LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Gliwice, Pszczyńska 89

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 165 ocen.

LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne
3 165 6 1

Opinie o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne

Adam

Takie centrum dystrybucyjne ma jakiś dzisł rozliczeń faktur lub ksiegowosć bo szukam pracy

Agnieszka

@Angel:), dziękuję bardzo za Twoją wyczerpującą odpowiedź. Myślę, że pomoże ona wielu osobom szukającym tutaj opinii o pracodawcy, którzy myślą zaaplikować. Możesz jeszcze powiedzieć czy jest możliwość otrzymania przez pracowników kart rabatowych, dzięki którym są uprawnieni do specjalnych zniżek w miejscu pracy? Jaka jest atmosfera i relacje z przełożonymi?

Były alko

Alkoholików trzymacie na ow

Agnieszka

Możecie powiedzieć coś o pracy na stanowisku pracownik sklepu - niepełny etat? Pojawiła się taka oferta pracy w Gliwicach. Na podstawie jakiej umowy się pracuje. Czy w związku z tym, że praca nie jest w pełnym etacie przysługują pracownikowi również benefity pozapłacowe, pakiet świadczeń socjalnych? Jak wygląda system czasu pracy, czy grafik można dopasować do swoich potrzeb?

Angel:)
@Agnieszka 14.08.2018 07:18

Zazwyczaj jest tak że pracujesz po 8 godzin, czyli około 16 dni w miesiącu. Na więcej dni nie można Cię zaplanować w grafiku. Zdarza się że trzeba zostać po pracy.. To jest zależne od dnia i organizacji pracy osoby prowadzącej zmianę. Nadgodziny które uznierasz są wydawane w inne dni. Ale na zbieranie nadgodzin masz 3 miesiące. Chyba że masz nadgodziny a nie ma ruchu na sklepie wtedy możesz iść do domu. Jeśli menadżer nie zdąży Ci wydać nadgodzin w 3 miesiące to wtedy Wypłacają. Więc lepiej od razu po zakończonym Szkoleniu zagadać o pełny etat. Bo wychodzi na to samo a przynajmniej lata pracy lecą 100%. Jesli chodzi o benefity, bony, pakiety socjalne to wszyscy są traktowani równo. Jedynie bony na święta są o połowę mniejsze dla osób zatrudnionych w październiku. Jeśli chodzi o grafik, kwestia dogadania się z menadżerem. Ale musisz wziąść pod uwagę że każdy ma jakieś życzenia.. I czasem trudno wszystkich pogodzić. Mam nadzieję że troch pomogłam':)

Aga

Witam. Jak na chwilę obecną deklarują się zarobki na magazynie w cd bedzin? Mniej więcej ile się dostaje na start? Jest jakaś norma do zrobienia? Jakaś premia? Chodzi dokładnie o Komisjonowanie towaru? Jestem pickerem od 6lat.. Pracuje u konkurencji i Rozważam zmianę firmy...

Agnieszka

@Nejmar, możesz wypowiedzieć się w sposób bardziej konkretny? Forum jest miejscem do pozostawienia opinii na temat danego pracodawcy, a Twój komentarz niewiele wnosi do dyskusji. Wnioskuję, że pracujesz w firmie, czy możesz opisać swoje doświadczenia z nią związane? Czy polecasz to miejsce innym?

Nejmar

Dziwi mnie dlaczego alkohlik karakan z krzywym nosem zwanym hajerem przyszedł do pracy pijany śmierdzący alkoholem i został odesłany na 5 cio dniowy urlop kierownicy spisali sie na piątke

Agnieszka

@Ab, wspominasz, że w firmie stale są prowadzone rekrutacje, ale nie ma chętnych, z czego to wynika? Czy w firmie występuje duża rotacja? Jakie są obecnie warunki zatrudnienia? Czy praca jest zmianowa? Czy osoby niepełnosprawne także mogą liczyć na zatrudnienie?

Zainteresowana

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje?

Ab
@Zainteresowana 24.04.2018 11:20

Non.top i ciągle brak chętnych

komisjoner(2004-2006)

Witam Pracowałem w CD w Gliwicach jakieś 11 lat temu przez 2,5 roku. Bardzo miło wspominam atmosferę i współpracowników na magazynie. Z osób zarządzających pamiętam pana Piotra Szołtysika który był zawsze fair wobec ludzi. Drugi pan Irek Kryś czasami wyżej srał ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] miał ale też nie mogę mu niczego złego zarzucić. Kierownikiem był wówczas niejaki Odziomek kawa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i skur... No ale to moja opinia. Pamiętam że przychodziło się na 6:00 a wychodziło jak się całe zamówienie złożyło. Jeżdzący wózkami widłowymi też siedzieli aż rampy rozwieźli. Powiedzcie jakie teraz są zarobki w CD. Czy jest ktoś z komisjonerów lub z wózków widłowych kto pracował w latach 2004-2006 ? Ile teraz zarabiacie po tych 13 latach pracy ? Pozdrawiam rocznik 2004-2006 :) LIDL CONNECTING PEOPLE :)

kika
@komisjoner(2004-2006) 04.09.2017 22:09

hej ja pracowalam jako komisjoner i nigdy nienazekalam na tom prace zrobilam blad ze przeszlam na sklep zaluje a zaropki w lidlu som bardzo dobre

aga

Zaproponowano mi pracę na stanowisku utylizacji, proszę napiszcie na czym ta praca polega.

Łysy
@aga 22.10.2017 19:02

Pracuj od 8 h do 13h . Jak masz z tym problem to do widzenia. Jak robisz za wolno to do widzenia. Jak jesteś jak niewolnik to jest idealne i witamy na pokładzie :*

kajtek
@Łysy 26.11.2017 20:38

Dokładnie tak tam jest, jak za często zgłaszasz że musisz wyjść po 8h to straszą zwolnieniem !!! traktują ludzi jak śmieci!

Agnieszka

@Zdruzgotana zapoznawałaś się z regulaminem forum: https://www.gowork.pl/regulamin zanim napisałaś ten komentarz? Bo każdy użytkownik ma taki obowiązek. I tam jest informacja o tym, że nikt na forum nie może nikogo obrażać. A TY to robisz, dlatego Twój wpis zgłaszam aminowi forum. Opinię na temat LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne, niekoniecznie pozytywną, można napisać nie łamiąc regulaminu.

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz ważniejszą rolę. A jak to wygląda w LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne?

Marko

LiDL jako LIDL w sam sobie jest ok bo faktycznie produkty nie są najgorsze ale obsługa akurat tu chodzi o panią kierownik w Lidlu w Gliwicach jest na poziomie krytycznym. Na zapytanie o produkt gdzie się znajduje odpowiedź była jak do jakiegoś śmiecia. Mam 40 lat i nie pozwole sobie na takie traktowanie jakiejś guwniary. Dowiem się więcej na temat tej Pani i napewno nie podaruje

Niko
@Marko 29.01.2018 13:45

Do centrali skontaktuj sie z centrala na temat tej kierowniczki

Agnieszka

@Marko forum służy głównie dzieleniu między pracownikami swoimi opiniami o firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne jako pracodawcy. Nie jest to miejsce na uwagi konsumencie. Najlepiej takie sytuacje wyjaśniaj od razu na miejscu.

Agnieszka

@Kazukashi to już świadczy o tych osobach, że niepoważnie podejmują się pracy i po 3 dniach rezygnują. @Jezus... Naprawdę Jezus... w całym roku nie ma jakiś zniżek na zakupy w Lidlu? I co to są za bony? Jakiej wielkości jest ten podatek od bonu?

Bydgoszczanin

Jest w Bydgoszczy takie ogłoszenie - Pracownik Magazynu - Komisjoner OW. I podana płaca na początek od 3400 brutto. Czy to prawda faktycznie tyle można dostać. I drugie pytanie czy trzeba wyjeżdzać na szkolenie czy będzie ono na miejscu? Nic w ogłoszeniu o tym nie pisze.

Seba
@Bydgoszczanin 29.09.2017 18:56

Cześć, w odpowiedzi na twoje pytanie, ja pracuję na OW ( Owoce Warzywa) w CD Stryków. Praca dla wytrwałych i silnych chłopaków. Warzywniaki wiedzą o co chodzi. ;) Kasa ok tak jak piszą tak jest. Na 3 umowie masz 4 kanty brutto z tego co się orientuję, ale nie wiem ile teraz się do 3 sztufy dochodzi. Szkolenie w magazynie bez wyjazdów. Praca od 17 ( przynajmniej u mnie) do .. zwycięstwa, nie skompletujemy zamówień to nie wyjdziemy, ale jak nasz BUBUŚ ma dobre serce to nawet nadgodziny wypłaci. Socjal ok moim zdaniem. Medicover allianz multisport jakieś bony na święta także standard, ale jest. Jak masz chęć do pracy to dasz radę.

Jezus... Naprawdę Jezus...
@Seba 11.10.2017 00:15

Socjal;>??? Czy prócz bonów na święta do lidla od których jest odprowadzany podatek z wypłaty pracownika coś jest !? Reszty brak... tzn wczasy pod gruszą itd... Socjal w lidlu to kłamstwo...

Agnieszka

@franek nie obrażaj nikogo na forum, bo to m.in. łamanie regulaminu, który tu obowiązuje: https://www.gowork.pl/regulamin Czyli @Seba jeżeli chodzi o benefity to trochę tego jest. A czy każdy przychodzący do pracy nowy pracownik dostaje umowę o pracę?

Kazukashi
@Agnieszka 24.11.2017 12:33

No już dostaje umowę ... po czym przychodzi 3 dni i nawet nie wypowiada umowy po czym wychodzi i nigdy nie wraca xd A co do ludzi z rodzinami? Pomysł na pracę 8h w tym magazynie to głupi pomysł... za to są tam zwolnienia xd zaczarowany świat lidla trolololololoo

stolik

jak wygladaja dni pracy? ile zmian,godziny pracy itp. chodzi o lidl i magazynier na owocach i warzywach.

Głuchy ziom
@stolik 24.11.2017 20:55

Pracujesz od 17 do końca... Tzn w teorii 13 godzin możesz nawet ale jak przydusi to kierownicy sprawią że do 6 rano xd taka to zabawa w lidlu he he

Bydgoszczanin

Dzięki Seba. Ogólnie zmiany jak wyglądają, ile ich jest i jak to wypada? Myślałem, że to system tradycyjny 6-14-22. I czy te zamówienia to każdy ma swoją listę co ma przygotować czy jakaś grupa ludzi robi to samo, taka powiedzmy praca w grupie?

Lukaty

Witam.Pracuje w irlandii jako kierowca dla lidla .jazda + rozladunek.średnio 10h.z dieta wychodzi 16€/h.nocki albo dzień. Na zmiane.placa dobrze ale musze zjechać do Polski .Interesuje mnie praca dla Lidla Gliwice albo Będzin. Ma ktoś wiedzę jakie to firmy przewoza na terenie śląska?Chętnie zamienię się z kimś.Z góry dzięki.

Agnieszka

Według wywiadu (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,7234,wywiad-anna-biskup) w Polsce zarabia się więcej niż w innych sklepach spożywczych. Czy ktoś mógłby się do tego odnieść? Warunki oczywiście zależą od miasta. Zatem aktualni pracownicy Lidla wypowiedzcie się na ten temat.

Erl

Witam Czy w grodkowie jest system 3 zmianowy? 6:14/14:22/22:6 ? I jak wypada w weekendy, co ktory weekend sie pracuje i w jakie wtedy godziny pracy. Czy jest tam na miejscu jakis dzial kadr aby osobiscie popytac. Bardzo prosze o wszelkie odpowiedzi oraz zycze wiele zyzczliwosci ,wytrwalosci ijak najmnoej chamstwa a wtedy taki zespol bedzie mega silnym filarem calej niemieckiej machiny. Pozdrawiam :-)

Erl

Witam Czy w grodkowie jest system 3 zmianowy? 6:14/14:22/22:6 ? I jak wypada w weekendy, co ktory weekend sie pracuje i w jakie wtedy godziny pracy. Czy jest tam na miejscu jakis dzial kadr aby osobiscie popytac. Bardzo prosze o wszelkie odpowiedzi oraz zycze wiele zyzczliwosci ,wytrwalosci ijak najmnoej chamstwa a wtedy taki zespol bedzie mega silnym filarem calej niemieckiej machiny. Pozdrawiam :-)

Paweł

Witam. Niech ktoś napiszę jakie zarobki sa na magazynie ale napiszcie prawdę i ile tak naprawdę pracuje sie godzin dziennie. Chcę się zatrudnić w lidlu w Gródkowie.

JANUSZ bIZNESU
@Paweł 16.05.2017 11:25

nie pracujesz 8 godzin bo OD 6 DO 15 w soboty i niedziele wolne w tygodniu kilka dni 5 dni robisz 4 dni wolnego np 1530zł na rękę

grzegorz

Witam ostatnio odwiedziłem magazyn lidla w gliwicach jako kierowca.Obsługa niemiła chamska brak pracownikow do rozładunku towaru.Kierownik po zwróceniu uwagi zatrzymał dokumenty po rozładunku na 2 godziny aby nauczyć kierowce że niewolno krytykować pracy jego podwładnych.Sprawe kieruje do siedziby głównej lidla może coś sie zmieni w stosunku do zachowania wobec kierowców.

Ciekawski

Jak wyglada praca na magazynie na Gutenberga w Gliwicach?

Agnieszka

@Jo Anna, zachęcam do zapoznania się z aktualnymi ofertami pracy na stronie LIDL POLSKA - http://kariera.lidl.pl/cps/rde/SID-717FF22D-069706D0/career_lidl_pl/hs.xsl/jobsearch.htm#

Adamwb

Aplikuje na stanowisko kierownik sekcji na magazynie. Czy ktoś przybliży mi jak wygląda praca na tym stanowisku w praktyce a nie w ofercie. Proszę również o jakieś informacje o zarobkach. Może ktoś też przechodził rekrutację na to stanowisko ?

Anita

Przyjmują do CD w gliwicach? Jak tak to na jakie stanowiska i jak wygląda płaca+ atmosfera w pracy.. warto?:)

Zostaw opinię o LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LIDL POLSKA-Centrum dystrybucyjne