ZWPS Katowice

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 89 ocen.

ZWPS Katowice
289

Opinie o ZWPS Katowice

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice

......

Zwps to normalna firma jakich wiele..chociaż czytając te wpisy można sobie wyobrażać jakieś straszne rzeczy. I praca i wynagrodzenie są w porządku. Dodam że praca jest w wymiarze 7 godz 35 min. Dziwią mnie wpisy. Pracownicy zorganizowali sobie forum i wylewaja żółć ale tak naprawdę mało konkretów. Rynek pracy jest ogromny i można odejść. Szczególnie w obecnej sytuacji gdzie pracy nie brakuje. Mobbing? Czy ktoś gdzieś zgłaszał? Jakie to.są zachowania? Przychodnia w ktorej pracuje wielu wspaniałych specjalistów, ktorzy diagnozuja i leczą pacjentów. A takich miejsc już niewiele...gdyby to miejsce było źle zarzadzane z całą pewnością juz by nie.istniało. ..

ja
@...... 02.04.2018 21:32

Ty nie odejdziesz bo masz fajną synekurę, można do fryzjera wyskoczyć w godzinach pracy, brać emeryturę i pensję. Nie dziwię się, że chwalisz stan rzeczy. Ale są tacy pracownicy, którym ciężko będzie się odnaleźć w nowym zakładzie pracy, więc pomyśl o tym a nie tylko o sobie. I dzięki wielki za dobre rady.

pacjent

jestem pacjentem i pisze tutaj bo wiem ze to czytaja pracownicy, zrobcie cos z tym chamstwem na rejestracji bo to wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd!

Pacjent zły
@Anna 18.04.2018 09:48

A moim zdaniem to prcownicy powinni chyba dyrektora po rękach całować że ich nie wywalil.Chamstwo i jeszcze raz (usunięte przez administratora) i niekompenincja rejestratorek starych niegrzecznych pewnie dawno emerytek bije na glowie. Hematologia kardiologia no i super okulistyka to dramat i cuda na kiju.Gratuluje dyrektorowi anielskiej cierpliwości tylko czemu cierpia pacjenci.

Tymon

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Tak różne opinie i zupełnie nie wiadomo co robić?

naiwna
@Tymon 08.04.2018 15:53

powiem tak.... ja aplikowalam i byla to moja najgorsza decyzja w zyciu!!! na poczatku myslalam ze super ze praca panstwowa ze mi sie trafilo jak slepej kurze ziarno...ze praca do emerytury i takie tam... niestety zderzenie z rzeczywistoscia z tym co mnie tam spotkalo nie nadaje sie do komentowania na forum publicznym, pomylilam sie pierwszy raz w zyciu tak ze do teraz nie moge sie z tym pogodzic i zaluje kazdego dnia poswieconego tej instytucji! nie trwalo to dlugo ale przestrzegam nie ryzykujcie bo nie warto!mam kontakt z osobami co tam jeszcze pracuja i nic sie nie zmienia nikt nie wyciaga wnioskow nadal ludzie przychodza i rezygnuja po 3 miesiacach bo sie po prostu nie da! za zadne pieniadze bym tam nie wrocila! sledze to forum z ciekawosci czy cos sie zmienia ale widze jak bylo tak jest i tak juz bedzie kilka razy w roku oferta pracy na pracuj pl i super kreci sie ktos przychodzi widzi co sie dzieje daje noge i kolejnego biora a ludzie sa naiwni i mysla ze im sie udalo chwycic Pana Boga za ogon tak jak ja myslalam i kusza sie łakomi na panstwowa posade a potem zostaja z niczym tylko z szarganymi nerwami! tak to sie kreci niestety!

Koto

Ja pracowałam gdy kierownikiem była Pani Magda S i pracowało się OK. Dużo pracy ale k ierownik stał po stronie pracowników.No i potem ta straszna wiadomosc powrót byłej kierownik.. Masakra S

Jj
@fz 29.03.2018 23:14

Takich nie trafionych inwestycji jak POZ jest więcej np.wodolecznictwo.Maleńki kontrakt a same urządzenia bardzo drogie w eksploatacji--brak zamkniętego obiegu wody.W większosci swieci tam pustka

Piguła

Koleżanki mamy nową naczelną pielęgniarek. Kolejna porażka.Sposób w jaki dostała to stanowisko daje duzo do myślenia. A co wy macie na ten temat do powiedzenia?

fz
@Piguła 19.01.2018 20:12

Też znam plotki, że wybór naczelnej to zespół działań wielce nieprzypadkowych, dlaczego Rada Społeczna chowa głowę w piasek i udaje że wszystko jest ok. Czy marszałek nie zdaje sobie sprawy że działanie tego dyrektora powoduje degradacje elektoratu marszałka?

Leona

Pani (usunięte przez administratora)była bardzo lubiana i szanowana przez pracowników.Zawsze miła i uśmiechnięta,elegancka kobieta z klasą.Miała jedną wadę-broniła swoich pracownikòw no i ślepo nie wykonywała poleceń szefostwa.Miała swoje zdanie.Jak wiedziła, że coś jest nie tak to potrafiła wyrazić swoje zdanie.Taki powinien być PRAWDZIWY kierownik !!!

A
@Leona 29.03.2018 12:15

Zgodzę się z Tobą,Była super Kierownikiem no i człowiekiem.Nie wykonywała głupich poleceń i potrafiła rozmawiać z ludżmi. No i dlatego jej nie ma bo lepszy jest kierownik ktòry donosi i zrobi wszytko co mu powiedzą!

Ewa

Pracowałam w ZWPS przez ponad 20 lat. Fakt : pracowałam w czasach gdzie kazdy wiedział co ma robić a Pani Dyrektor była autorytetem.Korzystam nadal z pomocy pracujących tam lekarzy i przy okazji odwiedzam kolezanki . Przeraża mnie atmosfera jaka tam panuje. Wszyscy zastraszeni i kamery jak w Big Bratherze .

G
@Error 23.03.2018 23:58

Traktuje pracowników tak jak sama jest traktowana z tą różnicą że sama zgodziła się na to wracając do ZWPS.

Mery

Ja patrzę jak poniża się pacjentów poradni zdrowia psychicznego. .Ludzie których już i tak pokarało życie są przyjmowani w tragicznych warunkach.Toalety bez desek.,drzwi bez klamek i zamków-zero intymności, brak mydła i papieru, brudny korytarz z odpadającą farbą. Czy to są warunki by nasi pacjenci mogli odzyskać wiarę w siebie i poczuć się dobrze traktowanym a nie jak "drugi sort"

Barbara

Z moim synem chodzę do poradni leczenia. uzależnień.Sama terapia oraz pracownicy ok.Jednak warunki w jajich prowadzona jest terapia woła o pomste do nieba.Ciemne piwnice ,brak oznakowanego dojscia do gabinetow, nieprzystosowane dla niepełnosprawnych ,brud. Kto wydał zgoda na prowadzenie gabinetów w piwnicy ?

Jolanta

Ja jestem pacjentką poradni endokrynologicznej i nie udało mi się skorzystać z toalety bez wąchania zapachow szamba.Brak desek sedesowych,brak zamków w drzwiach, brak mydła i papieru.Na korytarzu rozlatujące się krzesła.W gabinecie kolejny niemiły zapach-grzyb wokół okna.No i ogólny brud.sciany to się proszą o malowanie !

Barbara
@Jolanta 21.03.2018 14:17

Ja tez jestem pacjentką poradni endokrynologicznej ale nie przychylam się do Pani opini. Uwazam ze wc jest jednym z najbardziej czystym w całej przychodni. Proszę przejsć na kardiologie tam poczuje się Pani jakby Pani zwiedzała muzeum toalet.

Bb

Mi to osobiście żal ciężko chorych pacjentów poradni hematologicznej którzy przez wiele godzin muszą oczekiwać na wizytę w oparach... moczu z toalet.Uwazam to za skandal tym bardziej że o problemie od kilku lat wie dyrekcja. Zamiast usunąć przyczynę problemu każe się sprzątaczką stawiać zapachy i nakłada się na nich kary za złe sprzątanie.A wina leży po stronie starej żeliwnej kanalizacji pamiętającej czasy budowy budynku.

Olek

Wymagający szef niejednej osobie się nie podoba. Tacy prowadzą dobrze firmę.

OPP la
@Bbb 19.03.2018 14:20

Nie tacy "mocni" już tu byli a jakoś śladu po nich nie ma.

Kosa

Toalety dla pacjentów na kardiologii to jest dopiero majstersztyk. Ciekawe czy w jakiejś przychodni jeszcze coś takiego istnieje. Jak tam wchodzę to przypominają mi się sceny z filmu "Miś". Polecam tam zajrzeć bo to już unikat w Europie !

AAA

Jestem pacjetka od paru dobrych lat i z tym czym sie spotkalam ostatnio to po prostu chore!!! Papier taletowy najgorszej jakosci mydlo bezwonne lub go brak przepraszam ale mama21wiek a nie czasy komuny do tego pani biegajaca z WC do WC robiaca zdiecia tel. tak jakby sprawdzala czystosc ubikacji (takie mialam wrazenie siedzac i z bezczynnosci obserwowalam co sie dzieje az smieszne:-):-D) powinna lepiej sie przyjzec jakie sa srodki czystosci lub ich brak niz czy nie ma kurzu lub papierka na ziemi.TO JEST PO PROSTU ZABAWNE JAK NIE KTORE OSOBY MAJA PRZEROST INTELIGENCJI,A NIE WIDZA SWOICH BLEDOW I PORAZEK..........

Tomek

Chory system w TEJ przychodni ja ostatnio napisalem skarge na brak podstawowych srodkow czystosci!!!! Jak papier,mydlo,reczniki papierowe!!! Kurde jakie mamy czasy?PRL?czy co!!!administracja tej przychodni to porazka!!!!glowy ze krzesel powinny poleciec!!!!.......

Oko

A toalety dla personelu na drugim piętrze po stronie dla dzieci? Pamiętają czasy najlepszych lat komuny

Dosia

Ja obserwuje remonty wykonywane przez naszych chłopców.Wykonywane są metodami jak za PRL czyli nakładanie kolejnej warstwy lamperii.No i meble na informacji medycznej to składanka starych mebli które robił Pan Alfred ...z jeszcze starszych mebli.To reprezentacyjne miejsce obok którego przechodzą wszyscy pacjenci.I jaki to wizerunek naszej przychodni?

SK

Co tam słychać w firmie.? Dział Administracyjny jeszcze żyje, wszystkie krzesła obstawione czy kierownik solo? Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych pracowników!

Ja
@SK 28.02.2018 06:45

Nie z magazynu , następczyni Renaty

Nikt

Tak niestety to wszystko prawda.MOBBING w czystej postaci zwlaszcza pani dyrektor wie jak oczernić i pogrążyć czlowieka.

...
@Nikt 02.03.2018 17:19

to prawda

IG

Szkoda czasu na pisanie kto odszedł lepiej pisać kto jeszcze został.

L
@IG 28.02.2018 09:33

A jeszcze ktoś tam pracuje czy kierownicza już zastąpiła wszystkich ?

Polo

Mam kontakt z wieloma osobami które pozegnaly ZWPS i nikt tego nie żałuje a każdy bez problemu znalazł lepszą pracę.Wielu jest dzisiaj na stanowiskach kierowniczych np Artur B choć podobno był do niczego i na niczym się nie znał.Więc o pracę boją się tylko ci co o niej nie mają pojęcia a takich nie brakuje w przychodni.

Ja
@Jg 20.02.2018 14:34

Wiemy o kogo chodzi! Wyjątkową specjalistką to ONA jest ale do spraw zamieszania i spychoterapii pracy.

tiktak

bylam widzialam dziekuje dobrze ze juz tam nie pracuje istny koszmar jak najdalej od tego miejsca kto nie wierzy niech sie przekona na wlasnej skorze pewnie niedlugo znowu beda szukac kolejna osobe do gnojenia nikt tam nie wytrzymuje presji ponizania drwin falszu i obludy

Gl
@Jg 16.02.2018 07:58

To znaczy ze sobie tylko polepszyłaś

IG

Miałam tą przyjemność kilka lat temu pracować w administracji ale jak czytam opinię to stary układ ma się dobrze.

mw
@IG 15.11.2017 11:25

I dopóki nie zmieni się stara kadra która jest jedną wielką kliką nie zmieni się nic

Lady

W ciągu miesiąca Pani kierownik straciła dwóch ostatnich ludzi którzy znali się na pracy - Renate i Adama.

Donna
@Q 07.02.2018 06:57

Żal mi chłopaka bo bardzo sympatyczny

Ja

ZWPS to zwykły zakład pracy jak tysiące w kraju z tą różnicą że złą aure wprowadza dyrekcja i to ona doprowadza do tego że jest taka rotacja pracowników .

Ja
@Wirtualnie 12.02.2018 07:08

Jeszcze kierownik działu administracji

Laski z ....

U nas Pan Alfred naprawiał okno ktore przez długie lata było nienaprawiane a potem działało jak nowe.Pozdrowienia dla Pana

G
@Laski z .... 09.02.2018 14:52

U nas z Adamem naprawial szafki kartoteczne które nie szło naprawić przez lata.Dopiero niedawno wymienili na nowe.

O

Ja już liczę dni do emerytury ale żal mi serce ściska jak patrzę na moją firmę . Powoli i myślę, że celowo idzie na dno.

π

A czy to prawda , że nasz Adam też odchodzi ?

ES
@G 29.01.2018 08:20

Ja też miałam przyjemność pracować z P. Alfredem.Człowiek- Anioł a praca pali mu się w rękach.

Eryka

Dyrekcja ma się za nadludzi, innych traktują jak psy ! Brak szacunku ciągłe obwinianie za czyjeś błędy ogromny stres i kiepska płaca Zwolniłam się po miesiącu bo nie dawałam rady psychicznie !

Roxi
@aga 19.01.2018 12:13

Dla niektórych miesiąc to i tak sukces

¿

Kilka dni temu zakończyłam prace w ZWPS i był to dla mnie trudny czas.Raczej miło wspominać go nie bede.Dużo pracy ,ale do ogarnięcia .Jednak brak szacunku ,poniżanie to już za dużo.Choc ostatni czas bez kierowniczki był do zniesienia. Pozdrawiam i mam nadzieje ,ze ktos tą chorą atmosfere zmieni nim odejdą jeszcze. Ci ktòrzy znają się na pracy.

Roxi
@adi 25.01.2018 12:59

Nie masz czego żałować!? Komedia się kończy a zaczyna dramat. Współczuję tym co pozostali w tym komedio- dramacie????

Zostaw opinię o ZWPS Katowice - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice