Tezeusz.pl (Antykwariat i Księgarnia Tezeusz)

3.1/5

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Tezeusz.pl (Antykwariat i Księgarnia Tezeusz)

Opinie o Tezeusz.pl (Antykwariat i Księgarnia Tezeusz) Kraków

Nie przegap nowości o Antykwariat i Księgarnia Tezeusza!

08.04.2025 15:06

Cieszymy się, że odwiedzasz nasz profil na GoWork!

Jesteśmy pasjonatami literatury, wiedzy i kultury — od lat tworzymy Antykwariat i Księgarnię Tezeusz, miejsce wyjątkowe na mapie książkowego świata. Naszą misją jest ratowanie i przywracanie do obiegu wartościowych książek z różnych dziedzin, by mogły znaleźć nowych czytelników i zyskać drugie życie.

Zatrudniamy ludzi, którzy podzielają nasze wartości: pasję do książek, szacunek do klienta i otwartość na rozwój. Tworzymy środowisko pracy oparte na wzajemnym zaufaniu, współpracy i zaangażowaniu. Cenimy kreatywność, samodzielność i chęć ciągłego doskonalenia się.

Na naszym profilu znajdziesz wszystkie najważniejsze informacje o firmie – od naszej historii, przez wartości, którymi się kierujemy, aż po aktualności i oferty pracy. To dobre miejsce, by lepiej nas poznać.
    Chcemy być z Wami w kontakcie — dzielić się tym, co u nas słychać, odpowiadać na pytania i pokazywać, jak wygląda praca w Tezeuszu od środka.

Jeśli masz pytania, uwagi lub chcesz poznać nas bliżej — zapraszamy do kontaktu!

Zespół Tezeusza,

01.03.2026 09:58

Manager regionu to chyba najlepsza posada w firmie. Bardzo dobrze płatna w stosunku do tego za co jesteś odpowiedzialny i co robisz - zarządzasz filiami zakupowymi w swoim regionie. Jeśli chodzi o kompetencje to właściwie nie musisz posiadać żadnych szczególnych, decyzje zapadają w centrali a praca odbywa się w filiach, ty jesteś gdzieś pomiędzy i musisz tylko dobrze grać, że coś robisz. Wystarczy wspomnieć, że w dziale zakupów firmy są cztery regiony a tylko w dwóch są managerowie regionu - efekt jest taki, że najlepiej działają te regiony gdzie managerów nie ma 😃
    #BusinessDevelopmentManager
    nd

29.07.2021 15:00

Atmosfera w pracy super, inni bardzo pomocni zarówno koledzy jak i przełożeni. Praca przyjemna, dobrze płatna w dobrych warunkach, wypłata na czas. Jako student zarabiam pomiędzy 3000 - 4000 zł na rękę (w zależności od nadgodzin). Nie mam uwag.

18.12.2024 17:20

Zgadza się - zarobki w przypadku studentów (i nie tylko!) są bardzo konkurencyjne. Zapraszamy do śledzenia naszych ofert zatrudnienia. Aktualnie prowadzimy szereg rekrutacji - zapraszamy!
    m.m.m.

10.02.2026 20:49

Konkurencyjne??? Najniższa krajowa...To nazywacie konkurencją? hahaha ale się uśmiałam
    Janusz

18.06.2024 10:23

Zobaczyłem dziś ogłoszenie, ale wchodząc na profil pracodawcy zobaczyłem kilkanaście aktywnych ofert. Firma aż tak się rozwija, czy ma aż tak dużą rotację?
    Michał

03.09.2025 18:00

Skrajnie duża rotacja to norma tu.
    Piotr Kot

03.02.2026 19:28

Gdzie te oferty??! bo szukałem na ich stronie i niestety nie znalazłem a chce wysłać swoje cv! Ps. Jak wejdą na giełdę i kupisz ich akcje to się bardzo wzbogacisz!
    Jolanta

10.03.2025 14:37

Kupiłam książki. Zamówiłam i za 5 dni otrzymałam. (W tym był weekend) Pięknie zapakowane i w bardzo dobrym stanie. Jestem bardzo zadowolona. Polecam innym. ????
    Wrzeszcz

15.06.2026 17:07

Firma, w której z pracownika robi się trybik, a warunki przypominają manufakturę z ubiegłego wieku. Oto jak wygląda rzeczywistość w tym miejscu: - Zarządzanie i atmosfera: (usunięte przez administratora)tworzy wysoce toksyczne i stresujące środowisko. Brak zgody na swobodne wyjście do toalety czy po kawę poza wyliczonymi co do sekundy przerwami. Zabronione jest nawet wyjście do własnego auta. (usunięte przez administratora)unika bezpośredniej konfrontacji z zespołem, (usunięte przez administratora) potrafi dosłownie patrzeć przez okno, by sprawdzać, czy ktoś nie wychodzi na przerwę minutę wcześniej. - Traktowanie ludzi: Pod koniec marca zwolniono masowo kilkadziesiąt osób (w tym pracowników z wieloletnim stażem), tłumacząc to brakiem sezonu na książki. (usunięte przez administratora) rzuciła potem na zebraniu absurdalne "mamy nadzieję, że nie czujecie się z tym źle". Zaledwie półtora miesiąca później odzywano się do zwolnionych z propozycją pracy "na telefon", w zależności od tego, czy akurat jest zapotrzebowanie. (usunięte przez administratora) - Śmieciowe zatrudnienie: Praca na umowie zlecenie, (usunięte przez administratora) a o urlop trzeba się upominać. (usunięte przez administratora) - Warunki fizyczne i skrajne BHP: Zimą na magazynie notorycznie nie działało ogrzewanie.(usunięte przez administratora) Praca w kurtkach, kocach i rękawiczkach to była codzienność, co przypłacić można było wielokrotnym zachorowaniem. Zamiast rozwiązać problem, zamontowano wiatraki, które początkowo dmuchały... zimnym powietrzem. Rozmowa o problemach z temperaturą do HRu spotkało się z chamskim komentarzem(usunięte przez administratora), że to "gadanie pierdół". Jednocześnie firma absurdalnie wręcz zasłania się BHP w innych kwestiach: zakaz wnoszenia własnych kubków czy puszek z piciem, zakaz trzymania telefonu na biurku, maksymalnie jedna słuchawka w uchu, czy zakaz wyższych stosów książek. (usunięte przez administratora) - Po zwolnieniach: Obecnie norma została drastycznie podniesiona z 680 do 880 książek (110 na godzinę w porównaniu do wcześniejszych 85). Wymagane są cogodzinne raporty, by nikt przypadkiem nie miał chwili oddechu i nie wyszedł do przodu. (usunięte przez administratora) przejęła komunikator zespołu, doszczętnie niszcząc dawną, luźniejszą atmosferę. To miejsce to po prostu linia produkcyjna (usunięte przez administratora) Brak integracji, faworyzowanie(usunięte przez administratora) i traktowanie ludzi jak taniej siły roboczej, z której trzeba wycisnąć jak najwięcej. Zdecydowanie odradzam każdemu. Na plus? Stanowisko w miarę luźne (było) i rutynowe. [Disclaimer: Powyższy tekst został przefiltrowany przez model AI pod kątem pełnej zgodności z regulaminem portalu GoWork, w celu zachowania neutralności słownictwa i anonimizacji danych, jednak wszystkie zawarte w nim informacje stanowią faktyczną i całkowicie prawdziwą relację ze zdarzeń.]
    #SpecjalistaDsWycen

Xyz

16.06.2026 02:36

Całkiem w punkt! Nie polecam tego miejsca pracy. Panuje tutaj chaos organizacyjny, brak jasnych informacji dotyczących warunków zatrudnienia i umowy, a decyzje przełożonych są często zmieniane lub odkładane. Pracownicy otrzymują jednocześnie sprzeczne polecenia od różnych osób zarządzających, co prowadzi do niepotrzebnych konfliktów i stresu. Atmosfera jest bardzo nieprzyjemna, (usunięte przez administratora) Brakuje szacunku, komunikacji i profesjonalnego zarządzania. Zdecydowanie nie jest to miejsce dla osób szukających stabilnej i zdrowej atmosfery pracy.

??????

03.07.2026 21:50

Jak 110 na godzinę? W jakim sensie? Przecież to 2 na minutę? Piszesz o wystawianiu czy wycenianiu?

kamil

01.07.2026 13:02

Ogłoszenia obiecujące nie wiadomo co, a w rzeczywistości kompletnie inna praca i typowa łapanka młodych ludzi na fizyczne tyranie za najniższą na umowie zlecenie. Od samego początku pośpiech, brak jasnych warunków, niedomówienia, brak miejsca na negocjacje. Plusem dla niektórych może być szybkie zatrudnienie, praktycznie z dnia na dzień, pod warunkiem, że nie oczekujecie żadnych spoko warunków, tylko szybkiej kasy. Na "rozmowie rekrutacyjnej" jest mowa o rotacji stanowisk w trakcie dnia, która jest ściemą - ci, którzy są lepiej ustawieni mają cały dzień pracy siedzącej przy wiatraku (np. na pakowaniu), a nowi biegają przez 8 godzin z zaledwie 5-min przerwami, podczas których ledwo da się zejść z magazynu i już trzeba wracać, bo krzywo na ciebie patrzą. Zmiany też są ustalane jak pasuje starym pracownikom, raz każą ci przyjść na rano a raz na popołudnie, bez żadnej ciągłości. Co więcej w ogłoszeniu był zapis, że jest MOŻLIWOŚĆ zapisania się na zmiany weekendowe i popołudniowe, a po podpisaniu umowy dowiadujecie się, że jednak są obowiązkowe i możecie pomarzyć o dostosowaniu grafiku pod szkołę czy plany w życiu prywatnym.(usunięte przez administratora) Sama praca byłaby dosyć przyjemna, gdyby nie fakt, że do 8-godzinnego wysiłku (usunięte przez administratora) dochodzi jeszcze brak jakiejkolwiek klimatyzacji i puste baniaki z wodą. Atmosfera wśród pracowników jest zdecydowanie najgorszym aspektem. Wytykanie palcami, jeśli ktoś zatrzyma się na chwilę aby odpocząć albo sprawdzić godzinę, (usunięte przez administratora), przepychanie się i ściganie, kto wyrobi więcej premii, co jest absolutnie upokarzające, gdy mówimy o najniższej krajowej. Co gorsza, przez długi czas nie można doprosić się o zamykaną szafkę, a rzeczy pracowników leżą na widoku w socjalnym, gdzie każdy może wejść i dobrać się do czyjejś własności, co przy takiej atmosferze wcale by mnie nie zdziwiło. Na terenie całego obiektu nie ma zasięgu, więc przez 8 godzin jesteście odcięci od świata i bliskich, nie ma możliwości kontaktu z wami, gdyby coś się działo, a na pytanie o hasło do WiFi, które ewidentnie istnieje, ale najwidoczniej jest dla dygnitarzy, a nie roboli pada odpowiedź, że no tutaj tak po prostu już jest. Szkoda, bo gdyby uniknięto tego wszystkiego to same obowiązki są dosyć proste i przyjemne. Złego słowa nie mogę powiedzieć też o kadrze zarządzającej, bo wdrożenie jest miłe i łatwe i każdy służy pomocą. Jedyny minus to, że tak naprawdę nie wiadomo kto za co odpowiada, bo jest multum kierowników, koordynatorów, liderów itp. i każdy odsyła do kogoś innego z zapytaniem, a koniec końców i tak nikt nie zna odpowiedzi. Może ktoś będzie na tyle zdesperowany, że przymknie oko na te wszystkie wady i zrobi tam karierę, ale zdecydowanie nie polecam. Za tą kasę idźcie po prostu pracować w spożywczaku.
    Johny

06.03.2026 17:16

Wysyłają książki tylko w kopercie bąbelkowej i przychodzą uszkodzone ale po tylu negatywach obto na allegro dalej to robią czyli klientów mają gdzieś

Xyz

17.06.2026 12:31

Podczas pakowania książek dało się znaleźć już zniszczone i zmięte egzemplarze
    betty858

10.06.2026 18:05

Jak jesteś studentem to jeszcze jesteś w stanie coś zarobic. Pozniej jest juz bardzo pod górke, na książkach nie musisz się znać kompletnie. Nikt o nich nie wie nic. Musisz kupić jak najtaniej i oscamować klienta. Praca dla cwaniaków. Kupcy zabierają książki dla siebie, czesto sami sprzedają prywatnie na vinted lub do innych antykwariatów.
    #SpecjalistaDsZakupow
    Kasia

07.03.2026 10:36

Dziękuję za książkę,ktorą zamówiłam ... kontakt przebiegał bez problemu 👌🏽Paczka dobrze zapakowana.Polecam(K.T.🙂)

01.03.2026 09:50

Robota super, jak pracujesz w dużym mieście typu Warszawa, Kraków, Gdańska to wyrabiasz target bez specjalnej spiny pracując 4-6h dziennie i zarabiasz bardzo dobrze. Jak jesteś sprytny to nawet nie jeździsz kupować książek tylko robią to za Ciebie ludzie a Ty tylko siedzisz przed komputerem, wypełnisz parę prostych raportów w excelu, wydrukujesz list przewozowy na paletę i tyle. Więcej pracy jest tylko z odbieraniem telefonów i rozmową z klientami (bo klient różny) ale możesz części telefonu nie odbierać bo i tak tego nikt nie sprawdza. Klientów umawiasz sobie Ty sam więc możesz umawiać ich do godziny 14 a potem mieć wolne, znowu, nikt tego nie weryfikuje ile tych klientów masz dziennie, gdzie i o której. Z górą trzeba się trochę naużerać ale zazwyczaj wystarczy im powiedzieć to co chcą usłyszeć i jest spokój. W oddziałach zakupowych prezes nie chce zwalniać ludzi więc nie trzeba się bać i można sobie na więcej pozwolić.
    #KoordynatorZespolu

01.03.2026 09:37

Praca bardzo dobra i wygodna tylko mało płatna - najniższa krajowa plus premie które w niektórych oddziałach są bardzo dobre ok 2000-4000 zł brutto (Warszawa, Kraków, Gdańsk) w innych symboliczne 100-500 zł (Lublin, Łódź, Olsztyn) - zależy to nie od Twojej pracy tylko od regionu w którym pracujesz. Plus jest taki że w mało którym oddziale pracuje się 8h dziennie (realnie jest to praca od 4h do 6h dziennie) jak masz nad sobą dobrego koordynatora to nie będzie cię pilnował i będziesz kończył wcześniej albo załatwiał w czasie pracy prywatne rzeczy. Kupując książki musisz być gotowy na dźwiganie (kupuje się dużo i np znoisz to z 4 piętra bez widny albo wynosisz z brudnej piwnicy), musisz mieć prawo jazdy i umieć jeździć. Na książkach nie musisz się znać (w firmie latami pracują kupcy i koordynatorzy który nie mają pojęcia o książkach) wystarczy że jesteś pewny siebie, kupujesz tak tanio że musi się opłacać i musisz przy tym obstawać i klienta przegadać. To wystarczy. Potem jak wyjdzie że kupiłeś coś drogiego i nie wiedziałeś o tym to tylko na plus.
    #SpecjalistaDsZakupow
    M.m.m

10.02.2026 20:09

Pracowałam kilka MC. Szczerze nie polecam. Tylko umowa zlecenie,chcesz o pracę musisz minimum 2 miesiące wyrabiać bardzo wysokie normy przez minimum 15h na dwóch stanowiskach, co jest nie osiągalne bo robią wszystko żebyś tego nie wykonała. Zwalniają co chwilę pracowników "za porozumieniem stron" beż okresu wypowiedzenia a powodów szukają bardzo łatwo np. Nagle zmieniają stanowisko z dnia na dzień z jednej zmiany na dwie i w kilka dni musisz nauczyć się nowych obowiązków i wykonywać normy, nie wyrabiasz się po tygodniu to Cię zwalniają. Nawet osoby pracujące kilka lat zwalniają z dnia na dzień bo tak im się podoba. Jedna dziewczynę zwolnili bo była na l4 za długo, podali powód: brak normy. Bardzo ciężko psychicznie tam wytrzymać z "szefostwem". Nie wspominając już o ciągłych "awariach" ogrzewania...a jak grzeją to i tak jest zimno i trzeba siedzieć ubranym w kurtkach. Mało tego nie wolno Ci mieć widocznego i pogloszonego telefonu, spojrzec na niego mkzna TYLKO na pzrzerwach, a jak ktos do Ciebie dzwoni musisz isc poprosic kierownika o zgode na ode ranie telefonu, albo chowac sie w łazience zeby nikt nie widział ze go odbierasz...bo za to też Cię zwolnią... katastrofa. Aa i premie dostaniesz tylko jak maszwszystkie normy w tym jedna na minimum 120%(300zl) co jest osiagalne tylko przez na prawde starych pracowników. Cieszę się że z tamtad uciekłam. Za najniższa krajowa szkoda niszczyć swoje zdrowie fizyczne oraz psychiczne. Ps. Jeżeli zostanie usunięta opinia przez Tezeusz, a wiem że to robią będę ja dodawała za każdym razem dopisując, który raz została usunięta. Nie pozdrawiam byłej firmy 😊

16.02.2026 10:45

Dzień dobry, dziękujemy za podzielenie się opinią do której chcielibyśmy się odnieść: 1. Powody rozstań z pracownikami Zakończenia współpracy może mieć miejsce zarówno po stronie pracownika, jak i pracodawcy. W sytuacji, kiedy zakończenie współpracy następuje z inicjatywy pracodawcy pracownik otrzymuje informację dotyczącą powodu. Chcemy też podkreślić, że ewentualne rozstania z pracownikami z powodów efektywnościowych dotyczą osób, które mimo upływu czasu i wsparcia nie osiągają oczekiwanego poziomu wyników. Nie są to decyzje podejmowane po kilku dniach pracy, lecz po rzetelnej analizie rezultatów w dłuższym okresie. 2. Zmiany stanowisk i organizacja pracy Magazyn składa się z wyodrębnionych działów. Naszym celem jest, aby pracownicy znali procesy każdego działu, co pozwoli zapewnić płynne przechodzenie między nimi w razie potrzeby. Jeden z działów, ze względu na ciągłość procesu i gwarantowanie terminowych wysyłek dla klientów, pracuje w systemie zmianowym. Zmiany stanowisk i obowiązków są sporadyczne, wynikają z potrzeb operacyjnych firmy. Wdrożenie do nowych zadań zawsze wspiera przełożony, a osiąganie norm poprzedza okres nauki i adaptacji. 3. Korzystanie z telefonu brak możliwości korzystania z telefonu w trakcie pracy na stanowiskach operacyjnych wynikają z kwestii bezpieczeństwa, organizacji pracy i koncentracji. Na tego typu stanowiskach używanie telefonu poza przerwami nie jest wskazane. W sytuacjach pilnych możliwy jest kontakt po uzyskaniu zgody przełożonego – to standard w wielu zakładach pracy. 4. Dodatki do wynagrodzenia Dodatkowe wynagrodzenie jest uznaniowe i przyznawane za postępy w pracy lub wyjątkowo dobre wyniki. Jego celem jest nagradzanie efektywności wykraczającej i zaangażowania poza podstawowy poziom oczekiwań, a nie uzupełnianie wynagrodzenia ustalonego w umowie. 5. Warunki pracy Kwestie techniczne, takie jak ogrzewanie czy ewentualne awarie, są na bieżąco monitorowane i zgłaszane do odpowiednich służb. Nie jest naszym standardem dopuszczanie do pracy w warunkach niezgodnych z przepisami. Rozumiemy, że środowisko magazynowej i logistycznej pracy operacyjnej jest wymagające i nie dla każdego będzie odpowiednie. Jednocześnie zapewniamy, że każda decyzja personalna ma konkretne, uzasadnione podstawy, a zasady obowiązujące w firmie są jednolite dla wszystkich pracowników.
    M.m.m

16.02.2026 22:13

Po 1. Jest takie przyslowie "Winny się tłumaczy" 100% waszej odpowiedzi A tak przechodzac do rzeczy raz, żeby nie było "szuka dziury w Całym, pokażmy jej, iż nie ma racji": 1.oczywiscie wina może być po równej stronie jednak...od pojawienia się (usunięte przez administratora) nie bolo więcej niż 5%z winy pracownika, a wręcz przeciwnie 90a nawet 95%było Z JEGO WINY. 2. Zmiana stanowisk? Okej. Ale z fnia na dzień? Ja mam dowody, gdzidzie pracownik na zwolnieni dostał info ze z dniem powrotu wchodzi na dwie zmiany gdzie był 1 zmianę przyjęty tz. Miał 7-14 a mual obowiązek iść na:6-14 14-22. KODEKS PRACY "Zgodnie z art. 29 § 4 Kodeksu pracy, każda zmiana warunków zatrudnienia powinna być dokonana w formie pisemnej, z zachowaniem odpowiedniego terminu oraz przekazana pracownikowi w czasie jego obecności w pracy. W naszym przypadku informacja o zmianach została przekazana podczas nieobecności związanej z opieką zdrowotną nad chory)m dzieckiem, oraz z wyprzedzeniem 2/3 dni....co – według obowiązujących przepisów – nie powinno mieć miejsca." W tym przypadku została poinformowana osobana opiece, czyli spokojnei mogła podać was do sądu pracy. Zdaje ie sobie sprawę? Raczej nie. A mam dowody na to, ze nie daliście Zgodnie z prawem 7 DNI PRZED ZMIANA STANOWISKA. Chyba ze nwm,mamy spotkać się w sądzie pracy? (To nie groźba absolutnie a pytanie.) 3. Jak "nie wskazujące''????? Wycena książek nie jest taka filozofia. Raz że system wycenia automatycznie,dwa co ma telrfo do skupienia się aby SYSTEM coś dobrze wycenił? Owszem, zgodzę się ze może troszkę przeszkadzać, ale że cyt. "wynikają z kwestii bezpieczeństwa, organizacji pracy i koncentracji. Na tego typu stanowiskach używanie telefonu poza przerwami nie jest wskazane. W sytuacjach pilnych możliwy jest kontakt po uzyskaniu zgody przełożonego – to standard w wielu zakładach pracy' mam się tłumaczyć , że moje dziecko stłukło nogę? Albo "zostało pobite? Ok. Ale jak skoro mogę a nie muszę dostarczyć pozwolenia na odebranie telefonu????? Co gdyby telefonu ze szkoły serio inormacja ,że mojemu dziecu coś się stało,a nie dostałabym zgody na jego odebranie? Gdyby przełożony powiedzial "za 6 minut przerwa oddzwonisz." Co wtedy??? Gdyby ratownicy potrzebowali MOJEJ zgody a jego ratowanie??? I PRZEZ WAS bym tego nie zrobila. Wzięlibyście odpowiedzialność? Na milion procent pewna jestem,że nie. Więc nie kpijcie sobie. Po 4. Jakie postępy? Takie zr utrudniacie wyrobienie normy a co dopiero ponad normy dla premii... mam nadzieję (choć jestem pewna, że nim nie jest), iż to Wasz nie śmieszny żart 5. Wkrestii premii, nawet nie będę komentować. Bo szkoda słów na Wasze ciągle podnoszenie normy abytylko ich nie było. 6.Nie obchodzą WAS bieżące informacje jest zimno na MINUSIE i pracownicy w kurtkach. Na magazynie według prawa pownno być: 14'C, w pracy przy komputerze 18'c i powinna by liczona JAKO BIURO. A nie jest......PIP już dawno by WAS zamknął jakbt wiedział...Ale nie chce mu się marnować na WAS czasu. Nie mam nawet słów a to co się dzieje od kad (usunięte przez administratora) stała się Dyrektorem, jakoś wcześniej nie było problemów. Nie polecam pracy 1000000000%%%%%%%%%%% nie ma tam czego szukać Nwmczy firma zdaje sobie z tego sprawę,ale przy stałym grafiku po 8h pracy dziennie a 160h miesiecznie MUSI dać umowę o pracę, inaczej oszukuje rząd. Chyba jednak skusze się a sąd pracy. Wciąż nie pozdrawiam byłego zakładu pracy.
    Serolog

09.02.2026 18:37

Bardzo lubię tu kupować książki,zawsze rzetelnie oceniają stan książki. Jeżeli dobry,to można brać w ciemno,bo wyglądają jak nowe. Właśnie odebrałam od nich kolejną przesyłkę,szybko przysyłają i dobrze zabezpieczone. Polecam
    PiotrKot

03.02.2026 19:34

Na moją świadomość to jeśli nic się nie zmieni to nowa dolina krzemowa z siedzibą w Krakowie.
    MICHAŁ

21.01.2026 13:32

Przedmiot zgodny.Szybka wysyłka.Polecam.
    Maria

17.12.2025 17:17

Zamówiłam książkę w sobotę a już w następnym tygodniu w środę otrzymałam ,bardzo się cieszę ,myślałam że dłużej będę czekać.Napewno jeszcze wrócę do tej księgarni.

01.11.2025 19:52

x

09.11.2025 21:12

lepiej nie poruszaj tego tematu, jest tragedia i lepiej nie będzie
    Marle

06.11.2025 11:47

jakaś ściema, stale dają ogłoszenie na programistę PHP i nie odpowiadają na wysłane cv może szukają kogoś ze statusem studenta? ;)
    ppp

07.11.2025 10:34

szukają łosia, który przyjdzie i potulnie będzie przytakiwał dyrektorowi i prezesowi, żaden szanujący się człowiek nie przyjdzie tu pracować, dostajesz tu tylko niepewność i marne wynagrodzenie
    Były

30.10.2025 10:26

W tej firmie zapomnij o stabilizacji, szczere zapewnienia o utrzymaniu stanowiska są nic nie warte.
    NIKO99

23.09.2025 17:25

Cześć Chciałabym się dowiedzieć coś na temat pracy w tej firmie , szukają teraz pracowników zarówno na weekendy jak i w tygodniu. Jak wygląda tam praca ? Po ogłoszeniu wydaje się całkiem ok , czy tak faktycznie jest ? Czy są jakieś normy do wyrobienia ? Jestem aktualnie po rozmowie i w tym tyg mam jeszcze zacząć pracę . Firma dość szybko się odezwała po wysłaniu cv przeze mnie , na rozmowie też było ok, tylko nie wiem dokładnie jak wygląda wszystko z godzinami pracy, bo tak nie konkretnie zostało mi to przedstawione. I umowa zlecenie , rekruter zapewniał że istnieje szansa na umowę o pracę czy faktycznie tak jest ?
    Jolanta

29.10.2025 10:05

Brakuje słów , jeszcze się z taką firmą nie spotkałam , przyjmują pracowników , szukają niby „na dłużej „ po czym zwalniają bo mówią że nie ma pracy. Z tą firmą jest coś nie tak , nie polecam zawracać sobie głowy jeśli ktoś faktycznie poważnie myśli o znalezieniu pracy z perspektywą dłuższego i stabilnego zatrudnienia.
    Szymon Kotarski

11.10.2025 17:45

W sieci on-line jedyni mieli Rachunkowość (Elementy Rachunkowości). Bardzo mi zależało na tej pozycji. Kupiłem też, był tylko u nich Mały Rocznik statystyczny Polski z roku 2008. Książki dotarły szybko do mnie w dobrym stanie i nie były drogie. Mają duży wybór starych książek, które jest ciężko kupić. Wielki szacun. Pozdrawiam.
    Basia

13.09.2025 22:24

To miejsce to jakieś nieporozumienie. Zamówiłam książkę 3 września, miała być ona u mnie 5 września. Niestety tak się nie stało i do tej pory książka nie została nawet wysłana i nie wiadomo kiedy będzie. Sprzedający ciągle odpisuje mi że sprawa została przekazana do kierownika działu wysyłki ale nic za tym nie idzie- książki jak nie było tak nie ma. To jest niepoważne aby deklarować datę dostawy i się z niej nie wywiązać. Rozumiem , że czasami zdarzają się pewne małe opóźnienia ale sprzedający nawet nie pokusił się aby mi o tym napisać i spróbować wyjaśnić tą sytuację. To ja ciągle muszę się z nimi kontaktować i dopytywać o wysłanie książki do którego nie dochodzi. Książka była mi potrzebna na bardzo ważny egzamin. Zamówiłam ją tylko dlatego w tym miejscu ponieważ deklarowali oni że dojdzie ona do mnie tuż przed egzaminem. niestety tak się nie stało. Odradzam zamawianie czegokolwiek w tym miejscu . Zero szacunku do klienta, jeśli sam się nie dopytasz to nawet nikt się do ciebie nie odezwie by wyjaśnić sytuację. Kompletnie olewanie klienta- zero realnego rozwiązania problemu . Przecież to żadna filozofia wysłać książkę. Nic nie tłumaczy takiego zachowania

01.09.2025 16:02

DC

Przebieg rekrutacji Rekrutacja na stanowisko menedżerskie przeprowadzona w sposób profesjonalny. Odpowiednia atmosfera na spotkaniu rekrutacyjnym. Osoba przeprowadzająca rozmowę kompetentna. Zostałem poinformowany o wyniku w zapowiedzianym terminie. Brak jakichkolwiek zarzutów - oby więcej firm, które podchodzą do rekrutacji w taki sposób. Pytania Pytania dotyczyły głównie dotychczasowego doświadczenia, kompetencji oraz umiejętności.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
    Gabrysia Wilner

13.08.2025 12:28

Chciałam bym bardzo polecić zakup książek w tej oto księgarni @antykwariatksięgarniatezeuszkraków. Książki przychodzą w bardzo dobrym stanie, jak na używane i do tego gratis dostaje się zakładkę do książki, a okładaka prezentuje się świetnie i znakomicie. Polecam serdecznie i nie mogę się doczekać, aż przyjdzie mi druga książka, jaką miała przyjemność zamówić.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Tezeusz.pl (Antykwariat i Księgarnia Tezeusz)?

Kontakt - Antykwariat i Księgarnia Tezeusza

Armii Krajowej 18 30-150 Kraków

NIP:7372208663

Branża główna: E-commerce i sprzedaż online

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon
    Haczyk

07.08.2025 15:30

Jestem bardzo zadowolony z dostawy. Dostawa przyszła wyjątkowo szybko. Pozdrowienia dla pani Joanny.
    aza

19.07.2025 10:15

Książka znakomicie opakowana przez Panią Julię, fantastyczna reklama Tezeusza.pl. Ten elegancki kawałek kartki z napisem " paczkę zapakowała spcjalnie dla Ciebie Julia" bardzo mi się spodobał i wzruszył mnie. Dziękuję.

05.07.2025 13:55

Grzegorz

05.07.2025 13:56

Święte słowa - wreszcie ludzie przestają się bać mówić prawdę o tym miejscu
    bajor

25.06.2025 11:37

Mam pytanie: czy obecnie spółka zwalnia pracowników?
    babaluba

02.07.2025 17:10

mnie chodzi o to, czy spółka zaczyna zwalniać z powodów finansowych?
    pracownikByły

04.07.2025 12:43

Tak
    Tragedia, nie firma

04.07.2025 12:40

Praca tutaj to dramat.(usunięte przez administratora) Dla niego pracownicy są tylko narzędziem, które można wyrzucić, kiedy mu się znudzi. Stabilizacja? Zapomnij. Zwalniają ludzi z dnia na dzień, bez powodu, bez wyjaśnień. Zero zasad, zero uczciwości. Nie ważne, jakie masz stanowisko — zawsze jesteś winny wszystkiemu, a wymagania rosną z każdym dniem. Czujesz tylko presję i strach przed kolejnym absurdem albo zwolnieniem. Jeżeli chcesz być traktowany jak człowiek, szanować siebie i swój czas — trzymaj się z daleka od tego toksycznego miejsca.
    Angel

20.05.2025 21:36

Zdecydowanie nie polecam. Złożyłam zamówienie 3 tygodnie temu, po tygodniu napisałam kiedy zostanie nadana paczka pani codziennie pisała, że zostanie nadana dziś dziś. Nie została nadana. Dziś mija 4 tydzień. Napisałam o zwrot pieniędzy, brak odpowiedzi. Tragedia.
    greenBook

25.04.2025 13:50

Nieprofesjonalnie zmarnowali moj czas. Hiring manager dwa razy nie wdzwonil sie na rozmowe rekrutacyjna i nie odpisywal na wiadomosci celem wyjasnienia zaistanielej sytuacji. Pani z zasobow ludzkich tak samo nabrala wody w usta i postanowila nie wyjasniac dlaczego manager nie wdzwonil sie i postanowili mnie zghostowac. Jak rekrutacja odzwierciedla kulture pracy w tej firmie to calkiem mozliwe ze i tak uniknalem kuli. Nie polecam.

28.04.2025 07:20

Dzień dobry, chętnie poznam szczegóły tej sytuacji (jestem „panią z zasobów ludzkich” w Tezeusz.pl i nie przypominam sobie takiego zdarzenia:))Proszę o kontakt na [email protected]. Dziękuję!
    kandydat

26.02.2025 12:31

Brak informacji zwrotnej po procesie rekrutacji, mimo obiecanego kontaktu telefonicznego od hr (nie zależnie jaka miałaby być decyzja). Chaotyczne procesy wewnątrz firmy, dalekie od normalnego środowiska pracy.
    kandydat2

07.03.2025 07:28

A na jakie stanowisko aplikowałeś? Tam się teraz dużo rużnych rekrutacji toczy.
    Kupiec

20.02.2025 08:27

Zamówiłem książkę czekałem pytałem 3 dnia po zamówieniu jaki status jest mojej książki po czym otrzymałem odpowiedź po 2 tygodniach że jej nie maja
    Kot

18.01.2025 12:29

Byłam na rozmowie i nie polecam. Wygląda na typowy (usunięte przez administratora) W ogłoszeniu kolorowo,a na żywo najniższa krajowa,cały czas zlecenie,nawet jak ktoś długo pracuje i o wszystko trzeba się samemu dopytywać.
    niekupujejuz

10.01.2025 21:26

nie poleca, wykorzystywanie ludzie, warunki słabe, i jawne wykorzystywanie klientow
    Kandydat na pracownika

14.10.2024 09:49

Wysłałam CV i po kilku dniach dostałam telefon. Ucieszyłam się, bo tak szybki odzew jest rzadkością. Jednak akurat wtedy nie mogłam rozmawiać i poprosiłam o kontakt parę godzin później. Oczywiście nikt nie oddzwonił. Sama później dzwoniłam parę razy ale bez odzewu. Pisałam też SMS i bez skutku. Nie pozdrawiam.

18.12.2024 17:05

Szanowna Pani, przykro nam, że nie udało się nam skontaktować ponownie. Mamy za mało szczegółów, aby odnieść się do tej konkretnej sytuacji. Przy aktualnych realiach dotyczących skali prowadzonych rekrutacji (w szczytowym okresie firma prowadziła około 40 aktywnych procesów zatrudnienia) mogły występować niedogodności związane z obsługą kontaktów. Przepraszamy za niedogodności z tego tytułu i zapraszamy, jeżeli będzie Pani zainteresowana współpracą w przyszłości.
    klientka

14.11.2024 15:58

uwielbiam kupować u was książki, uważam jednak że mimo sprzedaży w niższych kwotach, często brakuje informacji co dolega samej książce. Ostatnio kupiłem księzkę, w której brakowało strony :D

19.11.2024 09:49

urok kupowania po znacznie niższych cenach, chociaż jakieś braki w kartkach faktycznie powinny być zaznaczone, bo nagle kupowanie moze okazac sie bez sensu jak nie da się dokończyć książki lub zwyczajnie traci sens z powodu braku
    Była pracownica

13.08.2024 15:44

Pracowałam w Tezeuszu kilkanaście miesięcy. Sama praca całkiem spoko, o ile wyrabia się normy. Nie ma siedzenia na telefonie itd. bo wszędzie są kamery, a system pracy jest monitorowany. Poza tym sami ludzie, którzy są na stanowiskach koordynatorów lub kierowników mocno cisną, żeby robić ciągle więcej, szybciej i dłużej. Na początku pandemii prezes zmienił umowy o pracę (tym którzy je łaskawie mieli) na umowy zlecenie, po czym kazał się zaszczepić, bo się bał o swoje zdrowie - sam w firmie nie bywając. Nie obyło się to bez konsekwencji dla niego ponieważ US prowadził dochodzenie w tej sprawie. Osoby, które się nie zaszczepiły nie miały przedłużonych umów. Antykwariat skupuje książki za grosze, często wprowadzając w błąd i zaniżając ceny. Jednocześnie wyrzuca się dziennie kilkadziesiąt, a nawet kilkaset książek. Tak, dziennie. Część tych książek mogłaby śmiało iść "do pracowników" lub na cele charytatywne, ale niestety jest limit na pracownika ile może zabrać książek i powyżej niego za każdą książkę jest dopłata, a przypominam te książki i tak idą DO KOSZA. W razie pytań proszę pisać postaram się odpowiedzieć, bo pisanie o tej firmie to niekończąca się opowieść.
    Oluś

03.07.2024 06:53

Do teraz nikt w sumie nie potwierdził czy sie rozwijają czy raczej to ludzie rotują. Jakie sa szanse na podwyżki w najbliższym czasie?
    Halo

03.07.2024 18:05

Interesuje Cię praca w Krakowie? Na jakim stanowisku?
    paweł i piotr jego

20.06.2024 12:25

Mam takie pytanie: jest bardzo dużo ofert do działu marketingu w obecnym momencie? Jak wygląda sytuacja w dziale marketingu spółki Tezeusz?
    Miszek

02.04.2024 19:40

Niestety ale niewiele dobrego można powiedzieć o firmie. Praca w jedne z centrali zakupowych to zmaganie się z nonsensami wymyślonymi przez (usunięte przez administratora) Trochę tak jakby Twoja praca i funkcja zależała od dużego dziecka które dostało władzę. Decyzje podejmowane są tutaj z dnia na dzień i z dnia na dzień zmieniane. To ile zarobisz nie jest zależne od Twojej pracy tylko od tego ile (usunięte przez administratora)w tym miesiącu zechce Ci zapłacić i na przykład może obciąć Ci premię bo uzna, że zarobiłbyś za dużo. Podobnych idiotyzmów jest w tej firmie wiele.
    Andrzej

20.05.2024 13:20

W ogóle nie jest stabilnie, bo możesz w każdej chwili zostać zwolniony i to bez zachowania okresu wypowiedzenia. Decyzje zmieniają się dosłownie z dnia na dzień. Wynagrodzenia podobnie, raz jest wszystko ok i na czas, a przyjdzie taki moment, że dostajesz pensję z opóźnieniem. Bywało i tak, że pensji ktoś nie otrzymał wcale i sądy tu niestety nie pomogą, bo właściciel ma dobrych prawników.
    Małgorzata

16.05.2024 10:40

Też nie polecam, okropne miejsce. Wszystko wygląda dobrze na zewnątrz, a w środku (usunięte przez administratora) oszukiwanie i wyzysk pracowników. Niestety nic się tam nie zmieni, póki firmą zarządza właściciel. Robi to nieudolnie, zwalnia, grozi i kompletnie nie szanuje pracowników. Osoby zatrudnione tam są publicznie obrażane i upokarzane. O tym co tam się dzieje od lat i jaka jest w ogóle historia tej firmy pełna absurdów - można książkę napisać. Tak więc jeśli tylko ktoś ma inną opcję i nie musi tam pracować to nie warto.
    beznicku

22.04.2024 14:02

Czy ktoś pracował/pracuje jako Przedstawiciel regionalny - specjalista ds. zakupów książek ? Jeśli tak to czy może podzielić się opinią jak ta praca wygląda itp.?

14.03.2024 16:56

Zainteresowała mnie oferta (usunięte przez administratora) na stanowisku analityka biznesowego, widełki ładnie się przedstawiają (8 000–11 000 zł). Nauczony doświadczeniem domyślam się, że moga być trochę zawyżone, dlatego bardzo was proszę, dajcie znać czy faktycznie dobrze płącą:)

14.03.2024 18:58

Tak, na tym stanowisku dobrze płacą. Ale firmy nie polecam, nie warto tam iść jeśli masz inne opcje. Poczytaj sobie inne opinie, to będziesz miał obraz tego miejsca.

Zostaw merytoryczną opinię o Antykwariat i Księgarnia Tezeusza