Zakład Poligraficzny POL-MAK

Batorowo

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 61 ocen.

Zakład Poligraficzny POL-MAK
4 61 6 1

Opinie o Zakład Poligraficzny POL-MAK

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Agata

@JA! moje pytanie wynika stąd, że wiele osób chciałoby mieć umowę o pracę, ponieważ gwarantuje to stabilność zatrudnienia. Podałaś stawkę jaką oferuje Zakład Poligraficzny POL-MAK, natomiast informacja o rodzaju umowy dopełnia całości. Forum służy do wymieniania się konkretnymi informacjami na temat pracodawców i taka informacja jest ważna dla osób chcących lepiej zorientować się w realiach.

JA!
@Agata 14.07.2018 20:57

Skoro tu jest umowa o pracę to znaczy że możemy pracować za głodową stawkę i jeszcze po (usunięte przez administratora) całować !!??. Nie wiem co zyskujesz tym pisząc takie bzdury !! , ale coraz bardziej wierzę w to że za takie głupie teksty i wychwalanie pracodawców masz niezłą kase , więc jest ci obojętne to ile faktycznie się zarabia w dużych i ponoć renomowanych firmach !!!. Najlepiej jak byś nie wtrącał (a) i nie obrażał(a) uczciwych i ciężko pracujących ludzi , perfidnie wykorzystywanych przez pracodawcę!!

Pracownik
@JA! 14.07.2018 22:35

W ktorym dziale pracownicy są zmuszani do niewolniczej pracy? W tym co ja pracuje nie zauwazylem. Dodam tez ze umowa o prace jest umowa dwoch stron. Jesli jakas strona nie jest zadowolona to moze ja rozwiazac. Prawda jest taka ze warunki finansowe w innych firmach sa zblizone lub nieco lepsze. Natomiast warunki pozaplacowe - luz w pracy, kierownictwo, armosfera- w polmaku jest nieporownywalnie lepsza niz w wiekszosci zakladow. Kazdy sam decyduje czy woli pracowac tu i zarobic x zl, czy isc do kołchozu i zarobic 200 czy 500 zl wiecej.

JA!
@Pracownik 02.08.2018 22:14

Napisane jest wyraźnie "że nie na wszystkich działach ale na dziale konfekcyjnym gdzie pracują same kobiety " na pewno są traktowane jak gorszy element . A to że mają się zwolnić jak im coś nie pasuje !!! To nie rozwiąże problemu, wręcz przeciwnie to tylko utwierdzi " pracodawców " że mogą robić z pracownikami co chcą. Niektórzy pracownicy się zwolnią , ale inni zostaną z różnych powodów ( które nie powinny Cię interesować !) i stawka godzinowa najniższa też zostanie !!!. A tu chodzi tylko o to aby KAŻDY PRACOWNIK BYŁ SZANOWANY I GODNIE OPŁACANY ZA SWOJĄ PRACĘ , JAKĄKOLWIEK BY WYKONYWAŁ !!!. Cz to są jakieś wygórowane życzenia? . A co do kierownictwa i atmosfery w zakładzie to bez komentarza , chociaż ciężko się powstrzymać .Co niektórzy jak by mogli to by batem ludzi poganiali i to na wszystkich działach . A pensje i owszem zawsze są ostatniego każdego miesiąca na koncie , no i całe szczęście że mamy te konta bo inaczej było by tak samo jak z tymi nadgodzinami wypłacane zamiast na początku miesiąca to wypłacają dopiero koło 20stego. . A mają być wypłacane do 5 każdego miesiąca. Kompletny brak szacunku do pracowników.

Pracownik
@JA! 31.08.2018 09:39

Każdy zasługuje na szacunek- bez dwóch zdań. Ale niezbyt rozumiem czym jest "godne opłacanie pracy". Moim skromnym zdaniem godna płaca jest współmierna do kompetencji danego pracownika, jego zakresu obowiązków i odpowiedzialności, oraz co chyba najwazniesze: ZASTĘPOWALNOŚCI. Jesli chodzi o atmosfere to tworza ją pracownicy. Polecam troche optymizmu kazdego dnia

M300

Już nawet za nadgodziny nie płacą nam pieniędzy w terminie tylko 10 dni później a pol-mak niby nie ma nadgodzin.

JA!

Pol Mak to firma która oszukuje i okrada pracowników. Nie wiem czy wszystkich , raczej nie, ale panie pracujące na konfekcji na pewno!!!!. Swoją pracę wykonują rzetelnie i sumiennie A i tak stawka godzinowa to jakaś żenada 9 zł. !!!!! Czy to jest normalne !? . Nam pytanie do całego szefostwa ; Czy wy wstydu nie macie !? Gdzie wasz szacunek dla pracownika !? Wszystko drożeje , a nasza pensja stoi w miejscu 1650 zł. To jest dużo !? . A gdzie są setki które powinny być płacone w soboty !? . Czy to się w końcu zmieni czy musi się coś stać !?

Całe te
@JA! 07.07.2018 22:57

Pierwsze słyszę, żeby POL - MAK oszukiwał pracowników. Tego typu opinie są krzywdzące i negatywnie wpływają na odbiór firmy przez potencjalnych przyszłych pracowników. Pozdro

Agata

@JA! nie sądzę, aby pytanie dotyczące rodzaju podpisywanej z Zakład Poligraficzny POL-MAK umowy było dla kogokolwiek obraźliwe i nie taki był mój cel. Jest to po prostu próba dokładnego ustalenia stanu faktycznego w firmie, tak aby zainteresowani tym tematem użytkownicy forum, mieli jak najszerszy ogląd na sytuację. Dzięki temu każdy może wyrobić sobie opinię.

JA!
@Agata 20.07.2018 12:55

Stan faktyczny jest taki że na tym dziale te kobiety pomimo umowy zarabiają mało i nikt nie chce ich wysłuchać . A szefostwo je ignoruje . Ale z tego co mogę wyczytać z twoich wpisów , bardzo lubisz ubarwiać i rozpisywać się na dany temat , jeśli tylko jakaś opinia jest negatywna byle odwrócić uwagę czytającego od negatywnych opini.!.

Agata

@kasia czy mimo braku odpowiedzi użytkowników forum, zdecydowałaś się na to, żeby wysłać do Zakład Poligraficzny POL-MAK swoje cv? Jeśli tak i odbyłaś rozmowę kwalifikacyjną, napisz nam proszę jakie odniosłaś wrażenia i czy zdecydowałaś się podjąć tam pracę. Z pewnością będzie to cenna informacja dla osób zainteresowanych pracą tam. @JA! czy praca w Zakład Poligraficzny POL-MAK przebiega w oparciu o umowę o pracę?

JA!
@Agata 08.07.2018 17:01

Tak , ta praca jest wykonywana w oparciu o "umowę o pracę " . Czy to coś zmienia ?

Agata

@nicola, nie rozumiem Twojego wpisu. Czy możesz wyjaśnić co masz na myśli? Jestem aktywna tylko na tym forum i tak dla jasności nie współpracuję z Zakład Poligraficzny POL-MAK, jeżeli takie miałaś podejrzenia, to chciałabym wyprowadzić cię z błędu.

Gość

Szefostwo zaklamane wyzysk ludzi zapomnieli jak sami pracowali a szkoda bo wtedy byli normalni teraz w głowie się poprzewracało wciąż mało złote klamki by chcieli mieć państwo i ludzi oszukiwali zapraszam instytucje do kontroli

kasia
@Gość 11.02.2018 16:03

witam , jestem zainteresowana pracą w pol-mak w przeźmierowo , czy przyjmują - jakie warunki pracy- pieniądze -ktoś by doradził

Agata

@Gość masz totalnie odmienną opinię niż napisał @Emaresch. Jak to jest możliwe, że on był zadowolony z pracy w Zakładzie Poligraficznym POL-MAK a Ty nie? Możesz powiedzieć od czego mogło to być zależne?

nicola
@Agata 13.02.2018 13:27

no proszę agata , a dlaczego komentujesz na stronię - magna sady - jak tutaj jesteś

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w Zakład Poligraficzny POL-MAK? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Emaresch

Praca w POL-MAK (Iława) jak najbardziej ok. Zarobki godziwe, wyższe niż średnia w Iławie, szybka ścieżka awansu, podnoszenie kwalifikacji w wielu dziedzinach. Jedyny szkopuł to pewna szkodliwość - duże zapylenie podczas pracy maszyn (brak wyciągów, niedostateczna wentylacja) szkodzące zarówno na drogi oddechowe, jak i na oczy. Jednak, znając na tyle właścicieli, wkrótce problem/wada ten/ta zostanie usunięty. Zachęcam Iławian do pracy w tej firmie.

anonymous

a miał mięć pełen wagon ukrainców

Agata

@Gość widocznie opinie, o których piszesz łamały regulamin, który obowiązuje na forum Gowork.pl. Zapraszam Cie do zapoznania się z nim: https://www.gowork.pl/regulamin Wszystkie takie wpisy według niniejszego regulaminu administrator usuwa. Dlatego swoje opinie o Zakładzie Poligraficznym POL-MAK trzeba formułować w ten sposób, by go nie złamać.

Agata

@ja to ja może ktoś Ci odpowie na temat pracy w innej miejscowości, jednak wątek dotyczy Zakładu Poligraficznego POL-MAK w Batorowie i głównie o nim piszą tutaj użytkownicy i też wchodzą na ten wątek głównie zainteresowani pracą w tej miejscowości.

ja to ja

a czy ktos moze napisac jak jest w Iławie? jak kierownictwo, atmosfera pracy?

Agata

@WARZYWO duża kasa to pojęcie względne, bo dla każdego mogą znaczyć coś innego, bo każdy ma inne potrzeby. Zatem może powiesz o widełkach jak się mniej więcej zarabia w Zakładzie Poligraficznym POL-MAK, żeby każdy mógł to określić pod siebie?

WARZYWO

PRACUJE W POL- MAKU I TU SIE NIE ZARABIA DUZEJ KASY!!! PRZYKRO MI:(

Agata

@Praca? takie pytanie najlepiej jakbyś skierował prosto do pracodawcy, czyli do Zakładu Poligraficznego POL-MAK. Tam dostaniesz najszybciej i najpewniejszą informację.

Praca?

Czy można uzyskać pracę w systemie chałupniczym?

Agata

@Operator Widzę, że pracujesz w Zakładzie Poligraficznym POL-MAK. Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat warunków pracy panujących w tej firmie? Co najbardziej podoba Ci się w Twojej pracy? Co mógłbyś podpowiedzieć użytkownikom, którzy rozważaliby podjęcie pracy w POL-MAK?

Operator

Czytam opinie i aż się cofa. Jak komuś nie pasują zarobki, atmosfera, kierownictwo czy zakres obowiązków to może się zwolnić. O ile dobrze wiem to do niewolniczej pracy nikt nikogo nie zmusza. Mi praca w Pol-Maku odpowiada i nie planuje zmienić. Jakby atmosfera była nie do wytrzymania, warunki płacowe nieatrakcyjne w porównaniu do moich kompetencji to bym się po prostu zwolnił. Na pewno jakaś część załogi czuje się niedoceniona, czuje że za mało zarabia. Jaki problem się postarać, wykazać, negocjować? Jak ktoś jest niewydajny, wykonuje wadliwy towar, generuje straty, to niech nie oczekuje kokosów. O zarobki najlepiej pytac na rozmowie, a nie w internetach. Pozdrwienia dla ludzi myślących.

Aga

Jakie analizy prowadzi sie w laboratorium Pol-MAK?

anonim

(usunięte przez administratora)

Bogdan

Zmień robotę, jeśli Ci źle. Gówno umiesz i byś chciał/a 3500 zarabiać?

Kot
@Bogdan 30.06.2017 10:19

@Bogdan - prawda boli i w oczy kole. Najlepiej atakować i zwymyślać. Każdy kto pracuje, to na pewno coś umie i powinno się to doceniać. A nikt nawet Ty !! nie pracujesz dla idei !!!!.

Kot
@Bogdan 30.06.2017 10:19

@Bogdan - prawda boli i w oczy kole. Najlepiej atakować i zwymyślać. Każdy kto pracuje, to na pewno coś umie i powinno się to doceniać. A nikt nawet Ty !! nie pracuje dla idei !!!!.

Gość

Właśnie ze tak możne nie aż 9.8 tys ale ponad 8 tys brutto. Iławianin chyba nie ma pojęcia czym się zajmuje operator maszyny pierniczej i ile się trzeba szkolić na dane stanowisko. Firma musi podkupić maszynistów z innych fabryk wiec musza tyle płacić bo kto się przeprowadzi za 1800 zl brutt? Nowym pracownikom bez doświadczenia mogą mało płacić ale ktoś musi ich wyszkolić dlatego taka stawka dla doświadczonych maszynistów.

Michałek

Podobno doświadczony operator z doświadczeniem zarabia 9800 brutto

Iławianin
@Michałek 19.06.2017 10:18

Tak tak, raczej 1800 zł brutto...

Zainteresowany

Witam wszystkich zainteresowanych pracą. czytam komentarze i nic konkretnego nie można przeczytać. W większości nas tu interesują zarobki. Więc drodzy podajcie zarobki na stanowiskach Operator Pomocnik operatora Wózkowy Elektryk Mechanik z góry dziękuje Pozdrawiam

IŁAWIANIN

NABÓR BYŁ JAK ZWYKLE W IŁAWIE - PO CICHU, MAŁOMIASTECZKOWOŚĆ I CIEMNOGRÓD...

JA
@IŁAWIANIN 27.03.2017 10:51

Jak był jak dopiero teraz jest. Po co piszesz takie głupoty jak nie wiesz. Ogłaszają się i w urzędzie pracy i w gazecie.

Iławianin
@JA 19.04.2017 15:15

Wiem lepiej od ciebie. Na te lepsze stanowiska już był. I to ty nie pisz głupot - bo to ty widać nie wiesz... ciołku...

Iławiak

DOTYCZY NOWEGO ZAKŁADU W IŁAWIE. Wie ktoś może czy to będzie zatrudnienie przez agencję pracy? I w ogóle gdzie składać podania o pracę w tym nowym zakładzie w Iławie? I czy warto tam starać się o pracę czy raczej nie...?

Iławiak

No właśnie, wszyscy wiedzą, że zakład w Iławie się buduje, a nikt (łącznie ze mną) nie wie gdzie można składać dokumenty, aby dostać tam pracę... Na chwilę obecną krąży tylko informacja, że Urząd Miasta grzecznościowo udostępni jakieś swoje pomieszczenie do przeprowadzenia rozmów kwalifikacyjnych... Ale kiedy, gdzie i jak aplikować - NIESTETY NIE WIADOMO...

Kacha

Sa takie jak te miejsca gdzie każdy może wypowiedzieć się o pracodawcy , i także negatywnie oceniam polmak , pewnje czytają to osoby z kierownictwa stąd te pozytywne komentarze zachwalajace polmak ( chodź w znacznej mierze negatywne , te oddają prawdziwą atmosferę ) pozdrawiam

DEDAL

Kochani nowi przyszli pracownicy z Iławy Szefostwo pol-mak płaci zawsze na czas ,wynagrodzenia są bardzo dobre , wszystko zależy na jakim stanowisku pracujecie ,stawek wam nie podam bo są indywidualne ale polecam i starajcie się o prace na pewno nie będziecie żałować decyzji, ja pracuje w pol-maku ponad 14 lat i naprawdę jestem zadowolony a te wcześniejsze wpisy to robili ludzie którym nie chciało się pracować lub pracują ale stale są niezadowoleni z kierownictwa i zarobków .Prawdopodobnie wpisy robi 1 osoba pod różnymi nicami ..

Zostaw opinię o Zakład Poligraficzny POL-MAK - Batorowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Poligraficzny POL-MAK