ZWPS Katowice

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 124 ocen.

ZWPS Katowice
2 124

Opinie o ZWPS Katowice

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice

xyz

dyrektorka nie lepsza tylko sie glupio podsmiewuje z innymi z administracji! nie ma czasu na szwedanie sie po przychodni i ploteczki tak jak sie to ma w lecznictwie m. inn! tu czlowiek jest zawaloby robota po uszy nie wie w co rece najpierw wsadzic a tylko slyszy jak sie tu przyjemnie mowi o administracji az chce sie pracowac

Vvv
@tiramisu 17.07.2018 07:51

Nick i tiramisu - Nie zazdroszczę współpracownikom i szefom. Tyle żółci i niezadowolenia. Jak jest tak bardzo źle to proponuję zmienić pracę. Szkoda życia i radości, naprawdę. A juz wyrzucać innym, ze się śmieją czy rozmawiają to naprawdę żałosne. Spróbuj zmienić podejście, inaczej złość Cię zje od środka. Powodzenia i uśmiechów wielu.

Jasiek

Jaka macie atmosferę w pracy? Warto starać się ?

Ja
@nanana 11.07.2018 07:08

No myślę że pare osób taką sielankę w pracy ma a na pewno jest nią koordynująca- leser jakich mało

pracownik

i kolejna osoba sie zwolnila z dzialu administracji tym razem informatyk

Jaki

Co Marszałek na to wszystko??? Przeciez to nie jest firma prywatna. W glowie się nie mieści, ze w 21 wieku takie rzeczy sie dzieją i nikt nie reaguje...no chyba, że na tym forum zawiązala sie jakas koalicja niezadowolonych. Kij ma zawsze dwa końce :)

Agnieszka

@?? jesteś obecnym pracownikiem ZWPS Katowice, możesz coś więcej powiedzieć na temat pracy w tej firmie? Czy ktoś Was pracował albo pracuje jako rejestratorka medyczna? Jakich kwalifikacji wymagają? Każda opinia się przyda.

....

mam juz serdecznie dosyc tej roboty i tej falszywej zaklamanaj dwulicowej pi...

Ja
@?? 08.06.2018 09:30

NIKT się nie zwalnia???? Taka ilość osób która juz odeszła i następnna ilość którzy są w trakcie wypowiedzenia to NIKT???

Agnieszka

Cześć, próbowałam znaleźć w sieci jakieś informacje na temat ZWPS Katowice, niestety nie ma tego za wiele. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, kogo szukają, jakie mają wymagania, czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? Każda informacja się przyda!

ja
@Agnieszka 02.06.2018 18:13

ty jakas tepa jestes?poczytaj co tu jest napisane.!praca jest srednio co 3 miesiace aplikuj jak jestes hardkorem i chesz sobie psyche zniszczyc

wkurz

moze w koncu ktos zdobedzie sie na odwage i powie glosno co sie tu (usunięte przez administratora) a nie tylko po katach ze złowrogo szumią wierzby a duch na rozrzazonych węglach gołą du*ą usiadł... to sie musi w koncu skonczyc niech do wladzy dojdzie w koncu ktos kompetenty ile mozna...

nmk

moze w koncu ludzie zaczna glosno mowic o tym co sie dzieje i co ich wk****a a nie tylko po katach ze złowrogo szumia wierzby a ich duch na rozrzazonych weglach gołą (usunięte przez administratora) usiadł

exsecutor

Tyle informacji o zły traktowaniu, o nieprawidłowościach, o złych decyzjach jest niepojęte, ludzie co chwile się zwalniają, nie wytrzymują chorej atmosfery ale nikt nie potrafi przeciwdziałać może czas zebrać się i napisać skargę do Urzędu Marszałkowskiego. Mobbing który stosuje dyrektor oraz niektórzy kierownicy jest niedopuszczalny, brak szacunku do podwładnych, wykorzystywanie stanowiska, pobieranie bezzasadnie pieniędzy np. za użytkowanie prywatnego auta które stoi w garażu firmy a dyrektor jest wożony firmowym autem, wzywanie „na dywanik” aby tylko ubliżać – nie dając prawa odezwania się. Dyrektor ma pretensje (bo czyta to) za rzeczy które są tu napisane przez pracowników- kazał też napisać podwładnym, że nie są mobbingowani. Poziom stresu i leku wśród pracowników jest ogromny – zachęcam jednak do większej odwagi i pisaniu o złym traktowaniu, niewłaściwościach czy nadużyciach. Panie dyrektorze takie traktowanie prędzej czy później skończy się źle, lepiej żeby wcześniej, jak twierdzi większość personelu jest pan najgorszym dyrektorem jaki był, uciekającym od odpowiedzialności, źle traktującym innych, mam nadzieję, że w końcu personel przestanie się bać i zażąda aby pan odpowiedział za swoje czyny.

Xyz
@exsecutor 29.05.2018 13:46

Grubo....

obserwator

swita trojca powinna odejsc... zeby zarzadzac trzeba potrafic miec kompetencje predyspozycje i podejcie do ludzi niestety im tego brakuje a najgorsze w tym wszystkim ze nie widza tego ze ludzie po pr ostu nie chca z nimi pracowac nie ma co szukac przyczyny gdzie indziej ludzie odchodza z powodu zlego zarzadzania tyle w temacie

Ja
@obserwator 23.05.2018 18:33

Tak jest i nie chce być inaczej

Agnieszka

Witam, chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat pracy w Przychodni. Orientujecie się w jakich godzinach są przyjęcia pacjentów, czy jest to praca zmianowa? Kogo i w jakim wieku szukają?

fr
@aneta 22.05.2018 21:44

dodam ze warunki pracy pozostawiaja wiele do zyczenia brakuje tu wszystkiego materialy biurowe trzeba kupowac samemu bo nic nie ma nawet mydla w kiblu ciagle brakuje a o jakiejs kawie herbacie czy wodzie mozna pomarzyc takie rzeczy tylko naleza sie dyrektorowi co on lepszy od innych ludzi ze sie zaopatrza z sluzbowych pieniedzy a my musimy dokladac do interesu bo niczego nie mozna kupic????????!!!!!

dzieki

w punkt

......

Zwps to normalna firma jakich wiele..chociaż czytając te wpisy można sobie wyobrażać jakieś straszne rzeczy. I praca i wynagrodzenie są w porządku. Dodam że praca jest w wymiarze 7 godz 35 min. Dziwią mnie wpisy. Pracownicy zorganizowali sobie forum i wylewaja żółć ale tak naprawdę mało konkretów. Rynek pracy jest ogromny i można odejść. Szczególnie w obecnej sytuacji gdzie pracy nie brakuje. Mobbing? Czy ktoś gdzieś zgłaszał? Jakie to.są zachowania? Przychodnia w ktorej pracuje wielu wspaniałych specjalistów, ktorzy diagnozuja i leczą pacjentów. A takich miejsc już niewiele...gdyby to miejsce było źle zarzadzane z całą pewnością juz by nie.istniało. ..

ijo
@Ja 13.05.2018 01:37

jedni beztrosko stukaja sobie latka do emeryturki nic nie robia nawet dobrego wrazenia im sie nie chce sprawiac a inni zapi***ja za marne grosze i nie maja nawet chwili oddechu nie wspominajac o cichych nadgodzinach ktorych nie ma ani do wybrania ani do zaplaty a jedyni subtelna sugestia kierowniczki ze sie powinno siedziec dluzej ktora oczywiscie wprost tego nie powie ale miedzy wierszami da do zrozumienia ze tego oczekuje

Anita

Czy jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

fz
@ja 09.05.2018 19:26

Wypłata... Nie przesadzasz ? Chodziło Ci o jałmużnę... Gdzie się można dowiedzieć jaką premię dostanie dyrektor za oczekiwanie na kontrakty i barykadowanie się w gabinecie?

pracownik

zdawaloby sie ze administracja w koncu zacznie dzialac jak nalezy a znowu wszyscy nowi odeszli czy ktos w koncu przejzy na oczy?????!!!!

80
@pracownik 29.04.2018 21:11

wsxyscy widza i wiedza jak jest ale nikty z tym nic nie robi! Panujaca zmowa milczenia i udawanie ze jest w porzadku! tak sie nie da pracowac ciagle nowe twarze w administracji ludzie tu przewijaja sie jak burza a kazdy milczy i nie mowi dlaczego

pacjent

jestem pacjentem i pisze tutaj bo wiem ze to czytaja pracownicy, zrobcie cos z tym chamstwem na rejestracji bo to wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd!

Rejestratorka( nie z Zwps)
@Pacjent zły 20.04.2018 12:01

Jaki pan taki kram! Proponuje zatrudnic się na miesiąc w charakterze rejestratorki i od razu zmieni wam się zdanie na ich temat. Wszystko co złe wysłuchują one a u lekarza pacjent nagle niemowa

Tymon

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Tak różne opinie i zupełnie nie wiadomo co robić?

naiwna
@Tymon 08.04.2018 15:53

powiem tak.... ja aplikowalam i byla to moja najgorsza decyzja w zyciu!!! na poczatku myslalam ze super ze praca panstwowa ze mi sie trafilo jak slepej kurze ziarno...ze praca do emerytury i takie tam... niestety zderzenie z rzeczywistoscia z tym co mnie tam spotkalo nie nadaje sie do komentowania na forum publicznym, pomylilam sie pierwszy raz w zyciu tak ze do teraz nie moge sie z tym pogodzic i zaluje kazdego dnia poswieconego tej instytucji! nie trwalo to dlugo ale przestrzegam nie ryzykujcie bo nie warto!mam kontakt z osobami co tam jeszcze pracuja i nic sie nie zmienia nikt nie wyciaga wnioskow nadal ludzie przychodza i rezygnuja po 3 miesiacach bo sie po prostu nie da! za zadne pieniadze bym tam nie wrocila! sledze to forum z ciekawosci czy cos sie zmienia ale widze jak bylo tak jest i tak juz bedzie kilka razy w roku oferta pracy na pracuj pl i super kreci sie ktos przychodzi widzi co sie dzieje daje noge i kolejnego biora a ludzie sa naiwni i mysla ze im sie udalo chwycic Pana Boga za ogon tak jak ja myslalam i kusza sie łakomi na panstwowa posade a potem zostaja z niczym tylko z szarganymi nerwami! tak to sie kreci niestety!

Koto

Ja pracowałam gdy kierownikiem była Pani Magda S i pracowało się OK. Dużo pracy ale k ierownik stał po stronie pracowników.No i potem ta straszna wiadomosc powrót byłej kierownik.. Masakra S

Jj
@fz 29.03.2018 23:14

Takich nie trafionych inwestycji jak POZ jest więcej np.wodolecznictwo.Maleńki kontrakt a same urządzenia bardzo drogie w eksploatacji--brak zamkniętego obiegu wody.W większosci swieci tam pustka

Piguła

Koleżanki mamy nową naczelną pielęgniarek. Kolejna porażka.Sposób w jaki dostała to stanowisko daje duzo do myślenia. A co wy macie na ten temat do powiedzenia?

fz
@Piguła 19.01.2018 20:12

Też znam plotki, że wybór naczelnej to zespół działań wielce nieprzypadkowych, dlaczego Rada Społeczna chowa głowę w piasek i udaje że wszystko jest ok. Czy marszałek nie zdaje sobie sprawy że działanie tego dyrektora powoduje degradacje elektoratu marszałka?

Leona

Pani (usunięte przez administratora)była bardzo lubiana i szanowana przez pracowników.Zawsze miła i uśmiechnięta,elegancka kobieta z klasą.Miała jedną wadę-broniła swoich pracownikòw no i ślepo nie wykonywała poleceń szefostwa.Miała swoje zdanie.Jak wiedziła, że coś jest nie tak to potrafiła wyrazić swoje zdanie.Taki powinien być PRAWDZIWY kierownik !!!

A
@Leona 29.03.2018 12:15

Zgodzę się z Tobą,Była super Kierownikiem no i człowiekiem.Nie wykonywała głupich poleceń i potrafiła rozmawiać z ludżmi. No i dlatego jej nie ma bo lepszy jest kierownik ktòry donosi i zrobi wszytko co mu powiedzą!

Ewa

Pracowałam w ZWPS przez ponad 20 lat. Fakt : pracowałam w czasach gdzie kazdy wiedział co ma robić a Pani Dyrektor była autorytetem.Korzystam nadal z pomocy pracujących tam lekarzy i przy okazji odwiedzam kolezanki . Przeraża mnie atmosfera jaka tam panuje. Wszyscy zastraszeni i kamery jak w Big Bratherze .

G
@Error 23.03.2018 23:58

Traktuje pracowników tak jak sama jest traktowana z tą różnicą że sama zgodziła się na to wracając do ZWPS.

Mery

Ja patrzę jak poniża się pacjentów poradni zdrowia psychicznego. .Ludzie których już i tak pokarało życie są przyjmowani w tragicznych warunkach.Toalety bez desek.,drzwi bez klamek i zamków-zero intymności, brak mydła i papieru, brudny korytarz z odpadającą farbą. Czy to są warunki by nasi pacjenci mogli odzyskać wiarę w siebie i poczuć się dobrze traktowanym a nie jak "drugi sort"

Barbara

Z moim synem chodzę do poradni leczenia. uzależnień.Sama terapia oraz pracownicy ok.Jednak warunki w jajich prowadzona jest terapia woła o pomste do nieba.Ciemne piwnice ,brak oznakowanego dojscia do gabinetow, nieprzystosowane dla niepełnosprawnych ,brud. Kto wydał zgoda na prowadzenie gabinetów w piwnicy ?

Jolanta

Ja jestem pacjentką poradni endokrynologicznej i nie udało mi się skorzystać z toalety bez wąchania zapachow szamba.Brak desek sedesowych,brak zamków w drzwiach, brak mydła i papieru.Na korytarzu rozlatujące się krzesła.W gabinecie kolejny niemiły zapach-grzyb wokół okna.No i ogólny brud.sciany to się proszą o malowanie !

Barbara
@Jolanta 21.03.2018 14:17

Ja tez jestem pacjentką poradni endokrynologicznej ale nie przychylam się do Pani opini. Uwazam ze wc jest jednym z najbardziej czystym w całej przychodni. Proszę przejsć na kardiologie tam poczuje się Pani jakby Pani zwiedzała muzeum toalet.

Bb

Mi to osobiście żal ciężko chorych pacjentów poradni hematologicznej którzy przez wiele godzin muszą oczekiwać na wizytę w oparach... moczu z toalet.Uwazam to za skandal tym bardziej że o problemie od kilku lat wie dyrekcja. Zamiast usunąć przyczynę problemu każe się sprzątaczką stawiać zapachy i nakłada się na nich kary za złe sprzątanie.A wina leży po stronie starej żeliwnej kanalizacji pamiętającej czasy budowy budynku.

Olek

Wymagający szef niejednej osobie się nie podoba. Tacy prowadzą dobrze firmę.

OPP la
@Bbb 19.03.2018 14:20

Nie tacy "mocni" już tu byli a jakoś śladu po nich nie ma.

Kosa

Toalety dla pacjentów na kardiologii to jest dopiero majstersztyk. Ciekawe czy w jakiejś przychodni jeszcze coś takiego istnieje. Jak tam wchodzę to przypominają mi się sceny z filmu "Miś". Polecam tam zajrzeć bo to już unikat w Europie !

AAA

Jestem pacjetka od paru dobrych lat i z tym czym sie spotkalam ostatnio to po prostu chore!!! Papier taletowy najgorszej jakosci mydlo bezwonne lub go brak przepraszam ale mama21wiek a nie czasy komuny do tego pani biegajaca z WC do WC robiaca zdiecia tel. tak jakby sprawdzala czystosc ubikacji (takie mialam wrazenie siedzac i z bezczynnosci obserwowalam co sie dzieje az smieszne:-):-D) powinna lepiej sie przyjzec jakie sa srodki czystosci lub ich brak niz czy nie ma kurzu lub papierka na ziemi.TO JEST PO PROSTU ZABAWNE JAK NIE KTORE OSOBY MAJA PRZEROST INTELIGENCJI,A NIE WIDZA SWOICH BLEDOW I PORAZEK..........

Tomek

Chory system w TEJ przychodni ja ostatnio napisalem skarge na brak podstawowych srodkow czystosci!!!! Jak papier,mydlo,reczniki papierowe!!! Kurde jakie mamy czasy?PRL?czy co!!!administracja tej przychodni to porazka!!!!glowy ze krzesel powinny poleciec!!!!.......

Zostaw opinię o ZWPS Katowice - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice