PPHU OKNOHIT SJ

Chełm Śląski

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 297 ocen.

Opinie o PPHU OKNOHIT SJ

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU OKNOHIT SJ

Julita

@łysy jak firma PPHU OKNOHIT SJ może nie istnieć, skoro na ich stronie internetowej poszukiwani są nadal pracownicy http://oknohit.pl/oferty-pracy/ A i skoro inni pracownicy wygrali to czemu inni nie wezmą z nich przykładu?

ChwilowyFrezer
@okuciowiec 04.12.2017 11:06
Ta oferta pracy na ich stronie jest chyba już od dwóch lat. Dzwoniąc do tej firmy nikt nie odbiera telefonów....

Coś tam działają bo ostatnio u dwóch różnych moich znajomych montowali okna, nawet dupny prezes był na jednym z tych montaży :D

lysy
@ChwilowyFrezer 08.12.2017 18:43
Coś tam działają bo ostatnio u dwóch różnych moich znajomych montowali okna, nawet dupny prezes był na jednym z tych montaży :D...

firma oknohit ogłosiła upadłość,syndyk połozył łape na firmie,a to ze motuja okna to dlatego ze achteliki maja drugą firme montujaca okna.Firma nazywa się ACHTELIK II,kupuja okna z innych firm i handlują.

Pracodawca

Witam, bardzo proszę o informację co się dzieje z pracownikami, którzy władają językiem niemieckim, a w szczególności prowadzili obsługę klientów na rynkach niemieckojęzycznych.

Były pracownik
@Pracodawca 28.10.2017 20:11
Dziękuję za informację. Szkoda, albowiem poszukuję osób z branży znających język niemiecki do działu obsługi klienta. Miejsce p...

Jestem byłym pracownikiem z wieloletnim stażem przy produkcji okien tej felernej firmy.Proszę o kontakt bo był bym zainteresowany pracą

Pracodawca
@Były pracownik 29.10.2017 21:08
Jestem byłym pracownikiem z wieloletnim stażem przy produkcji okien tej felernej firmy.Proszę o kontakt bo był bym zainteresowa...

Witam, proszę przesłać CV na adres: rekrutacja@webaokna.pl Szczególnie zależy nam na nawiązaniu kontaktu z osobami znającymi język niemiecki.

Julita

@Andre a czy kontaktowałeś się w inny sposób niż na forum z firmą PPHU OKNOHIT SJ w sprawie wynagrodzenia? Czy tylko Ty nie dostałeś wypłaty czy też inni pracownicy też? Czy widzisz jakieś rozwiązanie w tej sytuacji? Daj znać jak będziesz coś więcej wiedział.

okuciowiec
@były pracownik 11.10.2017 19:13
Z tego co wyczytałem w internecie to aktualnie w Oknohicie jest nadzorca sądowy który ma przeprowadzić restrukturyzacje. Tam po...

Gdzie Ty żyjesz człowieku, nie wszystko wiesz. Właściciele są tak związani z klerem, że ich nic nie ruszy. Obym się mylił.

kościelny
@okuciowiec 12.10.2017 11:54
Gdzie Ty żyjesz człowieku, nie wszystko wiesz. Właściciele są tak związani z klerem, że ich nic nie ruszy. Obym się mylił....

Podobno całą kolęde w te święta proboszcz parafii w Chełmie śląskim przeznaczy na pomoc w ratowaniu firmy oknohit,inforacja pochodzi z rzetelnych źródeł(kucharka się wyglądała na targu).

Andre

Szanowny Panie Prezesie : Oddaj kasę pracownikom za lipiec sierpień i wrzesień !!!!

Julita

Przypominam @daro, że wszystkich użytkowników forum obowiązuje regulamin portalu. Przez zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin Niedopuszczalne są m.in. wpisy obrażające inne osoby, tak jak w Twoim przypadku. Chętnie dowiemy się wszyscy się dowiedzą jakim pracodawcą jest PPHU OKNOHIT SJ, tylko proszę o zastosowanie się do regulaminu.

Szpec

Juz słyszeliście? Oknohit kupuje inna wiodąca firma i szukają pracowników na produkcje od października!

ktos

I co z tą firmą w końcu?

Julita

Według KRS firma PPHU OKNOHIT SJ funkcjonuje, czy ktoś z pracowników mógłby to potwierdzić i przy okazji powiedzieć jak wygląda aktualna sytuacja w firmie?

grzesiu

firma oglosila upadłość,nie płaci pensji pracownikom,kto mądrzejszy odszedł,oczywiscie nie otrzymawszy pensji,krowopas oczywiście chodzi za pracownikami i im kłamie ze to tylko chwilowe ze niedługo firma będzie hulała pełna parą,a prawda jest taka ze bracia sa tak zesrani ze stachu,gdyz wiedza ze firma musi się utrzymać przynajmniej do końca 2018 roku w przeciwnym razie musza oddac kilku milionowa unijna dotacje a jak nie to staca wszystko włacznie ze swoimi domami,to dlatego buła chodzi załamany,chowa się po kątach,ponoć niedzielna składka w kościele w chełmie jest na braci w potrzebie,a jeszcze jedno sprawa okradania pracowników z dodatkowego ubezpieczenia została zgłoszona na policje!!!

@Precel
@grzesiu 07.04.2017 20:23
firma oglosila upadłość,nie płaci pensji pracownikom,kto mądrzejszy odszedł,oczywiscie nie otrzymawszy pensji,krowopas oczywiśc...

A czemu mi ich nie żal? Bo tam pracowałem! I wiem jacy byli dla ludzi, którzy dla nich tyrali, często bez zapłaty. Nie chcę się powtarzać, ale mają to, na co zasłużyli. Czy oni się martwili o tych, którzy w zimie nic nie zarabiali, bo były przestoje? Pytali, czy dzieci mają co jeść? Wiecie co mówili? Że powinni sobie zaoszczędzić. A teraz składka w kościele? Parodia jakaś.

mario

A ja tam ten co był jedyny w klasie co krowy pasie?Nadal tam miesza i udaje pracownika umysłowego?

@Precel
@mario 21.03.2017 20:46
A ja tam ten co był jedyny w klasie co krowy pasie?Nadal tam miesza i udaje pracownika umysłowego?

Też jestem ciekawy czy Andrju został do końca na placu boju, bo jak się domyślam o nim mowa...heeeeeeeee

niedobitek
@mario 21.03.2017 20:46
A ja tam ten co był jedyny w klasie co krowy pasie?Nadal tam miesza i udaje pracownika umysłowego?

tak pracuje,tzn.udaje ze pracuje,on będzie do końca gdyż jest tak głęboko w tyłku buły ze niewiadomo czy to już buła czy jeszcze endriu,a swoja drogą to znając go to pewnie nie może się doczekać definitywnego końca firmy bo wtedy będzie miał prawdziwe żniwa,kto go zna to wie o co mi chodzi;-)

prawdomówca

firma ogłosiła upadłość,pracownikom dano wypowiedzenia i powiedziano im ze do firmy wchodzi syndyk wraz z jakims inwestorem który ma pomoc spacac długi,prezes pyta załoge czy sa z nim w tej tudnej sytuacji i czy mu pomoga cos jeszcze w tym okresie wypowiedzenia zarobić,po czym po kilku dniach nie płaci wypłat (a pracownicy normalnie chodza do pracy),chciałbym także powiedzieć ze firma od ponad pół roku ścagała z wypłat pracowników pieniążki na dodatkowe ubezpieczenie na zycie,a nie przekazywała ich ubezpieczycielowi,niewiem jak to nazwac-złodziejstwo-to chyba mało powiedziane.Swoja droga jestem pełen podziwu dla pracowników którzy tam jeszcze chodza do pracy,firma zadłuzona,ze chyba trzecie pokolenie prezesów nie zdoła spłacić tych długów,a pracwnicy licza za przyjedzie cudowny inwestor na białym koniu i da im zarobić po 4tys.na rekę,pozdrawiam,zycze wam żeby w Waszm zyciu zawodowym nie natrafiła się taka firma jak oknohit,szkoda czasu i zdrowia.amen ;-)

@Precel
@prawdomówca 18.03.2017 16:24
firma ogłosiła upadłość,pracownikom dano wypowiedzenia i powiedziano im ze do firmy wchodzi syndyk wraz z jakims inwestorem kt...

Prezesi pytają załogę czy im pomogą? Ci sami prezesi, co dawno temu zwołali zebranie, żeby im pracownicy dzień dobry na ulicy mówili? Ten buła co gdy pracownik prosił o umowę to od razu kazał Przydupasowi G-sowi go zwolnić? Ręka sprawiedliwości dopadła tych zakłamanych prezesików z bożej łaski, nawet nie jedzenie ciasta w poście nie pomogło. A jeśli jest tak jak piszesz z tymi składkami na ubezpieczenie...to niech ich szlag.

dzięcioł

Dla zainteresowanych pracą u Buły i spóły firma pozamiatana już ich nie ma :-)

@Precel
@dzięcioł 17.02.2017 21:39
Dla zainteresowanych pracą u Buły i spóły firma pozamiatana już ich nie ma :-)

Serio? Zamknęli tę budę? Podaj szczegóły, ciekawy jestem jak diabli.

anonim

(usunięte przez administratora)

Major
@człowiek 15.02.2017 11:28
Zniewaga jest przestępstwem przewidzianym w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego...

A kto kogo znieważył, bo nie kumam?

odpowiedź
@Major 21.02.2017 19:50
A kto kogo znieważył, bo nie kumam?

Administracja usunęła już te komentarze. Obrażano osoby podając stanowiska i imiona, to naprawdę nie jest fajne zachowanie. Jak już pisać to ogólnikami, a nie...

antravel

Czy ktoś mi powie jak sytuacja w oknohicie, czy warto składać papiery, z góry dziękuję, pozdrawiam

antravel
@jo tu był 17.01.2017 16:53
Nie radzę składać tam papierów do pracy ze względów finansowych jak i podejścia kierownictwa. A tak na marginesie to ta firma j...

dzieki za info, to samo słyszałem od innych, tak ze szkoda czasu, pozdrawiam

jo tu był
@antravel 27.01.2017 19:52
dzieki za info, to samo słyszałem od innych, tak ze szkoda czasu, pozdrawiam

jak chcesz to na lear tychy są przyjęci kasa nawet fajna jest

jo tu był

radze wam unikajcie tego syfu z daleka chyba że chcecie być wyzywani od huji i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] andrzej gruby kierownik od siedmiu boleści to typowy debil i mój ślepy pies byłby lepszym kierownikiem niż on. grzesiek czyli Cipa to typowy mruk i erotuman żadnej lasce nie przepuści co ma wielkie cycuchy bierze ją pod swoje skrzydełka i podnosi stawkę. omijać to gów.. z daleka.

poa

szukają i ze znajomość niemieckiego i wloskiego tez

szukampracy

Jakie zarobki i warunki pracy w oknohicie bo szukam pracy a nie chce iść do zakładu za niewolnika?

anonim

(usunięte przez administratora)

byly

Tak jak napisali zarobki nie zawsze sa terminowo, na biurach ponoc nie dostaja w terminie. Co do tego czy adekwatne do obowiazkow to zapomnij. Jak kogos nie ma to nie wazne czy umiesz czy nie robisz za kogos albo nawet za kilka osob.

zorro

apropo terminowych wypłat, to chciałbym przypomnieć ze firma oknohit przegrała sprawę w sadzie pracy z trzema byłymi pracownikami.,sprawa dotyczyła o spóźnienie się z wypłata o 3 dni i niepłacenie składek zus za prawie rok wstecz,oknohit musiał zapłacić każdemu z tych pracowników ponad 12000zł odszkodowania!

anonim

(usunięte przez administratora)

Simon

wypłaty na czas? hahaha dobre sobie kolejny raz oczywiscie wyplat nie ma!!

anonim

(usunięte przez administratora)

@precel

Nie chciałem urazić nikogo po zawodówce. Nikogo oprócz wielkiego (usunięte przez administratora). Dzięki niemu i Sobocie firma stoi na granicy bankructwa. O ile już nie upadła bo gadają ludzie po Chełmie, że komornik łapę na maszynach położył.

precel

Oooo, jak po liceum to nie masz szans. Wpędziłbyś w kompleksy wielkiego kierownika Ganobisa, on ma tylko zawodówke hehehe

anonim

(usunięte przez administratora)

tajfun

gdybys bystrzaku czytał ze zrozumieniem to bys wiedział ze chodzi o umowę o prace,ale tak to jest jak się konczy edukacje na gimnazjum,a co do szkolen to pojechałeś ostro,o jakie ci chodzi szkolenia?chyba czytania!

Precel

Gonzo, mario, roko dają prawdziwy obraz tej foremki. 88

precel

Pokrętne rozumowanie... Rotacja jest dlatego że nie szanują pracowników, fatalnie płacą i nie dają umów. A nie dlatego nie dają umów bo jest rotacja, pomyśl logicznie zanim napiszesz pierdoły.

precel

Job kto ty? Młody Achtelik? A może Buła zlecił jakiejś firmie hejtowanie niepochlebnych postów? Nikt kto pracuje lub pracował w oknohicie takich bzdur o miłej atmosferze by nie napisał. Chyba ze Ga...bis lub So...ta dwa przydupasy.

roko

gonzo ma racje,pozytywne opinie to chyba tylko kierownik pisze,bo mu buła kazał,takze wiem jak jest od srodka dlatego się zwolniłem.Jok-dobrze,przyjemnie,to ty chyba nie widziałeś na oczy innej firmy,na hali zimno bo załuja na opał,kierownik stoi pracownikiem jak gestapo,umowa zlecenie przez zime to nic miłego jak się ma rodzine na utrzymaniu,skoro mówisz ze tak super fajnie jest w oknohicie to powiedz mi dlaczego w firmie ,która jest na rynku kilkanaście lat nie ma"starych pracowników",tylko ciagle nowi,jasli jesteś choć trochę inteligetny to sobie odpowiesz

anonim

(usunięte przez administratora)

gonzo

hahahahahaha!!za styczeń to na pewno więcej zarobisz na umowie zlecenie,moze na waciki Ci wystarczy,a z ta atmosfera to pojechałes,najlepiej to zmien dealera,bo straciłes kontakt z rzeczywistoscia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Precel

mario2 ma rację,Ty chyba nie rozumiesz co to jest umowa zlecenie. Uczciwe podejście do pracowników? Jaja sobie robisz czy jesteś taki naiwny. Jak pracujesz na umowę zlecenie to nie masz prawa do urlopu, do płatnego L-4, jak są przestoje z winy pracodawcy to Ty nie masz żadnej kasy bo nie pracujesz, a tak jak wspominałem płatny urlop Ci się nie należy. W zeszłym roku stali prawie cały styczeń, jak myślisz, ile zarobili i przynieśli do domu na utrzymanie?

mario2
@Precel 07.01.2016 19:01
mario2 ma rację,Ty chyba nie rozumiesz co to jest umowa zlecenie. Uczciwe podejście do pracowników? Jaja sobie robisz czy jeste...

Chociaz jeden kumaty gość się udziela;)

anonim

(usunięte przez administratora)

mario2

Gosciu,albo jesteś naprawdę tak tępy,albo tylko odajesz!!!wpisz sobie w goglach roznice miedzy umowa o prace,a umowa zlecenie to nie jest trudne,zycze więcej rozumu!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

mario

No to kolego widze ze nie Ty wiesz co to znaczy praca na umowe zlecenie!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

mario

" no ale nie oszukujmy się, reszta jest ok :D"-Grzegorz,to ty?człwieku z choinki się urwałeś,co jest ok?1550 zl wyplaty,umowa zlecenie przez 3 lata,bez urlopu,chorobowego,emerytalnego,itd.przychodzi zima i ledwo 1000zl się zarabia,bo nie ma pracy,gorące pozdrowienia dla wszystkich co się zwolnili z tego oknoshitu!

e6et

prawda jest taka ze juz powoli nie ma kto pracowac bo rotacja wieksza niz na kasie, zwolnienia z byle powodu i zostawanie po 10 godzin a jeszcze maja problem z wyplaceniem nadgodzin. nie polecam, tylko w OSTATECZNOSCI!!!

maja

Nie chcę studzić Twojego zapału, życzę jak najlepiej. Obyś wytrwał jak najdłużej. 1600 zł Ci wystarczy jak jesteś pod skrzydłami mamusi, ale spróbuj za to. utrzymać rodzinę. Powodzenia z Ganobisem!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

aras

Wątpię, aby było to prawdą

Maja

Nie opłaca się zwalniać, ale do takiego wniosku mogą dojść tylko inteligentni ludzie. Niestety, Achteliki to dwa głąby bez odrobiny szacunku dla ludzi,dwaj kierownicy... cóż, poczytaj opinie wyżej. Chorujesz tydzień, dwa jak nie masz chodów to wylatujesz. Upomnisz się o umowę o pracę zamiast śmieciówki- wylatujesz, chcesz podwyżkę- wylatujesz. Problemy z wypłatami są co miesiąc. Produkcji w miarę terminowo płacą te marne grosze, w biurach z tego co wiem zawsze się spóźniają. W biurze handlowcy i panie z zakupów zarabiają 1600 zł na rękę /nie wiem jak jest u księgowych/. wiem ze sprawdzonego źródła.

anonim

(usunięte przez administratora)

Były szklorz

Uwierz że zarabia nawet mniej. I nawet ci twój niemiecki nie pomoże ani chiśki@@@@@ wcale nie jest potrzebny. Teraz pozwalniali ludzi z biura a na produkcji zwolnienia są stale. Kasy niemaja to z czego ci zapłacą. Chyba z renty Achtelikowej he he he

Były szklorz

To ta firma jeszcze dycho??????????? Godajom po wsi ze Andrzejej i Grzeiek juz wsio przehandlowali na boku pewnie w polance, kierowca na kierownika he he i jak w tej polsce dobrze mo być@@@@@@@@@

mistrzu

praca jak praca, z tym ze zarobki fatalne ale najgorsza jest atmosfera w pracy... kierownictwo w sezonie goni pracowników jak roboli w chińskiej fabryce aj jak sezon się konczy to sorry robole ale macie wolne bezpłatne i będziemy dzwonic jak będą zlecenia... wlasciciele to już wogole porazka bo co jak co ale do prowadzenia takiego interesu to się nie nadawaja. i jeszcze slowo na temat kierownictwa... kierownik Sobota jest ok, jak by nie on to produkcja w tej firmie pada na ryj. kiero Andrzej to już inna bajka kombinator i walkarz, normalnie traktuje tylko swoich ludzi z polanki reszte uwarza za de i burakow. pracowałem tam 3 lata i szczerze nie polecam pracy w tej firmie. pozdro dla HELENKI I MARYSI:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Precel

Na szczęście już tam nie pracuję:):) Ale nienawiść do kierownika Chama Andrzeja pozostanie we mnie na długo. W biurach też na niego narzekają bo wszystkimi chce rzadzić i do wszystkiego sie wtrąca, uważa się za wazniejszego od szefów. Ale burak zawsze bedzie burakiem

Precel

Kierownicy to porażka. Kierownik produkcji to mruk, zawsze odpowiada burknięciem. A zas kierownik magazynu Andrzejek to potwór, wiecznie sie drze tylko mu bata za ludzi brakuje. Robic, robic, robic, a jak sie pomyli to swinia zawsze zwali na kogos wine. Wchodzi szefom w tylek bez wazeliny. Uwazajcie bo to klamca

skrech

Mega przykład jak prawdziwe jest powiedzenie"chytry traci dwa razy" Oknoshitbankrut:)

anonim

(usunięte przez administratora)

buła

Doświadczonych pracowniow wiele nie zostało:)zarabiaja góra 1750 i zapier... na 3 stanowiskach!kto mądrzejszy dawno stąd sie zwolnił!

lukas

Oknohit poszukuje do pracy montera stolarki okiennej PVC oraz magazyniera, nie wiecie co oferują, bo nic nie napisali na tronie o szczegółach.

nawrucony
@lukas 06.06.2014 23:06
Oknohit poszukuje do pracy montera stolarki okiennej PVC oraz magazyniera, nie wiecie co oferują, bo nic nie napisali na tronie...

kolego,nawet sie nie zarażaj ta firma,na poczatek umowa zlecenie i 1550 zł pensji i tak minimum 2 lata,firma ma czesto przestoje,wiec o pełnej pensji zapomnij,atmosfera fatalna,od początku roku na około 30 pracowników produkcji 10 sie zwolniło,ciągle ktos sie zwalnia i kogos przyjmuja,firma poważnie zadłuzona,a ostatnio nawet spózniali sie z wypłatą.Jeśli naprawde jestes zdesperowany,ażeby miec jakomkolwiek prace to prosze bardzo,jesl nie to szukaj czegos lepszego(z tym nie powinno byc wiekszego problemu),pozdrawiam i życze powodzenia.

snekty

dodam swoja opinie zostalem zaproszony do firmy na 6rano myslalem ze ktos mi powie jakie sa warunki przyjecia ,czy umowa itd a gosc mi sie pyta czy mam ubranie robocze oczywiscie na dniowke mnie zaprasza bez umowy bez badan bez niczego i tylko smieszne burkniecie wydaje z siebie jezeli chodzi o ile zarobie ,dajcie sobie spokoj gdy ktos zadzwoni z tej firmy do was szkoda waszego czasu no chyba ze chcecie byc (usunięte przez administratora) na jeden dzien i potem papa bez grosza ,sprawa juz zgloszona odpowiednim sluzbom myslalem ze takich firm juz niema ale jak widac zdarzaja sie ,zenujące

soft

Firma ma poważne zadłużenia, pracownicy są wysyłani na wolne bo nie ma pieniędzy na materiał. Uwaga! jeśli szukacie pracy to omijajcie oknohit, ponieważ lada dzień mogą ogłosić bankructwo...

oli

"Kamyk" co masz na myśli? Bo z tego co tu czytam to brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju ppracownika w tej firmie.. Czyli jak jest z zarobkami?

karola

a wie ktoś coś może o pracy w biurze w tej firmie? czy też są takie fatalne warunki jak na produkcji? i czy też tak zwalniają często?

zupka

tak mam od 22 sierpnia pracuje w inter carsie a w oknohicie się cos zmienilo ? co tam wogole slychac

;/

"Jesteśmy przekonani, że kariera w Oknohit to dobry wybór. Wychodząc z założenia, że to człowiek tworzy rzeczywistość oferujemy różne możliwości rozwoju oraz dodatkowe szkolenia. Naszą największą wartością są ludzie. Szczególnie cenimy tych, którzy poprzez swój własny rozwój przyczyniają się do rozwoju firmy." To jest zamieszczone na waszej stronie internetowej w zakładce "praca" najbardziej interesuje mnie to zdanie "Naszą największą wartością są ludzie". Czy aby napewno?? ja się z tym nie mogę zgodzić po dzisiejszym dniu w pracy. pomyślcie sobie tak dogłębnie czy nie czynicie czasami źle dla ludzi...Bardzo źle.(usunięte przez administratora)... Podobno jesteście bardzo wierzącymi ludźmi a chrześcijaninie są przecież dobrymi ludźmi. Zapomnieliście już o tym na rzecz pieniędzy??

Zostaw opinię o PPHU OKNOHIT SJ - Chełm Śląski

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPHU OKNOHIT SJ