LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 164 ocen.

Opinie o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

komisjoner(2004-2006)

Witam Pracowałem w CD w Gliwicach jakieś 11 lat temu przez 2,5 roku. Bardzo miło wspominam atmosferę i współpracowników na magazynie. Z osób zarządzających pamiętam pana Piotra Szołtysika który był zawsze fair wobec ludzi. Drugi pan Irek Kryś czasami wyżej srał ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miał ale też nie mogę mu niczego złego zarzucić. Kierownikiem był wówczas niejaki Odziomek kawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i skur... No ale to moja opinia. Pamiętam że przychodziło się na 6:00 a wychodziło jak się całe zamówienie złożyło. Jeżdzący wózkami widłowymi też siedzieli aż rampy rozwieźli. Powiedzcie jakie teraz są zarobki w CD. Czy jest ktoś z komisjonerów lub z wózków widłowych kto pracował w latach 2004-2006 ? Ile teraz zarabiacie po tych 13 latach pracy ? Pozdrawiam rocznik 2004-2006 :) LIDL CONNECTING PEOPLE :)

kika
@komisjoner(2004-2006) 04.09.2017 22:09

hej ja pracowalam jako komisjoner i nigdy nienazekalam na tom prace zrobilam blad ze przeszlam na sklep zaluje a zaropki w lidlu som bardzo dobre

aga

Zaproponowano mi pracę na stanowisku utylizacji, proszę napiszcie na czym ta praca polega.

kajtek
@Łysy 26.11.2017 20:38

Dokładnie tak tam jest, jak za często zgłaszasz że musisz wyjść po 8h to straszą zwolnieniem !!! traktują ludzi jak śmieci!

Agnieszka

@Zdruzgotana zapoznawałaś się z regulaminem forum: https://www.gowork.pl/regulamin zanim napisałaś ten komentarz? Bo każdy użytkownik ma taki obowiązek. I tam jest informacja o tym, że nikt na forum nie może nikogo obrażać. A TY to robisz, dlatego Twój wpis zgłaszam aminowi forum. Opinię na temat LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne, niekoniecznie pozytywną, można napisać nie łamiąc regulaminu.

Szukasz pracy?

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne?

Marko

LiDL jako LIDL w sam sobie jest ok bo faktycznie produkty nie są najgorsze ale obsługa akurat tu chodzi o panią kierownik w Lidlu w Gliwicach jest na poziomie krytycznym. Na zapytanie o produkt gdzie się znajduje odpowiedź była jak do jakiegoś śmiecia. Mam 40 lat i nie pozwole sobie na takie traktowanie jakiejś guwniary. Dowiem się więcej na temat tej Pani i napewno nie podaruje

Niko
@Marko 29.01.2018 13:45

Do centrali skontaktuj sie z centrala na temat tej kierowniczki

Agnieszka

@Marko forum służy głównie dzieleniu między pracownikami swoimi opiniami o firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne jako pracodawcy. Nie jest to miejsce na uwagi konsumencie. Najlepiej takie sytuacje wyjaśniaj od razu na miejscu.

Agnieszka

@Kazukashi to już świadczy o tych osobach, że niepoważnie podejmują się pracy i po 3 dniach rezygnują. @Jezus... Naprawdę Jezus... w całym roku nie ma jakiś zniżek na zakupy w Lidlu? I co to są za bony? Jakiej wielkości jest ten podatek od bonu?

Bydgoszczanin

Jest w Bydgoszczy takie ogłoszenie - Pracownik Magazynu - Komisjoner OW. I podana płaca na początek od 3400 brutto. Czy to prawda faktycznie tyle można dostać. I drugie pytanie czy trzeba wyjeżdzać na szkolenie czy będzie ono na miejscu? Nic w ogłoszeniu o tym nie pisze.

Jezus... Naprawdę Jezus...
@Seba 11.10.2017 00:15

Socjal;>??? Czy prócz bonów na święta do lidla od których jest odprowadzany podatek z wypłaty pracownika coś jest !? Reszty brak... tzn wczasy pod gruszą itd... Socjal w lidlu to kłamstwo...

Agnieszka

@franek nie obrażaj nikogo na forum, bo to m.in. łamanie regulaminu, który tu obowiązuje: https://www.gowork.pl/regulamin Czyli @Seba jeżeli chodzi o benefity to trochę tego jest. A czy każdy przychodzący do pracy nowy pracownik dostaje umowę o pracę?

Kazukashi
@Agnieszka 24.11.2017 12:33

No już dostaje umowę ... po czym przychodzi 3 dni i nawet nie wypowiada umowy po czym wychodzi i nigdy nie wraca xd A co do ludzi z rodzinami? Pomysł na pracę 8h w tym magazynie to głupi pomysł... za to są tam zwolnienia xd zaczarowany świat lidla trolololololoo

stolik

jak wygladaja dni pracy? ile zmian,godziny pracy itp. chodzi o lidl i magazynier na owocach i warzywach.

Głuchy ziom
@stolik 24.11.2017 20:55

Pracujesz od 17 do końca... Tzn w teorii 13 godzin możesz nawet ale jak przydusi to kierownicy sprawią że do 6 rano xd taka to zabawa w lidlu he he

Bydgoszczanin

Dzięki Seba. Ogólnie zmiany jak wyglądają, ile ich jest i jak to wypada? Myślałem, że to system tradycyjny 6-14-22. I czy te zamówienia to każdy ma swoją listę co ma przygotować czy jakaś grupa ludzi robi to samo, taka powiedzmy praca w grupie?

Lukaty

Witam.Pracuje w irlandii jako kierowca dla lidla .jazda + rozladunek.średnio 10h.z dieta wychodzi 16€/h.nocki albo dzień. Na zmiane.placa dobrze ale musze zjechać do Polski .Interesuje mnie praca dla Lidla Gliwice albo Będzin. Ma ktoś wiedzę jakie to firmy przewoza na terenie śląska?Chętnie zamienię się z kimś.Z góry dzięki.

Agnieszka

Według wywiadu (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7234,wywiad-anna-biskup) w Polsce zarabia się więcej niż w innych sklepach spożywczych. Czy ktoś mógłby się do tego odnieść? Warunki oczywiście zależą od miasta. Zatem aktualni pracownicy Lidla wypowiedzcie się na ten temat.

Erl

Witam Czy w grodkowie jest system 3 zmianowy? 6:14/14:22/22:6 ? I jak wypada w weekendy, co ktory weekend sie pracuje i w jakie wtedy godziny pracy. Czy jest tam na miejscu jakis dzial kadr aby osobiscie popytac. Bardzo prosze o wszelkie odpowiedzi oraz zycze wiele zyzczliwosci ,wytrwalosci ijak najmnoej chamstwa a wtedy taki zespol bedzie mega silnym filarem calej niemieckiej machiny. Pozdrawiam :-)

Erl

Witam Czy w grodkowie jest system 3 zmianowy? 6:14/14:22/22:6 ? I jak wypada w weekendy, co ktory weekend sie pracuje i w jakie wtedy godziny pracy. Czy jest tam na miejscu jakis dzial kadr aby osobiscie popytac. Bardzo prosze o wszelkie odpowiedzi oraz zycze wiele zyzczliwosci ,wytrwalosci ijak najmnoej chamstwa a wtedy taki zespol bedzie mega silnym filarem calej niemieckiej machiny. Pozdrawiam :-)

Paweł

Witam. Niech ktoś napiszę jakie zarobki sa na magazynie ale napiszcie prawdę i ile tak naprawdę pracuje sie godzin dziennie. Chcę się zatrudnić w lidlu w Gródkowie.

JANUSZ bIZNESU
@Paweł 16.05.2017 11:25

nie pracujesz 8 godzin bo OD 6 DO 15 w soboty i niedziele wolne w tygodniu kilka dni 5 dni robisz 4 dni wolnego np 1530zł na rękę

grzegorz

Witam ostatnio odwiedziłem magazyn lidla w gliwicach jako kierowca.Obsługa niemiła chamska brak pracownikow do rozładunku towaru.Kierownik po zwróceniu uwagi zatrzymał dokumenty po rozładunku na 2 godziny aby nauczyć kierowce że niewolno krytykować pracy jego podwładnych.Sprawe kieruje do siedziby głównej lidla może coś sie zmieni w stosunku do zachowania wobec kierowców.

Ciekawski

Jak wyglada praca na magazynie na Gutenberga w Gliwicach?

Agnieszka

@Jo Anna, zachęcam do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy na stronie LIDL POLSKA - http://kariera.lidl.pl/cps/rde/SID-717FF22D-069706D0/career_lidl_pl/hs.xsl/jobsearch.htm#

Adamwb

Aplikuje na stanowisko kierownik sekcji na magazynie. Czy ktoś przybliży mi jak wygląda praca na tym stanowisku w praktyce a nie w ofercie. Proszę również o jakieś informacje o zarobkach. Może ktoś też przechodził rekrutację na to stanowisko ?

Anita

Przyjmują do CD w gliwicach? Jak tak to na jakie stanowiska i jak wygląda płaca+ atmosfera w pracy.. warto?:)

ooola

bylam na rozmowe jako komisjoner w grodkowie, od kwietnia szkolenia w tarnowie , od polowy maja praca juz w grodkowie ale niestety zaplaca za to dopiero w czerwcu wiec 2 miesiace bez kasy.. pensje fajnie brzmialy np na umowe o prace po 3 latach wyciagnie sie 3 tysiace ale nie wiem czy netto mial na mysli czy brutto.. ogiolnie brzmialo ladnie ale wiem ze tak nie bedzie.

HJKRETKA

NAJGORSZY LIDL JEST CHYBA W GLIWICACH BRAK CAŁKOWITEJ KOORDYNACJI DZIAŁAŃ OSOBY NA PRZYJĘCIU TOWARU CAŁKOWITY BRAK PROFESJONALIZMY A DO TEGO STRASZNIE OPRYSKLIWE I NIEDOSTĘPNE PANOWIE Z DALEKA OD TEGO CENTRUM PRZESTOJE DO ROZŁADUNKU PO 10 GODZIN TO NORMA NIE POLECAM.

kris

Witam pracuje w CD Biedronka jestem operatorem GD wózek boczny na magazynie pracuje 6 lat ,od 4 lat jestem operatorem,moja podstawa to 2850 brutto .Proszę napiszcie coś o zarobkach operatorów GD w Lidlu

Jo Anna

Interesuje mnie praca w centrum dystrybucyjnym w Bydgoszczy może być biurowa i magazyn lub inna możliwa w firmie, którą wykonują kobiety? Jakie stanowiska są w ogóle aktualnie dostępne ? proszę o odp ponieważ mam zamiar złożyć CV lecz nie wiem na jakie aplikować stanowiska.... Pozdrawiam

Jo Anna
@Szymi 01.03.2017 22:14

Ok,dzięki bo na stronie nic nie podają na Bydgoszcz aktualnego ;-) pracujesz CD ? jaka atmosfera, zarobki, itp.?

Spokojny człowiek

Sporo osób aplikuje do nowego CD w psarach (śląskie). Taka mała rada, dla wszystkich, jezeli wam proponują stawkę to nie bójcie sie powalczyć o większa juz na starcie. W DE pracodawca ma podstawowa stawkę godzinowa na dane stanowisko, ale ilu jest pracowników na tym samym stanowisku to każdy ma inną stawkę, ze względu na świadomość własnej wartości. Niemiec sie ceni, pilnuje swojego czasu pracy, ale tez pracuje systematycznie. Kiedy Polacy uświadomią sobie, ze praca którą wykonują jest taka sama na zachodzie, ceny w Polsce jedynie o ~10%niższe , a zarobki juz prawie 4 razy mniejsze, i sami zaczną walczyć o swój byt? Ale nie kłótniami i strajkami, a po prostu wywalczeniem sobie lepszych stawek. P.S. A do całego kierownictwa które byc moze to czyta. Jezeli jestes Polakiem, ktory wykorzystuje polskiego pracownika, to nie tylko jestes bezwartościowym człowiekiem, ale swoim przyszłym potomkom szykujesz biedę, a państwo które powinno sie rozwijać, upada, bo obywatela wykorzystujesz na zlecenie obcego inwestora. Pozdrawiam

KLIDLDE
@Spokojny człowiek 23.02.2017 10:07

Witam.Pracuje w Niemczech na Lidlu jako komisjonier na chlodni juz rok i nie ma tak korolowo.130 h umowa stala stawka do reki jakies 1300euro brutto.Ale pracuje sie po 9 10 h i to codziennie te nadgodziny .Normy musza byc utrzymane 380 opakowan na godzine ...tak więc Niemiec szanuje sobie prace ale.tylko.ten.z biura ktory przychodzi na 9 a wychodzo o 12.wielce zmeczony:) Pozdrawiam

Niki

Jakie zarobki w CD ma pracownik administracji na 3/4etatu?

gruz

Stoi ten magazyn już czy jeszcze budują. Na google street oczywiście stare zdjęcia, a dojście z przystanku raczej cięzkie

nnnnnnnnn
@gruz 10.02.2017 16:45

magazyn koło będzina -psary juz stoi -

Carla

Czy ktoś wie jakie są zarobki w lidlu na stanowisku kierownika sekcji? I czy ciężko się dostać?

Janek

Masz powyżej napisane. Na szkolenia mieli już od połowy stycznia ruszać.

Zostaw opinię o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne