnych na szkoleniu, powiedziała niestosowym tonem, że "widocznie przerosły tę osobę kompetencje na tym stanowisku". Firma w ogóle nie widziała swoich błędów, raczej oskarżają innych, zmieniają kilkukrotnie godziny pracy, a jak ktoś mówi, że przy rekrutacji warunki wyglądały inaczej, to potem dostaje zaproszenie na rozmowę i pojawiają się ataki: że podobno coś komuś nie pasuje, nie chce się pracować etc. A to było tylko zwrócenie uwagi, że coś innego podano na początku, a co innego jest w rzeczywistości.

Czy komunikacja z rekruterem była/jest sprawna? Co jest/ było dobre a co złe w tej komunikacji?

Sama komunikacja na początku była ok. Rozmowę ja zdominowałam, bo miałam dużo pytań, natomiast komunikacja u koleżanek, które były mniej dokładne, wypadła gorzej: otrzymały krótkie informacje, mało szczegółowe, przez co myślały, że będą wypełniać dokumenty i ewentualnie kontaktować się z klientami (osobami, które zlecają windykacje), a okazało się, że praca polega ciągle na rozmawianiu z dłużnikami i w ogóle nie wypełnia się dokumentów. Na plus oceniam, że firma odpisywała na SMS-y, a na minus, że zmienia co chwilę informacje odnośnie godzin pracy i mało szczegółowo przedstawia stanowisko.

Czy podczas rekrutacji uzyskałeś/-aś wszystkie niezbędne informacje dotyczące warunków zatrudnienia?

Tak, ale to ja zadawałam pytania, przez co miałam więcej informacji. Nie było tak, że rekruter mi przekazał sam informacje ważne. Natomiast mówienie podczas rekrutacji, że praca odbywa się w godzinach pooranych, a po podpisaniu umowy (umowa zlecenia) zmiana warunków na godziny popołudniowe chyba nie jest w porządku. Inne koleżanki miały za mało informacji, były w szoku na szkoleniu, kiedy dowiedziały się, co będą robić - a były to dziewczyny naprawdę bardzo mądre i przyjazne. Po prostu przełożony nie potrafi przekazać ważnych informacji o stanowisku.

Ciekawe

22.02.2024 13:26

Skoro jest to umowa zlecenie to co jest dziwnego że pracodawca sam wybiera godziny pracy? przecież można się zgodzić lub odmówić a nie narzekać. TO nie umowa o pracę, gdzie zapisane są dokładne godziny.

W jaki sposób przekazano Ci informację zwrotną odnośnie rekrutacji?

Telefonicznie.

Jakie informacje zwrotne otrzymałeś/-aś po zakończeniu rekrutacji?

Że mnie przyjęto i czy chcę podpisać z firmą umowę, oraz kiedy odbędzie się szkolenie.

Czy wyjaśniono Ci, co wpłynęło na wynik rekrutacji?

Nie, jednak domyślam się, że moje doświadczenie w call center.

Czy polecił(a)byś rekrutację w tej firmie znajomym i dlaczego?

Nie poleciłabym. Dlaczego? Już mówiłam, ale w skrócie: mało szczegółowe informacje o stanowisku, błędne informacje np. odnośnie godzin pracy, a za plecami niemiły przełożony, który nie widzi swojej winy, tylko zrzuca ją na innych.

17.12.2023 10:16

Dopiero co szukali pracownika biurowego. Oferta była dla kilku kandydatów wiec zastanawiam się czy jeszcze można wysłać CV. Napisali że obowiązuje wynagrodzenie podstawowe plus premia zależna od osiągniętych efektów. Ile tej premii można dostać? Mniej więcej jak to się rozkłada procentowo?
    Kati

04.01.2024 02:02

Tutaj nie dostaje się premii. Premia to mrzonka. Do tego ogromna rotacja w zespole, bo atmosfera pracy jest kiepska, a zarobki po prostu zbyt niskie.

22.01.2024 15:41

Rozwijamy się, więc poszukujemy pracowników - CV można złożyć do nas w każdym czasie, a co do premii - kwot nie zdradzę, ale najlepsi pracownicy dostają na tyle dobre premie, że opłaca im się starać o nie co miesiąc.

16.01.2024 09:40

Czy w SAF S.A. obowiązuje nienormowany czas pracy? Czy Specjalista Ds. Windykacji umożliwia pracę zdalną? Jest ogłoszenie z 12 stycznia na GoWork.pl.
    Siska

20.01.2024 21:01

Nie słyszałam o obcji zdalnej ale nie jestem pewna co do tego. Natomiast godziny zależy od tego dla którego klienta pracujesz na ten moment bardziej popołudniowe zmiany. UZ więc ty ustalasz w które dni jesteś od pon do pt

22.01.2024 15:35

Standardowo pracujemy 8 godzin, a na tym stanowisku nie przewidujemy pracy zdalnej
    Siska

20.01.2024 16:42

Oferta pracy: Praca biurowa realia: praca typu coll center i dzwonimy my oraz odbieramy telefony z informacjami o działaniach windykacyjnych - 0 uzupełniania dokumentów tylko rozmowy z ludźmi na słuchawce. Po wspomnieniu że po ofercie pracy brzmiało to jak bardzie typowa praca biurowa z np dokumentami to odp była taka "siedzisz przy biurku patrzysz w komputer i klikasz myszką czyli praca biurowa" niestety ludzie tutaj nie widzą różnicy miedzy typową praca biurową a specyficznością pracy na słuchawce. Więc oferta praca biurowa nie jest dla osób które szukają doświadczenia przy dokumentacji, windykacji lub prawie. Ale jeśli chcesz tylko dorobić i nie przeszkadza Ci praca na słuchawce to możesz spróbować. Aczkolwiek po niektórych gestach widać, że atmosfera nie jest taka kolorowa jak się mówi a bardziej udawana. Nie polecam jeśli ktoś mówi, że kumpelska atmosfera i wszyscy sobie mówią na "Ty" a jak ktoś zrezygnuje z powodów ze szuka pracy innej niż ta co okazuje się na szkoleniu i godziny nie pasują bo na rozmowie było coś innego mówione a w praktyce coś innego to za plecami tej osoby do reszty osób na szkoleniu mówienie że przerosły kogoś kompetencje na to stanowisko z tonem ego top no to sorry, ale w żaden sposób takie zachowanie nie jest przyjazne a to tylko 1 z kilku zdarzeń które zapalają lampkę że walce tam tak przyjaźnie nie jest. Informacje są, że godziny pracy takie i takie później okazuje się że godziny jednak są inne pracy. Szkolenia krótkie na rozmazanym widoku z rzutnika ciężko się doczytać co i jak klikać. Firma się broni że są pracownicy co większość pracuje po 5 lat, ale to pracownicy po 30/40/50 gdzie ludzie są nauczeni innej kultury pracy gdzie jak się zdobyło 1 prace to się przy niej zostawało dla dobra pracodawcy i ludzie w takim wieku boja się zmian i tego że sobie nie poradzą w nowej pracy i są przyzwyczajeni do swojej codziennej rzeczywistości, natomiast młodzi ludzie mają tam rotacje podczas szkolenia po 1 dniu ludzie już rezygnują właśnie z powodów innych oczekiwań po ogłoszeniu, stanowisko na prace biurową w saf jest dalekie od pracy biurowej chyba że ktoś ma podobny tok myślenia jak Panie z tej firmy, ale może po prostu zatrzymały się w swoich czasach i nie edukują się na bieżąco z rzeczywistością jak świat idzie do przodu i nie wiedzą, że paca gdzie siedzimy przy biurku nie jest typową praca biurową jeśli specyfikacje pracy są inne np. jak ciągłe rozmowy na słuchawce co chwile z kimś innym. ktoś pisał że tam studentów nie ma i nie dziwie się większość osób szanujących się rezygnuje szybko bo obecni studenci szukają czegoś też by mieć doświadczenie i mieć balans miedzy studiami i praca a nie tylko by sobie dorobić. A ludzie co piszą "kozak w necie a na żywo nie przyjdzie i po co tam pracujesz" to żałośne bronienie się firmy, nikt nie chce być wylany jeśli to jego jedyna praca i nie może pozwolić sobie na bezrobocie to nie odezwie się by nie zostać zwolnionym a na forum pisze by inni nie wchodzili w to (usunięte przez administratora) Jeszcze jedna rzecz jeśli ktoś mówi że nie szukają już pracowników bo maja, ale nie ściągają w ogóle oferty pracy też świadczy że mają świadomość, że ktoś zaraz odejdzie więc nie ściągną ogłoszenia by ludzie się zgłaszali ciągle.
    Januszex

01.01.2024 23:57

Firma nie ma dobrej opinii na rynku pracy. Ogromna rotacja pracowników. Wystarczy się zatrudnić aby zobaczyć ile osób jest na szkoleniu comiesięcznym. Pisanie o tym, że nie ma rotacji we firmie to bzdura. Firma nie wypłaca comiesięcznych premii. Porażka. Najniższe pensje na rynku.

16.08.2023 18:23

Czy ktoś praowała lub pracuje na stanowisku Specjalista w Kancelaii prawnej SAF? Czy jest to pracca administracyjno-biurowa czy raczej związana z windykacją?

13.04.2023 22:27

Oferta pracy jaką znalazłam na portalu (usunięte przez administratora) była ofertą "pracy biurowej", która nie ma nic wspólnego z pracą biurową!! Jest to typowe call center : 8 godzin pracy w jednym pomieszczeniu "na słuchawkach", gdzie jest bardzo głośno. Nie można się skupić na pracy, bo ze wszystkich stron słychać rozmowy, krzyki... Praca sama w sobie jest dość wymagająca - wszystko trzeba mówić według gotowych "formułek", trzeba w ciągu dnia przeprowadzić całe mnóstwo rozmów, które są nagrywane i potem odsłuchiwane przez kierownictwo. Pracowałam dwa miesiące. Po tym czasie dostałam wypowiedzenie (w formie za porozumieniem stron, że to niby ja tą umowę wypowiadam!). Nie rozumiem więc po co jest 3 miesięczny okres PRÓBNY, kiedy pracownicy są zwalniani po kilku nieudanych rozmowach... Rotacja pracowników jest ogromna. Ciągle ktoś się zwalnia/jest zwalniany i w to miejsce przychodzi ktoś inny. Wypłata to najniższa krajowa. Brak jakichkolwiek bonusów dla pracowników typu wczasy "pod gruszą", opieka Lux-Med czy karta Multisport. Jestem zawiedziona tym miejscem pracy i cieszę się, że już tu nie muszę przychodzić. Praca jest od 8 do 16 i dwa dni w tygodniu od 10 do 18. W obu przypadkach wolne jest jedynie w weekend. Dojazd kiepski - ze względu na przebudowę drogi korki są ogromne. Nie polecam ze względu na rodzaj pracy i na atmosferę.
    ***** ***

06.05.2023 01:26

Odnoszac sie do argumentow ktore zostaly przytoczone ...... Po pierwsze . Podanie komus gotowych formularzy pod nos i wymaganie od niego jedynie nauczenie sie gotowych schematow stanowi problem dla niektorych nie do przejscia . Podczas rozmowy kwalifikacyjnej kandydaci sa informowani o sposobie i formie dzialania firmy windykacyjnej . Po drugie ...... premia jest uznaniowa . Wyplacana faktycznie na koniec miesiaca . Skladaja sie na nia m.i.n zaangazowanie elokwencja i wiele innych .... jezeli ktos otrzymuje premie w najnizszym z mozliwych pułapów to albo jest gamoniem albo zwykłym nierobem ktorego trzeba za reke przez korki na drodze prowadzic do pracy . Jezeli chodzi o LUX-MED to w pakiecie powinni miec znizki na poprawe dla niektorych aparycji oraz umowe z kims kto zadba i walory zewnetrzne bo nawet windykator powinien prezentowac jakis poziom . No ale ..... jak go widzą tak go piszą . A ze tu za bardzo nie ma o czym pisać dlatego firmy z gamoniami rozwiązują umowy .

09.06.2023 14:18

Ja premii nie dostałam, choć przepracowałam trzy niepełne miesiące. Dziewczyny dostawały, ale mówiły, że są to śmieszne kwoty, więc raczej nie licz na jakieś dodatkowe pieniądze.

Wywiadu udzielił/aAgnieszka Wasilewska

08.05.2023 15:41

Chcę podzielić się tym, jak wyglądała praca w firmie na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Windykacji.

Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało?

Pracowałam na stanowisku Młodszego Specjalisty ds. Windykacji. Praca polegała na dzwonieniu do dłużników.

Czy miałeś/aś możliwość pracy zdalnej? Jeżeli nie, z czego wynikała ta decyzja?

Nie miałam możliwości pracy zdalnej, ale nie wiem z czego to wynikało.

Co było powodem zakończenia współpracy z firmą?

Zwolniono mnie bez podania przyczyny przed zakończeniem okresu próbnego.

Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku?

Najniższa krajowa - 3490 zł.

Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?

Dwa miesiące.

Czy poleciłbyś/poleciłabyś pracę w tej firmie swojemu przyjacielowi? Uzasadnij swoją odpowiedź

Nie poleciłabym tej pracy ze względu na to, że jest to praca pod dużą presją czasu. Dzwoni się non stop przez 8 godzin, z krótkimi przerwami. Wszystkie rozmowy są nagrywane. To trudna praca, która wymaga dużej odporności na stres.

Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?

Nie było możliwości rozwoju na moim stanowisku. Większość osób pracuje tam krótko.

Jak wyglądały szkolenia w Twojej firmie? Czy były zaplanowane i jak często się odbywały? Jakich obszarów/ tematyki dotyczyły? W przypadku braku szkoleń, jak myślisz, z czego to wynikało? W jakich obszarach chciałbyś być szkolony i dlaczego?

Nie było szkoleń w firmie. Myślę, że wynikało to z oszczędności. Chciałabym być przeszkolona przed wykonywaniem obowiązków, żebym wiedziała, jak przygotować się do rozmów z dłużnikami. Niestety nie zapewniono mi takiego szkolenia.

Jak oceniasz atmosferę panującą w firmie? Jak myślisz, z czego to wynikało?

Atmosfera była zła. Wynikało to z dużej rotacji pracowników.

Jak oceniasz warunki i ustalenia z pierwszego dnia pracy względem przestrzegania tych ustaleń przez pracodawcę? Jeżeli pracodawca nie przestrzegał warunków, opisz dokładnie o jakie warunki chodziło i co nie było przestrzegane.

Warunki i ustalenia z rozmowy kwalifikacyjnej miały się nijak do tego, co działo się potem. Praca biurowa okazała się być pracą w call center, premii nie było wcale, a miała być. Dodatkowo nie było także obiecywanej karty MultiSport i pakietu LUX MED.

Dzięki GoWork masz właśnie możliwość zasugerowania swojemu byłemu CEO/ Właścicielowi istotnych zmian. Co byś mu powiedział/a o organizacji i doradził/a co poprawić w firmie?

W firmie poprawiłabym dużo. Zaczynając od rozlatującego się sprzętu, aż do stosunku przełożonych do pracowników.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAF?

Kontakt - SAF S.A.

Lenartowicza 188 41-216 Sosnowiec

Branża główna: Windykacja

13.04.2023 22:26

Oferta pracy jaką znalazłam na portalu OLX była ofertą "pracy biurowej", która nie ma nic wspólnego z pracą biurową!! Jest to typowe call center : 8 godzin pracy w jednym pomieszczeniu "na słuchawkach", gdzie jest bardzo głośno. Nie można się skupić na pracy, bo ze wszystkich stron słychać rozmowy, krzyki... Praca sama w sobie jest dość wymagająca - wszystko trzeba mówić według gotowych "formułek", trzeba w ciągu dnia przeprowadzić całe mnóstwo rozmów, które są nagrywane i potem odsłuchiwane przez kierownictwo. Pracowałam dwa miesiące. Po tym czasie dostałam wypowiedzenie (w formie za porozumieniem stron, że to niby ja tą umowę wypowiadam!). Nie rozumiem więc po co jest 3 miesięczny okres PRÓBNY, kiedy pracownicy są zwalniani po kilku nieudanych rozmowach... Rotacja pracowników jest ogromna. Ciągle ktoś się zwalnia/jest zwalniany i w to miejsce przychodzi ktoś inny. Wypłata to najniższa krajowa. Brak jakichkolwiek bonusów dla pracowników typu wczasy "pod gruszą", opieka Lux-Med czy karta Multisport. Jestem zawiedziona tym miejscem pracy i cieszę się, że już tu nie muszę przychodzić. Praca jest od 8 do 16 i dwa dni w tygodniu od 10 do 18. W obu przypadkach wolne jest jedynie w weekend. Dojazd kiepski - ze względu na przebudowę drogi korki są ogromne. Nie polecam ze względu na rodzaj pracy i na atmosferę.
    Edyta

25.03.2023 08:02

Pisał ktoś, że firma nie wypłaca premii, a jak jest w przypadku stanowiska Key Account Manager? Macie tam jakieś premie, dodatki do podstawy? Biorąc pod uwagę, że jednym z obowiązków jest pozyskiwanie klientów to mam nadzieję, że są. Myślę czy nie aplikować, bo na ich stronie pojawiła się oferta:) Jaka stawka na tym stanowisku obecnie?

27.03.2023 08:20

Dzień dobry Edyto. Cieszę się, że zainteresowałaś się pracą w naszej firmie. Obecnie nie prowadzimy naboru na Key Account Managera , ale złóż aplikację - może znajdziemy dla Ciebie jakąś ciekawą propozycję. Co do premii - jak ktoś ma dostać premię, to ją dostaje. Marcin Gąszczak prezes zarządu
    Agata

30.11.2022 13:10

Z tego co czytam premie jakieś są, prywatna opieka również. A jak jest z umowami w tej firmie? Windykator ma umowę o pracę? Ile msc netto na tym stanowisku można osiągnąć?
    do Agata

30.11.2022 22:30

Windykator ma umowę o pracę. Podstawy dostaniesz tyle ile wynegocjujesz, a premii tyle ile wypracujesz. Jak wszędzie zależy od doświadczenia, zaangażowania i pracy.

05.10.2022 10:31

Czy w SAF S.A. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

05.10.2022 14:20

Zawsze w przypadku zgłoszenia przez pracownika problemu podejmujemy działania w celu wyjaśnienia problemu i jego rozwiązania. Komfort pracy pracownika jest dla nas priorytetem.
    Anna

27.03.2022 21:35

Od kilku miesięcy w safie jest cudotwórca z Warszawki, który ma pomóc w zaraobieniy dużej kasy. Jedyne co zrobił oprócz trzepania kasy od prezesa to zatrudnił na stanowisko koordynatorki byłą kelnerkę o bardzo wysokim ego, która jedynie co potrafi to robić dużo szumu wokół własnej osoby i kraść operacje innym
    tso

29.06.2022 17:58

A to ciekawe, saf otwarło w warszawie nowy oddział?

30.04.2020 12:44

Czy SAF S.A. zatrudnia studentów?

06.05.2020 13:12

Tak, zatrudnia.
    Zastanawiające

27.06.2022 21:52

Żadnego nie spotkałem pracując tam.

29.06.2021 10:42

He

03.06.2022 16:10

na komputer który trzeba kopać aby działał albo restartować milion razy jak masz chody to dostaniesz telefon bez pokiereszowanego ekranu i nie skrzypiący fotel
    She

11.06.2022 00:28

Jakoś trudno w to uwierzyć serio :-D Prowokacja? A ty masz te chody i telefon bez pokiereszowanego ekranu i nieskrzypiący fotel czy nie masz? Bo jak nie masz i jeszcze musisz kopać w tego kompa albo restartować milion razy to współczuję albo wiesz co wcale ci nie współczuję bo jak tam tak jest to co tam jeszcze robisz kozaku?

26.04.2022 22:56

Świetnie obsługa. Odzyskałem pieniądze w ciągu tygodnia. 10/10

01.06.2022 14:48

Dzień dobry, @Anonim, Dziękujemy za miłe słowa i uznanie. @Barbara, nie możemy udzielać takich informacji na forum publicznym ze względu na poufność. Jeśli jest Pani zainteresowana skorzystaniem z naszych usług zapraszamy do kontaktu bezpośredniego. Z chęcią odpowiemy na wszelkie pytania.

25.05.2021 17:46

Witam, widziałem ogłoszenie na portalu OLX, że firma szuka windykatorów. Mam pytanko odnośnie tego jak się obecnie tam pracuję? Chodzi mi o traktowanie pracowników, atmosfere w zespole i o samą pracę, czy bardzo stresuje, czy da się przywyknąć i normalnie pracować, bez kombinowania i wchodzenia w dziwne układy z kimkolwiek? Z góry dziękuje.
    ....

23.06.2021 11:34

Nie polecam , jeśli masz swoje zdanie . Wojsko wojsko i raz jeszcze wojsko . Jesteś nic nie znaczący jesteś tylko maszynka do pieniędzy
    ?

30.03.2022 15:21

Serio? Nie mówię, że było idealnie. Ale wojsko? Powiem tak :) atmosfera to ludzie i ludziska. W każdej pracy znajdziesz jednych i drugich. Mnie np podobało się, że mogłam organizować sobie pracę jak chciałam :) nauczyłam się dużo. Można powiedzieć, że przeszłam każdy etap od administracji po windykację a również chwilowego reprezentanta. Z wszystkich trzech uważam, że najtrudniejsza praca to pozyskiwanie klientów, najbardziej satysfakcjonująca to windykacja, kiedy możesz zobaczyć fajny wynik swojej pracy a administracja trochę nudy, ale bezpieczna :) Aktualnie nie pracuje w SAF, ale mam raczej miłe wspomnienia. Pewnie, że są tam osoby (albo były), które nie szanowały innych, za plecami brudziły etc. Ja osobiście przez tylko 3 osoby miałam dość, a co to jest na tle pozostałych 50-60 ludzi. Wynagrodzenie, no dobra nie było szału , ale dało się żyć. Wróciłam na rynek pracy od grudnia i dla nowego pracodawcy odzyskałam w ciągu 3 miesięcy prawie milion zł :) sama jestem w szoku :) ale to kwestia doświadczenia jakie uzyskałam w SAF :) podejścia do ludzi :) rozmów i negocjacji :) Co do wojska... wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

18.11.2020 12:07

Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w SAF S.A.?

18.11.2020 13:04

Oczywiście, jednak w dobie pandemii COVID-19 byliśmy zmuszeni ograniczyć nasze integracyjne spotkania i wyjazdy. Mamy nadzieję, że za jakiś czas będziemy mogli wrócić do tych aktywności.
    Oksana

01.02.2022 01:40

Dyskoteki, chłopaki i ogólnie takie takie? Mnie ogólnie nauka najbardziej kręci.

30.12.2021 23:06

Witam, Czy firma poszukuje aktualnie prawników do działu sadowego-egzekucyjnego lub innego, podobnego?
    Nick too

01.02.2022 01:35

Co to się dzieje w tym kraju, że dziś prawnicy w sadownictwie chcą pracować.
    Anonimowa opinia

27.09.2021 11:34

Na rozmowie są inne ustalenia niż faktycznie jest potem a osoby ponad tobą nie widzą w sumie w tym nic złego. ponadto atmosfera w pracy wcale nie jest taka super jak jest przedstawione na rozmowie o prace. jest powiedzmy stała ekipa która ma dobrą atmosferę a niektórzy to nawet cześć nie potrafią odpowiedzieć.
    Bartosz Sulima

07.01.2022 17:08

Cześć Wojtek, mogę wrócić do roboty ? :)
    Wojtek Czechowski

10.01.2022 15:29

Cześć Bartosz :), Jestem mile zaskoczony Twoją wiadomością. Jak pamiętasz, kiedy odchodziłeś, mówiłem, że ja zawsze pozostawiam drzwi otwarte. Mój nr telefonu i adres email pozostają bez zmian, więc zadzwoń lub napisz, to umówimy się na spotkanie. Pozdrowienia.

27.02.2021 12:30

Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w SAF S.A.?
    Już dawno tutaj nie mieszka

29.10.2021 00:48

Po dość krótkim czasie pracy tam, zrozumiesz, że nie chcesz ugrzęznąć w tej firmie na stałe. :)

12.10.2021 15:15

Pracowałam w tym miejscu i niestety nie mam dobrych wspomnień. Praca w charakterze windykatora tak na prawdę mało ma wspólnego z prawdziwą windykacją. Praca na słuchawkach przez większą część dnia, przypomina to trochę call center. Atmosfera w firmie jest średnia, choć w ogłoszeniu było napisane że jest dobra. Grupa osób z innych działów bardzo niesympatyczna, nie potrafiąca nawet się przywitać. Dało się odczuć podział działów na ''lepszych'' i gorszych''. Częsty brak środków higienicznych w firmie. Wynagrodzenie na poziomie najniższej krajowej na którym również były ''nie jasności'' delikatnie mówiąc. Ja nie polecam.

12.10.2021 21:16

Praca windykatora, o której Pani wspomina polega głównie na negocjowaniu warunków spłaty z dłużnikami. Są to negocjacje telefoniczne, których celem jest umożliwienie dłużnikowi dokonania spłaty tak, by nie było konieczne skierowanie sprawy np. na drogę sądową, komorniczą lub windykację przy zaangażowaniu windykacji terenowej. Praca z słuchawkami upraszcza kontakt i jest bardziej komfortowa dla pracownika, bo rzeczywiście trzeba wykonać wiele tego typu rozmów dziennie, jednak w przypadku osiągania dobrych wyników jest pracą satysfakcjonującą - mającą swoje odzwierciedlenie w przyznanej premii. Stale pracujemy nad zapewnieniem najlepszych warunków pracy i pozytywnej atmosfery. Przykro mi, że miała Pani takie odczucia. Marcin Gąszczak, zarząd SAF S.A.

08.10.2021 11:32

Czy istnieje możliwość rozwoju w SAF S.A.?

08.10.2021 14:22

Zdecydowanie tak. Czekamy na ludzi, którzy będą osiągać oczekiwane wyniki w pracy, a dodatkowo ich zaangażowanie w pracę i całą Organizację pozwoli nam na powierzanie im odpowiedzialnych stanowisk liderów i menedżerów. Marcin Gąszczak, zarząd SAF SA
    bozena139

08.10.2020 16:30

Pytanie, czy zatrudniacie osoby z grupą.

09.08.2020 12:26

Jaki dress code obowiązuje w SAF S.A.?

10.08.2020 13:04

Business casual, w piątki dowolny – w granicach dobrego smaku :)
    Che

20.02.2020 17:54

Windykacja terenową. Mam pytanie o podstawę wynagrodzenia, jakie premie, jakie firma daje narzędzia i jakie sprawy obsługujące w terenie (ile z nich to przedawnienie, czy też po sprzeciwach klientów)
    odp

23.06.2020 01:20

W jaki sposób osoba,która nie pracowała nigdy w terenie może pomóc windykatorowi terenowemu?? Jakie ma kwalifikacje do oceny i kontroli pracownika terenowego, często z wieloletnim doświadczeniem w terenie??
    WT tez

23.06.2020 08:45

czyli ordynatorem nie musi być lekarz, powiadacie? jak te panie, które nie mają pojecia na czym polega praca w terenie mogą koordynować te czynności? proste : z algorytmu i samego przebiegu tras nie obliczy się liczby możliwych do realizacji zleceń. jak ma polegać "wsparcie" skoro nie wiedza na czym polega praca w terenie (praktyka, a nie teoria) i nie wiedzą na jakie problemy mogą natrafić terenowi? i setki innych.
    szkoda

19.04.2020 14:59

@Doświadczony to zupełnie na żadne dodatki do pensji nie można tu liczyć?

20.04.2020 14:36

Oczywiście, że można. Premie zadaniowe i uznaniowe wypłacane są miesięcznie zgodnie z ustaleniami. Są ważnym narzędziem motywowania pracownika. Liczymy i chcemy, żeby każdy pracownik zrealizował założony plan, aby premię otrzymać.
    Doświadczony

26.08.2019 12:01

Byłem i widziałem przez wiele lat. Nie polecam nikomu! Dzisiaj nie ma problemu ze znalezieniem pracy, a oferty tej firmy nie są w żaden sposób atrakcyjne. Plusy: - w części fajny, zgrany zespół - jeśli firma ma pieniądze to robi fajne integracje Minusy: - firma nie płaci na czas - brak szacunku - premia uznaniowa, co znaczy, ze wcale jej nie musisz w cale dostac [narobisz się i dostaniesz podstawe, o ile...] - opowiesci o benefitach w ogloszeniach to jeden kant - nie ma nic, nawet kawy dla pracownikow

01.09.2019 14:25

W spółce funkcjonuje polityka antymobbingowa. Stosujemy ją w przypadkach poczucia naruszenia godności i braku szacunku w Organizacji.

06.03.2020 13:25

Oj tak zgadzam się. Szczególnie jeżeli chodzi o premię uznaniową. Albo uznają albo nie :P

Zostaw merytoryczną opinię o SAF S.A.