Bama Polska Sp. Z o.o.

Gorzów Wielkopolski

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 663 ocen.

Bama Polska Sp. Z o.o.
5 663 6 1

Opinie o Bama Polska Sp. Z o.o.

Były pracownik

Panie Irku jak tam ... taczka w plecy nie uwierała ?

Maciek

Proszę o odpowiedź .Jest ogłoszenie o pracę z wpisem że przyjazna atmosfera pracy. Jak to wygląda w praktyce ? Warto iść tu do pracy ?

Pompon

Chcę do pracy do bamy. Interesują mnie magazyny, wózki. Jak zarobki atmosfera kierownictwo? uczciwie?

Edzio
@Pompon 13.09.2018 12:50

Nie ma wolnych etatow i kiepskie zarobki

Pompon
@Edzio 16.09.2018 18:36

a klimat? Nie zarobię nigdzie dużo w pl, wyjezdzam zagranicę w przyszłym roku. Interesuje mnie atmosfera. Moje doswiadczenia gdzie indziej to mobbing, poniżanie ,plotki, afery i fałszywe regulaminy. Jak jest na magazynach w bamie?

Pompon
@Pompon 18.09.2018 08:14

albo na produkcji choc najlepiej wózki bo mam uprawnienia i doswiadczenie

Bobi
@Pompon 18.09.2018 08:14

Kto jest kierownikiem logistyki w Bamie?

Kasiulek
@Pompon 13.09.2018 12:50

najlepsza smosfefa jest na returach stamtąd nikt się nie zwalnia ....no moze ..ale nikt nie wysyla kontroli kadrowej chorobowych po domach .....no moze

Fredka
@Kasiulek 22.09.2018 20:25

no może.... na lajtowo siedem godzin...no może... nie każdy może za tyle tylko tyle...moze

Pompon
@Bobi 22.09.2018 20:01

no kto

Karo
@Pompon 13.09.2018 12:50

A niektórzy znikają jak w trójkącie bermudzkim.. nawet ci co wydawali się być mocno lubiani przez przełożonych.. hmmmm

Jarek
@Pompon 13.09.2018 12:50

Super/ dawaj do Nas ..... filantropów ????

Ala
@Bobi 22.09.2018 20:01

@Bobi - Pacan .

stasik
@Pompon 18.09.2018 08:14

jużeś przywykł to sie nadasz

Pompon
@Pompon 13.09.2018 12:50

Piszecie tak niezrozumiale, a chciałbym już składać CV na wózek. Rzadko widać tyle opini na temat zakładu pracy. W tym przypadku nawet nie są jednoznacznie negatywne. Po prostu kto wie o co chodzi ten wie, a kto szuka tutaj jasnych informacji na temat pracy niestety ich nie znajdzie bo ciezko z zewnątrz zrozumieć to co sobie tutaj piszecie. Wygląda jak tablica do obgadywania i ploteczek zamknieta tylko dla pracowników.

anonymous
@Pompon 02.10.2018 12:46

Na tym polega wolność słowa i prasy pt" usuń komentarz prezesie "

Pompom
@anonymous 02.10.2018 16:18

chcesz faktów .....to stań pod bramą o 14.00....i popytaj wprost....

Arystoteles
@Pompon 13.09.2018 12:50

Tak scharakteryzowani zostali ludzie bogaci, zaś nowobogactwo jest „prostactwem bogactwa", a więc nowobogaccy różnią się od ludzi bogatych swoistym prymitywizmem. Dlatego autor cytowanego tekstu nie waha się stwierdzić, że szczęście bogaczy jest bezmyślne. Ten autor to Arystoteles, żył w IV w. przed Chr. (Retoryka, II, 16)

Bolo
@Pompom 02.10.2018 16:23

Pompon...I tak prawdy nie uslyszysz.bo pracownicy zasyraszeni i nic zlego o firmie nie mogą powiedzieć.....pracowac każdy gdzies musi

Filozof
@Kasiulek 22.09.2018 20:25

.....nie tylko tam jedna od ujeżdżanych zwierząt też chciała wszystkich z produkcji kontrolować w domu ......wszystkich poza sobą oczywiście .....przecież świętych zwierząt się nie rusza ....trzeba być przykładem i autorytetem podwładnych...albo udawać że być można....albo....każda gra jest dobra byle płacili za udawanie.....

Kuń
@Filozof 08.10.2018 16:12

Jakiś matematyk powiedział, że rozkosz polega nie na odkryciu prawdy, lecz na jej poszukiwaniu.

LT

Tak, świnia była ze mnie okropna, a wyobrażałem sobie, że jestem aniołem

:)
@LT 10.10.2018 21:55

Zawsze cię kochałam, a gdy się kogoś kocha, to kocha się całego człowieka, takiego, jaki jest, a nie takiego, jakim by się go mieć chciało.

Zawodowiec

Szczerze nie polecam

Fizolek
@Zawodowiec 30.09.2018 18:51

komu to się opłaca żeby tam dojeżdżać na ten koniec Gorzowa pod samą wioskę ,daleko,komunikacja miejska kiepska,koszty dojazdu trzeba wliczyc,czy ludzie lubią pracę charytatywna czy lubią sponsorować ten zakład i dopłacać do pensji kadry najwyższej

Niewygodna
@Fizolek 01.10.2018 19:34

A kogo obchodzi twoj dojazd do pracy..?.w tej firmie pracownicy dojezdzaja 40-50km....i to ich problem jak i za ile dojadę....taka polityka

Zuzanna
@Niewygodna 09.10.2018 17:00

Poważnie ? To tylko rowerem proponuj3

Joanna

@Zawodowiec, czy możesz rozwinąć swoją opinię? Co konkretnie sprawia, że nie polecasz pracy w Bama Polska? Jakie zmiany sprawiłyby, że zwiększyłby się Twój poziom satysfakcji? Każda opinia z pierwszej ręki jest na forum na wagę złota. @Pompon, czy zdecydowałeś się złożyć cv? Jeżeli tak i odbędziesz rozmowę kwalifikacyjną, proszę byś podzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami. Będzie to cenna wskazówka dla osób, które będą aplikowały w przyszłości. Każda konkretna wypowiedź jest bardzo ważna. @Solidarnosc, @Praca dla Ukraińcow, celem forum jest merytoryczna wymiana informacji na tematy związane z zatrudnieniem w danej firmie. W tym przypadku w Bama Polska. Nie jest to dobre miejsce, by publikować linki nie dotyczące głównego tematu. @Ala, proszę Cię o nieobrażanie innych użytkowników.

Pontom
@Joanna 05.10.2018 12:13

Bobi nie pozwalaj żeby cię tak znieważano wyzwiskami, to karalne.

Malgorzata

Witam Pozwolę sobie zabrać głos w imieniu wszystkich osób, które zostały zmuszone do odejścia z pracy w bamie. SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIĘ ZADOŚĆ Dziś zwolnili z konfekcji brygadzistkę Anne O. W końcu nadeszła sprawiedliwość, która ją dosięgła za wszystkie zło, które wyrządziła ludziom tam pracującym,a przede wszystkim tym co za jej przyczyną się zwolnili. Zastanawia mnie tylko fakt, że przez tyle lat nikt z tym nic nie robił mimo że zgłaszane było kierownikowi . SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIĘ ZADOŚĆ choć pozostało tam jeszcze co najmniej trzy podobne jej charaktery, za które powinni się zabrać Pozdrawiam koleżanki i kolegów.

Magazynier
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

To jeszcze powinni zwolnić brygadzistę z magazynu bo nic nie robi i tak jest ponoć od wielu wielu lat.Kierownik go kryje.

Noe
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

A my na magazynie, czekamy jak zwolnią największego lenia Boczka. Nic nie robi, a bierze podwójną pensję.

Patelnia
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

Zgadzam się z Panią Małgosią to było straszne ,że taki człowiek może zniszczyć człowieka . "Jak Kuba Bogu tak Bug Kubie". Teraz Ta Pani A.O pójdzie do pracy nie życzę tego ale jak trafi na taką brygadzistkę jaką ona była w pracy może dojdzie do wniosku ile zła zrobiła innym choć mało w to wątpię żeby się zmieniła. Pozdrawiam wszystkich :-)

Pawel
@Noe 01.02.2018 21:08

po co gadasz na kolegę któremu podawales rękę?Juz zapomniałeś co mówiłeś na brygadzistę jak rozgrywał partyjkę na komputerze?Wszyscy nie robicie i nic nie robiliście tylko się migaliscie i spaliście w autach na wawrowie.

Maja
@Patelnia 02.02.2018 17:01

Bo ona jedna taka była....powinni wszystkie brygadziski wymienić inaczej nic nie zmieni się na dole...mają zakorzenione stare nawyki pomiatania pracownikiem

Różowa
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

Trochę przesada z tym nareszcie, mi się z nią dobrze pracowało... Są tam gorsze, fałszywe i na pewno dotrą na stanowisko brygadzistki bo to ich cel życiowy... Współczuję... I cieszę się że mnie już tam nie ma ;-)

L.T.
@Różowa 05.06.2018 21:30

Tak, świnia była ze mnie okropna, a wyobrażałem sobie, że jestem aniołem

Beatrycze
@Różowa 05.06.2018 21:30

A słowo ciałem się stało

Małgoś
@Maja 07.02.2018 13:24

Sama prawda.

anonim

(usunięte przez administratora)

Basia

To prawda, że Kamyk wraca i jego ludzie będzie robić porządki bo nikt sie na tym nie znał nigdy .Teraz produkcja zacznie na siebie zarabiać. Nawet Rudą ściąga spowrotem.

Klocrk
@Basia 01.09.2018 18:17

Oby tak bylo.niech wraca

Weronika
@Klocrk 02.09.2018 22:40

Kamyk wróci,a bałagan i wazeliny zostaną. Co z tego jak większość to ludzie ze wsi i tylko zazdrościć potrafią. Tam trzeba zacząć dosłownie od zera i zrobić porządną weryfikację całej kadry pracowniczej jak też biurowej,a wówczas zapanuje zgoda.

anonymous
@Weronika 03.09.2018 16:57

atmosferę można poprawić przez jasna uczciwą politykę firmy i jasne zasady wynagradzania ,awansowania ,jawne zakresy obowiązków i jawne pensje i jasne odpowiedzialności i przede wszystkim uczciwa polityka szefostwa ,bez opcja lepszy od lepszejszych

Diana
@Klocrk 02.09.2018 22:40

@Basiu - nie liczyłbym na to , że Kamyk wróci , bo z tego co słyszałam , to on ma zasady i lubił porządek a nie papranie się w ... g. .. (błocie):)

Szef

nowy zarząd powinien stawiać na młodych inż i mgr do lat 50 efektywnych zdrowych bystrych .płacenie pensji innym to szybki krok do strat finansowych , zakaz chorowania na zwolnieniach i trzymania niewydajnych chorych pracowników co powinni być na rentach w domu ,to nie instytucja społeczna tylko zarobkowa ,każdy musi zarobić na swoją pensje.

Bogusia
@Szef 08.09.2018 14:12

Kktory lekarz ich dopuścił? Wpierw dzieci karmily i rodzily na koszt zakładu po 7 godz.Tera się leczą na koszt zakładu za grube pieniondze na ryntach po 7g

Produkcja
@Bogusia 08.09.2018 16:12

Ktora to 20 godzin w miesiącu pracuje mniej? Ta co mysle.to ja bym za jej stawkę dwa tygodnie miała wolne od pakowania wrrr .są u nas na produkcji bardziej chorowite i normalnie pracują 8 godzin bez kombinowania

Boszena
@Produkcja 08.09.2018 21:16

W czasie jak dla fizycznych nie było pieniedzy na płacenie za soboty ,panie z biur rodziły dzieci i siedziały na macierzyńskim za grubą kasę ,a reszta orała na ich wygurowane pensje. Stac je teraz na domy,mieszkania,samochody z wysokiej pułki ,a oraczki jak orały tak dalej orają za śmieciowe stawki nawet na inwentaryzacje i nadgodziny.

nick

2018-06-14 12:33 | niker To się zaczęło w latach 90-ych Autor odkrył coś co ja znam z autopsji od lat 90-ych. Gdy w pierwszej dekadzie XXI wieku rozpowszechniło się w Polsce pojęcie np. mobbingu okazało się, że to funkcjonowało już wcześniej tylko nikt tego tak nie nazywał. Takie stosunki panowały zarówno u "Janusza biznesu", u którego terminowałem, jak i w polskich oddziałach amerykańskich korporacji w których pracowałem później. Przy czym za fatalne stosunki międzyludzkie w owych polskich oddziałach korporacji odpowiadali polscy pracownicy, głównie niższego szczebla zarządzania. Aby się utrzymać na stołkach manipulowali podwładnymi tak, aby utworzyć rodzaj mini układu, który pozwoli na "złożenie w ofierze" pracowników spoza układu. Wytwarzały się żałosne konfiguracje lizusów popierających najgłupsze pomysły kierownictwa. Kto miał własne zdanie wylatywał za burtę. Wielu z tych, którzy stanowili pierwszą falę "menedżerstwa" w latach 90-ych, w XXI wieku załapało się nawet na stołeczki dyrektorskie w innych firmach. Nie byli to żadni geniusze, tylko nierzadko prymitywne kanalie bez skrupułów (wystarczyło ich posłuchać, gdy wypili dwa piwa). Piszę w skrócie, bo dużo trzeba by pisać. To wręcz temat na książkę.

mol książkowy
@nick 02.10.2018 16:56

Chętnie poczytam ksiąxkę : Bama historia 25 lat i terazniejsza

Joanna

@Ola i jaką podjęłaś decyzję? Złożyłaś cv? Jeżeli tak, podziel się proszę z nami informacją o tym, jak dalej potoczyła się sprawa i czy zostałaś zaproszona na spotkanie rekrutacyjne. Każde doświadczenie opisane na forum jest cenne dla tych użytkowników, którzy również chcieliby ubiegać się o pracę w Bama Polska. @Fejk proszę Cię o nieużywanie wulgaryzmów.

Jarek
@Joanna 23.09.2018 21:50

@Joanno , przecież Pani świetnie wie , że w Bamie nie miejsca na normalność , no co najwyżej jest miejsce ale dla sitwy szefa zgodnie z jego zasadą: Mali ,Bierni ale Wierni - tam nie ma miejsca na pracę , odpowiedzialność za jej wyniki ,własne zdanie ,logikę , wiedzę i efektywność - liczy się partykularny interes tzw SZEFA , którego wiedza merytoryczna =0 .

Endomondo
@Jarek 24.09.2018 20:40

przykro mi to słyszeć nigdy się tu nie zatrudnie

Solidarnosc
@Endomondo 26.09.2018 00:08

https://kadry.infor.pl/kadry/zbiorowe_prawo_pracy/zwiazki_zawodowe/2758342,Rewolucyjne-zmiany-w-ustawie-o-zwiazkach-zawodowych-od-2019-r.html

Przewodniczący
@Solidarnosc 03.10.2018 00:38

019 r. Wpływ na regulacje wewnątrzzakładowe Jak to możliwe? Ano tak, że ustawa związkowa – w zmienionym brzmieniu, które będzie obowiązywać od stycznia – pozwoli na to, by negocjowanie ważnych dla stosunków pracy dokumentów, w tym źródeł zakładowego prawa pracy, odbywało się przy udziale związków złożonych z niepracowników. Taką możliwość wprowadzi art. 30 ust. 6 znowelizowanej ustawy, który określa procedurę współdziałania ze związkami zawodowymi w przypadku ustalania treści takich dokumentów, jak: 1) regulamin pracy; 2) regulamin wynagradzania; 3) regulaminy nagród i premiowania; 4) regulamin zakładowego funduszu świadczeń socjalnych; 5) plan urlopów;

Joanna

@Pracuś a dlaczego nie polecasz? Możesz rozwinąć swoją myśl? Wszystkie merytoryczne komentarze, napisane przez osoby zorientowane w realiach, będą na wagę złota dla osób rozważających wysłanie do Bama Polska swojego cv. @specHR regulamin forum zabrania podawania imion i inicjałów osób zatrudnionych w firmie. Wynika to z ochrony danych osobowych. Takie wpisy są zgłaszane do administratora i mogą być skasowane. Pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin @Jacek proszę o nieużywanie słów powszechnie uważanych za nieeleganckie.

Milicjant
@Joanna 14.08.2018 11:57

chwalić po imieniu też nie można? to na co te forum komu to potrzebne .w kryminalnych podają imiona i inicjały i jakoś nikt się rodzi nie tłumaczy ....

dużo wiem
@Milicjant 14.08.2018 20:05

unikajcie planowania....przełożona pozorantka każdemu złą opinię wyrobi tylko zapomniała o swoich wadach ....o dziwo .....

Barbara
@dużo wiem 15.08.2018 13:14

Tak umiliła życie już niejednej osoby z Bamy

Miska
@dużo wiem 15.08.2018 13:14

każdy wie jaka ona jest

Beata

tak i 2 brygadzistki długoletnie wspanial(usunięte przez administratora)

MIŚ
@Miska 19.08.2018 08:11

umniejsza kompetencje świetnych pracowników -a winduje tym średniakom robiąc pjar tam gdzie go być nie powinno

Jsrek
@Barbara 15.08.2018 14:33

Koleżanka i wierny sługa S z e f a ????

Alek
@dużo wiem 15.08.2018 13:14

@.milicjant - przecież ta pani to pijar i ZERO merytoryki zresztą jak większość / mizerot - biurokratów !

Ola
@MIŚ 26.08.2018 16:39

@Miśka ponieważ o tym decyduje strach tej pani . Vzłowiek otwarty jest - jeśli nie zawsze miły- to merytoryczny ale żeby takim być potrzebna jest WIEDZA , a ta p a n i ma wiedzę na poziomie lancetnika - stąd tez taka jej postawa- obronna ???? . Pytanie jest jednak inne - co na to jej przełożony ? Odpowiedź jest też prosta - jeśli tego nie widzi tzn ze prezentuje ten sam poziom ????

Prorok
@Ola 24.09.2018 23:02

Smutne :( Zamiast wyciągać wnioski z opinii pracownikow to kasuje się komentarze. Czy taka droga jest skuteczna i prowadzi do lepszych zmian ? Liczymy wszyscy na DOBRE ZARZADZANIE ,zanim odejdą kolejni najlepsi pracownicy i zostaną same wazeliny bez wiedzy .

Joanna

@Iza a jakie stanowisko w Bama Polska Cię interesuje? Być może dzięki tej informacji będzie łatwiej o precyzyjną odpowiedź ze strony aktualnie zatrudnionych osób. @Beata @Baranek @Xx ponownie przypominam o zakazie podawania danych, które umożliwiają identyfikację pracownika. Wasze wpisy zostały zgłoszone do administratora. Bardzo proszę wszystkich użytkowników wątku o wypowiedzi merytoryczne, pomagające innym użytkownikom forum w podjęciu decyzji czy wysłać do Bama Polska swoje dokumenty aplikacyjne.

Kaczuch
@Joanna 22.08.2018 14:04

Te dane nie identyfikują osób,ale jak ktoś to zgłosił tzn że poczuwa się do winy . A dowody są silne .

kolekcjoner
@Kaczuch 22.08.2018 19:59

Jak ktoś to zgłosił to podpisał się sam dobrowolnie pod tym ,fajnie nie ,to kolejny dowód do obszernej kolekcji

Joanna

@Pulpet dzięki za obszerną wypowiedź. Jeżeli chodzi o nadgodziny to taki jest standard w umowach o pracę. Czy taką dostaje się w Bama Polska? Co do oszukiwania na rozmowie to faktycznie słabe zagranie. A czy podczas podpisywania umowy nie widać, że praca będzie się różnić od obiecywanej? To ważne kwestie do wyjaśnienia.

Pulpet
@Joanna 07.09.2017 10:25

Droga Joanno umowa o prace jak umowa stawka godzinowa wiec ile jesteś w pracy za tyle zapłacą. Np zaraz mamy grudzień i tydzień pracownicy będą siedzieć w domach ( tylko urlop lub bezpłatny) gdzie każda normalna firma pokrywa koszty świąt państwowych ta niestety tego nie robi, nawet firmy które mają system ciągły (czterobrygadowy) dają pracownikowi możliwość wybrania tego dnia jako wolny w innym terminie oczywiście płacąc za niego. Zaś w bamie wynagrodzenie za miesiąc grudzień które otrzymają w styczniu będzie sięgać tysiąca złotych. Co do nadgodzin. Wiem z pierwszej ręki, za to ze nie przychodzisz w soboty nie zostanie przedłużona umowa. Wiec zadam pytanie obecnym "jak nowi pracownicy maja wiązać przyszłość z tą firmą skoro są tak traktowani." Pominę fakt ze tuz po rozpoczęciu pracy nie odbywa się szkolenie na dane stanowisko, jesteś rzucany na stanowisko i radź sobie bo i tak jak zadasz pytanie to mało kto tobie odpowie z racji tego ze sami nie wiedzą. Zajmujesz miejsce osoby która chwile przed twoim przybyciem się zwolniła( porzuciła pracę bo tylko tak można szybko rozstać się z tą firmą) wiec nie ma kto cie przeszkolić. To chyba wszystko co raziło mnie w oczy w tej firmie. Jeżeli są jeszcze jakieś pytania z chęcią na nie odpowiem. Pozdrawiam.

Jacek
@Pulpet 07.09.2017 11:32

oże to rozum mi podpowiedział, że należy kochać bliźniego, a nie gnębić go? Powiedziano mi to w dzieciństwie, a ja uwierzyłem z radością, bo oznajmiono mi coś, co już miałem w duszy. A kto zrobił to odkrycie? Nie rozum. Rozum odkrył walkę o byt i prawo nakazujące gnębić tych wszystkich, którzy by się sprzeciwiali zaspokojeniu moich pragnień. To jest wniosek rozumu. A miłości człowieka do człowieka rozum odkryć nie mógł, nie jest to bowiem rzecz rozsądna

Rob
@Joanna 07.09.2017 10:25

wystarczy dobrze z ucha strzelasz to prace miec tu bedziesz morzesz spacerowac udawac ze cos robisz

Edek
@Rob 13.06.2018 20:49

ENDOMONDO

Klaudynka88
@Joanna 07.09.2017 10:25

pracowałam jakiś czas temu na produkcji potem trafiłam do biur na gòrze na kròtką chwilę bardzo to źle wspominam zwłaszcza pobyt w biurze.

Klaudynka88
@Klaudynka88 06.07.2018 09:07

płaca zresztą została produkcyjna w tym biurze bez szału wymagania kosmiczne,już nie mają chetnych za darmoche robic bo produkcyjne biorą cały czas. Ludzie się w tych biurach przewijają jak w tramwaju,wsiadają i wysiadają. Pytajcie odpowiem

A.
@Klaudynka88 06.07.2018 09:14

Na pierwszą pracę może byc ale nie za dlugo musisz się liczy że pensja mniejsza niż na kasach a pracy duzo możliwość awansu praktycznie żadna bo stanowiska zajęte od lat te same Byłam analitykiem około dwa lata dali mi więcej w TVP to przeniosłam sie bo tutaj bym czekała na te podwyżki kilka lat albo kilkanaście ,warto zmieniać na lepsze zarobki. Tam zostają tylko chyba jak mają za duże pensje albo nikt ich nie chce przyjąć nigdzie ,nie wiem jak nowa fabryka teraz.

mala
@Joanna 07.09.2017 10:25

Jaka jest różnica między rybą piłą a człowiekiem pijącym? Ryba piła a człowiek pił, pije i pić będzie."

zielona żarowa
@mala 11.07.2018 00:15

kazdy pije za swoje ciężko zarobione w bamie ylko zazdrościcie .ciężko pracuje od 12 tej

Bog

stare biuro trzymalo produkcje cala do kupy jeszcze i były z tego zyski zawsze .później mądrzejsi wzięli się za rządzenie i efekt jest zamierzony

Aleksander
@Bog 01.09.2018 17:34

....wniosek z tego... trzeba przywrócić do zadań doświadczona załogę i doświadczonych planistów....o ile się zgodzą na to po tym wszystkim...

Fejk
@Bog 01.09.2018 17:34

Porządzili i spierd/i

Ola

Witam czy ktos się orientuje jakie zarobki na produkcji ? Zastanawiam się czy złożyć cv .

Ela
@Ola 14.09.2018 15:03

Odrobine wiecej niz najnizsza krajowa

Nina
@Ela 16.09.2018 18:25

soboty i nadgodziny jak płacą

XYZ

Witam. Podobno jest możliwość pracy w firmie od godz. 7:00 do 15:00 ?

Jacenty
@XYZ 14.09.2018 12:33

Słyszałem nowa kierowniczką jakości została ta młoda Ukrainka ,ktoś coś wie ? Bo chce sie przyjąc tam 7-15 ?

Zawodowiec

Nikomu nie polecam tej firmy, (usunięte przez administratora) kultura, małe zarobki nie wynagradzają bardzo wydajnych pracowników,jednym słowem szkoda tracić zdrowie.nie polecam

Joanna

@Diana @Weronika na forum zabronione jest podawanie pseudonimów i określeń wskazujących na konkretną osobę w firmie. W przypadku wątpliwości, pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin @Henciu @zoska proszę Was, żebyście wypowiadając się na forum, pamiętali o szacunku dla innych osób. Nawet krytyczne opinie można przedstawiać nie opisując kogoś w nieprzyjemny sposób.

Gosik

tej firmie potrzebny jest dobry couching i kierownik z nowoczesnymi metodami zarzadzania ,była taka liderka lean projektu na wkładkach co miała wiedzę i wykształcenie,ale firma lekko ręką pozbywa się zdolnych ludzi co zęby zjedli w tej firmie ,promując ludzi nieodpowiednich i bez doswiadczenia

Pyrol
@Gosik 06.09.2018 08:52

@Gosik - jaki SZEF taka firma . A na marginesie - jeśli piszesz jak piszesz tzn ze nie masz pojęcia co to Lean i czemu służy . Szkoda.

Krowa
@Pyrol 06.09.2018 19:59

szkoda to jak krowa do mleka nawali...tu już nic się nie da zrobic .... który to szef bo jest ich wiele ...niektórym brakuje studiów albo wiedzy albo znajomości języków .... szefujący nad szefa szefów ....wszystkich umysłowych pracownikow po pięćdziesięciu- bez magistra albo rencistow powinni już wysłać na wcześniejsze emerytury żeby firma zaczęła przynosić zyski ...to się nazywa ZARZADZANIE ...

Agata

Dzień dobry,chciałam przyjąć się na produkcję wkładek,ale nie wiem jaki teraz socjal jest u państwa w firmie? Słyszałam że teraz jest inny właściciel,więc czy nadal będzie roczna premia i co roku podwyżki na jesień i bony na święta ?

Weronika
@Agata 01.09.2018 19:55

Odpuść sobie. Fajny socjal tam jest,ale towarzystwo niewłaściwe. Co do podwyżki to jak się przyjmiesz teraz to dopiero w przyszłym roku ją dostaniesz o ile wytrzymasz tam aż tak długo. Uważaj na słownictwo,bo nawet za słowo d..a możesz wylądować na dywaniku,albo za bramą.

Pablo

Koniec (usunięte przez administratora),zastraszania i poniżania. H3 polecam, (usunięte przez administratora) urywa bezmyślność,ignorancja i infantylizm.

Romero
@Pablo 28.08.2018 01:10

Jedyne czego się dorobiłem w tej firmie po 10 latach to garba na plecach i pracy na pensje szefostwa ,co niektórzy to za grube pieniądze rodzili tu niejedno dziecko korzystając z przywilejów latami a jelenie na nich pracowali za marne grosiki żeby władza mogla się ozłocic i wypoczywac,przysłowie mówi ze uczciwą pracą się jeszcze nikt nie dorobił więc zapiernicz....e jelonki dalej na wille i samochody wczasy narty dzikie kraje swoich Panów ,dopóki są chętni dopóty wille będą się rozrastać

Bartczykowski
@Pablo 28.08.2018 01:10

A co się stało z tą Panią co się tak sbodobała za bardzo kierownikowi ?

Czarna
@Bartczykowski 30.08.2018 16:08

A CZY TO RAZ ?

Iza

Dzien dobry,może mi ktoś tu powiedzieć jakie to jest atrakcyjne wynagrodzenie dla absolwenta studiów,ile zarabiają absolwenci w Bamie na rękę? Tak tu piszecie że nawet doswiadczeni pracownicy nie mają dobrych zarobków ,to ile w takim razie zarobią absolwenci po studiach bez doświadczenia ? W ogłoszeniu jest że konkurencyjne czyli jakie konkretnie?

zoska
@Iza 19.08.2018 20:18

przychodz tu siedzą dinozaury jeszcze po biurach co języków nie znaja studiów nie mają albo same licencjaty ich miejsce jest na produkcji twoje w biurze

exstazystka
@Iza 19.08.2018 20:18

czyli minimalna krajowa albo stażowe jak kiedyś płacili z urzędu pracy chyba z 800 zł na rękę mniej niż produkcji

Tomek z Hamburga

Kochana Krysiu! Tyle wiedzy, doświadczenia, Młody rzadko to docenia. Tyle miejsc, tyle wrażeń, I spełnionych Twoich marzeń. Ale to nie koniec przecież, Jesteś teraz w wieku kwiecie. Bądź więc sobą wciąż, niezmiennie, I uśmiechaj się codziennie!

Pracuś

Nie polecam

keczup
@Pracuś 08.08.2018 16:21

A prawda to że inspekcja pracy kary nakłada i nic sobie z tego nie robią?

Puma
@keczup 08.08.2018 18:15

Prawda...

Bartuś
@Puma 10.08.2018 19:25

A co z tą nową Panią co się zwolniła bo podobno szef ją m......?

Joanna
@Pracuś 08.08.2018 16:21

czy w bamie ktoś prowadzi statystyki ile się zwolniło w ciągu jednego rokukierowników,specjalistów,administracji ? ktoś z was to policzył ? macie jakieś wlasne dane ? na moje oko to w miesiącu odchodzi minimum pięć osób, zdarzają się miesiace że nawet do dziesięciu umysłowych pracowników się zwalnia samych. jakie są wasze spostrzeżenia ? co roku kadra administracji wymienia się w 50 procentach ? ?? liczył ktoś?

Joanna
@Joanna 19.08.2018 08:37

były takie osoby co przychodziły na te stanowiska i zostawały jeden dzień tydzień albo miesiąc i wychodzilypamiętacie ich ?

Ania
@Joanna 19.08.2018 08:42

Ciekawe gdzie te pieniądze idą skoro nie ma na podwyżki dla zasłużonych pracowników ? wszystko za dziękuję tylko poza zakresem obowiazkow. Nie dziw się

Rysiu Mądrala
@Joanna 19.08.2018 08:37

Na ok 20starej /80 nowej w ciagu roku. nie wiem czy ktoś liczy koszty przyuczenia i wniesionych strat przez niedoszkolonych .

Silny

Łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne niż bogatemu wejść do królestwa niebieskiego”. To prawda. W bogactwie jest bowiem pokusa, żeby sobie przypisać więcej znaczenia, niż się ma. Bogaty, jak chce, może być w centrum, a inni muszą mu usługiwać. Ale dla Boga nie liczy się majątek, tylko wartość człowieka. Ten, kto obrósł w przywileje, nie przeciśnie się przez „ucho igielne”. „Niegodziwa mamona”. W Ewangelii wyraźnie widać, że pieniądze są traktowane jako tester: mają w sobie pokusę i mogą człowieka wykoleić. Ale też, jeśli ktoś oprze się tej pokusie, jest dla Boga bardziej wiarygodny. Nie chodzi więc o to, by nie mieć złych pieniędzy, ale by pieniądze nie uczyniły człowieka złym

Gosik

Czy wierzysz, że masz wpływ na to, aby nie być „zatrutym” przez toksycznego człowieka?

Jacek

Czy wierzysz, że zły człowiek jako szef wpływa destrukcyjnie na jakość pracy zespołu i osobiste życie pracowników?

Ktoś:)
@Jacek 15.08.2018 13:39

A co jak przełożony ma ciche przyzwolenie na górze ..przez takich ludzi firma traci pracownikow....szkoda mi tyle lat pracy

Rob
@Ktoś:) 18.08.2018 16:51

Świetnie to gratulacje,a myślałem że dostaliście GREAT słusznie a nie przez udawanie że jest dobrze ? To jak to jest u was ?

Prof.

"ta maszyna każdego może wynieść na szczyt lub zniszczyć w zależności od woli rządzących"

Prof. SN
@Prof. 21.07.2018 13:41

"nie można milczeć w obliczu zła"

Agnieszka
@Prof. 21.07.2018 13:41

....wyssaja z ciebie wszystkie soki ....wyplują jak przeżuta stara gumę do żucia .... wszystko za marne grosze i stratę zdrowia.........

great place

Zwrociliscie uwagę ze więcej ktoś nabija gwiazdki na tym forum bo więcej jest pozytywnych gwiazdek 661 niż pracowników w naszej firmie ciekawe

Jacek

Czy wierzysz, że źli ludzie zatruwają otoczenie?

Brygida

A. tak jest menadżerem .....a ta z biura co się zwolniła po 15 latach została też terax kierownikiem niiby...

mróweczka
@Brygida 14.08.2018 20:18

KTOS chyba zapomniał że ludzi motywuje się marchewka a nie kijem,szantaż w pmp nie motywuje nikogo ani pozorne inflacyjne raz w roku zwane piknie podwyzka pmp .NAZWY I WOALKI MOZNA ROBIC ROZNE ale każdy wie o co kaman w tym piknym manipulanctwie . CHCE SIE MIEC DOBRYCH pracowników trzeba nauczyć się MOTYWOWAC .sorry ale tu nie tu przecież

Zostaw opinię o Bama Polska Sp. Z o.o. - Gorzów Wielkopolski

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bama Polska Sp. Z o.o.