Silesia Cargo Trans

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 57 ocen.

Opinie o Silesia Cargo Trans

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silesia Cargo Trans

Hanna

@Busiarz Na stronie Silesia Cargo Trans, znajdziesz kontakt do firmy http://www.silesiacargotrans.pl/ Czy udało Ci się może już aplikować do firmy? Jeśli tak to czy opowiesz o procesie rekrutacji?

Busiarz

Da ktos kontakt firmy? Od znajomego mam nie zla opinje o tej firmie. Chce ze szwagierkiem tam pracowac.

aaa
@Busiarz 31.08.2017 21:40
Da ktos kontakt firmy? Od znajomego mam nie zla opinje o tej firmie. Chce ze szwagierkiem tam pracowac....

a znajomy nie może dać kontaktu?

Hanna

@Szkoda czasu na ta firmę o jakich dokładnie błędach mówisz? Czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? @PiP czy mógłbyś rozwinąć bardziej swoją myśl? Napisać coś o tym więcej? To pomocne informacje dla nowo zatrudniających się osób w Silesia Cargo Trans.

Szkoda czasu na ta firmę

Nie polecam pracowalem i żałuje nie terminowe wynagrodzenia i wysokosci nie jasne , dyspozytorzy z kosmosu trzeba w trasie naprawiac ich błędy ale przecież wiedza lepiej nie szanuje sie tam kierowców

PiP

no to widzę od początku działalności tej firmy nic się nie zmieniło.....Dziadostwo i tyle...

Dg

Z opinii moich kolegów którzy pracowali w firmie większość z nich wraca do Silesii lub ma zamiar wrócić. Wiec zle tam nie ma , bo płaca dobra tyle ze trzeba pracować a nie obijać się. Założę się ze tu na forum swoje żale wypisują głównie ci którzy zostali zwolnieni z poważnych powodów a teraz musza się po prostu "wygadać" i wyżalić.

asdf

Pan Anioł chyba nie umie się pogodzić z mianem dziadtransa, sądząc po wszystkich "pozytywnych" komentarzach ;)

Bolo
@Boss 12.04.2017 15:50
Pan Anioł coś osiągnął pracując.

Popieram, jak ktos pracuje to sie mu nalezy, a nie jak ta reszta tu probujacych bruzdzic nierobow, ktorzy zamiast robic to wypisuja brednie. Osiagnijcie najpierw to co aniol a potem dalej pogadamy minimalisci.

Bolo
@Boss 12.04.2017 15:50
Pan Anioł coś osiągnął pracując.

Popieram, jak ktos pracuje to sie mu nalezy, a nie jak ta reszta tu probujacych bruzdzic nierobow, ktorzy zamiast robic to wypisuja brednie. Osiagnijcie najpierw to co aniol a potem dalej pogadamy minimalisci.

Nick

Oczywiście, że są tu w większości negatywne opinie bo to jest cel tego portalu - ukazać prawdę jak wygląda praca w Polskich pseudo firmach! Bo na rozmowie kwalifikacyjnej/stronie internetowej zawsze firma będzie zachwalana, jak to cudownie będzie, jaki to rozwój osobisty i cud malina! I uwierz mi, że przyszli pracownicy chętnie sprawdzają gdzie mieliby potencjalnie pracować, bo nikt w syfie pracować nie chce. A co do tego, że skoro "im" źle to czemu dalej jeżdżą powiem Ci jedno- do czasu. Nie każdy może pozwolić sobie by z dnia na dzień odejść z pracy, w której dzieje się po prostu źle.

Nick
@Fred 12.04.2017 13:20
Nick jesteś kolejnym nieskazitelnym czlowiekiem ktoremu wszedzie jest zle. Cel portalu- negatywne opinie, smiech synku. Skoro ź...

Widzę, że chyba nie za bardzo się zrozumieliśmy.... Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź - bo czytanie ze zrozumieniem kuleje u Ciebie. Mówię do czasu, powiedz mi jaka jest rotacja pracowników i o czym to świadczy? Negatywne opinie z kosmosu się nie biorą i nie zakryjecie tego paroma pozytywnymi, zresztą napisanymi przez zarząd. Wśród kontrahentów dobrej opinii tym bardziej nie macie - o czym świadczą między innymi wasze opinie na transie. Mistrzowie jednego zlecenia, bo nikt z wami współpracować więcej razy nie chce ;)

Fred
@Nick 12.04.2017 13:37
Widzę, że chyba nie za bardzo się zrozumieliśmy.... Przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź - bo czytanie ze zrozumieniem kuleje...

Nick o czym ty do mnie piszesz, jaka rotacja pracownikow (a co maja jezdzic ludzie co rozpier... busy notorycznie- to nazywasz rotacja?), wlasnie ze negatywne opinie sie biora z kosmosu, gosciu ty nie widzisz ze tu mozna napisac wszystko co sie chce. ludzie co w zyciu w busie nie siedzili moga pisac. smiech na sali. wsrod kontrahentow nie znam opinii, wiem tylko tyle ze jak ja jezdze z ladunkami to sa dostarczone na czas i w jednym kawalku, a przez takich ciu... jak Ty co zasypiaja, albo maja w d.. robote potem to tak wyglada. Skup sie na robocie , a nie na pisaniu bo w tym jestes slaby- obys w innej firmie bruzdzil. nic nie umieja a negatywne opinie glosic to pierwsi. polecam najpierw szkole dokonczyc, albo spotkajmy sie face to face to ci wytlumacze w inny sposob wtedy zobaczymy jaki jestes mocny na zywo, a nie pisac pod pseudonimem na pseudoforach dla chorych ludzi, dla ktorych wazne jest czytac a nie robic. nara chlopie bo jestes zalosny

Fred

A ja zauwazylem zupelnie cos innego. Chodzi o to ze na tym pseudo portalu gowork na temat kazdej firmy mozna znalesc tylko negatywne oceny. Nikomu to nie dalo nigdy do myslenia. Czy wy wszyscy az ograniczeni myslowo jestescie? Sadzac po poziomie tych opinii to nie dziwi, ze za wysokiego intelektu nie macie i trafiacie z tym tylko do tych co im sie pracowac nie chce oraz do tych ktorzy nawet pisac nie potrafia (podstawowka) hihi

Dik

Tak wszyscy sa aniolkami ktorym tu jest niezle. Widac forum przeznaczone tylko dla tych niezadowolonych ktorym sie robic nie chce. Cudny ten gowork i co ciekawe bezmozgow nie brakuje ktorzy w to wszystko wierza. Zadal kiedys sobie ktos pytanie z was, ze jakby to byla prawda to przeciez nikt by tu nie robil a jednak jest tu tylu kierowcow i firma jakos dziala (wiec kto tu pracuje? Ludzie za darmo czy jak, bo takie wnioski mozna z waszych bredni wyciagnac).

kamilo

Ja wam powiem ze jest przyzwoicie. Jezdze prawie pol roki i mi odpowiada, owszem robota jest ciezka ale pieniadz tez fajny. Jak sie komus robic nie chce to narzeka to stare prawda, ale za darmo dzisiaj to nawet w morde nie dostniesz

vinci

Ja tez nie narzekam. Kazdy kto mowi inaczej to albo konkurencja ktorej sie nie podoba ze firma juz 6 lat dziala na rynku i to z powodzeniem albo osoby ktore maja brudne sumienie. Bylem swiadkiem wielu rozstan z innymi kierowcami ktorzy rozbijali nowe busy, ktorzy zasypiali i nie dojezdzli z rozladunkami na czas ktorzy kradli pieniadze i paliwo ktorzy rzucali prace z dnia na dzien bawiac sie ta praca. Wniosek moj jest taki nie kazdy sie do tego nadaje a jak sie ktos nie nadaje to potem nie potrafi przyjac tej porazki i wypisuje glupoty, na szczescie jak ktos ma wiecej oleju w glowie to wie ze tutaj w internecie kazdy moze sobie pisac co chce i kiedy chce a nikt tego nie weryfikuje. To tez swiadczy o tym cudownym portalu gowork i wystawia im fajna rekomendacje. Kto chce wierzyc w te brednie niech wierzy, ja na szczescie przekonalem sie ze jest dobrze. Szef traktuje mnie tak jak nalezy, jak cos zawinie to tez umie sie do tego przyznac i poniesc konsekwencje.

kuba
@vinci 08.04.2017 08:31
Ja tez nie narzekam. Kazdy kto mowi inaczej to albo konkurencja ktorej sie nie podoba ze firma juz 6 lat dziala na rynku i to z...

A może ty jesteś aniołkiem ?

Hajer

miesiac tu robia, jest dobrze, kasa dostaja na czas, ktoś kto godo inaczyj to cygani. Aniol fajny chop i pozartuje i wice poosprawio. Jo nie narzekom. Chopy polecom

piti

Maciej Konopka, lider transportu co jezdzi do i z wloch 2 tygodnie, spi 2 dni i nawet carabinieri musza go budzic. Nie ma cie wsyt chlopie?????polecam sie zastanowic nad schroniskiem bo cie z niego wyje.... chyba juz nie pamietasz jak wykorzystywales sluzbowy samochod do celow prywatnych. Mysle ze bedziesz musial za to zaplacic, bo prywatne wykorzystanie czyjegos mienia z tym sie wiaze ale do tego trzeba szkole skonczyc i nie miec problemow emocjonalnych:) haha, smiech, smiech, smiech

Byku

Konopka jestes debilem do kwadratu

Maciek

Spoko, wszyscy wiedzieli jaki ze mnie fan fotografi, do tego naprawdę się zawziolem, mam grubą teczkę i trochę papierów i wszystkie kontakty z aniołem, lekkim, magazynem i spedycja i zapisy z gps i fotki liczników, mam tego tyle że pip nie mógł się zdecydować co wybrać bo tylko 2 rzeczy mógł. Ps. Anioł jeśli to czytasz to wolisz mnie spłacić i na kolanach o pewne kartki prosić.

Hanna

@kuba, dlaczego tak uważasz?

adamo

Gruby ja też się z nimi rozstałem w nie najlepszych relacjach, ale nikt mi weksla nie wypełniał, coś ty musiał zrobić że takie coś ci zrobili? Panowie jesli chcecie im cos zrobic to musicie miec jakies dowody, bo tylko zale wylewacie, pomyslcie a nie piszcie na forum

adamo
@grb 13.04.2017 20:12
szykuje pozew zbiorowy , jak ktoś chce się podłączyć to zapraszam.

Gruby, jak mozna sie z toba skontaktowac?

Maciek
@grb 13.04.2017 20:12
szykuje pozew zbiorowy , jak ktoś chce się podłączyć to zapraszam.

Chetnie sie przylacze jakis kontakt?

MójNick

Zgadzam się z kolegami, pseudo firma, pseudo spedycja, zero profesjonalizmu. Polecam tylko desperatom.

adi

Maciek napisalem ci mejla

kuba

W pełni zgadzam się z Maćkiem. Ja też pracowałem w tej firmie i wiem że to co pisze Maciek jest prawdą. W ciągu miesiąca zmienia się kilku kierowców, to o czymś świadczy. Ci co piszą pozytywnie o tej firmie to na pewno właściciele tej chorej firmy , też zostałem oszukany na dwa tysiące zł.

Maciek
@kuba 24.03.2017 10:34
W pełni zgadzam się z Maćkiem. Ja też pracowałem w tej firmie i wiem że to co pisze Maciek jest prawdą. W ciągu miesiąca zmieni...

Może wspólnie anioła zniszczymy? Chetnych zapraszam na kontakt mailowy maciekzabka@gmail.com takiego "typa" (chce być kulturalny) trzeba raz na zawsze sprowadzić na ziemię, na JEEPA nowego ma ale żeby się rozliczyć to już nie...

grb
@Maciek 28.03.2017 05:42
Może wspólnie anioła zniszczymy? Chetnych zapraszam na kontakt mailowy maciekzabka@gmail.com takiego "typa" (chce być...

Witam. Mnie oszukał w tamtym roku i dodatkowo wystawił weksel na 11 tys. jak chcesz to mam dobrego prawnika i będę walczył.

Maciek

Widzę że nie tylko mnie w marcu oszukali, no nic przestrzegam wszystkich ta jak ja naiwnych, firma nie wypłacana, szef czy tam właściciel miał kłótnie z własnym sumieniem czy mi coś wypłacić, umowę to tylko inblanko ja podpisalem, weksel też inblanko i wykonałem niewolnicza pracę, a i spedycja to tam jest żeby sobie być, wydaje im się że kierowca nie musi spać, załatwiać się czy jeść, ciągle problemy z kontraktem, kasa na paliwo, a hasło schowaj dokumenty i wiesz jakie wypisz i naklejki ze towar niebezpieczny zakryj, obiecałem sobie ze wszelkimi możliwymi sposobami dojadę swego, a poszło o 2 tyś których firma zapewne nie ma.

ZŁODZIEJE

Firma niewiarygodna. Oszukują ludzi, zalegają z wypłatą pieniędzy. Prośby, groźby nie pomagają są bezkarni. Ale to się już zmieni. Urząd skarbowy i odpowiednie instytucje już się nimi zajmą. To co wyprawiaja z ludźmi jest obozem pracy.

Szczerze Polecam

Witam jestem pracownikiem Silesia Cargo Trans i muszę powiedzieć ze powyższe negatywne opinie są w większości nie zgodne z prawdą, niewypłacalność? Bzdura nigdy nie miałem problemu z wypłatą. Mało zadbane auta ? Jak dbasz tak masz! Każdy indywidualnie powinien dogadać się co do czasu na odpoczynek w czasie trasy i między trasami, ja osobiście nie miałem problemu z brakiem czasu na sen czy posiłek, wszystko idzie sobie ułożyć wystarczy odrobina własnej inwencji twórczej w układaniu sobie planu dnia i nocy. Ludzie jeżeli ktoś w tej firmie widział tylko samo zło, to powinien zastanowić się nad tym czy aby na pewno wybrał doby zawód. To tyle ode mnie.

Ł.S

Tak patrze na to wszystko i masakra pracuje w silesia cargo trans i nie którzy narzekają bo chcieli by porobić 4, 5 godzin i zarabiać miliony nie wiadomo ja powiem tak w każdej pracy trza zapierdalać żeby coś mieć mamy płacone dniówki i nie jest źle a wypłacalność nigdy nie miałem z tym problemu wystarczy sie dogadać ale wiadome jak ktoś przyjedzie wielce zmeczony i ma to w dupie zadbać o swoje interesy to potem tak jest pan A nie ma jednego kierowce nie ma jednego zlecenia dzienie tylko zapierdol od rana do wieczora ,, tak samo my ale mamy potem tego efekty i żeby dostać premie czy cokolwiek to trza coś najpierw pokazać a nie zgrywać nie wiadomo kogo że tu chujowo płacą nie wypłacają sie no wiadome że jak ktoś chce spac po nie wiadomo ile przerobić z 4 godziny i mieć wole bo nie chce sie to sie chuja bd mieć ksieżniczki to powinny siedzieć w domu a jak komuś nie pasuje to zmienić prace bo jak sie pali wali to każdy spierdala a tu chodzi o współprace ..... Ja Jestem zadowolony że jestem tutaj kierowca i tu pracuje

Lukasz

Nie polecam tej firmy. Daremna organizacja. wyzysk ludzi i wyplacalnosc daremna. Dalej czekam na pieniadze

szukająca pracy
@Lukasz 10.11.2016 11:50
Nie polecam tej firmy. Daremna organizacja. wyzysk ludzi i wyplacalnosc daremna. Dalej czekam na pieniadze...

A jak z pracą biurową bo na olx poszukują kogoś do biura

nowa
@szukająca pracy 10.11.2016 12:27
A jak z pracą biurową bo na olx poszukują kogoś do biura

Podbijam post wyżej. Na olx poszukują do pracy biurowej, co sądzicie?

anonim

(usunięte przez administratora)

lukas

a to chyba pisze Pani A z takiej jednej firmy co zlecenia pisac nie potrafi

szofer

Bonita667 mozemy sie zdzwonic mam kilku oszukanych

BONITA667
@szofer 05.11.2016 01:24
Bonita667 mozemy sie zdzwonic mam kilku oszukanych

Witam. Jasne. Podaj maila lub nr tel. jak wolisz. Może gdzieś przez inny portal. Nie chcę podawać na forum swojego nr . tel. Pozdrawiam

BONITA667

Szukam oszukanych przez firmę Silesia Cargo Trans zwłaszcza kierowców.

max

dokładnie, z dnia na dzien można wiedziec czy to jest ta praca czy nie a tu tyle sie meczyles ale mimo to przez tyle czasu pracowales w takim niezadowoloeni?

on

Witam do panow co pracowoli na ile dniowe sa wyjazdy? Czy maja jakis system np 4/1

on

Witam do panow co pracowoli na ile dniowe sa wyjazdy? Czy maja jakis system np 4/1

anonim

(usunięte przez administratora)

chudy byk

Ernest to jak rok jezdziles w takich warunkach? Pewnie jestes tak dobrym kierowca ze wszedzie indziej znajdziesz lepsza robote to nie wiem dlaczego rok sie meczyles? czasami wiem tez ze nie jeden z nas kierowcow sam jest w stanie zaladowac towar ciezszy niz w rzeczywistosci, ty pewnie z tych co ladowal co dali a potem sie zastanawial ile towar wazyl?:)

Barm

Miałem(niestety) również okazję pracować dla tej firmy(o ile można to tak nazwać). Niestety ale trzeba powiedzieć sobie prawdę, ta firma nie jest ułożona.. Tułanie się po kilka razy do jednej miejscowości bo wszyscy w koło wiedzą lepiej niż sam kierowca czy coś wejdzie, potem wielkie pretensje do świata, że firma odmawia kilkakrotnie załadunku ze względu na bezpieczeństwo. Jazda przeładowanym busem non stop, w dodatku ciągłe problemy o to, że kierowca chce na dzień przespać się UWAGA !!! 5 godzin.. Brak umowy, na starcie, no kompletne dno. Niektórzy dyspozytorzy, byli tak nieogarnięci, że to wołało o pomstę do nieba ! Kasa może i była dobra( wiadomo dlaczego :) ) ale w razie czego to by umyli ręce, jakby się coś stało. Ponadto, niestety moim zdaniem (i jak pamiętam nie tylko) te busy nie nadają się do jeżdżenia w zimę trasę na Finlandię, gdzie mróz jest niemiłosierny(-25 w niektórych rejonach to norma) i żadne webasto nie pomaga. Radzę się dobrze zastanowić zanim się przyjmiecie, bo wybór firm jest ogromny :) !

Chudy

Musiałeś przeżyć niezłą traumę, że ktoś na Ciebie nakrzyczał, prawda? Udałeś się z tym do psychologa? Na premię to sobie trzeba zapracować a nie upominać się. Dziwnie, że tylko Ty jeden miałeś problemy z zabezpieczeniem towaru i go uszkodziłeś. Tyle osób jeździ i jakoś nic nie niszczą. Starzy kierowcy się żalili Tobie? Hahaha. Dobre. Teraz pewnie to wozisz ale własn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] między dyskotekami.

Gazowy

:-))) powodzenia niech wam ziemia lekką będzie. Koniec

Gazowy

:-) nie wiem czy się znamy. Czy Chudy to pan Spedytor czy też pan Wózkowy / Ochroniarz a może sam Capo. Jestem ciekaw co zawaliłem. Pamiętam wkurwienie Finów jak im przywiozlem jakiś drogi sprzęt, który uległ uszkodzeniu BO GDY SIĘ UPYCHA 30 i więcej adresów na jednego busa TO NIE MA JAK TEGO ZABEZPIECZYĆ oczywiście. Za zmianę kolejności zrzutek powinienem wtedy dostać premie. Dzięki temu odbiorca bez widlaka mógł dostać się do swojego towaru. Ale pan A. oszczekał mnie jak pies. Nikt nie wrzeszczy mi do ucha. Nigdy. Starzy kierowcy żalili mi się że p Anioł wisi im po OSIEM TYSIĘCY. Wow, myślałem wtedy. Trzeba uciekać. Dalej śmigacie przeładowani po 1,5 t więcej? Bo ja już takich "frachtów" nie woże od dawna. Poza tym nie zap....lam jak ułom z zapałkami w oczach. Ale do tego trzeba szefa człowieka. Kierowcy - nie idźcie tam pracować.

szofer 2

Dokładnie. Chudy ma racje. Gazowy odpierdzielił taki młyn ze każdy się z niego teraz śmieje. Jeszcze ma czelność żale na forum pisać. Gazowy ty lepiej roboty roboty sie nie chwytaj bo szkoda czasu i nerwow na ciebie.

Chudy

Gazowy: masz mleko pod nosem i tyle. Sam zawaliłeś na całym froncie a czepiasz się właściciela? Po tym co odwaliłeś to ciesz się, że tak się to skończyło. Firma jest ok, Anioł jest ok, to ty dziad jesteś i tyle...

anonim

(usunięte przez administratora)

Gazowy

Pewnie, jako dbanie o własne warunki mam na myśli NIE ZATRUDNIANIE SIĘ w dziadtransach takich jak silesia cargo trans

Pero

Posiada kolega może nr komórkowy do Pana Anioła gdyż nikt nie odbiera w biurze.

new lands

chaos, zamieszanie, zła atmosfera, nieterminowość dostaw, brak kultury i organizacji pracy, nie polecam ani pracować ani współpracować.

batman

jajaaa gregor zjazd zeby na transporcie:) czlowiek wieczna przerwa:)

szczyrbaty jan

jak dla mnie ekipa ludzi bezzabkow z komornikami na czele powinna najpierw spojrzec na samego siebie a potem na innych:) potem poznac obsluge tachografow:)

riddick

Silesia Cargo Trans jest firmą specjalizującą się w realizacji transportu drogowego. Oferują oni usługi transportowe i spedycyjno-logistyczne. Za ich największy atuy uznać można fakt , żę mają własną specydcjes zapewniająca płynność wykonywanych zleceń oraz własny magazyn na terenie śląska co także ułatwia prace

miza

dobrze jakby ktoś odpowiedział na pytania żabki bo właśnie ten temat mnie również interesuje. Każdy szuka jak najlepiej i na najlepszych warunkach pracy więc stad te pytania. Nie chce wpakowac się w tarapaty bo te dzisiejsze firmy różnie podchodzą do pracownika- napiszcie więc wiecej konkretów o Silesia Cargo trans

kiero2

Pracowałem w Silesii i polecam. Kto zna sie robocie to i dobrze zarobi i kasa na czas.

kolega szofera

toster ty dalej tam robisz

szofer

stary strona internetowa jest mało istotna silesia ma tak pochytaną finlandie że nie ma mocnych nie potrzebuje reklamy żadna firma z busami nie podskoczy na finie kierowcy mają stałą pensie i negocjacja cen nie ma wpływu na wypłaty a w innych firmach płacą od km. za postoje nic nie dostają a u nas kierowcy mają płacone nawet jak stoją w weekend na finie.kierowca bez doświadczenia w naszej firmie ma tyle samo co inni nikt uczonym się nie urodził każdemu dajemy szansę mamy paru co przyszło bez doświadczenia i pracują do dziś ale zawsze znajdzie się ktoś taki co mu nic nie pasuje

szofer

no długi mioł jak każdo inno firma ale to było kiedyś a co do aut to sami robicie w nich chlew i obora jak mosz w doma tak samo mosz w aucie a kto mo dbać o te auta właściciel firmy czy kierowca jak wom sie nie pedziało umyj auto to żeście jezdzili takimi (usunięte przez administratora)że kartofle szło na nich sadzić i to tysz mioł za wos szef te auta umyć pomyślcie zanim coś napiszecie a co do opon jakoś zawsze jak zjyżdżomy z trasy i opony som słabe to som wymieniane na poczekaniu a tak na marginesie jaki kierowca takie auto

Zostaw opinię o Silesia Cargo Trans - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silesia Cargo Trans