JAWI - Sp. z o.o.

Tychy

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 9 ocen.

JAWI - Sp. z o.o.
2 9 6 1

Opinie o JAWI - Sp. z o.o.

Pracownik nr 1

Wszystkim piszacym i czytającym te bzdurne wypowiedzi na temat firmy polecam zajęcie się sobą!Po pierwsze jeśli nie zgadzasz się z warunkami pracy... znajdź nową... Po drugie... żal mi ludzi klamiacuch na tym górami odnośnie firmy, płac i zasad. Proszę poczytaćo firmach z konkurencji. .. zawsze znajdzie się "poszkodowany". Na takim forum, jak to piszą: - samotni -znudzeni życiem - frustracji! Żenada i tyle!!!! Pozdrawiam wszystkich mających problemy emocjonalne. Proszę o opinię o kolejnych pracodawcach!!!

Wiesław.B
@Pracownik nr 1 28.09.2018 21:39

Nie zal mi że nie pracuję w firmie jawi,która nie potrafi szanować pracowników.Sprawa jest w Sądzie. Pracuję w innej Firmie gdzie szanuje się godnie ludzi. I pracuję na stanowisku specjalista d/s Bezpieczeństwa i Ochrony za godne pieniądze.Pozdrawiam podlizywaczy

jeszcze przcownik
@Pracownik nr 1 28.09.2018 21:39

chłopie wypisujesz bzdury a sam wiesz jak jest /szefostwo żeruje na niepełnosprawnych, a ludzi ma gdzieś,co jesteś też podlizywaczem jak Mareczek technik chyba od boleści głowy.Technik Mareczek sam jak jEŻdził po obiektach to sam Śmiał się z się ze swojego imiennika Marka W.ŻE JAK MU GRUBY PŁACI to i tak trzeba ściemniać itp A co do monitoringu to chyba wszyscy wiedz ą że pijaństwo itp. Pani Kierownik obecna, która zastępuje Marcina K.sama wie że ten pijus, co zabrała go z portierni ,a jest na monitoringu/ chyba w nagrodę/.To wy na to Szefostwo.Trzymacie pijusów bo zależy wam na kasie z PEFRONU,jak to pisał Pan Wiesław B którego się szefostwo pozbyło za prawdę,bo się nie bał.Ja już nie długo na emeryturkę i w d..pie mam tą firmę KOGUCIK.

Paulina
@jeszcze przcownik 05.11.2018 23:21

Skąd taka Twoja opinia dotycząca pracodawcy? Dlaczego uważasz, że firma wykorzystuje osoby niepełnosprawne? Mógłbyś podać przykłady takich sytuacji? Jeśli zauważasz działania niezgodne z prawem, warto na początku wyjaśnić to z pracodawcą i w razie konieczności interweniować.

Paulina

@Wiesław.B, po Twoim wpisie wnioskuję, że w przeszłości byłeś zatrudniony w Jawi. Dlaczego sądzisz, że pracodawca źle traktuje pracowników? Czy próbowałeś wyjaśnić z kierownictwem kwestie, które Ci nie odpowiadały? Przedstaw proszę nieco dokładniej sytuację, może znajdziesz też pozytywne aspekty zatrudnienia w firmie?

Paulina

@Dorcia, tego typu wpisy są niedopuszczalne! Nie wolno nikogo obrażać na forum. Koniecznie przeczytaj regulamin serwisu. Przypominam, że forum nie jest miejscem na prywatne dyskusje między użytkownikami. Odsyłam wszystkich komentujących do regulaminu. Treści z nim niezgodne mogą zostać usunięte. Proszę o rzetelne opinie na temat firmy oraz samej pracy. Czy aktualnie trwają jakieś rekrutacje?

Dorcia

Witam Panie pracować) am w tej firmie jako pani sprzątająca jedno mogę powiedzieć pewnie Jeżeli chcecie się zatrudnić w tej firmie to od razu miejcie swój dokument na którym podpisze się kadrowa że wypłaci wam środki zarobione własny.m podpisem nie firmowa pieczatka Zatrudniając się w firmie jawi patrzcie uważnie na ręce innych praciwnic Zwłaszcza nie jaka pani Grażyna pracuje na Atende Mysłowice Jako sprzataczka Stary rupie. Pyskata przemadrzala co to nie ona Zwykły dziad i lump Kobieta nie nadająca się do wspólnego spędzania czasu wolnego np przerwy Nie wolno przy niej nic mówić Sieje ploty robi problemy Jest to jedyna osoba której słucha pani Marzena która zatrudnia panie sprzatajace Zatrudniając się tam pamiętajmy że potrafi nawet tyle obtabiac ta kobieta Panom z ochrony Wiecznie ona jest kimś ważnym a inne panie to śmieci w jej rozumowania. Nie warto z tą gorolica rozmaeiac Nie ważne czy masz do dobrze pracę wykonana czy jeszcze nic nie zrobiles Ona doniesień na was OK łamie nagada różnych bzdur Od tej firmy trzymajcie się z daleka Ta gorolica wszystko musi wiedz na ile masz umowę jakie dane widnieją w dokumentach które wypełnia a nie daj boże żeby ona nie przeczytala To sami zobaczycie Wtedy krótka pilka Ochrona Rodo Pocaluj mnie I weźcie sami dokumenty oddajcie do firmy Broń boże nie przez nią Ja czekałam na wypłatę B. B. B. B. B. Dlugo Wiecznie mówili w kasie braki dyrektora niema Bo coś Sraju baju Gadka Wygrałam w sądzie I co razem z odsetkami Lyso im bylo Decyzja sądu Należy się 5000 tys zgodnie z prawem Lyso im bylo Bo myśleli że zrobią w hu.... I co a tu niespodzianka Uwaga Grażyna kradnie z atende zatrudniona przez firmę Jawi Wynosi środki czystosci Uważajcie bo może i wam a bzdury zrobic Ja osobiście Z jechałam ja jak psa (usunięte przez administratora) jakich malo Nie wierzcie tej suce załamana (usunięte przez administratora) gorolska Acha czasem nie godojcie po Slasku''' '' He zartuje To gorolica która nie z o naszej gwary I to ja wkur.... Szmaciara i już. Dziadów robiąc się kim to ona nie jest Fałszywa góralska (usunięte przez administratora) Pozdrawiam wszystkie panie sprzatajace

M Wieczorek
@Dorcia 05.09.2018 10:28

ale fajny wpis o tym sprzątaniu .. szkoda tylko ze nie ma w nim słowa prawdy .. jakoś sobie nie mogę przypomnieć tych 500 tys a pewnie bym coś wiedział ... internet ma to do siebie ze można w nim napisać każda głupotę ... ale nie tym razem , wystąpię jako przedstawiciel JAWI do naszych prawników o podjęcie kroków i pozwanie osób naruszających dobro firmy , zobaczymy czy się da , a jak się da to mam nadzieje ze zaboli piszących te idiotyzmy i następni się zastanowią zanim napiszą kłamstwa i bzdury

Wiesław.B
@Dorcia 05.09.2018 10:28

Co do wypowiedzi Dorci się zgadzam,jeśli chodzi o w/w kobietę.A co do pracy w JAWI nie polecam .Ja zmuszany byłem pracować po 48 godzin na obiekcie.Wiecej nie mogę ujawniać,bo sprawa jest w Sądzie.Ja zostałem zwolniony bo za dużo podobno mówiłem.panie Prezesino marek w.posiadam dokumentacje zdjęciową jak i filmową po ile godzin pracowałem i gdzie.Wiecej nie ujawniam szczegółów.Tak to się zgadza żwalniaja za byle co.panie m.w zrobiłem dokumentacje po to jaby może przyszło panu do główki że zaginęły .Co do traktowanie pracowników przez. prezesika m.w ..to są już ze mną swiadkowie.Z moich opisów na fb opisałem całą sytuacje wlącznie z dokumentacją ,aby uświadomić ludzi przed takimi firmami jak JAWi.Mogę tylko zdradzić iż z ponad. 950 tyś ludzi ,którzy to przeczytali na fb.To wszyscy byli oburzeni .Zamierzam włączyć w to media telewizję.Pisałem specjalnie nazwisko i imię z małej litery,bo tak traktuje nisko cenionego prezesika TAK JAK ON INNYCH TAK I JA GO TAK TRAKTUJE.

Zwycięzca !!!!
@Wiesław.B 19.09.2018 15:38

Panie Wiesławie Co do godzin pracy na monitoringu to faktycznie sama prawda .Ilości naprawdę niebotyczne . Myli się pan jedynie co do funkcji pana "byłego" szefa bo nie jest tam Prezesem . Z tego co mi wiadomo był ale już nie jest ,tylko Prokurentem a to tak naprawdę nikt ważny . Zresztą firma kierowana przez taką osobą nie może dobrze funkcjonować skoro nikt z zarządu nie ma pojęcia o tym co robią . Durne decyzje które nie prowadzą tej firmy do niczego dobrego .Pan "niby szef" nie zna się na tym co robi podejmuje decyzje równe decyzją 16 latka .Firma opiera się tylko i wyłącznie na dofinansowaniach z PFRON i tylko z tego żyje .Żadnej inwencji twórczej ,brak jakiegokolwiek kierunku rozwoju. Podejście do funkcjonowania firmy z czasów komuny . Także podsumowując aby przyszli chętni do pracy mieli jakiś ogląd to na minus można zaliczyć : -Jeżeli jesteś osobą ambitną i umiesz coś zrobić nie idź tam bo nie warto . -Chcesz pracować w nowoczesnej firmie -odradzam stanowczo -budynek ruina -wstyd pokazać komuś że się tam pracuje - szukasz firmy która przestrzega prawa pracy w 100% -odradzam Co do plusów hmmm ciężko coś powiedzieć może tylko tyle że szef prywatnie spoko gość -na piwo iść pogadać to jak najbardziej ok. w sumie go serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia -

Marek Sz.
@Wiesław.B 19.09.2018 15:38

Co do wypowiedzi "Dorci" nie zgadzam się. Firma przelewa na konto regularnie wynagrodzenia. Co do reszty wypowiedzi szkoda słów. A ja pracę w JAWI polecam. Zostałem zatrudniony jako technik. Fakt naczekałem się trochę na narzędzia pracy ale za to żaden wcześniejszy pracodawca nie zapewnił mi równie dobrego sprzętu do roboty(w czasie oczekiwanie zajmowałem się firmą od strony informatycznej oraz dobrze poznałem zgrany zespół księgowo/płacowo/administracyjny). Poza tym odbyłem niedawno bardzo drogie szkolenie z zakresu obsługi systemu informatycznego. Mój przełożony dotrzymuje słowa. Co do 48h. pracy sam pan chciał mieć jak najwięcej godzin pracy i wykonywał Pan ją dodatkowo na umowę zlecenie. I robił naraz na obiekcie oraz monitoringu. "zwalniają za byle co" - z tą kwestią również się nie zgodzę. Jeśli operator monitoringu siedzi na stronie społecznościowej zrzucając na dół kamery które ma obserwować na służbowej jednostce centralnej PC (to jedynie przykład). "Pisałem specjalnie nazwisko i imię z małej litery" to już kwestia indywidualnej kultury osobistej danej osoby.

Janusz
@Marek Sz. 20.09.2018 14:05

Marek kto ci to dyktował ??? . Proszę cię -litości

Wiesław.B
@Marek Sz. 20.09.2018 14:05

Panie wielki techniku od nie roboty,siedzi pan tyłku i nic nie robi.Chwalił sie pan i śmiał,ze m.w.płaci. i nic się nie robi.Sma pan płakał ze czeka na sprzęt itp bo nawet śrubokręta którego rzekomo pan zamówił nie ma.Jak to pan ujął słowami .Siedzę i nic nie robię to niech płaci.Co pan robił w biurze techników ano wchodząciem do do biura to pan sobie uciął drzemkę allbo ogladał filmy na laptopie.Nie potrafił pan nawet kamer ustawić na monitoringu twierdząc że to wina przesyłu z obiektu.NIE PODLIZUJ SIĘ.BO WIELE RZECZY MÓGŁBYM OPISAĆ O OPINI KTÓRĄ MÓWIŁEŚ O. M.W I BYŁYM KIEROWNIKU Z MONITORINGU.

Wiesław.B
@Janusz 20.09.2018 16:13

Zapewne ktoś z kierownictwa,bo on sam nawet nie umie się wysłowić

Heniek
@Marek Sz. 20.09.2018 14:05

Nie ośmieszaj się i nie podlizuj

Mirosław
@Wiesław.B 21.09.2018 14:16

Jak on nazywał swojego najlepszego szefa ???. (usunięte przez administratora) ?? .Ha ha dobre to .Uśmiałem się jak nic .Teraz jest panie prezesie .hahahaha

Wiesław.B
@Mirosław 21.09.2018 20:21

Nie będę Mirek się wyppwiadał i pisał co wielki technik mówił o. marku .w.bo nie będę juz całkowicie go zerował.A teraz sie podlizuje technik od 7 boleści

M Wieczorek

Witam Rozumiem że odwagi wystarcza tylko na pisanie anonimowo .... i wcale mnie to nie dziwi , bo inaczej łatwo można by wykazać że piszące tu osoby bardzo się postarały o zwolnienie.

Paulina

@Tati, napisałeś, że Jawi nie organizuje imprez integracyjnych, a co powiesz na temat pakietu socjalnego, czy coś takiego istnieje? Może są jakieś bony świąteczne? Czy polecasz stanowisko operatora? Jakie umiejętności są na nim najbardziej przydatne? Jeśli ktoś z Was zna odpowiedzi na pytania użytkownika @Piotr, zapraszam Was do dyskusji!

Wiesław.B
@Paulina 30.08.2018 15:30

O czym Ty mówisz o jakich pakietach.Chyba nie dla pracowników.

Tati

Pracuję na obiekcie w firmie JAWi,mam obecnie kilku znajomych,którzy pracują na innych obiektach.I zauważyłem i nie tylko ja że jeden chyba z najlepszych operatorów na monitoringu / operator 1 /, co niektorzy mówią że miał na imię Wiesław.Ja pracuję w w/w firmie już dosyc dlugo i mogę tak i nie tylko ja go ocenić bardzo dobrze wykonywał swoje obowiązki,chłop komunikatywny,grzeczny,umiał doradzić i swoim takim zachowaniem my z obiektow pracownicy to doceniają.Nie wiemyczy został zwolniony czy jest na l-4 .Operatorzy nic podczas zgłaszania do nich nie chcą mówić.Odpowiem Henkowi na wcześniej pisaną przez niego opinię.Iż prawdopodobnie został operator 1 zwolniony ponieważ zarabiają tyle samo co na obiektach ,a chciał podwyżkę dla operatorów bo w innych firmach operatorzy zarabiają wiecej na monitoringu niż na obiektach.Chcę dodać ze Prezes i jego synalek żerują na podwyżkach dla operatorów pomomo mają z kazdego z nas duże pieniądze z PEFRONU tak zwane dofinansowanie.Żal Panie Prezesie że nie szanuje się dobrych ludzi tylko kasę

Operstor
@Tati 16.08.2018 00:23

Wieslaw...nie ośmieszaj się....żenada ...

Piotr

Może ktoś ma wiedzę czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Mam małe doświadczenie czy to może być problem?

Tati

Odpowiedzi dla Pauliny.W firmie JAWI nic się nie prowadzi zadnych imprez dla pracowników w formie np.spotkań. z Prezesem i pieczenia kiełbasek chociażby pogadać z. Prezesem o (usunięte przez administratora) relach i problemach.Prezesi spotykają się ale chyba ze swoimi odpowiednikami.A pracowników mają gdzieś w innych firmach raz do roku są spotkania Dyrektora czy Prezesa z pracownikami na imprezach integracyjnymi i za wypracowanie pieniażki przez pracowników takie imprezy są robione.Przypominam iż,Firma JAWI. to zklad pracy chronionej i mają dofinansowanie z PEFRONU.

Paulina

Wiecie, czy firma prowadzi obecnie rekrutacje? Jakie warunki są oferowane nowym osobom? Czy mogą liczyć na przyjazną atmosferę oraz umowę o pracę? Wcześniej pisaliście, że zdarzały się opóźnienia w wypłatach, czy problem został już rozwiązany? Czy pracodawca zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia pracy, jak na przykład odzież?

nadal_trzeba _szukac

Odchodząc nie idżcie do Solid Security. Pierwszy miesiąc to umowa zlecenia. Potem nie przelewają pieniędzy wcale.

Paulina

@Heniek możesz opisać szerzej czym zajmuje się pracownik monitoringu? Jakie ma obowiązki i jakie są mu stawiane wymagania? Jak z czasem oceniasz pracę w JAWI? Możesz polecić tego pracodawcę innym zainteresowanym? @Konrad jesteś pracownikiem JAWI? Co należy do Twoich zadań?

Heniek
@Paulina 29.06.2018 08:59

Operator monitoringu,jest odpowiedzialny za nadzór pracowników na obiektach przyjmujac od noch raporty /telefonicznie.Monitoruje i nadzoruje obiekty jak również pracowników.Płace na monitoringu są takie same jak na obiektach czyli 2100.00 brutto, a powinni mieć trochę wiecej.Jedyną wadą. też jest Kierownik z. Monitoringu, ktory nie ma pojęcia ułożenia grafiku. i co kolwiek załatwic.Moim zdaniem. od kilku miesiącach ustabilizowalo się jesli chodzi o pracowników na monitoringu, ale nie jest to zasługą Pana. Kierownika.Może podziękować Kierownikowi za pracę a dołożyć wiecej kasy dla tych ludzi na monitoringu.ja już nie pracuję,ale jakby Zarząd zapytał operatorów o Pana Kierownika czy jest im potrzebny to na pewno by odpowiedzieli że nie.Bo od stycznia 2018 to byla taka rotacja ludzi ,poniewaz się zwalniali przez. Kierownika.Mam informację ponieważ nadal tam pracije moj kolega.

tomasz
@Heniek 01.07.2018 15:11

A gdzie poszedłeś. Mam nadzieje, że nei Solid bo to dno. Ja odszedłem do innej branży. Plus praca 8 godzin

Konrad

Jak się komuś nie chce pracować to szuka tzw. dziury w całym!!!

Administrator

Co powiecie o zarobkach w JAWI - Sp. z o.o.? Czy w ostatnim czasie ich poziom uległ zmianie?

Heniek
@Administrator 13.05.2018 09:55

pracowałem w firmie JAWI,jedynie Kierownik z monitoringu do wymiany.Nie potrafi z moich informacji do tej pory zrobić grafików pracy,zmienia po kilka razy w miesiącu grafiki.Ludzie przez niego się zwalniają i dlatego jest taki młyn zmian pracowników na monitoringu.

tk

Firma nie przelała pieniędzy. Rażące naruszenie przepisów praca pracy. Jest 10 kwietnia godzina 21:37 Podstawa do sądu

NN
@tk 10.04.2018 21:38

A jak się przyjmuje do pracy i od razu idzie na L-4 to jest dobrze

Paulina

@tk, dopytywałam o kwestię nieterminowych wynagrodzeń w poprzednim swoim wpisie na tym forum. Rozumiem, że sytuacja chociażby w Twoim przypadku się powtarza. Czy chodzi Ci tylko o ten konkretny miesiąc? Czy pracodawca informuje swoich pracowników o powodzie opóźnienia w wypłacaniu wynagrodzeń?

Administrator

Ktoś z Was obecnie pracuje w JAWI - Sp. z o.o.? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?

Marian

Prawda wypłata po czasie nie uzasadnione zwolnienia bałaganie o dokumenty brak szacunku do pracowników

Paulina

Część użytkowników forum w swoich wpisach wspomina o tym, że nie otrzymują pensji na czas. Czy taka sytuacja dzieje się po raz pierwszy? Może te opóźnienia wynikają z problemów firmy? Czy ktoś z osób, które są tutaj aktywne, wie coś na temat aktualnej sytuacji wewnętrznej JAWI - Sp. z o.o.?

Knopek

Jawi to klamstwo i niespelnione obietnice.klamia i oszukuja tyle w temacie

Jack

Ale się nakręcili niektórzy i tak powtarzają czyjeś kłamstwa. JAWI to spoko firma a jak komuś nie odpowiada może zmieni?

Krzysiek

Firma kogucik!!

Szymek

ciekawe ... pracuje tam ponad 3 lata , mam II grupe i umowe o prace , fakt ze dostaje czasem kase po terminie ... 1 dzien moze 2 ale ze tygodniami trzeba czekac to klamstwo i zastanawia mnie kto co ma z tego wypisywania bzdur i oklamywania innych

Kiepski

Przecież JAWI to Zakład Pracy Chronionej a umowa o pracę zobowiązuje do terminowej wypłaty czyli !0 ego każdego miesiąca a potem są okropne kary. czy to dla nich ma jakiś sens. Mam zacząć pracę i napiszcie coś więcej bo coś nie gra w tym wszystkim.

Zenon

To smutne ale prawdziwe. Dlaczego trzeba się prosić o własne ciężko zarobione pieniądze. Tak właśnie jest i w tej firmie.

Mirek

Na wypłatę czeka się tygodniami, nigdy o czasie.

Marek

Jak co miesiąc - brak wypłaty

Łukasz

Dzięki za ostrzeżenie odnośnie zaległości płacowych tej firmy bo już chciałe się tam przyjąć do pracy. Myślałem że to solidna firma ale widzę że nie

Borys

Też pracowałem w Jawi ale ciągłe proszenie się o swoje ciężko zarobione pieniądze doprowadzało mnie do szału. Jak to jest że ich nikt nie kontroluje ?

Jacenty

Potwierdzam . Brak wypłaty to w tej firmie standard. Wszystko ale nie JAWI

Zostaw opinię o JAWI - Sp. z o.o. - Tychy

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JAWI - Sp. z o.o.