Qubus Hotel Bielsko- Biała

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 22 ocen.

Opinie o Qubus Hotel Bielsko- Biała

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qubus Hotel Bielsko- Biała

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Dziękuję za odpowiedź @moim, wiadomo, że nie jest to praca na stanowisku kierowniczym to i na bardzo duże zarobki nie ma co liczyć. Ale ciekawi mnie te pakiet socjalny oferowany przez Qubus, co dokładnie wchodzi w jego skład?

Iza
@Moim 3 tygodnie temu
Dużo rzeczy. Dla mnie najbardziej atrakcyjna jest prywatna opieka medyczna, dostęp do wszystkich lekarzy i zwrot kosztów prywat...

Witam, jak wygląda praca w święta ?np.wigilia

Moim
@Iza 2 tygodnie temu
Witam, jak wygląda praca w święta ?np.wigilia

Jak we wszystkich hotelach w święta pracuje się normalnie. Hotel nie jest zamykany na czas świateczny.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Moim a jak często faktycznie te podwyżki podczas półrocznych ocen są przyznawane? Jest to sytuacja dość typowa, czy raczej zdarza się w Qubus Hotel Bielsko- Biała raczej rzadko? Są tutaj negatywne głosy o wysokości wynagrodzenia. np. @Lulu28. Jak to więc wygląda naprawdę?

moim
@Aneta 09.09.2017, 16:53
@Moim a jak często faktycznie te podwyżki podczas półrocznych ocen są przyznawane? Jest to sytuacja dość typowa, czy raczej zda...

Jak wszędzie o podwyżki trzeba zawalczyć. Ale jesli się dobrze pracuje to są one możliwe max raz na rok. Wysokość wynagrodzenia nie powala. Faktycznie raczej samochodu i domu nie dorobisz się pracując tutaj. Ale warunki są ok, m.in. dlatego że jest bardzo bogaty pakiet socjalny. To duża wartość dodana!

737193€3

Polecam dział marketingu, pewnie macie premie za zamieszczanie tutaj pozytywnych opinii ;)

Moim
@737193€3 08.09.2017, 23:18
Polecam dział marketingu, pewnie macie premie za zamieszczanie tutaj pozytywnych opinii ;)

Dzięki tobie mogę zamieścić kolejny komentarz...znowu premia wpadnie ;) Nie rozumiem tej uszczypliwości. Wyrażam swoją opinię o pracodawcy. Jeśli jest pochlebna to znaczy, że coś za to dostaję? A bierzesz pod uwagę fakt, że jestem zadowolona ze swojej pracy, daje mi satysfakcję i pracuję tu bo lubię? Uwierz mi, da się tak żyć. Nie trzeba ciągle narzekać i szukać konfliktu. Spróbuj zmienić nastawienie. Powodzenia życzę!

9889

Podpisuję się pod słowami użytkownika Moimzdaniem. Praca w Qubusie jest dla ludzi ambitnych i chcących się rozwijać, a nie dla malkontentów, którzy z założenia przychodzą do pracy z myślą jak robić żeby się nie narobić i jeszcze przy tym narzekają na wszystko dookoła. Atmosfera w hotelu jest świetna dzięki czemu pracuje się bardzo dobrze. Pracuję w Qubusie prawie 5 lat i z ręką na sercu każdemu mogę polecić to miejsce.

Moimzdaniem
@9889 31.08.2017, 11:43
Podpisuję się pod słowami użytkownika Moimzdaniem. Praca w Qubusie jest dla ludzi ambitnych i chcących się rozwijać, a nie dla...

@9889 dzięki ;) Wydaje mi się, że większość ludzi po prostu nie wie, że Qubus jest najlepszym hotelem w mieście, w którym jest cały czas full obłożenie, przez co pracy jest naprawdę dużo, ale chyba o to chodzi? Żeby pracować w najlepszym miejscu w mieście, zdobywać doświadczenie i mieć z tego satysfakcję!

Lulu28
@9889 31.08.2017, 11:43
Podpisuję się pod słowami użytkownika Moimzdaniem. Praca w Qubusie jest dla ludzi ambitnych i chcących się rozwijać, a nie dla...

Praca w qubusie jest dla ludzi którzy nie potrzebują pieniędzy, ciułanie za najniższa krajowa i fajnie bo znajda sie frajerzy którzy to bedą robić , pozdrawiam i nie polecam

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Moimzdaniem, każdy ma prawo do zamieszczenia tutaj opinii, również tej negatywnej, ważne tylko, żeby było ono uzasadnione. Nie należy też, za to atakować innych użytkowników. Jeśli masz inne zdanie na temat Qubus Hotel Bielsko- Biała, niż @66666666, to może mógłbyś je tutaj przedstawić?

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Ona25 jeżeli nie jesteś pracownicą tej firmy, to skąd masz te informacje? Są one sprawdzone? Często warto zweryfikować takie informacje osobiście - poprzez udział w rekrutacji. Już ona potrafi powiedzieć bardzo dużo o potencjalnym pracodawcy.

Ona 25

Powiedz coś więcej Lulu29 jaka panuje atmosfera w hotelu wiem że bardzo przemądrzały jest tam konserwator niejaki Pan Roman . Podobno traktują pracowników przedmiotowo jak jest w istocie.Wiem że bardzo niskie wynagrodzenie . Ogólnie powiedz też coś o Pani Dyrektor z góry dziękuję.Tak bym wiedziala czy warto tam na rozmowę pójść.Czy tam też już są Ukraińcy? Pozdrawiam

Moimzdaniem
@Ona 25 11.08.2017, 17:57
Powiedz coś więcej Lulu29 jaka panuje atmosfera w hotelu wiem że bardzo przemądrzały jest tam konserwator niejaki Pan Roman . P...

Atmosferę tworzą ludzie. A w tym hotelu jest bardzo zgrana ekipa, która świetnie się dogaduje! Każdy dział jest wspierany przez swojego przełożonego. Każdy wie co ma robić, a że dla niektórych to jest za dużo to co poradzić? Każdy szuka pracy wg swojego wykształcenia, doświadczenia i możliwości. Każda praca nie jest dla każdego! Warto szukać takiej, która daje satysfakcję, a wierzcie mi, że w Qubusie można taką znaleźć! Wiem, bo pracuję tu 4 lata :) Pani Dyrektor to wspaniała, ciepła osoba i każdy kto sądzi inaczej ewidentnie nigdy nie miał z nią do czynienia, a jesli tak i zrobiła coś co przeczyłoby mojej opinii to chętnie wysłucham tej historii - nie wierzę po prostu, że taka mogłaby miec miejsce. Jeśli chodzi o pana Romana to jest to doświadczony pracownik, który wie najwięcej jeśli chodzi o techniczne funkcjonowanie hotelu, więc nie zasłużył na opinię przemądrzałego. Praca w Qubusie jest dla ambitnych ludzi, którzy mają ochotę i chęć pracować oraz rozwijać się. Polecam i zachęcam do składania CV!

Lulu29

Pracowałam w hotelu Qubus jakiś czas i nie mogę nic dobrego powiedzieć. Najniższa krajowa, brak podwyżek, awansu, pracujesz za 10, bo nie ma rąk do pracy, to jest patologia co się tam dzieje. Nie zgłaszają tam CV bo szkoda czasu i zdrowia za najniższą krajową

Lulu29

Pracowałam w hotelu Qubus jakiś czas i nie mogę nic dobrego powiedzieć. Najniższa krajowa, brak podwyżek, awansu, pracujesz za 10, bo nie ma rąk do pracy, to jest patologia co się tam dzieje. Nie zgłaszają tam CV bo szkoda czasu i zdrowia za najniższą krajową

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@66666 czy istnieje możliwość awansu i podwyższenia swojego wynagrodzenia z najniższej krajowej? Często w tego typu miejscach jak Qubus Hotel dzieje się tak, że awans następuje w szeregach najniższych pracowników. Czy tutaj też można na to liczyć?

Moim
@Aneta 07.08.2017, 13:31
@66666 czy istnieje możliwość awansu i podwyższenia swojego wynagrodzenia z najniższej krajowej? Często w tego typu miejscach j...

Jak najbardziej istnieje mozliwość awansu! W samym hotelu w Bielsku na wyższych stanowiskach pracują osoby, które zaczynały od niższych stanowisk, a co więcej awansują dalej - do centrali i do innych hoteli! Co pół roku pracownik podlega ocenie i wówczas ma szansę na otrzymanie podwyżki. Więc wszystko zależy od zaangażowania i chęci bo cały system jest zrobiony tak, aby szansę miał KAŻDY!

Zibbi

Jak jest na stanowis iieku portiera lub pokojówki obecnie?

6666666

Pieniądze sa śmieszne, zapieprz za najniższa krajowa, komunikacja dyrektor-kierownik-pracownik zerowa, zmiany grafików bez jakichkolwiek konsultacji a nawet informacji, jedyne dobre w tym hotelu jest to ze "pieniądze" sa na czas, zdecydowanie odradzam pracy na jakimkolwiek stanowisku w tym hotelu, ciagle braki w pracownikach, zero docenienie, motywacji, czy choćby poszanowania pracy. Nie składajcie nawet cv szkoda marnować czasu na prace w tym miejscu!!!!

Moimzdaniem
@6666666 22.07.2017, 21:41
Pieniądze sa śmieszne, zapieprz za najniższa krajowa, komunikacja dyrektor-kierownik-pracownik zerowa, zmiany grafików bez jaki...

Pracowałeś na wszystkich stanowiskach, żeby oceniać, że nie polecasz pracy na ŻADNYM stanowisku?? Podejrzewam, że zajmowałaś najniższe stanowisko i musiałaś dużo pracować stąd Twoje rozgoryczenie.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Qubus Hotel Bielsko- Biała? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w firmie.

355453

Jak wygląda praca pokojowych ? Prosze opisac szczegóły. Zmiany. Grafik. Zarobki. Wyplacalnosc. Obowiązki. Ilość.

sms

jakie stanowisko to chyba nie ma znaczenia......taka branża hotel dobrze prosperuje to i ludzi potrzeba logiczne

ola236

Nikomu nie polecam pracy w tym hotelu. Pracownicy dostają śmieszne pieniądze,pokojowe zapierdzielaja za najniższą krajową, bardzo często brakuje ludzi do pracy, bo chora, bo w ciąży, bo się zwolniła, trzy pokojowe zapierdzielają za 10 bo nikt nie chce tam pracować za taką stawkę i taki zapierdziel. Natomiast Państwo Prezesostwo świetnie bawi się nw Barcelonie i wydaje bankiet na 5 lecie hotelu i uwaga, to nie przyjęcie dla pracowników, którzy na renomę tego hotelu pracują lecz dla Wielmoznego Państwa Prezesostwa. Na miejscu wszystkich prezesów tego hotelu wstydzilabym się za takie nieposzanowanie pracy ludzkiej!!!!

ol
@ola236 04.10.2016, 17:08
Nikomu nie polecam pracy w tym hotelu. Pracownicy dostają śmieszne pieniądze,pokojowe zapierdzielaja za najniższą krajową, bard...

Tak właśnie to wszystko działa . Nie polecam tam pracy !!!

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

sms

Atmosfera jest naprawdę super polecam i wiem co mówię

teNowy

witam serdecznie, jestem zainteresowany pracą na kuchni w tym hotelu, jak atmosfera między pracownikami ?

strad

Doswiadczonych moze sie docenia jednak wiele zalezy od kadry kierowniczej. Coz...Prawo polskie ma jeszcze wiele niedopracowan tak zwanych luk przez co pracodawcy nadal na zbyt wiele pozwalaja sobie w stosunku do pracownikow. Pracodawcy dla ktorych liczy sie interes wlasny rzadko lub niemal nigdy nie majaodpowiedniego podejscia do zatrudnionych.

Fred

To czy w ogóle jakieś hotele w Bielsku doceniają finansowo doświadczonych recepcjonistów? Czy wszędzie płacą 8 pln/godz?

3344

Podsumuje krotko. Jesli chodzi Pan / Pani bo jak pisze do pracy powinno sie chodzic by sie czegos nauczyc to rzeczywiscie dziwne ma Pan / Pani podejscie i rzeczywiscie nie moze majac takie podejscie wymagac duzych pieniedzy. Praca to nie szkola. W pracy przede wszystkim nalezy wykazac sie wiedza i umiejetnosciami. Cowiek cale zycie sie uczy ale w pracy liczy sie wiedza i umiejetnosci. A pracodawca ma obowiazek to docenic. Niestety nie kazda firma i nie kazdy jej zarzad jest na tyle kompetentny by dzialac wlasciwie i takich firm nalezy unikac.

3344

Do Kosa07. Prosze zauwazyc ze nie wspominam w swojej wypowiedzi o pieniadzach. O zadnej ich mniejszej lub wiekszej ilosci. Majac duze i wieloletnie doswiadczenie zawodowe wiem ze wiele instytucji zatrudnia ludzi na zlych warunkach mimo, ze sa swietni w wielu roznych dziedzinach. Kosa07 przedstawia calkowicie subiektywna opinie. Jak wiadomo kazda praca daje nam nowe mozliwosci i umiejetnosci ale to , ze do pracy chodzimy po to by sie czegos nauczyc przypiac mozna do wypowiedzi mlodej osoby dopiero co po studiach , ktora ledwo co zaczela swoja przygode z praca. Rzeczywiscie wiele wymagac od firmy nie mozna z takim podejsciem. W pracy nalezy wykazac sie umiejetnosciami a nie czuc sie jak uczen w szkole .

Kosa07

Podejście co najmniej dziwne... 3344, ja pisalem o swoim przypadku pracowalem tam 2,5 roku,sporo się nauczyłem dzięki czemu teraz mam pracę za ,która dostaje też świetną wyplate. Do pracy powinno się chodzić ,żeby czegoś się nauczyć i być coraz to lepszym w tym co się robi.Nie można wymagać dużych pieniędzy mając takie podejście, chyba że jest się już super specjalistą. Ja osobiście polecam ten hotel

3344

Nauczyc i awansowac? Dodatki socjalne nie bylyby potrzebne gdyby wlasciwie oplacali wykonana prace. Sporo nauczyc- do pracy chodzi sie pracowac a nie uczyc. Gdybysmy kazda gorsza prace traktowali jak odskocznie na lepsze stanowisko niewiele instytucji dzialaloby wlasciwie. Mozna potraktowac jako odskocznie - ta wypowiedz swiadczy tylko o tym ze Kosa07 zgadza sie z opinia ze Warto ten hotel omijac jako miejsce pracy.

Kosa07

Zarobki są słabe ale jest dużo dodatków socjalnych,wysokie standardy,można się sporo nauczyc i albo awansować albo potraktować jako odskocznie do lepiej płatnej pracy w przyszłości.Zdecydowanie polecamnajlepszy hotel w mieście

Lola

Słyszałam, że są słabe zarobki w recepcji.

Penelopa

Nie polacam!!!!!!!!Omijac

eleni

Nie polecam tam nikomu pracy !!!!! szkoda gadać

Zostaw opinię o Qubus Hotel Bielsko- Biała - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qubus Hotel Bielsko- Biała