HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Benedykt

09.01.2019 20:09

Co z ocena stanowisk pracy?(usunięte przez administratora). Tym kłamstwem zatrzymali nas jeszcze na kilka miesięcy .Już wiadomo że podwyżki będą w granicach 160 brutto plus jakaś ocena .Na którą nie mogą wszyscy liczyć(usunięte przez administratora) I w ten sposób nam sie odwdzięczają ?Tymi ochlapanie?
Ola

09.01.2019 20:57

A co ma HR do podwyżek? Oni robią to co Koreańczycy zadecydują. Z nieba kasy nie wytrzasną.
Bieda

09.01.2019 13:38

(usunięte przez administratora)i .Okazuje się że dostaniemy tylko tylko co podnieśli krajowa .

09.01.2019 17:35

A kiedy będą oceny

09.01.2019 17:44

Skąd takie wiadomości poczekajmy na zebranie
Elo

09.01.2019 16:45

Do hr. Czy wypłata ma być do 10 czy do końca dnia 10?
Piter

09.01.2019 16:57

Ręce opadają. Do końca dnia co tutaj nie rozumiesz. Pozdro :)
Wwa

09.01.2019 12:54

Brawo dla kuchni. Z takimi "pysznymi" potrawami to kartę będę miał na 3 miechy.
Elka

09.01.2019 00:42

Kamienie już wstawiłam do gara,jutro będą miękkie na obiad.Zwalniam się z Mando coraz gorzej i lepiej nie będzie.
Skaczę po stołach na kantynie

08.01.2019 19:36

Dla wszystkich polecam zakupić białego Misia aby w niego utopić smutki i gorzkie rzale pracowników mando. Miś was wysłucha i może przemówi ale bardzo musicie tego pragnąć. Tak bardzo jak codziennych planów na linii. Pozdrawiam.
Dona

08.01.2019 18:26

Witam czy wpłynęła komuś dzisiaj wypłata?
Wypłata

07.01.2019 18:00

nie ma wypłaty?
Yello

07.01.2019 22:45

Przecież była informacja ze od stycznia wypłata będzie 10tego każdego miesiąca. Mniej zainteresowania plotami więcej firma to byś kamieni nie musiał gotować
Wiecznie mało

08.01.2019 00:42

Ach te rozmowy w szatni :) ja też ni dostałem kasy 7. Nie wiem co się dzieje. Moje dziecko placze. Powiedziałem mu że jak do dziesiątego nie będzie wypsy do będę musiał jego ugotować :) już jest cicho...cisza...tak...
Kore

06.01.2019 01:54

Tak czytam te forum i nie wierzę... Ludzie po jaką cholerę tu siedzicie. Tyle lat patola taka ze szok. Jak ktos ma trochę oleju w głowie i pomysł na siebie to ogarnie lepsza pracę. Takim biadoleniem nic nie zyskacie z tego co widac. Czekacie na lepsze jutro-to nie nastapi, bo obiady tansze i na kluczyku wiecej na przekaski to jest dla was wazne... Koreanska firma tam jest komuna i tutaj też myślą ze tak bedzie ale nie zapominajmy oni sa u nas wiec maja sie do nas dostosiwac...
Kore

06.01.2019 21:23

.."To forum" ..."Te" to mogą być np. gacie ...

04.01.2019 13:50

Najniższe wynagrodzenie jest w tym roku 2250 zł brutto. Czy dostaniemy aneksy do umowy bo w umowie mamy nadal 2150 zł brutto. Czy Panie z HR mogą mi na te pytanie odpowiedzieć. Dziękuję
Szok sodoma i gomora

04.01.2019 16:36

I będzie 2250 niezależnie od lat pracy?
Takie pytanie

05.01.2019 20:07

Spokojnie kupa ludzi szuka nowej pracy. A czy będą w tym roku oceny pracowników oczywiście jak co roku uczciwe? Jeszcze jedno pytanie czy jeśli jest sytuacja, że mój przełożony lub przełożona nie zachowuje się tak jak powinna to czy mogę z kimś o tym porozmawiać i jakie będę miała odnośnie tego konsekwencje?
Aaa

04.01.2019 10:57

A w ogłoszeniach o pracę jeszcze wpisują ze nie dość że są coroczne podwyżki to jeszcze miesięczne premie dla inżynierów!! Ściema na maxa! Nie dajcie się na to nabrać! Ani premii ani podwyżki nikt od kilku lat nie widział... No chyba że cen na stołówce i w automatach...
HR

05.01.2019 14:54

Podwyżki są od 2011 co rok i w 2019 też będą. Tylko musi je zatwierdzić nowy Prezes, którego jeszcze nie ma - przyjeżdża 7go stycznia. Dla inżynierów nigdy nie było premii miesięcznych (miesięczne premie są od 2011 roku tylko dla pracowników hali produkcyjnej) - dla inżynierów są premie kwartalne. W 2018 te premie kwartalne inżynierów/ specjalistów zostały zamienione na premię roczną uzależnioną od wyniku finansowego i podniesiona z 100% do 175% miesięcznego wynagrodzenia. Premia roczna będzie wypłacona inżynierom/ specjalistom do 15go lutego tak samo jak Managerom. W 2019 wracamy do premii kwartalnych dla inżynierów /specjalistów.
Adaś

04.01.2019 10:26

Oszczednoscia i pracą ludzie w mando sie wzbogacą
Mateuszek

03.01.2019 21:15

Szukają (usunięte przez administratora)papier przyjmie wszystko ha,ha mam nadzieję że jeszcze trochę (usunięte przez administratora)!Najlepiej do Niemiec tam będą wiedzieć jak płacić pracownikom
Nick Nolte

03.01.2019 19:01

Mam pytanie do menedżmentu. Na olx w ogłoszeniu o pracę w Mando deklarujecie coroczne podwyżki wynagrodzenia. Czy mamy to rozumieć,że w tym roku czeka nas wzrost zarobków?
!!!

01.01.2019 03:58

(usunięte przez administratora) dpuia się pilnuje
Bystry

01.01.2019 03:37

Aha.Nie nabijaj sam sobie lajków.
Bystry

01.01.2019 03:35

Inżynier nie odgrzewaj kotleta pitolu.
Inżynier

16.12.2018 08:24

Witam Czy na poniedzialkowym spotkaniu podane beda informację o audycie ktory dotyczył porownania wysokosci zarobkow z innymi firmami??? Z nieoficjalnych informacji to rozbieżności sa duże. Pewnie duza liczba osób chciałaby poznac wyniki skoro audyt byl tak zapowiadany. Pozdrawiam
inzyniero z malpiarnii

31.12.2018 18:11

Wiesz czym rózni sie muppet z dyplomem i od tego bez dyplomu? Ten z dyplomem ma prerensje bo mysli ze dyplom to wyznacznik poziomu jego inteligencji oraz madrosci. Niejednokrotnie widzialem jak chlopek ktorym gardzisz uczyl inzynierow co i jak. Niejednokrotnie widzialem jak inzynierowie gardzili tym chlopkiem po czym prosili go aby im pomogl rozwiazac jakis problem. ... Pamietaj ze zaklad zyje z tego co produkuje produkcja.Nikt twoich papierkow kupowac nie chce. Sa calkowicie zbedne. Mozna sobie nimi rzyc podetrzec. Pokory czlowiecze bo w de byles i gie widziales. W powazaniu
Dzon

01.01.2019 03:10

Papier nie papier ale osiem tysi wjeżdża. Trza było się uczyć a nie zostać hejterem
18288dbd

31.12.2018 01:42

A ja mam głęboko w poważaniu mando i wasze dziwne spiny o ronala. Na szczęście dostałem się do koksowni :-)
Glodny

31.12.2018 14:08

Po 5 latach nam dwa czterysta , wiec po jakiś 10 będzie pewnie 2800 o ile będą podwyżki co roku bo w tym raczej kicha...
Xyz

31.12.2018 14:24

Ja tylko opisałem faktyczny stan rzeczy i nikomu nie zabraniam podjęcia pracy na koksowni tylko może ktoś nie znać specyfiki pracy na koksowni i warunków.Decyzje i tak każdy podejmuje według swojego uznania.
Jadę do San Escobar

29.12.2018 17:21

Czy w Mando jest możliwość żeby wyplacili $$$ za zaległy urlop?

31.12.2018 12:38

To jest chyba obowiązek pracodawcy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

18288dbd

31.12.2018 02:11

chodź bym kroczy ciemną doliną śmierci to zła się nie ulęknę. Oh poczciwy Stwórco MCP pozwól nam pracować bez przerw, prosimy o podniesienie planów produkcyjnych, do 3 stycznia możemy przychodzić do pracy za darmo, by tylko czuć satysfakcje z naszej pracy. Maszyning prosi Cafa Cara Szlifierki Mrb Strut Abs Wszyscy obiecujemy pracować na 200% by tylko Stwórca byl z nas zadowolony, byśmy mogli dalej się zastanawiać czy Korea będzie z nas dumna. Dajmy przykd światu że da się pracować dla satysfakcji a nie dla pieniędzy. W czasach gdy firma ma gorsze chwilę finansowe, zróbmy akcję, Góra donosow na kolegę dzięki czemu firma nie będzie musiała wylacac premii dzięki temu zaoszczędzi. Ludzie wszystkich działów nie dajmy się propagandzie że jest źle. Nasz wódz Iwona obiecała że będzie lepiej i tak ma być, jeśli ktoś jest innego zdania niestety ale będzie skazy na (usunięte przez administratora) 3 pokolenia do przodu. W MCP żyje się w dostatku. Ludzie chodzą uśmiechnięci i zadowoleni. Każdy człowiek jest tutaj wolnym człowiekiem, do momentu aż za dużo nie gada no wtedy sorry ale (usunięte przez administratora) j z wolności. Pracuj wyłącz myślenie, myślenie do niczego Cię nie doprowadzi. Polaku młody pamiętaj. MCP SIŁA I POTĘGA TY I TWOJA RODZINA MOŻECIE BYĆ PRZYJACIÓŁMI MCP MCP CIĘ NA KARMI I UBIERZE. CZEŚĆ I CHWAŁA MCP
Alka

30.12.2018 11:48

Basiu nie odchodź będzie nam Ciebie brakowało.
Tereska

26.12.2018 13:51

Życzę wszystkim pracownikom żeby Mando jak najszybciej zamknęli.
Hrabina

28.12.2018 09:43

Zwolnili mnie za l4...
Stara

29.12.2018 12:21

Dlatego my boimy się brać zwolnienia lekarskie

27.12.2018 21:57

X

28.12.2018 00:03

Kiedy w koncu sie Pani zwolni? Widze juz ten wpis kilka razy i nadal Pani tylko obiecuje

17.12.2018 10:55

Vvv

26.12.2018 13:46

Jak nie pracujesz to co tu szukasz na forum i zabierasz głos.
Stary

27.12.2018 20:46

wystarczy ci na leczenie do końca życia po pracy w Ronalu ? Powodzenia
Hrabina

27.12.2018 20:07

Jestem była pracownica Mando i nie żałuje, ze mnie zwolniono. Jest tyle miejsc pracy dla ludzi ze średnim wykształceniem. Stanie na lince jest jak(usunięte przez administratora). teraz idę do wc kiedy chce a nie kiedy mogę. Jem powoli, żeby nie nabawić się wrzodów. Wiem, ze żyje nie ważne ile zarabiam a domyślam się, ze 1800 netto to więcej niż w Mando bez nadgodzin
Morda spuchnie jak u kota.

26.12.2018 11:59

Dla wszystkich ludzi sączących jad z ust, oraz tych co mnie nienawidzą oraz tych co mają kompleksy oraz ludzi posiadających narcyzm ukryty oraz dla tych co są wiecznie niezadowoleni z życia, niechaj Bóg pokaże im jaką drogą mają podążać. Btw. Ludzie nie mogą być poważni oraz racjonalni skoro wierzą w bóstwo w chmurach.
Dell

26.12.2018 13:13

Motyla noga ... jaki głęboki przekaz ???????? zgaście światło, o kolega ( tudzież koleżanka ) błyszczy !
Mikołaj

24.12.2018 08:25

Wszystkim Mandowicza życzę zdrowych, pogodnych i spokojnych Świąt
Dzięki

22.12.2018 23:07

Dziś przeprcowłem ostatni dzień w Mando dlatego dziękuję wszystkim z każdego działu za całą współpracę w MCP .Trzymajcie się tam.
Powodzenia

23.12.2018 13:23

Dzięki również i powodzenia

20.12.2018 15:40

Wydaje mi się, że wielu pracowników czeka na premię i zacznie szukać nowej pracy.
Biurowy

20.12.2018 20:11

Będzie ale 80%. Bo znowu któryś z Koreańczyków źle obliczył zywki i po roku mega oszczędności i ciężkiej pracy jeszcze nam 20% poleci z premii.
White

21.12.2018 17:21

Polecam nie wypowiadać się w tematach, o których się nie ma pojęcia ????
ManUkr

21.12.2018 16:01

Niedługo Mando Ukraine ! Brawo!
Wonder Woman

20.12.2018 00:42

Mam wrażenie że mnóstwo ludzi ma jakiś problem ze sobą? Pytała Was Iwona na zebraniu czy macie jakieś pytania..oczywiście cisza.. Kazdy milczy.. 500 zł przelewu bylo? Było.Kolacja była? Była. Dam sobie rękę uciąć że Ci którzy krytykują zakład pierwsi byli na poczęstuneku wigilijnym. Jakbyśmy mieli zliczyć te wszystkie osoby zwalniają ce się tutaj z Mando to zakład już od conajmniej roku by nie istniał. Sami hipokryci ukryci w nickach. Jest źle i nieciekawie.. Ale to jest korporacja koreańska i nie trzeba długo myśleć że mają inną mentalność i podejście do życia czy pracy...obłuda...na początku dają a na koniec zostajesz z minimum
rozgoryczony

20.12.2018 11:13

tymi zagrywkami nie zamydlicie ludzio. oczu bony na swieta najnizsze na strefie jak i wynagrodzenia. NIE BLAZNIJCIE SIE KOCHANE GWIAZDY Z BIORA PELEN POPULIZM
XxX

21.12.2018 14:25

Hipokryta, sam się nie podpisałeś, a wymagasz od innych.....
Gzik

21.12.2018 13:39

A może zacznijmy pracować w myśl powiedzenia" Mando udaje że płaci , my udajemy że robimy "?
Irek

20.12.2018 04:58

Wielkie podziękowania dla Działu HR za zorganizowanie miłego poczęstunku i fajnie spędzonego czasu
Tiktak

21.12.2018 13:16

To prawda co napisal kolega, 7 godzin bez zadnej przerwy, na nocce, a praca nie lekka, jak na tym skorzystaliscie? I czy to byla kolacja Wigilijna? Jakos nie odczulem.
ZENADA

21.12.2018 13:37

Bo tylko tu tak traktują ludzi za nic brawo Mmmmaaannndddooo żenada i tyle

20.12.2018 21:30

Ciekawe co będzie w Mando: (usunięte przez administratora)
Józek

20.12.2018 16:31

Po premii zwalniam się z mando.
Premia

20.12.2018 18:38

Premie dla biurowych ta obiecana
Benito Mussolini

20.12.2018 15:34

Ja myślę że nikt nie chce się wychylić na zebraniach żeby zaraz ich nie wywalili z pracy .Za szerzenie buntu .Nie zapominajmy że Mando zadza komuniści . I takie nie wygodne pytania i odważne własne zdanie jest nie pożądane .Dla nich wszystko musi być kolorowe i piękne .Tylko niech wezmą pod uwagę to że my jesteśmy Polakami i własne zdanie mamy .Dyktować warunki mogą w Korei
Do HR

19.12.2018 15:21

Hej :) Skoro piszemy negatywne opinie to dzisiaj wypadało by napisać jakieś małe podziękowania dla działu HR :) Więc krotko dziękujemy za dzisiejszy obiadek wigilijny i za godzinkę przerwy od pracy :)
E

19.12.2018 15:55

I dziękujemy że wypłata od teraz jest 10 tego. Niby ok ale nie do końca
Kabaret

19.12.2018 16:37

Cały czas była do 7 teraz do 10 takie cyrki tylko w Mando dla przyszłych pracowników zakładających tu każdy zakład nie Mando zapamiętajcie to

14.12.2018 14:53

Bystrzak

14.12.2018 17:42

Radzę pierw przeczytać umowę którą podpisales z IPS, zobacz sobie do którego maja czas :) No chyba że Ty dalej czekasz na przelew z invenio którego już nie ma w mando :)
Jeju

19.12.2018 06:56

No to masz, ażeś krakał to i wypłata będzie 10 haha Nic tu nikogo nie dziwi nawet ci pracownicy co niektórzy roku no śmiech na sali. Co trzeba zrobić żeby zostać takie wyróżnienie? Jak doścignąć taki wzór? Pytam bo naprawdę chciałbym wiedzieć i dostać taką nagrodę za rok,jak się nie dowiem to nie będę wiedział co mam zrobić.

18.12.2018 10:56

Kto wygra

18.12.2018 11:00

Inne zakłady i sklepy
Stary pracownik Mando

18.12.2018 21:32

no i widać ile się zapisuje do tych innych firm a ile nas jest wszystkich pracowników widać prawdę !!! Wynocha z Mando jak Wam nie pasuje i gdzie wasze miejsce nie chcemy was!!!!!!!!!! Starzy

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.