Akademia Przedszkolaka jako placówka jest super miejscem dla naszych pociech. Wychowawczynie dają z siebie naprawdę dużo. Język angielski jest codziennie, program edukacyjny jest sumiennie realizowany. Jest bardzo dużo zajęć (płatnych) i są to kwoty od 60 wzwyż, przedszkole ma podpisana umowę z Jasna oraz z programowaniem i matematyka. Posiłki są urozmaicone i w razie potrzeby dziecko dostaje dokładkę ale tez jeżeli nie ma w danym dniu apetytu lub czegoś nie lubi to nie jest zmuszane do jedzenia albo dopasowują się do dziecka. Dwa razy do roku dzieciaki jadą do zaprzyjaźnionego miejsca w gdzie bawią się na świetnym powietrzu pieką ziemniaki. Odbywa się również wycieczka do Fabryki Bombek za cenę pow 150zl. Wypady na sale zabaw, przyjeżdzają teatrzyki, ratownicy medyczni, straż pożarna wiec dzieci są edukowane pod względem bezpieczeństwa i pierwszej pomocy. Można zorganizować w przedszkolu urodziny swojej pociech w kwocie 430zl do 15 dzieci co jest świetna opcją. Na tym superlatywy się kończą. Począwszy z problemem wyjścia z dziećmi na spacer, gdzie do parku Grunwaldzkiego maja „rzut beretem”, po grupy dzieci po 25 osób na grupę. Dyrektorka jest nastawiona na kasę ewidentne w roku 2021/2022 podwyżka sięgnęła dodatkowo 70zl (wrzesień podwyżka o 20zl i od lutego +50zl)za czynsz oraz +13zl za posiłki ( 3 daniowe)bez wcześniejszej jakiejkolwiek informacji, a tydzień/dwa tygodnie wcześniej odbyło się zebranie rozdziałów z uczestnictwem p. Dyrektor i nie wspomniała ani słowem o planowanej podwyżce- jest podwyżka i już. Zakończenie roku dla „0” organizują sami rodzice i składają się 150zl od dziecka, pieką sami ciasta, przedszkole organizuje tylko dyplom, przedstawienie dzieci i miejsce w ogrodzie… WYMAGANE jest nie kwiatek nie czekolada dla każdego z obsługi przedszkola, a kubek z kawa lub herbatą. Co semestr jest składka 80zl na artykuły plastyczne, a dzieci rysują na broszurach reklamowych i wynikach badań pracowników przedszkola. Rodzice kupują chusteczki higieniczne i mydło do rąk. Na każde imprezy my jako rodzice kupujemy ciastka owoce oraz pieczemy ciasta. Pani Dyrektor jest bardzo specyficzna osoba, nie liczy się z druga osoba, przedszkole to dla niej ewidentne biznes a nie jak twierdzi i podkreśla przy każdej okazji spełnienie i sama przyjemność. Jedynie kadra wychowawcza, panie kucharki i pomoc ratuje twarz tego miejsca. Ale przypominam jest to przedszkole niepubliczne i wymagania wobec niego są ciut inne niż od państwowego. Domyślam się ze będzie fala komentarzy , że jest to przedszkole prywatne wiedziałam na co się pisze ale w kwocie 590zl -czynsz i 260zl posilki + dodatkowe zajęcia (w przedszkolu lub poza nim) kwoty robią się już poważne, a wymagania finansowe p. Dyrektor co pół roku wzrastają. My jako rodzice nie jesteśmy traktowani po partnersku nie rozmawia się z nami, a jedynie informuje się nas o zmianach.