Energizer Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 89 ocen.

Opinie o Energizer Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energizer Polska Sp. z o.o.

P.R.

Kluczowy zarobi 4200-4500 brutto Plus 20% kwartlnie. Skoda Rapid wersja bardzo podstawowa, użytkowanie prywatne - jeszcze można. Kawał rejonu, 10 klientów dziennie. Raporty raporty raporty. Czy warto aplikować?

Józek

Zawsze można napisać coś złego o firmie. Nie ma idealnych pracodawców. Ja nie narzekam, przeciwnie jestem zadowolony z pracy i z pewnością nie zmieniłbym pracy.

Mario

Ktoś: wypalony frustrat wylewający swój żal na byłego pracodawcę. Zapewne Energizer poniósł „ogromną stratę” rozstając się z tobą. Życzę ci powodzenia.

Julita

@Ktoś jesteś byłym pracownikiem firmy jako, że wspominasz o stosowanym mobbingu przez jednego z pracowników Energizer Polska? Warto pamiętać, że mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje występują w firmie? Możesz uargumentować swoją wypowiedź? Skąd informacje o spadających udziałach oraz niskim budżecie? Czy są to potwierdzone informacje?

Ktoś

Czy Paweł ten od drzewa na B ciągle mobbinguje handlowców co doprowadza że albo sami się zwalniają albo szuka haków aby ich zwolnić? Firma idzie w dół, udziały spadaja, male budzett bardzk duzo sklepow w obsludze i ciągle pretensje że mało, mało stojaków, a jak stojaki to źle zatowarowane. Kasa słaba jak na modern Trade. Samochód bez szału. Dużo pracy po pracy (raporty raporty i raporty)

Bronia

Profesjonalna firma z wysokimi standardami oraz z dobrą opinią jako pracodawca. Tak w skrócie można napisać o Energizer Polska. Mam pytanie czy obecnie firma ma ofertę pracy dla przedstawiciela handlowego?

Julita

@Agnieszka - a jakich pytań można się spodziewać podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Jak dokładnie wygląda test z języka obcego? Jak długo trzeba czekać na otrzymanie wyników rekrutacji? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Agnieszka
@Julita 06.09.2017 11:41
@Agnieszka - a jakich pytań można się spodziewać podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Jak dokładnie wygląda test z języka obcego? J...

W trakcie rozmowy rekrutacyjnej padają pytania o doświadczenie zawodowe oraz motywację do podjęcia pracy w Energizer. Kandydat jest też na bierząco informowany o procesie rekrutacyjnym.

Izka

Nie powinno się oceniać firmy przez pryzmat jednego pracownika nawet jeśli jest kierownikiem. Uważam, że trzeba rozmawiać wyżej i udowodnić swoją rację.

Julita

W sieci pojawiło się kilka ofert pracy, m.in. na Customer Service Associate - czy ktoś z forumowiczów może opisać, jak wygląda proces rekrutacyjny na to stanowisko? Z ilu etapów się składa? Jakie warunki zatrudnienia proponuje Energizer Polska Sp. z o.o.?

Agnieszka
@Julita 28.07.2017 10:48
W sieci pojawiło się kilka ofert pracy, m.in. na Customer Service Associate - czy ktoś z forumowiczów może opisać, jak wygląda...

Rekrutacja składa się z rozmowy w języku angielskim z rekruterką, spotkania z kierownikiem działu oraz weryfikacji języka obcego.

Nowy

Jaki jest powód, że tak dawno nikt nie pisze nic na forum? Mam nadzieję, że atmosfera oraz praca w firmie jest dobra. Dodatkowo zaczęły się wakacje i pewnie nie chce się nikomu pisać. Szkoda, ponieważ interesuje mnie Energizer jako pracodawca i chętnie coś poczytam.

Izabela

Czy Energizer Polska ma jakieś nowe oferty pracy? Nigdzie nie mogę nic znaleźć a ponieważ słyszałem o nich dobre opinie to chciałbym dostać się do pracy. Mam nadzieje, że na takim forum to cos się dowiem.Jak sie pracuje w firmie, jaka jest atmosfera?

Natalia

Energizer Polska to fajna firma i zgadzam si z @Agnieszka.

Agnieszka
@Natalia 23.03.2017 12:41
Energizer Polska to fajna firma i zgadzam si z @Agnieszka.

:)) Cieszę się, że to nie tylko moja opinia. A co Ci się podoba w Energizer?

Andrzej
@Natalia 23.03.2017 12:41
Energizer Polska to fajna firma i zgadzam si z @Agnieszka.

;) fajna firma? ? Może fajna, ale szkoda że szefostwo nie widzi poczynań jednego gwiazdora który, zwalnia ludzi bo mają swoje zdanie. Wymyśla ściemy szefostwu, żeby było na złą jakość pracy pracownika i podstawa do zwolnień a sam "rozwala " firmę paląc tym samym klientów. Co do firmy to same plusy mili ludzie oprócz tego gwiazdora! Pana Pawła.

Agnieszka

W Energizer pracuję od grudnia 2015 roku. Bardzo cenię sobie tę firmę. Głównie za atmosferę w niej panującą, która jest o wiele lepsza, niż w moich poprzednich miejcach pracy. Można tu spotkać wspaniałych ludzi! Ponadto Energizer to miejsce, w którym można się wiele nauczyć. Z każdym dniem czuję, że się rozwijam.

pork

@werg to różnie bywa - u mnie w fimie nie obejmuje u mojej koleżanki obejmuje dentyste, ale np leczenie tylko do czwartego zęba. Wiec to zależne od pakietu

STARY PRACOWNIK

Witam,pracowałem dla tej"SUPER FIRMYYYYY"parę lat temu,nie polecam z powodu ciągłych zmian terenu,braku stabilności,zwolniłem się sam pomimo że plany robiłem zawsze,a po za tym pracuję w tej branży 11 lat i branża bateryjna w tradycji jest skończona.Wracając do Energa to oni są tam psychicznie chorzy na umyśle a to dlatego że"RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY"PANIE CEZARY!

Roman

A ile zarobi ph od kluczowych ? Też wdg czy umowa o pracę ?

Aga
@Roman 20.11.2015 14:28
A ile zarobi ph od kluczowych ? Też wdg czy umowa o pracę ?

Przedstawiciel ds. Kluczowych klientów pracuje na umowę o pracę.

Handlowiec

W Firmie same zmiany,wszystkie na gorsze.Zrezygnowali z dużych sieci,obniżyli pensje,podnieśli plany i wymagania.Nikt nie słucha tego co masz do powiedzenia i zero reakcji na problemy. Każą Ci walczyć z konkurencją a sami sprzedają im towar w niższej cenie o tyle że nie ma o czym z kupcem rozmawiać.A i trzeba wspomnieć o wypłacalności, 20 dni! Tyle trzeba czekać na swoje ciężko zarobione pieniądze, a jajogłowy na górze tylko czeka żeby urwać dniówkę. Podsumowując jeśli oczekujesz pracy w której nabawisz się wrzodów, nerwicy, chcesz stracić do siebie szacunek i mieć kłopoty finansowe to praca dla Ciebie.Długo by o nich pisać a nie ma niczego pozytywnego. Stanowczo nie polecam.

Paco

Witam Bardzo proszę o informacje czy praca na własnej działalności gospodarczej w Energizer jest atrakcyjna? czy coś się zmieniło do tego czasu?? dziękuje

WAY

Szanowny panie Cezary. mam takie mało polityczne pytanie - po co nam ASMowie? Po co i w jakim celu firma Energizer wydaje ciężko wypracowane przez nas pieniądze na takich nier.... ? Każdy z nas, w firmie, o nich tak myśli - nic nie pomogą a tylko zaszkodzą Nigdzie im nie po drodze, nigdzie im nie w terminie a tylko SPYCHOTERAPIA i DELEGATURA ZADAŃ w nadmiernej skali - ot i cała filozofia funkcjonowania ASMa w Firmie

KUBA

Energizer to znana firma-prawda ale że atmosfera pracy jest oki??? To już DUżA przesada, zwłaszcza w obliczu ostatnich przemian.

Dofo

Energizer to jedna z lepszych i większych firm działająca w branży baterii. Swoją drogą powinno to mieć również przełożenie na pracowników i warunki na jakich pracują. Jednak czy można być pewnym, że pracując w Energizer będzie się dostawało sprawiedliwe pieniądze i premie, a przy okazji będzie dobra atmosfera w zespole?

Roman

Jak aktualnie pracuje się w tej firmie na sieciach międzynarodowych ? Wiem, że umowa o pracę z firmą zewnętrzną, realizacja własnych targetów i zarządzanie merchami, zatrudnionymi w pmt. Na jakie warunki płacowe może liczyć młodszy przedstawiciel ? Jaka jest aktualnie atmosfera w dziale handlu nowoczesnego ?

marvel

Hej, to w końcu praca w energizer jest warta zachodu, czy raczej nie koniecznie? Bowiem jak czytam te komentarze, to sam juz nie wiem, a za duzo ich nie ma. Wiadomo marka rozpoznawalna, duża, pewnie dobrze dochodowa, ale jak oni traktują te najmniejsze jednostki w strukturze firmy? Czy aby ich potrzeby nie giną w stosunku dla wielkich potrzeb korporacji?

zwa

Podzielę sie bardzo fajna opinia rekrutacji do działu handlowego na PH. Firma zgłosiła zapotrzebowanie do jednej z firm rekrutacyjnych z zapotrzebowaniem PH na region.Rozmowa wstepna odbyła sie w m- cu czewrwcu i pierwsze spotkanie z kier. sprzedaży który przedstawił po części założenia i zaprosił na następne spotkanie z drugim kierownikiem sprzedaż ale tylko terenoiwym. Spotkanie odbyło sie dopiero po miesiący i na ty spotkaniu juz pieknie mydlono oczy jak to dużo można zarobić kasy w tej firmie ale jak zauważyłem to tylo jest mydlenie . Na spotkaniu obiecano że przejadę sie z przedstawicielem i poznam zasady handlu w tej firmie. Kierownik pokazał juz region na którym będę pracował , wypytywał o wspólpracę we wcześniejszych firmach i o referencje . I na tym to się skonczyło bo nawet nikt z firmy nie zadzwonił i nie poinformował że dalej nie są zainteresowani współpracą a to trwało przez 3 m-ce i do tej pory Panowie nie odezwali sie żeby co kolwiek powiedzieć. Widać jak traktują oni ludzi. Więc uważam iz firma nie jest godna zaufania gdyż masz swoją działalność i tylko wymagania ze strony firmy a nic więcej.Dziwi mnie ze jezeli popsuje sie samochód to musisz zapłacić do firmy ze nie pracujesz w tym dniu a oprócz tego jeszcze za naprawę . Trochę to jest chore . Pozdrawiam ZWA

pomorze

szczera prawda, obcinają dniówki, żaneda straszna w firmie, niepolecam pracy

Energizer Pracownik

Żenada i Kabaret to dwa słowa które przychodzą mi na myśl po słowie energizer ... Robią sobie żarty z ludzi ani razu w swojej "karierze" nie dostałem pensji na czas wszyscy się zajmują czym innym niżeli sprzedaż rynek tradycyjny jest zawsze dołowany uważaj bo jeśli będziesz miał za dobrego klienta to zabiorą ci go do b2b badź nowoczesnego !!!!! A ty męcz się kolego na klientach po 100 zł (nawiasem mówiąc 100 zł to nie zawsze uda sie zrobić zamówienia a od tej kwoty liczy się aktywny klient! bywają zamówienia kuriozalne np jedna pianka do golenia!) Góra ma głęboko w d.. swoich Partnerów przecież jesteśmy firmami odrębnymi które świadczą tylko usługę dla energizera ..... "nie bierzemy odpowiedzialności za swoich przedstawicieli , to są osobne podmioty świadczące usługi dla naszej firmy" to są słowa mojeg asm do klienta ... A co do dniówek Fakt komuś odbiło na górze i od miesiąca stycznia rozliczenia to kpina zaliczają po 5- 10 dniówek różnie od osoby i regionu !!!!!!NIE POLECAM

Zawiedziony

Zgadzam się z przedmówca ze z tego biznesu rodziny nie utrzymasz, firma wymaga 20 wizyt dziennie ale musi być przerwa między wizytami parę minut bo inaczej będziesz się tłumaczyć przy rozliczeniu miesiąca,np: dlaczego miedzy klientami masz np 1 min przerwy a i tak duże prawdopodobieństwo że wszystkich dni się nie obronisz i dostaniesz za 1 dzień 180 netto potrącenie z wypłaty no i te planyyyyyyy, które rosną z kwartału na kwartał, o systematyczności w realizacji 100% możesz zapomnieć a poniżej setki to zarobisz na utrzymanie firmy(zus, vat, podatek, paliwo) a jak nawali ci auto to wyjdziesz na 0 :( Ogólnie firma za bardzo uwierzyła w swoje założenia,plany, które są niepodważalne i przez to na dolnym śląsku handlowcy się pozwalniali a była to grupa chłopaków z dlugoletnim stażem, którzy robili firmie obroty na poziomie około 150tyś netto na kwartał!!! Mój przełożony (ASM) jak i inni mieli się wzorować na dolnym śląsku i dążyć do osiągania ich wyników, po tej akcji widać jak źle jest w firmie i nie widać żadnych ruchów ze strony Energizera, żeby polepszyć warunki pracy. P.S jeszcze jeden ważny temat, jesteś na swojej działalności i urlop się tobie nie należy!!! Wolne masz tylko weekendy a jak chcesz z rodziną na wakacje pojechać to za wolny dzień 180 netto ci potrącą, porażka ze strony pracodawcy, tak jak 2 razy do roku podpisujesz aneks do umowy, oczywiście na korzyść firmy, ty jesteś tylko jednostką, która ma wykonywać polecenia i cieszyć się ze możesz pracować z firma ENERGIZER i nic po za tym. Nie polecam pracy w tej organizacji bo możesz się wpakować w dołek finansowy, a na dzisiejszy czas to tylko w tym temacie możesz mieć stabilizacje.

xxx

Witam. Odradzam pracę jeżeli nie masz kasy na zainwestowanie w tą firme. Płacą jak chcą.Obcinają podstawę i jesteś na własnej działalności i z własnym autem. Wyposazyli wszystkich w sprzęt którym rejestrują nie naszą pracę ale ile czasu poświecasz na tą pracę. Za krótkie wizyty - to ci obetną dniówkę i dokładasz do interesu. Kończę z nimi wspołpracę bo rodziny z tego biznesu nie utrzymam.

...

znajomy jest jednym z tych co odchodzą pracował dla nich kilka lat robił po 100 i 110% plany co kwartał szły w górę co nie znaczy że pieniędzy było więcej a i tak było źle!!!!! na papierze pieniądze wyglądały ładnie ale odlicz ZUS,paliwo,eksploatacja auta,podatek... Pracownika mają za robola, więc się tak skończyło.Moim zdaniem wszyscy powinni odejść a GÓRA powinna ruszyć w teren

Rozczarowany

Pracuje tam od roku na działalności gospodarczej, samochód, paliwo, zus po mojej stronie, na chwile obecną wyposażyli nas w urządzenia do raportowania pracy wyposażone w gps, trzeba dziennie zrobić 20 wizyt. Co miesiąc jest problem z wypłatą za dniówki, gdyż co chwile coś komuś kwestionują, a żeby dostać premie trzeba wykonać bardzo wysoki nierealny plan. Na dzień dzisiejszy szukam innej pracy bo już nie jestem w stanie sponsorować tej firmy, która ma wielkie wymagania, lecz nie chce dać nic w zamian. ODRADZAM TAM PRACĘ SZKODA CZASU I PIENIĘDZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

benio

Pojawiło się ogłoszenie na teren zachodniopomorski. Nie wiem czy na detal cz rynek nowoczesny. Proszę o info czy warto się starać.

aa

Nie ma opcji, każdy pracownik jest zatrudniany przez Agencje pracy na M :) z Warszawy.A kaska 2500 mniej więcej na rakę, natomiast podkreślam to są warunki na handlu nowoczesnym. Detal ponoć masakra...PZDR

nobody

Powiem tak na sieciach masz umowę o pracę ale nie z enr. Tylko na zasadzie outsource. Czyli z agencja. Autko to skoda fabia kombi bez gps. Kasa około(usunięte przez administratora) podstawy. Szefostwo takie jak wszędzie czyli gonią :) atmosfera nie najgorsza ale zapierdzielac trzeba....

anonim

(usunięte przez administratora)

af

przy obrocie w granicach 80%-90% planu czyli (w wielu przypadkach) ok 140000zł kwartalnie, przy założeniu że nie nawali ci auto, nie spalisz za dużo wachy, nie zachorujesz i zaliczone zostaną wszystkie dni pracy - zarobisz średnio 1600zł na łapkę. Dodam że to więcej niż najniższa krajowa - do boju przedsiębiorcy!!!

AHHH

hej: zarobić można i 9000 i -(minus)1000 premie - kwartalne (wykonalne) do 4000, atmosfera jak w aucie, pracujesz sam-a regionalni: jedne chamy inne pany, czasem pomogą czasem zaszkodzą - walczą o swoje i czasem twoim kosztem (rzadko ich ujrzysz) praca raczej dla ambitnych, zorganizowanych, odpornych psychicznie i z zapleczem finansowym to przy działalności (własne wszystko, szczególnie ryzyko) na etacie widełki wynagrodzenia to 4000-2000 premia 2000, po ich stronie auto, paliwo (przynajmniej w dużej części)

:)

Witam. a może mógłby jakaś aktualnie pracująca w En. duszyczka napisac jak jest w tym momencie? samochody jakie? wspracie regionalnego jakieś?

ANONIM

Zgadzam się z Tobą. Pracuję dla firmy od 2 lat. Zawsze FV wystawiam zgodnie z umową. Pozdrawiam i do zobaczenia na szkoleniu :)

Stasiek

czy mógłby ktoś napisać jak teraz mniej więcej sytuacja wygląda na PH...........................wiem że teraz praca PH i cały handel na tym szczeblu nie wygląda najlepiej.Wymagania i plany nie do zrealizowania a i płace nie najlepsze.Proszę by ktoś napisał jak tu to wygladą??

p4

Co oznacza gorzej? bo to stwierdzenie nic nie mówi. Możesz doprecyzować kolego - podobno zmienił się regionalny. Pozdrawiam

coster

gorzej

robin

a jak teraz sytuacja wygląda ostatnie wpisy sa dosyć stare !

BN

Witam! Jestem przedstawicielem w Energizer od wielu miesięcy, zgodzę się z przedmówcą że płacą ok 20 każdego miesiąca (ale płacą;) ale nie pamiętam aby ktoś mi obiecywał wypłatę piątego dnia miesiąca tylko pięć dni po wystawieniu faktury. Fakt że jest taka rotacja w firmie wynika z tego że nie każdy nadaje się do tej pracy, a że zatrudnienie jest w formie działalności daje efekt selekcji naturalnej ;)) Nie czujesz się mocny w handlu, nie znosisz nadgodzin i ciężkiej pracy, nie składaj CV do Energizera!!! Nie jest to miejsce dla nisko lotnych którym wystarczy 2500 miesięcznie

cd

a jak tak piszesz to ile jest tych dyrektorów regionalnych na polskę i jaka jest rotacja na ich stanowiskach no i oczywiście czym się panowie poruszają w senesie samochodu a czym PH i to wyjaśnie całą sytuację

ak47

hej... odradzam Ci , pracowałem i powiem ze byla to najgorsza praca w mom zyciu ,,, na poczatku jakies wsparcie, paliwo po Twojej stronie,zus, ksiegowa ,zero pakietu socjalnego,,,daja auto ale jak masz zamiar tam pracowac uzywaj swojego , placa za to.na firmowym sie totalnie nie oplaca..w polsce jest ok 100 takich przedstawicieli rotacja niesamowita, w ciagu kilku miesiecy potrafi zmienic sie kilkudziesieciu ,, zwalniaja sie sami , tak jak ja...wielu onczy wspolprace z ta firma na dlugach...

sylwia
@ak47 25.03.2010 23:16
hej... odradzam Ci , pracowałem i powiem ze byla to najgorsza praca w mom zyciu ,,, na poczatku jakies wsparcie, paliwo po Twoj...

WITAM SLYSZALAM ZE NA DOLNYM SLASKU BEDZIE PARE WOLNYCH ETATOW PONIEWAZ PRZEDSTAWICIELE ZREZYGNOWALI Z PRACY

Anatol
@sylwia 19.02.2014 16:25
WITAM SLYSZALAM ZE NA DOLNYM SLASKU BEDZIE PARE WOLNYCH ETATOW PONIEWAZ PRZEDSTAWICIELE ZREZYGNOWALI Z PRACY...

To troche dziwne ze sie zwalniają przedstawiciele zwłaszcza z Dolnego Śląska bo słyszałem ze tam było całkiem niezle. A ilu sie zwalnia? Moze ktoś napisać jakie są teraz realne zarobki?

gość

czy ktoś pracuje dla tej firmy i jest przedstawicielem na działalności gospodarczej? jak się tam pracuje i ja wygląda temat finansów? czy jest jakas podstawa - pakiet socalny - lub unne ... bede wdzieczna za odpowiedź.

Zostaw opinię o Energizer Polska Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energizer Polska Sp. z o.o.