Kancelaria Prawna-Inkaso WEC

• Ksawerów
  • Huta Wiskicka
  • Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Kancelaria Prawna-Inkaso WEC S.A.

Opinie o Kancelaria Prawna-Inkaso WEC Łódź

Nie przegap nowości o Kancelaria Prawna-Inkaso WEC S.A.!

Aleksander

14.05.2013 11:11

A może po prostu za wysokie progi dla niektórych, zeby pracować w dużej firmie? Otwórzcie zatem własne i osiągajcie wyżyny.. albo przerzućcie się z komentarzami sweet fotek na Facebooku, pozdrawiam nieszczęśliwe miernoty bez ambicji. Źdźbła we własnym oku się nie widzi...
    xyz

12.05.2013 13:08

mm - 2013-05-11 21:52:47 W kancelarii panuje [usunięte przez administratora], powszechny brak szacunku dla pracownika, niskie płace, nieadekwatne wymagania, nerwowa atmosfera i długo trzeba byłoby wyliczać pozostałe uchybienia......... Nie polecam tam pracy, chyba, że ktoś ma nóż na gardle i akurat nie ma innego zatrudnienia, poza tym nie dbają o cennych pracowników, dlatego ich tracą z dnia na dzień. Szkoda, że nawet największe perły tego miejsca po pewnym czasie dziękują im z satysfakcją za współpracę, ale przynajmniej raz na jakieś czas ktoś im utrze nosa:-)gapię się i nie mogę uwierzyć, w bezmiar głupoty, wierzysz w to co piszesz czy tak tylko marzesz, no niewiem, pracuje tu długo ale [usunięte przez administratora], czasami niezrozumiałe decyzje, czasami dla mnie głupie jak wszędzie ale [usunięte przez administratora] to przegięcie rzucać takie oskarżenia hmm A te perły no cóż każdy ocenia sam ja osobiście pereł jakoś nie widziałam (nie wszystko złoto co się świeci) a dotknął mnie awans i nie tylko mnie, firma awansuje głównie wewnętrznie stąd ten [usunięte przez administratora]dziwaczne dla mnie takie szczucie chyba

07.05.2013 14:29

pytajnik - 2013-05-05 11:31:11 Skoro tak chwalicie sobie pracę w Inkaso WEC to proszę odpowiedzcie mi na proste pytanie: CZEMU W PRZECIĄGU DOKŁADNIE 2 TYGODNI Z KANCELARII ODCHODZI AŻ 5-7 PRACOWNIKÓW? Po co wypisywać bzdury - statystyki nie kłamią.ech... zawsze taki "pytajnik" się trafi... - bez urazy To chyba jasne, że jeżeli strony się nie dogadują, to zdrowiej będzie dla ogółu żeby się rozeszli w pokoju. Z tego co widziałem, to Prezesowi nie zależy na tym żeby komuś krzywdę zrobić. Powiedziałbym, że w miarę rozsądku jest odwrotnie. Niektórzy przychodzą pracować, inni dla rozrywki, a jeszcze inni odpocząć (albo przynajmniej delikatnie mówiąc - nie przepracować się). Jeżeli miał(a)byś płacić takiej osobie wypłatę co miesiąc - jak długo tolerował(a)byś takie podejście do pracy? Zastanów się. Aha, jeszcze jedno (uprzedzam pytanie) - nie, nie jestem z zarządu. Pozdrowienia dla wszystkich.
    PYTASZ I MASZ

05.05.2013 22:27

pytajnik - 2013-05-05 11:31:11 Skoro tak chwalicie sobie pracę w Inkaso WEC to proszę odpowiedzcie mi na proste pytanie: CZEMU W PRZECIĄGU DOKŁADNIE 2 TYGODNI Z KANCELARII ODCHODZI AŻ 5-7 PRACOWNIKÓW? Po co wypisywać bzdury - statystyki nie kłamią.odeszli, czy ich "poproszono" o odejście, przynajmniej w wiekszości, tak się składa, że w tym samym mniej więcej czasie zatrudnili nawet więcej ludzi w tym z konkurencji ściągniętych mają nowych w Lublinie, Olsztynie, i podobno zaraz jeszcze gdzieś kolejni, wymienili Bytom dla mnie to jest celowe działanie, niestety bo niewiem jeszcze na co skierowane i co wyniknie z tego, ale szybkość pojawiania się nowych po odejściach świadczy o jakimś planie
    pytajnik

05.05.2013 11:31

zbyszek

03.05.2013 15:58

[usunięte przez moderatora] Mnie praca w Inkaso WEC zadowala, a mam punkt odniesienia bo przez rok pracowałem w konkurencji. Bez kitu ... :)
    marcin34

30.04.2013 14:23

Witam, jak to w naszym kraju bywa, każdy narzeka co jest zreszta normalne. Nie wiem ile w kancelarii Inkaso WEC zarabia Radca ale ja tam pracowałem 2 lata jako doradca klienta i bylem zadowolony. Dostalem dobrą opcję wyjazdu za granicę i dlatego zrezygnowałem. Atmosfera w pracy jest dość istotna, przynajmniej dla mnie była. A w tej kancelarii trzeba przyznać że pracuje się sympatycznie, nie ma jakiejś spiny na plan chociaż tak jak wszędzie jest wyznaczony. Rzadko przyjmują nowych bo tam kadra jest stała więc jak macie ogłoszenie to ja bym sie nie zastanawiał, przynajmniej jeszcze pół roku temu było tam bardzo w porządku.

26.04.2013 23:24

Aplikacja radcowska jest tak popularna że wkrótce radców będzie więcej niż owadów.

26.04.2013 23:12

Mój kolega właśnie skończył aplikację radcowską w Łodzi, dzisiaj ogłosili im wyniki egzaminów wraz z nim egzamin zdało koło 200 osób w przyszłych latach te liczby będą podobne w każdym razie nie mniejsze niż 100 osób rocznie a kłopoty z pracą były już gdy aplikacją radcowską kończyło kilka razy mniej osób , raczej ci co skończyli nie mają się z czego cieszyć. Zresztą w innych miastach kraju jest podobnie tam też tłumy ją skończyły i tłumy w przyszłych latach będą kończyć więc nawet nie ma gdzie wyjechać za pracą.

26.04.2013 22:28

filo - 2013-04-18 09:36:26 Pablo - 2013-04-17 18:48:51 A ile w tej kancelarii zarabia radca prawny , może być kwota brutto ? Poszukują teraz radców prawnych , opłaca się tam pracowąć w dziale prawnym pod względem finansowym ?Pablo - zadzwoń do sekretariatu, umów się, porozmawiaj z Prezesem. Myślę, że możesz wynegocjować coś dla siebie.Tak w ogóle to tylko pytam w sumie z ciekawości bo ja na szczęście pracę mam jako radca prawny taką w miarę znośną w przeciwieństwie do moich kolegów i koleżanek radców , którzy albo pracy nie mają a jak mają to już często góra za 2000 netto i to na zasadzie samozatrudnienia albo na jakiejś umowie cywilnoprawnej a nie umowie o pracę i jeszcze i są z tego zadowoleni a są i tacy co pracują za jeszcze mniej. Ja nie wiem jak to dalej będzie wyglądać teraz co roku aplikacje radcowską w takiej Łodzi będzie kończyć około od 100 do nawet 200 osób , zostawać radcami i wychodzić na rynek , nie wiem gdzie ci ludzie znajdą pracę a stawki im oferowane spadną pewnie do 1000 złotych a jak nie to precz na bezrobocie i będą musieli się na to godzić. Z pocałowaniem ręki będą musieli przyjąć każde oferowane im warunki.
    niusi

23.04.2013 21:12

linx, wzruszyla mnie Twoja historia. na szczescie nie jest to jeszcze (usunięte przez administratora) nikt nie trzyma Cie na sile

18.04.2013 09:36

18.04.2013 09:21

linx` Ile zostawałeś/aś po godzinach? Godzina 16:02 i wszyscy są za dzwiami (2-3 osobami)

17.04.2013 18:48

linx

16.04.2013 12:45

Pracuje tu, bo muszę jakoś zarabiać na życie. 3/4 osób rozgląda się za nową pracą, tacy wszyscy są zachwyceni...Wszelkie działania nakierowane są na stworzenie[usunięte przez moderatora], nie oddzywać się, nie jeść i oczywiście zostawać po godzinach...
    Feniks

04.04.2013 22:29

Podobno... Czyli, że nie byłeś/aś pracownikiem. Ja dostałem trochę więcej niż oczekiwałem, ale wydatków zawsze będzie więcej niż by się chciało.
    mbed

29.03.2013 19:07

Na rozmowie podobno obiecują wyższą podstawę po okresie próbnym, a jak przychodzi co do czego to pozostają przy takiej samej stawce...
    Siemano

20.03.2013 16:33

zal - 2013-03-15 19:17:35 Ta firma to jakiś żart. Prezes swoimi działaniami podłymi zapracuje sobie na odwrotny efekt! Pracownik jest tam numerkiem, a nie człowiekiem.A co? Prezes podwyżki odmówił? Hehe... No podły człek!
    zal

15.03.2013 19:17

Vandergard

09.02.2013 08:26

od A do Z - 2012-12-09 04:12:27 do Vandergard - czy się pomyliłem? Dobrze prawisz, Waszmości!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kancelaria Prawna-Inkaso WEC?

Kontakt - Kancelaria Prawna-Inkaso WEC S.A.

Piotrkowska 270 90-361 Łódź

NIP:7252042800

Branża główna: Kancelarie i usługi prawne

JW23

07.02.2013 17:31

29.01.2013 w KRS nastąpiło wykreślenie prokurenta w naszej firmie ? jakieś zmiany na "szczytach władzy" ...wiecie coś na ten temat.. ?
    Kaso

16.12.2012 21:33

Atmosfera w pracy zależy od nas samych, dobrze to powiedział Vandergard. Są momenty nerwowe oczywiście jak w każdej pracy, ważne jest teraz jak zespół sobie z tym poradzi. Każdy ma swoje grono, z którym się ''trzyma'' i najlepiej dogaduje.
    od A do Z

09.12.2012 04:12

do Vandergard - czy się pomyliłem?
    od A do Z

09.12.2012 03:56

Wypowiedź jest trafna i przedstawia fakty - ocenia zarówno pracodawcę jak i działanie firmy. Czy źle, że firma działa na podstawie zawieranych umów?? Co do pracodawcy - ocena jest indywidualna, jak coś nie pasuje trzeba porozmawiać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Halo

07.12.2012 22:05

Morela!! a co do opinii o pracodawcy ma tekst o tym czy ściąga od dłużnikow czy nie!!Reklamę robisz na tym portalu czy jak??, od tego są inne portale,tu oceniamy pracodawców.Ja oceniam na 3 minus.
    Vandergard

07.12.2012 10:14

Chciałem coś napisać, ale chyba to się mija z celem. Z tego co widzę, to ludzie zaraz to wypaczą. Podtrzymuję to co pisałem od początku. Atmosferę mamy taką jaką sobie sami zrobimy - też nie z wszystkimi osobami zgadzałem się na początku, a teraz się dogadujemy. Z jednymi bardzo dobrze (pozdrowienia [usunięte przez moderatora]!), z innymi może trochę mniej, ale się szanujemy i nie ma to - tamto. A z tym motywem z Misia to już trochę "po bandzie" jak dla mnie. Proszę, nie piszcie głupot. Jeżeli komuś nie odpowiada praca - powinien ją zmienić. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników (tych byłych też).
    tylko spokojnie

06.12.2012 10:28

Żadna firma windykacyjna nie będzie wykłada kosztów "sądowych" za klienta, trudno aby ktoś obcy miał dopłacać do czyjegoś interesu. Idź do adwokata to zobaczymy czy dostaniesz coś za darmo, na dzień dobry zapłacisz wszystkie koszty + prowizja bez względu na wynik postępowania a jak ci się nie podoba to możesz sam sobie ściągać pieniądze. Co do pozwania Ciebie jako klienta - jeżeli by ciebie pozwał bank to byś nic nie mówił bo podpisałeś umowę i tam są wymienione wszystkie koszty i opłaty i byś powiedział " no trudno nie doczytałem umowy". Tu jest tak samo, jest umowa i są konsekwencje prawne. Co do atmosfery - p. Prezesie - że dzięki tylko jednej osobie atmosfera jest do[usunięte przez moderatora]..!!!
    morela

30.11.2012 18:15

Chyba jeszcze nie urodził się taki, który by wychwalał pod niebiosa swojego pracodawcę. W każdej firmie znajdzie się coś co przeszkadza, tak jak w WEC. Ważne, że Kancelarią ściąga kasę od dłużników chyba.
    Ktoś

21.11.2012 22:23

Wygląda mi na to,że "dobry chłopak " to ktoś z szefostwa,tak myślę, za dużo tych achów i echów, ja myślę,że firma jest przeciętna, płace umiarkowane,bez hurrra optymizmu,atmosfera średnio rodzinna.
    zaklopotany

20.11.2012 21:51

No, z tym wynagrodzeniem to bym się nie rozpędzał :D
    pracownik autentyczny

19.11.2012 13:48

Tak się zastanawiam czemu służą te wasze polemiki. Rzadko w dzisiejszych czasach zdarza się aby pracownik był w 100% zadowolony z pracy, chodził do niej dla przyjemności. Ale narzekać w Kancelarii Inkaso WEC naprawde nie ma na co. Dobra atmosfera, wynagraodznie godziwe, troche pokory.....

10.11.2012 21:19

"rodzinna atmosfera" - :) nie polecam takiej atmosfery
    gość

26.10.2012 17:05

Czemu brak podpisu skoro same plusy?
    Dobry chłopak

19.08.2012 15:08

Jak czytam wpisy niektórych z Was to wydaje mi się, że piszecie coś, byle napisać...a tak naprawdę to nie pracowaliście w Kancelarii WEC... Atmosfera jest bardzo dobra, rodzinna, jak ktoś ma problemy z samym sobą i nie umie się przystosować to nie ma się co dziwić, że odchodzi i marudzi. Co do wynagrodzenia, to jak wiadomo nie dogodzimy każdemu...ale patrząc na inne firmy tu tuta jest bardzo przyzwoicie, terminowo wypłacane pieniążki itp. W Kancelarii niczego nie brakuje, wszystko co potrzebne do pracy jest na miejscu! Zamiast narzekać to weźcie się za uczciwą robotę... I wiem co piszę, bo pracuję tu dłuższy okres i nie jestem nikim z zarządu, ani z kierownictwa. A dodatkowo Wam powiem, że nasza firma jest \'\'taka niedobra\'\', że zafundowała pracownikom darmowe zajęcia z j. Angielskiego... marudźcie dalej... Pozdrawiam
    Nicki

21.07.2012 23:39

Mizerna atmosfera,nie podoba mi się,pracuję,bo muszę zarabiać na zycie.
    Oj

25.06.2012 18:08

Taki średni pracodawca, trochę mało motywuje mnie płaca.
    P

25.05.2012 20:02

A ja na 3 również oceniam.
    KAROL

25.05.2012 18:12

mnie tam się w miarę podoba raczej 4
    O

17.05.2012 22:58

No tak średnio jest,ani hurrra optymizmu nie ma ani rozpaczy.Umiarkowanie oceniam,jak przedmówcy,na 3 lub 3 minus
    Veni,Vidi

07.05.2012 11:34

do \"x\'\" jest 3,bo tak to oceniam,myślę,że jeszcze sporo musi się firma podciągnąć.

Zostaw merytoryczną opinię o Kancelaria Prawna-Inkaso WEC S.A.