Zakład Poligraficzny POL-MAK
4 61 6 1

Opinie o Zakład Poligraficzny POL-MAK

Niezgoda rujnuje

Fajna firma, która traci sporo na tym, że pracownicy między sobą donoszą na siebie. Ta firma zamiast fajnie prosperowac zaczyna się robić jak małe korpo, a rozczochrany mop po wprowadzeniu brc robi największe zamieszanie pomiędzy pracownikami rozsiewajac niepotrzebne, wymyślone w większości plotki, karma wraca, kiedyś wszystkie lewizny wyjdą na jaw :)

Swiat oszalał

Nie rozumiem faworyzowania ukrainy w tej firmie? I nikt mi nie powie ze jest inaczej .Polacy zgarniaja baty za to ze oni nic nie robia a do Polski to chyba na wakacje przyjechali a pensje nasze sie nie wiele roznia...

Agata

@anonymous na forum nie wolno podawać imion osób pracujących w danej firmie. Jest to niezgodne z regulaminem i komentarze zawierające zakazane dane mogą być usunięte. Wynika do z ochrony tożsamości zatrudnionych osób. Zachęcam Cię do zapoznania się z zasadami portalu: https://www.gowork.pl/regulamin

Emaresch

Praca w POL-MAK (Iława) jak najbardziej ok. Zarobki godziwe, wyższe niż średnia w Iławie, szybka ścieżka awansu, podnoszenie kwalifikacji w wielu dziedzinach. Jedyny szkopuł to pewna szkodliwość - duże zapylenie podczas pracy maszyn (brak wyciągów, niedostateczna wentylacja) szkodzące zarówno na drogi oddechowe, jak i na oczy. Jednak, znając na tyle właścicieli, wkrótce problem/wada ten/ta zostanie usunięty. Zachęcam Iławian do pracy w tej firmie.

anonymous
@Emaresch 29.12.2017 12:03

Ciekawe. Bo w Batorowie na dziale druku serwetek tego problemu w ogóle nie rozwiązują i nie myślą o tym :). Pracuję już dłuższy czas tutaj, więc wiem, co piszę :)

Osoba Zatrudniona w Pol-Maku

Pracuję w Pol-Maku już dłuższy czas na hali druku serwetek (o innym dziale nic nie napiszę, bo nie wiem) i mogę powiedzieć, że pakowaczka zarabia 10-11zł na godzinę (BARDZO rzadko która więcej - tylko te dłużej pracujące). NETTO. Ludzie są spoko, nie ma jakichś konfidentów. Zaciskają powoli pętle chłopakom na druku, próbują wymusić na nich, by drukowali więcej i więcej i szybciej. Premie generalnie są koło 6 dnia każdego miesiąca (jeśli nie chodzisz na L4 dłużej niż 3 dni w miesiącu). Aczkolwiek z tego co niektórzy mówili, to potrafią połowę zabrać bez wyjaśnienia. Nadgodziny są do koperty koło 17-20 dnia następnego miesiąca. Nie wiem, jak w przypadku Ukraińców, którzy tam też pracują, ale Polacy za nadgodziny dostają 50% wyższą stawkę (w tygodniu i soboty) a za niedziele 100% więcej. Kierownictwo jest spoko, nie chodzą "z batami", są uprzejmi. Mają za zadanie rozwiązywać ewentualne konflikty i za to ich chwalę (ja nie jestem żadnym z nich, podkreślam). Tylko jeden z nich jest fałszywy i trzeba uważać, co się przy nim mówi, ale to każdy wie, który tam pracuje, kogo mam na myśli. Nie będę wymieniać z imienia. Przerwy trwają 30min, od stycznia bodajże zwiększyli czas jej trwania z 20 do 30min. Koło środy kierownictwo chodzi i robi listę chętnych, których pytają, czy chcą przyjść w sobotę i/lub niedzielę do pracy. Niestety grafik na następny tydzień pojawia się nierzadko dopiero w piątek. I to, że pracując na trzy zmiany, jednego tygodnia pójdziesz na popołudniu, wcale nie znaczy, że wg kolejności następnego tygodnia pójdziesz na rano. Jest to nierzadko (nie w każdym przypadku) loteria, bo grafik ustawiają tak, jak ma firma potrzeby, a nie w określonym porządku. Jest parcie na wydajność, a firma zaczyna już płacić kary niektórym klientom (grube pieniądze, w dziesiątkach tys zł), za niezrealizowane zamówienia w terminie (brak ludzi - starsi pracownicy mówią, że nikt tu nie chce przyjść, bo kto będzie robić za te siano?). Mam nadzieję, że niektórym taka informacja wystarczy :). Latem jest BARDZO gorąco. Klimy nie ma, bo pracowników mają w (usunięte przez administratora) Temperatury dochodzą do 35 stopni, a jeśli jest jakiś audyt, to jeszcze tego dnia zapierniczasz w "czepku" i rękawiczkach.

Agata

@JA! moje pytanie wynika stąd, że wiele osób chciałoby mieć umowę o pracę, ponieważ gwarantuje to stabilność zatrudnienia. Podałaś stawkę jaką oferuje Zakład Poligraficzny POL-MAK, natomiast informacja o rodzaju umowy dopełnia całości. Forum służy do wymieniania się konkretnymi informacjami na temat pracodawców i taka informacja jest ważna dla osób chcących lepiej zorientować się w realiach.

JA!
@Agata 14.07.2018 20:57

Skoro tu jest umowa o pracę to znaczy że możemy pracować za głodową stawkę i jeszcze po (usunięte przez administratora) całować !!??. Nie wiem co zyskujesz tym pisząc takie bzdury !! , ale coraz bardziej wierzę w to że za takie głupie teksty i wychwalanie pracodawców masz niezłą kase , więc jest ci obojętne to ile faktycznie się zarabia w dużych i ponoć renomowanych firmach !!!. Najlepiej jak byś nie wtrącał (a) i nie obrażał(a) uczciwych i ciężko pracujących ludzi , perfidnie wykorzystywanych przez pracodawcę!!

Pracownik
@JA! 14.07.2018 22:35

W ktorym dziale pracownicy są zmuszani do niewolniczej pracy? W tym co ja pracuje nie zauwazylem. Dodam tez ze umowa o prace jest umowa dwoch stron. Jesli jakas strona nie jest zadowolona to moze ja rozwiazac. Prawda jest taka ze warunki finansowe w innych firmach sa zblizone lub nieco lepsze. Natomiast warunki pozaplacowe - luz w pracy, kierownictwo, armosfera- w polmaku jest nieporownywalnie lepsza niz w wiekszosci zakladow. Kazdy sam decyduje czy woli pracowac tu i zarobic x zl, czy isc do kołchozu i zarobic 200 czy 500 zl wiecej.

JA!
@Pracownik 02.08.2018 22:14

Napisane jest wyraźnie "że nie na wszystkich działach ale na dziale konfekcyjnym gdzie pracują same kobiety " na pewno są traktowane jak gorszy element . A to że mają się zwolnić jak im coś nie pasuje !!! To nie rozwiąże problemu, wręcz przeciwnie to tylko utwierdzi " pracodawców " że mogą robić z pracownikami co chcą. Niektórzy pracownicy się zwolnią , ale inni zostaną z różnych powodów ( które nie powinny Cię interesować !) i stawka godzinowa najniższa też zostanie !!!. A tu chodzi tylko o to aby KAŻDY PRACOWNIK BYŁ SZANOWANY I GODNIE OPŁACANY ZA SWOJĄ PRACĘ , JAKĄKOLWIEK BY WYKONYWAŁ !!!. Cz to są jakieś wygórowane życzenia? . A co do kierownictwa i atmosfery w zakładzie to bez komentarza , chociaż ciężko się powstrzymać .Co niektórzy jak by mogli to by batem ludzi poganiali i to na wszystkich działach . A pensje i owszem zawsze są ostatniego każdego miesiąca na koncie , no i całe szczęście że mamy te konta bo inaczej było by tak samo jak z tymi nadgodzinami wypłacane zamiast na początku miesiąca to wypłacają dopiero koło 20stego. . A mają być wypłacane do 5 każdego miesiąca. Kompletny brak szacunku do pracowników.

Pracownik
@JA! 31.08.2018 09:39

Każdy zasługuje na szacunek- bez dwóch zdań. Ale niezbyt rozumiem czym jest "godne opłacanie pracy". Moim skromnym zdaniem godna płaca jest współmierna do kompetencji danego pracownika, jego zakresu obowiązków i odpowiedzialności, oraz co chyba najwazniesze: ZASTĘPOWALNOŚCI. Jesli chodzi o atmosfere to tworza ją pracownicy. Polecam troche optymizmu kazdego dnia

M300

Już nawet za nadgodziny nie płacą nam pieniędzy w terminie tylko 10 dni później a pol-mak niby nie ma nadgodzin.

JA!

Pol Mak to firma która oszukuje i okrada pracowników. Nie wiem czy wszystkich , raczej nie, ale panie pracujące na konfekcji na pewno!!!!. Swoją pracę wykonują rzetelnie i sumiennie A i tak stawka godzinowa to jakaś żenada 9 zł. !!!!! Czy to jest normalne !? . Nam pytanie do całego szefostwa ; Czy wy wstydu nie macie !? Gdzie wasz szacunek dla pracownika !? Wszystko drożeje , a nasza pensja stoi w miejscu 1650 zł. To jest dużo !? . A gdzie są setki które powinny być płacone w soboty !? . Czy to się w końcu zmieni czy musi się coś stać !?

Całe te
@JA! 07.07.2018 22:57

Pierwsze słyszę, żeby POL - MAK oszukiwał pracowników. Tego typu opinie są krzywdzące i negatywnie wpływają na odbiór firmy przez potencjalnych przyszłych pracowników. Pozdro

Agata

@JA! nie sądzę, aby pytanie dotyczące rodzaju podpisywanej z Zakład Poligraficzny POL-MAK umowy było dla kogokolwiek obraźliwe i nie taki był mój cel. Jest to po prostu próba dokładnego ustalenia stanu faktycznego w firmie, tak aby zainteresowani tym tematem użytkownicy forum, mieli jak najszerszy ogląd na sytuację. Dzięki temu każdy może wyrobić sobie opinię.

JA!
@Agata 20.07.2018 12:55

Stan faktyczny jest taki że na tym dziale te kobiety pomimo umowy zarabiają mało i nikt nie chce ich wysłuchać . A szefostwo je ignoruje . Ale z tego co mogę wyczytać z twoich wpisów , bardzo lubisz ubarwiać i rozpisywać się na dany temat , jeśli tylko jakaś opinia jest negatywna byle odwrócić uwagę czytającego od negatywnych opini.!.

Agata

@kasia czy mimo braku odpowiedzi użytkowników forum, zdecydowałaś się na to, żeby wysłać do Zakład Poligraficzny POL-MAK swoje cv? Jeśli tak i odbyłaś rozmowę kwalifikacyjną, napisz nam proszę jakie odniosłaś wrażenia i czy zdecydowałaś się podjąć tam pracę. Z pewnością będzie to cenna informacja dla osób zainteresowanych pracą tam. @JA! czy praca w Zakład Poligraficzny POL-MAK przebiega w oparciu o umowę o pracę?

JA!
@Agata 08.07.2018 17:01

Tak , ta praca jest wykonywana w oparciu o "umowę o pracę " . Czy to coś zmienia ?

Agata

@nicola, nie rozumiem Twojego wpisu. Czy możesz wyjaśnić co masz na myśli? Jestem aktywna tylko na tym forum i tak dla jasności nie współpracuję z Zakład Poligraficzny POL-MAK, jeżeli takie miałaś podejrzenia, to chciałabym wyprowadzić cię z błędu.

Gość

Szefostwo zaklamane wyzysk ludzi zapomnieli jak sami pracowali a szkoda bo wtedy byli normalni teraz w głowie się poprzewracało wciąż mało złote klamki by chcieli mieć państwo i ludzi oszukiwali zapraszam instytucje do kontroli

kasia
@Gość 11.02.2018 16:03

witam , jestem zainteresowana pracą w pol-mak w przeźmierowo , czy przyjmują - jakie warunki pracy- pieniądze -ktoś by doradził

Agata

@Gość masz totalnie odmienną opinię niż napisał @Emaresch. Jak to jest możliwe, że on był zadowolony z pracy w Zakładzie Poligraficznym POL-MAK a Ty nie? Możesz powiedzieć od czego mogło to być zależne?

nicola
@Agata 13.02.2018 13:27

no proszę agata , a dlaczego komentujesz na stronię - magna sady - jak tutaj jesteś

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. A jak to wygląda w Zakład Poligraficzny POL-MAK? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

anonymous

a miał mięć pełen wagon ukrainców

anonymous
@anonymous 05.12.2017 18:35

Czyżby (usunięte przez administratora) tak stwierdził kiedyś? ;)

Agata

@Gość widocznie opinie, o których piszesz łamały regulamin, który obowiązuje na forum Gowork.pl. Zapraszam Cie do zapoznania się z nim: https://www.gowork.pl/regulamin Wszystkie takie wpisy według niniejszego regulaminu administrator usuwa. Dlatego swoje opinie o Zakładzie Poligraficznym POL-MAK trzeba formułować w ten sposób, by go nie złamać.

Agata

@ja to ja może ktoś Ci odpowie na temat pracy w innej miejscowości, jednak wątek dotyczy Zakładu Poligraficznego POL-MAK w Batorowie i głównie o nim piszą tutaj użytkownicy i też wchodzą na ten wątek głównie zainteresowani pracą w tej miejscowości.

ja to ja

a czy ktos moze napisac jak jest w Iławie? jak kierownictwo, atmosfera pracy?

Agata

@WARZYWO duża kasa to pojęcie względne, bo dla każdego mogą znaczyć coś innego, bo każdy ma inne potrzeby. Zatem może powiesz o widełkach jak się mniej więcej zarabia w Zakładzie Poligraficznym POL-MAK, żeby każdy mógł to określić pod siebie?

WARZYWO

PRACUJE W POL- MAKU I TU SIE NIE ZARABIA DUZEJ KASY!!! PRZYKRO MI:(

Agata

@Praca? takie pytanie najlepiej jakbyś skierował prosto do pracodawcy, czyli do Zakładu Poligraficznego POL-MAK. Tam dostaniesz najszybciej i najpewniejszą informację.

Praca?

Czy można uzyskać pracę w systemie chałupniczym?

Agata

@Operator Widzę, że pracujesz w Zakładzie Poligraficznym POL-MAK. Czy mógłbyś napisać coś więcej na temat warunków pracy panujących w tej firmie? Co najbardziej podoba Ci się w Twojej pracy? Co mógłbyś podpowiedzieć użytkownikom, którzy rozważaliby podjęcie pracy w POL-MAK?

Operator

Czytam opinie i aż się cofa. Jak komuś nie pasują zarobki, atmosfera, kierownictwo czy zakres obowiązków to może się zwolnić. O ile dobrze wiem to do niewolniczej pracy nikt nikogo nie zmusza. Mi praca w Pol-Maku odpowiada i nie planuje zmienić. Jakby atmosfera była nie do wytrzymania, warunki płacowe nieatrakcyjne w porównaniu do moich kompetencji to bym się po prostu zwolnił. Na pewno jakaś część załogi czuje się niedoceniona, czuje że za mało zarabia. Jaki problem się postarać, wykazać, negocjować? Jak ktoś jest niewydajny, wykonuje wadliwy towar, generuje straty, to niech nie oczekuje kokosów. O zarobki najlepiej pytac na rozmowie, a nie w internetach. Pozdrwienia dla ludzi myślących.

Aga

Jakie analizy prowadzi sie w laboratorium Pol-MAK?

anonim

(usunięte przez administratora)

Bogdan

Zmień robotę, jeśli Ci źle. Gówno umiesz i byś chciał/a 3500 zarabiać?

Kot
@Bogdan 30.06.2017 10:19

@Bogdan - prawda boli i w oczy kole. Najlepiej atakować i zwymyślać. Każdy kto pracuje, to na pewno coś umie i powinno się to doceniać. A nikt nawet Ty !! nie pracujesz dla idei !!!!.

Kot
@Bogdan 30.06.2017 10:19

@Bogdan - prawda boli i w oczy kole. Najlepiej atakować i zwymyślać. Każdy kto pracuje, to na pewno coś umie i powinno się to doceniać. A nikt nawet Ty !! nie pracuje dla idei !!!!.

Gość

Właśnie ze tak możne nie aż 9.8 tys ale ponad 8 tys brutto. Iławianin chyba nie ma pojęcia czym się zajmuje operator maszyny pierniczej i ile się trzeba szkolić na dane stanowisko. Firma musi podkupić maszynistów z innych fabryk wiec musza tyle płacić bo kto się przeprowadzi za 1800 zl brutt? Nowym pracownikom bez doświadczenia mogą mało płacić ale ktoś musi ich wyszkolić dlatego taka stawka dla doświadczonych maszynistów.

Michałek

Podobno doświadczony operator z doświadczeniem zarabia 9800 brutto

Iławianin
@Michałek 19.06.2017 10:18

Tak tak, raczej 1800 zł brutto...

Zainteresowany

Witam wszystkich zainteresowanych pracą. czytam komentarze i nic konkretnego nie można przeczytać. W większości nas tu interesują zarobki. Więc drodzy podajcie zarobki na stanowiskach Operator Pomocnik operatora Wózkowy Elektryk Mechanik z góry dziękuje Pozdrawiam

IŁAWIANIN

NABÓR BYŁ JAK ZWYKLE W IŁAWIE - PO CICHU, MAŁOMIASTECZKOWOŚĆ I CIEMNOGRÓD...

JA
@IŁAWIANIN 27.03.2017 10:51

Jak był jak dopiero teraz jest. Po co piszesz takie głupoty jak nie wiesz. Ogłaszają się i w urzędzie pracy i w gazecie.

Iławianin
@JA 19.04.2017 15:15

Wiem lepiej od ciebie. Na te lepsze stanowiska już był. I to ty nie pisz głupot - bo to ty widać nie wiesz... ciołku...

Zostaw opinię o Zakład Poligraficzny POL-MAK - Batorowo

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Poligraficzny POL-MAK