Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.

Ostaszewo

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 207 ocen.

Opinie o Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.

Joanna

@aga jeśli zniknął jakiś wpis, oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora portalu. Jedyną do tego podstawą jest naruszenie zasad regulaminu. Akceptowałaś jego zasady przy zostawianiu swojego wpisu. Zachęcam do ponownego zapoznania się z jego treścią: https://www.gowork.pl/regulamin

aga
@Joanna 23.11.2017 15:31
@aga jeśli zniknął jakiś wpis, oznacza to, że został on zarchiwizowany przez administratora portalu. Jedyną do tego podstawą je...

@Joanna Doskonale wiemy , że pracodawca ma możliwość wykupienia dodatkowej opcji w GoWork , która pozwala mu usuwać komentarze ( oczywiście usuwa te negatywne) . Czy tak nie jest ?

jaro

darmowe autobusy podobno tylko do maja. Pracy duzo,slyszałem ze nawet pomiedzy Swietami do pracy

aga

ciekawe ,ale jak widać pracodawca usuwa niepochlebne komentarze. Oj nieładnie ..

Werra

Jak tam wygląda teraz praca w umc. Jakieś zmiany zaszły. Słyszałam, że mają być darmowe autobusy.

anonymous
@Werra 30.10.2017 10:13
Jak tam wygląda teraz praca w umc. Jakieś zmiany zaszły. Słyszałam, że mają być darmowe autobusy.

Ile płacą. Umowa przez agencję?

zocha

co nowego w umc moze kots napisac jak sie teraz pracuje czy przyjmuja do pracy?

Lucek
@zocha 02.10.2017 18:16
co nowego w umc moze kots napisac jak sie teraz pracuje czy przyjmuja do pracy?

Jest super i fajna atmosfera. Autobusy darmowe od listopada będą

I Want to Believe
@Lucek 08.10.2017 10:34
Jest super i fajna atmosfera. Autobusy darmowe od listopada będą

nie wierzę No chyba że te ankiety antymobbingowe dały wreszcie skutek i w końcu zaczęło się dziać coś pozytywnego w tej firmie.

Joanna

@Fan możesz powiedzieć jakie konkretnie masz zastrzeżenia co do firmy jako pracodawcy? Pojawiają się różne wpisy. Jedni mówią że jest ok, inni odradzają podjęcie w niej pracy. Mało jednak konkretnych informacji dlaczego. Co konkretnie sprawia, że @Fan według Ciebie nie warto pracować w Sharp Manufacturing Poland?

Joanna

@xxxxx jakie jeszcze zmiany zaszły w ostatnim czasie w firmie? Konkretne informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV. Co możesz im doradzić?

Ala

Obecnie zatrudniane są nowe osoby. A czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z postojem? Czy jakaś grupka osob przychodzi do pracy? I czy będzie możliwość wziąść urlop bezpłatny?

Joanna

@xxx czy dalej trwają zwolnienia? Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?

Ciekawa

Witam, czy są jakieś opinie o pracy na stanowiskach administracyjnych?

xxxxx
@Ciekawa 09.06.2017 14:47
Witam, czy są jakieś opinie o pracy na stanowiskach administracyjnych?

Odkad rzadzi kadrami pani Ewelina jest ok

xxx

Nie ma planow to nie ma pracy.Brak pracy to zwalniaja tych co moga.

Joanna

@Moniaco rozumiesz, przez małe plany? Jak się to ma do sytuacji i pracy w firmie?

Monia

Małe plany na marzec a na maj jeszcze mniejsze...

Joanna

@jonychętnie dowiemy się więcej na temat obecnej sytuacji w firmie.

jony

Wiadomo coś o manpower?Zwolnią wszystkich?

Xxx
@jony 04.04.2017 18:52
Wiadomo coś o manpower?Zwolnią wszystkich?

A co się dzieje ze zwalniają?

Joanna

@informacja pracujesz obecnie w firmie? Może masz dodatkowe informacje na temat tego co się dzieje.

informacja

z tego co piszą gazety to przejmuje japończyk :Sharp postanowił odzyskać europejski rynek audiowizualny, z którego wycofał się dwa lata temu. Pieniądze dostał od nowego właściciela — od sierpnia tego roku jest nim tajwański Hon Hai (Foxconn). 10 lutego 2017 r. Sharp stanie się właścicielem 56,7 proc. akcji Skytec Universal Media Corporation (SUMC), do której należy UMC Poland. to są naj nowsze doniesienia puls biznesu :)

lolo

Co się dzieje w UMC? Zwolnienia? Jednak nie przejmuje Japończyk części udziałów?

xxx

A te dwie piekne damy sa jeszcze czy wyjechaly??

lolo

Coś ma się zmienic jak firme przejmie Japonczyk?

Mi
@lolo 15.01.2017 10:32
Coś ma się zmienic jak firme przejmie Japonczyk?

Przyjadą w lutym to się okaże. Mogą zmienić WSZYSTKO - od podszewki po menagerów. Będzie wesoło...

eva

Ciekawe czy. Laleczki Czaki pojada na Slowacje czy teraz garami beda rzadzily w restauracji albo innym interesie.

ciekawy

UMC odnotował 1 milion euro skonsolidowanej straty netto przy sprzedaży na poziomie 270 mln euro za rok obrachunkowy zakończony w lipcu br. A nasze biedne umc strata

dobra zmiana

idą święta czas radości a dziś w necie przeczytałem ze sharp wraca na europejski rynek i Koncern elektroniczny Sharp przejmie za 85 mln euro 56,7 proc. akcji słowackiego producenta telewizorów Universal Media Corporation Slovakia s.r.o. Firma z Osaki chce w ten sposób powrócić na europejski rynek - podała agencja Kyodo powołując się na komunikat firmy. chyba dobrze co jak myślicie :)

anonim

(usunięte przez administratora)

xxx

Elity muszą odreagowac. szkoda że rodziny nie widzą jak ciężko pos...pracują

lola

co nowego w UMC?

kesia

Hej, chodzą sluchy ze firma zostala przejeta przez kogos innego? to prawda? bedzie mozna sie ubiegac teraz o jakies zatrudnienie u nich?

anonim

(usunięte przez administratora)

uaa

Bo to UMC a nie Sharp. Kupil nas Rusek

anonim

(usunięte przez administratora)

eva

Nie ma zamowien nie ma zatrudnien.Ci co sa musza za dwoch zapierniczac.

eva

Nie ma zamowien nie ma zatrudnien.Ci co sa musza za dwoch zapierniczac.

pawel

Co wiecie o postoju?

anonim

(usunięte przez administratora)

cxx

Co w niej takiego dobrego????

anonim

(usunięte przez administratora)

ktos

Nie rekrutuja,maja male zamowienia na wczesna jesien.Zwolnili ostatnio ludzi.

anonim

(usunięte przez administratora)

hejka

Raczej nie.Kiedys pracowalo 3tys osob a teraz. 700. Niczego nie kupuja a jak chcesz rozcinac towar to swoj nozyk przynosisz. Na wizualnej scierki kobity swoje przynosza bo tv brudne by szly. Glosno o podatku za ziemie czy czyms tam niezaplaconym od lat. Na lepsze jutro to mi jakos nie wyglada.....ale daj Boze bo pracujemy i chcemy dalej pracowac. Za Japoncow bylo lepiej a firma to Umc a nie Sharp.

anonim

(usunięte przez administratora)

Roman

Jak za sprzedawcę to na policje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

EDZIO

Janusz no może dosłownie nie jest problem z wyjściem do toalety,tylko czesto brygadzistki przysłowiowo zapominają ze zgloszono wyjście do toalety,bo taka brygadzistka woli sobie najlzejszą czynność sobie wybrać na daną chwilę.

Eva

Jaki znowu dobry znak.Podwyzek na linkach nie ma i nie bedzie ale beda zwalniac bo male zamowienie maja.

EDZIO
@Eva 03.08.2016 21:19
Jaki znowu dobry znak.Podwyzek na linkach nie ma i nie bedzie ale beda zwalniac bo male zamowienie maja....

Te parówy już zwolnili i to takich ludzi którzy dobrze sobie radzili nawet na dwóch stanowiskach pracy a papadruchów zostawili którzy nadają się już tylko na przed wczesną rentę,taka jest prawdziwa prawda.

Edzio

Jestem już byłym pracownikiem,ale kto tu nie pracował to niech się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lepiej ugryzie niż ma bzdury wypisywać.Jest tu poprostu chory klimat,bo człowiek robi na trzech miejscach jednocześnie a po dwóch dniach zostaje zwolniony.Co nie którzy ze stałych pracowników powinni iść na bruk bo na lince w czasie produkcji nie zdarza wkręcić dwóch śrubek wkrętakiem na prąd,tak właśnie pracuje z wieloletnim stażem brygadzistka na linii C Renia a po chwili krzyczy "KAZIK"to znaczy że linię mają zatrzymać.Jest wiele takich osób jak ona ale sami krzyczą "dawaj,dawaj bo nie ma obudowy na linię".To jest parodia i cyrk w jednym.Dlatego Panie Wiśniewski Zabierz się Pan za takich pracowników do zwolnień a nie obrotnych i kumatych pan zwalnia bo nie długo będziecie rencistów i emerytów zatrudniali na 23 etatu.Żałuję że nigdy nie nagrałem na telefonie takich akcji które nie mieszczą się w głowie bynajmniej Władek miałby co podziwiać.Odradzam tam pracować no chyba że ktoś lubi być popędzany jak bydło w stadzie,a i bez makaronu nie da nikt tam sobie rady tak na marginesie

patii

Co słychac w UMC?

anonim

(usunięte przez administratora)

Monia

Jeśli sobota jest w harmonogramie to zazwyczaj jakiś inny dzień jest wolny więc pracujemy w ramach pensji. Jeśli natomiast proponują w sobotę nadgodziny to jeśli nie wybierzesz ich do końca danego m-ca jako wolne to zapłacą +50%. Nowością jest to że zapłacą od razu a nie jak do tej pory pod koniec okresu rozliczeniowego ( czyli raz na 4 miesiące ) Tak samo jeśli zostaniesz po godzinach .

Ja

Hej czy w soboty też trzeba jeździć?

Monia
@Ja 11.07.2016 17:03
Hej czy w soboty też trzeba jeździć?

Tylko kiedy wpiszą daną sobotę w harmonogram . Teraz mamy sobotę 30 lipca pracującą i jedną pod koniec sierpnia.

Ania

Zasada jest prosta - przyjdź, popracuj, a sam się przekonasz jak jest. Jeśli ktoś ma mocne nerwy i chęci do pracy na pewno sobie poradzi . Ja przyszłam tu " na próbę - na dwa tygodnie ", a pracuję już 9 lat. Były dni gorsze , były i lepsze . Ale pamiętajcie , że wszędzie dobrze , gdzie nas nie ma. Pracy jest sporo, od sierpnia mamy produkować po 200 tys. telewizorów miesięcznie a bez nowych pracowników to się nie uda. Na początku na pewno jest ciężko - jeśli ktoś nie pracował na produkcji to może przeżyć lekki szok. Ale z czasem wchodzi się w rytm, nabiera wprawy i doświadczenia i już nie jest tak źle.

doradca

przez firmę się zatrudnić to jest cieżko chyba że masz wykształcenie wyzsze i znasz język rosyjski a tak to lipa musisz przez manpawer. Na tygodniowych umowach

pracownikmarc

oni mało kiedy dodaja oferty,trzeba dzwonic do manpower(nr znajdz w internecie) i powiedza ci kiedy masz przyjechac na rozmowe.nie trzeba doswiadczenia

boryna

droga asiu żadnego doświadczenia ci nie trzeba w tym zakładzie ważne zebyś robiła za dwóch i nie chciła wyjśc do toalety. No nie ma chętnych do pracy w tym zakładzie i nie bo opinie o tym zakładzie już poszła na całe województwo to każdy omija ten zakład z daleka

Aga
@boryna 07.07.2016 12:17
droga asiu żadnego doświadczenia ci nie trzeba w tym zakładzie ważne zebyś robiła za dwóch i nie chciła wyjśc do toalety. No ni...

chrzanicie ludzie g łupoty!!! Niecg tylko połowa z Was sreaci pracę to wredy będzie płacz i lament. Znacie zasady funkcjonowania biznesu, jeśli wsztystkie Wasze widzi misie by sie spełniały ten zakład już by nie istniał. Biznes jest prosty musi zarabiać, a wszystko tak wg was krytykowane generuje jakies koszty. Nikt z Was tego nie rozumie? Czy ktoż Z was zainwestował w tą fabrykę? Czy byłby odważny to wszytsko pocagnąć bez strachu, że pójdzie na dno??? Gadać i żądać jest łątwo, tylko stańcie na górze i spełnijcie wszytski zachcianki tłumu, no proszę! Kto będzie dobry wujkiem i pociagnie zakłąd w przepaść???? Masakra, proste gadanie i tylko, zero zrozumienia o co w tym wszytskim chodzi.

pracownikmarck

tak ale kazdego tygodnia mogą podziękowac za prace.. Szukają cały czas ale chodzą plotki że nie ma chętnych na rozmowy ale pojedyncze osoby przychodza.obecnie jest przerwa dwa tygodnie

pracownikmarck

Umowy są podpisywane co tydzien we wtorki. Po jakimś czasie jeśli nie chodzi się na urlop ani na chorobowe to dostaje sie na miesiąc

89

Witam wiecie może czy w lipcu jest postuj w umc

Mala

Hej na ile podpisywana jest umowa. Co tydzień? Słyszałam że nowi co przychodzą maja na 3miesiace to prawda?

Odysea

Masakra Ci wy wypisujecie.!! Pierwsze co mnie zaciekawiło to to, ze wypisujecie jaki wielki problem macie z wyjściem do toalety. Wszyscy byliście nauczeni tzw" kolejkowania" osoba szła i wszystkich zastosowała nawet jak komuś się nie chciało to i tak szedł byle tylko wyjść coś zjeść, itp... A teraz kiedy to się skończyło nagle zrobił się wielki problem. Sama stoję na linii i wtedy kiedy mam potrzebę brygadzistka mnie zastąpi, tam samo na innych liniach. Szokiem jest również to jak można być tak pustym. Jak wam się tak ciężko pracuje to dlaczego do tej pory tu pracujecie? Nie mam zamiaru słuchać waszych odpowiedzi z krytyką, a jeżeli chcesz coś napisać to poprostu odpowiedź dlaczego tu do tej pory siedzisz i wypisujesz bzdury na forum a w pracy potulna jak myszka.

agnes
@Odysea 04.07.2016 16:00
Masakra Ci wy wypisujecie.!! Pierwsze co mnie zaciekawiło to to, ze wypisujecie jaki wielki problem macie z wyjściem do toale...

Czy wie ktos moze czy przyjmują do umc na produkcje

Fan
@agnes 16.08.2017 16:25
Czy wie ktos moze czy przyjmują do umc na produkcje

Cały czas przyjmują odradzam masakra najgorszy zakład

Ja

Hej chciałam zapytać jak wygląda sprawa z umową. To prawda że jest umowa co tydzień?

damiano

Nie przesadzajcie...praca jak praca. Wiadomo, że Cię nie posadzą. Z resztą - wszędzie jest tak samo - poczytajcie sobie o innych firmach. wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Jednemu się podoba, drugiemu mniej.

Zostaw opinię o Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o. - Ostaszewo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sharp Manufacturing Poland Sp. z o. o.