DB Schenker

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 37 ocen.

DB Schenker
3 37 6 1

Opinie o DB Schenker

kocica :)

Parę zdań o dziale Pepsico w Młochowie praca jak każda na magazynie szału nie ma ale ogólnie ludzie spoko atmosfera jest bardzo dobra można się dogadać nawet z kierownikami zmian.Nad wszystkimi procesami czuwa nie zastąpiony szef obsługi logistycznej Robert Dąbski dla którego nie liczy się zaangażowanie i serce włożone w prace tylko to czy jesteś za pewnym znanym klubem piłkarskim z warszawy nie będę tu wymieniał klubu żeby nie promować ale wiadomo o jaki klub chodzi i wtedy jak wpadniesz do gustu panu Robertowi masz jakieś szanse na rozwój w tym oddziale Pan Robert ma swoich pupili na których stawia, oni liżą mu jajca nawet jak ich cały tydzień nie myje bo jara się rozgrywkami swojego klubu.Jeśli nie masz wspólnego zdania z panem Robertem to nie zostaniesz nawet dostrzeżony jako pracownik który się stara i chce cos osiągnąć dlatego że przed tobą stoi mór złożony z pupilków którzy twardo liżą (usunięte przez administratora) w zamian za parasol ochronny pana Roberta

Paweł
@kocica :) 24.08.2018 06:36

ale bzdury !!!

Wittamina

Przyłączam się do negatywnych głosów dotyczących procesu rekrutacyjnego. Przede wszystkim brak informacji zwrotnej przez okres ponad dwóch tygodni od osób decyzyjnych, pomimo wielu próśb o kontakt itd. Ponadto uważam, że w ogłoszeniu specjalnie nie są podawane wszystkie wymagania dotyczące pracy na danym stanowisku, żeby zwiększyć liczbę potencjalnych kandydatów. Bardzo żałuję zmarnowanego czasu na udział w tej rekrutacji i odradzam wszystkim osobom DB Schenker, bo z całą pewnością nie jest to poważna firma, a mam porównanie z innymi.

!

Rekrutacja w biurze w Warszawie przeprowadzona nieprofesjonalnie.

mnx
@! 15.09.2018 20:32

Zgadzam się. Padają pytania, które nie powinny paść na rozmowie o pracę. Do tego brak informacji zwrotnej, która w dzisiejszych czasach jest już standardem. Poświęcasz kilka godzin swojego czasu, a nie usłyszysz nawet "dziękuję". Nie chcę wiedzieć jakimi standardami firma posługuje się na co dzień i na szczęście się nie dowiem...

anonymous

Witam, czy ktoś pracuje albo pracował na sranowisku kontroler stanów magazynowych? Proszę o informację na temat tego stanowiska

Katarzyna

@kocica :), rozumiem, że opinie o pracy, czy pracodawcy mogą być różne, jednak proszę żeby dodawane przez Ciebie wypowiedzi były bardziej powściągliwe. Należy pamiętać, że wypowiadacie się na forum publicznym, gdzie obowiązują podstawowe zasady kultury, również zamieszczenie danych osobowych, w których to w łatwy sposób można zidentyfikować daną osobę bez jej zgody jest karalne, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Katarzyna

@Qbik, dziękuję za Twoją aktywność na wątku i wyczerpującą odpowiedź. To bardzo dobra informacja, że firma organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kwalifikacje, zwłaszcza dla osób zaczynających swoją karierę zawodową. Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego! Zachęcam również inne osoby, które są zatrudnione, bądź były zatrudnione w firmie DB Schenker o opisanie aktualnej sytuacji panującej w tej firmie.

Katarzyna

@Qbik, możesz powiedzieć jak długo pracujesz, bądź pracowałeś w firmie DB Schenker? Czy pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę, jak wygląda okres próbny? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kwalifikacje? Napisałeś czego według Ciebie brakuje, a jakie są plusy, jakie zalety można wymienić tego pracodawcy?

Qbik
@Katarzyna 27.07.2018 09:14

@Katarzyna, praca tam zajęła mi 8 miesięcy, na więcej szkoda było mi czasu. Jeśli chodzi o zatrudnienie - najpierw okres próbny, potem najczęściej przez rok, dwa - czas określony i potem czas nieokreślony. Okres próbny wyglada jak w większości firm - na początku robisz najprostsze prace, na które starszym stażem kolegom szkoda czasu. To sie nazywa poznawanie firmy ;-) Szkolenie podnoszące kwalifikacje było jedno w czasie tych 8 miesięcy, fakt że wiedza zdobyta na tym szkoleniu przydaje się nie tylko w tej firmie. Plusy i zalety - terminowe wypłaty, wolontariat pracowniczy (fajna inicjatywa). Więcej plusów nie pamiętam :-)

Qbik

Rozmowa przedwstępna - pani prowadząca rekrutację mówi bardzo dużo na temat tego, że mój przyszły zespół jest dla firmy najważniejszy, że świetna atmosfera tam panuje, że ludzie w firmie i w zespole są zintegrowani i pomocni. Wystarczyło posiedzieć jeden dzień z tym zespołem, żeby zobaczyć, że to wszystko ściema. Grobowa atmosfera, ciasno, każdy obrabia swoją działkę i do domu, brak wsparcia. Lider zespołu ma zerowe pojęcie o zarządzaniu grupą ludzi. Szefa działu tak bardzo obchodzą jego pracownicy, że przez 3 miesiące nie znalazł czasu na ocenę pracowniczą. Niejasne wymagania dot. pracy, brak zakresu obowiązków na piśmie. Polecam na chwilę, jako przystanek - ale krótki. Benefity - szału nie ma: premia zależna od wyniku całej spółki, opieka medyczna i pakiet sportowy, maleńkie dopłaty pracodawcy, resztę pokrywa sam pracownik. Miejsce pracy - biuro główne w Warszawie, mieszczące się na dwóch piętrach w kompleksie hotelowo-konferencyjnym.

Katarzyna

@Afgan - mocne oskarżenia, masz na nie dowody? Może jednak zechcesz podzielić się bardziej merytoryczną opinią i opiszesz swoje doświadczenia z firmą DB Schenker? Zachęcam do dzielenia się opiniami o tym pracodawcy, pomoże to innym użytkownikom tego forum.

były wózkowy

nie polecam pracy na magazynie !!! Ograniczenie wózkowych do minimum bo szukają oszczędności !!!!!! giga kolejki do rozładunku !!! Zmiana Qubika i Dudusia to jakieś nieporozumienie ,pozjadali wszelkie rozumy !!!!!! Traktują ludzi strasznie,wyzysk straszny człowieka jak dla mnie. Myślę,że spokojnie można znaleść sobie inną pracę i lepszą w dzisiejszych czasach,jedyny plus u nich to wysoki socjal,nic po za tym.

Afgan
@były wózkowy 11.02.2018 17:59

Omijać szerokim łukiem!!! Banda łapówkarzy i (usunięte przez administratora) za biurkami!!!

Katarzyna

@Cezary DB Schenker to bardzo duża firma, rekrutują cały czas. Zerknij proszę na ich fanpage poświęcony karierze: https://www.facebook.com/DBSchenkerPLKariera/ a jeśli szukasz konkretnie oferty, to polecam ich stronę internetową i zakładkę kariera: https://www.dbschenker.com/pl-pl/kariery @nikt Z Twojego komentarza wynika, że nie ma żadnych pozytywów w pracy dla tej firmy. Czy tak jest? Nie dostrzegasz nic co mogłoby być na plus? @Magazynier oferty pracy dla DB Schenker znajdziesz tak jak już pisałam tutaj: https://www.dbschenker.com/pl-pl/kariery daj koniecznie znać czy aplikowałeś i jaki jest rezultat.

Magazynier

Kto wie o budzie nowego magazynu firmy Schenker w Moszna Parcela koło Pruszkowa? Takie chodzą plotki. To się buduje, ale podobno już jest rekrutacja. Jak płacowo wyglądają stanowiska na wózkowego, interwencję, czy ktk i na jakich warunkach? Pozdrawiam

nikt
@Magazynier 20.04.2018 09:23

a skąd takie info ,że Schenker buduje tam magazyn?Zarobki kiepskie robota w nocy to porażka ...bez wytchnienia ...ludzie rządzący dbający tylko i wyłącznie o swój interes pracownik magazynu traktowany jak (usunięte przez administratora) ,popychadło

piopio

zależy w jakim oddziale czekasz na rozładunek niestety u warszawiaków tak jest przyjedz do Zielonej Góry maks do godziny rozładowany!

Kierownik
@piopio 22.01.2010 10:43

Tylko do 71 przyjeżdża średnio 15 aut a do 86?

Cezary

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników i na jakich?

Katarzyna

Firma DB Schenker stara się aktywnie pozyskiwać nowych pracowników o czym świadczyć może ich obecność na targach pracy, a także bardzo duża ilość ogłoszeń o pracę znajdowanych na portalach związanych z pracą w internecie. @anonymous Co dokładnie było bardzo słabe? Czy masz na myśli telefon kontaktowy w sprawach rekrutacyjnych? @były wózkowy dziękuję za obszerną opinię jednak przypominam, że udostepnianie na tym forum danych osobowych pracowników- w tym przypadku pseudonimów łamie regulamin korzystania z serwisu.

anonymous

Bardzo słabe.Nie ma telefonu aby sie z kimkolwiek skontaktowac.Odradzam.

Remiks

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutacje? Warto aplikować, słyszałem sporo dobrego.

kociak

Witam Wszystkich chcących zasięgnąć opini o firmie Schenker! mówi się że jesto to renomowana firma jednak tak jest tylko z zewnątrz bo niekt nie interesuje sie pracą kierowców , którzy nie mają gdzie zaparkować swoich firmowych aut a wolny plac leży odłogiem, kolejna sprawa kierowcy liniowi czekają po kilka godzin na rozładunek a mówi się o szybkości pracy/dostaw tylko czyim kosztem.Wymogi są coraz większe a zarobki coraz mniejsze! Tak wygląda praca w firmie Schenker!

per
@kociak 15.01.2010 18:35

Pytanie KOCIAK dlaczego tak jest ? może dla tego że w firmie brak dobrych płac brak premii za wykonywaną prace brak poważnych ludzi na stanowiskach chociaż może i nie bo co może brygadzista na zmianie ? odpowiadam już ( NIC) tak włąśnie nic nie może dlaczego ? bo co ma powiedzieć pracownikowi zostaniesz zwolniony czy może ucinam Ci 20% premii uznaniowej której nie ma pracownicy robią co chcą nic nie można zabrać więc tak wygląda praca podwyżki dla pracowników to jakaś masakra brak ludzi (wózkowych) tylko dla tego że nie potrafią zapłacić dobrych pieniędzy .. a tak poza tym to praca na magazynie nie jest taka zła atmosfera też spoko zależy w sumie w jakim oddziale

anonymous

Pozdrawiam Glowe u przewoznika Polcia BILI

Sławomir

Trafiłem do firmy ,która robiła prace remontowe w firmie DB Schenker,niestety ta firma zatrudniała pracowników na czarno bez umów o pracę i zezwoleń wymaganych dla pracowników ze wschodu i nie płaciła należnych pieniędzy za wykonaną pracę.Firmę DB Schenker nie interesowało czy pracownicy pracują legalnie w Polsce,czy nie jest łamane prawo,czy pracownicy są zatrudnieni,czy posiadają umowy o pracę,czy posiadają stosowne kwalifikacje zawodowe do wykonywanych prac,które to pozostawiały bardzo wiele do życzenia. Ale pani dyrektor widziała w tym swój interes a nie dobre imię firmy DB Schenker.

Roma

NIE POLECAM! Ubiegam się o pracę w DB Schenker byłam na spotkaniu - spotkanie jak do pracy w Wersalu, a tak na prawdę do do kitu firma, umawiają się i nie oddzwaniają. Są bardzo niesolidni i zarozumiali a jeszcze słyszę tu, że nie płacą?

Kadafi
@Roma 16.10.2017 10:32

Nie oddzwaniają bo etat czeka na kogoś z rodziny a ogłoszenie proforma. Musiało się ukazać....

Jesteś cenny dla firmy

Jedno wielkie nieporozumienie, korporacyjne zakazane mordy.

Braknicku

Ex pracownik biura mlochow, ogólnie nie polecam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od góry do dołu, nikt nic nie wie, nikt nie zwraca uwagi na wymogi klientów dzięki temu siedzi się i robi robotę za innych po nocach. Ogólnie rzecz biorąc było to najbardziej niezorgaizowe miejsce w jakim pracowałem. Co do ludzi to ciężko określić w większości bardzo przyjemni ale na dobrą sprawę nie wiem jak ta firma funkcjonuje kiedy każdy robi wszystko a pracy nie ubywa wręcz przeciwnie. Prace polecam dla osób bez ambicji które lubią robienie tego samego po 10h dziennie do porzygu. Kasa bardzo marna, 1900 netto na um o pracę, ludzie na zleceniu maja ponad 500zl wiecej. Drodzy kierowcy apel do was, zacznijcie robić robotę za którą wam płacą bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi strzela kiedy trzeba po was wszystko ogarniać.

Oxide05

Pracuje ktoś w dziale IT i może coś na ten temat powiedzieć ?

SCHENKER MŁOCHÓW

SCHENKER MŁOCHÓW TO LIPA, DŁUGO SIĘ CZEKA NA ROZŁADUNEK, A OCHRONA KTÓRA TAM PRACUJE TO WYGLĄDA JAK JAKIEŚ LUMPY Z ŁAPANKI POD MONOPOLEM.

Malami

Witam, szukam podwykonawców firmy schenker a mianowicie tych którzy zostali perfidnie wykorzystani przez ta firmę, nie wypłacono im pieniędzy itp. Jeśli sa pracownicy którzy zostali oszukani w jakikolwiek sposób przez ta firme (a posiadam wiadomości na ten temat) proszę o kontakt : malami92@interia.pl

nie polecam

Ja nie polecam pracy w oddziale w Siedlcach, zostałem oszukany i nie wypłacono mi pieniędzy za pracę.

Grabobar

Proszę o informacje jak wyglada dział sprzedażowyw warszawaie? obecnie zatrudniają na stanowisko średniego szczebla kierowniczego.Może ma ktoś doświadczenie, którym mógłby sie podzielić?

Poszukujący pracy

Znalazłem ofertę pracy w tej firmie w Rybniku, proszę o opinię na temat tej firmy, jak się pracuje po ile godzin dziennie (w tej chwili pracuję po 12h 7dni w tygodniu:/ i chciałbym normalna pracę), jakie są stawki wynagrodzenia dla informatyków?

kociak

Nie wiem jak jest na innych bazach ale w warszawie jest masakra. Czy nie można przyjąć więcej wóżkowych żeby to szło szybciej tylko takie gadanie że tak musi być. Paranoja

Zostaw opinię o DB Schenker - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DB Schenker