Holbern

Wrocław

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 129 ocen.

Opinie o Holbern

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holbern

kierowca C + E

Praca kierowcy wywrotki transportującego buraki dla firmy HaGe w miejscowości Handelsleben jest bardzo ciężka i trwa 12 godzin w nocy czyli od 20.00 do 8.00 i za taką zmianę kierowca z Polski otrzymuje około 300 złotych więc to się kompletnie nie opłaca. Niemiec za taką pracę w nocy otrzymuje 600 złotych!!!!!!!!!!! Poza tymkierowcy w czasie wolnym od pracy tzn. w dzień śpią w kontenerach, mają wspólna łazienkę z 2 prysznicami i 2 wc na 20 kierowców i wspólną kuchnię z 4 palnikami na 20 kierowców!!! Poza tym ta kuchnia i ta łazienka jest 20 m od tych kontenerów, więc zimą na mrozie trzeba iść się kąpać i do wc, więc pomyślcie jak łatwo o przeziębienie lub poważniejszą chorobę jak się wykąpiecie i musicie wracać z łazienki do kontenera na mrozie!!! Poza tym pomyślcie jak ugotować obiad kiedy są tylko 4 palniki i 20 kierowców chce w tym samym czasie ugotować obiad!!! Uważajcie na tę firmę Bergermenn (poprzednia nazwa Holbern)!!!!!!!!!!!!!!! Po takiej kampanii buraczanej w Ha Ge(praca jest tylko do stycznia 2018r.!!! będzie się leczyć przez kolejne 2 miesiące a zarobicie w przeliczeniu na godzinę pracy około 30 złotych!!! Takie pieniądze zwykły kierowca C E z małym doświadczeniem zarabia już w Polsce!!!!

JOHNY

CO PRAWDA ZATRUDNIŁEM SIĘ U NIEMCA NIE PRZEZ FIRMĘ HOLBREN,JEDNAK WARTO POWIEDZIEĆ O TYM.PO ROZMOWIE Z SZEFEM DOSTAŁEM JASNĄ OFERTĘ 2100EURO NETTO,UMOWA WIDNIAŁA NA KWOTĘ 2100 ALE BRUTTO I TAK WYPŁACA KASĘ MAM 3 KLASĘ PODATKOWA I JESTEM KIEROWCĄ "PATELNI"WOŻĘ WSZYSTKO,NO PRAWIE WSZYSTKO.JEDNAK ZA TE PIENIĄDZE NIE MAM ZAMIARU ROBIĆ,DOSTAŁEM 1581 EURO.JEST PLUS PRACY JAKO KIEROWCA,PONIEWAŻ MASZ DOWÓD TWOJEJ PRACY - KARTA KIEROWCY-TO JEST JAK CZARNA SKRZYNKA W SAMOLOCIE WSZYSTKO REJESTRUJE.DLATEGO MOŻNA WALCZYĆ O NADGODZINY O SPANIE W CIĘŻARÓWCE (DIETY) ETC.DLATEGO NIE DAWAJMY SIĘ ROBIĆ W BAMBUKO,TRZYMAJMY SIĘ RAZEM.NIEMIEC LICZY NA TO ŻE MACHNIESZ RĘKĄ I NICZEGO NIE BĘDZIESZ SIĘ DOMAGAŁ A ON WEŻMIE KOLEJNEGO POLACZKA KTÓRY MACHNIE RĘKĄ.TAK NIE RÓBCIE.POZDRAWIAM

Dobra dusza

Teraz ta wspaniala firma nazywa sie Bergermann. Takze radze uwazac na tych cwaniaczkow!!!

Aneta

@KIJEWSKI.kiedy wystąpiła sytuacja, o której wspominasz? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jakie masz doświadczenia ze współpracy z Holbern.

KIJEWSKI.

Szanowni Koledzy.OSTRZEGAM przed holbernem .Brak profesjonalizmu to pikus.Teraz jada na beszczelego wysylaja do pracodawcy warunki musisz negocjować na miejscu wszysto holbern udaje jazabka i wracasz do domciu bez zwrotu kosztów albo zostajesz osiołkiem do roboty delikatnie zecz ujmując.Pozdrawiam KIJEWSKI.

hehe

Hej, wiecie jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz podstawy dorzucają premie, które miały zostać ostatnio przyznane. Bardzo mi zależy na tej kwestii. Z góry dziękuję za odpowiedź.

turek

Zrezygnowałem z rekrutacji w dawnym Holbern a obecnym Bergerman po pierwszym telefonie. Z tak bezczelnym traktowaniem kandydata nie spotkałem się nigdzie wcześniej. Rekruter o wszystko miał pretensje i wszystko co mówiłem poddawał w wątpliwość żeby zrobić mi łaskę i zaprosić na rozmowę w terminie jemu dogodnym. Dziękuję, postoję.

luis

A dalej Pan oferuje robote u Forstmana? Kiedyś dostałem od Pana oferte do niego a później na kampanie buraczaną i dobrze ,że nie zdecydowałem się pojechać bo koledzy szybko powracali.

luis

Czy holbern zmienił nazwe na bergern czy cos w tym rodzaju? A cefahrer to chyba odłam holberna bo widze ze podobne oferty

tret

Obecnie szukają ukraińców do pracy, to chyba wiele mówi.

Oferty Pracy

Sekretarka - j. Niemiecki - Wrocław Holbern sp. z o.o. 2016-04-14 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) Dla naszego Klienta poszukujemy młodej, dynamicznej osoby na stanowisko:Sekretarka z j. NiemieckimZakres obowiązków:-prowadzenie sekretariatu;- umawianie spotkań;- nadzór nad dokumentacją;- kontakt z klientami w j. niemieckim;- obsługa korespondencji;- sporządzanie dokumentów w j. polskim oraz niemieckim;Oczekiwania:- wykształcenie wyższe;- mile widziane pierwsze doświadczenie na stanowisku podobnym;- Biegła znajomość j. niem

Mr.
@Oferty Pracy 15.04.2016 10:14
Sekretarka - j. Niemiecki - Wrocław Holbern sp. z o.o....

Jak sie nie zna jezyka to sie nie pcha. Mi sprawdzili i wszystko bylo ok! Polecam!

Baron Jacek

Pojechałem do Anglii jako kierowca. Sprawdzili mi przez telefon język, coś tam gadu gadu, a w Anglii powiedzieli ze sori i narazie. Za wycieczkę dzięku gosciu, który mnie ogarnął super pracę. Pozdro

kierowca C+E

Firma spoko, rekruter spoko, wszystko spoko, tylko pracodawca nie placi, a rekruter nie odbiera

beblok
@kierowca C+E 14.04.2016 16:31
Firma spoko, rekruter spoko, wszystko spoko, tylko pracodawca nie placi, a rekruter nie odbiera

Możesz napisać kto był rekruterem? Wystarczy imie i pierwsza litera nazwiska

MIG

Robota, jak robota morze być. Mogloby byc lepiej no, ale nie jest zle. Pracowalem jako spawacz MiG, gdzie sam zalatwilem sobie prace, przeszlem przez ich agencje do innej roboty i bylo lepiej, niz jak znalazlem sobie sam. Osobiscie polecam

Seba

ja na kampani buraczanej i nie ma lipy, solidni sa

?
@Seba 14.04.2016 16:28
ja na kampani buraczanej i nie ma lipy, solidni sa

W jakiej miejscowości?Jechałeś jako kierowca bez doświadczenia?Jak sprawa wygląda z językiem?

?
@Seba 14.04.2016 16:28
ja na kampani buraczanej i nie ma lipy, solidni sa

Od kiedy w kwietniu jest kampania buraczana?

Adrianna

Pracuje jako kelnerka od 6 miesięcy i wcale nie zgadzam się z opinią powyżej, Pani Aleksandra bardzo miła i profesjonalna rekruterka. Pozdrowionka z Halle!!

Mr. Beautiful

Jest dobrze! Mam silna wole!

Jaro

Jezdze juz 4 miechy i wszystko się zgadza, a ten kolo co rekrutuje spoko gość !!!!

Tomek

Pierwsza firma w historii Polski, która placi na raty! Nowe profesjonalne podejscie na rynku pracy!

Igor
@Tomek 14.04.2016 16:24
Pierwsza firma w historii Polski, która placi na raty! Nowe profesjonalne podejscie na rynku pracy!

System ratalny jest w modzie

Matt
@Tomek 14.04.2016 16:24
Pierwsza firma w historii Polski, która placi na raty! Nowe profesjonalne podejscie na rynku pracy!

hmmm na raty , to super opcja, mozna rozlozyc sobie wydatki, to jest podejscie projektowe

Kasia

Ja pracuje dzięki tej firmie drugi rok i jestem zadowolona

Rudy

Firma na tyle dobra, ze szkoda tam nie pracowac

Misha

( usunięte przez administratora ) Ja mam super robote !!!

dzik

Witam jest ogłoszenie ,praca przy produkcji kiełbas dla masarza ,może ktoś wie za ile na godzinę i po ile godzin ,jak warunki na firmie i jakie mieszkania Pozdrawiam

jaaa

Tragiczna firma!!! Dostałam oferte, mialo byc wszystko pieknie... przyjazd na miejsce - Niemcy! Brak pralki, internetu, brak jedzenia!! (praca miała nam zapewnić)... Nie współpracujcie z tą firmą! Zeby sie do nich pozniej dodzwonic i wyjasniac swoje "problemy" które wyszły z dnia na dzień?! Nie ma opcji!!! A Pani Aleksandra która pozniej się mną zajmowała... kobieta bez kultury.

SERFER

też sie z tym niezgadzam firma jak najbardziej ok polecam byłem na stanowisku piaskarza jak sie ktoś zna na tym to wie o co chodzi a i zarobki ok i mieszkanie polecam tą firme z czystym sumieniem !!!POZDRAWIAM MARCO.

anonim

(usunięte przez administratora)

sztucznezeby

To sa oszusci.mialy byc nadgodziny dodatki i premie i niczego takiego nie ma.mial byc wymagany anguelski a ty co?tylko niemiecki jak sie okazalo.kreca i tylko na naciagaja fakty.

sztucznezeby

To sa oszusci.mialy byc nadgodziny dodatki i premie i niczego takiego nie ma.mial byc wymagany anguelski a ty co?tylko niemiecki jak sie okazalo.kreca i tylko na naciagaja fakty.

bazyl

to sa oszusci i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oferty Pracy

Kierowca Krajowy C+E - Holandia Holbern 2016-01-04 Żródło: Gowork.pl Tilburg ( ) Holbern -  jesteśmy międzynarodową agencją doradztwa personalnego, specjalizujemy się w rekrutacji pracowników średniego i wyższego szczebla. Współpracujemy z wieloma przedsiębiorstwami na terenie całej Europy. Kandydatom zdecydowanym na podjęcia pracy za granicą oferujemy bezpieczne zatrudnienie w sprawdzonych firmach, profesjonalną obsługę oraz wsparcie polskich konsultantów. Nasze usługi są bezpłatne dla kan

totolo
@Oferty Pracy 06.01.2016 12:14
Kierowca Krajowy C+E - Holandia Holbern 2016-01...

ja tez mam jechac do Frostmanna. Prosze o opinie kogos kto tam byl

darek
@totolo 06.01.2016 12:14
ja tez mam jechac do Frostmanna. Prosze o opinie kogos kto tam byl

jedziesz do FORSTMANN TRANSPORTE Werte bewegen wpółnocnej wesfali??????

Broki

Cześć kolego! Nie bardzo Ci pomogę, bo też dopiero po nowym roku zaczynam tam pracę. Jesli mozna wiedzieć to skąd wyjeżdżasz i kiedy?

gość

Wybieram się do pracy w firmie Forstmann po nowym roku, ale nie wiem komu wierzyć. Pojawiają się na tym forum sprzeczne opinie. Czy znajdzie się jakaś osoba, która opisze pracę u nich rzetelnie? Podajcie konkretne informacje na temat zarobków, warunków pracy i zakwaterowania. Czy rzeczywiście kierowcy bez doświadczenia mogą liczyć na szkolenie? Czy znajomość języka jest warunkiem koniecznym do podjęcia pracy? Proszę o ifo tel. 660034442 lub tutaj na forum

kwiatek

Dyektor handlowy wyjątkowo nieprofesjonalny i niekulturalny

mara

jeśli jesteś pracodawcą i zlecasz firmie rekrutacje to szkoda Twojego czasu. Firma nierzetelna, nie wywiązuje się z postanowień umowy , którą sama zaproponowała, przesyła nieprawdziwe informacje na temat terminu zatrudnienia pracowników.Zarząd firmy nieprofesjonalny i niegrzeczny, prezentujący w rozmowach telefonicznych agresywny styl.Gorąco nie polecam. Na kontakcie z Holbern można tylko stracić.

driver123

Ja jezdze od nich raz na pol roku do roznych firm. Lubie zmiany. teraz jez pojechalem i nie narzekam. Nie sa wstanie sprawdzic wszystkich firm. niestety nie ryzykujesz nie zarabiasz. tak to dziala.

driverek

WITAM KIERO JAKIE SĄ WARUNKI JAKO KIEROWCA C,E? W SZCZEGULNOŚĆI INTERESUJĄ MNIE AUTOTRANSPORTERY.MOŻE KTOŚ ZNA TEN TEMAT.DZIĘKI POZDRAWIAM

Kierowna2

12 osób odjechało po pierwszym dniu pracy - 3 osoby od razu, jeszcze przed rozpoczęciem pracy :

Ted

Też miałem jechać na kampanie buraczaną ale nie chciało mi się wierzyć w zapewnienia firmy , że pracuje się po 8 godzin dziennie . Mieszkam na wsi i wiem jak wygląda odbiór buraków z pola ,tłuką się po nocach ile da .

kierowca

Odradzam korzystanie z usług tej agencji pośrednictwa. Jeśli każdą pracę organizują tak, jak wyjazd na kampanie buraczaną do Niemiec (Haldensleben) do firmy HaGe to jest to TRAGEDIA ! Pracownicy firmy dopiero po przyjeździe na miejsce na spotkanie z pracownikami i pracodawcą, sami dowiadują się o najważniejszych aspektach pracy jako kierowca ciężarówki !!! Podczas rozmowy telefonicznej przed wyjazdem nie było mowy o pracy w nocy, o tym, że NIEMIECKI dyspozytor w firmie nie stara się pomóc, aby każdy mógł dotrzeć na miejsce docelowe tylko podaje numer telefonu do kierowcy kombajnu, a przecież nie była wymagana znajomość języka ! Po spotkaniu w pierwszy dzień poklepali tylko każdego po ramieniu i powiedzieli, że "dacie sobie rade". Jasne, przecież każdy kto przyjechał wie, gdzie są wszystkie pola z burakami w okolicy. OGÓLNIE PORAŻKA, NIE POLECAM, chyba, że chcecie stracić czas i pieniądze. Z 15 osób które przyjechały na miejsce, 12 zjechało po pierwszym dniu pracy. Apropo umowy, podpisujesz umowę niemiecką w której nie wiesz co jest w ogóle napisane, żadnej polskiej wersji umowy a chyba tak powinno to działać, jeśli firma pośrednicząca ma w tym udział !!

baaaad

Odradzam!!! Sprawiają wrażenie profesjonalistów, jednak to tylko pozór. Sciemniaja, mowia tylko tyle,zeby zachecic do wyjazdu a pozniej martw sie sam. Umowa do podpisania na miejscu pracy(po przyjezdzie zazwyczaj kilkuset kilometrów) po niemiecku, wiec jesli nie znasz języka, to nie wiesz co podpisujesz i pozniej moze być zonk. Dowiadujecie się o ważnych warunkach pracy też dopiero po podpisaniu umowy na miejscu.Pieniądze słabe i nie wiadomo tak naprawde ile i za ile. A w niemczech i tak mają Was za murzynów, więc radze zastanowić się kilka razy przed podjęciem ważnych decyzji

piotr

nie ma po co jechać, syf i nic się nie zgadza

Robert

Pracuje od miesiaca. tragedii nie ma. Jesli chcesz sie nauczyc jezdzic i troche zarobic to spoko.

malowany

mam pytanko forstmann co ktovwie mam jehac w poniedziałekpilnie napiszcie

mordek

Z tą jazdą bez karty w tacho to prawda?Interesuje mnie praca w Osnabruck,ale jeśli są takie przegięcia to może dać sobie spoój?

Kaczor

Witam mam ofertę z holbern na transport napoi w Heidenheim koło Ulm jazda po Niemczech,może coś ktoś słyszał o tej firmie i czy warto wchodzić z holbern w układ

Rajder

Nie lacznie forstmanna z Holbernem. ja pojechalem do innej firmy od nich i jestem zadowolony! jezdze w dusseldorfie. Spytaj czy maja oferte na forsmanna i zobaczysz.

derojek

Kto płaci za mandaty?)))

smolenzoo

Jeśli chodzi o nabór kierowców C+E do Osnabruck czy Ibbenburen na kontenery BDF to stanowczo ODRADZAM - mieszkanie w baraku na parkingu firmy, jazda z wyciągniętą kartą tacho, wypłata w granicach max.1200 euro, mieszkanie to swego rodzaju punkt przeżutowy dla kierowców - dzisiaj śpisz w jednym jutro w drugim itd -

smutny

Witam Jeżdzi ktoś na chłodniach w Hamburgu przez Holbern? Jak wygląda praca, jak warunki mieszkaniowe, jak z czasem pracy, jaka kasa realnie?pzdr

pa
@smutny 12.06.2015 10:00
Witam Jeżdzi ktoś na chłodniach w Hamburgu przez Holbern? Jak wygląda praca, jak warunki mieszkaniowe, jak z czasem pracy, jak...

Pracuję na chłodni w okolicach Hanoweru. MASAKRA!!. Tam jesteś potrzebny jako tragarz a nie jako kierowca. A tak w ogóle to holbern to jedno wielkie kłamstwo. wszystko co piszą w ofertach w 80 procentach nie jest prawdą. A jak chcesz zadzwonić i wyjaśnić sprawę to mówią że mają "związane ręce" lub wcale nie odbierają telefonów. Kategorycznie odradzam holberna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Waldi

Mam pytanie do tych którzy wyjechali jako kierowcy.Firma zapewnia wam lokum a co jeśli chciałoby się zrezygnować z ich kwaterunku?Jest taka możliwość?

ula

mój mąż dostał propozycję pracy z holbern w zawodzie montera gk, mam pytanie czy ktoś pracuje w budowlance i może udzielić informacji czy to co oni proponują to tylko obietnice a na miejscu zastaje się calkiem coś innego

mietek

A co z tym tachem?

Zostaw opinię o Holbern - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Holbern