Speedmail

Warszawa - Speedmail

3. Opinie o pracodawcach Piotrków Trybunalski
  5. Opinie o Speedmail

Opinie o Speedmail Piotrków Trybunalski

Nie przegap nowości o Speedmail!

patryk k

30.12.2016 20:03

20-30gr
    piotrek

18.12.2016 09:42

Co tam w Speedspamie słychać? dalej selgros, orange i vectra?
    leniwy

03.12.2016 17:23

O spidmajl nie ma kasy? a będzie gorzej.
    miasto

20.11.2016 16:13

Jak to Selgros wróci? Bez takich proroctw proszę ;) na razie nie jest źle i po badaniach widać że coś się kręci
    jest fajnie

19.11.2016 10:31

Jaki sznur? Rozwiń swoją odpowiedź.
    uygi

18.11.2016 15:47

Jak ktoś chce sznur na szyi to oto jest.
    listonosz

05.11.2016 17:22

Jak tam wygląda obecnie sytuacja w firmie przejęli większość listów po inpoście? Jeśli tak to może zarobki są większe niż kiedyś ktoś z firmy może się wypowiedzieć?
    makulatuRka

04.11.2016 09:12

Maryjki z Krakowa roznosi PP, wczoraj widziałem. Także jednej makulatury mniej.
    romek

19.10.2016 11:57

Jest u nich praca jako Speedmail - prowadzenie punktu pocztowego jednak.
    PDcik

13.10.2016 16:08

Forposta ma mniejszy zasięg, bierz speeda, przesyłek nie ma za dużo, ale perspektywy rozwoju są. W zależności od wielkości miasta zarobisz lub będziesz wegetował. Napisz coś więcej, jakie miasto, itp. U nas listonosze są traktowani z szacunkiem.
    Kolego

13.10.2016 09:55

Jak myslicie ktora firma jest bardziej perspektywiczna Speedmail czy Forposta? mysle o wspolpracy z jedna z tych firm POZDRAWIAM
    kasia

30.09.2016 20:55

Duzo rzeczy po inposcie nosimy. Same śmiecie jak na razie. Najgorsze są ciężkie katalogi i gazetki.
    oi

24.09.2016 17:27

Widziałem selgrosa nosicie? po inposcie..
    Przemek

05.10.2016 14:48

Selgrosa nam niestety Poczta zabrała. A może "stety"? Co kilka dni zyskujemy nowego kontrahenta do roznoszenia, listów jest coraz więcej, więc może, że Selgros odszedł - przestalibyśmy się wyrabiać.
    Listonosz

26.11.2016 20:10

Poczta Polska (czyt.Listonosze) ma wielką nadzieje że te kure...na makulatura jednak wróci do Speedmaila.

Oferty pracy - Speedmail

LISTONOSZ

Speedmail

Dąbrowa Górnicza

12.08.2016 23:27

do idioty

13.08.2016 20:16

Ty jesteś tępy czy udajesz głupka? wiesz, czym zajmuje się speedmail? jesteś kolejnym naganiaczem piejącym o tym, ze inpost jest super? to jest wątek baranie o listach! inpost nie padł, on się zesrał w gacie... ;)
    bajkopisarze ze śp inpostu

15.08.2016 07:35

I pewnie wszyscy nadal tam zarabiają 5 tysi xd
    inpost

27.07.2016 15:53

Macie jakieś przecieki czy korespondencji będzie więcej, jak inpost padł?
    przecieki

12.08.2016 22:39

przecieki się zmaterializowały xd
    tak to wygląda

20.07.2016 19:48

dyspozycyjność wg firmy to zasuwasz pod koniec miesiąca, od np. 20 go jest nadanie dużych ilości listów, a po 2-3cim tych listów jest dużo mniej. daty te mogą się różnic w zależności od miasta.
    zuza

17.07.2016 21:24

Jeszcze tuż tuż i US zrobi kontrolę krzyżową sprawdzając wszystkich partnerów tej firmy. Cała partnerska sieć padnie na życzenie Speedmail.
    lok

15.07.2016 23:08

Zwijać żagle. Więcej. listów to więcej roboty a kasa ta sama będzie. Zresztą kasują komentarze to o czymś to świadczy.
    robimy, czy uciekamy

15.07.2016 21:13

14 VII inpost poinformował, iż kończy z listami (najprawdopodobniej firma zniknie z rynku do września,...) Zostawią tylko paczki i polecone allegro. Znika tradycyjny doręczyciel w tej firmie. Resztę zrobi kurierka. Co na to Speedmail? Szansa, czy trzeba zwijać żagle????
    inny

15.07.2016 19:30

I gdzie mój komentarz? Usunięty bo był negatywny? Wszystkie negatywne są usuwane a pozytywów brak lub pisane przez HR.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Speedmail?

takatam

14.07.2016 22:41

Ed@ Tak przejmujesz się losem ,,syna,, że śledzisz to forum? I odpowiadasz po 3 minutach? Ja sądzę, że jesteś pracownikiem tej firmy i masz powiadomienia na e-mail. Tylko potwierdzasz to co napisano wyżej. Prawda w oczy kole.
    scyzoryk_scyzoryk

07.07.2016 17:26

han, w sumie masz racje - powinni napisać wprost, ze umiejętność otwierania drzwi scyzorykiem tez jest przydatna... myślisz choć trochę? Czy jesteś nowy w branży ;) ???

06.07.2016 21:01

10.07.2016 08:18

wystarczy przyjść na rozmowę wcześniej wysyłając cv na : [email protected] :)

05.07.2016 21:37

06.07.2016 20:56

Na stanowiska listonoszy.

05.07.2016 20:18

Szczecin szuka pracowników :)

21.06.2016 17:53

Jan

01.07.2016 21:15

A co chcesz wiedzieć?

Kontakt - Speedmail

Belzacka 176/178 97-300 Piotrków Trybunalski

Patryk

20.06.2016 23:00

Ja mam mieć prace tylko okres próbny to 3 dni i dopiero potem umowa, podpisałem na razie tylko pisma o ochronie danych osobowych. Jak jest u nich z wynagrodzeniami, płaca faktycznie od listu? Ile dostajecie od listu? Jak wyglada sprawa wypowiedzenia umowy , gdy by sie nie chciało wodolejstwo pracować? Oszukują jakoś pracownikow?
    biedaczek

19.06.2016 19:01

Komunikat spółki giełdowej Integer.... stąd jest to info. Poczytaj bliźniacze forum in postu, zwolnili większość ludzi, wypowiedzieli umowy np. Polsatowi cyfrowemu, jaja tam się dzieją.
    idą ciężkie czasy

17.05.2016 07:45

Inpost wycofuje się do dużych miast. Jak myślicie, będzie to miało wpływ na stawki i postrzeganie Speedmaila? Nie wróży to dobrze dla prywatnych operatorów....
    xxx

06.03.2016 19:25

120 pln to zarobisz w jednym dniu w miesiącu roznosząc Orange. Inaczej stawki są niższe, bo ile możesz wziąć listów na 1 czy 2 rejony? 100-300... czyli przy dobrym wietrze zarobisz 60 pln (300 x 0,2pln).
    Zimny

15.07.2016 20:07

Uwierz mi, że idzie więcej wziąć listów. Do 1000 ja potrafię roznieść zwykłych.
    zetr

04.03.2016 16:35

firma śmiech na sali ;D
    zwin

25.02.2016 18:03

nie wiem jak w innych miastach ale grudziadz odpada odrazu , nie idzcie tam za zadne skarby, lepiej siedziec z (usunięte przez administratora) w domu niz zarabiac na miesiac 400 zł , a w ogloszeniach pisza ze dzienne zarobki od 35 do 120 zł , śmiech na sali , ludzie tam ledwo 10 zł dziennie zarabiaja , kierownictwo smiech na sali , nie polecam nawet wrogowi
    niebieksie zło

18.02.2016 08:15

Tą prace trzeba lubić, niestety. Przygody? W mieście przygodą jest brak wejścia do klatki, a tak, to ja wiem ;) A te maryjki to przesyłki z przelewami do babć i dziadków, aby wysłali parę groszy na pewien instytut w Krakowie. Takie wyciąganie kaski ;)
    maryjki z krakowa ;)

09.02.2016 17:20

Jak się Wam podobają tzw. Maryjki? Swego czasu InPOst to nosił. Masakra. Na razie tego jest mało, ale.... ;))))))))))))
    isa

08.02.2016 11:52

Umowa o pracę plus system premiowy wydaje się fair. Fakt, że aby ją otrzymać trzeba pokazać swoje umiejętności. Oddziały mają płacone za list nie za pracownika. Jak ktoś roznosi 30 listów dziennie nie może domagać się umowy o pracę ze stałą pensją. Inna sprawa to czas pracy. Są listonosze, którzy mówią mało zarabiamy (1000/1100) netto ale o swoim czasie pracy w miesiącu 90/100h już nie chcą rozmawiać. Jednym słowem jak dbasz tak masz. Ja ciężko pracuję i dobrze zarabiam. W tym samym oddziale są osoby co mają połowę tego co jak ale tylko dlatego, że kiepsko pracują.
    Rozczarowany

28.01.2016 23:33

Łamane jest prawo pracy, zatrudnia tylko z orzeczeniem, a traktuje jak śmieci,gdzie jest Inspekcja Pracy
    tomcio

25.01.2016 12:40

20 groszy za zwykly list, pare tylko poleconych , zrezygnowalem odrazu ;d lepiej roznosic ulotki
    spidmail

23.01.2016 14:41

Vectra przesunieta na luty, bo nie udalo sie przejąc styczniowego nadania na czas, podobno.Ciekaw jestem jak teraz umowy pozmieniają /umowy zlecenia gdy wejdzie w zycie ustawa o 12zl brutto na godzine/minimum. Jak niby bedzie wygladac forma zatrudnienia pracownika, ktory do tej pory miał wynagrodzenie dniówke 50zl(brutto) badz prace na akord (platne od szt. listu)....
    speddamilowceX

29.01.2016 21:02

U mnie w mieście (woj. pomorskie) teraz roznoszą Vectrę sami. Widzę dziś w skrzynkach, jak niosłem Orange... Także z tymi datami coś nie tak.
    spidmail

20.01.2016 17:39

Z tego co wiadomo to przesylki Orange i Vectry weszly w Speedmailu na stale.
    orangowy vectrownik

21.01.2016 10:36

Zobaczymy, jak będą. Bo ściemy już dużo widzieliśmy. Vectra miała być w styczniu już, przesunięte na luty... i tak do grudnia może ;)
    pracownik ad'hock

09.01.2016 11:20

Wynagrodzenia są dość zróżnicowane. Zależą przede wszystkim od jakości wykonywanej pracy. Kiedy idę na rejon mam roznieść wszystkie listy a nie co drugi list. Chodzi chyba o to aby nikt po mnie nie musiał poprawiać bo to kosztuje przez co dostaję gwarantowaną wartość wpisaną w umowie. Owszem jak ktoś nie wykona pracy w sposób należyty będzie rozliczony systemem, w którym niestety nie będzie kilkunastu złotych na godzinę bo następnego dnia ktoś po takiej osobie musi poprawić i nie zrobi tego za darmo (proszę pojechać do lakiernika i zlecić pomalowanie samochodu. Ten pomaluje połowę i zapłacą Państwo mu całą ustaloną kwotę tak? - czy to nie absurd). Pracownicy różnie mówią o wynagrodzeniach. Są zadowoleni i nie. W punkcie, w którym pracuję osoby mają maks po 130 h pracy (bo więcej się nie chce) więc ciężko, żeby było 2 tyś netto.

Zostaw merytoryczną opinię o Speedmail