ZWPS Katowice

Katowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 133 ocen.

ZWPS Katowice
2 133 6 1

Opinie o ZWPS Katowice

pracownik

czy to sie nigdy nie skoczy??? ile jeszcze osob musi odejsc z zalem i z placzem z administracji zeby w koncu nastal spokoj???

Jack

Lata mijają a nic się nie zmienia

Xyz
@Jack 05.10.2018 10:33

Zmienić się może ale to musi być ogromna zmiana, wiadomo jaka.

Agnieszka

@Szkoda @nick co dokładnie macie na myśli? Takie ogólne stwierdzenia nie wnoszą zbyt wielu konkretnych informacji, które mogłyby być przydatne dla osób zainteresowanych pracą w firmie ZWPS Katowice. Dlatego zachęcam do rozwinięcia wypowiedzi. @tiramisu Dlaczego tak uważasz? Na pewno nie dostrzegasz w tej pracy niczego z czego można czerpać satysfakcję? Być może są jakieś pozytywne strony pracy w tej firmie.

nick
@Agnieszka 08.08.2018 12:31

Sz P Dyrektor doskonale Pani wie co sie dzieje w administracji po co drazyc temat i dopytywac wziela Pani nieodpowiednia osobe na kierownika, osobe ktora nie potrafi wspolzyc z ludzmi tyle w temacie

Kristal
@Agnieszka 08.08.2018 12:31

W przyszłym tygodniu wpadnę tam do Was,bo urządzacie mobing! A na pewno z taka ilością znajomych adwokatów,nie zbyjecie mnie tak łatwo

Ja
@Kristal 27.09.2018 19:56

Życzę powodzenia i wytrwałości w doprowadzeniu sprawy mobbingu do końca

anonim

(usunięte przez administratora)

Aga

No cóż ludzi potrzeba bo atmosfera taka że odchodzą non stop

xyz

dyrektorka nie lepsza tylko sie glupio podsmiewuje z innymi z administracji! nie ma czasu na szwedanie sie po przychodni i ploteczki tak jak sie to ma w lecznictwie m. inn! tu czlowiek jest zawaloby robota po uszy nie wie w co rece najpierw wsadzic a tylko slyszy jak sie tu przyjemnie mowi o administracji az chce sie pracowac

Takaja
@xyz 09.07.2018 13:50

Mało zrozumiały tekst haha. Nie wiadomo o co chodzi

X.x
@xyz 09.07.2018 13:50

Niektórym to chyba żal zwieracze ściska, że nie mają z.kim porozmawiać :) odrobinę życia i radości również w pracy ;)

nick
@xyz 09.07.2018 13:50

na 3 pietrze za zamknietymi drzwami wszyscy sie glupkowato smieja jakas epidemia panuje nierobstwa i podsmiewajek

tiramisu
@X.x 09.07.2018 22:53

radosci z pracy????? no chyba zart!!! na pewno nie z tej

Vvv
@tiramisu 17.07.2018 07:51

Nick i tiramisu - Nie zazdroszczę współpracownikom i szefom. Tyle żółci i niezadowolenia. Jak jest tak bardzo źle to proponuję zmienić pracę. Szkoda życia i radości, naprawdę. A juz wyrzucać innym, ze się śmieją czy rozmawiają to naprawdę żałosne. Spróbuj zmienić podejście, inaczej złość Cię zje od środka. Powodzenia i uśmiechów wielu.

Szkoda
@nick 17.07.2018 07:50

Zapraszam do pracy w "cudownej" atmosferze panującej na trzecim piętrze. Szybko odczujesz na własnej jak jest "wesoło i beztrosko".

nick
@Szkoda 20.07.2018 12:21

ja mowie o sielskiej atmosferze za zamknietymi drzwiami w pokoju na samym koncu pozozstalym z 3 puetra szczerze wspolczuje

Jasiek

Jaka macie atmosferę w pracy? Warto starać się ?

nanana
@Jasiek 10.07.2018 18:00

no bardzo domowa fajna atmosfera do pracy idziesz z przyjemnoscia i nie chcesz wracac do domu wszyscy mili i pomocni nie ma duzo pracy siedxisz jesz paczki pijesz kawe a w czasie pracy mozesz pozalatwiac swoje sprawy kazdy tu usmiechniety i cieszy sie ze tu pracuje

no tak
@nanana 11.07.2018 07:08

hehehe dooooobre dodam ze zaleglosci z ulubionych seriali w wolnym czasie mozna nadrobic a jest gp duzo :D

Ja
@Jasiek 10.07.2018 18:00

NIE!NIE! NIE!

Ja
@nanana 11.07.2018 07:08

No myślę że pare osób taką sielankę w pracy ma a na pewno jest nią koordynująca- leser jakich mało

pracownik

i kolejna osoba sie zwolnila z dzialu administracji tym razem informatyk

Jaki

Co Marszałek na to wszystko??? Przeciez to nie jest firma prywatna. W glowie się nie mieści, ze w 21 wieku takie rzeczy sie dzieją i nikt nie reaguje...no chyba, że na tym forum zawiązala sie jakas koalicja niezadowolonych. Kij ma zawsze dwa końce :)

Agnieszka

@?? jesteś obecnym pracownikiem ZWPS Katowice, możesz coś więcej powiedzieć na temat pracy w tej firmie? Czy ktoś Was pracował albo pracuje jako rejestratorka medyczna? Jakich kwalifikacji wymagają? Każda opinia się przyda.

....

mam juz serdecznie dosyc tej roboty i tej falszywej zaklamanaj dwulicowej pi...

zdzicha
@.... 06.06.2018 19:39

Ciekawe o kim mowa ?

??
@zdzicha 06.06.2018 20:59

Jak tak komuś zle to po co tam pracuje wielkie wylewanie żali a skoro nikt się nie zwalnia to chyba nie jest tak zle jak ludziom próbuje się wmówić

Ja
@?? 08.06.2018 09:30

NIKT się nie zwalnia???? Taka ilość osób która juz odeszła i następnna ilość którzy są w trakcie wypowiedzenia to NIKT???

Agnieszka

Cześć, próbowałam znaleźć w sieci jakieś informacje na temat ZWPS Katowice, niestety nie ma tego za wiele. Podzielcie się swoimi doświadczeniami, kogo szukają, jakie mają wymagania, czy wynagrodzenie jest adekwatne do wykonywanej pracy? Każda informacja się przyda!

ja
@Agnieszka 02.06.2018 18:13

ty jakas tepa jestes?poczytaj co tu jest napisane.!praca jest srednio co 3 miesiace aplikuj jak jestes hardkorem i chesz sobie psyche zniszczyc

wkurz

moze w koncu ktos zdobedzie sie na odwage i powie glosno co sie tu (usunięte przez administratora) a nie tylko po katach ze złowrogo szumią wierzby a duch na rozrzazonych węglach gołą du*ą usiadł... to sie musi w koncu skonczyc niech do wladzy dojdzie w koncu ktos kompetenty ile mozna...

nmk

moze w koncu ludzie zaczna glosno mowic o tym co sie dzieje i co ich wk****a a nie tylko po katach ze złowrogo szumia wierzby a ich duch na rozrzazonych weglach gołą (usunięte przez administratora) usiadł

exsecutor

Tyle informacji o zły traktowaniu, o nieprawidłowościach, o złych decyzjach jest niepojęte, ludzie co chwile się zwalniają, nie wytrzymują chorej atmosfery ale nikt nie potrafi przeciwdziałać może czas zebrać się i napisać skargę do Urzędu Marszałkowskiego. Mobbing który stosuje dyrektor oraz niektórzy kierownicy jest niedopuszczalny, brak szacunku do podwładnych, wykorzystywanie stanowiska, pobieranie bezzasadnie pieniędzy np. za użytkowanie prywatnego auta które stoi w garażu firmy a dyrektor jest wożony firmowym autem, wzywanie „na dywanik” aby tylko ubliżać – nie dając prawa odezwania się. Dyrektor ma pretensje (bo czyta to) za rzeczy które są tu napisane przez pracowników- kazał też napisać podwładnym, że nie są mobbingowani. Poziom stresu i leku wśród pracowników jest ogromny – zachęcam jednak do większej odwagi i pisaniu o złym traktowaniu, niewłaściwościach czy nadużyciach. Panie dyrektorze takie traktowanie prędzej czy później skończy się źle, lepiej żeby wcześniej, jak twierdzi większość personelu jest pan najgorszym dyrektorem jaki był, uciekającym od odpowiedzialności, źle traktującym innych, mam nadzieję, że w końcu personel przestanie się bać i zażąda aby pan odpowiedział za swoje czyny.

nmk
@exsecutor 29.05.2018 13:46

podpisywanie ze nie ma mobingu to jest dopiero mobing

Xyz
@exsecutor 29.05.2018 13:46

Grubo....

obserwator

swita trojca powinna odejsc... zeby zarzadzac trzeba potrafic miec kompetencje predyspozycje i podejcie do ludzi niestety im tego brakuje a najgorsze w tym wszystkim ze nie widza tego ze ludzie po pr ostu nie chca z nimi pracowac nie ma co szukac przyczyny gdzie indziej ludzie odchodza z powodu zlego zarzadzania tyle w temacie

Ja
@obserwator 23.05.2018 18:33

Tak jest i nie chce być inaczej

Agnieszka

Witam, chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat pracy w Przychodni. Orientujecie się w jakich godzinach są przyjęcia pacjentów, czy jest to praca zmianowa? Kogo i w jakim wieku szukają?

aneta
@Agnieszka 22.05.2018 20:56

Chciałbym udzielić kilka uwag odnośnie pracy w Dziale Administracyjno-Technicznym. 1. Sam fakt poszukiwania pracownika na pracuj.pl powinien wzbudzić Twoje obawy gdyż większość intratnych stanowisk jest obsadzana przez awanse wewnętrzne albo rodziny. 2. System pracy, oraz przyjęta szokująca procedura zaopatrzeniowa będzie skutecznie uniemożliwiać Ci wykonanie powierzonych zadań. 3. Atmosfera grobowa zgodna z historią budynku. 4. Pracownicy nie asymilują się z Toba gdyż wiedzą, że w Dziale panuje ogromna zmiana kadr w dziale. 5. Administracja wyższego stopnia pracuje dla osiągnięcia maksymalnie największego przychodu Zespołu, nie licząc się z funkcją zdrowotną, a także przejścia kontroli NFZ i UMWS. 6. Fatalna atmosfera. Jest smutno. Panuje atmosfera sztucznej powagi. 8. Jednostka fatalnie zarządzana.

hhh
@Agnieszka 22.05.2018 20:56

poczytaj opinie chyba nic dodac nie trzeba omijaj z daleka lepiej isc rowy kopac niz tam pracowac

fr
@aneta 22.05.2018 21:44

dodam ze warunki pracy pozostawiaja wiele do zyczenia brakuje tu wszystkiego materialy biurowe trzeba kupowac samemu bo nic nie ma nawet mydla w kiblu ciagle brakuje a o jakiejs kawie herbacie czy wodzie mozna pomarzyc takie rzeczy tylko naleza sie dyrektorowi co on lepszy od innych ludzi ze sie zaopatrza z sluzbowych pieniedzy a my musimy dokladac do interesu bo niczego nie mozna kupic????????!!!!!

dzieki

w punkt

......

Zwps to normalna firma jakich wiele..chociaż czytając te wpisy można sobie wyobrażać jakieś straszne rzeczy. I praca i wynagrodzenie są w porządku. Dodam że praca jest w wymiarze 7 godz 35 min. Dziwią mnie wpisy. Pracownicy zorganizowali sobie forum i wylewaja żółć ale tak naprawdę mało konkretów. Rynek pracy jest ogromny i można odejść. Szczególnie w obecnej sytuacji gdzie pracy nie brakuje. Mobbing? Czy ktoś gdzieś zgłaszał? Jakie to.są zachowania? Przychodnia w ktorej pracuje wielu wspaniałych specjalistów, ktorzy diagnozuja i leczą pacjentów. A takich miejsc już niewiele...gdyby to miejsce było źle zarzadzane z całą pewnością juz by nie.istniało. ..

ja
@...... 02.04.2018 21:32

doprawdy? a jaka masz podstawę ? bo zapewne nie 2550 brutto bo byś się nie odezwała.. No to jaka ta podstawa brutto? Rzeczywiście, masz miejsc taki już niewiele, gdzie dyrektor nie odpowie na korytarzu na twoje dzień dobry, bo tak jest wychowany, a pensja że ..., że nie ma się komu pożalić, tylko zapłakać

Eryka
@...... 02.04.2018 21:32

A pracowałaś w administracji?

Jg
@...... 02.04.2018 21:32

Sprawa mobbingu była zgłaszana np przez Artura B . Na ale ręką rękę umyła

L
@...... 02.04.2018 21:32

Nie wiem na czyje zlecenie to piszesz,a może po prostu się bronisz bo sprawa dotyczy Ciebie !

yyy
@...... 02.04.2018 21:32

ktos dodajc ten wpis chyba firmy pomylil buahaha na zwps ani jednego dobrego slowa nie moge powiedziec ani ja ani wielu bylych obecnych i pewnie przyszlych pracownikow

Donna
@...... 02.04.2018 21:32

Ten wpis to Pani wlasna inicjatywa czy polecenie służbowe ?

ja
@Donna 04.04.2018 08:30

Pewnie nie polecenie służbowe, ale zapewne sugestia ze spotkania, które trzeba zrealizować w ramach emeryckiej lojalności i za tolerowanie córki z fuchami

kkk
@...... 02.04.2018 21:32

halo na tym forum nikt nie podwaza kompetencji specjalistow od leczenia!

Nietak
@...... 02.04.2018 21:32

To zapewne pisal sam Pan Dyrektor.

Pacjent
@kkk 04.04.2018 21:32

,,Specjalistów" od siedmiu boleści tez kilku jest zwłaszcza na reumatologii

ja
@...... 02.04.2018 21:32

Ty nie odejdziesz bo masz fajną synekurę, można do fryzjera wyskoczyć w godzinach pracy, brać emeryturę i pensję. Nie dziwię się, że chwalisz stan rzeczy. Ale są tacy pracownicy, którym ciężko będzie się odnaleźć w nowym zakładzie pracy, więc pomyśl o tym a nie tylko o sobie. I dzięki wielki za dobre rady.

Ja
@ja 26.04.2018 08:47

Jedna u fryzjera, następna na ploteczkach a jeszcze inna ciągle na zakupach albo po żarełko. Tego nikt nie widzi ale niższy sort jak tylko na chwilę opuści stanowisko pracy to od razu afera. Myślę ze te wszystkie Paniusie z 3 piętra( a wiemy o kogo chodzi) powinny juz dawno udostępnic miejsce kolejnemu pokoleniu.

ijo
@Ja 13.05.2018 01:37

jedni beztrosko stukaja sobie latka do emeryturki nic nie robia nawet dobrego wrazenia im sie nie chce sprawiac a inni zapi***ja za marne grosze i nie maja nawet chwili oddechu nie wspominajac o cichych nadgodzinach ktorych nie ma ani do wybrania ani do zaplaty a jedyni subtelna sugestia kierowniczki ze sie powinno siedziec dluzej ktora oczywiscie wprost tego nie powie ale miedzy wierszami da do zrozumienia ze tego oczekuje

Anita

Czy jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

ja
@Anita 09.05.2018 09:36

owszem mozna masz terminowo wyplate i to by bylo na tyle z pozytywow

fz
@ja 09.05.2018 19:26

Wypłata... Nie przesadzasz ? Chodziło Ci o jałmużnę... Gdzie się można dowiedzieć jaką premię dostanie dyrektor za oczekiwanie na kontrakty i barykadowanie się w gabinecie?

pracownik

zdawaloby sie ze administracja w koncu zacznie dzialac jak nalezy a znowu wszyscy nowi odeszli czy ktos w koncu przejzy na oczy?????!!!!

Ja
@pracownik 29.04.2018 21:11

Została kierowniczka .Ona ogarnie wszystko????

80
@pracownik 29.04.2018 21:11

wsxyscy widza i wiedza jak jest ale nikty z tym nic nie robi! Panujaca zmowa milczenia i udawanie ze jest w porzadku! tak sie nie da pracowac ciagle nowe twarze w administracji ludzie tu przewijaja sie jak burza a kazdy milczy i nie mowi dlaczego

pacjent

jestem pacjentem i pisze tutaj bo wiem ze to czytaja pracownicy, zrobcie cos z tym chamstwem na rejestracji bo to wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd!

Rejestratorka
@pacjent 05.03.2018 21:28

A może trochę jaśniej o jaką konkretnie rejestracje chodzi a nie mierzyć wszystkich jedną miarką

pacjent
@Rejestratorka 05.03.2018 22:31

Kardiologia i hematologia dla dorosłych a tak przy okazji jeszcze szatnia

pacjentka
@pacjent 08.03.2018 15:21

Ja twierdze że w kazdej rejestracji jest jakaś czarna owca.Fakt że kardiologa bije rekordy- szczyt chamstwa i głupoty

Jania
@pacjent 08.03.2018 15:21

Kardiologia to cała do wymiany począwszy od psującej wizerunek kierowniczki poprzez wiecznie niezadowolone, ,,przepracowane" pielęgniarki a skończywszy na wchodzącej do (usunięte przez administratora) bez wazeliny p. Danusi i opryskliwej nowej rejestratorki.

pacjent
@pacjent 08.03.2018 15:21

Dla mnie dziwną rejestratorką jest ta pani ktora mówi wszystkim po imieniu w leczeniu nerwic

Anna
@pacjent 08.03.2018 15:21

Nie zbyt miła też jest ta puszysta pani rejestratorka z neurologi- bardzo humorzasta

Pacjent zły
@Anna 18.04.2018 09:48

A moim zdaniem to prcownicy powinni chyba dyrektora po rękach całować że ich nie wywalil.Chamstwo i jeszcze raz (usunięte przez administratora) i niekompenincja rejestratorek starych niegrzecznych pewnie dawno emerytek bije na glowie. Hematologia kardiologia no i super okulistyka to dramat i cuda na kiju.Gratuluje dyrektorowi anielskiej cierpliwości tylko czemu cierpia pacjenci.

Rejestratorka( nie z Zwps)
@Pacjent zły 20.04.2018 12:01

Jaki pan taki kram! Proponuje zatrudnic się na miesiąc w charakterze rejestratorki i od razu zmieni wam się zdanie na ich temat. Wszystko co złe wysłuchują one a u lekarza pacjent nagle niemowa

Tymon

Podpowiedzcie czy warto aplikować? Tak różne opinie i zupełnie nie wiadomo co robić?

ja
@Tymon 08.04.2018 15:53

Nie.

SK
@Tymon 08.04.2018 15:53

NIE.Szkoda czasu.

naiwna
@Tymon 08.04.2018 15:53

powiem tak.... ja aplikowalam i byla to moja najgorsza decyzja w zyciu!!! na poczatku myslalam ze super ze praca panstwowa ze mi sie trafilo jak slepej kurze ziarno...ze praca do emerytury i takie tam... niestety zderzenie z rzeczywistoscia z tym co mnie tam spotkalo nie nadaje sie do komentowania na forum publicznym, pomylilam sie pierwszy raz w zyciu tak ze do teraz nie moge sie z tym pogodzic i zaluje kazdego dnia poswieconego tej instytucji! nie trwalo to dlugo ale przestrzegam nie ryzykujcie bo nie warto!mam kontakt z osobami co tam jeszcze pracuja i nic sie nie zmienia nikt nie wyciaga wnioskow nadal ludzie przychodza i rezygnuja po 3 miesiacach bo sie po prostu nie da! za zadne pieniadze bym tam nie wrocila! sledze to forum z ciekawosci czy cos sie zmienia ale widze jak bylo tak jest i tak juz bedzie kilka razy w roku oferta pracy na pracuj pl i super kreci sie ktos przychodzi widzi co sie dzieje daje noge i kolejnego biora a ludzie sa naiwni i mysla ze im sie udalo chwycic Pana Boga za ogon tak jak ja myslalam i kusza sie łakomi na panstwowa posade a potem zostaja z niczym tylko z szarganymi nerwami! tak to sie kreci niestety!

Koto

Ja pracowałam gdy kierownikiem była Pani Magda S i pracowało się OK. Dużo pracy ale k ierownik stał po stronie pracowników.No i potem ta straszna wiadomosc powrót byłej kierownik.. Masakra S

milka
@Koto 28.03.2018 14:51

Ja rownież pracoewałam za czasów P.Magdy. Super kierowniczka. Szkoda ze odeszła bo mogła dużo dobrego dla przychodni zrobić.Była wymagająca ale sprawiedliwa i zawsze usmiechnięta

Koto
@milka 29.03.2018 16:28

Musiała odejść bo jej niektòrzy w tym bardzo pomogli.

Koto
@milka 29.03.2018 16:28

Była bardzo wymagająca,ale jeszcze więcej wymagała od siebie !!!

fz
@Koto 28.03.2018 14:51

Mam chyba receptę na poprawę warunków w toaletach. Czy pani Dyrektor ds ekonomicznych zna treść kontraktu/angażu dyrektora? Czy Pan Dyrektor ma tam wpisane wykorzystywanie substancji ZWPS (garażu) na prywatny samochód - bo to raczej nie jest środek trwały ZWPS. Czy przyznanie limitu na kilometry upoważnia do zajmowania garażu? Czy Pani Dyrektor nie działa przypadkiem na szkodę ZWPS. Podpowiem - Tak... Czy zatrudnienie Dyrektora przewiduje garażowanie? Jeżeli nie, to Pani Dyrektor ds ekonomicznych działa na szkodę ZWPS oddając tą powierzchnię za darmo we władanie. A może Rada Społeczna wypowie się na temat tego bonusa. Chyba, że nie ma świadomości w czyim interesie jest powołana i jak ma działać. Wynajmując tą powierzchnię można by uzyskać rocznie małą, ale jednak niezłą kwotę od wykorzystującego. Z tej kwoty, oprócz środków czystości do ubikacji dla skarżących się pacjentów, można by zakupić również usługę naprawy popsutego szlabanu, bo nie mam na to pieniędzy od kilku miesięcy... Pieniędzy na środki szkoda, a Dyrektor swoim prywatnym autkiem dyskwalifikuje najem powierzchni. Pan Dyrektor na zwoływanych pogadankach ma pretensje o lichą atmosferę na forum, dziwi się brakiem pozytywnych wpisów. A wydawałoby się, że to takie proste dodać dwa do dwóch. A jednak nie dla wszystkich. Panie Dyrektorze, podpowiadam, to Pan jest odpowiedzialny swoim zarządzaniem, za frustrację pracowników obecnych i byłych. Narzekanie na obsługę w rejestracji (nie tylko) jest tylko zrozumiałym i wytłumaczalnym (nie dla wszystkich) efektem tej frustracji. Chce Pan poprawy sytuacji, to wystarczy zlikwidować barykady i domofon w sekretariacie, wywiesić godziny przyjmowania przez Dyrektora skarg pacjentów, a wytyczne do uzdrowienia obsługi w ZWPS same się pojawią. Niech Rada Społeczna i Marszałek przestaną udawać, że nie widzą problemu w zarządzaniu ZWPS. Może wystarczy się chwilę zastanowić nad upadkiem stomatologii czy inwestycją w pusty POZ. Przez litość, nie próbuję nawet pytać Rady Społecznej o uzasadnienie (wyniki finansowe ZWPS) premii dla Pana Dyrektora.

Leon
@fz 29.03.2018 23:14

Średni koszt wynajęcie garażu typu blaszak w tej okolicy to 200zł.W przypadku tego garażu należy doliczyć centralne ogrzewanie,ochronę,monitoring ,sprzątanie terenu itd więc ta kwota może wynosić nawet 400 zł miesięcznie

BOZ
@fz 29.03.2018 23:14

Według obowiązujące prawa powinna być zgoda rady społecznej na wynajem garażu a następnie powinno być ogłoszenie typu "kto da więcej". Przy braku chętnych należy powtórzyć ogłoszenie.Dopiro wtedy rada społeczna może przekazać go w nieodpłatne użytkowanie z tym ,że najemca pokrywa koszty energii elek.,centralnego ogrzewania itp. No chyba ,ze są jakieś specjalne przepisy o których ja nie wiem.

Jj
@fz 29.03.2018 23:14

Takich nie trafionych inwestycji jak POZ jest więcej np.wodolecznictwo.Maleńki kontrakt a same urządzenia bardzo drogie w eksploatacji--brak zamkniętego obiegu wody.W większosci swieci tam pustka

Piguła

Koleżanki mamy nową naczelną pielęgniarek. Kolejna porażka.Sposób w jaki dostała to stanowisko daje duzo do myślenia. A co wy macie na ten temat do powiedzenia?

ali
@Piguła 19.01.2018 20:12

W przychodni potrzeba rąk do pracy a nie kolejnej paniusi do rządzenia

Ja
@ali 23.01.2018 16:02

Tak ali masz racje. Coraz więcej rządzących a robić nie ma komu

Roxi
@ali 23.01.2018 16:02

Nic się nie zmieni dokąd będzie rządzić stara kadra.

O, D, G
@Piguła 19.01.2018 20:12

Jak narazie to niczym się nie wykazuje . Łazi po przychodni i robi dobre wrazenie ze wogole jest

fz
@Piguła 19.01.2018 20:12

Też znam plotki, że wybór naczelnej to zespół działań wielce nieprzypadkowych, dlaczego Rada Społeczna chowa głowę w piasek i udaje że wszystko jest ok. Czy marszałek nie zdaje sobie sprawy że działanie tego dyrektora powoduje degradacje elektoratu marszałka?

Leona

Pani (usunięte przez administratora)była bardzo lubiana i szanowana przez pracowników.Zawsze miła i uśmiechnięta,elegancka kobieta z klasą.Miała jedną wadę-broniła swoich pracownikòw no i ślepo nie wykonywała poleceń szefostwa.Miała swoje zdanie.Jak wiedziła, że coś jest nie tak to potrafiła wyrazić swoje zdanie.Taki powinien być PRAWDZIWY kierownik !!!

A
@Leona 29.03.2018 12:15

Zgodzę się z Tobą,Była super Kierownikiem no i człowiekiem.Nie wykonywała głupich poleceń i potrafiła rozmawiać z ludżmi. No i dlatego jej nie ma bo lepszy jest kierownik ktòry donosi i zrobi wszytko co mu powiedzą!

Ewa

Pracowałam w ZWPS przez ponad 20 lat. Fakt : pracowałam w czasach gdzie kazdy wiedział co ma robić a Pani Dyrektor była autorytetem.Korzystam nadal z pomocy pracujących tam lekarzy i przy okazji odwiedzam kolezanki . Przeraża mnie atmosfera jaka tam panuje. Wszyscy zastraszeni i kamery jak w Big Bratherze .

Jerzy
@Ewa 14.02.2018 11:04

Tylko, ze obecna Pani Dyrektor nie moze byc autorytetem.

gfr
@Jerzy 20.03.2018 14:49

a to niby czemu

gfr
@Jerzy 20.03.2018 14:49

a to niby czemu

Nietak
@gfr 22.03.2018 22:52

Nie chodzi o Pania Dyrektor ds. Lecznictwa.

Polo
@Nietak 23.03.2018 09:12

Na autorytet wśród załogi trzeba zapracować ale nie takimi metodami.

antypody
@Polo 23.03.2018 11:18

zgadzam sie na takim stanowisku trzeba wymagac ale tez trzeba byc czlowiekiem. ja wypruwalam sobie flaki zeby bylo dobrze ale nikt tego nie widzial tam kazdyy widzi tylko swoj czubek nosa nigdy nie uslyzalam dobrego slowa wieczne permanentne niezadowolenie tam panuje nie widza ze sie czlowiek sie stara jak moze widza tylko bledy i wyolbrzymiaja naprawde blache sprawy do niewyobrazalnych rozmiarow nie da sie tego wytrzymac pozdrawiam wytrwalych

Error
@antypody 23.03.2018 21:54

Zgadzam się z tobą.Pani kierownik to nawet nie zna słowa dziękuję.Swiadczy to tylko o niej

G
@Error 23.03.2018 23:58

Traktuje pracowników tak jak sama jest traktowana z tą różnicą że sama zgodziła się na to wracając do ZWPS.

Mery

Ja patrzę jak poniża się pacjentów poradni zdrowia psychicznego. .Ludzie których już i tak pokarało życie są przyjmowani w tragicznych warunkach.Toalety bez desek.,drzwi bez klamek i zamków-zero intymności, brak mydła i papieru, brudny korytarz z odpadającą farbą. Czy to są warunki by nasi pacjenci mogli odzyskać wiarę w siebie i poczuć się dobrze traktowanym a nie jak "drugi sort"

Barbara

Z moim synem chodzę do poradni leczenia. uzależnień.Sama terapia oraz pracownicy ok.Jednak warunki w jajich prowadzona jest terapia woła o pomste do nieba.Ciemne piwnice ,brak oznakowanego dojscia do gabinetow, nieprzystosowane dla niepełnosprawnych ,brud. Kto wydał zgoda na prowadzenie gabinetów w piwnicy ?

Jolanta

Ja jestem pacjentką poradni endokrynologicznej i nie udało mi się skorzystać z toalety bez wąchania zapachow szamba.Brak desek sedesowych,brak zamków w drzwiach, brak mydła i papieru.Na korytarzu rozlatujące się krzesła.W gabinecie kolejny niemiły zapach-grzyb wokół okna.No i ogólny brud.sciany to się proszą o malowanie !

Barbara
@Jolanta 21.03.2018 14:17

Ja tez jestem pacjentką poradni endokrynologicznej ale nie przychylam się do Pani opini. Uwazam ze wc jest jednym z najbardziej czystym w całej przychodni. Proszę przejsć na kardiologie tam poczuje się Pani jakby Pani zwiedzała muzeum toalet.

Bb

Mi to osobiście żal ciężko chorych pacjentów poradni hematologicznej którzy przez wiele godzin muszą oczekiwać na wizytę w oparach... moczu z toalet.Uwazam to za skandal tym bardziej że o problemie od kilku lat wie dyrekcja. Zamiast usunąć przyczynę problemu każe się sprzątaczką stawiać zapachy i nakłada się na nich kary za złe sprzątanie.A wina leży po stronie starej żeliwnej kanalizacji pamiętającej czasy budowy budynku.

Zostaw opinię o ZWPS Katowice - Katowice

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZWPS Katowice