HL Mando Corporation Poland

• Boguszów-Gorce
  • Struga
  • Unisław Śląski

3. Opinie o pracodawcach Wałbrzych
  5. Opinie o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Opinie o HL Mando Corporation Poland Wałbrzych

Nie przegap nowości o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.!

Ciekawy jestem...

07.06.2021 14:39

Siemanko, mam pytanko. Jaki jest system pracy? Rańsze, nocki, popki i od nowa? Weekendy wolne? Albo np. po trzech tygodniach pracy kilka dni wolnego? Czy może jeszcze inaczej? Z góry dziękuję za odpowiedź Pooooozdro
Praca

08.06.2021 09:43

System 3,2,1 Nocki Popo Rano Weekendy wolne ,a jak są weekendy pracujące to dla chętnych ????
Praca

08.06.2021 09:44

Bez znaków zapytania ,wkradły się
Czesiek

01.06.2021 13:15

Pozdro Be_fit69
Football

31.05.2021 19:26

Turniej z piłki nożnej w tym roku , ktoś coś?

30.05.2021 02:03

Pierwszy raz

31.05.2021 14:31

Co za anal-fabeta to pisał. Takich tu przyjmowali.
D.M.

31.05.2021 15:42

To kudłaty zrobił ci przysługę a ty jeszcze narzekasz ????
Mojo Mojo

29.04.2021 19:43

Ciekawie jest na tych caliperach..liderzy się zwalniają albo rezygnują.. jeszcze chwila to operatorzy będą prowadzić linie. Istny dramat. W mistrzówce istna sielanka. Wypadałoby zrobić wyrównanie dodatku funkcyjnego zastępcy do lidera bo mają taki sam zakres obowiązków.
Tak

27.05.2021 19:44

Bo ekipa z Lidla rządzi....
Kaloriper

31.05.2021 08:23

Tak Ci źle w tej firmie i tak nażekasz a jednak nie poszukasz sobie innej pracy.
CoviD

04.05.2021 23:39

Do działu HR..dlaczego Ci którzy są szczepieni i szczepią się jako chętni na covid..nie dostają dnia wolnego ..lub też dnia wolnego po szczepionce np po gorączkowaniu.. tylko muszą brać urlop albo odrabiać w nadgodzinach? To tak ma działać walka z covidem jeszcze kosztem urlopu wypoczynkowego pracownika? SŁABE i NIELUDZKIE ! Bez szacunku i odpowiedzialności dla osób które chcą przerwać ten dramat.
Doktore

28.05.2021 09:06

Śmiertelność tej choroby to około 3% a szansa na zachorowanie to kolejne 3% - prędzej zakonnica Cię pierdzielnie na pasach niż zachorujesz i umrzesz
Jakub

29.05.2021 09:18

Śmiertelność oraz zachorowalność jest o wiele wyższa. Sprawdz swoje żródła statystyk....

24.05.2021 16:16

Zaraz koniec miesiąca. Administracja zacznie się zwalniać bo sporo nowych ofert się pojawiło. Ciekawe jakie to obietnice będą fruwały aby zostali...
Ubaw po pachy

25.05.2021 11:52

A ja najbardziej dziękuję za balony z helem, była mega śmiechawa.
Wiecznie mao

20.05.2021 11:39

10lecie hmm Co ta firma jeszcze robi 10 lat na rynku skoro my ciągle nie " osiągamy celów , wskaźników " haha i innych tabelek? Wieczne gadanie o zaciskaniu pasa , że mamy poczekać? Na co ? Powiększanie magazynów , teraz kolejna inwestycja , ciągłe inwestycje ale chyba nie w pracowników, nie będzie miał kto pracować w tych " inwestycjach" :) Każdy pracownik z większym stażem boi się zmian i zmiany pracy ale tu nic lepszego nas nie czeka, ludzie się zwalniają i tego trzeba się bać :)

24.05.2021 00:23

Zwolnią się jednostki, w mando nie ma dyscypliny są układy.
Hamulcowy

24.05.2021 14:28

Potwierdzam, są układy: hamulcowe i kierownicze :D Coś nie widać żeby ktoś się zwolnił - te same dobre "ryje" od lat :)
Zbrzuchacono

21.05.2021 07:24

No pięknie, jest rocznica, jest obiadek jest i prezent ale czy prezent jest przemyślany? Takiej dyskryminacji kobiet przez naszą prężnie rozwijającą się firmę i zarząd się nie spodziewałem. Jasny przekaz kobieto nie zachodz w ciążę , nie rodz dzieci , przyszłych podatników bo jeśli będą uznaniowe nagrody zostaniesz jawnie zdyskryminowana. Nie chodzi czy dają,czy nie, ile i czy dużo czy mało, chodzi o sam akt dyskryminacji. Rozumiem że osoby przebywające długoterminowo lub bardzo często na L4 także będą mieć ten czas kiedy nie świadczą pracy na rzecz pracodawcy odliczany od stażu pracy tak jak KOBIETY na macieżyńskim?? Każdy z nas pracuje na tych samych zasadach, kobiety i mężczyźni na równi, pracują tak samo ciężko, czasem nawet lepiej. Tu chodzi o nas wszystkich, o kobiety o mężczyzny i ich kobiety które rodzą lub będą rodzić. Jasny sygnał że kobiety nie są równo traktowane.... Chyba nadszedł czas aby założyć związki zawodowe w sam raz na rocznice firmy. Pozdrawiam oziemble
Kobieta

22.05.2021 16:04

Polać Tobie!!!
Sample

24.05.2021 00:21

Tak jak osoby przyjęte w 2021 i 2020 nie przepracowały roku .Dostaną50-100 zł. Osobą pracującym kilka lat ,będąc na wychowawczym, macierzyńskim, odliczą.
Pro Vaccine

07.05.2021 19:34

"Firma Maspex podjęła decyzję o wypłacie 500 zł dla pracowników, którzy już się zaszczepili oraz zaszczepią się w ramach planowanych szczepień zakładowych lub indywidualnie. Traktujemy to jako inwestycję - mówi współzałożyciel i prezes firmy." Dobry pomysł, który władze Mando mogłyby rozważyć! ????
???

18.05.2021 05:58

Co z tym 10-cio leciem? Może niech HR da jakieś info
!!!

21.05.2021 09:16

Moze lepiej nie wiedziec
Skandal & Miętowe O

21.05.2021 01:57

Hmm..hmm..:D :D brak komentarza..50 zł od łepka za rok brutto za przepracowany rok..wykluczone mamy co siedziały w domu i wychowywały swoje pociechy...gorszego DNA i upokorzenia żaden zakład na świecie nie przechodził..nawet w Chinach czy Indiach. Dajcie te śmieszne pieniądze na jakiś dom dziecka .. większość woli je oddać niż czuć upokorzenie.
Pomidor

21.05.2021 08:41

500 zl brutto ? Wooooow. Teraz wiadomo po co się tu pracuje;)
Bezdomny

21.05.2021 09:06

Witam, ja w sprawie tych 50 złotych - gdzie mam się zgłosić?
10 cio lecie

18.05.2021 23:30

Mam pytanie. Czy na obiedzie z okazji 10 lecia będzie w menu barszcz czerwony z uszkami? Dawno nie jadłem.. Może zostały jeszcze resztki z wigilii.
Miętowe Orzeźwienie

19.05.2021 11:22

Podobno Mando szykuje największy baner w Wałbrzychu dotyczący rekrutacji.. może zamiast wiosennej wigilii lepiej budować kolejny parking albo zakupić dodatkowy monitoring :D
car

20.05.2021 10:51

Tak wiadomo że baner ma się ciągnąć po całej długości budowanej obwodnicy
Stefan Padło

05.05.2021 15:40

Drogi dziale HR, czy możecie zlecić czyszczenie i delikatny remont męskich pryszniców. To co się tam dzieje to dramat. Odpływy zatkane, brak kotar, pourywane prysznice. Taki mały chlew tam panuje...
Stefan

07.05.2021 14:12

To nie jest do końca tak... Jak prysznic ma z 8lat to ma prawo się zepsuć. Skoro twierdzisz że ktoś ,,pod osłoną nocy bierze kotarę za 10zł,, to może warto sprawdzić na monitoringu? Odpływy też celowo zatykają by następna zmiana miała powódź? Czy może już odpływ jest zatkany bo dawno nie był czyszczony i pora wyczyścić?
Prysznicowy

08.05.2021 01:38

Jak masz małego i musisz się zasłaniać to myj się w domu.
Nagodziniarz

20.04.2021 07:01

Hej. Czy to prawda ze K.R zamaist zająć się problemami na produkcji wybral karierę aktora?
Wyrocznia

04.05.2021 23:45

Może lepiej płacą :D
Mojo Jojo

04.05.2021 23:47

To chyba razem się widujecie na tym gadu gadu albo papierosku. Są tacy co naginają na przerwach. Trochę szacunku.
Szok

30.04.2021 06:03

Zostawcie nam vipa chociaż jednego normalnego na machiningu. Pozdrawiam
Mięsojadek

28.04.2021 11:04

Chciałbym podziękować samemu sobie za moją pracę. :)
Bez sił

16.04.2021 00:59

O ile jedzenie na stołówce znacznie się poprawiło . Dalej o poprawkę ,,proszą " się bułki. Moja sugestia jest jedna , nie można zrobić czegoś takiego jak ,,skomponuj " sobie sam? Nie utrudni to pracy Pani na stołówce, co niektóre mają sporo wolnego czasu . Przynajmniej wiemy co jem :) Dziś chciałam bułkę z twarożkiem?! Dostałam z salami i ,,zmęczoną życiem sałatę :( Zrobienie polega to ma tym ,że Panie już mają gotowe składniki, pokrojone na talerzach,miskach . Sałata, szczypior ,wędlina, ogórek itp... sami byśmy wybierali składniki, co chcemy zjeść. Płacąc 5 zł z nie zbyt apetyczne bułki ....
Buła

16.04.2021 23:07

Haha.. taa i stojąc po bułki na przerwie 10cio minutowej zjem bułke na długiej przerwie i do tego spóźniłam sie na przerwe bo ktoś sobie sam bułki komponował hahahaha albo w ogóle sie jej nie doczekałam

13.04.2021 18:41

Czy firma przewiduje jakieś bonusy dla pracowników z okazji jubileuszu firmy ?

15.04.2021 09:41

Tak , dostaniesz cukiereczka :)

10.04.2021 04:27

Stary Marcina

11.04.2021 02:21

A ja nie wierzę! Że mój przygłupi syn uwierzy że ktoś na hasło nie uwierzysz, uwierzy.... Oj pęta się dawno w ustach nie miało. Nie uwierzysz co Cię w domu czeka.
Ciocia Marcina

14.04.2021 15:54

Musicie się publicznie kłócić ;)
Czesiek

12.04.2021 12:01

A kto w mando robi, ten w cyrku się nie śmieje

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HL Mando Corporation Poland?

Kontakt - HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.

Uczniowska 36 58-306 Wałbrzych

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

Emil

09.04.2021 23:46

Mam pytanie odnośnie pakietu medycznego. Czy pakiet rodzinny luxmed jest w benefitach czy trzeba dodatkowo płacić ?
Luxmed

10.04.2021 22:49

Dodatkowo cena zależna od pakietu
Emil

12.04.2021 00:31

Rozumiem. W taki razie co jest w benefitach ?
Andrzej

07.03.2021 18:59

Ile płaca w mando na produkcji bo nie wiem czy warto składać papiery i czy praca jest spoko
CARA 6

08.04.2021 08:09

Witam, pracuję na caliperach już 4 rok, fajna zgrana ekipa - można liczyć na każdego, przełożeni spoko. Wiadomo że czasem trzeba pracować ciężej ale za to jest dodatkowa kasa ( nadgodziny ).
Ciekawa

09.04.2021 16:57

Ja tam bardzo lubie swoja przełożona zaesze mi pomaga na caliperach
Nowy

31.03.2021 19:08

Hej, ile zarabia specjalista w biurze? Z tymi premiami jak piszą w ofercie to prawda? Premia kwartalna i coroczne podwyżki? A o co chodzi z dodatkowym świadczeniem socjalnym? Elastyczny czas pracy w jakich godzinach? Dzięki z góry za odpowiedzi
Aa

08.04.2021 12:09

Znacznie mniej niż okoliczna średnia branżowa (75km) Premie są kwartalne e zależności od realizacji celów.
Tarara

26.03.2021 16:25

Iwona kiedy będą bony na święta.
Kuku

27.03.2021 20:47

Tez jestem ciekawa :) będą wogole?
Sisi

11.03.2021 15:08

Wiadomo coś o pieniążkach na Wielkanoc?
Kaziu

15.03.2021 15:01

Pagony przyszycie...
Ona

27.03.2021 16:21

To już było i nie przeszło

09.03.2021 12:27

Pracuje tu kilkanaście lub kilka lat. Może by nasz drogi HR pomyślał aby odznaczyć jakoś starych pracowników. Np. Starszy operator junior operator. A nie zwykły operator. Fajnie było by się troszkę wyroznac od nowo przyjętych. Oczywiście dodatek za tytuł też mile widziany ????cieszę się że hala się rozbudowuje.

11.03.2021 22:35

Zostawię go dla Cb????
Gosia

24.03.2021 23:15

To za ile lat zasług chcesz ten medal?
Rolfik

17.03.2021 18:55

Mam pytanie. Czy dalej istnieją zasady stosowane przez panią Iwonę? Chodzi o byłych pracowników. Czy dalej nie mają możliwości powrotu do firmy???
powrót?

19.03.2021 22:27

Syna / córki marnotrawnego / nej? Jest możliwe, zawsze mieli możliwość. Pytanie czy zespół cię przyjmie z powrotem.
Hshshshd

20.03.2021 16:06

Zalew to ty ?
Ciekawy

16.03.2021 18:37

Dlaczego nikt nie stosuje maseczek pierwsza zmiana u nikogi nie ma maseczek a wzrost zachorowań
nieciekawy

18.03.2021 10:56

Ponieważ te maseczki tak naprawdę dają tyle ile się nasłuchasz w mediach, przecież teraz "trzeba" wszędzie chodzić w maseczkach chirurgicznych i są ludzie szczepieni, a mimo to jest wzrost zachorowań.
Kant

06.01.2021 21:43

Kto zgodził się na takie ceny na stołówce, podrożało o 30% to ma byc stołówka pracownicza. Kto dyktuje warunki? Cz będzie wyrównanie na karcie?
Mojo Jojo

16.03.2021 02:02

Przez te Wasze złośliwe komentarze zabrałbym Wam wszystko..dodatek do paliwa.. kartę na stołówkę..i kartę do automatu.. źle Wam? To wypad. W Toyocie pogodno kokosy można zbijać.
Hehe

17.03.2021 16:57

Serio? A ja mam
Pop

03.03.2021 22:58

Śmieszna firma. Szkolą pracownika przez kilka lat. Pracownik ten staje się samodzielnym i wzorowym po czym zdaje sobie sprawę, że w innych firmach płacą więcej za tę samą pracę i odchodzi. A Mando nawet nie jest w stanie coś zachęcającego do zostania zaproponować. I tak odchodzi z firmy nie tylko człowiek ale przede wszystkim know how.
Maliniak

05.03.2021 16:56

A gdzie te zakłady co tak płacą? Chyba juracie.
Pop

13.03.2021 19:13

W Wałbrzychu. Wystarczy się zainteresować, wysłać CV. Proste

12.03.2021 00:52

Zapraszam do TOYOTY. Pracownik produkcji lub logistyka nowa stawka od kwietnia już do 4280 zł brutto :)

28.02.2021 10:51

Witam.Zapraszam do TOYOTY już do 4050 zł dla pracownika produkcji na dzień dobry.
Operator

06.03.2021 20:06

Dzwoniłem na podfirme 4050 dają dal pracownika z doświadczeniem na produkcji od 5 lat ale. Bez doświadczenia tylko 150 brutto. Mniej

08.03.2021 10:42

Dobrze ale czemu nie powiesz że zatrudnienie przez pod firme

03.03.2021 09:41

A czy w tym Picie nie należy poprostu wpisać w polu 115 (doliczenia do podatku) kwote 86,11 zł i nie trzeba żadnej kwoty mnożyć przez % ?? Czy Hr lub ktoś z invenio mógłby napisać jak to ma byc ?

06.03.2021 10:31

Dokładnie tak jak piszesz.

02.03.2021 12:49

Witam.Zapraszam do TOYOTY już do 4050 zł brutto na dzień dobry dla operatora produkcji.
UR

24.02.2021 17:47

Pięknie pracownicy utrzymania ruchu chodzą sznurkiem na rozmowy do Toyoty. No ale co się dziwić. Niebawem połowa pracowników UR złoży wypowiedzenie.
Już na nich czekają

01.03.2021 23:31

No to pa Ze swoimi umiejętnościami długo w Toyocie nie popracują.
Zdziwiony ?

01.03.2021 23:42

Ty poważnie pilnujesz gework Mando pracując w toyocie? Sentyment czy sam chcesz żagle zawinąć z Toyoty ?
Zatrzymanie Ruchu

26.02.2021 21:06

Zaproponowali mi w innym zakładzie dużo lepsze zarobki niż tutaj mam po kilkunastu latach.... Śmiech na sali. Atmosfera żenująca zarobki tutaj jeszcze gorsze nic mnie nie trzyma przy tonącym statku...
Paweł

27.02.2021 23:24

To tak jak mnie w kupie siła z tego co wiem to szykują się masowe wypowiedzenia ludzie mają już dość
Wstrzymanie w ruchu

01.03.2021 09:59

Chyba kilkuset latach. Chodzą legendy że to rekrutowałeś Iwone.
Pity

26.02.2021 12:55

Witam czy osoby, które mają w tym tygodniu na nocną zmianę będą mogły odebrać swoje pity z HR w poniedziałek?

23.02.2021 17:30

A co z tymi pismami z invenio ? Jak mamy rozliczyć sie z PiT skoro nikt nic nie mówi zadnych informacji na ten temat

26.02.2021 02:31

Bardzo dziękuję

26.02.2021 02:33

Nie ma za co będziesz mógł mówić menagerowi że to moja wina :)
lim

24.01.2021 13:59

Czy ktoś nie umie liczyć w Mando.Od 1.01.2020 obowiązuje minimalna płaca 2800zł plus ocena 200zł pracownika to nam wychodzi 3000 tyś....czy tak..
Zly,

22.02.2021 12:09

Ludzie zajmijcie sie praca a nie plotkowaniem
Maczo

22.02.2021 17:17

Ktory lider sie zwolnil tym razem ?
Słabo

10.02.2021 12:42

Witam mam pytanie. Czy jest tu ktoś komu się jeszcze nie zgadza wypłata po podwyżkach za styczeń
Nie jest słabo

10.02.2021 19:18

To zacznij pracować w końcu. Jakąś sobotę zrób i będzie wystarczająco.!
Kaziu

13.02.2021 14:29

Dobre????

Zostaw merytoryczną opinię o HL Mando Corporation Poland Sp. z o. o.