Kancelaria Inkaso WEC S.A

Łódź

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 409 ocen.

Opinie o Kancelaria Inkaso WEC S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A

Agata

@Stella czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A? Jak długo tutaj pracujesz? Po jakim czasie pracy udało Ci się dostać podwyżkę?

Stella

Chciałabym przypomnieć, że to forum dla pracowników a nie klientów kancelarii. Mam już trochę stażu w pracy i potwierdzam, że najpierw trzeba trochę popracować na niższym wynagrodzeniu. Nabierając doświadczenia dostajemy większe pieniądze i to jest ok!

Janusz

Praca w kancelarii prawnej daje pewien prestiż i dumę.

Agata

@Ala jeśli chodzi o zarobki to często one zależą od doświadczenia. Dowiesz się tego dopiero na rozmowie. @Waldi dlaczego dokładnie praca jest trudna dla Ciebie? Na jakim stanowisku pracujesz? Szukają właśnie Młodszego Specjalisty ds. Windykacji Telefonicznej. Z ich oferty wynika, że oferują możliwość dynamicznego rozwoju w strukturach szybko rozwijającej się spółki Szkolenia Atrakcyjny system wynagradzania oparty o podstawę i prowizję Niezbędne narzędzia do pracy

Luidzi

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć w kwestii pracy dla specjalisty od marketingu? Jakie wymagania na start trzeba spełniać?

Obserwator

Najłatwiej wrzucić takie oskarżenie na forum bez żadnego uzasadnienia. Sądzę , że powód byłby mało przyjemny dla @Michal Sz

Nero

Proponuję w pierwszej kolejności zastanowić się nad charakterem pracy i dopiero pytać o widełki płacowe!!

Waldi

Pracuję w firmie i wiem, że to trudna praca, bardzo stresująca i z całą pewnością nie dla każdego. Zarobki są przyzwoite więc nie narzekam a i ludzie z którymi pracuję są fajni. Ogólnie mówiąc to praca fajna i trudna.

Ala

Dobra, konkretnie. Jakie są zarobki na starcie i jakie premie ?

Nunus

Czy na pewno jest tak źle w tej firmie czy tylko ludzie chcą sobie zrekompensować swoje frustracje? Praca w kancelarii jest bardzo odpowiedzialna i generuje stres jesli ktoś nie lubi tego typu warunków musi zmienić firmę. Nikt nie będzie pracował charytatywnie za wszystko trzeba płacić.

Ndżamena

Witam Spędziłem tam trochę czasu (już nie pracuję - nie mam po co, ani komu tam słodzić). Miałem kontakt z wieloma działami i zdążyłem zorientować się o co chodzi. Konkrety, bo szkoda czasu... POZYTYWY: - terminowo wypłata, składki itp. - jakieś dodatkowe benefity typu prywatna opieka medyczna, paczki okazjonalne - oczywiście masz SWOJE stanowisko i jest ono praktycznie nienaruszalne (etyka biura) - empatyczna i konkretna ekipa (przynajmniej jak ja tam byłem) - z Prezesem na prawdę idzie się do gadać - nie było większych problemów, jeżeli chciałeś coś załatwić - osoby, które tego potrzebują (np. doradcy) mają do dyspozycji samochody, komórki, laptopy NEGATYWY: - trzeba pracować (najlepiej jak potrafisz, wydajnie) - jesteś pod stałym nadzorem - brak elastyczności pracy - nie ze wszystkimi pracownikami idzie się "normalnie" dogadać (z pozoru wyklucza się z pozytywnym wpisem, ale jeżeli tam popracujesz, to będziesz wiedzieć o co chodzi) Firma musi na Tobie zarobić (niby logiczne... ale nie zawsze). Prezes zainwestował w nią dużo czasu i podejrzewam, że pieniędzy. Zniszczyć czyjeś dzieło nie jest trudno (szczególnie w tych czasach), dlatego nie dziwi mnie chęć monitorowania pracy, czy GPS w samochodach. Zrozum, że będąc na Jego miejscu zrobiłbyś/zrobiłabyś podobnie - dba o swoje dzieło, m.in. dla dobra pracowników również. Nie musisz się zgadzać na niską podstawę - wynegocjuj coś więcej. Czy praca tam jest stratą czasu? To zależy od Ciebie? Jeżeli uważasz, że nie jesteś w stanie nauczyć się niczego więcej... nie pracuj tam - załóż własną działalność.

Iza

Mam pytanie czy praca dla asystentki biura sprzedaży z marca jest jeszcze aktualna? Może dowiem się jeszcze kilka szczegółów o firmie? Ja słyszałam, że jest ok.

jk

po moich wcześniejszych pracach tu jestem zadowolona pieniądze zawsze na czas, umowa o pracę, luxmed, fitsport, natomiast praca dosyć stresująca jak to w usługach

Go

@Iza: Jeśli chcesz poznać inne zdanie to raczej nie poprzez portal gowork gdzie notorycznie piszą te same osoby pod innymi nikami – zazwyczaj ci którym coś „nie poszło” i się odgrywają. Nie będę chwaliła tej firmy bo zaraz mnie tu zestawią z pracodawcą albo działem marketingu. Po prostu jak Cie interesuje konkretne stanowisko to złóż CV, przyjdź na rozmowę to będziesz bogatsza w doświadczenie, gowork Ci nie pomoże, tu nie uzyskasz rzetelnej informacji ani o WEC-u ani żadnej innej firmie.

Iza

Czy jest aż tak źle? A może jednak nie do końca, może są osoby które mają inne zdanie? Dobrze poznać wszystkie strony.

Mądrala

Opluwanie firm to powód do dumy dla niejednej osoby, nieważne czy sa powody czy też nie . Kancelaria Prawna to miejsce trudnych spraw i stresu, jesli to jest trudne do opanowania najlepiej zmienić charakter pracy. Dodam jeszcze, że wyroki zapadaj aw sądzie a nie w kancelariach,

Szczepan

Jednym słowem nie szanują pracowników, podstawy niskie, premie jeśli w ogóle są to śmiesznie niskie, ,,obiecują " złote góry (usunięte przez administratora)

Szczepan

Miałem swego czasu wątpliwa , ,przyjemność " pracy w tej kancelarii i podzielam w pełni negatywne poniższe opinie na jej temat tu przytoczone.

Nina

Żeby kogoś ocenić trzeba go znać. Ja tu pracuję i jest super.

Kandydat

Uwaga Ci Państwo nie mają żadnej klasy . Na spotkanie rekrutacyjne jechałem ze Szczecina do Łodzi ( 400 km) tylko po to aby pseudo Pani Dyrektor ( słoma w butach ) zdawała tendencyjne pytania rekrutacyjne , żadnej wiedzy na temat rekrutacji i stanowiska ( doradca klienta) Rozmowa trwała 15 minut . I wy się nazywacie Kancelaria Prawną . Z was prawnicy jak z Kaczora Premier . I jest duze podobieństwo do Pisiorów -po prostu ,,wiocha,,

Nunus
@Kandydat 21.12.2016 08:49
Uwaga Ci Państwo nie mają żadnej klasy . Na spotkanie rekrutacyjne jechałem ze Szczecina do Łodzi ( 400 km) tylko po to aby p...

Smutny z ciebie człowiek. Nie pracujesz a zadajesz sobie tyle trudu żeby komuś dokopać. Mnie sie firma podoba i jest mi tu dobrze. Zarobki niezłe jedynie praca nerwowa. Każdy komu nie pasuje praca może sobie ją zmienić a na rynku jest sporo pracy. Czemu to robisz?

Władek

Praca jako doradca klienta. Jakie zarobki, jakie obowiązki, jakie opinie nt. pracy na tym stanowisku? Będę wdzięczny za pomoc.

radek

Młodszy Specjalista ds. wsparcia sprzedaży teraz jest potrzebny.

anonim

(usunięte przez administratora)

Devil's Head
@abc 27.07.2016 22:22
Wiktor - serio? na kilometr twój komentarz śmierdzi wpisem pracownika tej firmy :-/ Od kiedy w ogłoszeniu rekrutacyjnym podaj...

W poządnych firmach piszą albo przewidzianą kwotę, albo "widełki" zarobku. Niestety w tym kraju to jeszcze nie jest normą. Tak jak np dla mnie jest patologią żądanie CV z foto...

Devil's Head
@abc 27.07.2016 22:22
Wiktor - serio? na kilometr twój komentarz śmierdzi wpisem pracownika tej firmy :-/ Od kiedy w ogłoszeniu rekrutacyjnym podaj...

W poządnych firmach piszą albo przewidzianą kwotę, albo "widełki" zarobku. Niestety w tym kraju to jeszcze nie jest normą. Tak jak np dla mnie jest patologią żądanie CV z foto...

3e bis

firma totalne dno...

Michal

Patologia w całej rozciągłości. Nie warto sobie zawracać gitary tą firmą, szczególnie jak się jest młodym.

Artur G

W związku z tym, iż dotarły do mnie informacje, że pojawiły się wpisy dotyczące mojej osoby pragnę zabrać głos w dyskusji. Fakt – jestem byłym pracownikiem weca i poznałem tam wielu wspaniałych ludzi, których bardzo miło wspominam. Pracuję w konkurencji i jest mi tam dobrze. Czy umieszczałem wpisy na forum – TAK ! Z moich wpisów został do dziś TYLKO 1 (z dnia 2013-06-03 aquarela) 2 pozostałe z tego samego okresu czasu zostały skasowane ! Od tamtego czasu nie zamieszczałem żadnych wpisów ! Drogi kierowniku : - jedynego kierownika którego miałem bardzo szanuję i serdecznie pozdrawiam (MB), - wychodzi na to że wszyscy kochają weca a te wszystkie złe wpisy tylko Artur umieszcza, - polemika z tobą na poziomie który prezentujesz nie ma sensu. Mijają 3 lata jak sam zrezygnowałem z pracy w tej firmie i mam gdzieś co się tam dzieje. Żyję dniem dzisiejszym a nie historią. Ludziom, którzy czytają to forum przed podjęciem pracy w wecu na pewno szanowny kierownik pomaga w podjęciu odpowiedniej decyzji. Panie prezesie gratuluję „kierownika”. Jak widać legenda Artura wciąż żywa :)

Kierownik
@Artur G 07.03.2016 23:49
W związku z tym, iż dotarły do mnie informacje, że pojawiły się wpisy dotyczące mojej osoby pragnę zabrać głos w dyskusji. F...

Artur gratuluje coming outu ale coś wydaje mi się nie do końca szczery i zaraz po tym wyznaniu pojawią się pewnie kolejne twoje przemyślenia pod różnymi nickami jak zawsze. Fajnie że szanujesz Maćka ale dlaczego twierdzisz że zabiera ci klientów? Przy okazji już tyle lat poza firmą w międzyczasie w kilku firmach praca, a ty u nas cały czas aktywny - tęsknisz pewnie cóż takie życie dasz radę. Co do tego, że znikają ci stąd wpisy częściej zmieniaj IP kompa jak się powtarzają wpisy z różnymi nickami z tego samego IP w dużej liczbie to zaczyna admin kasować :) Natomiast masz racje dyskusja z tobą jest poniżej poziomu zwłaszcza że mnie lekceważysz i piszesz w cudzysłowiu szkoda że masz takie podejście do ludzi czyli faktycznie nie mamy o czym rozmawiać.

Hauptwelle
@Artur G 07.03.2016 23:49
W związku z tym, iż dotarły do mnie informacje, że pojawiły się wpisy dotyczące mojej osoby pragnę zabrać głos w dyskusji. F...

Swoją drogą musiałeś być jednostką nieprzeciętną, skoro do tej pory jesteś osobą numer 1 jeżeli chodzi o Twoje wpisy tutaj. ... Ciekawi mnie czy jest dużo osób, które się przysłużyły (w ten lub inny sposób) firmie i o nich pamiętają. P.S. To nie pisał Artur, serio.

haloooo

pracowałem u nich. Oszuści, mówią jedno robią drugie. Nie polecam tej firmy. Kompletuje dokumenty i idę do Sądu pracy, zgłoszę nadużycia do PIPU. Byli pracownicy: szkoda czasu i nerwów!! Lepiej zróbcie to samo, im więcej nas będzie tym lepiej.

Kierownik
@haloooo 02.03.2016 10:16
pracowałem u nich. Oszuści, mówią jedno robią drugie. Nie polecam tej firmy. Kompletuje dokumenty i idę do Sądu pracy, zgłoszę...

Artur, a ty bez zmian myślisz że jak zmienisz nick to się ukryjesz i będziesz dalej mieszał; czekamy na kontrole i pozew z utęsknieniem bo pewnie jak zawsze wyłącznie na użytek tego portalu wpisik. Ciekawe jakie to musisz dokumenty kompletować do zawiadomienia PIP to się po prostu idzie do PIP i składa zawiadomienie a PIP robi kontrolę zrób to chłopie śmiało nie pisz bzdur znowu

Kierownik

Artur a ty cały czas problemy z ortografią nie do uwierzenia. A ten nowy nick pracuś to przegięcie lenia jak ty niełatwo znaleźć.

pracuś

DZIADOSKA FIRMA ... OMIJAĆ Z DALEKA!!!!!

były pracownik

to okropne tak opisywać byłych pracowników, przecież nie tylko wspomniany wyżej Pan Artur odszedł z tej firmy i nie on jedyny odszedł bo był nie zadowolony, bo przecież zadowolony pracownik nie opuszcza takiego "super pracodawcy" ;) poniżej krytyki jest oczernianie były pracowników...

Kierownik
@były pracownik 23.02.2016 18:24
to okropne tak opisywać byłych pracowników, przecież nie tylko wspomniany wyżej Pan Artur odszedł z tej firmy i nie on jedyny o...

Masz racje Artur vel Kolec vel Hony no i vel księgowa i vel inne nicki pod które się podszywasz wstyd tak oczerniać kolegów z byłej pracy jak i firmę w której pracowałeś dwa lata jakby nie patrzeć i pamiętamy powód rozstania

Kierownik

nasz były kolega Artur próbuje tu zrobić zamieszanie po raz kolejny, stąd teksty o sabotażu i tym i owym, chłopak jest rozżalony i wylewa pod rożnymi nickami wymyślone sytuacje kierując się chęcią szkodzenia byłemu pracodawcy a ponieważ do tego pracuje teraz w konkurencji gdzie nie jest różowo to wygląda to jak wygląda

Hony

portal jest od oceniania firm i oceniał jak mam ochotę będę tą firemke

Gary

będę pisał co chce jak chce i wam nic do tego co pisze i kim jestem nienawidzę Weca i tyle a ty kimkolwiek jesteś czy prezes czy maria czy ktokolwiek inny co mi zrobicie mam żal do Weca i tak zostanie

Kierownik

oj Artur ogarnij się pisać co chwilę pod roznymi nickami bzdury nie wypada nie ma cię tu i już wyluzuj a nie przezywasz jak mrówka okres i jeszcze kolegów obrażasz stary wstyd po prostu wstyd, a jak byłeś w wecu to potulny Arturek a teraz lew internetu bo anonimowy ? Mel, prosik, henek, gary, rytek, pony itd. co jeszcze wymyślisz, a i jak piszesz w starej firmie i nowej czyli vindico to chociaż przerwę zachowaj a nie tak post co pięć minut walisz to tu ;)

mel

czyżby to jakiś sabotaż??? któż inny ma takie inf jak nie pracownik. chłopie musisz ich nienawidzieć skoro takie inf wyciągasz na forum. ale fakt jest faktem te 0 kosztów to nic innego jak chwyt "prężnie" działającegfo działu marketingu.

krys

Oczywiście że nie warto wchodzić do takiej firmy, po co ci wpis w cv że pracowałeś 2 msc. Ogłoszenie do tej firmy jest cały czas i nic dziwnego, kierownicy działów sa tragiczni a o sam genialnym małżeństwie B. nie wspomnę.

Chechło
@krys 09.02.2016 10:50
Oczywiście że nie warto wchodzić do takiej firmy, po co ci wpis w cv że pracowałeś 2 msc. Ogłoszenie do tej firmy jest cały cza...

Chyba Twój stary :D

trelebele

O to może miesiąc wytrzymasz bo mniej więcej co taki okres zmieniaja się pracownicy. nie polecam

do leo

Leo a skąd wiesz jak jest w szkoleniach? gdzie indziej też są , czasami słyszę, dobre gdzie tak słyszysz?głupoty opowiadasz. myślisz że to wpłynie na tłum ludzi chętnych do pracy w wecu???

Leo

w szkoleniach są oczywiście trzeba plan zrobić gdzie indziej chyba też bo czasami słyszę ale szczegółów nie znam

nowa

Cześć,Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej i mam pytanie czy faktycznie premie są w tej firmie?

łoł

@Księgowa ta pierwsza :) pięknie to ujęłaś :) hahaha 10000% prawdy.

hgfyt

a wzrost zatrudnienia wynika z faktu ze ludzie pracują mniej więcej do miesiąca więc zatrudnienie jest piorunujące.

księgowa prawdziwa

firma się rozwija stąd ogłoszenia o charakterze ciągłym od zeszłego roku wzrost zatrudnienia o ok 30% a premie są wypłacane w firmie często widzę to

ksiegowa ta pierwsza
@księgowa prawdziwa 17.01.2016 21:15
firma się rozwija stąd ogłoszenia o charakterze ciągłym od zeszłego roku wzrost zatrudnienia o ok 30% a premie są wypłacane w f...

Wiem, że ten post zaraz zostanie usunięty ale pierwsze co mi się nasunęło na myśl po przeczytaniu komentarza prawdziwej księgowej to stwierdzenie "rzygam tęczą":) Nie neguję, że prawdziwa księgowa widzi przelewy premii, ja wiem nawet dla kogo one są - dla prezesa, jego żony i może któregoś kierownika, który dostał Klientów po wszystkich handlowcach, którzy odeszli z firmy, więc kasa sama płynie :)

trampam

może i dobrze sobie radzi, nie mniej nie przekłada się to na pracowników. hmm to jest dobre stwierdzenie mieć szanse na premie czy podwyżkę. to jest ta pokusa dla nowych pracowników. a tak dobrxze doradcomże ciągle jest ogłoszenie. ściema

STRZEŻENIE

do nowych pracowników!!! Nie dajcie sie wciągnąć w niską podstawę że to niby duże premie się wyciąga. Premii nie było, nie ma i nie będzie. Takie są targety żeby ludzie nie wyrabiali. powodzenia

księgowa

dobre, podwyżka, coś takiego istnieje???? pierwsze słyszę... Marionetko prezesiny nie ściemniaj = fakt musisz tak pisać bo prezesina bedzie zły, brrrr

Yealik

sequel - oceniam twój wpis dobrze, naprawdę :) - ale jedzie wazeliną ! starasz się o podwyżkę czy chwalisz swój 1 osobowy dział prezesa ?

Masakracja

Panie prezesie piszący na tym portalu pod nickiem Sander i Lonia lub/i innymi, polecam skorzystać ze słownika ortograficznego przez zatwierdzeniem swojego komentarza, chyba, że udając, że się skończyło prawo, udaje pan również, że zaliczał pan dyktanda w podstawówce. Skończcie z tą propagandą, sami do siebie piszecie, że firma daje paczki na święta za 30,00 zł, bilety do kina raz w roku (o ile ktoś tyle popracuje), lub wejściówki do zoo. A w buty wsadźcie sobie te "profity" Ludzie oczekują godnej płacy za pracę i poświęcenie, które wykonują dla firmy. To czcze gadanie, że firma dale paczki jest po prosto żałosne. Jakby przeczytała to konkurencja to by chyba z fotela spadła ze śmiechu. Tak się chwalicie, że jesteście na giełdzie? A co to ma do rzeczy? To podnieście standardy jak pchacie się do ludzi, a nie ciągle na przedmieściach gracujecie i udajecie "wiodącą spółkę". W normalnych firmach się zarabia porządnie i nie oszukuje, że firma oferuje premie, więc podstawa w umowie jest niska. Tak, tak proszę państwa. Po pierwsze i najważniejsze i odrażające jest to, że wec oferuje niską podstawę nowym pracownikom mamiąc wysokimi premiami, których nie ma i stąd ta frustracja! I co zdziwiony zarząd, że ludzie zmieniają zdanie o firmie? Właśnie to jest powód negatywnych wpisów. Niskie zarobki, brak premii, mijanie się z prawdą, poganianie, śmieciowe podwyżki, wieczne pretensje i narzekania. Pozdrawiam "frustratów" *czas start kiedy wpis zniknie :)

sequel
@Masakracja 11.01.2016 23:47
Panie prezesie piszący na tym portalu pod nickiem Sander i Lonia lub/i innymi, polecam skorzystać ze słownika ortograficznego p...

Oceniam pracę dobrze, naprawdę :) i jestem zadowolony chciałem podwyżkę dostałem, chciałem umowę o pracę dostałem może faktycznie to przypadek i wstrzeliłem się ale tak jest. Atmosfera u mnie w dziale też oki i można sporo się nauczyć. Zauważyliście znikają stąd niby opinie może i prawda ale zdaje się te dobre nie widzę tych o których piszesz stąd moja wrzuta tak na próbę bo niecierpie takich portali, zobaczymy jak długo się utrzyma pozytyw. to chyba faktycznie portal żyjący z jątrzenia ciekawe czy sami podpuszczają dyskusje?

hola hola

przecież widać ze to ten sam człowiek pod rożnymi nickami jakiś ostry frustrat

Yealik

Do lonia - muszę się z tobą zgodzić nienawidzę weca. Mam ku temu swoje powody. Całkowicie zgadzam się z księgową - ja nigdy nie dostałem takiej kasy jaką miałem otrzymać. A klient był po to by go wydoić. Żadna lonia czy lodzia nie będzie dyktować co wolno czego nie (ty nie podpisałaś się imieniem i nazwiskiem). Pracowałem tam i moja opinia jest ku przestrodze dla innych. I nie rozśmieszajcie mnie pisząc że skoro wec jest spółką giełdową to otwiera to wszystkie drzwi. No teraz skoro w cv mam weca to mogę startować na prezesa Orlenu lub KGHM ! Jeśli ktoś ma pracować tylko żeby dostać bilet do kina na urodziny, paczę słodyczy na święta lub UWAGA bilet do zoo to gratuluję. Tyle poniżania, pogardy i wyzysku za bilety do zoo. No po prostu jest super.

Zostaw opinię o Kancelaria Inkaso WEC S.A - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kancelaria Inkaso WEC S.A