Systherm Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 299 ocen.

Opinie o Systherm Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Systherm Sp. z o.o.

Paulina

@Robotna czyli dobrze wykonana praca może liczyć na odpowiednią premię ze strony pracodawcy? W ogłoszeniach o pracę firmy Systherm czytam, że firma umożliwia rozwój, umowę o pracę i atrakcyjne wynagrodzenie. To są satysfakcjonujące atuty firmy czy jest jeszcze coś co chciałbyś dodać od siebie? Jakieś benefity?

Stróż
@Paulina 24.11.2017 10:48
@Robotna czyli dobrze wykonana praca może liczyć na odpowiednią premię ze strony pracodawcy? W ogłoszeniach o pracę firmy Systh...

O jak słodko się robi ;)))

mgr_inz_1700brutto

Szczerze odradzam. Zero perspektyw. Szkoda czasu i nerwow.

Stef
@mgr_inz_1700brutto 27.10.2017 21:06
Szczerze odradzam. Zero perspektyw. Szkoda czasu i nerwow.

Doświadczony, czy uczniak po szkole, którego trzeba jeszcze uczyć?? Podstawa, czy z premią? :>

Robotna
@mgr_inz_1700brutto 27.10.2017 21:06
Szczerze odradzam. Zero perspektyw. Szkoda czasu i nerwow.

Haha, zawsze znajdzie się jakiś niedowartościowany troll, który będzie chciał zaszkodzić komuś. A internetowy papier wszystko przyjmie. Jak pracuje w Systhermie już kilka lat i nie narzekam.Mialam okazje sprawdzić w różnych sytuacjach i zawsze kończyło się odpowiednią gratyfikacją. Jak ktoś chce pracować to pracuję, a jak marudzić to zawsze marudzi.

mgr_inz_1700brutto

Szczerze odradzam. Zero perspektyw. Szkoda czasu i nerwow.

Paulina

@byly_pracownik obraźliwe komentarze mogą zostać skasowane przez administratora według regulaminu: http://www.gowork.pl/regulamin A słowo 'kołchoz' obraża i nie powinno się takich słów stosować na form. @serwisant rozumiem Twoje oburzenie i złość, ale sformułowanie jakie zostało przez Ciebie użyte nie powinno mieć tutaj miejsca.

billy
@Paulina 02.10.2017 09:52
@byly_pracownik obraźliwe komentarze mogą zostać skasowane przez administratora według regulaminu: http://www.gowork.pl/regulam...

Prawde napisal.

Paulina

@Serwisant co masz na myśli? Na forum muszą pojawiać się merytoryczne wypowiedzi i nie powinno się opisywać poszczególnych pracowników, dlatego proszę o wypowiedzenie się na temat firmy.

Serwisant

Tak się zastanawiam co w tej firmie robi jeszcze Pan Myśliwy który oprócz tego że generuje tylko koszty to chyba coś na boku kręci :)

Paulina

Kierownik Marketingu udzielił wywiadu dla portalu GoWork.pl! http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,67863,wywiad-daniel-jastrzebowski Opisywane są w nim m.in. korzyści z pracy w Systherm Sp. z o.o. Ciekawe?

lea

@sarna ja właśnie szukam pracy i składam u nich CV. Zobaczy się. Złożenie nic nie kosztuje

Zadowolona

Kasiaska to zależy pewnie od stanowiska, ja nie narzekam. z tym szukaniem pewnie warto i wysłać samo CV nawet jeśli teraz nie szukają. Może odezwą się w przyszłości???Tu nie ma działu HR to warto do sekretariatu.

Zadowolona

Nie lubię wypowiadać się na forach ale przy tej ilości różnych często prymitywnych komentarzy, dodam też coś od siebie. Ktoś napisał &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;. Wolne żarty, przychodzę na 7 i o 15 już trzaskam drzwiami a o 15.30 zasiadam do obiadu :) Jak większość w tej firmie. Pensje i premie? Może i nie szczyt marzeń, jednak premie mam zawsze i jak po podwyżkę byłam u szefostwa to nie odeszłam z kwitkiem.Pewnie w korpo dostałabym 5 i 6 stów więcej, tylko nie bardzo uśmiecha mi się tyrać przez 12 godzin w wyścigu szczurów. Więc nie ma co tragizować. Jak się nie podoba zawsze można szukać gdzieś indziej. Dlatego zostaje bo mam spokojne życie. A teraz wracam do śniadanka przy komputerze i drugiej kawki. Bye! PS.Kolego/koleżanko? od tak pięknych wierszy, twój talent akurat się marnuje. Może zajmij się pisarstwem i wtedy zaczniesz zarabiać więcej i będzie pracować dla siebie :))

Robson

Troluś, zależy co to są dla ciebie groszaki i jakie masz ambicje. Ja nie narzekam a dyrektorem nie jestem i Porsche nie jeżdżę :-))

bollotrollo

Kasa moze i jest na czas, ale czy za te groszaki warto sie tak dawac ponizac???

Robson

Panie Prezesie... Kocham Pana

Robson

Ale bzdury można poczytać, typowe dla zakompleksionych internetowych trolli :-) Ja też pracuję w tej firmie i nie narzekam. Kasa mogłaby być większa, ale jest na czas a jak człowiek się postara to i premia jest. I wcale nie trzeba nikomu podlizywać się tylko działać, a nie trollowac w sieci.

KronikiSysthermu

Kalendarz SYSTHERMU 2016. Historia firmy Księga początku rozd. 16,5 "I oto on piękny i młody, a imię jego BolecSłav niczym Prometeusz od samych bogów przyniósł nam ziemskim śmiertelnikom, cudowne dary Chłodnictwa i Klimatyzacji. I radowali się wszyscy na świecie, młodzi i starzy. Wtem rzekł... "Niech się stanie..." i powstała firma tak cudowna i światła, o jakiej najwięksi mędrcy nie śnili. A na imię dał jej SYSTHERM. I radowali się wszyscy na świecie, mężczyźni i niewiasty. Tam otoczył się swoimi bliskimi, a potem rzekł do ludu: "Przyjdźcie nam służyć". I poszli za nim ci co mniej rozgarnięci, pracować w pocie czoła za okrutnie niskie stawki... "

HwauaWjelkiemuWodzowiKimUnBolowi

koham prace w mojey cudofnej fjirmie, ubustwiam codzienne zapierdalanie dla moiej fjirmy, uwielbjam bydz posuszny mojim przeuoszonym i loyalnie wypeuniam ih poetzenia.nie rosumiem ludzi ktuzy nazekaia, pzeciez moszecie pratzowac dla najlebrzych w branszy!!!

...

Na rozwój nie ma co liczyć. Oni mają w całej branży opinie takich gdzie przychodzi się tylko po to aby jak najszybciej stamtąd ucieć. Najcześciej trafiaja tam młodzi, naiwni, świezo po szkole, a gdy zobaczą jak tam wygląda to uciekają do konkurencji. Rotacja pracownikw w tej firmie jest ogromna.

Straszy Pracownik

W firmie SYSTHERM rozwija sie juz tylko papier toaletowy.

systherm wspiera akcje rodzina na swoim...

Bolec i jego rodzina siedzą na swoim a reszta FIRMY na nich (usunięte przez administratora) za grosze.

LozaSzydercow

WY JESZCE SIEDZICIE W SYSTHERM PRZEGRYWY!!!! hahahhahahahhahaahahah !!!!!!!

ale dziwy

Ciekawe, że każdy kto odszedł z systhermu to go okradli albo oszukali, a teraz ma tak świetnie. Zupełnie nie rozumiem w takim razie czemu ludzie tam pracują po tyle lat. Prawdą jest, że wynagrodzenie nie jest jakieś super, a dobrzy fachowcy odchodzą ze względu na zarobki lub nadmiar obowiązków. Prawdą też jest, że premia co miesiąc jest, a jak ktoś już przejdzie okres próbny to raczej może być pewny, że go nie zwolnią. Naprawdę w kilku firmach już pracowałem i rzadko kiedy firma inwestuje tyle w pracowników, szkolenia itd. Mnóstwo ludzi przyszło do systhermu nie mając pojęcia co to jest chłodnictwo czy jak działa lodówka, a teraz świetnie sobie radzą. Szkoda tylko, że często u konkurencji... Sporo ludzi porobiło wszystkie możliwe uprawnienia i poszło sobie dalej. Czasem "pojawiają się" na obiekcie i jakoś nikt nigdy jadem nie pluje. Osobiście uważam, że systherm to świetna firma dla nauki i rozwoju ale czy na dłuższą metę to już każdy sam musi ocenić.

_jarząb

Łubu dubu Łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu Niech żyje NAAMMM!!!!!

UmyzlPredzesa

Nje rozumjem tych wszytskih opinji o SYSTHERM wspanialej firmie w ktorej pracuje od lat. Mysle ze wszyscy poprostu zazdrozicicie ze nje mozecie pracowac fsrod najlebszch ,a fszczegulnosci u boku naszego fspaniauego Predzesa. To dzieki niemu istnieie branrza nie wdziencznicy. ON WYNALAZL HLODNICTWO i JAKO PIERSZY NA SWIECIE ZBUDOWAU KLIMATYZATOR!!!!!. poczytajcie historje naszej fjirmy w kalendarzu to sje dowiecie bauwany.

anonim

(usunięte przez administratora)

jms_ss

Czy moglbys udostepnic publicznie te nagrania??? Mysle ze wiele osob majacych watpliwosci co do szacunku do pracownika w tej firmie mogloby zobaczyc jak to wyglada naprawde.

Samson

Cały ten wątek wygląda jak zemsta jakiegoś byłego pracownika albo konkurencji. Trochę żenujące jest to co się tutaj czyta. Tak czy inaczej opinie dotyczą Systhermu, a nie Systhermu Info, którego jestem pracownikiem. Choć nazwy zbieżne to jednak Systherm Info to zupełnie inna firma. Pozdrawiam

roman_xxx
@Samson 05.12.2014 19:28
Cały ten wątek wygląda jak zemsta jakiegoś byłego pracownika albo konkurencji. Trochę żenujące jest to co się tutaj czyta. Tak...

Jezeli jestes pracownikiem "Systherm Info" a nie "Systherm" to dlaczego zabierasz glos w tym watku???

JohnWayne

CZESIU!!! Rozumiem ze ty wiesz tylko "podobno" jak wyglada praca w tej firmie??? Widac ze mamy tutaj kolejny wpis pana Prezesa albo kogos z jego rodziny.

jerzym

5 lat w Systherm??? Czy ty się człowieku szanujesz???

niezdecydowany

Chciałem składac CV do tej firmy (mam wykształcenie w kierunku) ale patrzac na te wszystkie oceny i opinie chyba dam sobie z tym spokój.

kingofthehill
@pracownik 17.09.2014 13:20
Ja pracuje juz tutaj piec lat. Szczerze mowiac rezygnując nie masz czego żałować.

pezegrałes życie...

JohnWayne
@pracownik 17.09.2014 13:20
Ja pracuje juz tutaj piec lat. Szczerze mowiac rezygnując nie masz czego żałować.

Ehh.. skad ja to znam. Czlowieku mam dla Ciebie dobra rade. Zrezygnuj czym predzej. Nie warto. W kazdej innej firmie w tej branzy zarobisz duzo wiecej niz u nich na tym samym stanowisku. (usunięte przez administratora)

TulianJuwim

Już jak co dzień, piąta rano hymn Systhermu odegrano. Wszyscy wstawać!!! Za półdarmo zapie%!@#ać!!! W imię czcigodnego Bolesława...

inżynier_1979

Również pracowałem swego czasu w SYSTHERM, ale w końcu wyszedłem na ludzi. Kandydaci na pracowników - nie wierzcie w pozytywne komentarze na tej stronie w wiekszosci to trolling szefostwa.

BOLOMNIEROZPIERDOLO

HAHAHA A JA MAM PRYMJE DAJA MI PÓL MICHY OWSA WINCEJ HAJLAJF PANIE

zwykly_pracownik

och i znów nie było premii:(( ale przeciez nigdy ma.

LatajacyCyrkMontyGazona

Nasz prezes to wybitny człowniek on jako pierwszy na świecie wynalazł chłodnictwo i klimatyzacje, wiem o tym bo tak bylo napisane na ulotce naszej firmy. Jestem dumna ze moge dla niego pracowac.

zadowolonyPracownik

ja tesz kiedyś pradzowałem w systherm ale wyjechałem za granice. obecnie pracyje w dużym chronionym państwowym obozie pracy w Koreii Północnej, zarabiam znacznie więcej niż placili mi w Systhermie. ciesze się że dzieki doświadczeniu nabytemu w tej fimie mnogę dalej rozwijac sie zawodowo.

gaza.do.grobó.mnje.doprowadza

nie słuchaicje tyh wszystkih kturzy muwia rze w tej fjrmie nie da sie zarobidź. ja pracuje tu jusz wjele lat i dorobiłem sie sporo. min. bulu krengosupa, wżodow na rzołodku i garba. posdrafiam preseza bo to wielki człowiek

pracownik
@gaza.do.grobó.mnje.doprowadza 28.08.2014 20:11
nie słuchaicje tyh wszystkih kturzy muwia rze w tej fjrmie nie da sie zarobidź. ja pracuje tu jusz wjele lat i dorobiłem sie sp...

jeszcze ortografii się naucz

ThePovertyOfSystherm

Wy jeszcze pracujecie w SYSTHERM??? Ja skończyłem z nimi współpracę jakiś rok temu. Odkąd zmieniłem firmę dużo się zmieniło. Nie musze już chodzić po śmietnikach i szukac jedzenia, albo mieszkać w starym przemokniętym kartonie na chodniku czy też pod mostem. teraz pracuje, zarabiam i żyje jak czlowek na normalnym poziomie i wam polecam zrobić to samo.

JanTrawolta

A Jak wygląda kwestia zatrudnienia dla osób które nie maja dosw. w branzy. Moze mi ktoś odp.?? Z góry thnx.

szyderczy666
@JanTrawolta 27.08.2014 20:31
A Jak wygląda kwestia zatrudnienia dla osób które nie maja dosw. w branzy. Moze mi ktoś odp.?? Z góry thnx....

Jak jesteś wstanie robic za mise ryżu to cię wezmą.

...
@JanTrawolta 27.08.2014 20:31
A Jak wygląda kwestia zatrudnienia dla osób które nie maja dosw. w branzy. Moze mi ktoś odp.?? Z góry thnx....

Bedziesz musial sie nauczyc ladnie spiewac wzniosle piesni na czesc naszego wspanialego Über Prezesa.

Janusz35

Hej Czy ktoś moż emi powiedziec ktoś jak wygląda kwestia zarobków w firmie SYSTHERM??? Mam zamiar złożyć CV na stanowisko montera. Widze, że opinei sa bardzo podzielone.

biedak2014

Od wielu lat jestem pracownikiem tej firmy i jestem bardzo zadowolony z pracy w niej. Do wszystkich, którzy rozważają możliwość zatrudnienia. Jeżeli szukacie dobrych pieniędzy albo przynajmniej przyzwoitego wynagrodzenia z waszą ciężka pracę..... zapomnijcie. Ja jestem spełniony możliwością tyrania za psie pieniądze dla mojego ukochanego Prezesa, to właśnie dzięki pracy w tej firmie mogę śmiało realizować moje aspiracje do bycia prawdziwym biedakiem i życia na coraz niższym poziomie materialnym.

anonim

(usunięte przez administratora)

niepełnosprawna

Firma jest ZPCHrem czyli Zakładem Pracy Chronionej i musi mieć odpowiedni wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych. Dlatego wymagane jest orzeczenie o niepełnosprawności. A to w ogóle nie jest związane z podatkami. Jak byś był osobą niepełnosprawna to zobaczył byś jak inne firmy ( nie ZPHr) mają podejście do zatrudnienia"kaleków", czy "inwalidów ". Jak niepełnosprawnym jest ciężko z pracą nawet gdy są po studiach. Nie oczerniaj więc już od razu ludzi , którzy prowadzą takie firmy.

Dociekliwy

Proszę rozróżniać firmy Systherm od Systherm Info. To są dwie całkowicie różne i niezwiązane ze sobą firmy działające w różnych branżach. Systherm Info jest firmą działająca na rynku IT a nie w chłodnictwie, chociaż nazwa jest myląca.

Rafalski

A mnie się pracowało w tej firmie całkiem przyzwoicie, takie mam wspomnienia, pod warunkiem że zapomnę o dyrektorze, facet bez manier i honoru, jak dla mnie, ale... co ja tam wiem o życiu ;)

ale to juz bylo

Prawda jest taka ze wiekszosc osob , ktore tu pisza negatywne opinie nie posiadaja fachowej wiedzy z branzy. Pisza Ci ktorym sie nie chcialo uczyc i czerpac korzysci z pracy w tej firmie.prawda jest taka ze mozna tam bylo zarobic, ale trzeba bylo wykazac sie wiedza i umiejetnosciami pozwalajacymi zalatwiac trudne i odpowiedzialne zadania.wiekszosc placzacych rycerzy zyla i pewnie zyje w przekonaniu ze placa nalezy sie za godziny wpisane na zleceniu a nie za wymierne eefekty pracy. Faktem jest ze szefostwo czesto nie docenia swoich dobrych wyszkolonych pracownikow i zbyt latwo wypuszcza ich z firmy. Troszke inna polityka zarzadu z pewnoscia pozwolilaby tej firmie byc potentatem w branzy. Przez firme przewinelo sie wielu dobrych fachowcow i w wiekszosci kazdy z nich dobrze sobie obecnie radzi.w duzej mierze jest to zasluga systhermu.ja sam uwazam ze praca w tej firmie w erze wielu dobrych fachowcow sprawila ze obecnie dobrze sobie radze i nie moge narzekac.

ania

do maltańczyk: ja się nie zgadzam Pan Marcin ma swoją wizję na świat i niech Mu nikt jej nie zabrania jest młody niech jezdzi na co chce i niech zalicza co chce. Ja Go lubię i mam gdzieś wasze opinie

pracownik
@ania 22.06.2014 12:25
do maltańczyk: ja się nie zgadzam Pan Marcin ma swoją wizję na świat i niech Mu nikt jej nie zabrania jest młody niech jezdzi n...

Post zgodny w 100%!

Szef Serwisu
@ania 22.06.2014 12:25
do maltańczyk: ja się nie zgadzam Pan Marcin ma swoją wizję na świat i niech Mu nikt jej nie zabrania jest młody niech jezdzi n...

Chętnie i godnie zniosę wszelkie uwagi pod swoim adresem tylko prosto w twarz a nie na portalu. Zapraszam na "śniadanko" wtedy porozmawiamy o motorkach, dupach i prawdziwym chłodnictwie :)

maltańczyk

Zależy gdzie czy na serwis klimek stacjonarnych czy samochodowy... Samochodowy odradzam niestety chociaz jest ciekawszy. Tyle ze szef serwisu jest mega prymitywem z tym sie pewnie cala hala 2 zgodzi tyle ze nikt nie zejdzie do tego poziomu i szefowi w ryj nie powie. Ale jak ktos jest glodny historii i lubi posluchac kolesia ktory jest najlepszy na swiecie na motorku i zaliczyl wiecej lasek niz kazdy z Was co to czyta to smialo. Sniadanie macie jak w banku. Sa jeszcze inne ewenementy w tej firmie np. Pan lukaszewicz kierownik serwisu jeszcze pisze jescze bo on dawno juz powinien odejsc ale sprawdzalem na stronie on jeszcze tam pracuje nie wiem jakim cudem no ale pracuje chyba ze ktos strony im dawno nieaktualizowal. Reszta ludzi do rany przylóż

xxxx
@maltańczyk 21.06.2014 18:49
Zależy gdzie czy na serwis klimek stacjonarnych czy samochodowy... Samochodowy odradzam niestety chociaz jest ciekawszy. Tyle z...

(usunięte przez administratora)nie ma takiego kierownika

byyyly pracownik na szczęście
@maltańczyk 21.06.2014 18:49
Zależy gdzie czy na serwis klimek stacjonarnych czy samochodowy... Samochodowy odradzam niestety chociaz jest ciekawszy. Tyle z...

Zgadzam się. Pracowałem w firmie i niestety zgadza się to co napisałes. A jezeli chodzi o kierownika serwisu to tylko błąd w nazwisku, reszta zgodna.

pracownik

No i znowu premia jest :-)

anonim

(usunięte przez administratora)

1245

kontakt z kierownikiem jest dość ciężki w tej firmie

byly pracownik

myślę ze ludzie odchodzą z różnych powodów. ale firma jest dobra żeby się czegoś nauczyć. Moim zdaniem powinni więcej płacić za pracę którą sie tam wykonuje, i trochę inaczej planować zleenia

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

W zależności do jakie działu chcesz dołączyć. a czy taka duża jest rotacja? Wydaje mi się że nie

były pracownik

Nie polecam. Odeszło sporo naprawdę dobrych fachowców. Niedługo nie będzie miał kto uczyć nowych pracowników.

Zostaw opinię o Systherm Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Systherm Sp. z o.o.