GC Energy Sp. z o.o.

Rzeszów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 243 ocen.

Opinie o GC Energy Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GC Energy Sp. z o.o.

PUCHACZ

Kiedyś firma z potencjałem teraz raczej kiepska, liczy się ilość nie jakość, większość wartościowych pracowników się zwolniła, zostały miernoty bez kwalifikacji i niedorajdy życiowe. Firma zatrudnia obecnie głównie Ukraińców, ale też Rumunów bo Ukraińcy też już nie chcą tam pracować że względu na traktowanie. Praca dla masachistów i nieudaczników życiowych bez życia prywatnego. Zarobki żenada, socjalny brak. Nie polecam

Artur

Omijajcie ta firmę z daleka jak chcecie pracować w normalnych, zatrudniłem się jako elektromonter. Po 4 miesiącach się zwolniłem bo mam swoją godność i nie mogłem znieść poniżanie i upokorzenia, traktowania jak śmieć przez wielkiego pana brygadziste a tak naprawdę chama bez kultury i wykształcenia który nie potrafi się wysłowić i normalnie rozmawiać tylko krzyczeć i straszyć, to jak traktuje Ukraińców to gorzej jak traktował się niewolników na plantacjach. Firma raczej dla ludzi bez ambicji i kręgosłupa moralnego. Teraz jest tyle firm gdzie można normalnie pracować i czuć się jak człowiek.

sweet blondi

A jak wyglądają inne warunki zatrudnienia w firmie? Jak oceniacie możliwość rozwoju jaką daje praca w NDI S.A.? Czy można liczy... Możliwość rozwoju żadna, zero szkoleń, kursów itp.. Stres i nerwówka za marne grosze. Praca po godzinach, w soboty, o dłuższym wolnym na święta zapomnij. Praca w ciągłej delegacji. Atmosfera w pracy fatalna, jak się zdarzy ktoś fajny z charakteru to jest gnojony i poniżany przez pseudobrygadzistòw bez zahamowań, wykształcenia i kultury osobistej. AŻ przykro na to patrzeć, ale odezwać się strach bo wyleciał na pysk. Praca dla miernych ale wiernych, najlepiej jak jesteś gumowym uchem właściciela. Jak jesteś uczciwy i pracowity, ale Nie jesteś w układzie bo np. Nie chcesz wynosić miedzi czyli kraść to poniewierają i mieszają z błotem. Socjalny zero, warunki sanitarne na budowie, nawet bezdomni mają chyba lepiej w noclegowni. Zdecydowanie odradzam.

.....

Gc to jeden z gorszych pracodawcòw w Rzeszowie. To co robi pan puchacz to się mieści w żadnych normach. Pracownikòw miesza z błotem traktuje jak dno. Osobiscie slyszalam jak wyzwał pracowników z Ukrainy bo przyjechal w zlym humorze.

Tom tom
@..... 20.11.2017 19:10
Gc to jeden z gorszych pracodawcòw w Rzeszowie. To co robi pan puchacz to się mieści w żadnych normach. Pracownikòw miesza z bł...

Pracowałam z tym osobnikiem który ma się za lepszego od innych a nie potrafi się wyłowić a o jakiś kwalifikacjach szkoda mówić, braki w wychowaniu i wykształceniu którego nie ma wydaje mu się że nadrobić krzykiem i poniżanie innych, od niego zależnych bo jest też kapusie i donosicielem, zdecydowanie źle wpływa na wizerunek firmy i jest głównym powodem że przez niego się ludzie zwalniają z firmy, do tego rokuje pracodawców na kasie, a o wznoszeniu miedzi już szkoda mówić, na Świnoujściu PUCHACZ miał kawkę król miedzi

Młody

Cała ta firma to jedna wielka lipa, chwalą się wszędzie jacy to nie są wspaniali a cały ich " wielki sukces" opiera się na wyzysku i poniżaniu pracowników, kto tam pracował ten wie, ciekawe czy tego chama Tomasza S. wywalili już czy nad to trzymają, pewnie tak chociaż to prostak bez wykształcenia i kwalifikacji który potrafi tylko obniżać ludzi i kraść miedź, tak było w Świnoujściu i w Płocku ciekawe gdzie teraz. Nie polecam nikomu pracy z tym człowiekiem i w tej firmie

Artur

Pracowałem tam parę miesięcy, i potwierdzam większość negatywnych opinii na forum, firma tylko fajna z zewnątrz, a tak to niskie lub bardzo niskie zarobki, poniżanie, brak szacunku do pracownika, nędzne kwatery, a o puchacz, ktòry bardziej nadawał by się jako strażnik do więzienia o zapatrzony rycerze słyszał już chyba każdy kto miał z tą firmą do czynienia, szkoda że zatrudniają takich ludzi bo firma miała potencjaĺ ale z powodu złego traktowania bardzo dużo dobrych pracowników i przyzwoitych ludzi zwolniło się w tym roku. Podsumowując zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie, zresztą zatrudniają tam teraz przeważnie ludzi że wschodu, wiadomo CCC, cena czyni cuda

Mihal

Cześć, Jestem z Ukrainy. Powiedz mi o sytuacji na budowach we Włoszech? Stawka 3,5 euro, bardzo mało dla Włoch. jakie teraz budowle w Polsce? Z wyjątkiem Gdańska (Lotos) (Przepraszam za mój zły polski)

OBCY

Witam Obecnie pracuje pod szyldem GC ENERGY jako wypożyczony pracownik jestem juz jakis czas w Gdańsku na LOTOSIE jest tam nowa budowa nowej instalacji EFRA i przez ten czas zaobserwowałem ze jest tam wyzysk na maxa kierownictwo traktuje ludzi jak białych niewolników i mowia ze mało i mało Jest tam taki jeden ,,ala kierownik ''ludzie nadali mu ksywke RUDY bo ma ruda brode i jest po bokach głowy wygolony tylko zostawił sobie pasek z kucykiem on ostatnim razem potraktował wszystkich pracownikow wurgalnym słowem ..ze jak nam sie nie podoba to mamy wypier....lać Warunki bhp sa krytyczne jedna szafka jest na dwóch sa dwa kible na 200 pracownikow tez tyczy sie umywalek i pisuarów Brak poszanowania dla pracownkow polskich jak i ukraińskich Jednym słowem tam gdzie jest firma GC ENERGY to tam jest OBÓZ PRACY A na koniec p. dyrektor Bożenka niech sie lepiej zastanowi nad tym problemem bo państwowa inspekcja pracy tylko czeka na takich jak ona i jej przydupas RUDY

Były niewolnik

UCIEKAJCIE, ja odżyłem zmieniając prace. W końcu mam czas, ochotę i chęci na realizację swojej pasji i dla mojej rodziny, bo do tej pory był z tym problem, wieczne delegacje z dala od domu. Praca wiecznie po 10h w tej firmie! Rynek pracy się otwiera, możliości jest więcej i to firmy biją się o pracownika. Przyszłym pracownikom odradzam obecnym radzę, czas na zmiany

jędrek

Witam ! Pracowałam w tej firmie już jakiś czas i niestety potwierdzam że większość wpisów to prawda ! Firma kiedyś w miarę OK teraz staje się coraz gorsza i schodzi na psy ! Muszą przemyśleć swoją politykę kadrową bo prawie wszyscy dobrzy i przyzwoici pracownicy z różnych powodów sami się pozwalniali a to o czymś świadczy. Ludzie też widzą jak traktuje się pracowników z Ukrainy, bo teraz jest ich większość, w większości firm takie zachowania były by nie do zaakceptowania tutaj są na codziennością!!! Kompletny brak szacunku dla ludzi !!! Z tego co wiem kolejni dobrzy pracownicy chcą odejść przy najbliższej okazji, powinno to dać kierownictwu do myślenia !!! Myślę że firma ma szansę wrócić na dobrą drogę tylko powinna pozbyć się paru osób które negatywnie wpływają na jej wizerunek, kto tam pracował pewnie wie o kogo chodzi. Pozdrawiam byłych i obecnych pracowików ..... "obyście znaleźli lepszą pracę"

Elektryk

GC Energy to fajna firma szkoda, że pracownicy tego nie widzą!

anonim

Co tu pisac, sama firma wyrobila sobie opinie traktujac tak ludzi. Latami sie przewinelo tam w setkach osob, lepszych , gorszych. Pracowac trzeba wszedzie, nikt za nic pieniedzy nie wymaga. Kazdy chce uczciwej zaplaty za te godziny stracone w firmie zamiast spedzic je z rodzina! Jesli chodzi o brygadzistow faktycznie opinie o puchaczu nie są przesadzone, typowy burak który na niczym się nie zna a wszystko załatwia krzykiem, mobbingiem i poniżaniem i obgadywaniem innych, ale wkurza mnie to, że ciągle szuka tylko okazji jak tu coś wynieś, większość kłopotów ze znikaniem odpadów kablowych to jego sprawka a w koło opowiada że laska z magazyny jest nierozgarnięta i nad niczym nie panuje, ze strony klienta już pare razy zwracali nam uwagę dlaczego w firmie sa tolerowani ludzie tego pokroju. Jedyny maleńki plusik to że marna bo marna ale wypłata na czas, ale wielki minus za socjal, brak szkoleń i możliwości rozwoju bo ja się na złodzieja niestety nie nadaje

nieznajomy

jak nie doceni się starszych pracowników z długo letnim stażem,to GC nie zdąży się rozbudowac a niebendzie komu pracowac, bo z tych młodych nic niema.I czas wielki żeby prezes zainteresował się pracą goscia o inicjałach T.S. ps. Puchacz a zwłaszcza tym co robi z miedzią i jak traktuje pracowników bo przecież wpływa to znacząco na wizerunek firmy i na to że dobrzy pracownicy z niej odchodzą bo nie chcą z nim współpracować

świstak

A Puchacz siedzi i zawija miedź w sreberka……

puchacz
@świstak 15.09.2017 21:41
A Puchacz siedzi i zawija miedź w sreberka……

Już za minutę już za momencik interesik z miedzią będzie się kręcił :-)

malutka blondi
@świstak 15.09.2017 21:41
A Puchacz siedzi i zawija miedź w sreberka……

A Puchacz siedzi w Płocku i wciąż zawija miedź w sreberka

Alina

podobno szukają teraz bhp-owca na Gdańsk. Jakie warunki są na tym stanowisku ? Czy kobieta sobie poradzi ?

anonim

ja pracuje kilka miesięcy i niestety potwierdzam większość opinii, firma nie szanuje pracownika, brygadzisci po zawodówce albo chyba nawet nie i rządzą sie jak własciciele firmy, reszta "biura" niby wykształcona ale nie ma pojęcia o co chodzi szkoda gadać!!! jak najszybiej uciekać!

Pracownik

Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego co miałoby miejsce w firmie? Nie chce się wierzyć , że jest taka niemiła atmosfera. Do tego przecież przyczyniają się pracownicy! Przemyślcie wszystko

złodziejaszek
@Pracownik 16.10.2017 11:17
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego co miałoby miejsce w firmie? Nie chce się wierzyć , że jest taka niemiła...

Można, czasami jak T.S. potrzebuje pomocy przy wynoszeniu miedzi z odpadów kablowych to "odpali" po 100-200 zł za pomoc

złodziejaszek
@Pracownik 16.10.2017 11:17
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego co miałoby miejsce w firmie? Nie chce się wierzyć , że jest taka niemiła...

Można, czasami jak T.S. potrzebuje pomocy przy wynoszeniu miedzi z odpadów kablowych to "odpali" po 100-200 zł za pomoc

suchy

Brak szacunku do drugiego człowieka. Ludzie traktowani jak murzyni. Na rozmowie kwalifikacyjnej milutko a dopiero później na budowie wychodzi że większość brygadzistów o osób z biura to gnoje i prostacy. Rotacja pracowników jest przeogromna. Ciągle przychodzi ktoś nowy, żeby później sie zwolnić. Wieloletni pracownicy również składają się zwalniają. Praca po MINIMUM! 10 godzin dziennie + soboty. Jest to naprawde ciężka, fizyczna praca. A firma nie motywuje ludzi do pracy. Obóz pracy, bo ten psi grosz za taka ciężką pracę nie można nazwac wypłatą. Z całego serca odradzam prace w tej firmie.

Xxx
@suchy 14.10.2017 08:41
Brak szacunku do drugiego człowieka. Ludzie traktowani jak murzyni. Na rozmowie kwalifikacyjnej milutko a dopiero później na bu...

A gdzie to w gc jest ciężka praca... ???????? no to chłopie dowaliles chyba ze jesteś jednym z tych dla których wstanie rano z łóżka to już jest ciężka praca haha

obiektywna
@Xxx 18.10.2017 09:04
A gdzie to w gc jest ciężka praca... ???????? no to chłopie dowaliles chyba ze jesteś jednym z tych dla których wstanie rano z...

Zastanów się co piszesz, twierdzisz że montaż tras kablowych i układanie kabli 240 w zimie przy -15C lub w deszczu itd. jest łatwą i przyjemną praca (a tak było w tym roku). Dla ciebie może jest to łatwa praca tylko lepiej napisz ile razy wchodziłes pod biurko brygadzisty lub dawałeś się wyr……ć na zapleczu

były

Unikać tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tam nikt nie jest szanowany. Odradzam!!!!!

123

Dziękuję że szereg opinii..po rozmowie telefonicznej wiem że w dużej mierze mogą być one prawdziwie i nie kierowane emocjami. Po przeczytaniu tego wszystkiego będę chyba zdecydowany podziękować za zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.

Tymek

Uwaga na tego pracodawcę- nieuczciwy, łamie prawo pracy, wyzysk pracowników, praca po 10h dziennie i wszystkie soboty w miesiącu za stawkę taką samą jak w tygodniu. Nie polecam.

sssa

Fachowcy i fajni ludzie odchodzą, firma przez niekompetencje osób tzw. kadrę kierowniczą staje się coraz gorsza, ludzi którzy się znają na robocie praktycznie już tam nie ma, zostali tylko ci bez ambicji i szacunku do siebie i innych, poza tym praktycznie sami Ukraińcy którymi pomiatają i każą pracować za psie pieniądze

Paulina

@aaaaa rozumiem, że masz na myśli jakąś konkretną osobę, która Twoim zdaniem zarabia w firmie dość dobrze? @już niedługo była pracownica a na jakim stanowisku w GC Energy pracujesz? Możesz napisać, jak długo i czy w trakcie Twojego zatrudniania warunki ulegały poprawie? To bardzo ważne informacje - pokazują pewne tendencje.

aaaaa

Zeby w tej firmie godnie zarobic to chyba bede musial przebrac sie za puchacza. i udawal ze cos potrafie zrobic...lub tak jak on wynosić miedziuche i brać kase od innych firm

już niedługo była pracownica

Nerwowa atmosfera, to bardzo delikatnie powiedziane. Reżim jak w Korei, bez możliwości wyrażenia własnego zdania. Umowy śmieciowe, za marne pieniądze. Omijać!

........

omijać z daleka, chyba że chcesz być traktowany jak śmieć do tego (jak już było pisane) kolesiostwo, koligacje rodzinne i wieczne niezadowolenie przełożonych w firmie nie obowiązują żadne prawa pracownicze, chociaż inaczej, ta firma ma swoje prawo w którym pracownik fizyczny w ogóle nie jest uwzględniany, jest po to by po nim jeździć i nim tyrać do upadłego, najgorsi są brygadziści którym się wydaje że są bogami i wolno im wszystko, mam nadzieje że kiedyś spotka ich zasłużona kara, najgorszy chociaż nie jest wcale wyjątkiem jest puchacz któremu już parę osób chciało założyć sprawę w sądzie, aż dziw że firma to toleruje przecież nawet pare razy generalny wykonawca zwracał mu uwagę że nie można tak traktować ludzi. Dodatkowa za plecami obgaduje każdego i dzwoni i rozpowiada w koło że w biurze i na budowie poza nim w GC pracują sami debile i niedorozwoje, jeździ zwłaszcza po dziewczynach i opowiada że one są tylko od tego aby dawać du… klientom. Czasami się zastanawiam skąd się biorą tacy ludzie.

Podwładny

Zmieniło się bardzo dużo od kiedy brygadzistą jest pan Tomek, człowiek bardzo fajny i znający sie na pracy, jest taki jaki powinien być brygadzista,potrafi zorganizować pracę, nie wydziera sie na ludzi bez powodu jak potrzeba sam bierze się do pracy,oby wiecej takich ludzi.

kawalarz
@Podwładny 05.10.2017 12:11
Zmieniło się bardzo dużo od kiedy brygadzistą jest pan Tomek, człowiek bardzo fajny i znający sie na pracy, jest taki jaki powi...

Ciekawe kto to napisał, sam puchacz czy któraś z tych naiwnych dziewczątek z biura bo chyba nie podstarzały pustelnik, ha ha ha……

Antypuchacz
@Podwładny 05.10.2017 12:11
Zmieniło się bardzo dużo od kiedy brygadzistą jest pan Tomek, człowiek bardzo fajny i znający sie na pracy, jest taki jaki powi...

Tomasz S. to jak kapo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Unikać z nim współpracy! Nie ma kompetencji do kierowania niczym a tym bardziej pracownikami których poniża i traktuje jak bydło, zresztą tak się często do nas zwraca! Do tego jest złodziejem, wynosi miedź na dużą skalę. A już ja go widze jak próbuje zrozumieć coś z rysunków technicznych ogarnia mnie pusty śmiech, nieuk i chyba trochę opóźniony. Gorszego brygadzisty nie widziałam

Tadek

Chwalą się na stronach jacy oni są super i w ogóle, a firmę budują jednak budują pracownicy i jak się ich traktuje jak niewolników to niestety, nie wróży to nic dobrego i żadna prezentacja w internecie nie zabije prawdy, kiedyś może było tam dobrze, dziś trzeba wyrzec się swojej osobowości żeby jakoś tam egzystować i nie zwracać uwagi na wiele rzeczy niezgodnych z prawem i zwykłą przyzwoitością. Zwykła zaściankowa firemka.Firma kreuje się na korporacje która robi światowa karierę a jednocześnie swoich pracowników ma gdzieś. Jeśli nie masz i nie chcesz mieć własnego życia prywatnego i rodzinnego, cały swój czas oddajesz pracy to i tak nikt tego nie doceni, ale jeśli coś pójdzie nie tak albo postawisz swoje życie przed praca to koniec, zniszczą cie. Zero szacunku do pewnych spraw i poszanowania ludzkiej wartości i godności. Trochę tam byłem i jestem bogatszy w poczucie swojej wartości, które firma niestety próbuje odebrać, przykre bo pracowali tam kiedyś naprawdę fajni i wartościowi ludzie, zostali sami złodzieje, donosiciele, pociotki, ludzie bez ambicji i perspektyw, dziewczyny na budowie szukające tylko rozrywki i ludzie co nic potrafią. Serdecznie nie polecam wszystkim ceniącym sobie swoją prywatność, osobowość, rodzinę, zdrowie, wolny czas a przede wszystkim godność swoją i innych ludzi. Ta firma nie jest po to żeby ludziom było dobrze, ta firma ma zarabiać, cytat z właściciela.

mała blondi

Z powodu notorycznych kradzieży, ludzi pokroju ( usunięte przez administratora )szkalowania ludzi, pogardy dla pracowników atmosfera gorzej niż fatalna

mała blondi

Z powodu notorycznych kradzieży, ludzi pokroju puchacza, szkalowania ludzi, pogardy dla pracowników atmosfera gorzej niż fatalna

Nowy

Wysokość wynagrodzenia to odwieczny problem między pracodawcą a pracownikiem. Może w obecnej sytuacji jak zaczyna brakować ludzi firmy zaczną podnosić wynagrodzenie? A jaka jest aktualnie atmosfera w firmie?

wolf

Pracowałem tam umysłowo. Nie polecam. BARDZO SŁABE pieniądze. BEZNADZIEJNA atmosfera pracy. WYZYSK. Zatrudniają niedouczonych pracowników lubraczej ściemniaczy i pseudakadrę, .

zajdel

nie podobaja mi się układy i cwaniactwo bezposrednich przelozonych, male stosunkowo do wykonywanych niejednokrotnie odbiegajacych prac niz mówiono na rozmowie kwalifikacyjnej -zarobki, stosunek do pracowników i ich upokarzania

zajdel

nie podobaja mi się układy i cwaniactwo bezposrednich przelozonych, male stosunkowo do wykonywanych niejednokrotnie odbiegajacych prac niz mówiono na rozmowie kwalifikacyjnej -zarobki, stosunek do pracowników i ich upokarzania

Eden

W każdej firmie wiele zależy od pracowników, a już z całą pewnością atmosfera na kwaterach podczas delegacji. !!

Kyryło

Pracowałem tam pare miesięcy. Potwierdzam większość tutaj napisanych historii. Zdecydowanie odradzam tam prace i ostrzegam przed ludźmi pokroju puchacza

123

Gratuluje wszystkim pracownikom pracującym tam, którzy donoszą wszystko co sie dzieje na kwaterach i budowie, lub puszczają płoty jak idioci/idiotki

byku

bród ,syf i dużo rzeczy to tylko pic na pokaz, jak sie nie podoba lub niepodobasz tym co donoszą prezesowi to jesteś spuszczony, kasa marna, wyzysk i brak szacunku jakiegokolwiek chyba że podpierdal..sz, robią z tobą co chcą i gówno masz do powiedzenia, typowy parobek i robol, nie ubliżając załodze która tam nadal robi.

Wacek

Praca w tej firemce to wyzysk na maksa, praca za śmieszne pieniądze w stosunku do obowiązków, premie to żart bo nigdy ich nie było, diety, rozłąka - zapomnij, ciągłe poniżanie przez przełożonych, o niejakim puchaczu napisano tu już sporo, dziw że takie persony są tolerowane przez właściciela zwłaszcza teraz gdy trzeba walczyć o pracowników i o wizerunek firmy. Oferty pracy to kłamstwo na kłamstwie. Praca dla desperatów. Zdecydowanie odradzam

ivan

Dlaczego ludzie,ktorym dobrze się pracuje w tej firmie nie pisza na tym forum?????????????? To bardzo proste...TAKICH LUDZI W TEJ FIRMIE NIE MA. PRACA ZA GROSZE i PONIŻANIE PRZEZ PUCHACZA

aaaaa

Tak tam fajnie ,ze kolejne osoby się ciągle zwolniał]ją ! :)) Ciekawe kiedy znajda nowych frajerow i jak długo wytrzymaja ? :). Praca dla ułomnych i desperatow

Nielomny
@aaaaa 26.09.2017 11:51
Tak tam fajnie ,ze kolejne osoby się ciągle zwolniał]ją ! :)) Ciekawe kiedy znajda nowych frajerow i jak długo wytrzymaja ? :)....

Dziwisz czemu sie zwalniaja? To jest proste! Bo kazdy chcialby budowe, w ktorej bedzie dniami siedzial w biurze pod dachem, laptop, kawa cygar itp, a po 9 h do domu plus auto na podjazy....a w dodatku 50 euro/h. Zaloz swoja firme i zobacz ile co kosztuje, a pozniej sam stwierdzisz ile mozesz dac pracownikowi na godzine po jego zatrudnieniu. Tak samo w tym przypadku, kazdy dostaje stawke za swoje doswiadczenie, ale wychodzi na to, ze malo go posiadacie skoro ciagle narzekacie ze malo. Kazdy wypowiada sie negatywnie, i z mojej opini wynika, iz kazdy kto popracowal chwile pisze takie brednie. Popracujcie dluzej, przetrwajcie jedna budowe, pozniej nastepna, nastawcie sie pozytywnie. (nie chodzi mi wylacznie o ta firme ale tez jak w innych chcecie zaczac) po 2, 3 tygodniach wymagacie rzeczy niemozliwych. Wszystko tak naprawde od budowy zalezy, na jednej budowie jest latwuej i fajnie sie pracuje a na drugiej niestety zagladaja wam w rece jak wykonujecie swoja prace (ciekawe gdyby ktos z was byl szefem firmy, dyrektorem lub kierownikiem jak Wy byscie sie zachowywali, teraz podziekuje za komentarze ze normalnie, ze nikogo byscie nie kontrolowali ani w rece nie zagladali) . dobra rada dla was, zamiast narzekac, ruszcie cztery litery do pracy, bo z siedzenia i wypisywania bredni tracicie czas. Ciao

I tak sie nie dowiesz

A Ja wypowiem sie w inny mozliwy sposob. Pracuje w tej firmie juz kilka lat, na poczatku bylo ciezko (wiadomo, nowa firma, , nowy pracownik) startowalem od najnizszego stanowiska, w zimie na minusowych temp oraz w lecie, gdzie byly upaly pow. 30 stopni. Nie mialem wtedy rewelacyjnych zarobkow, co do mieszkan bywalo roznie, minus brak jedzenie oraz diet za wyjazdy zagranice...ale to nie wazne. Pozniej zaczelo sie lepiej, zaczalem sie starac, wykonywac sumiennie prace, jednak po jakis czasie to zauwazyli, zaproponowali lepsze stanowisko, podniesli wynagrodzenie (oczywiscie sam musialem zaproponowac w momencie zmiany stanowiska o wiecej). Co do mieszkan, pisalem ze bywalo roznie, sa takie momenty i miejsca ze faktycznie nie da sie znalezc lepszego mieszkania (raz tylko w tej firmie mieszkalismy w mieszkaniach, co wlasciciel oszczedzal na ogrzewaniu w zimie, a gdy wychodziles do pracy, to zabierali farelki i inne grzalki z mieszkania oraz wylaczali prad na czas Twojej nieobecnosci) i to nie jest wina firmy. Kazdy w kazdym praktycznie komentarzu narzeka jak to jest zle, malo placa albo inne wymyslone w cudzyslowiu historie... Opowiem to z mojej perespektywy, a wiec widze swiezych pracownikow na projekcie, pierwszy dzien, dostaja nowe ubrania buty, okulary itp. Na dzien dobry pytaja ile tu sie zarabia ile godzin pracuje, jakie diety oraz jak z wyzywieniem??? To moje pytanie, jak sie dogadywaliscie na rozmowie?? (Sami siebie w balona zrobiliscie, ze jadac na projekt, dopiero na projekcie sie dopytujecie, a przed wyjazdem zgadzacie sie na podane warunki). Kolejny etap nowego pracownika, pierwszy dzien pracy z opowiadan, z serii "bo on byl nie na takim projekcie" przychodzi co do czego, a swiezak nie potrafi dlawika poskladac do "kupy" aby zamontowac i podlaczyc kabel do instrumentu albo do skrzynki. Przyklad Elektromontera, nie wspomne juz o monterach tras. ( byl jeden na firmie i mial w cv wpisane wszystkiego rodzaju koryt, tras kablowych itp, a pozniej sie okazalo, ze dibrze szlifierki obsluzyc nie potrafil oraz malo co nie doszlo do wypadku i nie odcial nogi) Oraz jak to kazdy w jakim jezyku nie rozmawial, a pozniej klient przy soacerze zabyta na budowie jak wam sie pracuje, a wy zonk... Szacunek dla ludzi, ktorzy naprawde dlugo pracuja w tej firmie, wniesli cos dla tej firmy oraz cos soba reprezentuja. Wiadomo co do Wlascicieli, kazdy normalny czlowiek majac firme, ma tez wydatki oraz chce cos zarobic. Taka firma gdyby nie miala danego obrotu niestety nie zatrudniala by ludzi. Pewne jest jedno, oplacone skladki ubezpieczenie oraz wynagrodzenie na czas. W tej kwesti nie jedna firma Gc moze zazdroscic. Pozdrawiam dlugoletnich, dobrych pracownikow, a Tym ktorzy jeszcze nie znalezli swojego celu w zyciu, aby nadal poszukiwali skutecznie i natrafily na odpowiednia droge w swoim zyciu. ( oczywiscie bez obrazy, i nieobrazajcie na forum osob, ktore was nieobrazaja) wiem, wiem ze kazdy jest anonimowy przez www. (na chwile, ale pomyslcie co by bylo, gdybyscie staneli z ta osoba co obrazacie oko w oko :-) ) Pozdrowienia i wszystkiego dobrego na kazdej drodze.

aaaaaa

Przyjmują, pseudo-szkolą ludzi z łapanki, nie znających języka i bez odpowiednich kwalifikacji, alecwszedzie piszą jakich to kwalifikacji nie wymagają. A na stronie www bezwzględnie wymagają znajomości angielskiego, a tak naprawdę przyjmują każdego kogo mogą opcjach frajerowi z zagranicy. Do tego dochodzą oprawcy pokroju buca i puchacza, pare tępych gówniarzy po studiach, pseudo bhp-powcy co za pare groszy obciąganiu i dadz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdemu i to całe wielkie GC. Nie polecam. W tej firmie zapomniano czyimi rękami robione są pieniądze.

byku

Witam. Byłem pracownikiem przez rok. zaczynałem na budowach krajowych ze stawka minimalna 11zl/h. od prezesa który mnie zatrudnił obiecane były premie żeby te wypłaty na początek jakos w miare wyglądały.. do tej pory nie otrzymałem ani 1zl premii. moja pierwsza wyplata po calym przepracowanym miesiacu to 1621zl czyli prawie najnizsza krajow netto. porazka ! kolejne miesiace byly tylko minimalnie lepsze. najwieksza wyplata na kraju to 2300zl z 1 dniem urlopu. Udało mi sie wkrecic na eksport, pierwsza budowa w Słowacji ze stawka 3,5€ na aneksie. Potem były Włochy budowa akordowa i okradanie pracowników z godzin. 10 pracujesz 8 Ci zapisuja.. Ciezko było wyjsc z akordu z powodu ciaglych problemow z brakiem rusztowan lub brakiem frontów robót. stawka wyrownywana była do 6€ na reke za godzine. Kolejna budowa w Holandii i nie zostalo nam to zapłacone (tylko gołe godziny) z najnizsza stawka jaka obowiazuje w holandii. Potem jak juz któryś z kolegów wspomniał zjazd do kraju ze wzgledu na brak robot w Holandii itp.. miesiac na bezpłatnej postojówce, smiech na sali ! ludzie przy sortowaniu pomidorów zarabiają wiecej! odliczyc trzeba oczywiscie od tej sumy przejazd busem, prom, noclegi, wyzywienie, duzo by tu jeszcze wymieniac ale dam sobie juz spokój. Firma ma swoje plusy takie jak, ze pracownik zostaje wyposazony w narzedzia jak i pełne wyposażenie BHP (chociaz na budowach czesto sie zdarze ze brakuje rekawic, okularów itp.) Minusów juz wymieniłem chyba sporo ale mozna jeszcze wiecej dorzucic: brak diet czy tez delegacji na eksporcie, obciążanie pacownika kosztami zakwaterowania jak i dojazdu do pracy na eksporcie, okradanie z przepracowanych godzin. O cwaniactwie, arogancji i braku szacunku do pracownika przez co niektórych pseudokierowników nie bede sie rozpisywał bo to chyba zdarza sie w kazdej firmie. Ogólna moja ocena tej firmy w skali 1-6 to 1. Dziekuje za uwage i pozdrawiam

służący

i znów cały tydzień wynoszona miedź dla Pana Puchacza, zamiast pracy

pavel

chciałem aplikować do tej firmy, ale trochę nasłuchałem się od kolegów jak tam jest i mi odradzili, z tego co wiem za prace za granica oferuja nedzne grosze

yurii

Lepiej się tam nie zatrudniać, 4€/g za pracę za granicą to jest jakiś żart

Paulina

@... dlaczego uważasz, że w GC Energy panuje wyzysk? Firma finalnie wypłaca mniejsze wynagrodzenie, niż to zagwarantowane umową? Możesz napisać na ten temat coś więcej? To bardzo mocne słowa, które powinno poprzeć się słowem wyjaśnienia.

Wazelina
@Paulina 19.09.2017 08:24
@... dlaczego uważasz, że w GC Energy panuje wyzysk? Firma finalnie wypłaca mniejsze wynagrodzenie, niż to zagwarantowane umową...

O jakich umowach piszesz jak tam ciagle śmieciowki, no i tania siła robocza za wschodniej granicy

puchaty gollum

(usunięte przez administratora) wszystkich z Płocka, wreszcie zostaliśmy sami "my precious, my cooper". Reszta może mi skoczyć na pędzel

Jeżeli chodzi o zarobki to wyzysk w biały dzień, jedna osoba pracuje za pięciu.

Zostaw opinię o GC Energy Sp. z o.o. - Rzeszów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GC Energy Sp. z o.o.