Wszystkie te opinie od drewniaka, jabłeka, piotlusia czy radka są zapewne próbą wybielania przez rodzinkę pracującą w tej firmie.
Faktycznie jest tak, że płaca jest mała w stosunku do ilości obowiązków. Radek pisze, że płaca około 2 tys to już coś, ale nie dodał, że ta stawka to zapewne BRUTTO jest, więc po odliczeniu wszystkich składek i podatków to nie za wiele zostaje, a nie słyszałem o propozycji wynagrodzenia tygodniowego zamiast miesięcznego przy takiej stawce.
Jak się tu pracuje, już wam piszę:
- praca na wczoraj lub na zaszły tydzień (zanim zaczniesz robić jeden wniosek, to dostaniesz już kolejne, lub informację, że ten który aktualnie robisz może poczekać i masz realizować inny, a za godzinę sytuacja się powtarza),
- wieczny stres (jak się nie uodpornisz na nerwowość szefa, który przeklina i używa inwektyw pod twoim adresem, to się tam nie pchaj. Cywilizacja - mam tu na myśli standardy obowiązujące w Europie - omija tą firmę szerokim łukiem, zapewne przez góry Ural (syberia - Rosja)),
- twoje zadania planuje ci boss lub kierownik (szczegóły już opisałem wyżej),
- twoje pomysły trafiają do bardzo głębokiej zamrażarki (czyli nigdy nie będą realizowane),
- jeżeli szykuje ci się praca z nadgodzinami, to musisz walczyć o ich odbiór, bo dodatkowe wynagrodzenie jest niemożliwe, a i stawka za nie jest przy niskich zarobkach żenująca, więc lepiej odebrać te godziny i mieć wolne na szukanie innej pracy,
- jeżeli prosisz o podwyżkę, to bardzo długo ci to zajmie, a rezultat jest taki, że przy dobrym humorze szefa zaproponuje ci 100-200 zł brutto. Szybciej znajdziesz sobie inną pracę :-)
- Na temat płacy, nie będę się już powielał.
Wszystkim tam pracującym życzę owocnych i szybkich sukcesów w znalezieniu sobie innej pracy :-). Ja już tak zrobiłem.