ERC

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 198 ocen.

Opinie o ERC

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERC

Dominika

@Krakus polecasz tylko ze względu na płacę czy są jeszcze jakieś inne zalety pracy w ERC, o których chciałbyś nam powiedzieć na forum? Powinno to zainteresować nie jedną osobę.

Krakus

polecam, jezdze 2 lata i mam dobra pensje a nie to co w krakowskich pseudoagencjach

Dominika

Bardzo dużo pozytywnych opinii o ERC. Jest aktualnie sporo ofert pracy http://www.gowork.pl/praca/erc;pr, więc osoby chętne mogą śmiało aplikować? A powiedzcie czy macie dla tych osób jakieś rady odnośnie rekrutacji? Powinni się jakoś specjalnie przygotować?

Malwina

super sezon nad morzem, ktory skończył sie 3 dni temu :(:( wszystkim polecam firme erc, pracy było sporo ale w takim miejscu gdzie nawet w najśmielszych snach nie byłoby mnie stac zeby tam pojechać.

Zibi

polecam-Zbyszek, Nicea

Damian

Dobra robota, płacą ok, nie powiem bo raz było, ze zamiast 10 wypłacili 11 , zero jakiś kłopotów z ZUS, w porządku personel, szefowa jakaś równa babka. Najpierw szef we francji podał mi studio bardzo male, agencja zaraz załatwiła z nim, ze ma byc większe lokum, to zona nawet wpadła na 3 tygodnie:) polecam

Dominika

@Marta to dość odmienna opinia w porównaniu do innych panujących na forum o firmie ERC. W takim razie zapytam czy ktoś miał podobne problemy z tą firmą jak @Marta? Trzeba to wyjaśnić.

Agnieszka i Marzena W.
@Dominika 08.09.2017 09:18
@Marta to dość odmienna opinia w porównaniu do innych panujących na forum o firmie ERC. W takim razie zapytam czy ktoś miał po...

mam pozytywne doswiadczenie z ERC, polecil mi ich znajomy i moj tato tez z nimi bedzie jechal. bylam z siostra na sezonie letnim w sumie 6 miesiecy. FirmaERC nam wypłaciła, pomimo, ze Francuzi im nie zapłacili wszystkich miesięcy. Byla z nami tez inna agencja, ale tamtym ludziom ta agencja z Poznania nie zaplacila, bo mowili, ze jak francuz im nie zaplacil to oni tez im nie wyplaca kasy. Ludzie zostali bez wyplat, wiec pod tym wzgledem daje ERC 6 gwiazdek! ja z siostra nie miałyśmy żadnym problemów z zusem ani z niczym jak tutaj ktos napisal.Mialysmy super kwatere i w ogole mam nadzieje, ze tam znowu pojedziemy wiosna.juz myslimy o wyjezdzie choc jestemy w Polsce od 3 dni po sezonie letnim:) Moja siostra przeciela sobie reke rogiem lustra i agencja bardzo szybko sie tym zajela i nam pomogla. Znam jezyk francuski ale nie jestem obyta w ich służbie zdrowia:)Dziewczyny co tam pracuja sa mega pomocne, Pani Karolina jest bardzo mila i zajmuje sie nawet najmniejszym problemami. mozecie pytac o nia jak bedziecie tam dzwonic.Mozna spokojne jechac polecam

Dominika

@myszka, @miku, @Janette1982 rozumiem, że macie dobre doświadczenia z agencją ERC. Czy możecie podać innym poszukującym pracy mocne strony pracodawcy? Ogólne warunki zatrudnienia? A może ktoś się wypowie na temat pracy pokojówki lub barmana, bo własnie jest prowadzona rekrutacja na te stanowiska.

myszka

super stawka na kelnerki, fajny kontakt. Jak dla mnie ok

miku

wszystko ok można jechać

Janette1982

wróciłam z sezonu zimowego i bardzo mi się spodobała ta agencja. wcześniej jeździłam z kilkoma i bywało różnie, a tu sprawnie i bez potyczek.stawki super na kelnerki.

Kamil

Dostaliście PIT ?? ja nadal czekam

Jowita

Szczerze polecam agencje ERC, mialam wypadek na stoku, poniewaz pracowalam w Alpach francuskich i szybko dostalam pomoc od bardzo milej szefowej tej agencji i nie ponioslam za to kosztow. Ludzie z innej agencji co sa ze mna nawet ubezpieczenia nie mieli. Pozdrawiam i dziekuje Jowita z Courchevel

ela
@Jowita 14.02.2017 23:43
Szczerze polecam agencje ERC, mialam wypadek na stoku, poniewaz pracowalam w Alpach francuskich i szybko dostalam pomoc od bard...

Miałas ubezpieczenie EKUZ czy jakieś inne ?

Jowita
@ela 20.02.2017 15:53
Miałas ubezpieczenie EKUZ czy jakieś inne ?

Ela mialam zus ekuz

Karolina2

Polecam ta firmę, jeżdżę z nimi co roku i wszystko jest ok. Nie ma żadnych problemów z zusem ani pracodawca. Fajna firma gdzie zawsze pomogą i nie zostawia pracownika. Polecam !

Karolina

Nie polecam, zastanawiam się skąd tak różne opinie o co chodzi, jedni piszą wszystko super a drudzy ze fatalnie. Jestem z tych drugich. Zaklamana firma, brak wyplaty na czas, problemy z zusem, z bankami... umowy na najnizsza krajową, wszystkie prośby odbierają z łaską, np.o zaswiadczenia, dokumentacje itp. Wiecznie probuja obrócić winę na pracownika. Nie polecam....

magda pokojowa

Naprawde polecam, warto. na pokojach mialam 8,50, no fakt, ze byl czasem do wylozenia poranny buffet. bardzo mi sie podobalo miejsce i wlasciciele oraz kontakt z agencja, sa bardzo mili i profesjonalni, w razie problemow zawsze pomagaja nie jak w poprzedniej agencji gdzie zlamalam palca i kazali mi nic z tym nie robic

Joasia

Bardzo polecam Agencje ERC, nigdy nie miałam żadnego problemu z ta agencja, zawsze sie starają pomoc, jeżdżę z nimi od 3 lat i jestem bardzo zadowolona, może czasem sa opóźnienia w wypłacie, ale inne agencja takich stawek nie maja , a jedna to w ogóle mi nie wypłaciła.

Pokojowka
@Joasia 16.12.2016 10:47
Bardzo polecam Agencje ERC, nigdy nie miałam żadnego problemu z ta agencja, zawsze sie starają pomoc, jeżdżę z nimi od 3 lat i...

W jakim hotelu pracowalas?

Wojtas

Mi wypłacili wszystko i nie miałem problemów z Zusem, chociaż wspominali, ze mieli problem przez nowy program , ale w poprzedniej agencji pracy w której robiłem tez mieli. Kontrakt dobry, robota fajna tylko szkoda, ze tak krotko, po 4 miesiącach był koniec , a mnie interesują długoterminowe.

Pracownik

Nie polecam tej agencji, ciągłe problemy, brak wyplaty na czas piszecie że jeden dzien spóźnienia, a do mnie wypłata co miesiac dochodziła 12.... a nie jak powinna na czas w tym miesiącu nadal jej nie widzę a mamy 15... Ogólnie jedna Pani która tam pracuje jest tylko miła, gdy dzwoniłam dowiedzieć się o jakieś informacje typu kiedy wplynie wyplata to klamali bezczelnie że wyslali, lub ze ktos nie dopilnowal wysłać ieszcze innego razu ze ktos byl na urlopie, brak platnego za urlop, papiery każą podpisać na przód o kilka miesięcy, motaja się kręcą z odpowiedziami na pytania. Umowa jest na polska najnizsza krajową a zarabia się w euro. Nie doplacaja za prace w swieta. Sztywna stawka, a to co sie nam nalezy dodatkowo oni zgarniaja dla siebie. Teraz telefony powylaczane i dodzwon sie po wypłatę czy cokolwiek... jedyne co warto to miejsce w ktore mnie wysłali. Nigdy wiecej. Mam nadzieje ze skladki odprowadzaja...

Ola

Pracowałam jako pokojówka przez dwa sezony i z czystym sumieniem mogę polecić agencję ERC Gdynia. Za pierwszym razem było naprawdę ciężko, ponieważ pracowałam w dużym hotelu, który liczył około 40 pokoi. Na szczęście trafiłam na świetną dziewczynę, która mnie odpowiednio przeszkoliła i zmotywowała. Mimo tego, że było ciężko i dawałyśmy z siebie wszystko to właścicielka hotelu była wiecznie niezadowolona, pospieszała nas (miałyśmy naprawdę niezłe tempo) i z nas wręcz szydziła. Było kilka konkretnych epizodów, których już teraz nie pamiętam (to było kilka lat temu), ale cała ta sytuacja była na tyle nieprzyjemna, że koleżanka wystosowała list do agencji w którym dokładnie opisała jak to wygląda od wewnątrz. Od tego czasu wszyscy byli dla nas bardzo mili i nie słyszałyśmy już żadnych złośliwych komentarzy ze strony właścicielki hotelu. Kolejny hotel w którym przepracowałam jeden sezon to vacca park. Tam było naprawdę w porządku i byłam bardzo zadowolona. Przyznaję, jeden z właścicieli bywał często nerwowy, ale potrafił przeprosić za swoje zachowanie. Jedynym minusem było położenie tego hotelu (totalne odludzie :D), ale właściciele pożyczali swoje auto i nawet dawali na benzynę. No cóż, nie zawsze trafi się, że będzie idealnie, ale zawsze można liczyć na wsparcie ze strony agencji, którą ogromnie POLECAM ! :) I jeszcze jedno ! Zawsze wypłacano mi wszystkie nadgodziny. ;)

Anita

Witam wszystkich, przyjechałam dopiero z sezonu letniego i bardzo dziekuje agencji erc za prace w saint tropez gdzie bylo super. bylam w hotelu z widokiem na morze, w pieciu gwiazdkach. mialam tygodniowo 120 euro z napiwkow oprocz pensji, byloby wiecej tylko musialam sie dzielic tymi napiwkami. poza tym jedzenie bylo tam bardzo dobre, mialam okazje pozwiedzac, na koncu panstwo lambert pozwololi zeby przyjechala moja siostra do mnie, ktora dzieki temu, ze ja tam bylam mogla pozwiedzac okolice i mieszkac za darmo z wyzywieniem. nigdy nie mialam problemu z zusem i nawet wczoraj bylam i nie mam zadnego problemu. polecam ta agencje bo to sa naprawde super kontrakty nawet dla kogos kto zna jezyk srednio jak ja. mam porownanie bo jezdzilam z innymi agencjami to wiem, jak trafilam kiedys do mieszkania bez wody czy inne niespodzianki a u super. czekam na miejsce u nich na sezon zimowy.

mazak81

zero zastrzeżeń, dobry kontakt i dobry kontrakt. polecam

NISSA

polecam, wszystko ok. Kelnerka w Nicei.

witek81

byelem na kuchni-polecam

Joasia

Wrocilam z kontraktu pol rocznego, wszystko bylo wporzadku, wyplaty czasem jeden dzien spoznienia byl nie powiem, na pokojach mialam stawke 7,50 netto plus dostalam premie, 1000 euro na koniec za bardzo dobra prace. Tak bylo ustalone przed wyjazdem z patronami. Agencja najlepsza jaka mialam, niestety rozcielam sobie palec tak, ze nie moglam pracowac przez 10 dni, lekarz i leki zostaly zwroconeco do centa, przyznam, ze tym sie martwilam. Nigdy nie mialam z nimi problemow, a juz najmniej z zusu. Dostalam wszystkie zaswiadczenia z zusu na rodzinne i na szczecie nie musialam czekac tak jak to bylo z euro kontaktem. Bardzo dobry kontakt z pracownikiem, dla mnie dobre stawki bo 7 50 euro netto i mieszkanie z wyzywieniem to dla mnie super stawka, moze ktos sie czuje pokrzywdzony taka stawka, a ja jade na nastepy kontrakt.

Kasia
@Joasia 17.10.2016 15:08
Wrocilam z kontraktu pol rocznego, wszystko bylo wporzadku, wyplaty czasem jeden dzien spoznienia byl nie powiem, na pokojach m...

w ktorym hotelu bylas?

joasia
@Kasia 17.10.2016 16:29
w ktorym hotelu bylas?

bylam u super ludzi troche starszych w Normadndii, mam nadzieje, ze tam jeszcze wroce z erc, ponoc jest szansa tylko nie na sezon zimowy :( Zimowy jade z nimi w Alpy, ja tam z nimi juz dlugo i nigdy zadnych problemow nie bylo, jedno-dwudniowe opoznienia plac, ale lekarz jak trzeba to w sekundzie jeszcze sami znajda. Masz fajie na tyle w zimowym, ze sa napiwki, na zimowym mam zawsze wiecej niz na letnim, nie wiem dlaczego tak jest

anonim

(usunięte przez administratora)

misko
@Czech 21.10.2016 09:22
Bylem na tej samej budowie, agencja wiedziala, ze chleja i dala dyscyplinarki, tylko sam wiesz, ze klient chcial ich na sile za...

wiem cos o tym, klient rowny facet, tylko dla tych pracownikow zbyt dobry, firma erc chciala sie ich pozbyc, a klient, ze nie bo to fachowcy. Firma erc jest dobra, z zusem nie mialem problemow tylko z dwoma partaczami co tam byli, ponoc juz maja wyleciec. erc jest wyplacalne i rozlicza sie co do centa, tylko musza bardziej monitorowac pracownikow, niestety na pijaka jak trafisz to ci o tym nie powie zanim wyjedzie

Nick
@cezar 17.10.2016 15:55
Tam pracowała tak debilka blondyna gosia jak byłem u nich w biurze to nawet listonasza nie umiała przyjąć ona chyba na zatepstw...

kiedy przy rozliczeniu podatkowym wyjdzie z nie był opłacany ZUS pracownik MA OBOWIĄZEK uregulować WSZYSTKIE ZALEGŁOŚCI swoją drogą na pewno mudi być dobrą księgową twoja dziewczyna ;)

RafalGdynia

praca wpozadku i super pracodawca ERC , POLECAM bo mozna zarobic nie jak tu za 8 zl tyrac, robie przerwe i jade na zimowy z nimi. sprawdzeni. Rafal Gdynia

anonim

(usunięte przez administratora)

Mika

Hej, szczerze Ci polecam, zjechałam z siostra, ktora wlasnie tez tu dodala chwile temu opinie. Polecam ich bardzo. ludzie jezdza z agencjami i kasy potem wyrwac nie moga, a tu zero problemow o urlop tez sie dogadalam , fakt tylko tydzien . U nich pracuja francuzi wiec oni moze dlatego maja lepsze oferty pracy. Jak jechalam na poczatku to bylam z kolezanka w swietnym hotelu a mon chlopak robil za kierowce tylko w innym miejscu. Jak mialam problem z migdalkami tez szybko sami mi zalatwili lekarza. U mojego chlopaka tez bylo dobrze, tylko zerwal sciegno w kolanie, wiadomo, ze po tym pracowac nie moze jako kierowca. Ogolnie jest bardzo poytywnie, duzo maja ofert do zaproponowania, zawsze jakies sprawdzone miejsca. Moj chlopak mial 9,80 netto na godzine i mieszkanie, jak dla nas warunki byly bardzo dobre, zalujemy, ze juz tam nie pracuje. Moim zdaniem to jest super agencja jak ktos chce jechac do francji, zawsze doradza i nie zostawiaja samego czlowieka za granica tylko pomagaja jak cos wypadnie. Atmosfera bardzo pozytywna

Kasia

gratuluje pracownikom erc swietnej autoreklamy

anonim

(usunięte przez administratora)

Karolina

Wyjeżdżam z nimi cały rok od...roku i ciągle jest duży wybór, a od ich ogłoszeń Gosia :) to się roi na rożnych stronach. Do mnie to sami dzwonią, ja już nie muszę do nich składać CV ) Polecam!

Kasia

Ja mam wszystko u nich

anonim

(usunięte przez administratora)

Dav

Rekrutują cały czas, nie wiem kamil gdzie ty szukasz ich ofert, bo do mnie zadzwonili i jadę do nowiutkiej pracy !Wpisz sobie erc oferta pracy i masz mnóstwo!Polecam!!!

d.Strugo

Dostalem u nich mega prace i nie żałuje ze bylem na kontrakcie pomimo ze dojazd do pracy byl przez plaze a restauracja przy morzu. Wszystko elegancko, w terminie i co do grosza polecam erc gdynia

Miki

Wszystko normalnie, tak jak miało być, kontrakt przedłożył się o trzy tygodnie ale nie ubolewam, wręcz przeciwnie. We wszystkim pomogą i pokierują, można z nimi jechać.

Michal

Polecam, firma ok, wypłaty do do centa.

Marta

Byłam na Południu od kwietnia, naprawdę polecam tego pracodawce. Wyplata ok, miałam dobra stawkę godzinowa jako kelnerka i napiwki. Szefostwo bardzo fajne i pracownicy tez, polecam bardzo ta agencje. Marta

michal

pseudo agencja. Wszystkie listy/pisma z ZUS ,INSPEKCJI PRACY otrzymuja zwrotke , co innego mówia w rzeczywistosci jest inaczej . sa pod dwoma nazwami (usunięte przez administratora) sami kombinatorzy i oszusci. NIE POLECAM!!!!!

O

Z własnych doświadczeń mogę bez wachania polecić agencję. Wypłata była na czas, stawka godzinowa, zakwaterowanie i wyżywienie zgodnie z umową. Sama praca w porządku, bardzo życzliwi i pomocni ludzie.

Aska

Polecam w 100 procentach, fajna agencja, maja bardzodobre kontrakty tylko zdążają się dzienne opóźnienia z wyplata to fakt-wole być w dobrym miejscu i podnieść sobie kwalifikacje, a ze kasa wpłynie dzień później życia mi nie zmienia. Wypłacalni co do joty i uczciwi tylko często około 11 tego. daje plus za super kontrakty i uczciwość ale minus za spóźnienia, muszą to nadgonić. Ogólnie polecam wszystko ok

anonim

(usunięte przez administratora)

Tom

nie obchodzi Cie teraz a przy rozliczeniu na przyszły rok jezeli pracodawca nie odprowadzał składek zus to sama musisz je opłacić... powodzenia z płatnścią ok 1400 za miesiąc

Janek

Nie polecam ich.Pracowałem u nich nie odprowadzali mi składek i musiałem jechać na sprawę do sądu,bo kontrola wykazała brak opłat składek Zus.

mirek

Wszystko ok, 5 miesiecy w tartaku, 1 zjazd polecam

Krakuss

wszystko ok, 8 miesięcy w restauracji jako kucharz, ogromny plus dla agencji za podniesienie moich kwalifikacji, minus za ostatnia wypłatę bo była 11 stego a nie 10 tego, no ale ogólnie wszystko gra, wypłacone co do centa. Porządny właściciel to i pracownik się stara.Paweł z Krakowa

anonim

(usunięte przez administratora)

BASIA

MIALAM VIDEOKONFERENCJE BO JA Z DALEKA NIE Z NADMORZA, DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA TEN POBYT, WSZYSTKIM MILYM PANIOM I PANOM Z TEJ AGENCJI, KTORZY JAK MIALAM PROBLEM Z NERKA NIE ZOSTAWILI MNIE JAK W POPRZEDNIEJ TYLKO ZALATWILI MI LEKARZA POZDRAWIAM BASIA

kucharzTomek

Polecam firme ERC. Bylem od zimy do wiosny na kuchni, godzin sporo trzeba sie narobic ale wszystko ok, dobra stawka, fajne miejsce, super atmosfera, tylko 6 kilo przybylo:( Zero obiekcji, sprawdzona agencja.

anonim

(usunięte przez administratora)

BASIA

JA BYLAM NA POKOJACH SPRZATAC, BYLY NAPIWKI OKLO 120 EURASOW TYGODNIOWO, TO DODATEK DO PENSJI DLA MNIE OSOBY NIEZAMOZNEJ OGROMNY.POLECAM SA BARDZO MILI I WE WSZYSTKIM POMOGA. TAM JEST SUPER CHLOPAK MOWI DOBRZE PO POLSKU I TEZ POLACY SA.MIALAM ROZMOWE KWALIFIKACYJA PRZEZ INTERNET BO MIESZKAM W PODKARPACKIM

BASIA

POLECAM W 1000%DZIEKUJE ZA WSPANIALY POBYT W DEAUVILLE, UZBIERALAM PIENIAZKI NA WYMARZONE AUTO POZDRAWIAM MILE DZIEWCZYNYZ AGENCJI BASIA

Mat29

Nie polecam tej śmiesznej agencji, oszuści i darmozjady. Na siłę wysyłają ludzi do hoteli gdzie są złe warunki

Zuza

mocno odradzam! wróciłam własnie z hotelu, nie dostałam jeszcze wypłaty za pierwszy miesiąc. Odradzam odradzam odradzam odradzam!!!!

Zuza
@elle 18.06.2016 14:47
Zuza a w jakim hotelu bylas i czemu wrocilas?

W sumie to już mi zapłacili, dostałam tez prowizje czyli wszystko ok.Obawiałam sie bo byl 11 i nic nie dostałam ale to chyba był problem z bankiem. Jade znowu za tydzień.

kibol
@Zuza 17.06.2016 17:05
mocno odradzam! wróciłam własnie z hotelu, nie dostałam jeszcze wypłaty za pierwszy miesiąc. Odradzam odradzam odradzam odradza...

W tym roku z nimi nie jadę ale byłem 2 lata temu i wcześniej o ile właściciel się teraz nie zmienił, to muszę powiedzieć ze jedyna firma na której się nie przejechałem. co obiecali to dostałem, fakt dużo papierów do podpisywania, ale tak musi być . Konkretni, działają od lat, bezkonkurencyjni na rynku. Super rodzinna firma dużo mi pomogli jak miałem mały wypadek na nartach... Bardzo idywidualne podejście do ludzi ale faktem jest że jestem normalny a wśród różnych debilek już pracowałem. Jedną na pokoje taka zatudnili Poleczkę zakochaną w swoim arabie co nią pomiatał aż żal teraz to pewnie panienka walczy z nim dla isis. Ta laska to był wyjątkowy przypał niby taka wykształcona a mózg wyprany przez swojego gacha do reszty . głupie te polka że aż strach

Flawia

Wróciłam z Francji wszystko ok, fajna agencja, fajni ludzie tam pracują, dostałam premie nawet na zbiórce polecam wszystkim niezdecydowanym

Zostaw opinię o ERC - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERC