REM-POL Resources

Leirvik

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 177 ocen.

REM-POL Resources
3 177 6 1

Opinie o REM-POL Resources

Nie zadowolony

Witam byłem w Norwegii w kleven nigdy nie widziałem gorszej stoczni niż ta, ale wracając do meritum sprawy to chodzi o firmę wszystko tak jak w umowie napisane więc nie mam do czego się doczepic, ale jeśli chodzi o kadrę menagerska to nie mogę zrozumieć dlaczego jest takie coś jak kolesiostwo ci co byli wiedzą o czym pisze, dlaczego nowi co przyjeżdżają popracuja 2 tygodnie i jadą do domu tak jak ja a inni którzy wchodzą w d.. e komu trzeba to siedzą i robią caly czas rozmawiałem z dużą ilością tak ludzi i wszyscy to wiedza ze tak jest, to ja sie pytam po co się zatrudnia nowych ludzi skoro się ich nie szanuje, moja noga więcej tam nie powstanie nie tak to wszystko powino wyglądać. Szefostwo firmy powinno się zainteresować cała sytuacja, przeczytając wiele komentarzy nie jestem pierwszy co o tym piszę.

Konrad

Słyszałem sporo dobrego o firmie i nie bardzo rozumiem tego narzekania.

Kiedyś pracowałem
@Konrad 24.04.2018 10:16

Że co że niby gdzie i od kogo słyszałeś takie opinie

jarek
@Konrad 24.04.2018 10:16

hahahahaha to chyba zle przylozyles ucho jak slyszales dobre rzeczy :P

Jan.C.
@Konrad 24.04.2018 10:16

jak nie byles to sie nie wypowiadaj gamoniu. A ja slyszalem ze jested idiota i co?

adam

bylem u zlodzieji na rurach mialem free acomodation plus stawka i tak przy wyplacie zabrali acomodation pozniej powiedziedzieli ze oddadza przy nastepnej wyplacie i na tym koniec jak dzwonilem to zas bylo poczekaj jeszcze miesiac albo jak przyjedziesz to damy ci w gotowce zlodzieje razem z menagerem sebastianem znalem go pare lat juz nawet oszukuje kolegow

edek
@adam 14.09.2018 21:30

o to w kontrakcie nie miales zapisane,czy z innych powodow zjechales a teraz tak sobie to tłumaczysz?

Może polecę

A jak z wypłacalnością? Są opóźnienia czy płacą w terminie?

Jasiek

Nikt nie zmusza do pracy w tej firmie. Tylko dziwnym zbiegiem okoliczności ludzie chcący pracować radzą sobie ze wszystkim.

WYLEW

Widze ze to co tu opisuja to sam wylew niby porzadnych a 0 doswiadczenia zawodowego lub osob ktore najlepiej by nic nie robilo i wymagalo. Wymagan wiecej niz pracy w to wlozone - kto przyjezdza po rozmowie z biurem gdzie wszystko ma dokladnie opisane a jak nie jest to prosi o nr do managera i rozmawia. Po prostu widac jakie doswiadczenie... Jezdza od firmy do firmy i robia zamet a jak sie nie uda to oczerniaja firme i jada do innej i tak wkolo - patologia. Jezdze od dawna i wiem ze jest patologia jak wszedzie a najbardziej faktycznie na swiniarni co ma miejsce przez to ze jest duzo ludzi na calej wyspie sa 3 czy wiecej stoczni i nie ma gdzie kwaterowac a na swoja reke nigdzie miejsca nie znajdziesz chyba ze za 400 nok lub wiecej za dzien. Zawsze mozna wczesniej ustalic warunki, po rozmowie napewno jak ktos sie sprawdzi to bedzie mial lepiej. Sam mialem okazje tam mieszkac i powiedzialem ze nie mam zamiaru tam wiecej przebywac. Po rozmowie z managerem ustalilem ze nigdy tam wiecej nie trafie chyba ze na maksymalnie 7 dni bo jak nie bedzie mial gdzie mnie ulokowac to potrzebuje maksymalnie 7 dni na przeniesienie, tyle to raczej mozna sie poswiecic. Odnosnie pracy nawet u Szopinskiego to powiem ze jak ktos ma doswiadczenie a przedewszystkim jest pracowity to napewno najgorszy foreman na Kleven slowem sie nie odezwie. Jak nawet co raz widze nowe osoby jak sa ganiane to widac "kto" jest ganiany. Jak sa wyjatki to i tak jest manager czy biuro z ktorym mozna wyjasnic to i owo...

grzes
@WYLEW 11.04.2018 13:59

czlowieku nie badz smieszny ze swoimi tesktami z kim chcesz gadac z ta ruda pala managerem, a moze ty sam to piszesz, jak tam lecisz na swoj koszt to nie wiesz gdzie trafisz, firma lokuje cie najtanszym kosztem a zabieraja ci z wyplaty jak za salony, za wszystko tna za prad, za mieszkanie, za dojazd do pracy i bilety swoje lotnicze to powiedz mi jak tam ma sie cokolwiek oplacac ? Gdzie ta norwegia, tak to norwegia na polskich warunkach a siedziec moze sobie ty taki nieudacznik zapewne ze szczecina znajomek rudego, albo nawet on sam. monter rusztowan, tam tyle z monterki ze prosze cie bardzo wiecej sprzatania tej zasyfialej stoczni niz monterki, daja ci worek i ganiaja cie po pokladach jak smiecia, albo szufelke i zmiotke i sprzetasz, ewentualnie pompujesz wode ze statku.....

Zolo
@grzes 13.05.2018 19:30

Ja pompowalem wodę i ta sama stawka jak za pracę wiecy co lepsze zapiepszac czy pompować wodę

trasowiec
@grzes 13.05.2018 19:30

jak rudego juz dawno nie ma, chlopie bruzdzisz na firme a nawet nie wiesz co sie dzieje. Z tego co widze nie potrafiles nawet wody lac a co dopiero pompowac... Ciekawe czy pracujesz gdzies jeszcze bo widze ze opisujesz biernie cos czego nie ma , obudz sie , skoncz pic i za robote sie wez. I pamietaj ze talentow bez checi i motywacji nie biora...

radek
@trasowiec 30.05.2018 11:32

zamknij morde pajacu jak chcesz to jezdzij jak trol i kupuj chleb raz na tydzien i mroz w zamrazalce i mieszkaj na tych nie ludzkich warunkach na swiniarni, zapewne jestes jednym z tych wybitnych fachowcow ze szczecina hahahha zalosny jestes

LESTEK
@Zolo 25.05.2018 07:10

Komentarz został napisany przez Polaka?!!!!!!! (.... Chaka RPA + film + serial)

Pedro

Jesteście pewni, że nic pozytywnego o firmie nie można napisać? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma!

pracowity

Firma h...wa byłem 2 miesiące wrocilem do polski na tydzień później wylane mieli

pikuś
@pracowity 07.07.2018 20:07

Ze mną podobnie było...

Gutek

Zdania na temat firmy są bardzo podzielone!!

Wojtek

Jesteście pewni, że nie jest dobrze? Słyszałem sporo dobrego o firmie

radek
@Wojtek 02.07.2018 17:05

to jedz i sam sie przekonaj i nie zadawaj glupich pytan, bo widzisz co jest napisane ponizej z doswiadczenia, ale ty dalej swoje....

Pollll

Traktuja ludzi jak świnie,za wszystko odciagaja z wyplaty,drozyzna o jedzenie trzeba bylo sie martwic,o zjazdy prosic a o powrotach szkoda mówić. Wysylalaja ludzi do PL za byle przewinienie,rygorystyczne warunki Byłem widziałem i NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!

AGEND BOND
@Pollll 02.07.2018 14:58

co znaczy za wszystko odciągają od wypłaty,o ile wiem w kontrakcie jest zapisane za co sie zwraca np za mieszkanie prąd dojazd ,że samemu wyżywienie też uprzedzają,ubrania robocze i narzedzia po stronie firmy

Cezary

Czy firma ma jakieś nowe oferty pracy?

Iza

Niestety nie doceniamy tego co mamy, a mamy pracę w dobrej firmie.

Fahrenheit
@Iza 18.05.2018 19:31

:)))))) i tyle

kontraktowiec

Bylem ,widzialem, wrocilem. Nie trafilem na slynna swiniarnie ale na kamp z ktorego dojezdzalem 15 km. Warunki sa ok , praca tez jesli sie nie trafi na wymagajacego foremana. Bede jezdzil o ile nie trafie na swiniarnie , chociaz co nie ktorzy mowia ze sie tam warunki polepszaja. Nowym osoba powiem - jedz zobacz , porozmawiaj. Powiedziano mi ze socjal , dodatkowe ubezpieczenie po 3 miesiacach od nadania numeru personalnego, mozliwosc wyplacenia feriepengi wczesniej. Dla mnie jak narazie jest ok.

Co za lipa
@kontraktowiec 04.03.2018 11:05

Co ty piszesz,kim jesteś, może kimś z biura i każą tobie pisać takie bzdury. Newat się nie kompromituj!!!

dddd
@Co za lipa 06.03.2018 18:18

to pewnie ten rudy paparuch manager albo jeden z jego dupolizow z paprykarzewa

Prawda

Klamia na kazdym kroku , a pozytywne opinie wystawiaja zapewne codziennie Panie z biura , zmieniajac adres IP np za pomoca neostrady . Klamstwa zaczynaja sie juz od ogloszen na stoczniowcach gdzie podaja stwake 198 nok na godzine co mija si z prawda . Gdyby nie uklady i kolesiostwo z dyrekcja kleven rodziny moltu to juz dawno wywaliby ta bande nieudolnych pijakow , gamoni i cpunow ...

Maria

@Kiedyś pracowałem, na jak długo wyjeżdżałeś z REM-POL Resources? Czy warunki zakwaterowania były Ci przedstawione przed wyjazdem? Proszę również żebyś w swoich wypowiedziach nikogo nie obrażał i zachował kulturę wypowiedzi - zobowiązuje Cię do tego regulamin (https://www.gowork.pl/regulamin) który zaakceptowałeś publikując komentarz na forum. Kto z was wyjeżdżą z Rem-Pol na sezon letni? W które miejsca najlepiej wyjeżdżać? Niedługo wiele osób szukać będzie opinii o tym pracodawcy, dlatego każdy komentarz od kogoś kto pracował już z Rem-Pol będzie bardzo cenny.

Kiedyś pracowałem
@Maria 22.03.2018 13:54

@Maria.A czy ja kogoś obraziłem czy użyłem niecenzuralnego słowa lub sformułowania, nie wydaje mi się napisałem co myślę po to są takie srony. Tak jak wspomnialem pracowałem tylko 3 kontrakty . A w jakim czasie zostawię to dla siebie. Z tego co słyszałem od ludzi to kogoś wysłali do Polski bo miał wypadek i nie mógł podjąć pracy, porażk.

Marcin
@Maria 22.03.2018 13:54

no i po co sie kompromitowac ? Jakie warunki mieszkaniowe byly przedstawione ? Takie , ze trzeba dojezdzac 45 min z pracy , mieszkac w zasyfionym pokoju , obszczanej poscieli z zoltymi poduszkami ? Takie warunki mieszkaniowe uwlaczaja godnosci ludzkiej . Jezeli trafisz na campy , ktore sa ulokowane przy stoczni to ok . Jezeli na swiniarnie lub gerstvike to lepiej odrazu kupywac bilet do domu i przebolec stracone pieniadze za bilety

Antoni
@Maria 22.03.2018 13:54

P.S. należy samemu przeczytać owy regulamin jeżeli się do niego odnosisz, którego "kiedyś pracowałem" nie złamał. Jeżeli się mylę, proszę o podanie którego punktu.. bo to jest śmieszne. Dzielący się swoją opinią napisał to co zauważył, będąc na kontrakcie i moim zdaniem napisał prawdę... Również byłem, widziałem i potwierdzam obydwu wyżej..

KIELAS

MASAKRA CO TO ZA PRACA... JEDEN DZIEŃ W PRACY I SOBOTA NIEDZIELA WOLNA A ZAROBIĆ PRZYJECHAŁEM A NIE NA WAKACJE.... BUTÓW ROBOCZYCH NIE MAJA DOBRZE ZE SWOJE WZIĄŁEM A ZE SPRZĘTEM TU MASAKRA A PRACOWAĆ TRZEBA. A TERAZ SŁUCHAJ TYCH LUDZI BIMBROWATYCH PRZEZ DWA DNI NORMALNIE ŻAL... ŻE ICH TU NIKT NIE KONTROLUJE NORMALNIE WŁASNOWOLKA. KIBELKI DZIŚ PEŁNE SAŁATEK HEHE TERAZ WIEM DLACZEGO MÓWIĄ NA TO ŚWINIARNIA

KIELAS

OJ CHŁOPAKI WŁAŚNIE PRZYJECHAŁEM DO NORWEGI SŁAWNYM AUTOBUSEM ZE STOCZNIOWCAMI. TAKIEGO PICIA TO W SYLVESTRA NAWET NIE WIDZIAŁEM NA DZIELNICY U MNIE TOŚ TO SZOK!!! NAWET PANOWIE MIMO ZAKAZU JARALI FAJKI Z TYŁU NA SCHODACH A O SPOŻYWANIU ALKOHOLU NIE WSPOMNĘ. CO CHWILA PRZERWA EKIPY NA PIPI BO PO PIWIE MUSZĄ.A LUDZIE JAK ĆWIKŁY HEHEHEE OCZYWIŚCIE NASTEPNY DZIEŃ RETURN Z ALKO NA TZW ŚWINIARNI BO WEKEND IDZIE I DO PRACY W PONIEDZIAŁEK MOŻNA PONOĆ MOŻNA BO NIBY BOSS POZWALA. A TO CO ONI NAZYWAJĄ MOTELEM TO CHYBA JAKAŚ NORA DLA MENELÓW JESTEM ZDRUZGOTANY I TE MATERACE FAKTYCZNIE SĄ ŻÓŁTE ZAKRWAWIONE (usunięte przez administratora) I GARY ALUMINIOWE Z CZASÓW PRL SAMA TRUCIZNA PRZY GOTOWANIU. TUTAJ JAKAŚ DERATYZACJA BY SIE PRZYDAŁA. ŻE FIRMA KLEWEN NIE POTRAFI REMPOLOWI ZAŁATWIĆ SWOICH PARCELI MIESZKALNYCH LUB KAPINGU. JEDYNY PLUS TO ZE ŁADNE WIDOKI SĄ WIEC CHYBA 4 TYGODNIE WYTRZYMAM I ZNIKAM STĄD CHOC ZA BILET MI SIE ZWRÓCI. JEDNO WAM POWIEM NAPEWNO NIE WRÓCE TU BO TU CHLEBA O 12 NIE DOSTANIESZ SWIEŻYCH OWOCOW I WARZYW TEŻ NIE MA JEDYNE CO JEST TO KRÓLUJĄCY WŚRÓD EKIPY PSEUDO MONTERÓW.... BIMBER. POPRACUJE NA RAZIE 2 TYGODNIE TO WAM COŚ WIECEJ O TEJ FIRMIE NAPISZE ALE NA RAZIE NIE ZROBIŁA NA MNIE WRAŻENIA CHYBA ŻE NEGATYWNE

ROBOL

KOLEDZY PROSZĘ NIE DAJCIE SIĘ ZROBIC W CHU...JA .TO CO MOWI pancia PRZEZ TEL TO FIKCJA .A DZIAD ZA KIEROWNICY AUTOBUSU TO KUZYN RUNEGO MOLTU TAKA TO KLIKA.PANOWIE JUZ NIEWARTO NAWET JECCHAC WEDLUG POWIEDZENIA NIEMASZ WYBORU JEDZ Z REMPOLU

dropdnb

siema stoczniowcy..jak teraz na kleven ?bo mam okazje tam jechac i nie wiem czy warto ..prosze o kazda odpowiedz

Marcin
@dropdnb 27.03.2018 15:34

a jak ma byc na kleven ? Jeszcze gorzej jak na criscie .... W firmie rem pol oklamuja ludzi , a jak trafisz na idiotow z klevenu typu szopinski to , albo zjezdzasz , albo dasz sie gnoic . Takich niestety tam nie brakuje . Pomijam juz fakt , ze (usunięte przez administratora) zarobisz ... Dojazdy autobusem sa super no i kase , ktora biora za paliwo na dojaz przeliczajac liczbe podrozujacych i to ile mogliby kupic za to paliwa to objechalbys pare razy kule ziemska . Nie wspominajac o warunkach mieszkaniowych na gejslice i spaniu na obszczanych materacach z brudem otaczajacym cie wszedzie . O warunkach mieszkaniowych na swiniarni lepiej nie wspomne . Lepiej przyjechac ze swoim spiworem i namiotem oraz sztuccami i garami ...

Co za lipa

Nigdy więcej nie będę pracował dla tej firmy porażka jak ich mało, brak osób do zarządzania na stocznia, szef wiecznie zajęty i nie ma czasu a nic nie robi,co to ma być powinnien mieć czas dla nas to w końcu dzięki nam ma pieniądze.

Kiedyś pracowałem

Witam jakiś czas temu pracowałem dla tej firmy na kleven . Są tam ludzie i chamy no ale cóż taki jest świat. Co do samej firmy to nie tylko ta firma stosuje praktyki odciągania za zakwaterowanie i podróże, tylko że różnica w innych firmach jest tak że jeśli płacimy za coś to mamy godne warunki bytowe, a w rem-polu jest inaczej pomimo że pracowałem dla firmy tylko 3 razy udało mi się zaobserwować co tam panuje , koleśostwo, jedni mają godne warunki a inni muszą mieszkać na świniarnia lub na gerstvice lub jeszcze gdzie indziej. Panie z biura jak z nimi rozmawiałem przed wyjazdem powiedział mi wszystko konkretnie i ze szczegółami nic przede mną nie ukrto wiedziałem co podpisuje i nie mam do Pań żadnego żalu. Tylko nie mogę zrozumieć jednego dlaczego płacac za zakwaterowanie nie mogę sobie wybrać gdzie będę mieszkał, po pierwszym kontrakcie już wiedziałem kto tam przyznaje tzw klucze i nie tylko klucze a mianowicie mam na myśli Sebastiana P , moje osobiste odczucie co do Sebastiana P, to jest takie że ten człowiek nie ma żadnych skrupułów, nie potrafi rozmawiać naj lepiej wychodzi mu rozkazywanie i podniesiony głos ( zwykły prostak), a spróbujcie się mu postawić to będzie po kontrakcie, co niektórzy mówią że on się uważa za szefa a tak naprawdę nie wiem kim jest. Szkoda że sam musiałem zrezygnować z pracy dla rempola przez Sebastiana ,pomimo tego że na kleven trzeba robić to poznałem tam kilku fajnych ludzi i dziwię się tym ludzia że tam siedzą bo na robocie się znają. Tak na koniec mam nadzieję że szefostwo czasami czyta opinie o swoje firmie oby się kiedyś poprawiło bo naprawdę czytając bardzo stare opinie o rempolu można odnieść dobre wrażenie a później już tylko źle no i obecnie tylko złe no cóż.

trol58

W KLEVEN I ULSTEIN ZAWSZE BYŁY DZIADOWSKIE FIRMY ŻERUJĄCE NA LUDZIACH CIĘŻKO PRACUJĄCYCH.PRACOWAŁEM W TYCH KLIMATACH 2004-2008 SAME ŚCIERWA I ZAPEWNE NIC NIE BĘDZIE LEPIEJ.GDYBY BYŁOBY DOBRZE PRACOWAŁBYM DO DZIŚ.SZKODA ŻYCIA I CZASU POZDRO.

LelumPolelum
@trol58 19.02.2018 16:02

Co Ty dajesz koleś! na Ulstein jest normalna praca, normalni ludzie i atmosfera. Tylko na Kleven zapier... trzeba - taka stocznia. Jak nie chlejesz to nie ma tam też problemu!!

Panowie

Jakim trzeba być desperatem żeby za 30zł /h wyjeżdzać do Norwegii z tego RUMPLA..

Mlody

Żadnych komentarzy ,czyżby duże podwyżki były w firmie ze stołówką i darmowym zakwaterowaniem?

Ha
@Mlody 07.02.2018 23:14

Haha dobry żart.

rudy
@Mlody 07.02.2018 23:14

jest cos pozytywnego w tej firmie

anonim

(usunięte przez administratora)

AGEND BOND

zupełnie nie przydatna opinia , raczej wylany żal, pewnie za wykluczenie z firmy ,niektóre fragmenty tego nadwyraz naszpikowanego jadem wywodu, wręcz jasno wskazują powód -wniosek -myśl,PISZ,żyj TRZEZWO!!!!!!

Mechanik
@AGEND BOND 16.11.2017 13:13

Byłem tam ok. 2 lata temu, na szczęście nie ulokowali mnie na świniarni, o tyle plus. Wyjazd miałem pod koniec października, generalnie kiła i korniki. Kolesiostwo, układy i układziki. Na pieniądze też lubią oszukać, mnie np. oszukali na ok. 1000 NOK tlumacząc, że piniądze zostały przewalutowane i stąd ta różnica. Ciekawa sprawa, bo konto miałem w Nordei. Nie awanturowałem się, payslip z wypłatą mam i wyciąg z konta ile wpłynęło też. Nie byłem w szczecinie jeszcze, bo nie mam po co, lecz jeśli się tam wybiorę wezmę ze sobą te dwa dokumenciki i poproszę o wyjaśnienia. Jestem ciekaw reakcji tych krętaczy. Wiem, że panie z biura też to czytają więc nie pozdrawiam i mam cichą nadzieje, że życie was zweryfikuje za te oszustwa, a wiecie, że nie jestem jedynym oszukanym.

Obecny pracownik

Jest bardzo dużo innych dobrych miejsc pracy. Nie musicie tak się przemęczać.

Szopa

Jedź zobaczysz, generalnie najgorsza firma w której pracowałem. Stawki małe kasują Cię za wszystko. Mieszkanie zależy jak trafisz jak na świniarnie to mogę tylko współczuć. No i stocznia Kleven kto był to wie co tam się dzieje jesteś jak pies, tak jak pies tak traktują tam ludzi. Wystarczy tam psy spuścić i drutem kolczastym obwiesic i (usunięte przez administratora) jak znalazł. O majstrach i managerze się nie wypowiadam bo to nieporozumienie no może 90% majstrow. No i została nam gwiazda "szef" młody człowiek który nic nie robi a nigdy nie ma czasu fenomen.

Max

W sierpniu wypłata będzie pewnie z opóźnieniem.Firma powinna podnieść stawki o co najmniej 10 koron bo za 3 miesiące będą mieli problem z pracownikami.W końcu jest jakiś normalny człowiek który pomaga ludziom pracującym na hali. Firma za słabo inwestuje w dobrych fachowców.

Ff

Czy stocznia w lipcu jest zamykana?

Zostaw opinię o REM-POL Resources - Leirvik

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REM-POL Resources