P.S.S. Społem

Olsztyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 69 ocen.

Opinie o P.S.S. Społem

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.S.S. Społem

anonymous

Sklep przy ulicy Dubińskiego, kierowniczka siedzi na zapleczu a załogo musi jeść śniadanie na sklepie bo z braku pracowników nie ma kto ich zastąpić na dziale . Tylko współczuć ty Paniom.

Andrzej

Kiedyś byłem niezadowolony z obsługi sklepu Bławatek przy ul. Bałtyckiej ,ale się dużo poprawiło i to jest teraz mój ulubiony sklep i bardzo życzliwy i pomocny personel a szczegulnie panie na dziale wędlin . Dziękuję za waszą pracę

Dominika

@Renata z czego wynika tak długi czas pracy bez dnia wolnego? Piszesz o 14 dniach pracy pod rząd. Ktoś jeszcze miał takie doświadczenia? Czy jesteś zatrudniona na podstawie umowy o pracę? Jeśli tak, to ilość dni pracy oraz należnych godzin odpoczynku jest określona w Kodeksie Pracy.

Dominika

@ja mogłabyś/mógłbyś powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z pracy w P.S.S. Społem? Rozumiem, że praca ta Ci odpowiada. Chętnie dowiemy się dlaczego. Jakie są według Ciebie plusy pracy?

ja

jest ok

Basia

Sklep Nela Olsztyn ul. Kolobrzeska Oceniam Panie pracujące w tych sklepie na 6. Panie zawsze służą pomocą, mają profesjonalne podejście do klienta oraz są bardzo życzliwe. Życzę każdemu pracodawcy takiego personelu.

Paweł

Sklep ,,Jagoda,, w Szczytnie jest moim ulubionym. Miła obsługa, szeroki asortyment sprawiają, że jestem stałym klientem. Polecam.

Zatorzak

Niezapominajka i Miłek. Obsługa jak w czasach PRL - u .Kolejki do połowy sklepu przy czym otwarta jedna kasa. Drogie Panie nikt na siłę Was tam nie trzyma. Oddajcie stanowiska i dajcie pracę młodym którzy z chęcią będą pracować.

jola zatorze
@Zatorzak 11.05.2017 07:52
Niezapominajka i Miłek. Obsługa jak w czasach PRL - u .Kolejki do połowy sklepu przy czym otwarta jedna kasa. Drogie Panie ni...

Jak stoisz w biedronce to pewnie nawet nie piśniesz ???

Rekruterka

Masz dosć obecnej pracy szukasz nowych wyzwań?zapraszamy do składania CV mamy wiele projektów które dopasujemy do Ciebie aplikuj już dziś praca@transcom.com z dopiskiem Olsztyn

alan

Bardzo jestem wkurzony obsługa sklepu BŁAWATEK ul Bałtycka szczególnie obsługą na dziele mięso wędlin i serów jak możecie to radzę omijać ten sklep

wiaokn

A jak sytuacją z praca, chyba obecnie nie rekrutują ludzi?

klient

w pss społem w Mrągowie,zwłaszcza w sklepie na ul.Kólewieckiej,to niektóre panie powinny nauczyć się obsługi klienta,bo taka pani Ada jak proponuje klientom towar na dziale mięsnym,to można paść ze śmiechu(możesz u tej pani kupić np.kosteczunie wieprzowe albo kurczaczunia),jednocześnie ta pani sprzeda śmierdzące mięso i stare wędliny,zachwalając,że to pierwszej świeżości,także odradzam zakupy u tej pani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

piotr454

w pss Społem MALWA ma co niekture kasjerki z kulturą do wypasu świń nie do pracy na kasie 26.09.2016 kasa 2 od wejścia 2 zmiana

anonim

(usunięte przez administratora)

Piekarz

Najniższa krajowa, czego Ty chcesz piekarzu, Najpierw dyrekcja musi się nachapać.

mieszkaniec

obsługa w sklepach PSS jeszcze ujdzie,choć w niektórych sklepach w Mragowie to po prostu bezczelność, robią łaskę,że cię obsłużą, potrafią powiedzieć,że nie mają czasu, o cenach nie wspomnę, bo to najdroższe sklepy w całym Mrągowie,obsługa w tych sklepach to zatrzymała się jeszcze w czasach PRL,pracowników też traktują nie najlepiej,odradzam

jgrv

organizacja@spolem.olsztyn.pl Prawda! Społem Olsztyn zupełnie nic z tym nie robi-nie reaguje na skargi CHAMSKIEJ OBSŁUGI nawet @ ! Od lat tam w TYCH sklep. jest tak samo żle z obsługą! Szkoda ze nie lepiej a wręcz coraz gorzej traktuje się tu klientów. Coż może to skansen przeszłości....... bo JEST XXI wiek a oni kupujących tratują jak w KOMUNIE -czyli z wielką łaską i podejściem - kupuj i spadaj. Może po prostu lepiej omijać te sklepy !

Kris-38l

DOTYCZY sklepu KALINA-ul. Dworcowa i NELA-ul. kolobrzska Od ponad 20 lat w tych placówkach Społem robie z rodzina zakupy (kiedyś z konieczności bo nie było konkurencji) a dziś już coraz bardziej niechętnie z uwag na tzw.na komunistyczneczyli leniwe i bardzo nieuprzejme podejście pracownic w tych sklepach do ludzi. Nowo i pięknie wyremontowany sklep przemyslowy Sopłem Nela prowadzi w rankingu najbardziej dziadoskiej obsługi np. czarnolka p.Beata/czyt. z plakietki na ubranku/ chodzi za ludzmi krok w krok ze skwaszona mina i dosłownie daje poczucie jakbys by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niestety wszystkim którzy odwiedzają ten sklep od lat maja takie odczucia.Do tego nie daj Boze zapytaj o cos popros o pomoc to panie w tych sklepach sa tak w reakcji nieuprzejme jakby były "zmeczęczone" są tak nieuprzejme-oswiałe i skwaszone ze rece opadają. Przyszedł intruz i im głowe jeszcze zawraca -tak wynika z ich reakcji ...jakby za kare tam pracowały.Wsklepie Kalina zmieni se personel i ten nowy jest usmiechniety natomiast stara kadra np. niejaka (starsza czrne kr.włosy) p.Irena p.Sylwia i inne (opr. kierowniczki) s po prostu czasem bezczelne.Ne znaja słow dziekuje czy proszę w milczeniu daja paragony przy kasie z mina CIERPIĘTNIC! Fajnie jest to ze od pewnego czasu wiem ze młodsza czesc klentow słyszac jak ich dziadków, rodzców się w tych sklepach obsługuje postanowila nagrywać tel. /nawet fono i audio/ te "cudowne" przykłady , często nawet chamskiej obsługi .... już się nie mogę doczekać by zobaczyć lub posłuchać tego na YouTube. Może jednak lepiej zamiast ogladac niebawem na You Tube lub slyszec i czytac o zlej obsłudze w tych sklepach ....... może lepiej by władze Społem Olsztyn zrobiły jakiś GRUNTOWNE zmiany kadry w tych sklepach lub szkolenia tym tam pracującym kobietom bo fama idzie w ŚWIAT a TAKA JAK TAM obsluga Zzwyczajnie robi ZŁĄ REKLAME calemu Społem ! ps. Na pochwałe zasuguje MALWA tam jest zupełnie inaczej MILO a to tez Spolem.

JANEK
@Kris-38l 26.07.2016 12:13
DOTYCZY sklepu KALINA-ul. Dworcowa i NELA-ul. kolobrzska Od ponad 20 lat w tych placówkach Społem robie z rodzina zakupy (k...

Kris , w czesci ale, malutkiej masz racje. Jak bedziesz nastepnym razem w tych sklepach lub innych to posluchaj jak zachowuja sie klijenci ???, posluchaj ich kretynskich uwag, komentarzy i tego gwiazdorzenia. Kazdy towar ma na opakowaniu informacje i tam mozna sie wszystkiego dowiedziec !. Odnosnie chodzenia personelu za klijentem lub ich obserwowaniu, to wiedz ze jest masa ZLODZIEJI a za manko personel placi z wlasnej kieszeni !. Sklep to nie hotel gdzie persnonel ma suszyc zeby do kazdego wchodzacego a po drugie to trzeba kulture okazywac innym to dotyczy sie tez takich klijentow jak ty !!!. Troszke dluzej zyje od ciebie i dluzej robia zakupy w sklepach od ciebie i jak narazie to mi nie przeszkadza to czy pani za lada jest usmiechnieta czy nie, bo ja ide cos kupic a ty chodzisz i doszukujesz sie sensacji. Jesli rozchodzi sie o wymienione przez ciebie sklepy KALINA i NELA to personel z tych sklepow znam i moge smialo powiedziec ze sa bardzo fajne i sympatyczne ale, to tez jest moja w tym zasluga bo ja w przeciwienstwie do ciebie w tych i innych sklepach jestem usmiechniety i mily a to procentuje WZAJEMNOSCIA !!!!. Zmien swoje nastawienie do innych a zobaczysz ze zakupy dla ciebie beda przyjemnoscia !!!. PS; jesli podajesz imiona i stanowiska to najpierw upewnij sie bo zes pomieszal i jeszcze jedno Pani pisze sie z duzej litery !!!. Pozdrawiam znerwicowany Panie.

zbulwersowany
@Kris-38l 26.07.2016 12:13
DOTYCZY sklepu KALINA-ul. Dworcowa i NELA-ul. kolobrzska Od ponad 20 lat w tych placówkach Społem robie z rodzina zakupy (k...

Szkoda szkoda szkoda ale ciebie człowieku i głupot które wypisujesz a na te nagrywanie rozmowosob i ich twarzy to zdajesz sobie sprawę że paragrafy na to się znjada. W innych sklepach stoisz grzecznie i o obsłudze na forum nie piszesz. Brak szacunku do drugiego człowieka ale pamiętaj wszystko działa w dwie strony ciebie ktoś kiedyś ciebie opisze i nie zostawi na tobie suchej nitki. Jesteśmy tylko ludźmi i każdy zasługuje na szacunek a nie wylewanie pomyj i Noe ważne czy to spolem Tesco biedronka czy inny market pomyśl czasem

misiek

Sklep BŁAWATEK na Jeziornej w Olsztynie Pracuje tam chamska sprzedawczyni na dziale monopolowym Mam na myśli młodą laskę

anonim

(usunięte przez administratora)

ana

2 450 PLN nie dostaniesy w zadnym spolem ale jezeli Ci oferuja taka kwote to cud idz i przekonaj sie sama jak wyglada praca w spolem

anonim

(usunięte przez administratora)

ana

NIESTETY BARDZO WAS ROZCZARUJE KWOTA 1850 JEST TO KWOTA BRUTTO CZYLI NA REKE DOSTANIECIE OKOŁO 1350 ZL NA BENEFITY NIE MOZNA LICZYC W SPOŁEM BO PROWIZJE OD SPRZEDAZY ZABIERA KIEROWNICZKA I DAJE TEMU KOGO LUBI A NA ŚWIETA OWSZEM DOSTANIECIE BONY ALE ODEJMA PODATEK I SUMA SUMARÓW WYJDZIECIE NA ZERO A NAWET A MINUSIE ALE JEZELI KTOS CHCE SIE SAM PRZEKONAĆ TO PROSZĘ BARDZO ALE BARDZO SIE ROZCZARUJECIE PRACĄ W PSS SPOŁEM

franek7

NIESTETY W SPOLEM PRACUJE SIE ZA NAJNIZSZA KRAJOWA PROWIZJE OD SPRZEDAZY ZABIERAJA KIEROWNICZKI DZIELA SIE MIEDZY ZASTEPCZYNIA A KOMPUTEROWA PRACUJA DOJRZALSI LUDZIE PRZEWAZNIE SA TO PANIE KTORE MAJA EMERYTURY WIEC DODATKOWY PINIADZ I ZBYTNIO IM NA PRACY NIE ZALEZY BO MLODZI LUDZIE NIE CHCA PRACOWAC ZA NAJNIZSZA KRAJOWA WIEC NIE OBAWIAJA SIE ZE STRACA PRACE MOJA ZONA PRACOWALA I CHWALA ZE ODESZLA BO PSYCHICZNIE NIE WYTRZYMALA:OBIECUJA ZLOTE GORY A RZECZYWISTOSC JEST ZUPELNIE INNA ZA WSZYSTKO TRZEBA PLACIC NAWET 20 GROSZY JAK BRAKUJE W KASIE NO I PRZETERMINOWANY TOWAR ALBO JAK SIE KONCZY TERMIN WAZNOSCI DZIEWCZYNY SAME MUSIALY KUPYWAC BO INACZEJ BYLY STRASZONE ZE STRACA PRACE

dada

Strach przed utratą pracy. W Społem masz stały etat w marketach mogą Cię wylać z roboty z dnia na dzień, więc lepiej pracować na stałym etacie bo masz jakąś gwarancję spokoju. W Społem pracują przeważnie dojrzalsi ludzie w marketach młodzi.

dada

Dla kisi - Zatwardziała firma to mało, to jest stare PZPR łącznie przewodniczącym rady nadzorczej w Warszawie. Tam PIS powinien mieć pole do popisu. Wynagrodzenie podnoszą sobie tylko prezesi, Tobie jako zwykłemu pracownikowi umowy będą zmieniać co kwartał (miesiąc)abyś załapał się na najniższą krajową.

klient

Dalia- to sklep ,który może służyć przykładem dla innych.Panie ekspedientki są zawsze uśmiechnięte,uczynne,służa dobrą radą a przy tym są bardzo cierpliwe.Robienie zakupów w tym sklepie to czysta przyjemność.Tak trzymać.POZDRAWIAM ZAŁOGĘ.

Si Si

Zgadzam się, zająć się prezesem przecież to byłe PZPR wie ja ku... brać, nie wie jak dać pracownikom.

xxx

zastanawiam sie dlaczego tak piszesz,czyzbys znał kierowniczke i czy napewno wiesz o kim mowa?

xxx
@xxx 17.09.2015 22:20
zastanawiam sie dlaczego tak piszesz,czyzbys znał kierowniczke i czy napewno wiesz o kim mowa?

ha ha dobre

klient

jaki kierownik to taka i załoga

Jan

Mieszkam tu przy Agorze prawie 30 lat takiej załogi nie pamiętam .

zbulwersowany

Rozumiem upał ale niech się ktoś przyjrzy jak pracuje kasjerka przy agorze dlugo jej nie było juz myslalem ze zwolnili znowu jest i znowu te jej wywody do kazdego klienta ta jej uprzejmość uff

Paweł
@zbulwersowany 10.08.2015 11:26
Rozumiem upał ale niech się ktoś przyjrzy jak pracuje kasjerka przy agorze dlugo jej nie było juz myslalem ze zwolnili znowu je...

Pewnie chodzi o tą starszą blondynkę,panie prezesie proszę niech pan tam zajrzy czasem,zobaczy pan jak plotkują przy kasach.

Stały klient

SPOŁEM UPADNIE SĄ BARDZO DRODZY TA ICH KARTA POŻAL SIĘ BOŻE NIC NIE DAJE PRZY TAKICH ZAWYŻONYCH CENACH KTOŚ CHYBA OSZALAŁ NARZUCAJĄC TAKĄ MARŻĘ-JA JUŻ I WIELU MOICH ZNAJOMYCH PRZESTAŁO ROBIĆ W TEJ SIECI ZAKUPY

olaf
@Stały klient 20.06.2015 10:47
SPOŁEM UPADNIE SĄ BARDZO DRODZY TA ICH KARTA POŻAL SIĘ BOŻE NIC NIE DAJE PRZY TAKICH ZAWYŻONYCH CENACH KTOŚ CHYBA OSZALAŁ NARZU...

Potwierdzam kasjerki bardzo nie miłe, panie z monopolu złe jak osy ,czasami są tak czerwone ze złości że obawiam się o ich zdrowie.Nigdy nie ma kasjerek trzeba czekać nie wiadomo ile a jak już wyłonią się z zaplecza to oburzone i mamroczą coś pod nosem.Trochę uśmiechu nikomu nie zaszkodziło drogie panie .

Ola

Ja zaś robię zakupy w Maciejce ale standard obsługi bardzo się popsuł,panie kasjerki bardzo leniwe z trudem podejdą do kasy ,są zawsze obrażone i nie zadowolone i jeszcze coś burczą pod nosem.Przeważnie trzeba je wołać ,bo są na zapleczu,chyba zacznę robić zakupy w Malwie .

ala
@Ola 30.04.2015 10:43
Ja zaś robię zakupy w Maciejce ale standard obsługi bardzo się popsuł,panie kasjerki bardzo leniwe z trudem podejdą do kasy ,są...

Droga Olu a moze za bardzo jesteś wymagająca moze sama nie umiesz sie uśmiechnąc i być miła to wszystko działa w dwie strony poza tym jak tu czytam panie pracują za najniższą krajowa to jak mają być zadowolone wydaje mi sie ze rozumiesz sytuacje i ze ciezko znalezc prace szczegolnie starszym osobom wiec zanim zaczniesz osadzac spojrz w lustro i popatrz na siebie czy ty jestes tak mila i nie burczysz pod nosem. Jestem klientem Społem i robie zakupy w każdym sklepie i rozumiem te panie bo za male wynagrodzenie wymagaja wiele małe sklepy spolem jak widac to wina prezesa bo nie chce w nie inwestowac. Poza tym masz wybór TESCO LIDL BIEDRONA idz tam bedziesz zadowolona.

Ola
@ala 20.06.2015 20:43
Droga Olu a moze za bardzo jesteś wymagająca moze sama nie umiesz sie uśmiechnąc i być miła to wszystko działa w dwie strony po...

Alu uderz w stół a nożyce się odezwą ,trochę samokrytyki nie zaszkodzi ,to tylko potwierdza to co napisałam .

Majka

Od wielu lat robię zakupy w "Malwie" i nigdy nie zawiodłam się ani na towarze ani na Paniach tam pracujących.

piromn

P. s. s. Społem to Powszechna Spółdzielnia Spożywców w Olsztynie. Są na rynku od 1945 roku i względnie się trzymają, oczywiście miewali i lepsze i gorsze okresy ale teraz idą z duchem czasu, patrząć po stronie internetowje to naprawdę się starają. Spółdzielnia prowadzi sprzedaż artykułów spożywczych i przemysłowych. A swoją sieć sklepów branży spożywczo-przemysłowej ma na terenie Olsztyna, Kętrzyna, Mrągowa oraz Szczytna.

robert

Chyba trochę przesadzacie z tym smrodem, przecież toalety powinny być sprzątane i to kilka razy dziennie znając życie, to, że coś zalega, czy ścieki latem się nagrzewają i parują to nie wina PSS Społem. Napiszcie lepiej jak z warunkami na które mają faktyczny wpływ, czy obecnie idzie tu zarobić 2000 brutto?

klient

Zgadzam się ze sroczką, nikt nie pisze o smrodzie jaki wydziela się z rur kiedy jestem rano w Malwie szczególnie latem. Wolałam stare kierownictwo.

lila

A ja uwielbiam robić zakupy w Malwie.Jestem pod wrażeniem szybkości pracy Pań na dziale wędlin i serów. Bardzo podoba mi się pomysł że na dziale serowym na pólce nad lodówką leżą sery w kawałkach-nie wymaga to stania w kolejce, jest to bardzo wygodne dla kogoś kto chce akurat ser w kawałku. Bardzo mi sie ten pomysł podoba, niestety nie wszędzie tak jest.Pochwalam także Panie w kasach, są bardzo uprzejme miłe, w ogóle nie spotkałąm się ze złym traktowaniem w Malwie. Brawo!!!! niech pracownice innych sklepó biorą przykład!!!!!!

klient

korzystając z okazji chciałem także pochwalić jedną z pracownic z działu mięsnego ze sklepu Maciejka panią Anię za miłą i fachową obsługę,dawno jej nie było na tym dziale i działo się tam żle (nie było produktów które kupowałem ),ostatnio poprosiłem ją o smalczyk i już na drugi dzień miałem świeżutki. Jest zawsze uśmiechnięta i doradzi w wyborze towaru więcej takich pracownic a będzie dobrze.

klient
@klient 07.12.2014 14:40
korzystając z okazji chciałem także pochwalić jedną z pracownic z działu mięsnego ze sklepu Maciejka panią Anię za miłą i facho...

Zgadzam się ta pani jest naprawdę bardzo miła i bardzo lubię u niej robić zakupy.

udziałowiec
@klient 13.12.2014 22:05
Zgadzam się ta pani jest naprawdę bardzo miła i bardzo lubię u niej robić zakupy.

haha każda sroczka swój ogonek chwali-dobre

zadowolony klient

Ostatnio byłem na zakupach w sklepie ''Kalina'', na dziale mięso-wędliny. Trafiłem na ekspedientkę panią Jolę, która była bardzo miła i profesjonalna. Nie pozwoliła mi iść na zakupy do ''Biedronki'''. Gratuluję Społem takiej pracownicy i dziękuję pani Joli!

niezadowolony klient

Robiłem dziś zakupy na ul.Jagielońskiej w Niezapominajce o godz.16:40 chciałem zapłacić za zgrzewkę piwa na kasie w monopolu. Pani siedząc na kasie nic nie robiąc stwierdziła że nie ma kodu i za towar ze sklepu muszę zapłacić w kasie na hali. To nie pierwszy raz kiedy ta sama Pani siedząc na monopolu nic nie robiąc odesłała mnie do innej kasy twierdząc, że nie zna kodu. Czyżby kierownik nie potrafił wyszkolić pożądnie kadry czy Pani jest aż tak leniwa bo nawet ochroniarz był zaskoczony jej zachowaniem. Takim zachowaniem szybko stracicie starych jak i nowych klientów, życzę powodzenia z takim podejściem do klienta.

zmęczona
@niezadowolony klient 23.09.2014 19:37
Robiłem dziś zakupy na ul.Jagielońskiej w Niezapominajce o godz.16:40 chciałem zapłacić za zgrzewkę piwa na kasie w monopolu. P...

Nie o to chodzi że prezes ma drogi garnitur i dużo większą pensje niech sobie ma ,chodzi oto że nie dba o pracowników mamy takie umowy ,że możemy niewiadomo jak dużo pracować to i tak dostaniemy najniższą pensję.Za te ok.1200 zł na rękę co my możemy zrobić nic.A jeśli chodzi o kształcenie się to kierownicy sklepu nie są temu przychylni ,bo przecież trzeba pracować w sobotę i w niedzielę.

Neutralna

Moi Drodzy Przedmówcy po to jest Prezes w Firmie by zarządzał i utrzymał firmę w odpowiedniej kondycji , by nie padła a konkurencja jest duża i to On jest mózgiem i ponosi odpowiedzialność za dalsze losy firmy i setki pracowników.Dlatego uważam , ze powinien mieć wyższe wynagrodzenie,chodzić w garniturze-by był rozpoznawalny.A tak na marginesie Wasz Prezes też był kiedyś szeregowym pracownikiem Społem i zarabiał niewielkie pieniądze i uczciwą pracą,odpowiednim wykształceniem został wybrany Prezesem Społem.A jeśli chodzi o kierowników sklepów to też zostali powołani do zarządzania i odpowiedzialności za powierzone mienie Społem a nie do wykładania towarów i zamiatania,to logiczne.Więc sami widzicie że wszyscy w tej materii mają swoje uzasadnione miejsce i Wy też.Każdy ma swój zakres obowiązków.A jeśli chcecie coś zmienić w swoim życiu zawodowym to do dzieła-poszerzać swoje horyzonty bo nikt Wam nie będzie w stanie przeszkodzić w byciu kierownikiem czy prezesem .

Marcin

Cześć. Rozumiem, że pracujesz w trzech pozostałych miastach gdzie operuje PSS."Społem" z Olsztyna. Płacenie za towary przeterminowane przez Was jest niezgodne z prawem. Wina leży po stronie kierowniczki sklepu jak również dz. handlowego ponieważ z góry jest narzucany rozdzielnik dostaw do sklepu. Są t.z.w. ubytki ale Firma woli obciążyć pracowników, aby zmniejszyć straty uważają, że to wasz wina gdyż nie potraficie sprzedać towaru jak również gówno ich obchodzi i że ludzie są coraz ubożsi. Aby im starczyło. Na temat godzin mogę więcej Tobie napisać, ale przez mojego e-maila jeżeli zechcesz napisać, który jest jak na pewno zauważyłaś wyżej. Chętnie opiszę moje problemy z ta złodziejską Firmą. Napisz w którym sklepie pracujesz ponieważ poznałem wszystkie sklepy jak i większość ich kierowników. Uważaj, aby nikt nie domyślał się, że to Ty piszesz, ponieważ czyta te wiadomości Zarząd jak również mściwa i złośliwa małpa Jurkowska - Kierowniczka Kadr, która zamiast iść na emeryturę musi jaszcz dorabiać bo 4000 zł. to dla niej za mało. Za moich czasów towar przeterminowany wymieniali "krawacierze". Pozdrawiam.

Bernardyn

Chętnie przyłączę się do bojkotu sklepu, podaj imię tej kobiety i numer sklepu lub na jakiej ulicy się on znajduje. Inne osoby też na pewno będą ciekawe, gdzie pracuje ta "miła" osoba.

Bernardyn

Pracownico Społem odpowiadasz po roku ? Teraz prezes zarabia 30.000 zł., a Tobie zarobki spadły. Ty nawet przez rok tyle nie zarobisz (brutto)i zaraz prowizję Tobie obetnie do najniższej krajowej. Pracownico zadaj ciekawsze pytanie przepracowałam 30 lat w tej firmie. Jako prezes starałbym się nie oddać żadnego sklepu w Olsztynie i nie zajmowałbym się Nidzicą, Szczytnem, Mrągowem i Ketrzynem. Było nas 3000 pracowników i około 100 punktów w samym Olsztynie. To nazywa się rozpieprzanie SPOŁEM . O TYM PEWNIE NIE WIESZ ?

Pracownica sklepu
@Bernardyn 12.06.2014 10:50
Pracownico Społem odpowiadasz po roku ? Teraz prezes zarabia 30.000 zł., a Tobie zarobki spadły. Ty nawet przez rok tyle ni...

A nawet gdyby prezes zarabiał 50.000 zł miesięcznie to co Ja na to poradzę? Jedyne co mogę zrobić na znak protestu, to iść do działu kadr a tam złożyć wypowiedzenie i zostać bez pracy. Myślę że firma płakać za Mną nie będzie. No ale nie stać Mnie na to żeby siedzieć w domu. Nie dawno Moja koleżanka która pracuje w sklepie osiedlowym mówiła że potrzebują pracownika na 3/4 etatu (3/4 najniżej krajowej) też kokosów nie ma. Dziś Sobie ponarzekam a jutro pójdę do pracy i z pokorą będę wykonywać polecenia. Panie Bernardyn My nic na to nie poradzimy że tak jest. Możecie Mnie krytykować ale prawda jest taka że tylko Sobie ponarzekamy na forum a wszystko po staremu zostanie.

zbulwersowany

Czy ktoś robił zakupy w sklepie maciejka na żołnierskiej? Ja robię ,ale mam już dość chamstwa jednej z pracownic pani Basi z działu mięsnego to dopiero sprzedawca rodem z PRLu ,wredna nie uprzejma rzucająca mięsem dosłownie,tragedia.Minę ma taką jakby robiła łaskę ,że mnie obsłuży,czy szefostwo nie widzi ,co to za pracownica,odstrasza ,a nie przyciąga klientów

klient

Jestem klientem sklepu ,,Kalina''.To bardzo fajny sklep.Obsługa bardzo miła,a zwłaszcza blondynki.Myślę że jest za mało pracowników i mają za dużo obowiązków.Zaopatrzenie jest bardzo dobre,więc polecam robić tam zakupy!!!Pozdrawiam ekspedientki!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

olsztyn

Zgadzam się z przedmówczynią w Kalinie nie jest tak źle. Obsługa poprawna, od jakiegoś czasu nie widzę tylko takiej nadętej puszystej młodej kobiety na kasie, która była nieprofesjonalna i niemiła, widocznie już została zwolniona, bo skarg pewnie jakieś były. Nawet starsza kasjerka z krótkimi czarnymi włosami, jakaś taka milsza ostatnio-nie rzuca paragonów i reszty klientowi jak psu kiełbasę. ogólnie ok.

ciekawostka

a skąd wiesz o jakim sklepie ten człowiek napisał nic wjego poscie nie ma o nazwie sklepu wniosek uderz w stół a nożyce się odezwą coooo

stała klientka

Mieszkam na ulicy Dworcowej i jestem stałą klientką "Kaliny" czyli sklepu społem na skrzyżowaniu ulic Kołobrzeskiej i Dworcowej. Po przeczytaniu wakacyjnego postu Internauty olsztyn nad 6.osob złapałam się za głowę. W sklepie najczęściej odwiedzam właśnie dział mięsno-wędliniarski, który jest tak silnie krytykowany. Osobiście nigdy nie zawiodłam się na obsłudze - ekspedientki są uśmiechnięte i uprzejme. Zawsze zamienią kilka słów z klientem. "Ploty", o których wspomina olsztyn nad 6.osob również wydają mi się przesadzone. Prawdą jest, że padają uwagi na temat kupujących ale to co ja słyszałam było miłe - dotyczyło np. dzieci klientów. Obsługa kas w moim mniemaniu jest najzupełniej w porządku. Wydaje mi się, że to jest tylko sklep spożywczy gdzie przychodzimy zrobić zakupy a nie po to aby poczuć się panem i władcą, któremu wszyscy wokół kłaniają się z uniżona miną i prawie na kolanach. Jeśli chcemy poczuć się wyjątkowo możemy wykupić kilka noclegów w 5-cio gwiazdkowym hotelu bądź też luksusowy pakiet w spa - wówczas będziemy traktowani po królewsku...ale nie oczekujmy tego w kolejce w osiedlowym spożywczaku! Z mojej obserwacji wynika, że te kobiety nie tylko zajmują się swoimi działami/kasami ale również maja inne obowiązki, cały czas są w ruchu. Dodatkowo (może się mylę) wydaje mi się, że w soboty pracują od rana do wieczora. Kilkukrotnie zdarzyło mi sie robić zakupy w sklepie rano i wieczorem w sobotę i widziałam te same osoby. Bądźmy ludźmi...to jest kilkanaście godzin pracy, za które (jak wnioskuję z wcześniejszych postów byłych pracowników) niekoniecznie mają zapłacone! Jedyne co mnie mocno uderza, to to, że panie kierownik publicznie besztają pracownice, za najdrobniejsze "przewinienie". Byłam świadkiem takiej sytuacji i wydaje mi się to nie na miejscu. W dzisiejszych czasach nie krzyczy się na dzieci w przedszkolu więc wydaje mi się, że w przypadku dorosłych ludzi również nie powinno tak być. Szczególnie w relacji kierownik-podwładny, ponieważ zakrawa to niestety na mobbing. Dlatego też apeluję do pań kierownik aby wszelkie nieporozumienia załatwiać na zapleczu i może nieco spokojniejszym tonem. A my - drodzy klienci - pamiętajmy, że czasy niewolnictwa dawno minęły a powiedzenie "klient nasz pan" to wyświechtany slogan - bo wszyscy JESTEŚMY PRZEDE WSZYSTKIM LUDŹMI! Pozdrawiam!

marchewka

A gdzie składać CV ? do sklepu ? czy do jakieś siedziby ?

klient

najgorszy sklep w jakim bylem spoelm to sklep na Brzezinach aksamitka.... niedawno sie tam wprowadzilem z rodzina i juz moge stwierdzic ze zakupow tam nie bedziemy robic.... Kierowniczka biega po sklepie z przerazeniem jak by ja ktos gonil druga ruda kierowniczka z samej miny twarzy mowi opusc sklep bo gryze...nic nie jest tam zorganizowane zle ceny przy towarach 2 zdarzlo mi sie znalezc towar po terminnie;/ nie mila atmosfera ...nie polecam...!!!!!!

ŁUCJA S.

Bardzo dziękuję Pani Kierowniczce i pracownicy sklepu Społem ;Dalia;, które znalazły moją kartę płatniczą zgubioną podczas zapłaty za towar. Od razu zareagowano we właściwy sposób i po paru godzinach miałam kartę.Bardzo dziękuję.Chciałam jeszcze nadmienić,iż personel tego sklepu jest bardzo odpowiedzialny i miły,chętny do pomocy w każdym momencie.Cieszy mnie,że w tym sklepie pracują bardzo sympatyczne Panie łącznie z Kierowniczką sklepu. Łucja S.

Zostaw opinię o P.S.S. Społem - Olsztyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.S.S. Społem