Bama Polska Sp. Z o.o.

Adres: Kasprzaka 6 A, 66-400 Gorzów Wielkopolski

NIP: 5991000586 KRS: 0000081764

Bama Polska Sp. Z o.o.
5 677 6 1

Opinie o Bama Polska Sp. Z o.o.

były niewolnik

Gorszego traktowania przełożonych i współpracowników nie doświadczyłem w żadnej innej pracy. Nigdzie też tak mało nie płacili jak tu przy tak przesadzonych wymaganiach i poganianiem batem po plecach albo zastraszaniem.

Nik
@były niewolnik 17.01.2019 08:24

Dowodem na (usunięte przez administratora) w pracy mogą być: zeznania świadków, które będą tożsame z zeznaniami ofiary, nagrania audio lub wideo, korespondencja pomiędzy stronami (e-maile, SMS-y, listy), dokumentacja. Należy pamiętać, że bez posiadania dowodów nie uda się udowodnić, że w stronę osoby poszkodowanej został skierowany mobbing w pracy. Pomimo trudnej sytuacji, w jakiej znajduje się ofiara mobbingu w pracy, musi pamiętać, żeby zadbać o wiarygodność swoich oskarżeń. W przypadku, gdy nie jest tego świadoma, inne osoby, które zauważają niepokojące zachowanie, mogą ją wspomóc w tym działaniu.

Marek

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Ania
@Marek 11.06.2018 19:28

najlepiej na miejsce ić brygadzistka i lider tam nie tżeba nic umiec i kase się ma

agus
@Ania 13.06.2018 13:36

no od roboty to są robole one od obgadywania na palarni i spania chyba kablary tylko morze jedna jest w pozadku .wygryzly stare co się na wszystkim znały i udają wazniary głowy nosza wyrzej jak sufit

Jacek Santorski
@Marek 11.06.2018 19:28

Większość przedsiębiorstw w Polsce ma ciągle znamiona XVI-wiecznego folwarku. Nieporadni w relacjach, apodyktyczni lub kapryśni kierownicy to ich codzienny krajobraz.

gosc
@Ania 13.06.2018 13:36

ile tam płacą ? trzeba mieć studia i znać języki ?

Ania
@gosc 13.06.2018 22:23

gimnazjum i polski wystarcza fucha dla karzdego moze jak z zewnatrz przyjmuja to bedzie lepiej juz ić do kadrow pytaj

Niewygodna
@Ania 13.06.2018 22:32

Joanna.....dlaczego w ja nie nie ma szacunku do pracowników z długoletnim stażem .....Gosia przepracował w 20 lat....ostatni rok może dwa miała problemy że zdrowiem zdaza się jesteśmy co raz starsi była na zwolnieniu lekarskim szpitalnym kilka od specjalisty dziś jest zdrowym pełnowartościowy pracownikiem i co robi firma.zwalnia ja z dopiskiem że poniosła straty podczas jej nieobecności....co nie jest tak do końca prawda...po za tym która firma jest tak bezwzględną aby zwolnić dobrego pracownika po 20 latach z takim dopiskiem...wstyd! To jest właśnie podziękowanie za zmarnowane zdrowie w naszej firmie ....(PRACA na produkcji jest ciężka.i prosze mam tu oczu nie mydlić to nie praca przy komputerze )

asia
@Niewygodna 01.07.2018 08:27

za mało piła wody widocznie

Beatka
@gosc 13.06.2018 22:23

z tego co wiem to angielski zna tam tylko jedna pani z biura reszta sie uczy dopiero więc lata im zajmie nauka do swobodnego poziomu. mlody kierownik jeszcze znał ale już tu nie pracuje niestety szkoda że go zabrali gdzie indziej

profesor
@Marek 11.06.2018 19:28

Wysokie nierówności dochodowe w kapitalizmie są nieuniknione, jako że w tym ustroju produkuje się i zatrudnia się ludzi NIE po to, aby zaspokoić potrzeb ludności, ale aby wytworzyć dodatkowy zysk dla i tak już obrzydliwie wręcz bogatej mniejszości posiadającej w swych brudnych rękach kapitał, a kapitał jest przecież niczym innym jak zakumulowanym zyskiem, pochodzącym z wyzysku, czyli z tego, że ogromna większość ludności świata nie posiada kapitału, a więc zmuszona jest ona do tego, aby sprzedawać kapitalistom, czyli tym którzy posiadają kapitał, jedyne co ma, czyli swoją własną pracę (dokładniej siłę roboczą) i to po takiej cenie, jaką oferuje jej rynek, czyli praktycznie zawsze poniżej jej realnej wartości, skąd bierze się właśnie zysk kapitalisty.

Jas fasola
@Marek 11.06.2018 19:28

Rozmowa kwalifikacyjna: – Ma pan wyjątkowo duże oczekiwania finansowe jak na kogoś, kto nie ma żadnego doświadczenia w naszej branży. – Tak. To dlatego, że będę musiał włożyć wyjątkowo dużo pracy i wysiłku w to, żeby zrozumieć czym miałbym się zajmować.

Prawnik
@Niewygodna 01.07.2018 08:27

zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z dnia 16 marca 2017 r. (II PK 14/16) nadużycie korzystania ze świadczeń z ubezpieczenia społecznego samo w sobie nie może być zakwalifikowane jako ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych

Basia
@Niewygodna 01.07.2018 08:27

Gosia odwołaj sido sądu prcy-zgodnie z wyrokiem Sądu Najwyższego z dnia 16 marca 2017 r. (II PK 14/16) nadużycie korzystania ze świadczeń z ubezpieczenia społecznego samo w sobie nie może być zakwalifikowane jako ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych

Miszczu
@Niewygodna 01.07.2018 08:27

Ktoś musi być winny za nieudolność wyżej......Psych()paci są mistrzami manipulacji i sprawnymi oszustami. Te „zdolności” pozwalają im zawsze utrzymać się na fali, im i tylko im. Gdy coś się udaje, bardzo chętnie się pod tym podpisują, a gdy coś nie wychodzi, szukają kozła ofiarnego, którego oskarżają i zmuszają do wzięcia na siebie całej winy .

Niki
@Miszczu 03.01.2019 21:12

Manipulujący szefowie nie są prawdziwymi liderami, którzy mogą poprowadzić swój zespół i wziąć za niego odpowiedzialność. Mogą jednak być promowani przez swoich przełożonych !, ze względu na swoją efektywność. Problem w tym, że manipulacja jest efektywna, ale na krótką metę. Ten kto manipuluje finalnie zawsze zostaje sam !

Endomondo
@Niki 04.01.2019 02:30

Masz prawo m. in. do bycia traktowanym z szacunkiem, prawo do szczęścia i dobrego życia. Obejmuje to także ochronę przed uszczerbkiem na zdrowiu psychicznym, umysłowym czy emocjonalnym. Niektóre osoby manipulujące mogą naruszać twoje prawa tak, abyś robił to czego oczekują. Szef-manipulator kontroluje swoich pracowników i na bieżąco śledzi postępy prac, używając ścisłych procedur. Dokładnie wie, który z pracowników wyszedł na lunch i ile czasu trwała ta nieobecność, kto przeglądał w pracy facebooka. Dba o precyzyjny podział zadań i kompetencji, nie pozwalając na jakiekolwiek modyfikacje tego porządku bez jego wiedzy.

Wera
@Niewygodna 01.07.2018 08:27

opłacanym ludziom kazać spisywać co robią do minuty a samemu udawać że się pracuje,terror i darmowy przymus do niewolniczej pracy ,zero szacunku dla człowieka , nigdy w tej Bamie dobrze nie było i jest jeszcze gorzej ,władza ta sama od lat to jak ma być lepiej

Mądrala

- Co może być gorszego od kamyczka w bucie? - Ziarenko piasku w prezerwatywie.

Lalek
@Mądrala 10.12.2018 16:33

- Aaaa... to tak samo jak w maszynie smoczków - Ta maszyna robi dziurki w co czwartej prezerwatywie. - Hmm.... to chyba nie jest zbyt dobre dla prezerwatyw? - Tak ale jest bardzo dobre dla interesu ze smoczkami.

Wasyl
@Lalek 10.12.2018 16:50

Noo...widać po biurach

As
@Wasyl 15.12.2018 13:11

A co widać po biurach???

Tom
@As 18.12.2018 11:14

Co mam napisać, podobno lubisz prawdę?Jak lubisz, to co ryczysz zawsze, kiedy ją wygarnę?

Lemur
@Tom 03.01.2019 00:21

A może korporacjom opłaca się zatrudniać ludzi o psychopatycznych cechach? – O, z pewnością. Są pewni siebie, potrafią podejmować trudne decyzje. Są bezwzględni i skupieni na celu. Jeśli dostaną zadanie zrestrukturyzowania spółki, to zwolnią połowę załogi i zapewnią udziałowcom szybkie zyski. Zostawią po sobie spaloną ziemię: zrujnowane miasteczka, zniszczone bezrobociem rodziny, a potem odejdą głodni nowych wyzwań. Kiepscy z nich liderzy, bo nie umieją przewodzić ludziom. Bob Hare twierdził, że w wielu kluczowych miejscach władzę sprawują psychopaci, u których część mózgu, tzw. ciało migdałowate, nie funkcjonuje prawidłowo. Właśnie dlatego świat jest taki niesprawiedliwy, dlatego mamy ogromne nierówności ekonomiczne, wojny, a w korporacjach jedni pracownicy pastwią się nad drugimi. Hare napisał nawet na ten temat książkę „Węże w garniturach. Gdy psychopaci idą do pracy”. Zebrała znakomite recenzje.

Wariat
@Lemur 03.01.2019 00:44

Jaka jest różnica między psychopatą odsiadującym wyrok za zabójstwo w więzieniu a takim, który siedzi w gabinecie prezesa? – Nie ma żadnej. I jeden, i drugi ma wadliwe połączenia między ciałem migdałowatym a innymi częściami ośrodkowego układu nerwowego. Większość psychopatów nie ląduje w więzieniu, to po prostu bezwzględni manipulanci. Tych z korporacji jest więcej niż kryminalistów. Mieli więcej szczęścia: urodzili się w rodzinach, które zapewniły im dobre wykształcenie, więc nie wstąpili na drogę przestępstwa. N: Dlaczego zaczął pan polować na psychopatów? JON RONSON: Bo od dłuższego czasu różni psycholodzy i psychiatrzy mnie przekonywali, że psychopaci rządzą światem.

Szczurek z BAMY
@Wariat 03.01.2019 00:54

Na zebraniu toksyczna koleżanka forsuje swoje pomysły, deprecjonując twoje. W przewrotny sposób przypisuje sobie twoje zasługi. Bezpardonowo walczy o uznanie szefa. Potajemnie lub całkiem jawnie prowadzi swoją sprytną grę w „moje lepsze”. Czy to przypadek, że to ona właśnie ma wykonać wymyślony przez ciebie projekt? Że szef robi ci przykre uwagi, choć wcale na to nie zasługujesz? Że reszta zespołu dziwnie na ciebie patrzy? Toksyczna koleżanka rozciąga wokół ciebie gęstą mgłę niechęci. Plotkuje za twoimi plecami, usłużnie informuje szefa o każdym twoim potknięciu, podkopuje twój autorytet w grupie ?

Szczurek z BAMY
@Szczurek z BAMY 03.01.2019 12:32

Sytuacja jest do zniesienia, kiedy napięcie istnieje tylko pomiędzy nią a tobą. Gorzej, jeśli twojej przeciwniczce uda się przeciągnąć na swoją stronę resztę zespołu. Wtedy możesz się stać ofiarą grupowego (usunięte przez administratora), a twoje życie naprawdę zamieni się w piekło. W dodatku im bardziej sfrustrowany będzie zespół (na przykład poczuciem presji ze strony kierownictwa), tym silniej potrzebować będzie wentyla bezpieczeństwa dla swoich emocji w postaci kogoś, na kim skupić można niechęć.

Niewygodni
@Szczurek z BAMY 03.01.2019 12:36

tak to właśnie wygląda......czy ktoś zapłaci za stratę zdrowia ?

Rozczarowany
@Szczurek z BAMY 03.01.2019 12:32

Nie tyko "Koleżanka".. jest też taki "Kolega" :(

Mirakle
@Rozczarowany 10.01.2019 08:34

Ten co cały dzień spędza w lodówce czy ten co km nabija ,obaj z produkcji.

Ryba
@Mirakle 11.01.2019 08:45

...szone ma na zasiłku dla bezrobotnych to musi kombinować .....

FB szonaa
@Ryba 11.01.2019 08:49

"Dokładnie (usunięte przez administratora) w podskokach!! "

Mendoz
@Rozczarowany 10.01.2019 08:34

kto ? matkapolka co uczy angielski w pracy na słuchawkach osiem godzin?

Bezczel
@FB szonaa 11.01.2019 09:49

my mamy zakaz przeklinania ,nie dotyczy jego rodziny na fb? przykład idzie z góry ?też chcę do pracodawcy pisac s.......j na fb ?moge? hipokryzja

Wszystkowiedzący
@Bezczel 11.01.2019 18:45

do pracusiów nie należą obaj

Niezniszczalny
@Wszystkowiedzący 11.01.2019 18:51

wierni słudzy szefa /// niejedna osoba już zwolniła się dzięki ich zasługom/// chora polityka /// życie im odpłaci za wszystko /// nikt nie wie za co im płacą naprawdę

Niewygodny
@Rozczarowany 10.01.2019 08:34

Taaaa na tego Pana(fana stołówki zakładowej) są dowody !

Chłop
@Mirakle 11.01.2019 08:45

Macie jaja Panowie? Z zmierzcie się z równymi sobie mężczyznami ,tak rozmowa inaczej wygląda .

Szasza
@Lalek 10.12.2018 16:50

- To wszystko pana dzieci? - Nie, jestem szefem działu jakości w fabryce prezerwatyw, a to wszystko są reklamacje klientów.

krolowa pszczolek
@Szasza 15.01.2019 21:05

....se przesadzają je w domu i se tresuje pod tablicą....pracownicy to nie dzieci ..szczyt chamstwa i braku kultury

Lemur

Dyrektor pewnej francuskiej firmy zebrał swoich pracowników: - Zbliża się jubileusz naszej firmy. Trzeba go zorganizować tak, żeby cały Paryż o nim mówił. Jednocześnie należy zredukować koszty do minimum. Trzeba też pamiętać, że jubileusz wam, pracownikom, musi przynieść wiele radości. Są jakieś pomysły? - Tak! - słychać głos gdzieś z tyłu - Musi pan dyrektorze, skoczyć z Wieży Eiffla. Cały Paryż się o tym dowie, koszt będzie niewielki... A co do zadowolenia pracowników...

Nick

Płaca za nadgodziny zamrożona na specjalnym koncie Jest wysoce prawdopodobne, że szybko wejdą w życie zmiany dotyczące sposobu wypłacania należności za godziny nadliczbowe. Wiąże się to z potrzebą dostosowania prawa krajowego no legislacji unijnej – tak przynajmniej dowodzą autorzy nowych rozwiązań. Zasadnicze polega na pewnej formie zamrożenia należności za godziny nadliczbowe na specjalnym koncie. Teraz są one wypłacane wraz z wynagrodzeniem jako forma dodatku. Po zmianach pracownik musiałby zapomnieć o gotówce i miałby bardzo ograniczony wpływ na dostęp do tych pieniędzy. Pracodawca wypłacałby je np. jako wynagrodzenie za czas przestojów albo ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

Ryża

Dobra skonczcie te wywody. Powiedzcie tak normalnie ile u was można zarobić, tak bez owijania

Ryża
@Ryża 12.12.2018 00:04

A jeszcze jedno. Ile jest zmian i jak z pracą w soboty? Byłbym wdzięczny za te informacje.

Lala
@Ryża 12.12.2018 00:05

Zarobki są różne w zależności od stanowiska, działu, stażu tak samo jeśli chodzi o pracę zmianową jeden dział robi na 3 zmiany inny na 2 a szwaczki i biura na jedną zmianę.

Nina
@Lala 12.12.2018 17:43

To ile można zarobić na produkcji ? Więcej jak 2.000 na rękę ? Nadgodziny i soboty są płatne ?

Nina
@Nina 20.12.2018 20:31

Macie stażowe płacone?

Mądraluś
@Nina 20.12.2018 20:33

Nikt nie płaci za staż,starzy się już kończą nowi nie frajerzy za friko robić tu nie będą .dojeżdżać o 4 rano. Mają ludzi za (usunięte przez administratora) ,roboty za trzy osoby ,pensja żebracza. Żeby wam bóg w dzieciach wynagrodził drodzy przełożeni za waszą uczciwość. Kiedyś Bamą rządził na kacu jeden mądry ,wyj....li go, zostawił skacowanych pupilów i przepłacanych leni i nowych sługusów szefa . Tak tam płacą złotem, ale nie za ciężką pracę i nie za doświadczenie . Więc komu i za co i dlaczego ? Jakieś racjonalne uzasadnienie ?

mistrzu
@Nina 20.12.2018 20:33

Stażowego nie ma

mistrzu
@Nina 20.12.2018 20:31

jak muszą to płacą za soboty i nadgodziny

Walesa
@mistrzu 27.12.2018 22:55

Czas założyć ZWIĄZKI ZAWODOWE,ale tym razem musimy trzymać sie razem,żeby nie było poprawki. Będą brac nas na huki,ale nie damy sie!!!!!!!!!!! znam kogos,kto nam pomoże zapisać sie do OPZZ Solidarność,tylko potrzebuje wiekszej grupy ludzi. Chetnych zapraszam do mnie.

Bszczelny
@Walesa 01.01.2019 14:13

Wysokość odpisu podstawowego na Fundusz jest stała i wynosi w 2018 roku 1185,66 zł w przeliczeniu na pełen etat. Ktoś widział te pieniądze ?

Bszczelny
@Bszczelny 01.01.2019 14:44

Niedozwolone jest uzależnianie dofinansowania do wczasów czy jego wysokości od kwalifikacji, stanowiska pracownika, czy stażu pracy. Potwierdził to wyrok Sądu Najwyższego z dnia 16 sierpnia 2005 r. (sygn. akt I PK 12/05), w którym wskazano, że wydatkowanie środków zakładowego funduszu świadczeń socjalnych z zastosowaniem kryterium stażu pracy, bez uwzględnienia kryterium socjalnego i sprzecznie z zakładowym regulaminem świadczeń socjalnych, jest niezgodne z przepisami ustawy o ZFŚS.

Niewygodny
@Bszczelny 01.01.2019 14:46

To czemu trzeba 3 lata stażu przepracować w Bamie żeby dostać wczasy po gruszą ?

Zosia
@Niewygodny 01.01.2019 14:56

Pracuje rok ,zarabiam najniższą na produkcji, co miesiąc zfss dostaje 1186 zł za moją osobę . Upublicznione jest co roku rozdysponowanie zfss w Bamie ? Ja nie dostałam jeszcze nic .

Ela
@Ryża 12.12.2018 00:04

Niestety kokosow nie zarobisz.na prodykcji magazynie itp. 1860-2000 i nie licz na wiecej nawet z nadgodzinami.za soboty firma (usunięte przez administratora)tylko daje dzien wolny...startuj na nowa hale tam jest 3000 brutto i od czerwca 3 zmiany!jak nie masz szans na prace w jakiekolwiek innej firmie to pozostaje jedyne rozwiązanie

Mądrala
@Niewygodny 01.01.2019 14:56

Sąd Najwyższy w wyroku z 20 czerwca 2012 r. (sygn. akt I UK 140/12, OSNP 2013/13-14/160) podkreślił, że: „(…) Regulamin zakładowego funduszu świadczeń socjalnych stanowi źródło prawa pracy na podstawie art. 9 K.p. (…). Skoro określa on także »zasady i warunki korzystania z usług i świadczeń finansowanych z Funduszu«, jest więc wiążący nie tylko w zakresie ogólnych zasad (kryteriów) podziału środków funduszu świadczeń socjalnych, ale także w odniesieniu do ustanowionego w nim trybu ich przyznawania pracownikom, uwzględniającego indywidualną ocenę każdego przypadku według przyjętych kryteriów.”.

Hans
@Bszczelny 01.01.2019 14:44

Nooooo wydali na zespoły muzyczne i filharmonie pod nazwą integracji, zamiast biedniejszym pracownikom co roku wypłacić wczasy pod gruszą ,firma nie ma prawa uzależniać gruszki od 3 lat stażu pracy !

przewodniczący związku zawodow
@Hans 01.01.2019 19:41

Tak jak pożyczki mieszkaniowe są świadczeniem pomocy socjalnej dla najmniej zarabiających pracowników i nie powinni dostawać inne osoby co dużo zarabiają. Zfśs to pomoc biednym,nie bogatym. A jak jest w regulaminie zfss Bamy ? Każdy wie jak .

Murzyn
@przewodniczący związku zawodow 01.01.2019 19:53

Pchają w d....e tym co się przelewa .dla najmniej zarabiających nic się nie należy.paczki po osiem jakby ich nie było stac.pazernosc nie ma hamulca.

marek
@Ela 01.01.2019 15:59

Nawet w biurach bez kokosów dziewczynie po kilkunastu latach pracy płacili ledwo ponad 2000 na rękę i miała rację że porzucenie zrobiła . Po złości jej nawet nie chcieli dać porozumienia żeby mogła normalne pieniądze zarabiać gdzie indziej. Taka polityka tutaj jest .... Tylko że teraz nikt w świadectwa pracy nie zagląda i można z dnia na dzień odejść do drugiego lepszego pracodawcy. I mają ludzie rację bo tu tylko po złości egoistyczny prywatny interes szefostwa wychodzi na jaw....i nikogo nie dziwi już że kolejna rzuciła wypowiedzeniem.... dorobiły się tu obie - stresu w chorej atmosferze i pracy za innych...zresztą nie tylko one bo my też.

Nina
@marek 02.01.2019 02:56

kumate babki, pracowite za trzy ,znały się na swojej pracy ,inni to wykorzystywali, powinny razem się starać o odszkodowanie ,wszyscy wiemy czemu,teraz przynajmniej mogą być kierownikami, tu się marnowały za darmoche,co za przyjemność z myślenia i zapierniczania za innych leserków bez wiedzy co du_y noszą wyżej jak głowy

Agata

Dzień dobry,chciałam przyjąć się na produkcję wkładek,ale nie wiem jaki teraz socjal jest u państwa w firmie? Słyszałam że teraz jest inny właściciel,więc czy nadal będzie roczna premia i co roku podwyżki na jesień i bony na święta ?

Weronika
@Agata 01.09.2018 19:55

Odpuść sobie. Fajny socjal tam jest,ale towarzystwo niewłaściwe. Co do podwyżki to jak się przyjmiesz teraz to dopiero w przyszłym roku ją dostaniesz o ile wytrzymasz tam aż tak długo. Uważaj na słownictwo,bo nawet za słowo d..a możesz wylądować na dywaniku,albo za bramą.

Łekonomik
@Weronika 02.09.2018 21:51

Socjal jak na korporacje jest słaby ,mniejsze firemki mają lepsze warunki socjalne i 10 proc inflacyjnego podwyżki co roku. A tutaj trudno nazwać 60 zł podwyżka jak prąd drożeje 40%. Premie roczne też są w każdej szanującej się firmie nawet w budżetówce 13,tak samo jak pieniądze na święta ,z tym że tu na Wielkanoc nic nie dają. Wczasy pod gruszą wszędzie płacą co roku a nie raz na 3 lata śmieszne kwoty ,więc o jakim socjalu tu mówimy???

Malgorzata

Witam Pozwolę sobie zabrać głos w imieniu wszystkich osób, które zostały zmuszone do odejścia z pracy w bamie. SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIĘ ZADOŚĆ Dziś zwolnili z konfekcji brygadzistkę Anne O. W końcu nadeszła sprawiedliwość, która ją dosięgła za wszystkie zło, które wyrządziła ludziom tam pracującym,a przede wszystkim tym co za jej przyczyną się zwolnili. Zastanawia mnie tylko fakt, że przez tyle lat nikt z tym nic nie robił mimo że zgłaszane było kierownikowi . SPRAWIEDLIWOŚCI STAŁO SIĘ ZADOŚĆ choć pozostało tam jeszcze co najmniej trzy podobne jej charaktery, za które powinni się zabrać Pozdrawiam koleżanki i kolegów.

Magazynier
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

To jeszcze powinni zwolnić brygadzistę z magazynu bo nic nie robi i tak jest ponoć od wielu wielu lat.Kierownik go kryje.

Noe
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

A my na magazynie, czekamy jak zwolnią największego lenia Boczka. Nic nie robi, a bierze podwójną pensję.

Patelnia
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

Zgadzam się z Panią Małgosią to było straszne ,że taki człowiek może zniszczyć człowieka . "Jak Kuba Bogu tak Bug Kubie". Teraz Ta Pani A.O pójdzie do pracy nie życzę tego ale jak trafi na taką brygadzistkę jaką ona była w pracy może dojdzie do wniosku ile zła zrobiła innym choć mało w to wątpię żeby się zmieniła. Pozdrawiam wszystkich :-)

Pawel
@Noe 01.02.2018 21:08

po co gadasz na kolegę któremu podawales rękę?Juz zapomniałeś co mówiłeś na brygadzistę jak rozgrywał partyjkę na komputerze?Wszyscy nie robicie i nic nie robiliście tylko się migaliscie i spaliście w autach na wawrowie.

Maja
@Patelnia 02.02.2018 17:01

Bo ona jedna taka była....powinni wszystkie brygadziski wymienić inaczej nic nie zmieni się na dole...mają zakorzenione stare nawyki pomiatania pracownikiem

Różowa
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

Trochę przesada z tym nareszcie, mi się z nią dobrze pracowało... Są tam gorsze, fałszywe i na pewno dotrą na stanowisko brygadzistki bo to ich cel życiowy... Współczuję... I cieszę się że mnie już tam nie ma ;-)

L.T.
@Różowa 05.06.2018 21:30

Tak, świnia była ze mnie okropna, a wyobrażałem sobie, że jestem aniołem

Beatrycze
@Różowa 05.06.2018 21:30

A słowo ciałem się stało

Małgoś
@Maja 07.02.2018 13:24

Sama prawda.

Zip
@Malgorzata 31.01.2018 22:38

O tej piszesz co na nią guziec mówili??

Adaś

Operator wózka widłowego ile zarobię ? Napisane w gazecie konkurencyjne płace . Ile ?

Robi
@Adaś 02.12.2018 20:22

CHWALMY PANA BO JEST WIELKI. ON WPROWADZA SZWAJCARSKĄ PUNKTUALNOŚĆ,NIEMIECKĄ JAKOŚĆ I CHIŃSKIE ZAROBKI.

Czesiek
@Robi 06.12.2018 08:54

Wynagrodzenie min. w 2019 rok wzrasta o 150 zł brutto . Gdyby co rok każda firma nie wyrównała pensji to po paru latach wielu pracowników nie osiągnęłoby min. państwowego. Pensje stoją w miejscu . Nic co nie przewyższa te 150 zł nie jest podwyżką. Niektórzy nawet tracą jeśli ich wyrównanie jest niższe od 150zl brutto w 2019 roku.

Ela
@Czesiek 07.12.2018 13:23

A gdzie to wyroenanie niby ? Bo naprwno nie w Bamie

Rozowa
@Ela 08.12.2018 14:19

nie interesuj się moim wynagrodzeniem ja was nie pytam ile zarobisx,20 lat pracuje tu za wszystkich z trzeźwym umysłem ,należy się mi jak psu kiełbasa

Rambo
@Ela 08.12.2018 14:19

za takie grosiki to ja mogę sobie wybierać szefa fabryke ,nie na odwrót ....a za dwa trzy razy tyle to szef może sobie wybierać mnie jako pracownika ....paradoks rynku pracownika nie pracodawcy ...ludzie otwórzcie szeroko oczy

Boszena

To prawda że kierownicy produkcji z technologiem przejmują teraz zlecenia i kupony ?

maxiu
@Boszena 21.11.2018 14:57

/kazdy oże jak może/ wydajnym /ponadprzecietnie pracowitym / światowym fachowcom / z dobrymi referencjami produkcji /wzorową frekwencją absencji / wszystkie fabryki stoją otwarte / żal nie korzystać /

Beata
@maxiu 21.11.2018 15:42

To nie ten sam ? co w 2008-2009 r stał na środku hali produkcyjnej popierał decyzje prezesowej ,chciała zwolnień pracownikow i zabrania premii obecnościowej ,co zwolnili przewodniczących związków zawodowych i w sądzie pracy wygrali.

Paluch
@Beata 21.11.2018 17:06

Znowu dzień po dniu wygląda jak dnia wczorajszego kopia. Bracie uwierz, to utopia. Chcesz być szczęśliwy – ogłup się sam.

Szef
@Boszena 21.11.2018 14:57

Jeśli nie możesz się uczyć od przełożonego i udzielasz mu korepetycji to znaczy że twoje stanowisko pracy jest samodzielnym stanowiskiem. Każdy wie że samodzielne stanowiska są dobrze wynagradzane .Czy w Bamie tak jest ?

Rambo
@Szef 30.11.2018 16:01

Zamiast szacunku możesz się spodziewać efektu wprost proporcjalnego do wartości dodanej jaką przedstawiasz . Strach tych ludzi przed dobrymi pracownikami i konkurencją powoduje że będziesz szykanowany i wyśmiewane twoje umiejętności oraz wiedza. Nie licz na szacunek i dobre wynagradzanie twojej wiedzy ,wręcz przeciwnie bo będziesz zagrożeniem i niewygodnym pracownikiem.

Swinia
@Rambo 01.12.2018 10:50

Tak, świnia była ze mnie okropna, a wyobrażałem sobie, że jestem aniołem

Niewygodny
@Swinia 01.12.2018 11:00

Czy człowiek ma prawo uważać się za autora myśli nieproszonych?

Ela
@Beata 21.11.2018 17:06

Dokladnie ten sam haha

klakier

endomondo ma dwie szonki?

Malutka
@klakier 08.12.2018 19:07

Czym się różni ryba piła od człowieka? - Tym, że ryba piła, a człowiek pił, pije i pić będzie!

Bezczel
@Malutka 08.12.2018 19:16

rozwój osobisty to za mało jeszcze chcesz piniendzy?

Pszczółka
@Bezczel 08.12.2018 19:24

Muszę wysłać 4 dzieci na narty z instruktorem . Rozwój niech innym wystarcza.

Absolwent

Jestem absolwentem . Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia dla absolwentów. Jakich zarobków mogę się spodziewać ? Jak zarabiają u Państwa osoby prosto po studiach ? Czy mogę liczyć na wsparcie doświadczonych kolegów i chłonąć wiedzę od innych ? Z opinii znajomych wiem że stażyści prowadzili po 5 projektów .Ile obowiązków i jakiej odpowiedzialności mogę się spodziewać na początku swojej kariery ? Będę wdzięczny za szczere merytoryczne odpowiedzi.

Pompon

Chcę do pracy do bamy. Interesują mnie magazyny, wózki. Jak zarobki atmosfera kierownictwo? uczciwie?

Edzio
@Pompon 13.09.2018 12:50

Nie ma wolnych etatow i kiepskie zarobki

Pompon
@Edzio 16.09.2018 18:36

a klimat? Nie zarobię nigdzie dużo w pl, wyjezdzam zagranicę w przyszłym roku. Interesuje mnie atmosfera. Moje doswiadczenia gdzie indziej to mobbing, poniżanie ,plotki, afery i fałszywe regulaminy. Jak jest na magazynach w bamie?

Pompon
@Pompon 18.09.2018 08:14

albo na produkcji choc najlepiej wózki bo mam uprawnienia i doswiadczenie

Bobi
@Pompon 18.09.2018 08:14

Kto jest kierownikiem logistyki w Bamie?

Kasiulek
@Pompon 13.09.2018 12:50

najlepsza smosfefa jest na returach stamtąd nikt się nie zwalnia ....no moze ..ale nikt nie wysyla kontroli kadrowej chorobowych po domach .....no moze

Fredka
@Kasiulek 22.09.2018 20:25

no może.... na lajtowo siedem godzin...no może... nie każdy może za tyle tylko tyle...moze

Pompon
@Bobi 22.09.2018 20:01

no kto

Karo
@Pompon 13.09.2018 12:50

A niektórzy znikają jak w trójkącie bermudzkim.. nawet ci co wydawali się być mocno lubiani przez przełożonych.. hmmmm

Jarek
@Pompon 13.09.2018 12:50

Super/ dawaj do Nas ..... filantropów ????

Ala
@Bobi 22.09.2018 20:01

@Bobi - Pacan .

stasik
@Pompon 18.09.2018 08:14

jużeś przywykł to sie nadasz

Pompon
@Pompon 13.09.2018 12:50

Piszecie tak niezrozumiale, a chciałbym już składać CV na wózek. Rzadko widać tyle opini na temat zakładu pracy. W tym przypadku nawet nie są jednoznacznie negatywne. Po prostu kto wie o co chodzi ten wie, a kto szuka tutaj jasnych informacji na temat pracy niestety ich nie znajdzie bo ciezko z zewnątrz zrozumieć to co sobie tutaj piszecie. Wygląda jak tablica do obgadywania i ploteczek zamknieta tylko dla pracowników.

anonymous
@Pompon 02.10.2018 12:46

Na tym polega wolność słowa i prasy pt" usuń komentarz prezesie "

Pompom
@anonymous 02.10.2018 16:18

chcesz faktów .....to stań pod bramą o 14.00....i popytaj wprost....

Arystoteles
@Pompon 13.09.2018 12:50

Tak scharakteryzowani zostali ludzie bogaci, zaś nowobogactwo jest „prostactwem bogactwa", a więc nowobogaccy różnią się od ludzi bogatych swoistym prymitywizmem. Dlatego autor cytowanego tekstu nie waha się stwierdzić, że szczęście bogaczy jest bezmyślne. Ten autor to Arystoteles, żył w IV w. przed Chr. (Retoryka, II, 16)

Bolo
@Pompom 02.10.2018 16:23

Pompon...I tak prawdy nie uslyszysz.bo pracownicy zasyraszeni i nic zlego o firmie nie mogą powiedzieć.....pracowac każdy gdzies musi

Filozof
@Kasiulek 22.09.2018 20:25

.....nie tylko tam jedna od ujeżdżanych zwierząt też chciała wszystkich z produkcji kontrolować w domu ......wszystkich poza sobą oczywiście .....przecież świętych zwierząt się nie rusza ....trzeba być przykładem i autorytetem podwładnych...albo udawać że być można....albo....każda gra jest dobra byle płacili za udawanie.....

Kuń
@Filozof 08.10.2018 16:12

Jakiś matematyk powiedział, że rozkosz polega nie na odkryciu prawdy, lecz na jej poszukiwaniu.

Koń na wzgórzu
@Jarek 24.09.2018 22:06

że w .... kiełkuje pewien rodzaj ambicji zawodowej, polegający na nieodstępowaniu od raz powziętej zasady. Ponieważ .... nie grzeszył lotnością umysłu, więc i zasada była tępa, chociaż - trzeba to przyznać - odznaczała się piękną prostotą. ... wbił sobie do głowy jedno: skoro się ma władzę skazać człowieka na śmierć, dlaczego go nie skazać? Cokolwiek się z tym poglądem mijało, nazywał to filantropią i filharmonią (oba te słowa rozumiał jednakowo) oraz bezczynnością władzy.

Gorg
@Koń na wzgórzu 28.10.2018 15:38

Fabryki geniuszów są, tylko surowca brak.

Twinki
@Koń na wzgórzu 28.10.2018 15:38

Mój dobry koniu Musisz zrozumieć, że wcale nie jesteś tym Wielkim Koniem, jakim się wydawałeś samemu sobie, gdy żyłeś wśród tych biednych, niemych stworzeń. Oczywiście, byłeś dzielniejszy i mądrzejszy OD NICH.

Jacek
@Kasiulek 22.09.2018 20:25

Zawsze najlepiej było i zawsze będzie na magazynie.Magazyn to ELITA a reszta to tylko mało ważny dodatek.

Piotr
@Jacek 21.11.2018 22:17

Jak się przenosi kierowników z działu do działu to efekt musi być doskonały.

Pompon
@Jacek 21.11.2018 22:17

no a kto tak jest kierownikiem?

Pompon
@Pompon 22.11.2018 11:42

tam*

Pezet
@Pompon 22.11.2018 11:42

To kara czy nagroda te przenosiny ?

Pompon
@Jacek 21.11.2018 22:17

Dlaczego?

Łosiu
@Pompon 26.11.2018 13:03

Ping'an Village, Jiazhuan Country, Bama County 547508, Chiny

Mapet

Doświadczonych pracowników, wiedzę i pracowitość ma się w tej firmie za nic to jest jak jest. Konkurencja się cieszy że pracowników z Bamy wyciąga ,są wdzięczni tej firmie ze oddaje swoich najlepszych ludzi . Dziękujemy ci Bama za pozbywanie się wykwalifikowanych pracowników każdego z nich przyjmiemy bo takich ludzi nam własnie trzeba,maja u nas drzwi otwarte. Dziękujemy ci Bama i czekamy na was.

Pszczołka

KROLOWA jest tylko jedna....

Lec
@Pszczołka 18.11.2018 10:38

Pewien mędrzec bił zawsze pokłony władcy w ten sposób, by móc pokazać równocześnie tyłek jego sługusom.

L
@Lec 18.11.2018 10:52

Obcowanie z karłami deformuje kręgosłup.

Bezczel
@Lec 18.11.2018 10:52

Kto wpadł na trop myśli, niech nie daje go obwąchiwać psom

Kali

Znów ktoś mnie pyta, jak ma przeżyć tu kolejny dzień. Jak masz ambicje, ej weź coś zmień.

Hemo G
@Kali 07.11.2018 22:11

Właśnie tak, to jest czas na zmianę,a ty odbierz co zabrane, nic za darmo nie dostaniesz

Maciek

Proszę o odpowiedź .Jest ogłoszenie o pracę z wpisem że przyjazna atmosfera pracy. Jak to wygląda w praktyce ? Warto iść tu do pracy ?

Morda
@Maciek 11.10.2018 22:13

Pawła E., który był właścicielem wiejskich sklepów w okolicach miejscowości Góra, 31 października ubiegłego roku tamtejszy sąd skazał za fizycznie i psychicznie znęcanie się nad trzema zatrudnionymi w swoich sklepach ekspedientkami, które znosiły jego zachowanie w obawie przed utratą pracy. Według sądu, w latach 1996-2005, mężczyzna odnosił się wulgarnie do zatrudnianych kobiet, stosował wobec nich przemoc, m.in. szarpał je za włosy, dusił, wyzywał i poniżał. Straszył zwolnieniem. Według relacji pokrzywdzonych, nie ogrzewał sklepów w zimie, a gdy skarżyły się na chłód, organizował im "rozgrzewkę" na zapleczu lub w lesie. Kobiety zatrudnione w sieci wiejskich sklepów należących do Pawła E., zeznawały m.in., że szef kazał im np. biegać w lesie, podciągać się na gałęziach, czy chodzić na rękach. Twierdził, że "poprawi to ich kondycję fizyczną i samopoczucie". Sąd uznał, że usprawiedliwieniem znęcania się nad kobietami przez Pawła E., w tym wyzywania ich, nie może być zachowanie samych kobiet, które również niestosownie zwracały się do swego szefa.

Joanna

@Pracuś a dlaczego nie polecasz? Możesz rozwinąć swoją myśl? Wszystkie merytoryczne komentarze, napisane przez osoby zorientowane w realiach, będą na wagę złota dla osób rozważających wysłanie do Bama Polska swojego cv. @specHR regulamin forum zabrania podawania imion i inicjałów osób zatrudnionych w firmie. Wynika to z ochrony danych osobowych. Takie wpisy są zgłaszane do administratora i mogą być skasowane. Pozostawiam link do regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin @Jacek proszę o nieużywanie słów powszechnie uważanych za nieeleganckie.

Milicjant
@Joanna 14.08.2018 11:57

chwalić po imieniu też nie można? to na co te forum komu to potrzebne .w kryminalnych podają imiona i inicjały i jakoś nikt się rodzi nie tłumaczy ....

dużo wiem
@Milicjant 14.08.2018 20:05

unikajcie planowania....przełożona pozorantka każdemu złą opinię wyrobi tylko zapomniała o swoich wadach ....o dziwo .....

Barbara
@dużo wiem 15.08.2018 13:14

Tak umiliła życie już niejednej osoby z Bamy

Miska
@dużo wiem 15.08.2018 13:14

każdy wie jaka ona jest

Beata

tak i 2 brygadzistki długoletnie wspanial(usunięte przez administratora)

MIŚ
@Miska 19.08.2018 08:11

umniejsza kompetencje świetnych pracowników -a winduje tym średniakom robiąc pjar tam gdzie go być nie powinno

Jsrek
@Barbara 15.08.2018 14:33

Koleżanka i wierny sługa S z e f a ????

Alek
@dużo wiem 15.08.2018 13:14

@.milicjant - przecież ta pani to pijar i ZERO merytoryki zresztą jak większość / mizerot - biurokratów !

Ola
@MIŚ 26.08.2018 16:39

@Miśka ponieważ o tym decyduje strach tej pani . Vzłowiek otwarty jest - jeśli nie zawsze miły- to merytoryczny ale żeby takim być potrzebna jest WIEDZA , a ta p a n i ma wiedzę na poziomie lancetnika - stąd tez taka jej postawa- obronna ???? . Pytanie jest jednak inne - co na to jej przełożony ? Odpowiedź jest też prosta - jeśli tego nie widzi tzn ze prezentuje ten sam poziom ????

Prorok
@Ola 24.09.2018 23:02

Smutne :( Zamiast wyciągać wnioski z opinii pracownikow to kasuje się komentarze. Czy taka droga jest skuteczna i prowadzi do lepszych zmian ? Liczymy wszyscy na DOBRE ZARZADZANIE ,zanim odejdą kolejni najlepsi pracownicy i zostaną same wazeliny bez wiedzy .

Niewygodny
@Alek 24.09.2018 22:52

Tak pijar po całej linii .Plany które nigdy się nie ziściły i raportowanie z gwiazd. Za to reklama jak milion dolarów. Być albo mieć to jest pytanie ? Może po trupach do celu oto jest pytanie ? Kto zna odpowiedź na nie ?

Marta
@Alek 24.09.2018 22:52

Są w firmie kwity na to - że nigdy planowanie tak nie kulało jak za jej kadencji - że nigdy wcześniej plany nie były tak fantazyjne -że nigdy wcześniej nie było tyle błędów,zmian,poprawek - że nigdy wcześniej raporty nie były tak zmyślone - że nigdy wcześniej tyle ludzi przy tym zostało m........ch. Są kwity na to ,tylko wyciągnąć rękę wystarczy. Brygadzistki to wciągały jak makaron ,zwłaszcza te co boją się do dziś komputera i poza wioską 40-50 lat nigdy nic nie widziały. A ich świeżynka szef bystrzak nie kwestionował .

Taki talent
@Marta 28.10.2018 18:23

Niektorym całą karierę najlepiej wychodzą TANCE GODOWE.

Basia

Ostatnie podrygiwania przed emeryturą,skoro to mężatkom nie przeszkadzało to w czym problem masz ?

Joanna

Na stronie służącej do poszukiwania pracy, pojawiła się oferta zamieszczona przez Bama Polska. Firma prowadzi obecnie rekrutację na stanowisko Specjalista ds. Personalnych. Czy zaglądają tu osoby poszukujące pracy w dziale HR? Jeżeli będziecie aplikować i odbędziecie spotkanie kwalifikacyjne, proszę Was, żebyście opisali później na forum swoje wrażenia. Każda informacja z pierwszej ręki jest nieoceniona.

Asia
@Joanna 31.10.2018 11:09

Ja wysłałam aplikacje swoją bo nie będę musiała już odpowiadać na głupie pytania pracowników czemu obniżyli zaszeregowanie ich wynagrodzeń. To prywatna sprawa kadr . Taka praca jest great.

pip
@Joanna 31.10.2018 11:09

zakres obowiązków tego specjalisty to inwentaryzacje magazynu ....

Ella

Moje sugestie dla Bama Polska Sp. Z o.o.: Prosze zaczac doceniac pracownikow ze stażem

Son John
@Ella 21.10.2018 20:37

Jakie firma stosuje narzędzia do nagradzania wydajności ,wiedzy i doswiadczenia,odpowiedzialności za swoją pracą? Czy są awanse wewnętrzne dla najlepszych pracownikow z wiedzą i doświadczeniem ? Jak jest w praktyce jasna i jawna polityka kadrowa firmy w temacie wynagrodzeń i awansów ? Co jest stosowane w praktyce a co tylko na bilbordach ?

fan hansa
@Son John 22.10.2018 07:57

tyle wizyt z USA i jakoś to opornie idzie ???

Psycholog pracy
@fan hansa 24.10.2018 21:28

Najprościej bylo wyrzucić ludzi co wykonywali tylko polecania innych...na ich miejsce sa lepsi mistrzowie ....tamci chociaż znali się na pracy .....kozioł ofiarny zawsze musi być żeby wybielić innych wyzej....te ideały co zajęły ich miejsce to dopiero są mistrzowie manipulacji z dolarami w oczach .....z uśmiechem na twarzy zlikwidują każdego niewygodnego .....

GRZYS
@Psycholog pracy 27.10.2018 12:05

UWAGI I PODPOWIEDZI TO NIE JEST KRYTYKA!

Pracuś
@fan hansa 24.10.2018 21:28

Na tysiąc ludzi odrąbujących gałęzie zła tylko jeden karczuje korzenie.

Marek

Jak są dobierani pracownicy w tej firmie? Czy wykształcenie doświadczenie języki obce i certyfikaty są odpowiednio wynagradzane ? Czy wszystkie te atuty posiadają wszyscy przełożeni i dlatego lepiej zarabiają czy nie ma żadnego związku przyczynowo-skutkowego ? Jak to wygląda w praktyce ? Udzieli mi ktoś podpowiedzi jako przyszłemu pracownikowi ? Jak są opłacani wydajni pracownicy z długim stażem pracy ? Warto wiązać się z firmą na dłużej czy tylko na krótko ? Jaka jest polityka kadrowa i kadry wyższej względem pracowników ? Proszę o merytoryczne odpowiedzi. Moje sugestie dla Bama Polska Sp. Z o.o.: :( Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: trzeba chcieć bez tego nie ma co podchodzić do tematu zmian

Pracuś
@Marek 19.10.2018 10:27

Aby wprowadzać zmiany i usprawnienia na stanowiskach pracy trzeba mieć minimalną wiedzą i znać dobrze specyfikę stanowisk pracy oraz Bany. Poprawianie czegoś na siłę może jeszcze bardziej utrudnić innym pracę. Znawcy tematu co mają fantazji za dużo niech zejdą na ziemię i poznają najpierw firmę . Do tego trzeba lat a nie miesięcy pracy.Niektórym nawet lata nie wystarczą bo całe życie zamiast pracować to pijar robili i dalej na niczym się nie znają. Od tego mają murzynow.

Iza

Dzien dobry,może mi ktoś tu powiedzieć jakie to jest atrakcyjne wynagrodzenie dla absolwenta studiów,ile zarabiają absolwenci w Bamie na rękę? Tak tu piszecie że nawet doswiadczeni pracownicy nie mają dobrych zarobków ,to ile w takim razie zarobią absolwenci po studiach bez doświadczenia ? W ogłoszeniu jest że konkurencyjne czyli jakie konkretnie?

zoska
@Iza 19.08.2018 20:18

przychodz tu siedzą dinozaury jeszcze po biurach co języków nie znaja studiów nie mają albo same licencjaty ich miejsce jest na produkcji twoje w biurze

exstazystka
@Iza 19.08.2018 20:18

czyli minimalna krajowa albo stażowe jak kiedyś płacili z urzędu pracy chyba z 800 zł na rękę mniej niż produkcji

Były pracownik

Panie Irku jak tam ... taczka w plecy nie uwierała ?

LT

Tak, świnia była ze mnie okropna, a wyobrażałem sobie, że jestem aniołem

:)
@LT 10.10.2018 21:55

Zawsze cię kochałam, a gdy się kogoś kocha, to kocha się całego człowieka, takiego, jaki jest, a nie takiego, jakim by się go mieć chciało.

Zawodowiec

Szczerze nie polecam

Fizolek
@Zawodowiec 30.09.2018 18:51

komu to się opłaca żeby tam dojeżdżać na ten koniec Gorzowa pod samą wioskę ,daleko,komunikacja miejska kiepska,koszty dojazdu trzeba wliczyc,czy ludzie lubią pracę charytatywna czy lubią sponsorować ten zakład i dopłacać do pensji kadry najwyższej

Niewygodna
@Fizolek 01.10.2018 19:34

A kogo obchodzi twoj dojazd do pracy..?.w tej firmie pracownicy dojezdzaja 40-50km....i to ich problem jak i za ile dojadę....taka polityka

Zuzanna
@Niewygodna 09.10.2018 17:00

Poważnie ? To tylko rowerem proponuj3

Joanna

@Zawodowiec, czy możesz rozwinąć swoją opinię? Co konkretnie sprawia, że nie polecasz pracy w Bama Polska? Jakie zmiany sprawiłyby, że zwiększyłby się Twój poziom satysfakcji? Każda opinia z pierwszej ręki jest na forum na wagę złota. @Pompon, czy zdecydowałeś się złożyć cv? Jeżeli tak i odbędziesz rozmowę kwalifikacyjną, proszę byś podzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami. Będzie to cenna wskazówka dla osób, które będą aplikowały w przyszłości. Każda konkretna wypowiedź jest bardzo ważna. @Solidarnosc, @Praca dla Ukraińcow, celem forum jest merytoryczna wymiana informacji na tematy związane z zatrudnieniem w danej firmie. W tym przypadku w Bama Polska. Nie jest to dobre miejsce, by publikować linki nie dotyczące głównego tematu. @Ala, proszę Cię o nieobrażanie innych użytkowników.

Pontom
@Joanna 05.10.2018 12:13

Bobi nie pozwalaj żeby cię tak znieważano wyzwiskami, to karalne.

anonim

(usunięte przez administratora)

Basia

To prawda, że Kamyk wraca i jego ludzie będzie robić porządki bo nikt sie na tym nie znał nigdy .Teraz produkcja zacznie na siebie zarabiać. Nawet Rudą ściąga spowrotem.

Klocrk
@Basia 01.09.2018 18:17

Oby tak bylo.niech wraca

Weronika
@Klocrk 02.09.2018 22:40

Kamyk wróci,a bałagan i wazeliny zostaną. Co z tego jak większość to ludzie ze wsi i tylko zazdrościć potrafią. Tam trzeba zacząć dosłownie od zera i zrobić porządną weryfikację całej kadry pracowniczej jak też biurowej,a wówczas zapanuje zgoda.

anonymous
@Weronika 03.09.2018 16:57

atmosferę można poprawić przez jasna uczciwą politykę firmy i jasne zasady wynagradzania ,awansowania ,jawne zakresy obowiązków i jawne pensje i jasne odpowiedzialności i przede wszystkim uczciwa polityka szefostwa ,bez opcja lepszy od lepszejszych

Diana
@Klocrk 02.09.2018 22:40

@Basiu - nie liczyłbym na to , że Kamyk wróci , bo z tego co słyszałam , to on ma zasady i lubił porządek a nie papranie się w ... g. .. (błocie):)

Szef

nowy zarząd powinien stawiać na młodych inż i mgr do lat 50 efektywnych zdrowych bystrych .płacenie pensji innym to szybki krok do strat finansowych , zakaz chorowania na zwolnieniach i trzymania niewydajnych chorych pracowników co powinni być na rentach w domu ,to nie instytucja społeczna tylko zarobkowa ,każdy musi zarobić na swoją pensje.

Bogusia
@Szef 08.09.2018 14:12

Kktory lekarz ich dopuścił? Wpierw dzieci karmily i rodzily na koszt zakładu po 7 godz.Tera się leczą na koszt zakładu za grube pieniondze na ryntach po 7g

Produkcja
@Bogusia 08.09.2018 16:12

Ktora to 20 godzin w miesiącu pracuje mniej? Ta co mysle.to ja bym za jej stawkę dwa tygodnie miała wolne od pakowania wrrr .są u nas na produkcji bardziej chorowite i normalnie pracują 8 godzin bez kombinowania

Boszena
@Produkcja 08.09.2018 21:16

W czasie jak dla fizycznych nie było pieniedzy na płacenie za soboty ,panie z biur rodziły dzieci i siedziały na macierzyńskim za grubą kasę ,a reszta orała na ich wygurowane pensje. Stac je teraz na domy,mieszkania,samochody z wysokiej pułki ,a oraczki jak orały tak dalej orają za śmieciowe stawki nawet na inwentaryzacje i nadgodziny.

nick

2018-06-14 12:33 | niker To się zaczęło w latach 90-ych Autor odkrył coś co ja znam z autopsji od lat 90-ych. Gdy w pierwszej dekadzie XXI wieku rozpowszechniło się w Polsce pojęcie np. mobbingu okazało się, że to funkcjonowało już wcześniej tylko nikt tego tak nie nazywał. Takie stosunki panowały zarówno u "Janusza biznesu", u którego terminowałem, jak i w polskich oddziałach amerykańskich korporacji w których pracowałem później. Przy czym za fatalne stosunki międzyludzkie w owych polskich oddziałach korporacji odpowiadali polscy pracownicy, głównie niższego szczebla zarządzania. Aby się utrzymać na stołkach manipulowali podwładnymi tak, aby utworzyć rodzaj mini układu, który pozwoli na "złożenie w ofierze" pracowników spoza układu. Wytwarzały się żałosne konfiguracje lizusów popierających najgłupsze pomysły kierownictwa. Kto miał własne zdanie wylatywał za burtę. Wielu z tych, którzy stanowili pierwszą falę "menedżerstwa" w latach 90-ych, w XXI wieku załapało się nawet na stołeczki dyrektorskie w innych firmach. Nie byli to żadni geniusze, tylko nierzadko prymitywne kanalie bez skrupułów (wystarczyło ich posłuchać, gdy wypili dwa piwa). Piszę w skrócie, bo dużo trzeba by pisać. To wręcz temat na książkę.

mol książkowy
@nick 02.10.2018 16:56

Chętnie poczytam ksiąxkę : Bama historia 25 lat i terazniejsza

Joanna

@Ola i jaką podjęłaś decyzję? Złożyłaś cv? Jeżeli tak, podziel się proszę z nami informacją o tym, jak dalej potoczyła się sprawa i czy zostałaś zaproszona na spotkanie rekrutacyjne. Każde doświadczenie opisane na forum jest cenne dla tych użytkowników, którzy również chcieliby ubiegać się o pracę w Bama Polska. @Fejk proszę Cię o nieużywanie wulgaryzmów.

Jarek
@Joanna 23.09.2018 21:50

@Joanno , przecież Pani świetnie wie , że w Bamie nie miejsca na normalność , no co najwyżej jest miejsce ale dla sitwy szefa zgodnie z jego zasadą: Mali ,Bierni ale Wierni - tam nie ma miejsca na pracę , odpowiedzialność za jej wyniki ,własne zdanie ,logikę , wiedzę i efektywność - liczy się partykularny interes tzw SZEFA , którego wiedza merytoryczna =0 .

Endomondo
@Jarek 24.09.2018 20:40

przykro mi to słyszeć nigdy się tu nie zatrudnie

Solidarnosc
@Endomondo 26.09.2018 00:08

https://kadry.infor.pl/kadry/zbiorowe_prawo_pracy/zwiazki_zawodowe/2758342,Rewolucyjne-zmiany-w-ustawie-o-zwiazkach-zawodowych-od-2019-r.html

Przewodniczący
@Solidarnosc 03.10.2018 00:38

019 r. Wpływ na regulacje wewnątrzzakładowe Jak to możliwe? Ano tak, że ustawa związkowa – w zmienionym brzmieniu, które będzie obowiązywać od stycznia – pozwoli na to, by negocjowanie ważnych dla stosunków pracy dokumentów, w tym źródeł zakładowego prawa pracy, odbywało się przy udziale związków złożonych z niepracowników. Taką możliwość wprowadzi art. 30 ust. 6 znowelizowanej ustawy, który określa procedurę współdziałania ze związkami zawodowymi w przypadku ustalania treści takich dokumentów, jak: 1) regulamin pracy; 2) regulamin wynagradzania; 3) regulaminy nagród i premiowania; 4) regulamin zakładowego funduszu świadczeń socjalnych; 5) plan urlopów;

Joanna

@Iza a jakie stanowisko w Bama Polska Cię interesuje? Być może dzięki tej informacji będzie łatwiej o precyzyjną odpowiedź ze strony aktualnie zatrudnionych osób. @Beata @Baranek @Xx ponownie przypominam o zakazie podawania danych, które umożliwiają identyfikację pracownika. Wasze wpisy zostały zgłoszone do administratora. Bardzo proszę wszystkich użytkowników wątku o wypowiedzi merytoryczne, pomagające innym użytkownikom forum w podjęciu decyzji czy wysłać do Bama Polska swoje dokumenty aplikacyjne.

Kaczuch
@Joanna 22.08.2018 14:04

Te dane nie identyfikują osób,ale jak ktoś to zgłosił tzn że poczuwa się do winy . A dowody są silne .

kolekcjoner
@Kaczuch 22.08.2018 19:59

Jak ktoś to zgłosił to podpisał się sam dobrowolnie pod tym ,fajnie nie ,to kolejny dowód do obszernej kolekcji

Joanna

@Pulpet dzięki za obszerną wypowiedź. Jeżeli chodzi o nadgodziny to taki jest standard w umowach o pracę. Czy taką dostaje się w Bama Polska? Co do oszukiwania na rozmowie to faktycznie słabe zagranie. A czy podczas podpisywania umowy nie widać, że praca będzie się różnić od obiecywanej? To ważne kwestie do wyjaśnienia.

Pulpet
@Joanna 07.09.2017 10:25

Droga Joanno umowa o prace jak umowa stawka godzinowa wiec ile jesteś w pracy za tyle zapłacą. Np zaraz mamy grudzień i tydzień pracownicy będą siedzieć w domach ( tylko urlop lub bezpłatny) gdzie każda normalna firma pokrywa koszty świąt państwowych ta niestety tego nie robi, nawet firmy które mają system ciągły (czterobrygadowy) dają pracownikowi możliwość wybrania tego dnia jako wolny w innym terminie oczywiście płacąc za niego. Zaś w bamie wynagrodzenie za miesiąc grudzień które otrzymają w styczniu będzie sięgać tysiąca złotych. Co do nadgodzin. Wiem z pierwszej ręki, za to ze nie przychodzisz w soboty nie zostanie przedłużona umowa. Wiec zadam pytanie obecnym "jak nowi pracownicy maja wiązać przyszłość z tą firmą skoro są tak traktowani." Pominę fakt ze tuz po rozpoczęciu pracy nie odbywa się szkolenie na dane stanowisko, jesteś rzucany na stanowisko i radź sobie bo i tak jak zadasz pytanie to mało kto tobie odpowie z racji tego ze sami nie wiedzą. Zajmujesz miejsce osoby która chwile przed twoim przybyciem się zwolniła( porzuciła pracę bo tylko tak można szybko rozstać się z tą firmą) wiec nie ma kto cie przeszkolić. To chyba wszystko co raziło mnie w oczy w tej firmie. Jeżeli są jeszcze jakieś pytania z chęcią na nie odpowiem. Pozdrawiam.

Jacek
@Pulpet 07.09.2017 11:32

oże to rozum mi podpowiedział, że należy kochać bliźniego, a nie gnębić go? Powiedziano mi to w dzieciństwie, a ja uwierzyłem z radością, bo oznajmiono mi coś, co już miałem w duszy. A kto zrobił to odkrycie? Nie rozum. Rozum odkrył walkę o byt i prawo nakazujące gnębić tych wszystkich, którzy by się sprzeciwiali zaspokojeniu moich pragnień. To jest wniosek rozumu. A miłości człowieka do człowieka rozum odkryć nie mógł, nie jest to bowiem rzecz rozsądna

Rob
@Joanna 07.09.2017 10:25

wystarczy dobrze z ucha strzelasz to prace miec tu bedziesz morzesz spacerowac udawac ze cos robisz

Edek
@Rob 13.06.2018 20:49

ENDOMONDO

Klaudynka88
@Joanna 07.09.2017 10:25

pracowałam jakiś czas temu na produkcji potem trafiłam do biur na gòrze na kròtką chwilę bardzo to źle wspominam zwłaszcza pobyt w biurze.

Klaudynka88
@Klaudynka88 06.07.2018 09:07

płaca zresztą została produkcyjna w tym biurze bez szału wymagania kosmiczne,już nie mają chetnych za darmoche robic bo produkcyjne biorą cały czas. Ludzie się w tych biurach przewijają jak w tramwaju,wsiadają i wysiadają. Pytajcie odpowiem

A.
@Klaudynka88 06.07.2018 09:14

Na pierwszą pracę może byc ale nie za dlugo musisz się liczy że pensja mniejsza niż na kasach a pracy duzo możliwość awansu praktycznie żadna bo stanowiska zajęte od lat te same Byłam analitykiem około dwa lata dali mi więcej w TVP to przeniosłam sie bo tutaj bym czekała na te podwyżki kilka lat albo kilkanaście ,warto zmieniać na lepsze zarobki. Tam zostają tylko chyba jak mają za duże pensje albo nikt ich nie chce przyjąć nigdzie ,nie wiem jak nowa fabryka teraz.

mala
@Joanna 07.09.2017 10:25

Jaka jest różnica między rybą piłą a człowiekiem pijącym? Ryba piła a człowiek pił, pije i pić będzie."

zielona żarowa
@mala 11.07.2018 00:15

kazdy pije za swoje ciężko zarobione w bamie ylko zazdrościcie .ciężko pracuje od 12 tej

Bog

stare biuro trzymalo produkcje cala do kupy jeszcze i były z tego zyski zawsze .później mądrzejsi wzięli się za rządzenie i efekt jest zamierzony

Aleksander
@Bog 01.09.2018 17:34

....wniosek z tego... trzeba przywrócić do zadań doświadczona załogę i doświadczonych planistów....o ile się zgodzą na to po tym wszystkim...

Fejk
@Bog 01.09.2018 17:34

Porządzili i spierd/i

Zostaw opinię o Bama Polska Sp. Z o.o. - Gorzów Wielkopolski

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bama Polska Sp. Z o.o.