HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

• Wizja Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o. Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Fyt

28.11.2018 19:18

A ja lubię swoją pracę w mando zarobki też niezłe
    komandos

27.11.2018 23:09

sa tez dobre strony pracy w madno lalunia z zaworkow wolna heheh
    Rambo

28.11.2018 08:32

Dziewczyna przynajmniej ma coś w głowie i jest czegoś warta. W porównaniu do jednej bladzi o której głośno w całym Mando
    Do Rambo

28.11.2018 11:00

Rambo jesteś ku.. a kozak.
    Kwas

27.11.2018 23:44

Z tego co widze to patola tutaj taka że szok. Jak wy chcecie więcej zarabiać jak tylko biadolicie na forum zamiast wziąć się do pracy. Zróbcie strajk wtedy na was zaczną patrzeć. Jak tak jest na hali gdzie jeden z drugim marudzi jak mu źle to masakra musi być. Brrrr ale kwas.
    Marta

25.11.2018 16:56

Ja tam nie narzekam na pracę w mando zarobki nie najgorsze praca nie za ciężka obiady dają za darmo co tu jeszcze grymasić.Jeden z lepszych zakładów na strefie.
    Niki Minaj

25.11.2018 21:51

Nie podlizuj się
    adiioossss

27.11.2018 13:47

ha ha ha najlepszy chyba od końca to pewne ja też w styczniu spadam przeczekam swieta i adiiiiooossss
    Darek

23.11.2018 22:09

Czy jesteście zadowoleni z podwyżek?
    Zawiedziony

24.11.2018 08:22

Osobiście jestem zawiedziony, liczyłem na te 5zł do karty na batoniki :(
    mniej niż zero Oooo

27.11.2018 09:06

witam powiem tak dobrze zrobili ci co odeszli i dobrze robią ci co odchodzą chyba najwyższa pora dołączyć do nich już tyle czasu robią nas w balona i naprawdę maja nas za nic nawet nie mają jaj żeby ogłosić że nie wiem nie będzie podwyżek albo ze będą ale minimalne a tu nic totalne olanie tylu pracowników trzeba spadać to się robi powoli najgorszy zakład jaki jest na strefie jeszcze nigdy w paroletniej kadencji tej firmy nie było takiego olania nas pracowników zero informacji totalne zero
    Dach

26.11.2018 09:48

Ile będzie odprawy po 5 latach pracy? Bo dach chce robić.
    Ziobro

26.11.2018 20:02

2-miesięczne wynagrodzenie
    Piotrexxx

25.11.2018 18:14

Firma dobra, natomiast pracownicy zatrudnieni bez szkoły po znajomości to dramat. Nowa twarz w kadrach bez szkoły z tego co mi wiadomo po liceum bez żadnego doświadczenia śmiech na sali. Już osoby na produkcji maja wyższe wykształcenie niż ten (usunięte przez administratora) Lubię atmosferę w Mando Corporation Poland Sp. z o.o. za: Najbardziej podoba mi się atmosfera w pracy, życzliwi ludzie i zarobki.
    Ten z nikąd

25.11.2018 22:55

W BHP też młoda po bliższej znajomości i bez wykształcenia w tym kierunku...
    Kadryssss

26.11.2018 06:06

@ten z nikąd Jest tyle osób po dobrych szkołach które szukają pracy a tu zatrudniają takie osoby które chodzą po biurze z głową w chmurach. Ich rozmowy kwalifikacyjne to jedno wielkie nieporozumienie, język obcy nawet nie jest sprawdzany (dzięki pracy w pierogarni zdobyła doświadczenie do pracy w biurze :-D)
    Agnieszka

24.11.2018 22:31

Polecam mando wszystkim,praca spokojna,atmosfera dobra,coroczne podwyżki,bony na święta.Najlepszy zakład na strefie.
    @

25.11.2018 15:39

Buahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Edyta

24.11.2018 08:42

Jakie pieniądze dadzą na bony świąteczne?
    Nudyy

22.11.2018 00:13

Coś cicho że strony HR, może tak z nudów zorganizujemy sobie jakieś atrakcje, może wybory Miss Mando tyle mamy fajnych dziewczyn na zakładzie
    Miss :)

22.11.2018 17:16

Co za seksistowskie podejście... Może konkurs na Mistera? Jakieś propozycje?
    Mister

22.11.2018 20:12

Dzięki wszystkim dziewczyną za przybycie było miło wyniki wkrótce :)
    18288dbd

22.11.2018 04:05

A ja wiem kto to jest brzoskwinka ABS ???? starajcie się dalej zgadywc
    ABS

22.11.2018 15:18

Nudne to już
    pop

22.11.2018 13:01

Drogi HR Dlaczego macie nas głęboko w (usunięte przez administratora)

20.11.2018 12:08

Pieniądze będziemy widzieć jak świnka niebo :D by the way.. Może Mando zorganizowałoby kurs języka ukraińskiego dla polskich pracowników?
    Duch preszłych wremieni

20.11.2018 15:49

No szto ty? Ty nie wyznajesz ruskiewo jyzyka? On ocień prosty :) Wam nużna tolka praktika ;) Ale nie nerwujsja. Nie skolka wrwmieni, granica z germanią budziet atkryta, to wsie Ukraińcy iściezną ;)

21.11.2018 13:49

Hah :P Niemcy to wymagający rynek pracy.. nierobòw nie tolerują :)
    Yogi

20.11.2018 12:57

P.Iwono kiedy zebranie w sprawie podwyżek?
    usb 2.0

20.11.2018 23:45

wy sie dalej łudzicie ludzie jest 20 zadnej informacji wiadomo że zakład jest w wiecie gdzie kto to widział koniec listopada a ludzie nie wiedza co ich czeka żenada zakład ma ludzi w (usunięte przez administratora) ale to juz nie mój problem nie polecam tej firmy nikomu szczeze nikomu to jest kpina co sie tu dzieje
    Eryk

20.11.2018 18:14

bedą bony na świeta ?
    Co jest?

16.11.2018 09:39

Dziwne, że "Joanna" reaguje na jakieś przepychanki słowne na forum a nie odpowiada na pytania pracowników. Następna osoba która pokazuje pracownikom gdzie ich ma ta firma..
    Zosia2

17.11.2018 01:32

Ta cała Joanna to pracowniczka serwisu gowork
    Spotkanie

20.11.2018 09:33

Witam Iwonka to w której sali jest to spotkanie odnośnie kasy? I o której 13:45 jak zwykle?
    EB

14.11.2018 11:13

To Kiedy to spotkanie? Bo od plotek Hala już pęka
    Schabowy? Nie, dziękuję.

13.11.2018 04:59

Pozdrawiam serdecznie Panią Nikolę i Panią Lew ze stołówki. Pamiętajcie że Wasz niemięsny kolega zawsze służy dobrym słowem, a do końca życia będę pamiętał: podwójne fryteczki proszę :). Pozdrawiam i życzę sukcesów w gastronomii.

31.10.2018 21:16

Pan x

02.11.2018 14:18

Co się czepiacie chłopaka nie napisał nic nadzwyczajnego nie użył żadnych danych a mnie zresztą nie interesi kto co. Najważniejsza kwestia to ile będzie podwyżki a nie jakieś tam pierdoly o nie wiadomo kim
    Lopez

12.11.2018 21:56

Iruś. Jeden cyrk juz zrobiłeś, na mieszałes i skóciłeś ze sobą prawie całą zmianę, proponuję robić cyrk w Amazonie. A po świętach dostaniesz kopa jak 80% ludzi przyjętych przed świętami. Chłopie miej więcej dystansu do siebie i otoczenia.
    Pytający

08.11.2018 18:47

Hej Mando A ja się pytam co z wynikami audytu? Kiedy zostaną przedstawione dlaczego nie ma żadnej oficjalnej wiadomości... Co z awansami czemu nikt nic nie wie zawsze już były a teraz cisza.. Co z podwyżkami dlaczego nikt nic nie mówi a wszyscy milczą...
    Taki tam

09.11.2018 18:02

Bo nie jesteśmy godni takiej informacji Jeszcze się rozczrjemy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

08.11.2018 19:38

@

09.11.2018 17:57

Zapomniałes dodac ze świnia z pędzlem na głowie :) a bedzie Mezo? Lub Ich troje?
    Nie ma planu, nie ma obiadu

06.11.2018 09:56

Podobno z głodu jeszcze nikt nie umarł. Podobno nie każdym chlebem żyje człowiek lecz słowem wypowiedzianym z ust bożych. Podobno każdy z nas zasługuje po to aby żyć. Podobno każdy z nas ma coś za uszami. Podobno seryjni mordercy żałują za swoje zbrodnie. Podobno źli ludzie idą do nieba. Podobno chciałem zjeść obiad...podobno...tak...obiad...
    jest plan, nie ma socjalu

06.11.2018 19:30

podobno kiedyś było fajnie. podobno kiedyś ludzie byli normalni i wypowiadali się w sposób zrozumiały. podobno socjal wróci. podobno w jaworze przyjmują. podobno większość produkcji nie ma planu. podobno każdy zwalnia się z mando pisząc o tym tutaj...podobno...
    nie ma socjalu, jest wyzysk

08.11.2018 07:54

Czekanie Nowy dzień Wstań To znowu nowy dzień To poranne podróże - raz krócej, raz dłużej W obie strony, przygarbiony, pochylony w obie strony, przygarbiony, pochylony W obie strony... Pracujesz dla fabryki Fabryka żywi I życie dla fabryki Śmierć dla fabryki Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I tylko noc Tam tylko noc W fabryce noc ......
    pop

02.11.2018 21:54

Cos dużo ludzi z logistyki się zwalnia ostatnio.
    Jestem za

07.11.2018 14:44

Jestem za!!!
    Mando nr 1.

08.11.2018 07:49

Takie samo mam zdanie skoro drugi raz złożył wypowiedzenie nie powinien mieć już możliwości pracy z nami a nie teraz będzie do końca swojej pracy na wypowiedzeniu jak to tu jest zle przez takie ciągłe gadki to i innym ludziom nie będzie chciało się tu pracować a nie o to chodzi przecież chcemy żeby nie było takich osób w naszej firmie. P.S. ja ciągle wierzę że w naszej firmie będzię dobrze pozdrawiam wiernych Mandowiczów.

07.11.2018 11:44

Mando.. Raj dla par :D
    X

07.11.2018 07:30

Bardzo proszę dział HR o przeprowadzenie akcji obowiązkowych szczepień przeciwko m.in. odrze pracowników z Ukrainy. W całej Polsce odnotowuje się coraz więcej ognisk tej choroby właśnie wśród ludzi z Ukrainy. Skoro zdecydowaliście się na nich to zadbajcie o swoich polskich pracowników i ich rodziny. Nikt nie chce przynosić różnych chorób do domu gdzie są małe dzieci. Proszę potraktować sprawę poważnie. Pozdrawiam
    Ospa

07.11.2018 09:53

Jak bardzo boisz się o swoje zdrowie i swoich dzieci to zawsze możesz iść i sama się zaszczepić. Ale no to kosztuje, lepiej od zakładu wyłudzić co się da.

06.11.2018 20:10

MANDO nie polecam coraz gorzej
    Piotr

04.11.2018 16:14

Sroka nie w temacie straciłem kontakt z gosciem co wynajmuje mi garaż na podzamczu blisko biedronki wiem że pracuje w mando jak to czytasz napisz do mnie na nr tel 534570747 nie mam jak Ci zapłacić. Piotrek
    Yntelygent powiatowy

01.11.2018 08:28

Gdzie składnia,sens,ortografia,logika wypowiedzi to jakiś cymbał na chaju pisał.Najpierw do lekarza później staraj się dostać do 10 choć nie daję ci dużych szans "toż to szjok".
    IQ

01.11.2018 11:29

Napisane jak napisane ale wiemy o co chodzi to twoja wypowiedź świadczy o bardzo niskim poziomie IQ zapraszamy Pana właśnie do dychy. Brawo Amazon trzymaj sie
    ****

30.10.2018 09:20

Witam. Chcialabym zapytac dzial kadr czy pracownicy Mando maja w czwartek przyniesc znicze do pracy i poustawiac przy liniach produkcyjnych? Bo skoro jest to dzien pracujacy wedlug zakladu to jest to juz kompletne dziadostwo. Brak szacunku dla ludzi, ktorzy nie moga zaplanowac wyjazdu na cmentarze bo musza isc do pracy bo idzie produkcja. To moze w Boze Narodzenie tez postawicie ludziom choinki przy tasmie, puscicie kolendy, rzucicie "setki" i oczywiscie "dobrowolnie" zaproponujecie prace. Prosze osobe z dzialu HR o konkretna wypowiedz jak to jest w Mando z praca w dni ustawowo wolne od pracy tj. 1.11, 11.11 i 12.11.
    Kotlet

31.10.2018 14:22

Święta prawda święto to święto i nie ma dyskusji ale tak sami tego nauczą y oczywiście nie ja a potem lament.
    korektor

31.10.2018 16:33

Co Ty za bzdury wypisujesz o pracy 1 listopada. Siejesz niepotrzebne zamieszanie i udzielasz złych informacji.
    Pastorzyca

30.10.2018 16:33

No to krzyż na drogę :)
    Beata

30.10.2018 15:01

To 1 listopada cała produkcja pracuje?
    Mercedes

26.10.2018 21:35

Chyba juz wszyscy maja dosc czekania i obiecywania ze bedzie lepiej. Na kazdym kroku HR i Prezes pokazujecie gdzie macie ludzi z produkcji, QC, logistyki i UR. Kombinujecie zeby ludzi przetrzymac jak najdluzej bo macie braki w ludziach - nikt tu niechce pracowac - ludzie przychodza zobacza co sie dzieje i uciekaja. Ocena w styczniu, firma zewnetrzna ktora wyliczy kto ile ma podwyzki dostac ale niewiadomo kiedy to wylicza, szybkie awanse w UR bo sie chlopaki zwalniaja jeden za drugim, podwyzka na kartach obiadowych od nowego roku (szkoda tylko ze nikt nie powiedzial ze obiady podrożały) i wiele wiele innych trików... Ilu juz przejrzalo na oczy i juz odeszlo? Ilu jeszcze odejdzie? Jak myslicie czy po tych podwyzkach ktore zaproponujecie ludzie beda chcieli zostac w Mando? Przerzucicie czesc premii do podstawy, dorzucicie kilka PLN i powiecie ze to podwyzka bo liczy sie to co na podstawie? Juz tak kiedys zrobiliscie wiec wcale bym sie nie zdziwil jakby w tym roku tez tak bylo. A jak robicie zbiorowe zebrania i wyliczacie zarobki pracownikom to kazecie wliczac premie i dodatki bo niby nagle wszystko sie liczy. Na poczatku ten zaklad naprawde zapowiadal sie swietnie - z roku na rok bylo coraz lepiej, dbano o pracownikow i ich potrzeby. Teraz tnie sie koszty na wszystkim nawet na czysciwie i srodkach 5s. Liderzy i shifowie przeladowani robota ale co tam - jeszcze im dolozcie obowiazkow i kazcie jak czegos nie zrobia. Zenada. Kazdy chyba widzi co sie dzieje w Mando. Odszedlem i nie zaluje - szkoda mi tylko ludzi bo ciagle wierza ze bedzie dobrze i pozwalaja sobie na takie traktowanie. Jak slysze co sie dzieje w Mando to sie smieje i utwierdzam w przekonaniu ze podjelem dobra decyzje. Pozdrawiam z Meśka :) za niedlugo bedzie nas tam wiecej :)
    fack Mercedes

29.10.2018 21:30

Masz porównanie tzn. 350 zł różnicy na podstwie plus dojazdy, które to zjedzą. Wiem to dokładnie - bo sam bylem na rozmowie i po kalkulacji kosztów zrezygnowałem z tej super oferty. Ale wizje są piękne jak w każdej zaczynającej firme; jak na początku w Mando było. Pogadamy jak ochłoniesz i dostaniesz wielkie g.. za rok - a spodziewasz się więcej niż u nas. I nie odwiedzaj więcej strony MCP i nie zamieszczaj swoich opinii wielkiej - głupiej gęby. Znamy Cię plotkarzu. Nikt tutaj za tobą nie tęskni i nie chce Twoich opinii. Ciesz się z 50 zł zysku na wypłacie w Mercedesie. A poznają cię niedługo i będą Cię miec głęboko jak i my gdzieś.
    Dirty

29.10.2018 22:00

Słaba ta twoja wypowiedź Merol to Merol a nie Mando zobaczymy jak będziesz chappy jak nie będzie podwyżek a wszędzie taja i to po kilkaset złotych podwyżki w sąsiednich zakładach a tu

28.10.2018 13:54

Hp

28.10.2018 14:57

Ludzie co jest z wami komu dobrze mando niech pracuje w mando komu dobrze w innym zakładzie niech robi w innym i tyle sam pracuje w mando szukam pracy bo dzieje się źle w naszej firmie ale nie zmienię na byle co pozdrawiam normalnych

28.10.2018 10:50

Zosia2

28.10.2018 12:28

No to pa
    ...........

28.10.2018 12:29

Ty już się w końcu zwolnij. To takie męczące dla wszystkich, zwalniasz się od miesięcy w co trzecim poście.
    Gienek

27.10.2018 21:42

Mando nie polecam tego zakładu słabe zarobki.Zabrana grusza,zabrane bony na święta.Oceny roczne to pic na wodę.Mando to zakład który się sypie.Niebawem nikt tam nie będzie chciał pracować.Najlepiej zwińcie majdan i paszoł won na Ukrainę nie będziecie musieli skomleć na olx praca że zatrudnicie Ukrainców.
    Gienia

27.10.2018 22:41

Jak Ci się nie podoba to się zwolnij prosta sprawa. Kolejny Janusz cwany za monitorem.
    Dzesika

28.10.2018 10:14

Który to już poniedziałek kiedy się zwalniasz 10?

09.10.2018 22:47

Pani zadzwoniła do mnie o 9 rano, że za 2h mam przyjść na rozmowe rekrutacyjna. Poszłam, bo akurat miałam dzień wolny. Na wstępie przywitały mnie dwie panie, moja przyszła przełożona i prawdopodobne szefowa. Na starcie zapytali mnie czy planuje w najbliższym czasie zachodzić w ciążę. Jest to dyskryminacja i pracodawcę nie powinno to w ogóle obchodzic. Po krótkiej rozmowie z przełożonymi zawołany został cały zespół, ok 15 osób. Wszyscy siedli na przeciwko mnie i mogli zadawać pytania. Pierwsze dostałam typu "co zrobię gdy przyniosę l4, a pracodawca będzie mi kazał iść na urlop? " Pytania padały CONAJMNIEJ DZIWNE. Jednak tzw. wiesienka na torcie była na końcu, gdy jeden z pracowników zapytał mnie ile razy byłam na l4. Nie odpowiedziałam na to pytanie, bo mam do tego prawo, aczkolwiek szefowa ostentacyjnie wzięła moje świadectwo pracy i publicznie ujawniła moje l4. W dobie RODO jest to nie do pomyślenia. Ja rozumiem, że ona mogła zobaczyć ale nie musiała oznajmić na forum moich osobistych informacji. Oczywiście po wszystkim powiedziałam, że było to niestosowne. Ogólnie rozmowa była strasznie dziwna, w sumie to zrobili mi przysługę że nie zaprosili na kolejny etap.
    Bez Wyjścia

22.10.2018 20:46

"Ludzie nie chcą tam pracować tylko nie mają wyjścia." :D Nie mam wyjścia więc idę gdzie? No tak do Mando Przez to cholerne Mando muszę znowu iść do pracy :( Nie polecam - Mando zmusza ludzi do pracy - cała strefa zmusza ludzi do pracy toż to jakieś niewolnictwo normalnie :D - idź zbieraj szyszki do lasu lepiej :P
    8van

27.10.2018 15:27

Hahahhaha. Nie przyjmie byle kogo, ale Ukraińców z otwartymi ramionami biorą
    ?

27.10.2018 09:59

Dziękuję za szybką odpowiedź "optymisty".Tradycyjnie z uporem i po swojemu wypowiedzi innych układasz w głowie we własny tok rozumowania bez głębszej analizy na za i przeciw dodając jeszcze do tego swoje urojenia. Trwaj dalej w obłędzie.Mando na tym zyska.
    Optymista

27.10.2018 13:42

Mando już zyskało bo nie ma tu takich baranów jak ty.
    ?

27.10.2018 09:41

Co to już nie ma optymistów w Mando? Gdzie są ci co tak wytrwale na przekór faktom pisali że będzie dobrze że zarobki będą wzrastać trzeba tylko poczekać?Powiem wam jak ksiądz z ambony zaprawdę powiadam Wam będziecie czekać do zasranej emerytury!!! Dotarło?Co to nawet największym optymistom zapaliło się światełko w pustej czaszcze i opadła ze zdziwienia sztuczna szczęka?Bezinteresownie broni się ojczyzny,rodziny ale nie zakładu pracy który nabija ludzi w butelkę grając na ich naiwności.Pozdrawiam wszystkich uczciwych,skromnych i ciężko pracujących pracowników z Mando.Ja na szczęście zmieniłem pracę na bardziej stabilną i przewidywalną.
    Optymistów nie brakuje

27.10.2018 09:47

Cieszymy się razem z Tobą. Jednakże jaki żal musisz mieć w sobie ze już tu nie pracujesz skoro odwiedzasz goworka i wypisujesz takie rzeczy. Musisz się z tym pogodzić taka rada od optymistów
    Wielka lipa

23.10.2018 07:19

Widać chyba wirtualne będą te podwyżki miesiąc temu zostało nam ogłoszone że do końca października zostaną nam ogłoszone podwyżki i co i nic nasza cierpliwość się kończy trzeba zacząć na poważnie ostre poszukiwanie pracy tu jak było jest i będzie bez zmian
    Mando

26.10.2018 13:58

Cześć Samo to że informujesz ludzi o tym na go worku nie świadczy za dobrze o metodach działania HR. Nie prościej było zrobić spotkanie w pracy, bądź wysłać e maila? Strasznie słabe zachowanie Pozdrawiam
    Iwona Lech

26.10.2018 19:04

Nikt nie wie - po wysłaniu maila. Więc wybrałam skuteczniejszą metodę komunikacji, dzisiaj większość hali wiedziała. Tak słabe HRowo zgadzam się, ale widać skuteczne w MCP więc dostosowuję się do potrzeb pracowników. Iwona lech
    Armagedon 2018

26.10.2018 16:51

Ja też się zwalniam gadaj że oglosza jakieś podwyżki jestem pewny że będą grosze jak będą. A skąd to wiem a można prosto wywnioskować firma na nic nie ma kasy o wszystko to są takie modły i mówię tu o podstawowych rzeczach. Dlatego koniec z czarowaniem czas spadać z wielkiej ma doliny jak to kiedyś zapowiadali że czego to tu nie będzie były wykresy kiedyś ileto nie będziemy zarabiać i co i nic zrobili nam psikusa a jak wy sądzicie? Moje zaufanie już stracili pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.