Opinie o Fabryka Pizzy, Polskie Jadło (Sfinks Polska S.A.) w Warszawa

Poniżej przeczytasz opinie byłych i obecnych pracowników o pracodawcy Sfinks Polska S.A.. Przeczytasz tutaj również opinie kandydatów do pracy w Sfinks Polska S.A. o rekrutacji.


Branże: Restauracje
Restauracje Warszawa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Sfinks Polska S.A. w Warszawa

spostrzegawczy

Sphinx Auchan Białystok. Kuchnia wypadła bardzo dobrze, obsługa dziś zawaliła robotę.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
janusz

Warto odwiedzić ale tylko wtedy jak pracuje PAN Augustyn i niestety nie wiem jak ma ta pani na imiebale ma czarne krutkie wlosy od niej najlepiej smakuje oczywiscie nowa o sphinxie w Białymstoku

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lela

Witam, Restauracje Sfinks nie zatrudniają kelnerek tylko nie piszcie od razu ze jest to dyskryminacja kobiet, moim zdaniem to dobry pomysl jest tak od początku zalozenia SPHINXa i tym wlasnie sie charakteryzuje. Chpciaz ostatnio w sfinks Janki widzialam barmanke chociaz tez nie mogla "biegac" po stolach ;)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Patrycja

Witam. Dziś byłam w Sphinxie w Białymstoku kelner potraktował mnie po hamsku podał danie bez słowa smacznego nie pożegnał mnie przy wyjściu i jeszcze od niego brzydko pachło. Często do was przychodzę zawszę uda coś się smacznego zjeść i dzisiaj też tak było tylko zastrzeżenia mam co do kelnera byłam u niego kilka razy i nie dawałam napiwków może dlatego mnie tak traktuje,ale też często trafiam na pana Augustyna i też nie daję napiwków a jestem traktowana zupełnie innaczej niż przez pana Grzegorza. Dodam też,że w weekendy wracany do was z rodziną 5 osób i obsługiwał nas pan Augustyn dwa razy więc tata daje mu napiwki i to spore ale wcześniej bez napiwków też był miły. Jednak z tego co zaobserwowałam to kelner jest miły dla napiwkowiczy a dla tych co nie daja nic traktuje podle. Moja koleżanka poszła kilka razy bez napiwków twierdząc ze wszyscy kelnerzy mili są za pieniądze jak się okazało nie wszyscy.

logo firmy Serwisant rowerowy
Warszawa
Kross S.A.
(836 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Dział Ogród -Sprzedawca
Wodzisław Śląski
Ruta Sp. z o.o.
(8 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Konsultant medyczny w sklepie medycznym
Warszawa
Diabetyk24 Sp. z o.o.
(39 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Paweł

SPHINX OSZUKUJE!!!!!!!! Byłem na obiedzie w waszej restauracji jak zawsze tradycyjna szorma i kelner mi zaproponował ziemniaka niby nowość myślę spróbuję. Porażką się okazało brak frytek sam ziemniak większe zdziwienie było w domu gdy Żonie powiedziałem o nowości ZIEMNIAK w waszej restauracji. Żona zapytała ile mnie skasowały za tego kartofla okazało się po sprawdzeniu rachunku ze na kilka kilogramów ziemniaków licząc frytki i dopłatę, a dostałem jednego ziemniaka i trochę masła. Poza tym kelner nie wspomniał,że ziemniak kosztuje frytki i jeszcze dodatkowe parę złotych. Byłem stałym klientem dwa razy w tygodniu i 4 osoby w weekend ale po tym zajściu was nie odwiedzę. Co do jedzenia nie mam zastrzeżeń jest dobre ale naciąganie klientów bez informowania o dodatkowej dopłacie jest przesadą.

Artur 38

Witam. Dzisiaj postanowiłem w porze obiadowej odwiedzić restaurację sphinx w Białymstoku w CH Auchan.Dwukrotnie wchodziłem do restauracji niezauważony przez nikogo,co prawda był duży ruch ale kelner stał za barem udając,że mnie nie widzi zrezygnowany czekaniem na podejście kelnera opuściłem restaurację. Nie jestem klientem weekendowym bywam w sphinxie często i jedzenie jest dobre natomiast obsługa nie widzi klientów.W poniedziałek byłem na obiedzie w tej samej restauracji gdzie kelner witał mnie jeszcze przed drzwiami i posiłek był podany bardzo szybko gdyż poprosiłem kelnera, że się mi spieszy kelner natychmiast poinformował panią na kuchni i po 5 minutach miałem jedzenie bardzo dobre. Pozdrawiam załogę sphinxa z poniedziałku i bez urazy ale już do was nie wrócę bo w KFC lepiej mnie potraktowano niż w sphinxe na produkcyjnej.

Anonim

Witam. Głównym problemem sphinxa jest brak nadzoru pracowników. MC Donald ma codziennie wyznaczane osoby odpowiedzialne za zarządzanie natomiast sphinx nie. Kto ma odpowiadac za wyglad pracownika jeśli takiej osoby?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Patrycja

Witam Byłam dziś w sphinxe w Białymstoku chciałam kupić coś do jedzenia ale gdy podszedł kelner zrezygnowałam. Raz ze nie miły,dwa nie myty. Proszę lepsze dobieranie załogi.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin31

Witam Właśnie próbowałem cos zjeść w sphinxe w Zlotych Tarasach jedzenie tragiczne , stek zimny i nie do zjedzenia , dorsz w płatkach spalony na nic . Tragedia - obsługa do (usunięte przez administratora) Na danie czekaliśmy 25 minut

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rafel

To przyklad polskiego biznesu opartego na cynicznym wyzyskaniu ludzi na kazdym etapie. Rekami franchisingobiorcow tworzono restauracje, potem je odcinano. Rekami jatanszej sily roboczej najgozej oplacanej eksploowano restauracje az do skandalicznego stanu doprowadzajac ich stan. O jakosci trudno w tej sieci cokolwiek powiedziec bo jej tam nigdy nie bylo. Zmniejszanie porcji, tansze zastepcze produkty, mrozonki z centralnych zakupow ... to resepta na poprawe marzy operacyjnej.... Ludzie ze swer GangsterBank biora sie za restauracje ..... caly obraz mlodego kapitalizmu w Polsce

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik

Stanowczo odradzam pracę w sphinxie. Pieniądze są marne (dostajesz 9-10zł/h brutto), szef ma cie w (usunięte przez administratora) w dniach gdy jest naprawdę dużo roboty, gdzie szef powinien załatwić dodatkowe osoby do pomocy, oszczędza na tym i potrafi przyjść i przyczepić się "dlaczego dania wychodzą tak długo?" (a są takie dni, gdy przez cały dzień nie masz nawet czasu napić się wody bo tyle zamówień wychodzi. Jedzenie jest niesmaczne i nie jest świeże, jak to reklamowane jest na stronach. WSZYSTKO przychodzi mrożone, a rozmrażane jest z reguły w warunkach dalece odbiegających od zasad HCCP. Gotowanie ogranicza się tak naprawdę do podgrzania tego co przyjechało. "Świeże ryby?" BZDURA ! Ryby przyjeżdżają mrożone. "Wykwintne sałaty?" Nie chcielibyście wiedzieć często w jakim stanie przyjeżdżają i co robi się z popsutymi warzywami, żeby nie robić zbyt dużych strat, za które szef de facto potrafi pojechać po wynagrodzeniu pracownika. Dodatkowo smród w tych restauracjach jest nie do zniesienia, spędzając tam godzinę ubrania tak przesiąkają dymem i spaloną fryturą, że trzeba je prać kilka razy, żeby pozbyć się tego zapachu. Warunki są okropne - okapy nie działają, więc musisz wdychać ten cały dym, bo szef oszczędza na wszystkim na czym się da. Pracując na grillu czy stanowisku z "kultową shoarmą" przygotuj się na pracę w 50stopniach, bo poza wiatraczkiem który ledwo zipie, albo w ogóle nie działa, nie ma innego systemu odprowadzania ciepła. Dodatkowo co miesiąc jest dzień w którym MUSISZ przyjść kilka godzin wcześniej, żeby sprzątać kuchnię, z tego całego tłuszczu, który nagromadził się w ciągu miesiąca - używana jest bardzo mocna chemia, która nie powinna mieć kontaktu ze skórą (przy kontakcie z ubraniami potrafi wypalić dziurę) - a jedynym zabezpieczeniem przed tym są LATEXOWE rękawiczki i nic więcej. Pomijając fakt, że tego typu sprzątanie powinno być robione przez ekipę zewnętrzną, w godzinach nocnych (a nie na 2h przed otworzeniem restauracji), w strojach ochronnych (a nie T-shirt i krótkie spodenki czyli roboczy strój każdego "kucharza" w sphinxie). Pracując w sphinxie zapomnij o premiach czy jakiejkolwiek podwyżce - jeżeli zaczniesz się o coś takiego upominać - wylatujesz. Obowiązki pracodawcy wobec pracownika są tam bardzo zaniedbywane - woda, którą dostają pracownicy jest to zwykła kranówa nasycona C02 (to też dostają klienci), powinna być filtrowana, jednak owy filtr ma tendencję do częstego psucia się, dlatego nie warto ryzykować. Obiady pracownicze płate - chcesz jeść to płać równowartość 2h pracy - warto ? Wątpię. Kucharz powinien znać smak dań które wydaje - w sphinxie przyłapanie na "próbowaniu" oznacza przymus zapłacenia za całe danie i to nie w cenniku pracowniczym, a takim jak płaci normalny klient. Bułki faktycznie odgrzewane, zwłaszcza rano. Makarony gotowane z reguły dzień, a nawet kilka dni wcześniej, a potem tylko odgrzewane. Daty na produktach - codziennie zmieniane, w razie gdyby sanepid przyszedł na kontrolę - wtedy rzeczy, które powinny być wyrzucone udają "świeże" :) Kelnerzy dostają 4zł podstawy brutto ! Tipy idą faktycznie do ich kieszeni, ale wymagania stawiane kelnerom są chore - muszą wyrabiać normy tj. wciskać klientom konkretne dania, jeśli nie wyrobią średniej dostają przymusowe wakacje. Pracowałem w Sphinxie na al. Jerozolimskich 42 i w Złotych Tarasach. Reasumując: jeśli szukasz pracy w gastronomii - poszukaj czegoś ambitniejszego, jeżeli nie zależy ci na gotowaniu i nie masz nic przeciwko pracy w fast-foodówce - idź do mcdonalds, kfc, burger kinga czy innych temu podobnych - narobisz się tam nie mniej, a dostaniesz więcej pieniędzy. Pozdrawiam i życzę rozwagi

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zarobek

Nie pojmuję ludzi, którzy są klientami i wypowiadają się w wątku o PRACY. Nikogo nie obchodzi że dostałaś starego kotleta! Ja chcę wiedzieć jakie są warunki pracy, a nie twoje wrażenia.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
M.

Byłam w sobotę z rodziną (ja + mąż i 2 dzieci-12 i 9 lat) w Sphinxie na al. Jerozolimskich 42 w Warszawie. Niedość, że kelner był upierdliwy jak 150, widząc że czytamy menu i wybieramy potrawy to podszedł 3 razy i się spytał czy może przyjąć zamówienie. Po czym jak już się zdecydowaliśmy to nagle kelner zapadł się pod ziemię i musieliśmy czekać. Zamówiliśmy zupę cebulową i imbirową. Obie mega przesolone. Cebulowa jak przestygła to na niej pływała prawie 1 cm warstwa tłuszczu. Zamówiliśmy też takie placuszki z łososiem i sosem tzatziki. Placki chyba smażone w tygodniowym tłuszczu. Fuj! Nie dało się tego jeść! Ohyda. Zostawiliśmy prawie wszystko a rachunek wyniósł bagatela prawie 100 zł! Pieniądze wyrzucone w błoto!!! Omijajcie z daleka Sphinxa przy ROTUNDZIE! PORAŻKA na całej linii. Dodam jeszcze jedno. Przy wyjściu z lokalu czuć było spaleniznę, bo coś komuś sie przyjarało, a niedługo potem mnie zaczął boleć brzuch. Po powrocie do domu wszystkie ubrania do prania! Wszystko przesiąknięte tłuszczem!!! Odraza!!!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

Zależy gdzie. W Arkadii np to sporo bo tam przychodzą że tak powiem porządni ludzie no i ruch jest. Natomiast w innych znacznie mniej.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
irys

myślę, że umowę zlecenie. nieeee, tutaj chodziło o tych, którzy przygotowują posiłki. kelner to kelner, mimo to odradzam, bo stawkę mają 5-7zł / h , bo pracodawcy są zdania, że otrzymują tipy. a praca kelnera jest ciężka, więc chyba warto poszukać czegoś lepszego.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
irys

dorobić sobie można, myślę, że z pracą przez weekendy nie byłoby problemów. co do samej pracy- przyznam szczerze, że w sphinxach trzeba umieć wszystko- raz postawią cię na grilla, raz na stanowisko pizzera, kuchnie czy zmywak. taka prawda. praca ciężka, jak w gastronomii, trzeba wykazać się chęcią i zimną krwią przede wszystkim. atmosfera? zależy od ludzi. co do zarobków- studenci 8zł, reszta 7zł na rękę- dla mnie to za mało. jedzenie- to fast food! nikomu nie polecam. wszystko rozmrażane, podgrzewane w mikrofali, często nieświeże, choć to zależy od właściciela i szefa kuchni. mimo wszystko nie polecam ani jedzenia, ani pracy w tej pseudorestauracji.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
LENKA

DRODZY KLIJĘCI ODRADZAM WAM JEDZENIA W SPHINIX W ZŁOTYCH TARASACH I NA AL JEROZOLIMSKICH JEDZENIE JEST STARE PO TERMINIE SZEF KUCHNI PIUJE DO KAZDEGO DANIA PITY LEZĄ PO 3 DNI W CHŁODNI MIĘSO ODMRAŻAJĄ W MIKROFALI LUB W WYPAŻARCE DO NACZYŃ DO KAŻDEGO NAPOJU DOLEWAJĄ WODE Z KRANU NIE POLECAM NAPRAWDE WIEM BO TAM PRACOWAŁAM SZEFOSTWO SIE NICZYM NIE INTERESUJĘ (usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ejaki

SPHINX REDYTA I BLUE CITY ZATRUDNI KUCHARZY I POMOCE KUCHENNE, KTÓRYCH DELIKATNIE MÓWIĄC OSZUKAJĄ NA KASE. W tej firmie o stałym zatrudnieniu będziesz mógł tylko pomarzyć, wynagrodzenie jest oczywiście wypłacane w terminie, lecz musisz od niego odliczyć wymyślone kary i straty. Obiady pracownicze są, ale musisz za nie płacić ( koszt to ok. 2 godziny twojej pracy). Stawka jaką ta firma proponuje to 7-8 zł MAX i nie licz na podwyżkę PRĘDZEJ CIĘ WYRZUCĄ. Grafik nigdy tu nie był elastyczny. STANOWCZO ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Były pracownik

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

potwierdzam wypowiedzi poprzedników, szefostwo olewa wszystko i wszystkich. Potrafi tylko nakładać na pracowników jakieś swoje wymyślone kary. Mają problemy o wszystko, a jak się zaczniej stawiać to bądź pewien że długo nie popracujesz. miło o sobie napisał szef w poprzednim wpisie bo nikt kto tam pracuje tak miło nie pisze o tym syfie. unikajcie tego miejsca

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ayPar ontr

a ja pracuje długo i zyczę każemu takiego szefostwa

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Sfinks Polska S.A. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Sfinks Polska S.A.?

    Zobacz opinie na temat firmy Sfinks Polska S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Sfinks Polska S.A.?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 1 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Sfinks Polska S.A.?

    Kandydaci do pracy w Sfinks Polska S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Sfinks Polska S.A.
2.1/5 Na podstawie 63 ocen.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
Sfinks Polska S.A.
Przejdź do nowych opinii