Zakłady Odzieżowe Wybrzeże

Gdynia

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 158 ocen.

Opinie o Zakłady Odzieżowe Wybrzeże

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Odzieżowe Wybrzeże

zadowolona

Najbardziej podobają mi się: - maleńkie pensje co miesiąc ponieważ dopingują do podjęcia dodatkowej pracy i bycia poza rodzina - coraz mniejsza ilość pracowników bo wtedy mogę pracować za dwoje - króciutkie przerwy śniadaniowe, które pozwalają utrzymać ciało w formie - kradzione przerwy na papierosa i do toalety - zachowanie kierowników zdopingowanych do działań po dywaniku I będę tu pracować aż do emerytury lub jeszcze dłużej, bo cóż innego mogłabym robić?

ja
@zadowolona 5 dni temu
Najbardziej podobają mi się: - maleńkie pensje co miesiąc ponieważ dopingują do podjęcia dodatkowej pracy i bycia poza rodzina...

Samo zdrowie: duzo ruchu niezbyt obfite posilki nadzieja na porzucenie nalogu motywacja do podjecia dodatkowej pracy A mogloby byc .... I jak tu sie nie cieszyc?

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@ŚcianyMająjUszy jakie masz złe doświadczenia związane z pracą w firmie Zakłady Odzieżowe Wybrzeże? Czy może ktoś z was podzieli się jeszcze swoją opinią na temat pracy w firmie? Pamiętajcie, że są to ważne informacje, które są pomocą dla osób zatrudniających się w firmie.

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@ROZPIESZCZONA na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam, aby zapoznać się z regulaminem forum przed wystawieniem komentarza http://www.gowork.pl/regulamin @Bum tarara bum rozumiem, że byłaś zadowolona z pracy w firmie Zakłady Odzieżowe Wybrzeże. Powiedz co Ci się najbardziej podobało w pracy?

ŚcianyMająjUszy
@Alicja 02.09.2017, 12:20
@ROZPIESZCZONA na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam, aby zapoznać się z regulaminem forum przed wystawieniem komentarza...

Większości pewnie najbardziej się podoba w tej pracy moment w którym składają wypowiedzenia, a następnie dzień w którym stają się wolni ludźmi.

OFFICE

No tak wszystko się zgadza EDMUNDO pieniędzy nie odda bo nie ma. Za to ma na kupno mieszkań dla rodzinki Jolanty D a duża to familia oj duża i wciąż głodna i nie najedzona a i synom pomoc potrzebna . Musi być źle skoro mieszkanie na syna przepisał żeby mu nie zabrano i Jolcia też u siebie nie mieszka . PS. WIELKI PRZEKRĘT

Bum tarara bum

Dziwnie się czyta wpisy o KG z zaopatrzenia. Moja Współpraca z nia trwala 4 lata i uważam ja za owocną. Występowały jakies nieprawidłowości jednak przez dyskusję udawalo nam sie zawsze dojsc do wspólnego rozwiązania. Jesli KG stawia cele tak jak kiedyś to nie jest ona wredota tylko po prostu zawiesza wysoko poprzeczkę. A osoby u niej zatrudnione moze nie sa w stanie jej przeskoczyc?

slonko
@Bum tarara bum 04.08.2017, 22:03
Dziwnie się czyta wpisy o KG z zaopatrzenia. Moja Współpraca z nia trwala 4 lata i uważam ja za owocną. Występowały jakies nie...

dyskusja? ty mówisz o tym monologu w towarzystwie nerwowych odruchów i poniżających odzywek?

Mumin

Osiem lat zmarnowalam w tej firmie ale jak poszłam była to moja pierwsza praca i jak głupia ślepo wierzyłam w obietnicę awansu. Śmieszne studium wewnątrz firmy, angielski, szkolenia itd itp bo edzio bez tego nie mógł Edzio dawać podwyrzek i awansu. Wkońcu dostałam upragniony awans dwa etaty w jednym, kasa bez zmian haha. Przestrzegam młode osoby nie dajcie się zwieść tym obietnicą. Już 5 lat tam nie pracuje i jestem SZCZĘŚLIWA. Nie ma się czego bać tylko szukać innych perspektyw.

Lufthansa

To ten pudelek jeszcze pracuje w tej firmie

ROZPIESZCZONA

Znowu potrzebują jelenia do zaopatrzenia średnia pracy w tej firmie w zaopatrzeniu przy dobrych wiatrach to około roku. Kierowniczka zaopatrzenia,, naprawdę wie jak się traktuje pracownika ''.

Tak
@ROZPIESZCZONA 07.07.2017, 18:28
Znowu potrzebują jelenia do zaopatrzenia średnia pracy w tej firmie w zaopatrzeniu przy dobrych wiatrach to około roku. Kiero...

Hahaha. No cóż, niestety to prawda.

ROZPIESZCZONA

Ktoś "bardzo mądry" kto wypisuje o śmiałkach ,którzy dodają negatywne opinie na temat firmy nie powinien w ogóle zabierać głosu. Opinie negatywne na temat firmy piszą ludzie , którzy zostali potraktowani przez prezesa bądź kierownictwo w bardzo zły , wręcz podły sposób . Pisząc te opinie przestrzegamy po prostu innych by nie wpadli w sidła chorej sytuacji w firmie i to jest fakt . Pozdrawiam wszystkich , którzy nie pracują już w tej firmie .

Alicja
użytkownik zarejestrowany

@ROZPIESZCZONA piszesz, że w firmie nie ma szacunku do pracownika. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja, a może byłeś świadkiem jakiegoś incydentu?

@nadzieja
@Nadzieja 18.05.2017, 21:18
Alicjo jeśli jesteś pracownikiem firmy to wybacz samo się nasuwa, albo jesteś ' ślepa i głucha' albo nie masz talent...

Hej. Alicja z tego co ma podpięte nie jest pracownikiem firmy tylko moderatorem strony gowork, który chcę rzetelniej poznać kulisy firmy

Ja
@Alicja 10.05.2017, 09:36
@ROZPIESZCZONA piszesz, że w firmie nie ma szacunku do pracownika. Co masz konkretnie na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyj...

Jeśli jesteś moderatorem strony Alicjo dlaczego zadajesz pytanie jak Inspekcja Pracy? Czy jest Twoim zadaniem badanie przypadków 'nieprzyjemnych sytuacji lub wysłuchiwanie świadków incydentów' jak to określiłaś ? Pracownicy zamieszczają opinie w oparciu o własne doświadczenia. Niestety więcej złych niż pozytywnych. Niestety większość to prawda ale nikt nie opowie tutaj konkretów . Pozdrawiam, życzę spokojnej pracy Tobie i wszystkim w Z.O. Wybrzeże.

ROZPIESZCZONA

prezes i dyrektor marketingu to porażka kierownik podwykonawców to nieporozumienie brak szacunku do pracownika stres to codzienność pensje najniższe krajowe archaiczny system komputerowy wielki niezrozumiany chaos w firmie powodem czego ludzie w zastraszającym tempie uciekają z tej firmy

urząd skarbowy

A ja uważam ,że świstak zawinie się sam. :)

JAJO

Nie martw się jeśli zabraknie świstakowi sreberka jest jeszcze papier śniadaniowy i może wylądujesz na portierni :))

Ja
@JAJO 01.03.2017, 06:39
Nie martw się jeśli zabraknie świstakowi sreberka jest jeszcze papier śniadaniowy i może wylądujesz na portierni :))...

JAJO to dopiero byłyby jaja. Za portiernią już tylko brama. Tam też pracują ludzie. Jednak portiernia ma zapisy na kolejne lata i lista oczekujących jest raczej zamknięta. Robi się zabawnie. Lepsze to niż czekać na wynalazki świstaka.

Ja

Ja tam wierzę w świstaka. Jeśli siedzi i zawija, znaczy myśli i znajdzie wyjście z każdej sytuacji. Martwi mnie jedynie, że zabraknie świstakowi sreberka do zawijania. Co wtedy będzie robił ?

Harnaś

Może ktoś mi zdradzić jak wygląda praca kierowcy w tej firmie z góry dziękuje

STAR
@Harnaś 28.02.2017, 04:40
Może ktoś mi zdradzić jak wygląda praca kierowcy w tej firmie z góry dziękuje

Hmmmm.Z tego co pamiętam to było kiedyś 7-8 kierowców , a teraz wszyscy spierd..... li resztę dopowiedz sobie sam

piąty bieg

Ale jaja poszukują kierowcy !!! Ludzie nie dajcie się !!! Wielbłądy lżej pracują !!!

gwiazda

,,A świstak siedzi i zawija je w sreberka'' JOLA

teeeninisiiista

Panie ppprrrreezesiesiesie czy kierowca , który był uczestnikiem wypadku drogowego i wysłany przez pana na kurs prawa jazdy był finansowany PFRON i samochody rozumiem ,że też zakupione były z tego funduszu

solistka

ZOW jako zakład pracy chronionej dostaje dofinansowanie do płacy osób z niepełnosprawnością i jeśli rzeczywiście wynagrodzenie osób pracujących na szwalni to minimalna krajowa ( w 2017 r. - 1459 złotych netto.), no to mamy istną porażkę patrząc na wewnętrzne funkcjonowanie tej firmy. Jakie to jest dofinansowanie? Poniżej dane z zielonalinia.gov.pl "Maksymalne kwoty dofinansowania do wynagrodzenia pracownika niepełnosprawnego: znaczny stopień niepełnosprawności: ze schorzeniem specjalnym - 2 400 zł, bez schorzenia specjalnego - 1 800 zł, umiarkowany stopień niepełnosprawności: ze schorzeniem specjalnym - 1 725 zł, bez schorzenia specjalnego - 1 125 zł, lekki stopień niepełnosprawności: ze schorzeniem specjalnym - 1 050 zł, bez schorzenia specjalnego - 450 zł." No to obstawiam przy najmniejszym ryzyku, że 50% osób z niepełnosprawnością nie jest opłacana przez ZOW, tylko w 100% przez PFRON, reszta w połowie przez PFRON i ZOW. I jeszcze Prezes ucina pensje? No brawo, brawo.

Ja

Trzeba zgłosić, że wykorzystują kobiety z grupą dostają marne pieniądze . Oszust nawet nie płaci tyle co powinien . Ten prezes powinien usiąść za maszyną i dostać te grosze. Nawet najniższej krajowej te kobiety nie dostają. Złodziej jeden !!! Trzeba się zabrać za ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Tak

Co tak cicho? Wszyscy zapadli w zimowy sen?

była księżniczka z księgowości

Jak to gdzie te miliony ?!!! Inwestują w mieszkania dla swojej FAMILIADY to dla tego nie ma kasy na podwyżki ,niby kredyty muszą spłacać ..... śmiechu warte......

Wszystko na temat

Te 2% to ciocia Jola z rodzinką ma się rozumieć

centymetr

LPP Poszukuje technologów odzieży mają super ofertę Stabilne zatrunienie w oparciu o umowę o pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku odzieżowym, Możliwość rozwoju zawodowego i awansu, Świadczenia dodatkowe - współfinansujemy pakiet medyczny oraz kartę Multisport, Kupony zniżkowe do naszych sklepów, Rozbudowaną platformę szkoleniową, Ubezpieczenie grupowe, Możliwość obcowania z modą w przyjaznej atmosferze. Pakiet relokacyjny - w przypadku zmiany miejsca zamieszkania. Oferujemy pracę stacjonarną w biurze w Gdańsku w oparciu o umowę o pracę. A U NAS CO !!!??? GARB I WIOSŁO uśmiech J... i E ... że jutro wychodzimy na prostą że jeszcze trochę i będzie lepiej i tak od 12-u lat

Wszystko na ten temat
@centymetr 28.10.2016, 17:02
LPP Poszukuje technologów odzieży mają super ofertę Stabilne zatrunienie w oparciu o umowę o pracę w firmie o ugruntowanej p...

Lepiej to już było i nie wróci więcej. Firma za stara, skostniała, niereformowalna. Istnieje prawie tyle co miasto Gdynia. Miasto się rozwija a firma wlecze. Można zachwycać się ,że funkcjonuje i daje pracę, że jest jakaś pięknie brzmiąca koncepcja rozwoju , ale dlaczego na tak skandalicznie niskim poziomie ? Zalety/wady: 98% pracowników mieści się w grupie najuboższych, wszystko na ten temat

YES

Emeryturki jeszcze nie ma ale po przeszkoleniu pracować może np. na stacji benzynowej lub też jako pokojowa w renomowanej sieci hoteli naprawdę chcieć to móc. U nas w firmie potrafi tylko mataczyć manipulować i kręcić ludźmi tak tej pani sprawia to przyjemność , a pracując gdzie indziej może nauczyłaby się szanować ludzi pod warunkiem że zajmowałaby stanowisko adekwatne do swoich umiejętnośći

Joe

Tak tak dyrektor marketingu to zbędne stanowisko w tej firmie a jakie oszczędności!!!!

korektor

Wciąż szukają nowych pracowników i szukać będą młodych ,zdolnych i wykształconych a przede wszystkim zielonych . Takich którzy nie znają i za szybko nie poznają realiów tejże firmy. Tą firmą rządzi a w zasadzie kręci jedna osoba Dyrektor Marketingu .Wydawać by się mogło,że działem księgowości kieruje Gł. Księgowa a tak nie było i na pewno tak nie jest Nie będę wdawać się w szczegóły i rozwijać tematu ale powiem że gdyby tej pani nie było w firmie to oszczędności z tego powodu byłyby ogromne tak ogromne a ludzie otrzymywaliby za swoją prace godne wynagrodzenie !!!!!!

Tak
@korektor 19.10.2016, 06:06
Wciąż szukają nowych pracowników i szukać będą młodych ,zdolnych i wykształconych a przede wszystkim zielonych . Takich którz...

Jeszcze nie ma emeryturki wiec mozna pomarzyc

Milion Dollar Man:)

Uzupełniam: - Od parunastu lat million dollar man nie daję podwyżek, jak daje to 20 - 50 zł BRUTTO :) - Jak słyszy że ktoś chcę podwyżki to wychodzi z siebie; - Miliony dolarów może są zysku, ale odliczając koszty wychodzi na minus zero:) - Paczki na święta po 50 zł netto (a gdzie te miliony dolarów) - większość pracowników na najniżzej krajowej i na podzielonych etatach w każdych działach (tu na krojowni, tu palić w piecu przy okazji itp)

lok

co prawda to prawda , tak tu manipulują i kręcą ludźmi, że ja do tej pory chodzę zakręcona

bka

Wiecie ,że zamiast stanowiska dyrektor ds.marketingu powinno powstać nowe wraz z działem , którym kieruje . Nowe stanowisko to dyrektor ds.manipulacji . To na m.. i to na m a jaka różnica

kora

dzisiaj wszystkie oglądałyśmy siebie nawzajem w pracy i nie tylko ale cóż pracować trzeba Jola także

jaszczurka

Masakra co to za firma sam jad w ludziach siedzi a Jolanta tylko syczeć umie kssssssss

Pwn

Idź spać bo jutro w pracy się widzimy poszukiwaczu pracy

J

Kadra zarządzająca po hotelarstwie Koń by się uśmiał a zebra rozpłakała hihihi

Sis

Te co po znajomości dostały pracę .albo dobra koleżanka wkręciła do firmy to d...chrony jolki za to maja raj we firmie .Mogą poniewierać ludźmi jak chcą ,a te sztuczne uśmiechy na twarzach ....wystarczy spojrzeć. ..... bez komentarza brak pokory i szacunku do ludzi

:-)))

Coś tam pełznie w trawie . Wąż? A może żmija ? I węża , i żmiję z daleka omijaj !!!!!! (usunięte przez administratora) szukaj w ofertach pracy a nie w opiniach o zakładach

pi

A sekretarki względnie asystentki prezesa tam nie potrzebujecie bo słyszałam, że ta co tam pracuje to mało obrotna i strasznie powolna tak słyszałam

pis
@pi 07.10.2016, 22:00
A sekretarki względnie asystentki prezesa tam nie potrzebujecie bo słyszałam, że ta co tam pracuje to mało obrotna i strasznie...

Co do sekretarki, jeśli się niepodoba prezesowi to niech zmieni. Przecież dla niego musi to być osoba NAJlepsza, a takich mnóstwo na rynku:)

nordic walking

To wyjedź do Grecji hihi

zakręcona

A mnie jest szkoda lata :))

bzzzzy

dod już z firmy wyszłaś i w skm-ce siedzisz :)

mieszanka wedlowska

Przemielić trzeba działy kooperacji ,zaopatrzenia,magazyn,księgowość,marketing wszędzie tam gdzie swoich wielbicieli ma sławna Jola .Jak organizm jest zatruty to trzeba go odtruć tu się kłania oddział intensywnej terapii a nie sanatorium w górach tudzież w Ciechocinku . Kierowniczki tych działów działają na zasadzie: tak pani Jolu ,dobrze pani Jolu, dziękuję pani Jolu ,wszystkiego dobrego pani Jolu itp... a i tak każda na każdą donosi dbając nie o swoich podwładnych tylko o swoje prywatne interesy wręcz tyłki ,wyjątkiem jest Kooperacja gdzie kierowniczce krzywdy nie da zrobić ciocia Jola i oczywiście muszę wspomnieć naszą magazynierkę ,która jest ponad wszystkich , którą cioteczka uchroni a co tam jutro i tak was w pracy zobaczę jak będziecie się do siebie cukrzyć ciuciu ciuciu

Sowa
@mieszanka wedlowska 04.10.2016, 21:59
Przemielić trzeba działy kooperacji ,zaopatrzenia,magazyn,księgowość,marketing wszędzie tam gdzie swoich wielbicieli ma sławna...

A co z imprezami z klientami z norwegii?

Ciekawy/a
@Sowa 03.11.2016, 10:46
A co z imprezami z klientami z norwegii?

A co z nimi? Masz jakieś świeże wiadomości

robol

Ciekawe Bolo, bardzo interesujace.. a co z zaopatrzeniem, księgowościa i marketingiem? Z tego co wiem w tych dzialach ciagle cos sie mieli, ludzie odchodza, maja lepsza prace, godniejsze warunki i tyle

Lampka

Ale dobrze by bylo żeby Edek też odszedł już na emeryturkę za nim z torbami pójdziemy a ida święta i my chcemy jeść a nie patrzeć jak inni żrą

Mało Zdolna

Jolanta musi odejść !!!

prezes

to niech okulista przepisze okulary albo mocniejsze szkła

B

Jak od kwietnia szukaja specjalistów i do tej pory nie mogą znaleźć to może niech ztrudnią frajerów

robol

nie ma w tej firmie takiego stanowiska, o premiach nikt nie slyszal

Megy

a ja tam żadnych nowych kierowników nie widzę no chyba że mam zaćmę

:)

Propaganda dobija dna. 90 % wpisów narzeka i jedzie na firmę i nagle znajdują się takie, że firma jest niesamowita:) Żenada:) Tonący brzytwy się chwyta:)

5432

2345 pracuje ZOWie

Zostaw opinię o Zakłady Odzieżowe Wybrzeże - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Odzieżowe Wybrzeże