Ultra ochrona

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 149 ocen.

Opinie o Ultra ochrona

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ultra ochrona

raubo

hahahahahahahahahaha Rambo

Rambo

Z calego serca nie polecam pracy w ultra ochrona. Są lepsze firmy ochrony np. Solid Security tudzież Konsalnet :)

Ultra

Wow. Jeden zadowolony z ultry. Ile ci zapłacili za napisanie nieprawdy?? Biuro ultry mało lepsze, panuje w nim totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Serdecznie nie polecam tej pseudo firmy!!

uhgf
@Ultra 17.07.2017 14:31
Wow. Jeden zadowolony z ultry. Ile ci zapłacili za napisanie nieprawdy?? Biuro ultry mało lepsze, panuje w nim totalny [usunięt...

To wszystko co miałeś do napisania? Spójrz na siebie, jakim gnojem jesteś - powąchaj najleoiej

Zadowolony pracownik

Forum nierobów i frustratów.

Były

najgorsze co może być nie polecam

Obserwator

Ultra to NAJGORSZA FIRMA OCHRONY !!!

Kismet

Pracowałem w firmie ochrony Ultra na umowe zlecenie po czym po przepracowaniu 119 godzin  zrezygnowałem z powodu konfliktu z psychicznym szefem ochrony i poinformowałem o tym dyrektora firmy. W tym czasie wypełniłem kwestionariusz ale umowy do ręki nie dostałem. Wypłatę dostałem 10.05.2017 na konto, trochę mnie oszukali ale nie w tym problem. 3.07.2017 dostałem pocztą od firmy Ultra dwa egzemplarze umowy zlecenia z prośbą o podpisanie jednej i odesłanie im. Mam mętlik ponieważ na umowie zlecenia jest napisane że zawarta jest na okres określony od 4.04.2017 do 31.05.2018 a przecież ja już tam nie pracuję dłuższy czas. Druga sprawa jest taka że w tejże umowie jest wzmianka o powstrzymywaniu się od konkurencji na okres 6 miesięcy od rozwiązania umowy i o przewidzianych karach. Co mam w takiej sytuacji zrobić?

Zuzanna

Chętnie usłyszymy więcej od obecnych pracowników firmy. Dotychczasowe opinie pokazują zupełnie różny obraz firmy ( np. komentarz @Mariusz oraz wpis @bylo ok). Z czego wynikają te różnice? Jak Ty oceniasz Ultra ochrona jako pracodawcę?

Ana

Daj spokój, przecież to bez sensu tak zaczynać kolego

Mariusz

Nie dajcie się ludzie oszukać. 1. Odchodząc z pracy nie otrzymasz wynagrodzenia. 2. Zawsze ci będzie brakować od 20zł do 100zł wynagrodzenia 3. Firma zatrudniając nie może prowadzić kart prac przy umowie cywilno prawnej. Prowadzenie karty pracy jest zarazem podchodzącą drogą do umowy o pracę gdzie można się jej domagać. Ale są tak cwani że na karcie pracy nie ma żadnej pieczątki jak wypełniacie je. 4. Dowódcy nie posiadają żadnych uprawnień. na 100 osob może 10 jest z uprawnieniami. 5. ......

Tomcio

Inteligentni ludzie używają argumentów, a nie epitetów. Wnioski na Twój temat zatem bardzo łatwo wyciągnąć.

eM

Zadanie matematyczne "just for you" kolego "menedżer'. Są w nim pewne uproszczenia, ale liczb nie oszukasz. Na obiekcie pracuje 20 osób. Tygodniowo powinny przepracować 40 godzin. Czyli zgodnie z kodeksem 800 godzin. Obiekt wymaga: 3 osób 24x7, 4 osoby 17 h x 6 dni, jedna 13 h x 5 dni, w sobotę 8h, w niedzielę 11h dla 4 osób. To daje 1029 godzin tygodniowo. W tym 196 nocnych. Stawki wahały się w granicach 6-8 zł na godzinę. Stawka, którą wg płacy minimalnej powinni zarabiać ludzie to w tamtym czasie było około 11 zł. Zatem firma płaciła ludziom od 6174 zł do 8232 zł tygodniowo. Gdyby (tak jak przecież powinna) płaciła wszystkim zgodnie z kodeksem (150%,200% nadgodziny i okoł 2zł za godziny nocne), to wydałaby ponad 13,5 tysiąca w tydzień. Czyli w jeden tydzień oszczędzała od blisko 5,5 tysiąca do 7,5 tysiąca na swoich pracownikach. To w skali roku daje od 275 do 380 tysięcy oszczędności. Ile średniorocznie tracił jeden pracownik? Ilu obiektów to dotyczyło? Jak to świadczy o organizacji? Ile pracownicy stracili na świadczeniach, które też ich ominęły? (ubezpieczenia, dodatki urlopowe, itd.)

bylo ok

A teraz PROSZĘ o chwilę spokoju. Pracowałem tam- we Wroclawiu. Stawki od 7 do 10 w zaleznosci od obiektu na ktorym przyjdzie nam pracować. Na poczatek przeważnie umowa zlecenie ok 7-7,50 /h. Jesli masz zaswiadczenie o niepełnosprawności lub jesteś emerytem duza szansa na umowe o prace za ok 1600 netto. Jeśli twoj szef oraz szef obiektu bedą zadowoleni z Twojej pracy mozesz negocjować podwyżkę i pewnie ją dostaniesz. Możesz również otrzymać umowę o pracę. Wszystko zależy od Ciebie , na ile szef uzna że jesteś mu niezbędny. Dbaj o higienę , bądź punktualny , kulturalny , wykonuj polecenia sumiennie a nie będzie żadnych problemów, ale raczej nie licz na szybką podwyżkę. Wykaż się kreatywnością w usprawnianiu systemu ochrony , entuzjazmem , wysoką dyspozycyjnością , interesuj się swoją pracą także po godzinach a szybko dostaniesz podwyżkę lub awans. Taka moja rada z doświadczenia , ale jak bedziesz nawalać to faktycznie mogą Cię nieźle wykręcić na siano.

neckam

tak firma aby znalesc barana,wypłata ok na czas ale nie raz mniejsza wypłata stawka niby taka jaka mowia a nie jest taka wiec nie pracujcie tam

Ok

Do Lolek jak się nazywasz wogle? Pracujesz tam jaka prace wykonujesz? Ze taką niesprawiedliwości mówisz

Ok

Do Lolek sadze ze się myślisz bo pracowałem kiedyś w tej ochronie i dobrze wspominam ludzi miła atmosfera i nie ciężka praca zastanawiam się skąd takie twoje opinie się wzięły?

lolek

Potwierdzam opinie o obiekcie w Olsztynie. Wielka rotacja w ludziach. Wielka niesprawiedliwość w traktowaniu pracowników. Są równi i równiejsi. Jeden pracownik może siedzieć cały czas na monitoringu od kiedy zacznie przerwe i rozmawia z drugimi z monitoringu o pierdołach. Gdy wchodzi się na monitoring to zawsze jest wielki problem. Wyzwiska, poniżanie i ubliżanie to codzienność z ust "dowódców" tak sami siebie nazywają. Jeden nieudolny ma problem napisać na komputerze meldunek i jego błędy ortograficzne to kpina. Drugi jest wielkim szefem który myśli że jak wydrze ryj to jest wielki. Płaca w Olsztynie 6,5zł na ręke. Pracowałem tam jeszcze na początku 2015r. Widać gołym okiem że ci tzw dowódcy nie wiedzą że za takie ich zachowanie czeka ich tylko sprawa w sądzie o Mobbing. Polecam :)

dydek

Nie wymagają tam zbytnio i dlatego stawka niska.Idźcie do BIEDRONY czy TESCO to zobaczycie WOJSKOWY DRYL za niewiele większe pieniądze!

ksawery

ULTRA to tylko szampon jest dobry z serii ULTRADOUX!

Monika

Jeśli chcesz pracować za 6 zeta netto,to proszę bardzo.Praca nie jest tam ciężka ale i zarobki cienkie.No chyba że chcesz być niewolnikiem pracy to coś tam zarobisz wtedy.Ja pracowałam w RADOMIU i tam ludzie dymają nawet po 16/h na dobę żeby dobra wypłata w miarę wyszła.

Monika

Jeśli chcesz pracować za 6 zeta netto,to proszę bardzo.Praca nie jest tam ciężka ale i zarobki cienkie.No chyba że chcesz być niewolnikiem pracy to coś tam zarobisz wtedy.Ja pracowałam w RADOMIU i tam ludzie dymają nawet po 16/h na dobę żeby dobra wypłata w miarę wyszła.

tomek

FIRMA ULTRA w RADOMIU TOTALNA POMYŁKA

optimus prime

Totalna porażka ta ULTRA.Nawet ubioru porządnego nie mają tylko stare powycierane koszule!To nie może nazywać się AGENCJĄ OCHRONIARSKĄ to banda starych pedałów wykorzystujących ludzi na maksa.

były

Najbardziej złodziejska firma ochrony w Olsztynie,bez żadnych wątpliwości.

smyk

Faktycznie po co ta zawiść. Jak widze jak inni traktuja prace to dziwie sie ze dostaja wyplate.Ja popracowalem dwa miesiące i przeszedlem do konkurencji. Tydzien wczesniej powiedzialem ze rezygnuje i...zdziwko, problemu nie bylo, kasa się zgadzala, wystarczylo uprzedzić kilka dni wczesniej. Pracuje w solidzie, niby stawka wyższa, ale rygor i wymagania nieporównywalnie wyższe. Gdybym wiedzial ze tak będzie bym wcale nie odchodzil zwlaszcza ze ponoć stawkę ppodnieśli. W sumie to z chęcią bym wrócił.

tomekd

Ktoś się orientuje co w selgrosie Lublin .Jaka tam atmosfera i zarobki i czy pensja na czas.

honor

Honoru to Ty nie masz za grosz... O czym Ty mówisz? 5 i mniej złoty, denaturat, odpowiedzialność materialna, kultura osobista? Pracuję na jednym z obiektów - praca jak to praca w ochronie, szału nie ma, ale wypłata na czas, elastyczny grafik, a płaca dużo, dużo wyższa niż piszesz. W sumie tyle co w konkurencji. Po co ta agresja i nienawiść, straciłeś pracę, poszukaj czegoś innego.

Honor

W ULTRA OCHRONIE PRACUJE SAMO BYDŁO NIE LUDZIE, PATOLOGIA SPOŁECZNA NAJNIŻSZE GATUNKU, LUDZIE KTÓRZY POTRZEBUJĄ PIENIĘDZY NA SZYBKO BY SOBIE KUPIĆ DENATURAT. PENSJA WYNOSI MNIEJ NIŻ 5 ZŁ NA GODZINĘ, DODATKOWO JAK COŚ ZGINIE TO POTRĄCAJĄ Z PENSJI, STRASZĄ SĄDAMI, ŻĄDAJĄ ZADOŚĆUCZYNIENIA, MOBBING, WYZWISKA TO CODZIENNOŚĆ W TEJ FIRMIE

GOSC

PRACOWAŁEM TAM BANDA ZŁODZIEJI, WYDUSZĄ Z CIEBIE KAŻDY GROSZ I NIE WYPŁACĄ PENSJI

maniek

Witam. Ja pracuje w selgrosie warszawskim od 2 lat. Bywają zgrzyty jak w każdej firmie, ale jeśli nie przychodzisz na bani nie spóźniasz się i widać ze nie chcesz popracować miesiąc tylko zależy ci na pracy, to dowódcy nawet pomogą ci jeśli chodzi o prywatne problemy a jeśli chodzi o grafik, to w żadnej poprzedniej ochroniarskiej firmie nie bylo możliwości aby tak elastycznie go dopasować. Nawet na fajka można wyjść jak malo ludzi na kasach. Mam juz powyżej 50 lat a dowódcy mimo ich mlodego wieku obchodzą się z nami z szacunkiem. Pensja jest zawsze na czas, choć stawka nie jest wygorowana, 7zl na reke. Ale w moim wieku nie spodziewam się kokosow. Przykro slyszec, iz dzieje się tak jak piszecie w Olsztynie, ale obiekt obiektowi nie jest równy.Pozdrawiam.

zainteresowany

a ile daja na reke w selgrosach na kazdym stanowisku?

obywatel

Firma razem z kierownikiem z Gdyni i Gdańska to wielka jedna pomyłka.Brak kompetencji pracowników (zatrudniani z ulicy),kierownika,afery na każdym kroku(kradzieże,mobbing,molestowanie),umowy "śmieciowe",przenoszenie nieudolnych pracowników co "du..liżą" na inne miejsca by ucichły sprawy.Traktują pracowników jak zło konieczne i źle traktują jak odchodzą.Jedno się mówi drugie się robi razem z dyrektorem co przyjeżdża tak jak mu się chce.Firma to wielkie jedno nie porozumienie i nie wiem kto z nimi podpisywał umowy ale są beznadziejni oprócz pojedynczych jednostek,które się marnują na takim miejscu "wegetują".Odradzam pracy w Gdańsku a tym bardziej w Gdyni z kierownikiem co nic nie potrafi załatwić,kłamie w żywe oczy i jest mało rozgarnięty jak na osobę co powinna być autorytetem tym bardziej wśród pracowników.

były

Ty mówisz o profesjonalizmie,sądzę że Ty nie wiesz co te słowo oznacza.Jeszcze biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie w tej profesji.Po ukończeniu szkoły poszedłeś do ochrony pracować,powód prosty i oczywisty, nie byłeś zbyt inteligentny i nie nadawałeś się do innej pracy.I zapewne będziesz robić w ochronie do emerytury bo nigdzie indziej nie nadajesz się do pracy,taka jest prawda.Licz kółka pracownikom ile robią na sklepie i nie zapominaj codziennie sprawdzać lodówki czy nie ma tam telefonów komórkowych.Powodzenia.

pracownik

Najgorsza firma w Polsce.Skończone chamstwo,krętactwo i złodziejstwo.Olsztyn jest tego dobitnym przykładem. Zastraszanie młodych pracowników.Po zwolnieniu się i rozliczeniu z firmą do tej pory nie otrzymałem pieniędzy za moje dwa dni pracy.Dyrektor regionalny nie odbiera telefonów,w firmie oprócz pani sekretarki nie ma z kim rozmawiać.Tak wygląda w rzeczywistości prawda o tej firmie.Nie polecam nikomu pracy w tej Firmie.To co dzieje się w Olsztynie to dziki zachód.Pan prezes jest pewnie bardzo dumny z tej placówki.

Lukas
@pracownik 27.02.2015 18:58
Najgorsza firma w Polsce.Skończone chamstwo,krętactwo i złodziejstwo.Olsztyn jest tego dobitnym przykładem. Zastraszanie młody...

A może tak "kolego" opisać twój profesjonalizm z nazwiska, wybitnym pracownikiem raczej nie byłeś, nie byłeś nawet średniakiem... Widać jak anonimowość dodała Ci odwagi. tak czy inaczej - powodzenia na nowej drodze życia.

nieznajoma

Ja jakoś pracuje w tej firmie i nie narzekam stawka 6,5 to dużo jak na firmę ochroniarską najpierw popatrzcie ile zarabia się w innych firmach i jaki jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a potem wypowiadajcie się na temat stawek w ochronie.A co do wolnego można sie dogadać z dowódcą jak się jest w porządku do nich nie nawala się pracy i wykonuje się dobrze wszystkie obowiązki wtedy idą na rękę,

norbert

ultra to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dowodzi nimi dyr a.lew.....nie wypłacił mi pieniedzy za przepracowane godz.w saturnie brakowało mu na święta pajac

Olaf

Czy oszukano was byłych pracownikow ultra na pensje odpiszcie

były
@Olaf 22.12.2014 03:22
Czy oszukano was byłych pracownikow ultra na pensje odpiszcie

oczywiście, że oszukano, nie wypłacono pensji za cały miesiąc, po ponad roku udało się odzyskać pieniądze po rozprawach sądowych i interwencji komornika.

były pracownik

NIE IDZICIE TAM. Nie warto pracować w tej firmie , niby stawka na markecie 8 zł ale na umowie zlecenie , którą zresztą dostałem po ponad miesiącu jest 4,96 brutto. Ciekawe co by na to powiedzieli w skarbówce . Atmosfera fatalna , brak szacunku dla człowieka , jak się rozchorujesz i chce dwa dni wolnego to straszą ze jak nie przyjdziesz to tracisz całą miesięczną pensję , sam byłem świadkiem takiej sytuacji. Poza tym jest miesiąc wypowiedzenia ( na umowie zlecenie !!!!!) , zakaz konkurencji przez 6 miesiecy .

były pracownik

Warunki w tej firmie są tragiczne, stawki bardzo niskie dla pracowników nie licząc kadry zarządzającej osobiście uważam iż nie warto inwestować tutaj swojego czasu praca bardziej dla osób zdesperowanych. Umowy są tak skonstruowane że nawet prawnik nie potrafi ich zrozumieć, firma odprowadza składki od 5 zł miesięcznie oraz płaci grosze podatku. Sam fakt powinni dać uczciwą stawkę godzinową a i tego nie robi.

Andrzej

W nowej hali Selgros w Lublinie tam są jaja

anonim

(usunięte przez administratora)

kati

Zgadzam się z tobą, lecz stawka 6,50 to chyba w Warszawie niestety w rzeczywistości jest to około 3 złote plus dodatki i wychodzi max. 6,00 złotych /h tragedia.!!!!. Brak urlopów, brak l4, brak ubezpieczenia wypadkowego co więcej można powiedzieć brak perspektyw.

anonim

(usunięte przez administratora)

JACCC

Jakie profesonalne usłgi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gdzie ? możesz podać kilku zadowolonych klientów ?

anja.seal@interia.pl

Wrocław - Saturn Magnolia Jakiś jąkający się Pan przez Telefon umówił się ze mną na rozmowę. Przyszłam w wyznaczonym dniu i godzinie a "ten" nawet nie raczył się pojawić. Po 20 minutach czekania zadzwoniłam do niego telefon oczywiście nie został odebrany. Specjalnie 50 km jechałam do Wrocławia na tą rozmowę, jakby mnie wcześniej poinformował że nie ruszy swojego tyłka i nie przyjdzie to przynajmniej nie straciłabym czasu i pieniędzy na dojazdy. Brak szacunku do ludzi.

bolek

ULTRA OBORA i tyle w temacie

jeszcze pracownik

Pracuje w tej firmie z jakies 1,5 roku i moge powiedziec tylko tyle ze sa to zlodzieje i oszusci.zatrudniajac sie mialem 7zl na reke potem ucieli na 6.80.przezylem to jakos.na dwa miesiace musialem odejsc z tej firmy poczym jak wrocilem spowrotem to dali mi juz 6.50 jest to chore!na ich stronie pisze ze atrakcyjne wynagrodzenie!nie liczcie na to bo grosze dostaniecie!! Jak dla mnie jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyzysk.. Nic dziwnego ze ludzi im brakuje na obiektach,bo kto za taki psi grosz przyjdzie do pracy..ja robie w ciagu miesiaca z jakies 300-360h i to nie sa zarty!!za cos musze rodzine utrzymac!uciekajcie z tad!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

bolek

Brak opinii bo nic się nie zmieniło bieda i nędza dla pracowników.

znieSSmaczony

nie ładnie panowie tak bruździć i hejtowac a potem posty usuwać i udawać ze niby się nic nie powiedziało. jak mówić ostro to trzeba mieć jaja powiedzieć po męsku co wam leży i gdzie to było i zostawić dla potomnych by pamiętali wasze słowa i wiedzieli gdzie iść bądź nie iść na rozmowę

?

Warszawo nie podejmuj współpracy z tą firmą .szkoda ludzi pracujących w tej firmie nie szanują pracowników .sami dyrektorzy a ludzie zatrudnieni to niewolnicy za miske ryźu.jeden z wielkich chyba zrozumiał że so ludzie jest robota są pieniądze

lilalu1986

Umowa jest tak zrobiona ze nawet prawnik jej do końca nie rozumie. Jest tylko uwzględnione ze pensji się nie otrzyma za naruszenie przepisów firmy itd nie ma nic mowy o sytuacji w której pracownik sam się zwalnia no i ze obowiązuje miesięczny okres wypowiedzenia

lilalu1986

Jedynym sposobem by odzyskać swoje pieniądze to zgłosić sprawę do sadu i walczyć o swoje tylko wiadomo ze nie czeka się tydzień na rozprawę wiec może kiedyś w końcu zobaczy się swoje pieniądze na oczy

lilalu1986

Tak dokładnie! chociaż nie maja do tego prawa bo z godnie z art. 746 kodeksu cywilnego można rozwiązać umowę w trybie natychmiastowym z ważnych powodów. Nigdy nie spotkałam się z tak złodziejską firma ale jak już wspomniałam wcześniej nie daruje im czegoś takiego bo ja nie pracuje charytatywnie!

?

Ja również miałam (nie) przyjemność pracować w tej jakże (nie) sympatycznej firmie. Pracując tyle lat w ochronie w życiu nie spotkałam się z takim chamstwem i brakiem szacunku do pracownika ze strony kierownictwa...choć to jest za duże słowo na tych panów bo po takich panach to mój dziadek na konia wsiadał. Nie dałam rady przepracować tam miesiąca gdyż byłam szykanowana i zastraszana ze nie otrzymam swojego wynagrodzenia!! W momencie gdy się zwolniłam usłyszałam ze mogę zapomnieć o wynagrodzeniu i ze nie takich cwaniaków robili jak ja. Nie mogłam się doprosić swojej umowy aż w końcu osobiście mi ja dostarczył sam Dyrektor Regionalny który bezczelnie mnie okłamał ze jak najbardziej pensje otrzymam. Niestety słowa dotrzymali i ktoś się teraz bawi za moje pieniądze! Jednak nie pozwolę by takie buraki robili z ludźmi co im się podoba. Myślę ze czas firmę Ultra przedstawić w prawdziwym świetle dlatego będę się starała upublicznić w gazecie cala prawdę o tej złodziejskiej firmie. Oczywiście sprawę zgłoszę również do sadu tak dla zasady, ludziom nikt nie ma prawa zabrać ich ciężko zarobionych pieniędzy. Jeśli ktoś już z nimi walczył w sadzie to proszę by podzielił się informacja jaki był efekt końcowy tej sprawy...czy faktycznie tym złodzieja wolno wszystko. Z góry dzięki

poszkodowana
@ 15.09.2013 12:21
Ja również miałam (nie) przyjemność pracować w tej jakże (nie) sympatycznej firmie. Pracując tyle lat w ochronie w życiu nie sp...

zostaw jakis kontakt do siebie,maila bądź gg,myśle,że mozemy sobie nawzajem pomóc;)

Zostaw opinię o Ultra ochrona - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ultra ochrona