Dziękujemy za Państwa opinie.
Bardzo cenimy każdy merytoryczny wpis, dołożymy też starań, aby osoby zainteresowane naszą firmą – być może nasi przyszli pracownicy, koledzy i koleżanki – uzyskali tutaj odpowiedzi na swoje pytania. Zachęcamy też do bezpośredniego kontaktu z Działem Rekrutacji naszej firmy i rozwiązywania swoich wątpliwości z naszą pomocą.
Grupa Vattax to ok 120 osób skupionych w Payroll.pl Sp. z o.o., świadczącej usługi kadrowo-płacowe, Vattax Sp. z o.o., świadczącej usługi księgowe, kancelarii prawnej Vattax Legal świadczącej usługi doradztwa prawnego i podatkowego oraz Unit-Soft Sp. z o.o., twórcy autorskiego oprogramowania do kreacji sklepów internetowych oraz firmie zajmującej się wdrożeniami systemów, w tym systemu enova365.
Nasze usługi obejmują obszary:
- księgowości,
- podatków,
- kadr i płac,
- prawa cywilnego i prawa pracy,
- RODO,
- usług IT i wdrożeniowych.
Działalność rozpoczęliśmy ok. 30 lat temu, ugruntowując przez te lata naszą obecność na rynku, i ciesząc się z coraz większego grona naszych pracowników – zdolnych i pracowitych osób, lubiących pracę z cyframi i analityczne myślenie. Od ponad ćwierć wieku świadczymy wysokiej jakości usługi zyskując zaufanie coraz większego grona klientów. Obecnie cieszymy się zaufaniem ponad 500 klientów reprezentujących różne branże i zróżnicowaną skalę działalności, od wielotysięcznych organizacji po jednoosobowe działalności gospodarcze. Świadczymy wiele usług dla biznesu, dzięki czemu nasi klienci mogą uzyskać kompleksowe wsparcie. Dzięki temu wielu z naszych pracowników mówi, że w czasie każdego roku pracy w naszej firmie można nauczyć się wielokrotnie więcej niż w korporacji. Staramy się, aby w pracy panowała życzliwa atmosfera, a osoby młodsze doświadczeniem zawsze mogły liczyć na wsparcie bardziej doświadczonych specjalistów. Mamy też dofinansowanie kart Benefit oraz prywatnej opieki medycznej dla naszych pracowników, a także owocowe czwartki ????
Jesteśmy dumni z tego, że tutaj rozwijają się i zdobywają profesjonalną wiedzę kolejne pokolenia naszych pracowników. Dochowaliśmy się też dużego grona „vattaxowych” dzieci naszych pracowników. Jesteśmy firmą umożliwiającą godzenie wychowywania dzieci z pracą zawodową. Nasi pracownicy mogą rozpoczynać pracę w elastycznych godzinach, w dużym zakresie pracujemy też zdalnie. Wielu z naszych pracowników jest z nami kilkanaście lub więcej lat. Najchętniej też zatrudniamy osoby, które myślą długoterminowo o jednym miejscu pracy, które chciałyby rosnąć zawodowo i rozwijać swoje kompetencje z nami. Zapraszamy do kontaktu!
Witam, jestem pracownicą Payroll.pl. Odpowiadając na Twoje pytanie - bardzo często się zdarzało i zdarza, że osoby, które dołączały do firmy jako praktykanci lub asystenci zostają w niej na dłużej, stopniowo zwiększając swoje kompetencje i awansując pod okiem bardziej doświadczonych osób. Dzięki temu, że firma świadczy usługi dla bardzo różnych firm, zarówno wielotysięcznych firm produkcyjnych lub handlowych, kilkudziesięcioosobowych firm, jak i jednoosobowych działalności gospodarczych reprezentujących różne branże - w ciągu roku pracy tutaj można się nauczyć wielokrotnie więcej niż w ciągu kilku lat w korporacji, gdzie pracuje się stale na jednym odcinku.
Pracuję w tej firmie od pewnego czasu, nie jest prawdą to o czym piszą 'goście' :D kierownictwo super pomocne, nigdy nikt nie odmówił mi jakiejkolwiek pomocy- a wręcz przeciwnie, poświęcają swój czas aby pomóc, służą dobrym słowem w gorszych momentach co niesie za sobą duży komfort pracy. Atmosfera między pracownikami jest naprawdę przyjazna, patrząc po twarzach nikt nie jest nieszczęśliwy z powodu pracy w tym miejscu :D . Wiadomo, jak wszędzie- nie zawsze jest idealnie, ale osoba/osoby, które piszą te negatywne komentarze nie do końca obiektywnie oceniają tę firmę. Ja podjęłam pracę w tym miejscu i z czystym sumieniem mogę je polecić.
Wpisz swZdecydowanie nie zgadzam się z tą opinią Uwagi dotyczące kontrolowania wszystkiego - no cóż, to firma usługowa, która wykonuje usługi na rzecz klientów. To chyba oczywiste, ze kierownictwo musi mieć na bieżąco wszystkie informacje. W porównaniu z innymi firmami outsourcingowymi, z którymi dotychczas współpracowałam tutaj pracownik ma naprawdę dużą swobodę jeśli chodzi o czas pracy i rozkład zadań do wykonania. Uważam, że firma ma bardzo fajne, indywidualne podejście do klienta i do pracownika. Ja polecam, zwłaszcza dla początkującychoją odpowiedź
Na pewno wiele można się nauczyć i jest świetna atmosfera. A co do negatywnych opinii - no cóż, wszędzie znajdą się sfrustrowani ludzie, którzy narzekają na wszystko. To czego się nauczysz zależy przede wszystkim od pracownika. Co do atmosfery to tworzą ją ludzie, również Ci sfrustrowani.
Czy w Payroll.pl poza podstawowym wynagrodzeniem obowiązują jeszcze jakieś świadczenia dodatkowe?
Firma usuwa nieprzychylne komentarze.
Firma dramat, a kierownictwo wstawia pozytywne komentarze. Nie ma jakiegokolwiek onboardingu, Człowiek dla tej firmy to robot, oszczędności nawet na przedłużaczu. Bardzo nie polecam. Brak poszanowania człowieka.
Szanowni, a jakie zarobki i atmosfera na stanowiskach kierowniczych?
Szef w tej firmie jest tylko jeden. Jest on jednocześnie właścicielem dlatego zadowolenie na stanowiskach kierowniczych wysokie ;-)
Pracownicy, którzy nie maja doświadczenia mogą też liczyć na zatrudnienie i po przeszkoleniu objąć nowe stanowisko? Takie informacje bardzo zainteresują absolwentów szkół, którzy chcieliby nauczyć się zawodu. Będę wdzięczny jeśli mi odpowiesz.
Szanowna Pani, W grupie Vattax pracuje obecnie około 120 osób, z których bardzo wielu to pracownicy wieloletni, często z ponad 10-letnią historią pracy w firmie. Pracują tu fajne i pozytywne osoby i takie też osoby zapraszamy do kontaktu, bo to my sami, pracownicy, w ogromnym stopniu przyczyniamy się przecież do tego, że dobrze się tutaj czujemy i z uśmiechem wchodzimy do pracy. Mamy bardzo niewielką rotację, dzięki czemu nasi klienci mogą mieć wiele lat za partnera tego samego Specjalistę, doskonale znającego specyfikę danej firmy.
Uwaga - ostrzegam przez usługami tej firmy, nie polecam nawiązywania współpracy z wielu powodów, ograniczę się do 3: 1. poziom świadczonych usług to mniej niż zero - "Błąd na błędzie" to właściwa nazwa dla tej organizacji 2. doprosić się by cokolwiek skorygowali - nie doprosisz się - zapomnij 3. komunikacja do "wyższej struktury" - tylko jednostronna - ze strony klienta po drugiej stronie niema cisza. Podsumowując: jeśli chcesz mieć obsługę kadrowo-płacową na poziomie, w oparciu o szacunek i przepisy prawa polskiego - nie zawiązuj współpracy z tym podmiotem.
Łatwo jest szafować ogólnikami, obrzucając negatywami innych, trudniej jest spojrzeć obiektywnie. Payroll.pl ma bardzo wielu zadowolonych klientów, którzy korzystają z usług firmy od kilkunastu lat. Podobnie ma duże grono długoletnich pracowników (na tę chwilę około 40 osób, a w całej grupie Vattax ok. 120 osób). Wielu młodych ludzi dołączyło do nas lata temu i wciąż rozwijają się w ramach firmy przyczyniając się też do jej rozwoju.
Szanowny Panie, Bylibyśmy zobowiązani za kontakt z firmą i omówienie poruszonych przez Pana punktów. Anonimowe opinie, szczególnie tak krzywdzące, powinny być podpisane, bo inaczej powstać może przypuszczenie, że nie są one napisane przez klienta. Zawsze dokładamy maksymalnych starań do obsługi klientów, czego dowodem jest naszych kilkuset obecnie zadowolonych wieloletnich klientów. Zachęcamy Pana do kontaktu bezpośredniego, jeśli rzeczywiście był Pan naszym klientem to zna Pan kontakt. A jeśli Pan nie był - to podaję Panu kontakt, zawsze chętnie rozmawiamy ze wszystkimi, zapraszamy na kawę :) tel. 226220866.
Witam :) Zastanawiam się nad złożeniem CV na stanowisko Asystent ds. Kadr i Płac, w ogłoszeniu jest wymóg wykształcenie wyższe kierunkowe. Czy osoby ze średnim wykształceniem nie są brane pod uwagę w procesie rekrutacji? Będę wdzięczna za odpowiedź od samego pracodawcy :)
Szanowna Pani, Zachęcamy do składania aplikacji również osoby, które są w trakcie studiów, a więc formalnie na tę chwilę mają wykształcenie średnie, szczególnie osoby ze znajomością języka niemieckiego lub angielskiego i zainteresowaniem nowymi technologiami i systemami informatycznymi. Pozdrawiamy serdecznie, Dział Rekrutacji
Odradzam. Brak poszanowania dla ludzi. Obiecują że będą oddzwaniać i powiadamiać o wynikach rekrutacji. Nie robią tego. Ogólnie rekrutacja - bardzo złe wrażenie.
Dzień dobry Pani. Przepraszamy, że nie otrzymała Pani odpowiedzi w sprawie rekrutacji. Dołożymy w przyszłości starań, aby odpowiedź otrzymali również kandydaci nie zakwalifikowani do kolejnego etapu.
Dziękujemy za Państwa opinie.
Nasze usługi obejmują obszary:
- księgowości,
- podatków,
- kadr i płac,
- prawa cywilnego i prawa pracy,
- RODO,
- usług IT i wdrożeniowych.
ok
Jakie narzędzia pracy zapewnia Vattax-Personel Sp. z o.o.? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
Drodzy Użytkownicy, Payroll.pl od 1999 roku oferuje kompleksowe usługi z zakresu outsourcingu kadrowo-płacowego. Do 2018 roku można było nas poznać, jako spółkę Vattax - Personel, stąd niektóre poniższe opinie dotyczą firmy Vattax. Przez cały czas naszej działalności zapewniamy Klientom sprawną obsługę, dostosowaną do indywidualnych potrzeb naszych Klientów. Doświadczenie zdobyte podczas wieloletniej pracy pozwala aktywnie współpracować przy tworzeniu korzystnych rozwiązań dla każdego Klienta. Wykwalifikowany zespół naszych Pracowników oraz wypracowane przez lata procedury umożliwiają świadczenie usług na najwyższym poziomie, zgodnie z wymogami przepisów prawa oraz indywidualnymi potrzebami Klientów. Obecnie w Payroll.pl pracuje ponad 40 Specjalistów, którzy doskonale znają aktualne przepisy pracy, ubezpieczeń społecznych i prawa podatkowego. Jesteśmy profesjonalistami, którzy stale doskonalą swoje umiejętności i pogłębiają wiedzę. Dla każdego Klienta dopasowujemy dedykowany Zespół składający się ze Specjalistów z różnych dziedzin, wdrożonych w specyfikę jego działalności oraz kanały komunikacyjne z Klientem. Dla Kandydatów ważną informacją jest to, że ich potencjalne obowiązki nie będą odbiegać od tych w innych firmach świadczących podobne usługi, jednak mamy szczęście do ludzi, więc atmosfera w naszym biurze jest super. Wszyscy wspieramy się nawzajem, darzymy się zaufaniem i dlatego lubimy przychodzić do pracy. Nie znajdziesz u nas korporacyjnych wyścigów, a będziesz mieć komfort psychiczny i gwarantowany spokój w czasie pracy. Atmosfera pracy i dobrzy, życzliwi ludzie to wartości, które Payroll.pl uważa za bezcenne.
Jak ze studentami w Vattax-Personel Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?
Nie da się ukryć, że Ty także nie do końca jesteś zadowolony z pracy w Vattax-Personel. Jak zrozumiałam - jeden z problemów to terminowość wypłat. A jak przedstawiają się tam pozostałe warunki zatrudnienia? Możesz coś o nich powiedzieć?
Pieniądze wypłacane są na czas. Miałem na myśli podwyżki. Przy przedłużaniu umowy niewielka podwyżka, ale jeśli składasz wypowiedzenie wtedy są w stanie zaproponowac o wiele więcej. Ponadto jest ciągła rotacja pracowników. Pracy jest na tyle dużo że starsi stażem pracownicy nie mają czasu pokazać młodszym co mają robic. Być może to kwestia organizacji.
Okej, czyli rozumiem, że organizacja pracy nie jest według Ciebie najlepsza. A po ile godzin dziennie pracujecie w Vattax? Jeśli są nadgodziny, to powiedz, czy często. Dzięki.
Haha jak można zmuszać do założenia konta, dziewczyno ???? trochę tu pracuję i pierwsze słyszę.. A odbiór wynagrodzenia w kasie pewnie z powodu nieposiadania konta bankowego, innej możliwości widze.(usunięte przez administratora)
Oczywiście że było zmuszanie, ja też to potwierdzam, konto trzeba było założyć w banku, który później był klientem Vattaxu!!! Do biura przyszedł pan z banku i rozdawał umowy, pracownicy musieli podpisywać!
Ryba, a czy są jakieś pozytywne aspekty pracy w tej firmie? Chyba coś musiało być skoro przez jakiś czas tam pracowałaś.
Zgadzam się, najprawdziwsza prawda
Od ponad 25 lat Vattax świadczy kompleksowe usługi w obszarze obsługi księgowej, kadrowo-płacowej oraz doradztwa podatkowego. Myślałam zatem, że to godny polecania pracodawca. Powiedz mi, jak długo byłeś tam zatrudniony?
Poszłam do tej pracy by się rozwijać. Outsourcing, super dużo wiadomości.Pierwsze dni nikt mną się nie interesował jak zdawałam pytania to odpowiedź brzmiała jeszcze zdążysz się nauczyć i napracować Bez jakiegokolwiek wdrożenia tylko wymagania.Nikt zupełnie nie pokazal programow i ich obsługi.teksty od przełożonych nie zarabiasz na siebie....Mega przykre. Aplikowalam na inne stanowisko w umowie zapisali inne.Dużo gorsze. Mega nieprofesjonalne. Nie polecam.
Myślę, że czasami komuś nie po drodze z praca w firmie i szuka przysłowiowej dziury w całym, polecam pracę.
Może praca w dobrej firmie przerasta niektórych? Czy firma potrzebuje pracowników?
@gościu, dlaczego nie chcesz się podzielić z innymi większą ilością szczegółów? Twój wpis stanie się w ten sposób bardziej wiarygodny i pomocny. @kkk, jesteś lub byłeś pracownikiem Vattax? Czy miałeś/łaś wcześniejsze doświadczenie zawodowe? Piszesz o przyjaznej atmosferze, czy firma organizuje wyjścia integracyjne, by zatrudnione osoby miały okazję lepiej się poznać?
"umiesz z reguły niewiele" - nie zgadzam się firma bazuje na pracownikach niedoświadczonych, których zatrudnia i uczy "fachu" od początku
I właśnie dlatego jest to świetny wybór dla wszystkich, którzy chcą zdobyc doświadczenie. Atmosfera jest naprawdę dobra, pracownicy wspierają sie nawzajem
Jak się pracuje w Payroll.pl?
Zobacz opinie na temat firmy Payroll.pl tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
Jak wygląda rekrutacja do firmy Payroll.pl?
Kandydaci do pracy w Payroll.pl napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.