HENPOL

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 146 ocen.

Opinie o HENPOL

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HENPOL

Tomek

Hej Henpolowcy. Co porabiacie ? Jak kariera ? Ktoś - coś ?

Tomasz

wesołych świąt "henpol" gdziekolwiek jesteście cokolwiek robicie

były pracownik

ehh to były czasy ... z drugiej strony kuźnia talentów :o)

Jaro

A nie pomyliłem się! Przepraszam za wszystko !

Jaro

To dlaczego wysłali pit ? Złodzieje

Jaro

A ja dostałem pit za 2015 rok a kasy na konto już nie. Czy ma ktoś z was podobną sytuacje ?

Wtajemniczony
@Jaro 23.03.2016 11:19
A ja dostałem pit za 2015 rok a kasy na konto już nie. Czy ma ktoś z was podobną sytuacje ?

Może Tobie nie należy się kasa?

Builder

Co jak co ale w 2014 i 2015 sypnęło trochę grosza dla byłych pracowników spółki Henpol :o) Takie akcje to raz w życiu się zdarzają. Warto być solidnym, w nagrodę chyba kupię sobie coś nowego z salonu . Chciałbym podziękować sobie i p. Hendrykowi.

henpolowiec

panowie a co sie dzieje z panem prezesem henrykem polakem działają cos na wawie

szałmi

Witam byłych "henpolowców". Czy ktoś otrzymał od syndyka ekwiwalent za urlop 2014,2013 i ewentualnie 2012r? Jeśli nie to czy ktoś teraz upomina się o to?

pracownik z wawy

Także potwierdzam otrzymanie zaległej kasy. W końcu coś się ruszyło!

były

A powiedz pracowałeś w biurze w Wawie czy w Lublinie? Czy może na budowie? Zastanawiam się, od kogo zaczęli wypłacanie...

to była dobra firma

Dzisiaj dostałem resztę pieniążków z umowy o pracę - nie jest źle.

były henpolowiec

Tez tak słyszałem ze ma byc

henpolian

Słyszalem od kogos z pracowników ze wrzesien pazdziernik ma byc reszta kasy.prawda?slyszal ktos cos??

kini99

287mln zl dlugow. Gdzie jest prokurator ?

henpolowiec

Czy ktos sie orientuje co z reszta kasy dla byłych pracowników????wiszą mi jeszcze za 9 dni stycznia luty i marzec.

henpolowiec

Czy ktos sie orientuje co z reszta kasy dla byłych pracowników????wiszą mi jeszcze za 9 dni stycznia luty i marzec.

ex

Będzie jakaś kaska jeszcze bo zbieram na new auto!

Wariacje

Czy ktoś coś otrzymał od syndyka po upałdości. Tyle czasu mineło i nic!

polak

mają mają API wzięło ostatnio jak się nie mylę inwestycję Dywizjonu 303 lub inną która ostatnio była na tapecie w Warszawie ale chyba tą

partyzantka

a pozatym mają gdzieś jeszcze budowy bo jakoś nie widać ani słychać, ktoś coś?

polak

PANOWIE I PANIE FIRMA HENPOL MIAŁA NA POCZĄTKU SIEDZIBE W LUBLINIE NA CHŁODNEJ I DZIAŁA NA RYNKU LUBELSKIM PÓZNIEJ NASTĄPIŁA EKSPANSJA NA POLSKĘ A NAJWIECEJ DZIAŁALI NA WAWIE TAKZE KOJAZONA JEST JAKO FIRMA WARSZAWSKA.TE SAME PYSZCZKI ZAŁOZYŁY SOBIE API I COS TAM DŁUBALI NA WILANOWIE W KONSORCJUM DLA POLNORDU .PREZESEM API JEST BYŁY DYREKTOR HENPOLU KARŁOWSKI,JEST RÓWNIEZ BUDECO GDZIE PREZESEM JEST KOLEJNY BYŁY DYREKTOR HENPOLU RUDNICKI,A I TAK ZA WSZYSTKIE SZNURKI POCIAGA HENIEK KTÓRY MA SIE DOBRZE

Czeresi

Podpowiedzcie, czy Henpol miał coś wspólnego z tym henpolem prowadzącym prace budowlane w Lublinie - to jest ta sama jedna firma czy 2 różne? Jeżeli te same to sprawa chyba się wyjaśnia, bo sprawa trafiła do sądu po czym firma splajtowała, a dosyć spora rzesza pracowników z branży budowlanej poszła w odstawkę... proszę o potwierdzenie tych informacji.

Lef2

Będzie co w rocznicę?

Elbud

Czy można spodziewać się trochę grosza od Syndyka dla byłych pracowników?

oszust

"BUDECO" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ KRS 0000508178 to jest nowa firma

anonim

(usunięte przez administratora)

pepe

jakich gruzach henpolu? takie gruzy że na corke jest zakladana firma i dziala bardzo dobrze? chodzi o unikniecie prawa... czyste cwaniactwo i tyle.

zainteresowany -

jest nowa firma budeco teraz

zainteresowany

dostałem w zesżłym miesiacu swidectwo pracy ale kasy jak nie było tak nie ma. wie ktoś może coś?

szperach

to inaczej: KORPORACJA BUDOWLANA DOM SA zawarcie umowy generalnego wykonawstwa Raport bieżący 3/2014 Zarząd Spółki Korporacja Budowlana Dom S.A. informuje, iż w dniu 27 stycznia 2014 r. spółka zależna Korporacja Budowlana Dom Sp. z o.o. ("Zamawiający"), celem realizacji zawartej w dniu 24 stycznia 2014 r. umowy o pełnienie obowiązków inwestora zastępczego opisanej w raporcie bieżącym nr 2/2014, zawarła z konsorcjum firm API Sp. z o.o. z siedzibą w Zielonce oraz M&J Bud Sp. z o.o. z siedzibą w Kielcach umowę generalnego wykonawstwa ("Umowa"). Przedmiotem Umowy jest wykonanie i oddanie do użytkowania w terminie do 30 czerwca 2015 r. zlokalizowanego w Warszawie, budynku wielorodzinnego z usługami i garażem podziemnym oraz z infrastrukturą techniczną i zagospodarowaniem terenu. Wynagrodzenie należne za wykonanie prac jest ryczałtowe i wynosi: 31.981.579,25 zł netto.

Kierownik zamieszania

Dziś otrzymałem "jałmużnę" za listopad, grudzień i do 20 stycznia 2014r. liczone po średniej krajowej netto. Jestem w plecy ale dobre i to. Na koniec wszyscy po równo hua hua hua!!

Ja

Pit dziś dostałem a i kasę już co niektórzy mają.

zainteresowana
@Ja 24.02.2014 16:15
Pit dziś dostałem a i kasę już co niektórzy mają.

a nie wiesz kiedy dostali? ja jak do tej pory nic na koncie nie mam.

kasia551210
@Ja 24.02.2014 16:15
Pit dziś dostałem a i kasę już co niektórzy mają.

My również czekamy na PIT i na JAKIEŚ pieniążki, jak ktoś będzie wiedział coś więcej to proszę pisać

zainteresowany

Słuchajcie co z PIT-ami wie ktoś? a z wypłatą FGŚP?

Gaweł

na gowork-u chyba szuka się gdzie nie pracować ?

Podwykonawca

A ja słyszałem, że Henio w Izraelu się bawi...

podwykonawca

słyszałem że to wszystko uknuł generał i teraz otwiera SŁAWPOL

pracownik

podobno mają być ochłapy z funduszu to co na umowie na roboli i na pseudo kierownikow srednia krajowa a gdzie reszta kopertówy oddawać kase

nemo

ktos wie co z kasa z funduszuGSP?MAM NIEPOKOJACE INFORMACJE

kini

Ano dlatego ze masa ludzi zostala oszukana a kasa wyprowadzona. Ponoc nawet siedziba glowna zostala wyprowadzona w inne rece...

loko

Owszem, w Zielonce jest market Api, ale tu chodzi o firmę API Sp. z o.o. (KRS 302335) należącą do syna i córki (usunięte przez administratora)która w listopadzie/grudniu zmieniała nazwę (wcześniej Devpol 5), siedzibę (na Zielonkę właśnie), prezesa (usunięte przez administratora)i strukturę udziałowców. Coś musi być więc na rzeczy...

podwykonawca

Trzymaj sie (usunięte przez administratora) jakos tam bedzie .

mam Was

Czy to jest Dolina Weków ?

my

co to za okolica?

greg

działają już pod firmą API Zielonka , (usunięte przez administratora)

gosc

wcale się nie dziwie ze henpol upadł.mając taka rzeszę samych najmądrzejszych "majsterków" chowających się w cieplutkim baraku czy to przed upałem czy wiaterkiem. dostają pensje za nic nierobienie jedyną rzeczą którą robią to idą "na odbiór" z panem inspektorem pokazując przy tym swój poziom niby wiedzy .drudzy to pracownicy fizyczni henpolu . ten sam typ , aby się schować i przećwirkać dzień a dniówka sama wpada , robią tylko wtedy gdy p.(usunięte przez administratora)lub inny wpada na kontrole o tak wtedy to oni nawet powyłażą z ciepłych zakamarków. (usunięte przez administratora)

gość
@jeszcze pracownik 05.01.2014 17:19
Z twojej wypowiedzi wynika że jesteś właścicielem firmy lub jednym z majstrów , którzy nie dają umów o prace,oferują głodowe st...

Murowałem z pracownikami z Henpolu. Ja swoja część oni swoja na pytanie czemu tak wolno bez pośpiechu "pracują" jeden z nich odpowiedział mi że nieważne ile zrobi dziennie ważne aby rano podpisać listę obecności a robota się nie pali do jutra poczeka.I tak przez całe 2 miesiące .

kierownik budowy z Lublina
@gość 18.01.2014 06:39
Murowałem z pracownikami z Henpolu. Ja swoja część oni swoja na pytanie czemu tak wolno bez pośpiechu "pracują" jed...

Gościu- jeżeli murowałeś z pracownikami Henpol Sp.z o.o. na jednym stanowisku pracy to napewno oni dawno już zapomnieli że murowali a Ty biedaku jeszcze się mordowałęś z kielnią.( chyba że byli to murarze /podróba/ tylko w ubraniach firmy Henpol Sp.z o.o !!!! )

kumaty

Jak to nie chce? Na stronie (usunięte przez administratora) jest oświadczenie !!!

Pracownik

1. Ratusz Wilanów jak już. 2. Prezes oznajmił, że do zwoleninia około 350 osób ( prawie wszyscy ) 3. Zarząd spółki Henpol złożył wiosek ( w piąte 13 grudnia ) o ogłoszenie upadłości likwidacyjnej spółki. 4. Majątek wg Zarządu 102 mln a długi na 172 mln ( PLN ) 5. Pracownicy nie otrzymali jeszcze wynagrodzeń za listopad 2013r. 6. Bez komentarza

kolo

jak wiadomo z internetu to henpol zamyka działalnosc. Pracuje w tej firmie juz kilka lat i do tej pory było wszystko ok ale teraz upada. Dlaczego? Czyżby czas na emeryturę? Tyle ze j a nie mam wieku emerytalnego a prezes i owszem.

marry

Nawet na święta henpol nic nie dał dla pracowników? Wiadomo, czy zamierzaja ich wykupic, czy zamykaja po prostu dzialalnosc?

klops

Pisałem o upadłości parę dni temu to mi posta usunęli. Henpol padł, a za sobą pociągnie na dno wiele innych lubelskich firm. Nie płacili od miesięcy nikomu lub płacili jakieś ochłapy. Oj ciężka zima czeka wiele firm z branży. Ostatnią nadzieją jest to, że sąd odmówi uznania upadłości, a banki postanowią ratować Henpol i udzielić kolejnych kredytów. Ale szansa na to jest raczej mizerna bo już chyba nikt nie wierzy w Polaka.

Zostaw opinię o HENPOL - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HENPOL