Z.K. Iława
3 56 6 1

Opinie o Z.K. Iława

Zakochana

Czy ktoś jeździ na widzenia z Warszawy do Iławy?

Wiktoria
@Zakochana 06.01.2019 20:08

Witam, ma Pani więcej info co do tego zakladu? Jak tam jest

Zakochana
@Wiktoria 11.01.2019 19:55

A co dokładnie chce Pani wiedzieć?

Ja -on
@Zakochana 06.01.2019 20:08

Ja masz ochotę na towarzystwo możesz zabrać się ze mną

Zakochana
@Ja -on 14.01.2019 15:49

Skąd jeździsz

Ja -on
@Zakochana 14.01.2019 18:05

Z Mokotowa kogo masz w Iławie

Zakochana
@Ja -on 14.01.2019 19:41

Męża

Ja-on
@Zakochana 14.01.2019 19:45

Ja mam tam kolegę sam tez siedziałem w Iławie 3 lata jak masz ochotę na dalsza korespondencji to napisz na maila dv7162@gmail.com pozdrawiam

Kajka
@Zakochana 06.01.2019 20:08

Jeżeli jeszcze nie masz z kim jeździć do Iławy to poproszę o maila. Napisz to chętnie się umówię na dojazdy. Samej nie jeździ się komfortowo

Zakochana
@Kajka 15.01.2019 18:54

Skąd jeździsz?

Kajka
@Zakochana 16.01.2019 11:33

z Ursynowa

Zakochana
@Kajka 04.02.2019 18:01

To świetnie . Ja też

Kajka
@Zakochana 05.02.2019 11:14

Podaj swojego maila albo jakiś inny kontakt

Wiktoria
@Zakochana 14.01.2019 11:53

Jak wyglada sprawa z wokandami? Sa jakieś realne szanse jesli tak to co robić zeby dostac wokande wyrok to 1'5roku

Zakochana
@Kajka 15.02.2019 19:20

Klaudiiaa24@gmail.com

Gier

Gdyby miał władzę na więziennictwem to byście siedzieli jak myszy pod miotłą, zero telewizora gier, praca przymusowa dla każdego od apelu do apelu.Frajerskie grypsowanie byłoby szybko zniesione . Jak ktoś by grypsował to łeb bym mu zanurzał w kiblu razem z gównami, i lałbym ich ciepłym moczem po przepitych mordach. A blindy bym kazał założyć podwójne .Wyroki całe odsiedziane , zero przepustek, ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj byście byli biedni.

ona
@Gier 07.02.2018 11:36

napewno jesteś pracownikiem zk, zepsutym do szpiku skoro tak piszesz

ona
@Gier 07.02.2018 11:36

i jeszcze jedno, osadzeni to ludzie, w większosci chcący odsiedzieć wyrok i żyć normalnie, a wami, pracownikami Zk za takie traktowanie i psychiczne znęcanie napewno ktoś się zainteresuje, są odpowiednie instytucje i organa, zapewniam

dv7162
@Gier 07.02.2018 11:36

Szkoda ze nie siedziałeś na odziele 5 cela 30 w roku 81 ale to nie możliwe bo tam siedzieli git ludzie i ty byś tam siedział na kiblu

Bicek
@Gier 07.02.2018 11:36

Na bank jestes czlowiekiem bez zasad i wartosci. Zwykly pr_jdupa bez szacunku do innych i do samego siebie. A w razie co to sie za kolegami chowasz. Chyba ze tam pracujesz to naduzywasz swojej wladzy jak kazdy.. Tyle z twojej mocy.

piotr
@Gier 07.02.2018 11:36

Bo jesteś Zydem polskim , bez honoru zasad i (usunięte przez administratora) ..

Czarna-wwa
@Gier 07.02.2018 11:36

Taki jesteś mocny bo w internecie!!! Gwarantuje, że normalne dobre chlopaki rozkminili by cię w dwie minuty i te swoje fantazje z kiblem w roli głównej poznał byś z autopsji !!! Chociaż nie wiem czy w ogóle ktoś chciałby ruszać takiego żałosnego GADA!

Ola
@Gier 07.02.2018 11:36

Smutna twoja przyszłość mały czlowieczku

Paulina
@Gier 07.02.2018 11:36

I całe szczescie ze tej władzy nie masz, ale proponuje leczyć glowe bo coś tam się dzieje

Ktoco
@Gier 07.02.2018 11:36

Haha na szczescie nie masz i miec nie bedziesz takowej wladzy i pamietaj nigdy nie wiadomo czy nie znajdziesz sie po drugiej stronie barykady bo zycie lubi zaskakiwac wiec bie oceniaj :)

Zakochana

Poszukiwany porządny adwokat w Iławie od spraw karnych! Ktoś? Coś ?

Zakochana

Czy ktoś korzystał z usług Adwokata Tomasza Radziwilskiego? Chodiz mi o sprawy karne

kala 77

Witam czy coś się zmieniło w Iławie poproszę o coś aktualnego bo szczerze jestem przerażona

Zakochana
@kala 77 19.12.2018 13:56

Nam do końca zostały 2 lata i 6 miesięcy. Dziś Męża z zamka przenieśli na p2 więc teraz będzie z górki :)

jula

jeszcze chcialam powiedziec ze nie dlugo moj facet byc moze wyjdzie bardzo sie ciesze wspolczuje ludziom ktorzy musza czekac latami masakra wiem ze jak wroci do mnie nigdy nie popelni bledow z przeszlosci zeby juz nigdy tam nie wrocic bardzo cie kocham strasznie tesknie wroc do mnie kochanie zycze wszystkim zeby modlili sie i prosili boga o lepsze jutro dla tych ludzi nie wszyscy sa tam zabojcami gwalcicielami badz pedofilami naprawde ludzie ktorzy z gory zakladaja ze w zk sa mordercy albo gwalciciele sa bardzo prymitywni podzielam opinie pana ktory wypowiedzial sie wyzej pozdrawiam i powodzenia zycze

Matka
@jula 06.11.2010 22:23

Tak ma Pani racje, mój Syn został tam przewieziony o głupotę, aż się dziwię, że do takiego ZK i tak daleko od domu.Wierzę , że Pan Bóg pomoże Mu tam wytrwać te kilka miesięcy. W Polsce nie ma sprawiedliwości.

Klaudia

Czy ktoś wie jak jest z przepustkami w Iławie?

A co?
@Klaudia 12.02.2018 12:57

A

A co?t
@Klaudia 12.02.2018 12:57

A co?

Klaudia
@Klaudia 12.02.2018 12:57

Czy ktoś wgl wychodzi na przepustki??

Bylywiez
@Klaudia 07.05.2018 11:17

Klaudia musze Cię zmartwic ale w Iławie z przepistkami jest naprawdę bardzo ciężko. Tak samo jak z wokandami.

kala 77
@Bylywiez 05.09.2018 07:29

czyli co nikłe szanse na wyjście po połowie wyroku ?

A to ja
@Bylywiez 05.09.2018 07:29

Niby dlaczego? Co ma zakład karny do wokandy?

Monia

Czy z wiezniem w Zk w Ilawie moze spotykac sie tylko rodzina?

A to ja
@Monia 21.12.2018 18:56

Nie tylko. Musi wpisać na listę i dostać zgodę od dyrektora

Zuzanna

Zakład karny to bardzo specyficzne miejsce pracy. Na pewno więc i sam proces rekrutacyjny nie jest typowy. Może ktoś opowiedzieć, jak Z.K. Iława poszukuje i następnie wybiera spośród kandydatów, nowych pracowników?

anonymous
@Zuzanna 14.05.2018 14:22

Napisz na email to powiem ci co i jak wysockimarcin0206@wp.pl

Zuzanna

Nadal zastanawia mnie, jak firma prowadzi rekrutacje. Może znajdzie się na forum osoba, która ma doświadczenia związane z tym aspektem? Z.K. Iława nie publikuje w internecie żadnych informacji o ewentualnych ofertach pracy, więc tym bardziej wszelkie informacje na ten temat będą pomocne.

Mihau66
@Zuzanna 22.05.2018 17:27

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/legia-warszawa-odebrala-puchar-za-mistrzostwo-carlitos-najlepszym-pilkarzem-sezonu/8m2jz2k: http://www.sw.gov.pl/praca-oferty-szukaj?name=&offer=&district=181&from=&to=

Mihau66
@Mihau66 22.05.2018 20:18

Sorki za ten pierwszy link. Miał być ten: http://www.sw.gov.pl/strona/warunki-przyjecia-do-sluzby-wieziennej

anonymous
@Zuzanna 22.05.2018 17:27

Witaj jestem po rekrutacji czekam na przyjęcie wchodź na stronę ogłaszane są naboru i wtedy trzeba złożyć papiery

Zainteresowany

Jak się pracuje w takim miejscu?

Zuzanna

@Mihau66 dzięki za informacje. Monitorowanie strony internetowej Z.K. Iława, jak i forum gowork.pl to zawsze dobry pomysł. Gdyby ktoś w przyszłości dowiedział się o aktualnej rekrutacji - warto wspomnieć o tym w tym wątku. Jak widać, jest to bardzo przydatna informacja dla wielu osób poszukujących pracy w tym obszarze. A czy można te papiery w kadrach złożyć osobiście, czy trzeba najpierw umówić się na "spotkanie"?

Zuzanna

@Mihauu66, dziękuję za przesłanie linku, jest klarowny i na pewno pomoże kandydatom w przyjęciach do Z.K. Iława. Ty jesteś pracownikiem, bo interesują mnie też zwykłe odczucia i opinia na ten temat osoby, która brała udział w rekrutacji.

Mihau66
@Zuzanna 29.05.2018 12:20

Od siedmiu lat jestem emerytem. Od tego czasu wiele rzeczy w służbie więziennej zmieniło się. Nie mniej jednak, każdego roku, kilku funkcjonariuszy odchodzi na emerytury i podejrzewam, że tworzą się wakaty. Na pewno trzeba śledzić stronę internetową zakładu w Iławie. Sądzę też, że "złożenie papierów" w kadrach, też by pomogło. Ja swoją służbę w zakładzie wspominam bardzo mile!

Milena

Witam mam pytanie mój chłopak siedzi w Iławie wpisał mnie na liście a nie m mnie w systemie. I co teraz mam zrobic

Witold

Pewnie nie każdy nadaje się do pracy w takim miejscu.

Administrator

Jak wyglądają aktualności firmy Z.K. Iława? Może jakiś pracownik nam je przybliżyć.

Zainteresowany

Podpowiedzcie coś o pracy i atmosferze. Mam zamiar aplikować.

Maryśka

Czy może mi ktoś powiedzieć czy osadzeni mają dojście do narkotyków lub alkoholu np.piwa? Jak tam szybko zmieniają grupe i kiedy mozna liczyć na przepustkę?

Zainteresowany

Warto starać się o pracę ?

dv7162
@Zainteresowany 03.01.2018 23:53

O jaka prace klawisza

Administrator

Jak wygląda praca w Z.K. Iława? Czy osoby zatrudnione w przedsiębiorstwie mogą liczyć również na pozapłacowe benefity? Napisz, jak przedstawiają się warunki zatrudnienia w firmie. Twoja opinia może okazać się bardzo cenna!

Drab

Ale mi idzie o lata 60-te gdyż o tamtym czasie jest reportaż krwawa Iława. Czy ktoś zna obecnie żyjących z tego okresu.

Leszek O
@Drab 08.12.2015 11:59

Lata 60. .... Dostal dowód osobisty i za pół roku od Sądu 7 lat , za przestepstwo , które nie popełnił !. Miał 4 wspólników, którzy kazali tak sie bronic, [wspólna linia obrony[ ze dostał tyle samo co inni. Honorowo . Na Zamku w kielcach w warunkach uragajacych istocie ludzkiej 1-rok,. szalet w postaci 5 dziur w posadzce na załatwianie . Koszmar , Transport do zakładu represyjnego dla małolatów iława, -oczywiście na :nieroby:. Ostatni sweter , skarpetki , konserwy z zapasów, oddał za papierosy. Rok tzw, :amerykanki: pod cela , robił z czlowieka zwierzęciem [oprawca współwiezień Cybrun,Nochal]. Wreszcie szkoła zawodowa elektryczna, wieczorowa, rano praca. Walka miedzyczasie o p[rzetrwanie, tzw, bunty więzienne, kabaryna, szczury zza kaloryfera w nocy podgryzały nogi. [wiezienie w wiezieniu].Próby samobójcze- przecinanie żył, rozcinanie brzucha z kiszkami na wierzchu, krew po suficie,pałowanie przez klawiszy, oj horror .Wyjazd karetka do Barczewa na operacje wyjecia np. kotwicy z gardła/żoładka to była wycieczka na wolnośc. Wreszcie skończona szkoła, zawodówka elektryczna, z Adamem Jędrzejewskim kolegą z Warszawy , i praca na POD [przed, obróbki drewna] -domki letniskowe +eternit ! . Nastepnie praca w biurze konstrukcyjnym jako pomoc cywilom oraz w dz. Gł. Mechanika . Wielki człowiek Pan Kolasa gł. mech. Rano praca odpłatnie z cywilami, po połódniu praca społecznie. Wreszcie po 5 latach kazamatów, calkiem człowiek wypaczony, zmieniony , znerwicowany,oczekujacy w każdej chwili i z każdego miejsca ataku, zostaje WRAKIEM w ludzkiej skórze . Naraz transport pod końcówke wyroku do wiezienia lżejszego , blizej domu. Tu klawisz przykuwa mnie do betoniarki, na budowie, bo boi sie moich 7-lat, że uciekne, , choc końcówka wyroku, Jezu, jak ja to przeżyłem. .... .Dzisiaj, człowiek po przejsciach, małżeństwo jedno sie rozpadło, jakos stanąłem na nogi, technikum elektryczne, praca , koledzy klepali po plecach- :dobrze sie zachowałeś: . Ale jako człowiek 65 lat, mam dom, rodzine częściowo, Ale czesto krzycze w nocy , bardzo sie pocę , śnia mi się po latach te dni upiorne, klawisze, nocne atandy, krew, na scianie, te bijatyki, stres, nerwy , zrobiły swoje, wybucham zlościa, jestem nerwowy, nie mogę zasnąć tak juz od lat na tabletkach Na Sen. ,Jestem wrakiem człowieka na wykończeniu, tak odcisnęło pietno na moim życiu pobyt w ZK Iława. I jeszcze niewiem jak zdobyc świadectwo pracy , aby starac sie o jakąs emeryture, bo brak lat. Pisze ku przestrodze młodych,. Och życie . nie byłeś laskawe. .Mam na imie Leszek

dv71
@Leszek O 25.09.2017 23:45

Witaj ja byłem w Iławie w latach 80 przeżyłem. Tam stan wojenny pracowałem tez na POD na domkach, połysku i oklejnarni przebywałem na odziałe 5 jak masz ochotę to napisz na maila dv7162@gmail.com

dv71
@Leszek O 25.09.2017 23:45

Czy jeszcze w Iławie są tak zwani fesci

ciekawska76@onet.pl

Dzien dobry trafilo mi sie ogladac na ipla"skazany za"czy to tam byl ten documento krecony?

ja

witam w iławie jest doktorek z zielonej góry ma ktos jakies info na jego temat jak sob

Drab

Czy ktoś z was zna okres lat 60 tych. Jeśli tak to proszę o odpowiedź na e-mail. germpol11@wp.pl pozdrawiam Drab

Mika Leczyca

Mmam brata w zk i mam nadzieje ze jak wyjdzie to bedzie normalnie funkcionawał w srodowisku nic nie wiem owaszym wieziwniu jestem 250 km od was czy naprawde jest zle kazdy placi za swoje błedy jedni wiecej drudzy mniej tkie zasrane zycie mamy Pozdro Mika ;

yhgb

a co dokładnie oznacza "ciekawe wynagrodzenie" @mjogi?

Drab

Dużo wpisów jednak nic konkretnego poza ubliżaniem. A może ktoś z formowniczy wie cos na temat pracy w stolarni ślusarni w latach 60-tych. Założę sie ze tylko trele morele, tak jak z tym filmem Krwawa Iława. Niewiele konkretów tylko cos tam, chociaż możliwe ze nikt już z tamtych czasów nie żyje, a jak tak to zapomniał.

Drab

Szukam informacji na temat pracy skazanych w ZK Iława w latach 1965-1970.

dodi123wp.pl@wp.pl

To niech pracuję jak człowiek i reszta strażników a nie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co znęcają się nad skazanymi i ciągła prowokacja jest z ich strony a skazani są bez bronni bo nie mają nic do powiedzenia bo te śmieci mają więcej do powiedzenia niż skazany !!

saper30

A co powiecie na to od początku 2013 roku do połowy 2014 skazani oddziału 9 otwierali się przez ten czas sami w celach, również przy pomocach peronki , na Iławie są tak zamki zakonserwowane że byle kto podejdzie złapie za cyngiel i otwiera klapę. Recedens trwał półtora roku z moim udziałem. Dopiero po półtora roku oddziałowy "Sperma" wyczaił temat i złapał chłopaka.Straszyli całą cele żeby powiedzieli kto jest sprawcą. Wszystkie śledztwa zakończyły się karą 14 dni izolatek w zawieszeniu,wielkie kipisze po tej akcji, wszystkie metale wyjeżdżały z cel przez oddziałowych, ale nikt nie wezwał ludzi do konserwacji i naprawy zamków, więc jak na moje błędne koło dla chłopaków odbywających karę. Teraz plus dla oddziałowych, bo tak konsekwentnie robią kipisze, że wszystko zostaje pod celą. Głupi przykład - można wyjść na peronkę na bucie 9, podnieść we dwóch kaloryfery i powyciągać wsporniki mocujące kaloryfer, jeśli się tacy nie trafili z pomysłem wyciągnięcia wsporników naostrzenia i wbój . Moim zdaniem personel Zakładu Karnego Iławy cały DO WYJEBANIA. Wychowawcy to stolarze,byle mechaniki samochodowe i murarze,więc resocjalizacja jest na 100%. Szczególna uwaga dla oddziałowych którzy rzucają prochami dla skazanych o czym świadczyły zatrzymania na zakładzie więc moim zdaniem Zakład do zamknięcia , wyremontowania i nowej służby nadania. W zakładzie karnym resocjalizacja w 100% odbyta to taka resocjalizacja dla której trzeba współpracować z Administracją i dać nieraz bywało niewinnych chłopaków na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i takim sposobem zaufani ludzie wychodzili z wokand,byli bronieni przez wychowawców, oddziałowych i dyrektorów,jeżeli poruszałem ten temat u dyrektora byłem karany,wyzywany i usuwany z oddziału. Parę zdań o tym wielkim oddziałowym co chciał być dowóddzą - upragniony stopień dostał pytam się za co? Moim zdaniem dostał ten stopień za to że jest mężem córki dyrektora. I myślę, że zasłużył na te stanowisko po 2 latach służby przede wszystkim za napierdalanie złodziei i wymuszanie od nich informacji na temat innych skazanych. Taka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrafiła przy wszystkich nawyzywać od różnych od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp. i czekał tylko na reakcję skazanego,jeżeli skazany się stawiał wpadali dociągi z innych oddziałów zabierali skazanego a później nasz pupilek dyrektora miał wielką wykrywalność - odniosę się też do cel dźwiękowych. Niby są zamknięte,nieczynne i już nie funkcjonujące, to pytam się dlaczego te cele są dostępne na oddziałowych narzędzie tej celi to łóżko z materacami i pasami, do tego białe pałki i biały kask na głowę. Ten kto tam był to wie o czym pisze. Mam nadzieję że ktoś się tym zajmie. Skazany ZK Iława jest traktowany jako podludzi wśród administracji, najlepsi ludzie dla nich do współpracy są z trzeciej grupy. Tam jest wszystko przywileje, tańce, hulańce. Chciałem dodać że jeżeli rozpierdalasz się w ZK Iława jesteś uchem,to nawet u tych co powyżej oddziałowych za ładne informacje możesz dostać gazetę pornograficzną,płyty pirackie gdzie parę godzin wcześniej na zmianie tego oddziałowego wyjeżdżały z celi grupy pierwsze i drugie więc moje pytanko jest takie odnośnie. Co to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za oddziałowy że dla sprzedającego cwela lub pedofila daje gazetkę pornograficzną za informacje. P.S. po uprzednim zabraniu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeszcze jedna moja mała uwaga- Dlaczego pierwsza i druga grupa wychodzi z X wogandy a pedofile i gwałciciele mają takie chody wśród administracji, oddziałowych , dyrektorów że wychodzą również z pierwszych wokand, gdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z pierwszej , drugiej grupy wychodzi średnio za kaliber mniejszej wagi , typu kradzieże ,włamania - Średnio wychodzi z 3 lub 4 wokandy,przy dobrym sprawowaniu,więc gdzie jest ta resocjalizacja???? Jak dla mnie - Jeżeli nie sprzedajesz informacji nie dajesz, jesteś traktowany jako środowisko kryminologenne, tak stwierdzili wychowawcy, Zróbcie coś ludzie dla pierwszych i drugich grup ZK Iława bo siedzą tam naprawdę dobre chłopaki,jedni próbują wyjść drudzy nie starają się wogóle o wyjście ale trzeba brać pod uwagę regulamin ZK i wszystkich trzymać na jednej linii a nie bronić i wywyższać gwałcicieli, pedofili którzy lubią współpracować z dyrektorem,takim łysym w okularach hehe To są jego pupilki . Chciałbym się jeszcze odnieść do oddziału jedenastego a mianowicie do papy cwela- kto był ten wie o kogo chodzi.Łajza trzymała zwłoki boga winnej dziewczyny tydzień w dywanie i przez ten tydzień obcował z nią płciowo i teraz przedstawię historię taką: Ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na początku swojej kary był na Barczewie,tam skazani na świetlicy dowiedzieli się za co siedzi pobili go i obsikali,oddziałowi zabrali go w trybie ochronnym na Iławę i od tam

Zostaw opinię o Z.K. Iława - Iława

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.K. Iława