HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Wiesia

06.12.2018 17:26

Mój mąż jest z zawodu derektorem
nowy

06.12.2018 15:17

Kto jest Dyrektorem Zakładu?
Bony

06.12.2018 00:14

A o bonach dalek cisza jest 6 grudnia I jestesmy jedynym zkladem story nie ma zadnej info na ten temat standard gdzie jak nie a mando
doktór reumatyzm

06.12.2018 08:22

z okazji swiat bozego narodzenia wszystkim po premi..... --- zabrac !
Wolnosc slowa

06.12.2018 12:13

Bo trzymają bony na spotkanie na 12 a że będzie lipa to Zaraz zmienią temat na bony ciekaw jestem co powiedzą o sobotach od nowego roku no w Polsce zmienia się prawo zobaczymy co a tym zrobią??? ALE WRACAJĄC DO PREMI ŚWIĄTECZNEJ JUZ DAWNO POWINNISMY WIEDZIEC CO I JAK

05.12.2018 17:44

Piter

05.12.2018 18:17

Powiedz kogo to interesuje ! NARA
Miecz Obosieczny

04.12.2018 18:06

Piramida strachu nadciąga niczym morowy obłok martwej mgły. Jad sączy się z ust i ran. A ciało dotąd nieruchome, wydaje z siebie głuchy trzask. Kości jak filary naszego życia łamią się od natłoku myśli. Ciało niegdyś pogrzebane, wstaje z zimnej czarnej pustki. Choroby czasu i dni, plaga naszych czasów. Nieuleczalna choroba. Wariactwo i psychoza. Czy można żyć lepiej? Czy można słuchać własnego serca. Czy można jeszcze raz zaufać? Gejzer przemyśleń wystrzelił. Czas goni...
Eryk

02.12.2018 12:39

W jakich kwotach będą bony na święta?
święty yepnięty

02.12.2018 17:57

za niskich
Antagonista wiary

01.12.2018 00:38

Żelazista czerwień pobrudziła podłogę. Dłonie skalane zbrodnią. Nie dająca się zmyć odpowiedzialność. Czy to moja krew? Dłonie owiane tajemnicą, całunem martwej twarzy. Dwie puste gwiazdy, niegdyś z nienawistne. Niegdyś kłamliwe. Usta i krew. Posoka i mięso. Nie pamiętam. Dłonie oblaną czerwoną wodą. Nie pamiętam co naprawdę się zdarzyło. Lustro, rozbite. Twarz pocięta w kawałki. Nie widzę swojej twarzy. Zatracony obraz krwawej masakry. Ja przecież nikogo nie zabiłem... To tylko ja. Ja i mój świat.
Gwynbleid

01.12.2018 02:53

"Gorzałkę rozlano do kubków w ciszy i dostojeństwie. Spojrzano sobie w oczy i wypito. Z nie mniejszym dostojeństwem. Yarpen Zigrin odchrząknął, powiódł wzrokiem po słuchaczach, upewnił się, czy aby są dostatecznie skupieni i dostojni. - Postęp - przemówił z namaszczeniem - będzie rozjaśniał mroki, bo od tego ów postęp jest, jak ta, nie przymierzając, d**upa od stania. Będzie coraz jaśniej, coraz mniej będziemy bali się ciemności i zaczajonego w niej Zła. Przyjdzie, być może, i taki dzień, kiedy w ogóle przestaniemy wierzyć, że w tej ciemności coś czyha. Będziemy takie lęki wyśmiewać. Nazywać dziecinnymi. Wstydzić się ich! Ale zawsze, zawsze będzie istniała ciemność. I zawsze będzie w ciemności Zło, zawsze będą w ciemności kły i pazury, mord i krew. I zawsze będą potrzebni wiedźmini
Pan

01.12.2018 22:36

Sprzedam Opla.
Psychiatra

01.12.2018 07:21

Administrator gowork powinien blokować IP takim trolom z ciężkimi zaburzeniami.
Związki Zawodowe

28.11.2018 16:21

Ludzie wiecie jakie jest proste rozwiązanie. Założyć związki zawodowe tak jak to jest w Toyocie. Z tego co sie orientuje to jest potrzeba 10 podpisów. Przynosicie odpowiedni papier i już na drugi dzień mando jest poinformowanie o tym ze w zakładzie powstały związki. Wiadomo jest jakiś strach tak że np będą zwolnienia dlatego niech to zrobią osoby z umowami na stałe, a z resztą i tak nie zwolnia bo nie ma ludzi do pracy. Związki nie walczą tylko o podwyżki ale też o to żeby jakieś prawo pracy było przestrzegane w mando a nie praca pod presją i "musisz przyjść w sobotę na 3 zmienię" lub nakazy pracy zresztą już bardzo dobrze nam znane. Związki napewno by wywarły na hr presję aby zrobili te spotkanie z podwyzkami a nie totalna samowolka. A sami goszczą się ciastami i imprezami w Marii. Związki nie dają, związki walczą.
Machining

29.11.2018 18:26

Pracodawca musi podać przyczynę wypowiedzenia tylko w przypadku umowy zawartej na czas nieokreślony. Wypowiedzenie umowy zawartej na czas określony jest dopuszczalne pod warunkiem, że umowa została zawarta na okres dłuższy niż 6 miesięcy oraz jeśli w treści umowy została przewidziana możliwość jej wcześniejszego rozwiązania. Przepisy Kodeksu pracy nakładają na pracodawcę obowiązek podania przyczyny uzasadniającej wypowiedzenie wyłącznie w przypadku wypowiedzenia umowy o pracę zawartej na czas nieokreślony. Zrozumiałeś coś (usunięte przez administratora)
Rysio

30.11.2018 13:16

Wątek się już przewijał , zakładajcie podpisy na pewno się znajdą dużo ludzi będzie chętnych ale kto to zrobi ? Trzeba mieć trochę w głowie i być zaangażowanym nie wystarczy chcieć .W Toyocie też kiedyś zakładali i mają .Związki będą negocjować będą walczyć o nasze dobro .
Bròk

26.11.2018 06:59

Pracując w Mando czuje się jakbym była na planie serialu M jak Mando.. Zdrady, nowe związki.. intrygi ????
Głupota ludzka nie zna granic

29.11.2018 22:58

Widać czyje są te kompromitujące wpisy na forum. Nikogo na zakładzie nie interesuje kto z kim i po co oprócz osób poszkodowanych. Każdy wie o kogo chodzi i nawet nie wiecie jak każdy się z was śmieje przez te wpisy. Chyba nie każdy wie do czego służy forum Mando, moi drodzy mścijcie się poza zakładem tutaj normalni ludzie chcą normalne pracować ;)
Beka

30.11.2018 12:31

I bez wpisów każdy się śmieje ale raczej nie z nich a z Pani M....
gites majonez

27.11.2018 18:37

Ja z innej beczki dziś z machiningu poleciał chłopak wiadomo był jaki był ale pracował a nie jak inny pan z machiningu który jest na wypowiedzeniu dał sobie wypowiedzenie poszedł sobie na chorobowenie było sporo na l4 teraz wrócił i nic dalej siedzi spokojnie na wypowiedzeniu i sieje ferment jak to jest zle tutaj przez taką osobę strasznie spadają morale reszty zespołu jak się słucha takich rzeczy zamiast wziąść i cwaniaczkowi podziękować a podwyżki swoją drogą będą zobaczycie może troszkę pózniej ale będą pozdr dla normalnych pracowników naszej firmy.

28.11.2018 13:51

"Byl jaki byl ale pracowal..." stary nie rob sobie jaj. Koles walil w h..a non stop, na okraglo spoznienia do pracy i chodzil w kratke. Juz nie wspomne o jego pracy na linii - nikt niechcial z nim pracowac bo ledwo plany wyrabial. Co do tego drugiego to jest na L4 i teraz pytanie - ty bys nie byl bedac na wypowiedzeniu?
zwiazki

28.11.2018 23:26

brawo nareszcie normalna wypowiedz zwalnia się jest na wypowiedzeniu był na l4 bo może był chory ale zgadza się zwalnia się i może mieć wszystko gdzieś teraz i może mówić teraz opinie jakie ma o tej firmie ma takie prawo i ma racje w tym co mówi tak trzymaj też mnie przekonujesz w tym co się tu dzieje masz racje Brraaawwwooo
Fyt

28.11.2018 19:18

A ja lubię swoją pracę w mando zarobki też niezłe
komandos

27.11.2018 23:09

sa tez dobre strony pracy w madno lalunia z zaworkow wolna heheh
Rambo

28.11.2018 08:32

Dziewczyna przynajmniej ma coś w głowie i jest czegoś warta. W porównaniu do jednej bladzi o której głośno w całym Mando
Do Rambo

28.11.2018 11:00

Rambo jesteś ku.. a kozak.
Kwas

27.11.2018 23:44

Z tego co widze to patola tutaj taka że szok. Jak wy chcecie więcej zarabiać jak tylko biadolicie na forum zamiast wziąć się do pracy. Zróbcie strajk wtedy na was zaczną patrzeć. Jak tak jest na hali gdzie jeden z drugim marudzi jak mu źle to masakra musi być. Brrrr ale kwas.
Marta

25.11.2018 16:56

Ja tam nie narzekam na pracę w mando zarobki nie najgorsze praca nie za ciężka obiady dają za darmo co tu jeszcze grymasić.Jeden z lepszych zakładów na strefie.
Niki Minaj

25.11.2018 21:51

Nie podlizuj się
adiioossss

27.11.2018 13:47

ha ha ha najlepszy chyba od końca to pewne ja też w styczniu spadam przeczekam swieta i adiiiiooossss
Darek

23.11.2018 22:09

Czy jesteście zadowoleni z podwyżek?
Zawiedziony

24.11.2018 08:22

Osobiście jestem zawiedziony, liczyłem na te 5zł do karty na batoniki :(
mniej niż zero Oooo

27.11.2018 09:06

witam powiem tak dobrze zrobili ci co odeszli i dobrze robią ci co odchodzą chyba najwyższa pora dołączyć do nich już tyle czasu robią nas w balona i naprawdę maja nas za nic nawet nie mają jaj żeby ogłosić że nie wiem nie będzie podwyżek albo ze będą ale minimalne a tu nic totalne olanie tylu pracowników trzeba spadać to się robi powoli najgorszy zakład jaki jest na strefie jeszcze nigdy w paroletniej kadencji tej firmy nie było takiego olania nas pracowników zero informacji totalne zero
Dach

26.11.2018 09:48

Ile będzie odprawy po 5 latach pracy? Bo dach chce robić.
Ziobro

26.11.2018 20:02

2-miesięczne wynagrodzenie
Piotrexxx

25.11.2018 18:14

Firma dobra, natomiast pracownicy zatrudnieni bez szkoły po znajomości to dramat. Nowa twarz w kadrach bez szkoły z tego co mi wiadomo po liceum bez żadnego doświadczenia śmiech na sali. Już osoby na produkcji maja wyższe wykształcenie niż ten (usunięte przez administratora) Lubię atmosferę w Mando Corporation Poland Sp. z o.o. za: Najbardziej podoba mi się atmosfera w pracy, życzliwi ludzie i zarobki.
Ten z nikąd

25.11.2018 22:55

W BHP też młoda po bliższej znajomości i bez wykształcenia w tym kierunku...
Kadryssss

26.11.2018 06:06

@ten z nikąd Jest tyle osób po dobrych szkołach które szukają pracy a tu zatrudniają takie osoby które chodzą po biurze z głową w chmurach. Ich rozmowy kwalifikacyjne to jedno wielkie nieporozumienie, język obcy nawet nie jest sprawdzany (dzięki pracy w pierogarni zdobyła doświadczenie do pracy w biurze :-D)
Agnieszka

24.11.2018 22:31

Polecam mando wszystkim,praca spokojna,atmosfera dobra,coroczne podwyżki,bony na święta.Najlepszy zakład na strefie.

25.11.2018 15:39

Buahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edyta

24.11.2018 08:42

Jakie pieniądze dadzą na bony świąteczne?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Nudyy

22.11.2018 00:13

Coś cicho że strony HR, może tak z nudów zorganizujemy sobie jakieś atrakcje, może wybory Miss Mando tyle mamy fajnych dziewczyn na zakładzie
Miss :)

22.11.2018 17:16

Co za seksistowskie podejście... Może konkurs na Mistera? Jakieś propozycje?
Mister

22.11.2018 20:12

Dzięki wszystkim dziewczyną za przybycie było miło wyniki wkrótce :)
18288dbd

22.11.2018 04:05

A ja wiem kto to jest brzoskwinka ABS ???? starajcie się dalej zgadywc
ABS

22.11.2018 15:18

Nudne to już
pop

22.11.2018 13:01

Drogi HR Dlaczego macie nas głęboko w (usunięte przez administratora)

20.11.2018 12:08

Pieniądze będziemy widzieć jak świnka niebo :D by the way.. Może Mando zorganizowałoby kurs języka ukraińskiego dla polskich pracowników?
Duch preszłych wremieni

20.11.2018 15:49

No szto ty? Ty nie wyznajesz ruskiewo jyzyka? On ocień prosty :) Wam nużna tolka praktika ;) Ale nie nerwujsja. Nie skolka wrwmieni, granica z germanią budziet atkryta, to wsie Ukraińcy iściezną ;)

21.11.2018 13:49

Hah :P Niemcy to wymagający rynek pracy.. nierobòw nie tolerują :)
Yogi

20.11.2018 12:57

P.Iwono kiedy zebranie w sprawie podwyżek?
usb 2.0

20.11.2018 23:45

wy sie dalej łudzicie ludzie jest 20 zadnej informacji wiadomo że zakład jest w wiecie gdzie kto to widział koniec listopada a ludzie nie wiedza co ich czeka żenada zakład ma ludzi w (usunięte przez administratora) ale to juz nie mój problem nie polecam tej firmy nikomu szczeze nikomu to jest kpina co sie tu dzieje
Eryk

20.11.2018 18:14

bedą bony na świeta ?
Co jest?

16.11.2018 09:39

Dziwne, że "Joanna" reaguje na jakieś przepychanki słowne na forum a nie odpowiada na pytania pracowników. Następna osoba która pokazuje pracownikom gdzie ich ma ta firma..
Zosia2

17.11.2018 01:32

Ta cała Joanna to pracowniczka serwisu gowork
Spotkanie

20.11.2018 09:33

Witam Iwonka to w której sali jest to spotkanie odnośnie kasy? I o której 13:45 jak zwykle?
EB

14.11.2018 11:13

To Kiedy to spotkanie? Bo od plotek Hala już pęka
Schabowy? Nie, dziękuję.

13.11.2018 04:59

Pozdrawiam serdecznie Panią Nikolę i Panią Lew ze stołówki. Pamiętajcie że Wasz niemięsny kolega zawsze służy dobrym słowem, a do końca życia będę pamiętał: podwójne fryteczki proszę :). Pozdrawiam i życzę sukcesów w gastronomii.

31.10.2018 21:16

Pan x

02.11.2018 14:18

Co się czepiacie chłopaka nie napisał nic nadzwyczajnego nie użył żadnych danych a mnie zresztą nie interesi kto co. Najważniejsza kwestia to ile będzie podwyżki a nie jakieś tam pierdoly o nie wiadomo kim
Lopez

12.11.2018 21:56

Iruś. Jeden cyrk juz zrobiłeś, na mieszałes i skóciłeś ze sobą prawie całą zmianę, proponuję robić cyrk w Amazonie. A po świętach dostaniesz kopa jak 80% ludzi przyjętych przed świętami. Chłopie miej więcej dystansu do siebie i otoczenia.
Pytający

08.11.2018 18:47

Hej Mando A ja się pytam co z wynikami audytu? Kiedy zostaną przedstawione dlaczego nie ma żadnej oficjalnej wiadomości... Co z awansami czemu nikt nic nie wie zawsze już były a teraz cisza.. Co z podwyżkami dlaczego nikt nic nie mówi a wszyscy milczą...
Taki tam

09.11.2018 18:02

Bo nie jesteśmy godni takiej informacji Jeszcze się rozczrjemy

08.11.2018 19:38

09.11.2018 17:57

Zapomniałes dodac ze świnia z pędzlem na głowie :) a bedzie Mezo? Lub Ich troje?
Nie ma planu, nie ma obiadu

06.11.2018 09:56

Podobno z głodu jeszcze nikt nie umarł. Podobno nie każdym chlebem żyje człowiek lecz słowem wypowiedzianym z ust bożych. Podobno każdy z nas zasługuje po to aby żyć. Podobno każdy z nas ma coś za uszami. Podobno seryjni mordercy żałują za swoje zbrodnie. Podobno źli ludzie idą do nieba. Podobno chciałem zjeść obiad...podobno...tak...obiad...
jest plan, nie ma socjalu

06.11.2018 19:30

podobno kiedyś było fajnie. podobno kiedyś ludzie byli normalni i wypowiadali się w sposób zrozumiały. podobno socjal wróci. podobno w jaworze przyjmują. podobno większość produkcji nie ma planu. podobno każdy zwalnia się z mando pisząc o tym tutaj...podobno...
nie ma socjalu, jest wyzysk

08.11.2018 07:54

Czekanie Nowy dzień Wstań To znowu nowy dzień To poranne podróże - raz krócej, raz dłużej W obie strony, przygarbiony, pochylony w obie strony, przygarbiony, pochylony W obie strony... Pracujesz dla fabryki Fabryka żywi I życie dla fabryki Śmierć dla fabryki Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień po dniu Pracujesz w fabryce dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I noc i dzień I dzień i noc I tylko noc Tam tylko noc W fabryce noc ......
pop

02.11.2018 21:54

Cos dużo ludzi z logistyki się zwalnia ostatnio.
Jestem za

07.11.2018 14:44

Jestem za!!!
Mando nr 1.

08.11.2018 07:49

Takie samo mam zdanie skoro drugi raz złożył wypowiedzenie nie powinien mieć już możliwości pracy z nami a nie teraz będzie do końca swojej pracy na wypowiedzeniu jak to tu jest zle przez takie ciągłe gadki to i innym ludziom nie będzie chciało się tu pracować a nie o to chodzi przecież chcemy żeby nie było takich osób w naszej firmie. P.S. ja ciągle wierzę że w naszej firmie będzię dobrze pozdrawiam wiernych Mandowiczów.

07.11.2018 11:44

Mando.. Raj dla par :D
X

07.11.2018 07:30

Bardzo proszę dział HR o przeprowadzenie akcji obowiązkowych szczepień przeciwko m.in. odrze pracowników z Ukrainy. W całej Polsce odnotowuje się coraz więcej ognisk tej choroby właśnie wśród ludzi z Ukrainy. Skoro zdecydowaliście się na nich to zadbajcie o swoich polskich pracowników i ich rodziny. Nikt nie chce przynosić różnych chorób do domu gdzie są małe dzieci. Proszę potraktować sprawę poważnie. Pozdrawiam
Ospa

07.11.2018 09:53

Jak bardzo boisz się o swoje zdrowie i swoich dzieci to zawsze możesz iść i sama się zaszczepić. Ale no to kosztuje, lepiej od zakładu wyłudzić co się da.

06.11.2018 20:10

MANDO nie polecam coraz gorzej
Piotr

04.11.2018 16:14

Sroka nie w temacie straciłem kontakt z gosciem co wynajmuje mi garaż na podzamczu blisko biedronki wiem że pracuje w mando jak to czytasz napisz do mnie na nr tel 534570747 nie mam jak Ci zapłacić. Piotrek
Yntelygent powiatowy

01.11.2018 08:28

Gdzie składnia,sens,ortografia,logika wypowiedzi to jakiś cymbał na chaju pisał.Najpierw do lekarza później staraj się dostać do 10 choć nie daję ci dużych szans "toż to szjok".
IQ

01.11.2018 11:29

Napisane jak napisane ale wiemy o co chodzi to twoja wypowiedź świadczy o bardzo niskim poziomie IQ zapraszamy Pana właśnie do dychy. Brawo Amazon trzymaj sie
****

30.10.2018 09:20

Witam. Chcialabym zapytac dzial kadr czy pracownicy Mando maja w czwartek przyniesc znicze do pracy i poustawiac przy liniach produkcyjnych? Bo skoro jest to dzien pracujacy wedlug zakladu to jest to juz kompletne dziadostwo. Brak szacunku dla ludzi, ktorzy nie moga zaplanowac wyjazdu na cmentarze bo musza isc do pracy bo idzie produkcja. To moze w Boze Narodzenie tez postawicie ludziom choinki przy tasmie, puscicie kolendy, rzucicie "setki" i oczywiscie "dobrowolnie" zaproponujecie prace. Prosze osobe z dzialu HR o konkretna wypowiedz jak to jest w Mando z praca w dni ustawowo wolne od pracy tj. 1.11, 11.11 i 12.11.
Kotlet

31.10.2018 14:22

Święta prawda święto to święto i nie ma dyskusji ale tak sami tego nauczą y oczywiście nie ja a potem lament.
korektor

31.10.2018 16:33

Co Ty za bzdury wypisujesz o pracy 1 listopada. Siejesz niepotrzebne zamieszanie i udzielasz złych informacji.

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.