Fosdalen AS

2.6/5

Opinie o Fosdalen AS

Wyszukaj opinięsearch

Miki

Hej .czy to prawda że wszystkie projekty fosdalenu są wstrzymane?

zorro
@Miki

cala norwegia jest wstrzymana wszystkie projekty szkoly przedszkola a przyjezdni spoza krajuf nordyckich musza przejsc 14dniowa karantane

Siemaa
 Rekomendacja

Kup sobie słownik za te norweskie korony. Nie dziwię się że obijają was wszędzie na kase jak wy kontraktowe polaczki nawet pisać nie potraficie a co dopiero z umiejętnością oceny sytuacji. Tfu....

Lechu
@Siemaa

A ty kim pajacu jesteś ala Polaczkiem który myśli że jest już cudzoziemcem bo języka trochę poznał, dać Ci bata to byłbyś jak te (usunięte przez administratora)Capo żeby się ino przylizać (usunięte przez administratora)

Koordynator Maciej Z. z Verdalu osoba nie kompetentna zwykły gaciowy nie szanująca zwykłego pracownika w poczuciu nadmiernej władzy zapomina że nie wszyscy pracownicy pochodzą z komunistycznego pokolenia przyzwyczajonego do zgarbionego karku i trzęsącego się o prace. Kierownik ten nie dopełnia podstawowych obowiązków takich jak zapewnienie ubezpieczenia w wyniku hospitalizacji zachowanie tego kierownika jest uwłaczające godności względem pracownika mści się i blokuje osoby w firmie które próbóją poruszyć sprawę swoich elemntarnych praw. Takie osoby są demobilizowane i usuwane trwale z firmy. Firma nie warta uwagi ludzi szanujących się i swoją godność. Stworzona dla ludzi którzy nie mają swojego zdania i chodzą całe życie z ugiętym karkiem, nepotyzm (usunięte przez administratora) i strach przed powrotem na na wioske w razie demobilizacji jest wszechobecny dlatego ludzie pracujący tam godzą się na bardzo wiele.

Prawie 120 pracowników ST 3 Offshore w piątek wieczorem wystąpiło do premiera Mateusza Morawieckiego z prośbą o pomoc. Chcą od niego "podjęcia skutecznych działań", by ratować firmę

mAJTAS
@Pracownik

to o Fosdalen chodzi? co to ST 3 offshor?

Czy brałeś udział w spotkaniu rekrutacyjnym w firmie Fosdalen AS? Czy rekruter weryfikował w jakiś sposób Twoje umiejętności? Jak oceniasz stosunek wymogów podanych w ogłoszeniu do rzeczywistych? Czy była to dla Ciebie łatwa, a może trudna rozmowa?

Jak wygląda podstawa w Fosdalen AS?

Zola
@Pytanie

Jaka podstawa? Prawna? Pensji?

Sebs

Witam firma ma problemy z naliczaniem z wyplatami panie pracujace w biurze reprezentuja niski poziom. Stawka jaka firma proponuje to porazka najnizsza krajowa sprzataczka zarabia tak samo jak spawacz czy monter.Nie polecam

Jaki jest system premii uznaniowych w firmie Fosdalen AS?

@Pytanie

Nie ma premii. Tu przychodzisz do pracy i robisz swoją robotę i tyle. Jak zrobisz drugie tyle co musisz to nic więcej nie dostaniesz. A uwierz mi nie wiele musisz. ????

@Pytanie

Ktoś tu dba o usuwanie wyjątkowo nie pochlebnych komentarzy odzwiezrciedlających prawdę w tej (usunięte przez administratora) firmie. Masz możliwość idzc gdzie indziej (usunięte przez administratora)o problemy z piendzmi brak ubezpieczenia i transportem. Jak są problemy radz sobie sam.

(usunięte przez administratora) brak pieniędzy potrącenia za bilety oraz za zmiany nocne!! Takie firmy odrazu powinni zamykać nie polecam:(

Karol
@Pracownik

Możecie coś więcej napisać, bo prawdopodobnie wybieram się przez Fosdalen do pracy.

Dominika

@industrier, czy możesz swój komentarz odnośnie firmy Fosdalen Industrier sa wyrazić w sposób bardziej zrozumiały? W chwili obecnej trudno zrozumieć co chciałeś przekazać czytelnikom tego wątku. Wyraź proszę swoją wypowiedź w taki sposób, aby była zrozumiała dla czytelników.

zennkany
@Dominika

o to idzie ze sie wom firmy pomycaly.................... fosdalen industrier to warsztat na ktorym robiom norki i kilku polakuf a ta firma co polakuf po stoczniach wysylo to inna firma ino wom sie ony pomycaly.....

Dominika

Zachęcam osoby pracujące w Fosdalen Industrier do pozostawiania opinii na tym forum, co jednoznacznie zaprzeczy jej bankructwu. W przeciwnym przypadku przepychanki słowne między użytkownikami nie wygasną. Zachęcam natomiast do pozostawiania komentarzy na temat firmy jako organizatora pracy. Jak wywiązuje się z obietnic i czego można się po nim spodziewać?

industrier

to bendzie trudne bo w dosdalen industrier robi jeno 2 polakuw reszta to norki

industrier
@Dominika

to bendzie trudno bo w dosdalen industrier robi jeno 6 polakuf a reszta to norki

Henry

To chyba jest raczej zmiana nazwy firmy a nie bankructwo!!

oh yeah!
@Henry

Nauczcie sie czytac i rozrozniac nazwy firm... Fosdalen Industrier to firma ktora zbankrutowala w lipcu zeszlego roku, Na jej miejsce otworzono firme Fosdalen-Industrier AS, ktora zajmuje sie tym samym co poprzednia - nie posrednictwem pracy a produkcja. Fosdalen AS zajmuje sie posrednictwem pracy i to sa dwie calkiem rozne firmy! Ludzie nawet nie wiedza w jakiej firmie pracuja albo komentuja......

This is the end

Nie ma sensu pisanie na tej stronie gdyż ta Firma już nie istni ę _ogłosiła bankructwo -został tylko Fosdale As.Niestety tak się dziej kiedy jest za dużo polaczków w firmie i kombinują nieszanujący ludzi ,dobrych fachowców -tylko słuchają kapusie.

Your end has come!
@This is the end

Dariusz

Skoro mamy wyjaśniona kwestię nazwy to może dowie się czy firma potrzebuje pracowników?

zzzzz
@Dariusz

PCCS

zzzz
@zzzzz

z Jaworzna

Ja tam byłem
@zzzz

W Jaworznie _Biuro _Mały pokoik i gościu z laptopem ....

GoWork - sztuczny tłok!!

GoWork, sztuczne stwarzanie tłoku na Waszej internetowej stronie podchodzi pod Cambridge Analitica... Może byście przestali wysyłanie mail z informacją o nowych nieistniejących nowych wpisach?!!!!

Pipe fitter ( były)
@GoWork - sztuczny tłok!!

Dokładnie , samo sedno.

Witold

Szkoda, że tak rzadko piszecie. Miałem nadzieję, że dowiem się coś więcej.

rowne pensje
@Przykra prawda

A gdzie ty pracujesz? Polski spawacz na stoczni norweski zarabia tyle samo co norweski. Minimalna stawka spawacza bez uznanego egzaminu zawodowego to 154,59 plus 30,92 dodatku rozlakowego. Nie prazuj na czarno to bedziesz zarabial tyle co norwedzy.

Nie równe zmysły.
@rowne pensje

Najniższa Norweska na dziś to 181 NOK.

spawczTIG
@Nie równe zmysły.

to chyba w innym zawodzie niz spawacza....

Dominika

Z tego co widzę ostatnio na forum pojawiają się wpisy osób korzystających z usług Fosdalen Industrier, który zajmuje się pośrednictwem pracy. Natomiast nie ma żadnych informacji o aktualnych ofertach pracy oraz opinii o pracy w samej firmie. Dlatego zachęcam do dzielenia się takimi informacjami na forum. Wszystkie merytoryczne komentarze są bardzo istotne.

get your facts straight....
@Dominika

Dominika, zakladam, ze pracujesz dla Gowork, moze bys sie najpierw zorientowala dokladnie o jaka firme chodzi a pozniej dodawala wpisy zachecajace do dzielenia sie informacjami.... Fosdalen Industrier to firma ktora zbankrutowala w lipcu zeszlego roku, Na jej miejsce otworzono firme Fosdalen-Industrier AS, ktora zajmuje sie tym samym co poprzednia - nie posrednictwem pracy a produkcja. Fosdalen AS zajmuje sie posrednictwem pracy i to sa dwie calkiem rozne firmy! Ludzie nawet nie wiedza w jakiej firmie pracuja albo komentuja......

krzak

kiedyś było spoko, ale od czasu jak firma znana jest tylko z tego, ze pracownicy organizują strajki na stoczniach to jest na czarnej liscie, Niestety ale dużo jest ludzi, którzy nawet prostego rysunku technicznego nie znaja a co dopiero mowic o podstawach spawania, dokumentacja swoje a pracownicy swoje...pod tym względem zostali daleko w tyle,..to widać, slychac i czuc..."EGO" wywalone w kosmos a kwalifikacji zero...swiat jeździ już elektrycznymi samochodami a oni dalej na swoich rowerkach ze złomowiska. Obowiazuje filozofia KALEGO: "jak Kali zjeść krowe to ok, ale jak Kalemu,,,to biada..."

walizka
@krzak

Jak wynika z ostatnich ustaleń Państwowego Instytutu Higieny, 25% z nas myje się gruntownie tylko raz w tygodniu. Większość nie widzi także potrzeby mycia rąk po wyjściu z toalety – to plaga szczególnie u mężczyzn, wśród których taki nawyk ma zaledwie co trzeci. Podobnie jest z higieną rąk po przyjściu do domu i przed posiłkiem (kolejno 20% i 12% Polaków nie widzi potrzeby wykonywania tej czynności). Autorzy innych badań zauważają, że alarmujące jest także nasze podejście do garderoby. Ocena stanu świeżości ubrań polega na ich wąchaniu, co sprawia, że „wywietrzone” przez noc skarpetki wkładamy nawet kilka dni z rzędu, z tej samej bielizny korzystamy dwukrotnie, a ubrania pierzemy często dopiero, gdy wyraźnie je pobrudzimy. Najgorzej jest z myciem zębów. Dentyści ubolewają nad tym, że ponad połowa z nas myje je rzadko i niedokładnie. Choć „na pocieszenie” dodają, że grunt, że w ogóle myją, bo wciąż miliony Polaków w ogóle nie korzysta ze szczoteczki do zębów, zadowalając się przemyciem zębów palcem umoczonym w mydle lub paście lub po prostu przepłukaniem jamy ustnej wodą.

Dlaczego ?
@walizka

A A A Anders Behring Breivik człowiek, którego norweska policja obwinia za wczorajszą masakrę nie jest samotny w swoim kraju. Poniżej prezentowany artykuł o samobójstwach w tym bogatym i opiekuńczym kraju, może zaskakiwaćoficjalnymidanymi o liczbie ludzi kończących żywot na własne życzenie(?). Jak to wytłumaczyć. Czy kraj, który zapewnia swym obywatelom wiele dóbr nie jest w stanie podźwignąć ludzi z dołów psychicznych? Jak wytłumaczyć wczorajsze tragicznei koszmarne wydarzenia.Określone zostały jako zamachy terrorystyczne wykonane przez prawicowego ekstremiste. Być może, że wytłumaczenie takiego zachowania dałoby się upchnąć pod określeniem islamskiego czy może lepiej chrześcijańskiego radykała. Pytanie pozostaje otwarte : DOKĄD IDZIESZ NORWEGIO? lub DOKĄD IDZIESZ ŚWIECIE NASZ? www.mojanorwegia.pl/czytelnia/srednio_co_trzy_dni_ktos_popelnia_samobojstwo_w_szpitalu_psychiatrycznym_w_norwegii.html Średnio co trzy dni ktoś popełnia samobójstwo w szpitalu psychiatrycznym w Norwegii MN 19.07.2011. Średnio co trzy dni ktoś popełnia samobójstwo w szpitalu psychiatrycznym w Norwegii Foto: stock.xchngOd 2001 roku znacznie wzrosła liczba samobójstw wśród osób przebywających pod opieką psychiatryczną. W roku 2009 aż 118 osób odebrało sobie życie na różnych oddziałach psychiatrycznych w Norwegii.

FaktyNiePropaganda
@Dlaczego ?

..., jedna pani w tramwaju o tym mówiła,...a tymczasem... Jeśli weźmiemy natomiast pod uwagę wszystkie kraje, numerem (obecnie 2017) 1 na świecie jest Litwa. Tam odsetek samobójców jest najwyższy – 30,8 na 100 tys. mieszkańców. Drugie miejsce w niechlubnym rankingu zajmuje Korea Płd. (28,5), a na trzecim jest Surinam (24,2). W zestawieniu uwzględniającym samobójstwa popełniane przez kobiety Japonia zajmuje trzecią pozycję z wynikiem 11,7, za Surinamem (drugie miejsce z 13,4) oraz Koreą Płd. (17,3). W ubiegłym roku samobójstwa popełniło ponad 5 tys. osób – wynika z najnowszych statystyk przedstawionych przez Komendę Główną Policji. Polska pod tym względem zajmuje niechlubne trzecie miejsce w UE. 2016 r. Komenda Główna Policji odnotowała 9 tys. 861 prób samobójczych, 5 tys. 405 osób odebrało sobie życie (w tym samym czasie w wypadkach drogowych zginęło ponad 3 tys. osób ). Te dane są jednak niepełne. Statystyki nie uwzględniają bowiem wszystkich prób samobójczych, gdy interweniuje pogotowie ratunkowe oraz wielu sytuacji, kiedy w wyniku podjętej próby samobójczej dochodzi do ciężkiego kalectwa lub zgonu w szpitalu. Policjanci podkreślają, że takimi nieoczywistymi sytuacjami są np. wypadki, w których ktoś z niewyjaśnionych przyczyn zjeżdża na przeciwny pas ruchu i uderza w inny samochód. Zdecydowana większość to mężczyźni Z danych policji wynika, że w ubiegłym roku najwięcej prób samobójczych odnotowywano w woj. śląskim, małopolskim i mazowieckim. Zdecydowanie częściej na taki krok decydują się mężczyźni; stanowią też zdecydowaną większość wśród samobójców (według danych na 5 405 osób, które targnęły się na swoje życie 4 638 to byli mężczyźni, 767 kobiety). RANKING: Roczna liczba samobójstw na 100 000 mieszkańców (WHO 2008rok): 1. Bialorus 22.Polska 39.Norwegia

pytaj

czy ktoś wie czy cos będzie i kiedy?

byłem i widziałem

Firma w porządku, czasy "dłubania w nosie" i ustalania "minimalnej normy dziennej" się już skończyły. Norwegowie na stoczniach już się połapali w gierkach "leserów", nadchodzi czas używania szlifierki i spawarki zgodnie z ich przeznaczeniem.

Jacek

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebni są pracownicy?

banerbaner

Zostaw merytoryczną opinię o Fosdalen AS - Norwegia

• Jak się pracuje w Fosdalen AS?
  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Fosdalen AS?