Przedsiębiorstwo Transportowo-Spedycyjne "MAGTRANS" Edward Magdziak

Busko-Zdrój

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 68 ocen.

Przedsiębiorstwo Transportowo-Spedycyjne "MAGTRANS" Edward Magdziak
5 68 6 1

Opinie o Przedsiębiorstwo Transportowo-Spedycyjne "MAGTRANS" Edward Magdziak

mir

kolego w calej tej wojnie zlych opinii i starych szoferow chodzi o to, ze jak byl stary u wladzy, to szofer jezdzil pol miesiaca, pol stal pod plotem a stary calowal go ze jezdzil a ci czuli sie jak krolowie. swoje auto, podstawa na konto - kierowca jezdzil tydzien po miedzynarodowce, dwa po kraju, a zarabial jak miedzynarodowka a w domu byl czesciej jak listonosz - i kazdy chwalil się na boki jak to ma cudownie - to bylo tydzien w pracy tydzien w domu z zarbokami systemu 3/1. mlody zaczal rzadzic, wypierd* pol kierowcow, a druga polowa polowy odeszla bo im honor nie pozwalal zostac z mlodym. mysleli ze mlodemu na zlosc zrobia i stary wroci, a na jego szczescie przyszla akurat ukraina i zapelnila luke. chcieli mlodego wydymac, a sami sie wydymali. ot cala historia widziana oczami tego co zostal

mechanik

Warsztat, to lec szybcuitko ,bo miejsce Ci zajmią...szczegolow dowiesz się w realu....ha,ha

sped
@mechanik 15.08.2018 12:31

Dla leni w tej firmie nie ma miejsca jak pracujesz to i zarabiasz pieniądze są na koncie jak w zegarku i wszystko na konto kto mówi inaczej to kłamie .... żeby zniechęcić innych bo sami odeszli z magtransu myśleli ,że w innej firmie zarobią więcej a poszli do takich dziadtransów i teraz się zemszczą na tej firmie pisząc takie bzdury .Niektórzy chętnie by wrócili ale szefostwo byłych pracowników nie przyjmuje i dobrze robią .Ja pracuję i szczerze mówię ani nie chcę nikogo zachęcać ani zniechęcać bo nie mam w tym żadnego interesu .

ja
@sped 20.08.2018 11:45

który tak w (usunięte przez administratora) włazi i oczernia byłych pracowników chcesz pracować to pracuj ale nie wypisuj głupot o byłych pracownikach bo maja 3 razy więcej wiedzy niż ty włazi (usunięte przez administratora)

Dopelniacz
@sped 20.08.2018 11:45

Macie rację ci ludzie sobie zapracowali na swoją opinię tylko ona nie jest dobra każdy kto tam przepracowal przynajmniej rok poznał wszystkie zasady nie jest wcale tak kolorowo podstawowe motto to NAJPIERW MAGTRANS POTEM RODZINA . Czyli jeżeli komuś jazda przysłonila oczy polecam adrenalina jak skok w przepaść zanim się otrzasniesz będzie za późno...

pracownik
@ja 11.10.2018 17:12

kolego , jeżeli umiesz pracować to nikt Cię nie oczernia a jak jak jesteś leniem to bierzesz ten komentarz do siebie . Jak widać uderz w stół a nożyce się odezwą i w Twoim przypadku tak jest . Ja pisze o tych co pracują solidnie i uczciwie i tak też mają zapłacone i są doceniani a nie o takich obibokach jak ty!!! co wiecznie im żle i są pokrzywdzeni .Po prostu szukaj przyczyny w sobie a nie w pracodawcy ,może trzeba się dokształcić i ciebie też docenią .Pomyśl o tym !!!

Adek
@Dopelniacz 12.10.2018 05:03

Co ty chłopie piszesz ty lubisz mało pracować i mało zarobić. Inni chcą zapieprzać i zarabiać solidne pieniądze i tu tak jest .jak zarobiłam godziwe pieniądze to czego mam szukać ? Chyba tylko problemów .I nie pieprz o złej opini. Bo ci ludzie mieszkają w Busku od kilkudziesięciu lat i nikt normalny co ich zna nie mówi o nich zle ,tylko te oszołomy co odeszli ostatnio z firmy bo ich Magdziak wkurzył ,próbują się zemścić. Nic wam z tego nie wyjdzie panowie.......

Dopelniacz
@Adek 12.10.2018 19:55

Każdy nosi na swej szyji głowe w której jest coś czym się myśli także (usunięte przez administratora) do czasu w którym będziesz wyeksplatowany i z 9 tys dostaniesz 1500 zł albo i mniej i na zupki do opieki trzeba będzie chodzić. Tyle zostanie z twoich fikcyjnych zarobków. Sytuacja w transporcie wymaga zmian tylko zanim to zrozumiecie Kraje wschodnie przejmą rynek transportowy zajęty przez Polaków

Volvo.Setra

Czy w systemie 3/1 kierowca jest pełne 7 dni w domu( sobota, niedziela). Zjazdy są na bazę zestawami czy dojazd firmowymi busami? Wiele firm proponuje system 2/1 a nawet 2/2, jak to wygląda w Magtrans?

mechanik

Mechanikowi tez proponują 5-6 tys, brutto/mc. Tylko pozniej sie okazuje ,ze na umowie 2100 brutto,zapier.. wszystkie soboty, reszta pod stolem. Sukcesów.... i powodzenia!

warsztat
@mechanik 11.08.2018 20:46

a ile placa ogolnie? moj znajomy tam pracuje pare lat i zachecia

trucker
@mechanik 11.08.2018 20:46

Hmmm, dziwne, bo kadrę mechaników mają naprawdę stałą od wielu, wielu lat. Czesto tam przyjeżdżam. Pojawiło się ze dwóch nowych i też już jakiś czas pracują. Jakby było tak źle to chyba by uciekli, przecież pracy dla mechaników dzisiaj pod dostatkiem na każdym rogu...

busik
@warsztat 13.08.2018 19:05

słyszałem że od 3 tys do 4,5 tys, zależy co umiesz i gdzie robiłeś. podobno od jakiegoś czasu wszystko na konto

anonymous
@busik 18.09.2018 11:14

tak to prawda ja pracuje i wszystko jest ok polecam stabilna pewna praca .

Wt
@mechanik 11.08.2018 20:46

Lepiej kostkę układać na budowie jak wykończyć się psychicznie

Adek
@Wt 27.09.2018 17:23

Ale masz kolego słabą psychikę współczuje Ci Chyba pora na wizytę u psychologa

Utttg

Miła atmosfera, normalne zarobki

Paulo
@Utttg 22.07.2018 12:31

Napisz cos więcej. Nie rozumiem dlaczego takie sprzeczne informacje tutaj czytam, jedni mowia ze super i kasa jest, a inni ze tragedia. Czy ktoś tu może wreszcie napisac prawde???

Były
@Utttg 22.07.2018 12:31

To jak Ci pasuje to charuj tam do emerytury. Omijać tę firmę

tbu
@Utttg 22.07.2018 12:31

Nie świruj jarząbka kołchoz tyle w temacie

pracownik
@tbu 14.09.2018 13:51

TBU jak duża firma to i dużo pracy i dużo ludzi się kręci a ty nazywasz to kołchozem :) ,więc kto słabiutki i potrzebuje ciszy i spokoju to niech idzie do DZIAD- TRANSA i sobie pracuje w zaciszu .A w MAGTRANSIE praca wre firma rośnie z dnia na dzień ludzi przybywa prawie codziennie nowe twarze .Dopiero postawili duże biuro i już miejsca brakuje musza rozbudowywać . Jest to chyba w Busku najprężniej rozwijająca się firma , czego właścicielom gratuluję .A zazdrośnikom współczuje bo chcieliby zaszkodzić a nie mogą :)

alik

Tak mnie straszyli jak pytałem o opinię a tu się okazało ,że jest ok, już kilka miesięcy przepracowałem i naprawdę jestem zadowolony .Zarobki godziwe na czas jak w zegarku .Myślę ,że kto żle pisze o tej firmie to tylko z nienawiści i zazdrości do tych ludzi ,a oni też ciężko pracują całą rodziną i dają nam pracę .

pracownik

Wszystko usystematyzowane w przejazdach, nie ma bałaganu. Każdy wie jakie ma zadania i co musi zrobić. Rozliczenie w terminie i o to chodzi.. polecam..

Volvo.Setra
@pracownik 08.10.2018 09:44

Czy w systemie 3/1 kierowca jest pełne 7 dni w domu( sobota, niedziela). Zjazdy są na bazę zestawami czy dojazd firmowymi busami? Wiele firm proponuje system 2/1 a nawet 2/2, jak to wygląda w Magtrans?

pracownik

Wszystko usystematyzowane w przejazdach, nie ma bałaganu. Każdy wie jakie ma zadania i co musi zrobić. Rozliczenie w terminie i o to chodzi.. polecam..

nowy szuka

a jak wyglada praca w spedycji?

eweline
@nowy szuka 01.10.2018 15:48

Z tego co słyszałem to całkiem nieźle. Dobrze płacą, wszystko na konto, ozusowane, z urlopem nie ma problemu. Tylko ciężko się dostać. Jeżeli masz doświadczenie - to jeszcze. Jeśli nie - musisz przejść całą ścieżkę - asystent, dyspozytor, spedytor - muszą cie sprawdzić. Trzeba się uzbroić w cierpliowść. Ale znajomy pracuje 15 lat i chwali sobie.

mechanik

Faktycznie muszą placic mechanikowi 5 tys. brutto, bo Ukraincow szukają? Juz lece z CV? MIECHANIK pojazdów ciężarowych - MAGTRANS Busko-Zdrój Busko-Zdrój, buski, Świętokrzyskie Dodane o 11:37, 14 września 2018, ID ogłoszenia: 424763177 Wyróżnij to ogłoszenie Odśwież to ogłoszenie Pełny etat Typ umowy: Umowa o pracę Ця вакансія відкрита і для українських громадян. Будь ласка, подавайте ваше резюме.

stażysta
@mechanik 15.09.2018 22:14

Oj, mechanik, aleś bystrzak ;). Nie dziwie się, że cię wywalili. To już standartowa opcja na olx, dodaje się z automatu.

Solidny kierowca

Pieniądze jak w zegarku, jeszcze się nie zdarzyło żeby wypłaty nie były na czas. Solidna firma dla SOLIDNYCH KIEROWCóW! Zapomniałbym dodać o super nowiutkich autach, które na bieżąco z fabryki zjeżdżają. Polecam!

reptewie
@Solidny kierowca 15.03.2018 18:39

DOBRE ????????????????

Byly
@Solidny kierowca 15.03.2018 18:39

Stuknij się w czoło

tbu
@Solidny kierowca 15.03.2018 18:39

Porozbijane auta przez Ukraine

baltazar

normalnie - jak w każdej firmie transportowej - raz lepiej, raz gorzej - kasa na czas, ustalone wynagrodzenie jest, najgorzej jest ze starymi szoferami, co chca wpuscic w maliny i opowiadaja bzdury z palca wyssane i chca zebys sie gdzies wypier***. Jak sie odetnie i robi swoje bez patrzenia i zmawiania z innymi jest do OK.

volvo
@baltazar 31.08.2018 15:31

Popieram. Zaczynasz pracę w tej firmie , nie słuchaj starych kierowców. Z nowych robią sobie żarty, buntują, opowiadają głupoty, a oni sami siedzą cichutko i się podśmiewują. Ze mną też tak było. Odciąć się i robić swoje.

Kiero

Odeszli buntownicy i się uspokoiła atsmofera. Teraz firma dobrze płaci ale i wymaga. System to system - wracasz do domu, 7 dni i w trasę a nie jak kiedyś przeciąganie żeby tylko auta nie zabrali i ściemnianie jak to ząb boli. Płaca teraz 55 EUR + podstawa + premie wiec mi wyszło za przedostatnie kółko 9000 i ostatnie kółko 9300 zł. Zaczęło się dużo Włoch robić. Wymagają. Ja chce zarobić i mi sie podoba. Mogę opowiedzieć więcej jeśli ktoś chce.

Paulo
@Kiero 31.05.2018 22:36

Hej. Czy możesz więcej opowiedzieć o firmie bo chce tam isc pracować wlasnie na 4tyg trasy. dzieki

asdasdawqew
@Paulo 06.08.2018 13:53

jest normalnie, jednym pasuje, innym nie, na systemie 4/1 zostalo duzo starych szoferow i sobie chwala

mandaf
@Paulo 06.08.2018 13:53

Chcesz pracować i pracujesz dobrze - możesz tam startować- popracujesz i zarobisz. Myślisz jak zrobić, żeby się nie narobić i zakombinować - szkoda twojego czasu. Płacą jak w zegarku,mnie jeszcze się nie zdażyło żadne opóźnienie, wszystko ozusowane, stawki - całkiem dobre, atmosfera ok ALE od ciebie też wymagają. I niestety z tym niektórzy mają problem i rozsiewają parkingowe plotki.

Bandi

Maam wrazenie ze pozytywne komentarze wystawia sam mlody inteligenty szef ...

bandi

Właśnie wszyscy starzy kierowcy odeszli mało kto tam został a przede wszystkim sama UKRAINA jak się stoi na parkingu i rozmawia z Ukraińcami to mówią że dużo kasy obcinają zawsze braki a system 4/1 to jest 4 weekendy w budzie w piątym tygodniu zjazd czyli = 5 tygodni w rozliczeniu trzeba liczyć 3 miesiace zapłaci ci 9tyś za miesiąc czyli 2xwyjazd na 3 miesiące plus 14 dni wolnego daje 3 miesiące czyli 18tys : 3 miesiace = zarabiasz 6 tys miesiecznie liczcie ludzie a nie dajcie się wykorzystywać

matematyklepszynizkierowca
@bandi 11.08.2018 13:12

jak ty to liczysz, bo za cholere nie moge sie doliczyc tego xD 9300/30 dni + 7 w domu to daje 37 dni, to daje na 30 dni średnio rocznie 7550 zl/miesiecznie i to w systemie czy sie stoi czy sie lezy 7500 kola sie nalezy. oj koluniu, chyba z matematyka cos nie tak u ciebie xD

TBU

Z daleka od tej firmy ????????

Scxrsfbuc
@TBU 13.07.2018 18:19

Nieee można z bliska nie gryzie ????

TBU

Z daleka od tej firmy ????????

Scyzor

Witam wszystkich serdecznie po 4 tygodniach spedzonych w kabine laskawca magdziak przelal mi tylko polowe delegaci oszust i (usunięte przez administratora) jezeli niema ktos doswiadczenia polecam ale pozniej jak najdalej od tej firmy

lol
@Scyzor 16.06.2018 10:30

aaaaa to mamy juz sprawce co ponoc auto tak zasyfione zostawil ze pol delegacji poszlo na sprzatanie xD?

Jasio
@lol 18.06.2018 13:15

Lol a czy kierowca był poinformowany o zabraniu delegacji za sprzatanie? A moze chcial sam posprzatac ale nie daliscie mu możliwosci..?

Xara

Współpracuje z ta firmą!Bardzo mili ludzie nie ma problemu z pieniędzmi są mili i kulturalni nie mam co do tych Państwa żadnych zastrzeżeń (a pieniądze są zawsze w terminie)

reptewie
@Xara 19.10.2017 20:58

Xsar jaka to współpraca z tą firmą. Zamiatanie podwórka?

Byly

Nie ma to jak samemu sobie pozytywne opinie wystawiac kochana rodzinki na czele z p prezesem niema to jak spuszcza ie powietrza z kol kierowca i kazać im jechać powiatowym drogami a potem obciążać za paliwo niektórzy aby wyjść z normy ogrzewana się butami gazowym jak się to kończy Pan prezes wie taka to dobra firma mag trans wstyd że to dziadostwo robi zła opinie dla Buska

Iza

MAGTRANS ma opinię świetnego pracodawcy i chyba bardzo kłuje to konkurencję!!!

nicki
@Iza 21.05.2018 10:53

Popieram. Fajna atmosfera, młodzi ludzie, Ci którzy się starają, naprawdę mogą się tutaj wybić i dobrze zarobić.

psik
@Iza 21.05.2018 10:53

co za gupota pracowalem i wiem magdziak to (usunięte przez administratora) i oszust ale pracować nikt ci nie zabroni chcesz spróbować to czekają na ciebie

nazdrowie
@psik 13.06.2018 20:43

placi wiecej o 20% od konkurencji to jak ma nie kluc? konkurencja by mu oczy za to wydrapala...

JohnyKierowca

A najlepszy jest ten solidny kierowca kierowniczek od transportu ludzie ta firma mag trans to największe dno kto gupi to niech tam idzie widzę że nadal ogłoszenia są dodawane codziennie kogo wyruchali to już nie pujdzie ja tam skończyłem swoja wspolprace pojechałem za granice było że będę 3 tygodnie i powrót a tu takiego zostań bo niema ładunku na powrót itd zeszło prawie 3 miesiące obiecywali cuda diety nie widy a tu sie okazało że jest (usunięte przez administratora) co masz za to żyjesz a wypłata miała być około 23 tysiące a po powrocie na firme po wielkich blach wypłacił mi 4500 zł za 3 miesiące życia za swoje za granicą jak już pisał kierowca 123 to cała prawda jak widać na necie non stop wisi oferta na olx lepiej iść zrzucac węgiel z wagonów jak jeździć u magdziaka a jak się pytam gdzie reszta pieniędzy to mi powiedzieli ze tyle sie należy co na umowie jakie skurwysy... N... Się (usunięte przez administratora) człowiek całe swoje oszczędności wydał i dostał zapłatę niema głupich więcej się nie dam zrobić a wam nie zycze takiej firmy jak mag trans nie polecam tego pracodawcy

Maniek
@JohnyKierowca 20.05.2018 21:55

Widze kolego że nie tylko mnie wyruchal magdziak z magtransu ludzie nie dajcie się w h. U. J. A robić przez tego typa i jego poplecznikow

XYZ
@JohnyKierowca 20.05.2018 21:55

Coś mi to smierdzi prowokacja. Pojechałeś na 3 tygodnie, a byłeś 3 miesiace?! Starczyło Ci ubrań, jedzenia i się nie zbuntowales tylko pokornie siedziałeś 3 miesiace? Mówisz ze 23 tysiące a później mówisz ze prawie 3 miesiace. 23 tysiące to 100 dni w budzie. Wiec to się nie zgrywa. Marna prowokacja tępego łba.

Maniek
@XYZ 31.05.2018 17:36

Dobrze chłop mówi ja tam pracowałem kilka lat i takie triki były a jak ci zależało na wypłacie to siedziales ciuchy pranie żarcie kolego o czym ty mówisz trolowanie z głodowaniem a wrzucisz to ci nie zaplaco a ten cwaniak z góry co 9kkk zarobił to znowu kpina i podpucha jakiegoś du. Po. Wlaza prezesa tam sie nic nie zmieni puki stary z kaska będą zadzic i nie wciskając kitu kolego jak by było tak różowo to by nie wisiały non stop te same ogłoszenia z magtransu to są chamy i (usunięte przez administratora) i zdania nie zmienie a ty za te 9kkk to hyba staremu przeprostowales pralkę kilka razy nie

Justyna z zespołu GoWork
@Maniek 03.06.2018 18:22

Uprzejmie informujemy, że użytkownicy JohnyKierowca oraz Maniek posiadają te same numery IP, co może świadczyć o tym, że pod obydwoma pseudonimami pisze jedna i ta sama osoba.

nicki
@JohnyKierowca 20.05.2018 21:55

Co za brednie. Chłopie co ty popijasz w tej trasie :). Zresztą widać, że lubisz podyskutować sam ze sobą :))).

anonymous
@nicki 05.06.2018 10:47

Widze za z magdziakiem chodzisz na diskopolo bo to prostak

koll
@anonymous 16.06.2018 10:53

niby prostak a kupilby cie z calym dobytkiem i by tego nie odczul :D

proszowianka

Ponoc juz szukaja osob do marketu w Proszowicach? Ktos cos wie?

alfred

firma ok, kasa na czas, problemow nie ma, atmosfera mila jeden minus - leń sie tutaj nie odnajdzie! wymagaja aktywnosci i zaangazowania w prace

mAREK

A gdzie w tym wszystkim są służby państwowe takie jak inspekcja pracy i urząd skarbowy itd nie działają dlatego wyprawiają z ludzmi co chcą jakby wiedział że jak oszuka to go z torbami puszczą to by tak nie robił ale jak się daje tak się kraje

Kierowca 123

Witam serdecznie wszystkich pracowałem w firmie magdziaka 5 lat jako kierowca na początku nie było źle fakt że kasy nigdy na czas nie było były obsowy po miesiącu i więcej no ale była Fama że firma się rozwija i będzie lepiej i g. o. w no prawda sam się o tym przekonałem dobitnie miałem podstawę Reszta do ręki miała być miała to dobre słowo ale nigdy nie było przelał z podstawy a reszte sie proś jak my zrobili strajk to nas straszył stary karkami że się nami zajmio wszyscy wiedzieli oco biega ludzie mówię wam od magdziaka i jego poplecznikow z daleka w busku u niego w kabzie siedzą wszyscy nic nie zwojujesz a tylko narazisz sie i nigdzie roboty nie dostaniesz dobrze wam radze kto ma mózg niech tam nie idzie i posłucha ludzi którzy do dzisiaj nie dostali po 40 tysięcy własnych ciężko zarobionych pieniędzy szkoda waszego zdrowia widać na olx cały czas wisi jego ogłoszenie szuka kolejnych idiotow żeby mu za darmo wozili towar a tłusty opas będzie obrastal w piórka a ciebie nie będzie stać na podstawowe zeczy i skończysz z dlugami na drodze nie słuchajcie tych polecajacych opini to pisali jego pupile dobra firma sie nie ogłasza najwyżej robi nabur co kilka lat jak ktoś na emeryture odejdzie już mnie posłał z uśmiechem na ustach na kolana wy sie mu nie dajcie pozdrawiam

Paulina

@maz Tak właściwie to z jakiego powodu nie polecasz pracy w firmie MAGTRANS? Widzisz, napisałeś jedynie informacje, że nie polecasz. Jednak pozostaje kwestia tego dlaczego i żywię nadzieję, że tą informacją się z nami podzielisz. @Solidny kierowca Dziękuję za wypowiedź. Jaka jest oferowana umowa przez firmę MAGTRANS? I jaka panuje w firmie atmosfera? Dwa lata temu pojawiła się informacja, jakoby atmosfera nie była w firmie najlepsza, dlatego chciałabym Cię prosić abyś powiedział jaka ona jest na tę chwilę. @mechanik Wydaje mi się, że to trochę nazbyt pochopny wniosek. Z tego co zrozumiałam to nie pracowałeś w tej firmie, więc na jakiej podstawie wysnuwasz takie wnioski? Nie zrozum mnie źle, ale Twój komentarz nie wnosi nic. Chyba że się mylę i pracujesz w firmie bądź pracowałeś. W takim wypadku uwzględnij to i napisz coś więcej na ten temat proszę.

mechanik

Proponują dla diagnosty 6 tys. brutto i nie ma chetnych, mechanikowi 5 tys. i tez sie nie pchają! Na kieleckie stawki to niezle i dalej nie ma chętnych...to cos nie halo!!!Wniosek prosty jak parasol...omijamy !pozdrawiam.

maz
@mechanik 12.04.2018 22:22

omijamy bo trzeba pracowac? a no tak, tutaj kazdy szuka pracy bez pracy, tzn. kasy bez wysilku

maz

Najlepiej porozmawiaj z kierowcami osobiscie którzy tam pracowali powiedza ci wszystko nie polecam

Nowy

Witam, czy może ktoś przedstawić aktualną sytuację w firmie dla kierowcy bez doświadczenia ? (jakie zarobki,terminowość wypłat, umowa i system pracy). Pozdrawiam wszystkich kierowców

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo Transportowo-Spedycyjne "MAGTRANS" Edward Magdziak - Busko-Zdrój

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Transportowo-Spedycyjne "MAGTRANS" Edward Magdziak