Opinie o Fosdalen AS
Ale jakie postulaty? Podwyżek nie ma czy co? Bo tak w sumie ogólnie napisałeś a ja nad robota się zastanawiam i myślałem że nie jest tutaj tak źle
tak to prawda co wszyscy pisza pieniadze sie nie zgadzaja podobnie jak i godziny gdy dzwoni sie do pani "K"opowiada ze ma do obsluzenia 600 pracownikow i fizycznie nie jest wstanie opanowac wszystkich(nie daje pani rady prosze sie zwolic i isc pakowc salatki badz sprzatac moze tam pani podola bo jak widac z ludzmi nie jest pani wstanie wykonywac dobrze swojej pracy) w Angli w Holandii jest prawie po trzy miliony polakow gdzie placone sa tygodniowki (w piatek po przepracowaniu tygodnia pracownik wypisuje karte godzin zatwierdz to kierownik i wysyla do biura w poniedzialek najpozniej do godz 19 pracownik otrzymuje szczegolowy kwit wyplaty a w srode jest wyplata na koncie i tak co tydzien wiec nie rozumie w czym ma pani problem)Sama rozmowa z ta pania jest bardzo nie przyjemna,stara sie gorowac w rozmowie tak jakby to ona na nas zarabiala a nie my na jej pesje.Komunikacja z biurem tez jest bardzo utrudniona bo telefony sa odbierane moim zdaniem przypadkowo albo przez pomylke pracownik to jest nr.statystyczny fosdalenu ktory ma robic i nic nie gadac przypomina mi sie Kleven gdzie tak bylo robione i srubowano normy pracy zobaczie jak skonczyli a byla to firma pana "S" ogolnie nie polecam dla tych ktorzy cha cos zyskac.Natomiast jest to dobra firma dla leni i nierobow wiadomo trzeba pracowac cos sie zarobi ale najwazniejsze to trzy tygodnie wolnego
Widziałam te skarge ze komuś z wyplata zawsze coś sie nie zgadzało i podobno wychodziło to na korzyść firmy. jakim cudem i czy nie można było sie do tego odwołać?
Pracowałem w tej ,,Firmie" nie polecam co wypłata to nigdy się nie zgadzało i zawsze na korzyść dla firmy.Oszukują jak tylko się da!
A o dużo były te "pomyłki"? Bo mam nadzieję że jak zwróciłeś uwagę to regulowali to co powinni.... Jakby nikt się nie skapnął to ma wtedy po kasie?
Denne arbeider jeg for dette selskapet, så jeg har vært vitne til mange endringer. Blant annet: personellendringer på kontorene og produksjonsarbeidere, endringer i interne forskrifter, tilnærming til ansatte, logistiske løsninger for å transportere ansatte, og jeg må si at i hver av disse aspektene blir det stadig verre eller veldig dårlig. Det er tydelig at selskapet har begynt å spare på alt - selvfølgelig på bekostning av produksjonsarbeidere. Arbeiderne blir nå sett på utelukkende som midlertidige inntektssøkere for selskapet. Når arbeidet er slutt, får de oppsigelse uten advarsel, og det ikke noen dager før arbeidet avsluttes slik at man kunne forberede seg og ha muligheten til å pakke alle sine ting (praksisen i rotasjoner er å etterlate tingene sine slik at man ikke trenger å frakte dem frem og tilbake), men når man etter rotasjon allerede sitter på flyplassen på vei hjem - det er veldig trist. Jeg forstår at hvis det ikke er arbeid, vil de ikke beholde arbeidere, men jeg synes man bør ha litt mer empati og være mer menneskelig. Det er også normen at de ikke velger de svakeste for oppsigelse. De kaster ut alle som ikke er introdusert som venner eller familie av overordnede - dette er nå normen - nepotisme er utbredt. De uten "bakgrunn" er arbeidere som ikke er annet enn ansattnummer - resten har navn. Én ting har blitt bedre. Uansett hvilket land du har konto i, får du lønning som alle andre den samme dagen, nemlig den 15. hver måned. Jeg er veldig lei meg for at jeg måtte skrive en så dårlig anmeldelse av et selskap som jeg var begeistret for da jeg begynte å jobbe her, og som var et forbilde for mange andre arbeidsgivere. Długo pracuję dla tej firmy więc byłem świadkiem wielu przemian. Między innymi: personalnych w biurach jak i pracowników z produkcji, zmian przepisów wewnętrznych, podejścia do pracownika, rozwiązań logistycznych przy transporcie pracowników i muszę stwierdzić że w każdej z tych kwestii jest coraz gorzej lub też bardzo źle. Jest mocno zauważalne, że firma zaczęła bardzo oszczędzać na wszystkim - oczywiście kosztem pracowników z produkcji. Pracownicy są już postrzegani wyłącznie jako tymczasowi zarobkowicze dla firmy. W momencie kiedy praca się kończy dostają wypowiedzenie bez ostrzeżenia i to nie na kilka dni przed końcem pracy tak by można było się do tego przygotować i mieć możliwość spakowania wszystkich swoich rzeczy ( praktyką w rotacjach jest zostawianie swoich rzeczy by ich nie wozić tam i z powrotem ) ale w momencie kiedy po rotacji siedzą już na lotnisku wracając do domu- bardzo to przykre. Rozumiem ,że jak nie ma pracy to nie będą trzymać pracownika ale uważam że trzeba mieć nieco więcej empatii i być bardziej ludzki. Normą też jest że nie wybiera się osób do zwolnienia tych najsłabszych. Wyrzucają wszystkich tych którzy nie są wprowadzeni jako znajomi czy rodzina przełożonych - to jest już norma - nepotyzm jest tu powszechny. Ci bez "pleców" to pracownicy którzy są niczym innym jak numerami pracowniczymi -reszta ma imiona. Jedno się tylko poprawiło. Bez względu w jakim kraju masz konto wypłatę dostajesz tak jak wszyscy tego samego dnia tj. 15 każdego miesiąca. Jest mi bardzo przykro ,że musiałem napisać tak złą opinię firmie której gdy zacząłem w niej pracować byłem zachwycony i która świeciła przykładem dla wielu innych pracodawców.
Co ile można zjechać do polski? Zastanawiam się czy sytuacja jeżeli chodzi o zwolnienia troche się uspokoiła Chciałbym podjac prace na jakiś dłuższy czas żeby se uzbierać kaski ale szkoda byłoby ogarnąć wszystko rzucić życie w Polsce a zaraz wrócić z podkulonym ogonem… jakiś język jest obowiązkowy? Sprawdzają go na rekrutacji ??
Nie liczą się z ludźmi jak potrzebują biorą wszystkich a potem zwalniają jak chcesz jeździć jakiś czas i jesteś doświadczonym pracownikiem to polecam wns Pomorze
To takie same dziady albo jeszcze i gorsze .W ogóle w norwegi nie ma zarobku dla spawacza .Jest to brak szacunku .żeby monter miał taka sama stawkę jak spawacz .
Zatrudnił się tu ktoś z was za montera rurociągów (Trøndelag)? Lub był na rozmowie i przedstawili mu konkretne warunki zatrudnienia - kasa, system premiowy, co z tymi dietami? Bo różne tu opinie z tego co czytam są, jednym się praca podoba, a drudzy piszą, że odzieży roboczej nawet firma nie zapewnia. Ile oni w ogóle w zawodzie doświadczenia wymagają?
Żenada - nie ma widelek płacowych, żadnej informacji odnośnie umowy, premiach, ciuchach roboczych
Nie da się ukryć, że część teamu agencji stanowią Polacy. Stąd moje śmiałe pytanie: czy jest możliwość, aby dołączyć do niego w Stejnkier? Jakie warunki musi spełniać rekruter, aby mieć taką szansę (prócz angielskiego)?
Witam, aktualnie nie poszukjuemy pracowników do działu HR, ale może Pan/Paniprzesłać swoje CV na adres [email protected]
Jaki jest okres rozliczeniowy w Fosdalen AS? Kiedy można spodziewać się przelewu wynagrodzenia?
Widziałam jakieś ogłoszenie dla spawacza TIG z 2020 roku, 215-250 koron brutto godzina w zależności od zmian. Ile w tym roku płacą? Możecie wytłumaczyć mi, jakie jeszcze bonusy finansowe tam dają? Jakieś ferien... Pytam dla chłopaka :)
Firma się popsuła zrobiła się krzak biorą ludzi na jedną rotację i zwalniają od razu i tak już parę razy mnie to dotknęło nie szanują ludzi błędy wynagrodzenia nie
Pracował ktoś na stoczni w Sandensjooen? Jakieś opinie? Jade tam
Firma jak najbardziej okej :) chcesz uczciwie pracować a nie dostawać pieniądze za to że jesteś pracownikiem to się odnajdziesz :) polecam! Nie dajmy się zwariować ze pieniądze są za darmo! Wykaż się a pieniądze Cię znajdą! Same !!
Tak, najlepiej zostań pociotkiem albo oddaj ferie penge(o takich sytuacjach też slyszalem). To pracę będziesz miał cały czas. Fachowcy siedzą w domu a pociotki jeżdżą cały czas taka prawda. No nie powiem bo i fachowców też trochę jest ???? Z kasą problemów nigdy nie było.
omijac stocznie w Sandensjooen
praca jest ok, ale dojazd po 30h do pracy zwiedzając przy tym pol europy, brak jedzenia na stoczni i co chwile brakuje godzin na wypłatę.
Mozna cie nazwac jak wielu innych tylko w jeden sposub tchurze zeby wypisywac i oczerniac bez podania swojego imienia i nazwiska tylko nik DOBRY AMATOR Z CIEBIE A PEWNIE JESZCZE LEPSZY PSEUDO FACHOWIEC HAHAAH
Pracowałem prawie 2 lata, ale nie miałem nigdy problemów z wypłatą ani z dietami. Przede wszystkim wiedziałem po co tam pojechałem. Jeśli chodzi o foremanów, to miałem dwóch, o których mogę powiedzieć tylko dobrze. Brawo Tomek S. i Wojtek K. a także jednego, który nie zachwycił. W sumie normalna firma dla każdego, kto wie po co przyjechał. Kierownictwo jak w większości firm. Musi realizować politykę firmy. Dla mnie ok i dla wielu moich znajomych, którzy chętnie by wrócili.
Z daleka bo to kłamcy zawsze problem z kasą, Łukasz pseudo nagania w obecnej chwili ludzi i kłamie ze juz praca od zaraz tam są tylko du.... Po włazy i tyle a babką się w Ci.... Ach polrzwracalo
Temat wynagrodzen jak ludzie pisza to racja nawet byly roznice w dietach z innymi firmami jak ktos mieszkal na mieszkaniu oczywiscie na minus.W tej firmie rzadza panie Polki ktore dorwaly sie do koryta i patrza jak oskubac ludzi.
Czy uważacie ze wypłaty są Ok?
W pierwszych latach była to dobra firma jak nie było w bierze Polaków, a teraz walka o wszystko: -trawel najtańsze bilety z przesiadkami po kilka godzin na lotnisku, -kasa 214 nok choć była podwyżka, jak się upomnimy to może wyrównają -obstawiaja stocznie Stord, Egersund, Verdal-(kampy i jedzenie dobre) i Sandnessjøen (stare kampy i wlasna micha), -na wypłacie zawsze czegoś brakuje kilku godzin, płatności za pełną kwarantanne lub stawka, -slaby kontakt pomiędzy koordynatorami a pracownikami, -straszenie ludz zwolnieniami jak będziemy się domagać swojego, Przez covid19 Fosdalen przycina na godzinach, niedzielach, kwarantannie i biletach na samolot.
Witam. Czy jest ktoś rzetelny bo opowiedzieć stan firmy ?? Czy jest wogole warto ? Jakie zasady i wogole ?
Czy jest możliwość w Fosdalen AS pracy na część etatu?

Jak się pracuje w Fosdalen AS?
+ -
Jakie są opinie pracowników o pracy w Fosdalen AS?