ZWPS Katowice

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 10 ocen.

Opinie o ZWPS Katowice

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice

π

A czy to prawda , że nasz Adam też odchodzi ?

Gaba
@a 18.01.2018 14:07

Dla pana Alfreda nie było rzeczy niemożliwych. Z niczego zawsze zrobił coś.Złota rączka.Pozdrawiam

ono
@Gaba 17.01.2018 22:23

Prawdziwy szef to by stawał na głowie by zatrzymać takiego człowieka no ale to jest ZWPS

Kat

Pani kierownik to taki karierowicz ale czyims kosztem.Utracila zaufanie szefa i musiała odejsc z ZWPS ale po roku nieobecnosci cudownie odzyskała zaufanie.Sprawa bardzo dziwna

????
@Kat 13.10.2017 09:11

To się nazywa brak szacunku dla samej siebie,zero ambicji

q
@???? 19.01.2018 00:10

Kasa i tylko to się liczy

IG

Miałam tą przyjemność kilka lat temu pracować w administracji ale jak czytam opinię to stary układ ma się dobrze.

Emerytka
@Gl 16.01.2018 13:21

Nie ma juz komu pracować ale czy kogoś to dziwi? Chora atmosfera. Żal mi tylko moich kolezanek i kolegów którzy z różnych powodów muszą tam jeszcze pracować

AB
@Emerytka 17.01.2018 10:48

Mnie też udało się wyrwać z tego koszmaru ale żal mi tych którzy pozostali

ona

PRZESTRZEGAM ! nie marnujcie czasu na rynku jest sporo pracy, lepiej poczekać tydzień niż zmarnować tu czas ja zrezygnowałam po miesiącu. NIE WARTO

SK
@ona 03.04.2017 07:40

Ja wytrzymałam rok ale odbiło się to na moim zdrowiu

Ono

ppPani kierownik prowadzi wojne ze wszystkimi ale dobrze na tym nie wyjdzie

Ja
@El 2 17.10.2017 08:17

Pani Dyrektor została tylko dlatego że jest jej przełożoną

Gl
@Ja 14.01.2018 01:55

Prywatnie to kolezanki a w pracy sciema i mowienie sobie przez Pani

Ono

Dziwi mnie tylko postawa zwiazkow zawodowych i urzedu nadzorujacego praceę dyrekcji.Czy nikt nie widzi co wyprawia pani Kierownik administracji ktora juz raz zostala zdegradowana ze stanowiska.

Ja
@Ono 12.10.2017 08:59

Związkii mają to gdzieś bo to klika z Dyrekcją

fan club zarządu

Polecam analizę wypowiedzi dyrektora dla potrzeb artykułu z GW 29 grudnia 2017. Tylko pogratulować dyrektorowi ZWPS menadżerskiego podejścia. Biorąc pod uwagę, że jego główne zajęcia w godzinach pracy to wycieczki do spożywczaka, czy na lody z dyrektorką finansową (ewentualnie) tropienie leżącego na podłodze papierka, to na prawdę wystąpienia do szpitali, a potem oczekiwanie i patrzenie w sufit, to szczyt możliwości menadżerskich ws zabiegów o kontrakty. Odnoszę wrażenie, że marzenie o spokojnym doczekaniu emerytury w "błogim nicnierobieniu" , w zatrzaśniętym, odciętym domofonem gabinecie dyrektorskim może ulecieć wraz przekonaniem, że molocha ZWPS marszałek nie porzuci w biedzie spowodowanej marazmem zarządzania. Marszałek pewnie odwali robotę za dyrektora i uratuje placówkę zarządzaną standardami z PRL, tylko to nie jest już ten faworyzujący dyrektora do NFZ- tu, w 2012 marszałek, więc pewnie ratowanie molocha zacznie od zmiany menago odpowiedzialnego za powolny upadek. Szpitale będą musiały zawrzeć z ZWPS umowy na podwykonawstwo? Z przychodnią bez rezonansu czy tomografu? Tak jest to możliwe, panujący chaos w służbie zdrowia jest sprzymierzeńcem, który może uratować stołki nawet takim zarządzającym.

¿

Kilka dni temu zakończyłam prace w ZWPS i był to dla mnie trudny czas.Raczej miło wspominać go nie bede.Dużo pracy ,ale do ogarnięcia .Jednak brak szacunku ,poniżanie to już za dużo.Choc ostatni czas bez kierowniczki był do zniesienia. Pozdrawiam i mam nadzieje ,ze ktos tą chorą atmosfere zmieni nim odejdą jeszcze. Ci ktòrzy znają się na pracy.

d

Od kiedy kierownictwo na administracja przejęła Pani dyrektor wszystko zmieniło się na lepsze.Atmosfera praca tez inna .Szkoda tylko ,ze odeszło kilka bardzo fajnych dziewczyn.Teraz widać ile jedna osoba może robić niepotrzebnego zamętu.

Ono

Pani kierownik w szpitalu.Wreszcie ludzkie warunki do pracy

G
@Ono 11.11.2017 00:01

Wielu to zauważyło

Ono

Ta kobieta dla kasy to kazdego utopi

Ona

Niestety wszystkie opinie tu zawarte to prawda. Też pracowałam w ZWPS w administracji. Pani Kierownik Administracji to zwykły donosiciel, zrobi wszystko aby uchronić swoje stanowisko, kosztem swoich podwładnych pracowników. Zresztą Pani Dyrektor tak samo - jednym słowem towarzystwo wzajemnej adoracji, jeśli ktoś wie więcej (jest mądrzejszy) niż Panie, to od razu jest skazany na poniżenie różnymi metodami. Szkoda czasu na pracę w ZWPS, nikt o zdrowych zmysłach nie wytrzyma dłużej niż miesiąc. Zresztą wystarczy spojrzeć na stronę internetową i wieczną rotację pracowników w Dziale Administracji, to chyba powinno dać do myślenia dyrekcji, że coś jest nie tak jednak z Kierownictwem

dolores

Praca w administracji w tym miejscu była najgorszym okresem w moim życiu. Nie można sobie wyobrazić tak odrażającego podejścia i atmosfery. Tak naprawdę to brak mi słów aby to opisać. Zasada jest jedna im większa niekompetencja tym wyższe stanowisko. Przed podpisaniem umowy wszystko wydawało się nawet ok. Już po pierwszym dniu zauważyłam stosunek przełożonych, swoją drogą towarzystwo wzajemnej adoracji, wyzwiska wrzaski i epitety to tylko wierzchołek góry lodowej. Pretensje Pani Kierownik do pracowników wynikające z niewiedzy oraz braku kompetencji. Wszystko ma być tak aby wyglądało dobrze nie wolno zwracać uwagi na rażące błędy dyrekcji nie wolno się nawet odzywać, nie wolno rozmawiać. Dyrektor jest bogiem a przynajmniej tak uważa pani kierownik ponieważ jak tylko zadzwoni to biegnie tak szybko że ma sobie nogi połamać. A prawda jest taka że dyrektor jest już stary i nie robi absolutnie nic, nic też nie rozumie i w nic się nie angażuje ale chętnie się czepia, pewnie dlatego że to wszystko co jest w stanie jeszcze zrobić. Pracownicy którzy pracują tam od lat to ludzie przed emeryturą zastraszeni oraz nie świadomi sytuacji reszta pracowników to stała rotacja. Praca na stanowiskach medycznych nie wygląda tak źle.

GI

Takie zwykłe małe szambo ! Lepiej pracować na śmietnisku przynajmniej człowieka bardziej szanują ! Ja również zrezygnowałem po miesiącu. Dyrektor myśli że jest nadczłowiekiem a jest zwykłym prostakiem w dodatku już dawno powinni go zwolnić za nieróbstwo i układy. O tym jak traktuje się tam pracowników możecie poczytać w internecie i innych opiniach. To wszystko prawda. Jak mogę wam doradzić, nie cieszcie się że dzwonią i was zapraszają, nikt inny nie chce tam pracować. Zmarnujecie czas. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Eryka

Dyrekcja ma się za nadludzi, innych traktują jak psy ! Brak szacunku ciągłe obwinianie za czyjeś błędy ogromny stres i kiepska płaca Zwolniłam się po miesiącu bo nie dawałam rady psychicznie !

osadzony

NIE NIE NIE ! ODRADZAM ! Chyba że ktoś szuka pracy w stresie za niską pensję i w warunkach uwłaczających normalnemu człowiekowi ! Zasady pracy jak w wiezieniu lub obozie pracy ! Rotacja pracowników jest ogromna, max czas pracy to 2 - 3 miesiące. Niekompetencja dyrekcji bije na głowę !!! Aż żal że utrzymywani są za nasze pieniądze !

Zostaw opinię o ZWPS Katowice - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice