P.F.H.U. "Framar"

Kalety

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 211 ocen.

Opinie o P.F.H.U. "Framar"

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.F.H.U. "Framar"

anonim

(usunięte przez administratora)

gall anonim

To zależy co oczekujesz od firmy? Tabor mają większości w wypożyczalni, mało robót maja swoich większość z giełdy, jest problem przejechaniem 100 km na pusto, rekord przejechaniem z towarem to 16km. Co do zatrudnienie już chyba polaków nie zatrudniają głownie Ukraińców. Większość kierowców odchodzi głownie przez zięcia który pracuje jako kierowca, nie raz była tam wojna o niego. Powiem jestem szczęśliwy że, odeszłem z tej firmy:)

gall anonim

Atmosfera w framarze nie wiadomo bo jest tylko 5 Polaków i zięć. Co do kasy niewiadoma bo niby 10 % frachtu ale i tak ci go nie pokażą.

ALLE LUJA I DO PRZODU

Zdrowych i wesołych świąt

Sprawiedliwosc
@ALLE LUJA I DO PRZODU 23.12.2016 11:41
Zdrowych i wesołych świąt

Zbojnicy odajcie kase za diety

Szukasz pracy?

xax

Dobrze, że jest umowa o pracę, bo o taką stabilną umowę jest trudno.

anonim

(usunięte przez administratora)

gall anonim

Olek przeczytaj tekst od miska kilka razy aż rozumiesz.

normalny

Franklin i gall anonim pokazcie Framarowi jak prowadzi sie firme transportowa. Dajcie 7 tys weekend w domu przyjde do was jezdzic. Dajcie znac

Misiek
@normalny 12.08.2016 09:26
Franklin i gall anonim pokazcie Framarowi jak prowadzi sie firme transportowa. Dajcie 7 tys weekend w domu przyjde do was jezdz...

Nie chodzi o prowadzenie firmy panie J a o przejrzyste warunki pracy i płacy bo kierowca nie wie ile u was jeździ i ile zarobi bo nikomu frachtu nie pokazujące za co jechał tylko na przyjęciu mówicie że zjazd co tydzień i 10 % od frachtu a wypłata z magicznego zeszytu tobie dam tyle a tematem tyle zapłacie uczciwie żeby każdy widział za co jeździ ale wy tego nie zrobicie bo nie będzie jak kombinować. A ja co weekend w domu i 6tys są firmy które płacą uczciwie wystarczy poszukać.

gall anonim
@Misiek 12.08.2016 10:15
Nie chodzi o prowadzenie firmy panie J a o przejrzyste warunki pracy i płacy bo kierowca nie wie ile u was jeździ i ile zarobi...

Misiek i to chodzi brak przejrzystości we firmie uciekania do magicznego zeszytu.

gall anonim

Jakiś czas temu sprowadzili na weekend Ukraińca, na bazę bez kibla, bez prysznica. Gratuluję firmie która tak bardzo dba o kierowców. Tylko dupczyk ma tu się najlepiej.

anonim

(usunięte przez administratora)

Franklin

Polecasz calym sercem zeby robic na nich piniac a oni niech siedza w budzie po weekndach i robia za kase ktora placicie jak chcecie.

Franklin

Konkretnie to auta stoją bez kierowców na bazie taka politykę prowadzą w ciągu 4 lat się tyle ludzi przewinęło przez tą firmę że mogli by dobrze mieć na wszystkie auta podwójne obsady jak jest dobra firma to się ludzie nie zwalniają i firma nie musi zatrudniać Ukraińców bo Polacy by w niej jeździli a co do kasy to facet którego na oczy nie widzisz i robota jak w karierce przezuty i nie wiesz kiedy wrócisz bo ciągle ci mówią że nic nie ma bo robota z łapaniki i przestańcie wymyślać że jest dobrze u was dobrze u was to ma chyba Dupczyk tylko.

anonim

(usunięte przez administratora)

gall anonim

Normalny co chcesz mi pokazać jak stoją nowe auta na bazie:) za moich czasów rzadko było widać auto w tygodniu. Co do wypłat to......... Nic nie wiadomo wiesz, że masz 10%od frachtu i w tym jest podstawa i podpisujesz diety z których nie dostajesz. Jako swiezak zapomnij dużej kasie

normalny

We Framar coraz lepiej. Pensje rosna. Praca jest. Coraz lepsza ekipa sie robi. Jest lepiej niz w zeszlym roku. Franklin, gall anonim zapraszam kiedy w sobote na baze do Kalet poznacie firme o ktorej tak dobrze piszecie, moze co pogadamy o pracy . Szerokosci dla prawdziwych kierowcow

FRanklin

Kłamcy to wy bo widziałem waszego kierowce na załadunku i mówił do kat jedzie chyba ze pożyczacie swoje obklejone samochody innym firmom w co wątpię wiec nie kłamcie ze takich dziadoskich przerzutow nie bierzecie. Nastepnym razem zrobie zdjecie waszego samochodu i wrzuce zeby zaden z rodziny J nie posadzil mne o klamstwo bo klamiecie to wy pseudo chrzescijanie

gall anonim
@FRanklin 01.08.2016 16:33
Kłamcy to wy bo widziałem waszego kierowce na załadunku i mówił do kat jedzie chyba ze pożyczacie swoje obklejone samochody...

Masz racje we framarze robi się takie przerzuty po 25-100km nawet jak rozładujesz auto na herbach, Opolu czy miasteczku sl. Nigdy nie jesteś pewny czy wrócisz na pusto na bazę. P.s najkrótszą przerzut to był w Niemczech 12 albo 16 km.

Pozdrawiam !!

Ale Wy fandzolicie... Nie macie co robić w domach czy jak... ?! Ja przyjąłem się do pracy i jestem zadowolony :)

Serek
@Franklin 30.07.2016 17:11
I robisz przezuty po 25 km po Polsce i płacą ci za fracht to naprawdę uczciwa firma i przyjmuje Ukraińców bo czuje w nich pinia...

Chyba ześ z choinki spod. Jo tu 3 lata robia i najkrótszy po polsce miol 300 km. Chyba ześ z Dhlem pomieszol. Franklin - cygon

karma
@Franklin 30.07.2016 17:11
I robisz przezuty po 25 km po Polsce i płacą ci za fracht to naprawdę uczciwa firma i przyjmuje Ukraińców bo czuje w nich pinia...

Franklin gdzie Ty pracujesz? Framar ma transport międzynarodowy a nie krajowy. nieźle zapiłeś

anonim

(usunięte przez administratora)

dziad

Xax tutaj będziesz miał dużo przyjaciół wśród kierowców, bo firma wychodzi z założenia że przyjaźń powstaję w biedzie

normalny

Ty gall anonim daj już spokój. Jak ci się nie podoba to się zwolnij ,idź do innej firmy a po 3 mc wrócisz z podkulonym ogonem. nie znudziło ci się jeszcze srać we własne gniazdo i podgryzać rękę , która cię karmi?????

gall anonim

Framar to dobra firma była, zakochani swojej legendzie stacza ją się na dno. 14 osób wciągu roku się zwolniło przypadek?

normalny

Firma jest ok.

KH

Nie wiem kto pisze negatywne komentarze ale wiem, że są one mocno przesadzone. Pracowałem we Framarze 8 mc i gdyby nie sprawy osobiste to pracowałbym nadal. Pracować trzeba ( jak wszędzie) ale nie mogę powiedziec złego słowa na właściciela -Pana Franciszka. Człowiek sam stworzył tą firmę, gwarantuje pracę tylu pracownikom. Szacun. Do wszystkich piszących negatywne opinie- zastanówcie się czy jestescie idealni zanim będziecie oczerniać innych. Wypłata zawsze na czas i szacunek dla pracowników jest, a to jest najważniejsze w dzisiejszych czasach. Dla nowych- jeżeli chcecie uczciwie pracować - polecam. Wielkie dzieki za wspólpracę.

Zenon Krawczyk

W związku z sytuacją, jaka miała miejsce w dniu 11.05.2016 dotycząca niefortunnego pomówienia o pracodawcy, tj. właściciela firmy Framar o to, że mnie zwalnia a na moje miejsce zatrudnia kierowcę w Ukrainy przepraszam za to właściciela bo nie była jego wina a tylko i wyłącznie moja. Za co bardzo przepraszam i jestem wdzięczny i bardzo dziękuję za to że taki finał nastąpił po tym jak miałem chwilową niedyspozycję co zdaża się każdemu człowiekowi co ma problemy rodzinne czy osobiste. Zostalem potraktowany prze Firmę Framar i zostało mi wypłacone wszystkie należności i nie roszczę z tego tytułu żadnej pretensji ani roszczeń. Polecam Firmę Framar, pracodawcę, że są to osoby w porządku i godni polecenia, normalni ludzie.

pyzio

Ja się u nich uczyłem świeżo po kursie. Pokochałam ta robotę. Mają zajebistych doświadczonych kierowców.

mariusz

Ja ostatnio jechałem z Ukraincem we Framar ze. Dobry człowiek, zabrał mnie na Gliwice z Olszyny.Mówił ze dopiero miesiąc jeździ. Na ile go zrozumiałem to sobie chwalił robote.

mlodziakk

Framar szuka kierowcow. mają ogłoszenie na olx ze na firanki i ruchome podłogi przyjma. Piszecie tu ze tam źle a przecFramar szuka kierowcow. mają ogłoszenie na olx ze na firanki i ruchome podłogi przyjma. Piszecie tu ze tam źle a przecież kilkadziesiat składów mają. Wanny, flory i plandeki latają na szosach... słyszałem ze będzie ich więcej ież kilkadziesiat składów mają. Wanny, flory i plandeki latają na szosach... słyszałem ze będzie ich więcej

Dzidek

Co Ty opowiadasz. Zajebista robota 5 kafli co miesiąc to standard. 1-2 wekendy na plandece ale to teraz norma. Ruchome i wanny co weekend w domu. Od święta się weekend trafi. Ja jestem bardzo zadowolony!!!! Sprzęt nowy. Chłopcy robotę tak układają ze się nie czeka. A gadają głupio ci co ich robota boli.

dziadz

Śród Ukraińców też jest nie pokój związany z pracą firmie. Widzę że nauka szefostwa zakończyła w raz zakończeniem studiów bo dalej nie uczą się na błędach i nie poprawiają sytuacje kierowców na lepsze. Myślą że kierowców jest dużo i przyjdą do nich aby pracować za pare groszu i zamieszkali ich autach najlepiej z cała rodziną.

Nowszy

Firma dziadtrans rotacja jak w wesołym miasteczku polscy kierowcy niechcący już tu jeździć więc trzeba brać Ukraińców bo jeszcze oni prawdy nie wiedzą, płacą od nielegalnego frachtu i nie wiesz kiedy wrócisz praca wszystko z łapanie omijać jak najdalej

gall anonim

Franek zaczyna oszczędzać na myjni że kierowcy nie mogą już obiadu zjeść, pewnie sami jeżdżą jeść żeby tylko kierowcy nie było za dobrze.

znajomy

Framar jak najbardziej polecam. Ponad 25 lat historii i jaki efekt az milo sie patrzy...

Sprawiedliwy

Jakie rzeczy zmuszają człowieka do tego aby okradał drugiego ? Zbójnicy oddajcie pieniądze za diety .

gall anonim

z tego co słyszałem od kierowców firma przestała zatrudniać polskich kierowców, lecz zaczęli zatrudniać z Ukrainy, ci przynajmniej nie będą im narzekać na powroty

Pezet

Właśnie teraz łatwo o dobre stawki kto chce to daje a kto nie chce to nie daje i tyle na ten temat zależy jak się firma rozlicza z kierowca to tez druga sprawa.

Adam Machura

Pracowałem jakiś czas w biurze tej firmy i moja ocena jest pozytywna. Robota była co prawda bardzo wymagająca i stresująca dlatego też zrezygnowałem, ale jeżeli ktoś lubi taki "młyn" i nie przeszkadza mu praca na wysokich obrotach to na pewno będzie zadowolony bo wypłata adekwatna do stresu. A co do właściciela firmy, Pana Franciszka Jagusiaka to uważam, że jest to bardzo sympatyczna, wyrozumiała i uczciwa osoba.

RYSIEK

4000.tyś to po kraju jak się jeżdzi to się zarabia a nie za granice,ale to że wypłaty są na czas zawsze to prawda.

RYSIEK

4000.tyś to po kraju jak się jeżdzi to się zarabia a nie za granice,ale to że wypłaty są na czas zawsze to prawda.

gall anonim

Kuba skoro opisujesz że wszyscy są na forum anonimowi to powiedź kim ty jesteś?? Wiem, że tu nigdy nie wróce choćby to była ostatnia firma transportowa w polsce. Franek jak można patrzeć prosto w oczy kierowcy że firma jest uczciwa a płacisz ludziom frachtami które kierowcy nie widzą na oczy i mówisz że tak jest sprawiedliwie.

nowszy

Kuba czy inny z wlasciceli framaru szacunku i honoru zaden z was nie kupi tu sie wspiera swoich ludzi a klamcow bierze w parter slowa bez pokrycia w czynach sa po prostu ( usunięte przez administratora )e.Bo inaczej bylo by gdy bys mial pomysl a nie rzucal slowami na oslep jak nie widomy jak przygluchawy jak beztalecie z kasa.ani kasa ani znane nazwisko nie zrobia z ciebie czlowieka odpornego na wszystko

Franklin

Widać że Kuba to któryś z szefoswa pisze to żeby znaleźć naiwniakow którzy przyjdą tu i będą siedzieć weekendy w aucie i dostawać wypłatę z kosmosu bo nie wiesz ile zarobisz kto się chce tu przyjąć to niech pogada z kierowcami co już zdarzyli weekend w tym roku w aucie spędzić a nawet dwa więc nie wypisuje bredni Kubuś o systemie pracy i płacy w tej firmie z jednym ma rację Kuba że auta nowe a reszta to klamstwa

Kuba
@Franklin 26.01.2016 15:30
Widać że Kuba to któryś z szefoswa pisze to żeby znaleźć naiwniakow którzy przyjdą tu i będą siedzieć weekendy w aucie i dostaw...

Musze Cie zmartwić ale nie trafiłeś :( Jestem kierowcą w tej firmie. Dziwne, że wszyscy zachwalają a narzekanie dopiero sie włącza jak sie juz tu nie pracuje. Jakoś trudno powiedzieć prosto w oczy co się nie podoba, najłatwiej jest bluźnić na kogoś w internecie ale to już świadczy o osobach piszących te brednie. Jak by było tak źle to by nikt tu nie pracował a jednak chłopaki śmigają. Każdy wie jak wygląda praca kierowcy i wie z czym może wiązać sie transport międzynarodowy. Najlepiej marudzić że zawsze jest źle bo pracować sie nie chce. I troche szacunku bo kubus możesz sobie mówić do Twojego dziecka.

Franklin
@Kuba 27.01.2016 20:36
Musze Cie zmartwić ale nie trafiłeś :( Jestem kierowcą w tej firmie. Dziwne, że wszyscy zachwalają a narzekanie dopiero sie włą...

Wszyscy zachwalaja to napisz jacy to kierowcy ktorzy tu pracuja i zachwalaja ta firme wystarcza imiona macie 30 samochodow to wypisz przynajmniej 15 imion ktorzy mowia ze chwala sobie ta firme jak jestes kierowca w tej firmie to podejdz do kazdego i powiedz ze ty tak jezdzisz i jestes co weekend w domi i masz przejzystosc z kasa i piszesz o tym na forum ze tak jest to zobaczymy ktory z chlopkow sie wkurzy i za te klamstwa ci cos zrobi spojsz w oczy i im to powiec to co tu wypisujesz zobaczysz ile cie poklepie po plecach i powie tak kuba masz racje a ile napluje ci w twarz za klamstwa

Kuba

Witam, niewierze w to co tu czytam !! Nigdy jeszcze nie trafiłem na tak dobrą firmę. Nie ma takiego czegoś, że nie wiesz jak długo zostaniesz w trasie. Weekendy spędzasz w domu. Wiadomo że czasem może sie zdarzyć, że zostania sie na weekend w trasie ale raz na kilka wyjazdów to chyba nic takiego. Nie mogę doczepić sie do wypłat bo nie ma do czego. Kasa jest ustalona i tyle sie dostaje. To że szukają nowych kierowców to nie zawsze znaczy, że firma jest dupiata, w tym wypadku jest zmieniany cały tabor i powiększana flota i aktualnie są potrzebni kierowcy. Najwięcej mają do gadania Ci co odeszli i trafili źle i teraz żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska i najłatwiej kogoś oczerniać przez internet i anonimowo. Niestety nic się na nich nie poradzi. Najprościej jest zadzwonić, spotkać się, porozmawiać, zawsze można spytać kierowców aktualnych a nie tych co zostali wyrzuceni z pracy za to co przeskrobali. Firmę FRAMAR polecam, zachęcam do składania CV, jak już mówiłem tabor jest nowy a weekendy spędzasz w domu. Pozdrawiam wszystkich.

kieruś

A mi się bardzo podoba Pan Jarek jego styl bycia, spokój ,opanowanie, pełna kultura w zachowaniu . mój idol ,Ja też chcę taki być .

mlodziak

w styczniu maja odebrać nowe auta to będą zatrudniać nowych kierowców. dzwon tam do nich. szczęśliwego nowego roku!

opel9

Zdrowych Wesołych Świąt dla Szefostwa i kolegów po fachu od starego przyjaciela który kiedyś pracował w tej firmie, która dała mu szansę nabycia praktyki jako kierowca. Chłopaki trzymajcie się mocno kierownicy bo warto pozdrawiam wszystkich

piekny marian

(Witajcie. To dla tych narzekaczow i falszywcow we Framarze. Ja jestem zadowolony! Nie podpisze sie z imienia bo zaraz beda wydzwaniac co to pisze!!. A jest tak... Prawie co tydzien jestem na weekenda w domu. Najdluzej w trasie bylem 12 dni. Kasa dla mnie ok. Wiadomo jak to p. Karol mowi Zawsze moglo by byc lepiej... Pare osob psuje atmosfere w robocie to ci starsi co robia po pare lat i juz chyba to dla nich norma, ze zaszwe im malo. Polecam Framar. Siema) Siema jak sie kocha córkę szefa to się w domu jest co tydzień (ciekawe czy to miłosć czy kochanie)

piękny marian

Witam kierowców ta firma to co do wypłaty to taka gra w trzy kubki tylko że szew wyciąga trzy zeszyty czyli Amerykanska gra jednemu zabierze drugiemu da a ty brzydaka jak noc czarownico której tatus wszystko sponsoruje co ty wiesz o życiu i pracy kierowcy,poza tym jak ktos wypowiada się zle o ludziach z gorszym wykształceniem sam w głebi duszy jest prostakiem.Dlatego prosil bym czarownice by wyciągła miotłe z szafy i odpalała na Wawel

Rychu

DO;Herbusek,Stasiek.Panie Franku jeszcze się nie znudziło Panu się podszywać pod kogoś innego.Niemerytoryczne i pomówione jest płacenie z FRACHTU.Podobno jest wszystko przejrzyste przy wypłacie niech ktoś napisze czy widział kiedyś faktury ze swojego auta.Ciekawe kiedy ZUS I Urząd skarbowy się tym zainteresuje że się płaci 1850 złotych na konto a resztę pod stołem.

Mosza

Wyjeżdżasz nie wiesz kiedy wrócisz i ile zarobisz wszystko na temat taka jest prawda o tej firmie

czarownica

O Boże aleś ty śmieszny. A kto normalny poszedłby do cudzego harować jak ojciec ma firmę. Haha pomyśl trochę bo ja sama wolałabym u tatka robic niż kogoś obcego. Kasę tez widocznie mają z tego spoko bo za 1.500 po całych dniach w biurze nie siedzą. Dajcie ludzie spokój bo nie ma tam źle, rotacja jest bo móżdżek jeden z drugim zasłyszy że gdzie indziej lepiej i leci jak kundelki a za miesiąc znowu zmieniają miejsce pracy bo jednak to nie było to.I tak ciągle źle i niedobrze. Trzeba się było uczyć a nie na szkołę kamieniami rzucać, to by się nie musiało tirem jeździć. I narzekać na forum.Papa .

gal anonim

Rychu jak lubisz firmy gdzie jest duża rotacja to chętnie dam ci adres takiej firmy i zobaczysz co to znaczy duża rotacja i czy to jest dobre. Do ukraiców też nic nie mam tylko pracodawcy posługują ich do zmiękczania ich Polskich kierowców do dłuższego jeżdżenia za mniejszą kasę. a koniec powiem ci że nie jestem żadną @

Sprawiedliwy

On niechcenia być sławny tylko pisze prawdę o firmie bo firma istnieje tyle lat na rynku a zamiast co roku być lepiej to jest gorzej.

gal anonim
@Sprawiedliwy 18.10.2015 07:42
On niechcenia być sławny tylko pisze prawdę o firmie bo firma istnieje tyle lat na rynku a zamiast co roku być lepiej to jest g...

Framar od przyszłego roku zacznie przyjmować Ukraińców, bo oni nie chodzą nie narzekają i mogą zostawać na 6 tyg. w aucie. Tylko jak oni się z nimi dogadają jak oni potrafią tylko angielski chyba że szef weźmie stery i będzie pisał im wiadomości:0

new one

Gall anonim moze Ty jestes Grzes, kierowca zwolniony za kradziez. Duzo sie o tobie mowilo we Framarze. Chyba teraz chcesz byc slawny w internecie

kierowca.

A ja sobie myślę że Młody,Pracownik Obiektywny, Mati,Zxcv,Deko,Młodziak,to jedna i ta sama osoba.Dla mnie to wstyd że się niema odwagi stawić czoła problemom poruszanym na forum.Na drażniące ich pytania mają jedną odpowiedż jak się nie podoba to się proszę zwolnić z pracy.

gall anonim
@kierowca. 13.10.2015 20:47
A ja sobie myślę że Młody,Pracownik Obiektywny, Mati,Zxcv,Deko,Młodziak,to jedna i ta sama osoba.Dla mnie to wstyd że się niema...

Framar nadal żyje przeszłością gdzie żeby było dostać to tylko przez znajomości, teraz wszystko się zmieniło teraz więcej ludzi odchodzi niż przychodzi. Firma była dobra gdyby była przejrzystość wypłat bez ukrytych kruczków.I raczej nie widzę problemu gdyby nie pazerność. Jagusiak nie tędy droga!!! zrób sobie prawdziwy rachunek sumienia ilu w tym roku ludi skrzywdziłeś swoim decyzjami. Chodzenia do kościoła nie powoduję że jesteś katolikiem tylko trzeba z kościoła coś wynieś!!!

...

[Do Młodego].To ja ci coś podpowiem jeżeli czytanie sprawia ci trudność, to idż do zakładu pracy chronionej a nie za kierowce.

Zostaw opinię o P.F.H.U. "Framar" - Kalety

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.F.H.U. "Framar"