Aspel S.A

Zabierzów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 90 ocen.

Aspel S.A
2 90 6 1

Opinie o Aspel S.A

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

żona_prezesa

Firma oszukuje zarówno pracowników jak i Państwo (płaca minimalna + umowa zlecenie z spółki córki) Prezesiku wyrównaj ZUS za lata które płaciłeś śmieciówkę-minimalne wynagrodzenie + umowę zlecenie z córki spółki. Dla były i obecnych pracowników : żądajcie druków RP-7 za swoją prace w firmie ASPEL/ASPEL-Ntime, może Wam się przyda w przypadku zbiorowego pozwu. Za taki "wałek" czeka odpowiednia nagroda.

pamiętamy
@żona_prezesa 16.09.2018 21:16

Dorotko! Jaka Ty odważna się zrobiłaś. No proszę Pawełka zabralas, Szymcio się ukrywa i od razu nie ta kobieta. Służy Ci ta metamorfoza.

do wielbiciela "pamiętamy"
@pamiętamy 20.09.2018 17:09

„Mój przyjacielu, byłeś mi naprawdę bliski, Mój przyjacielu, wiesz, że byłeś mi, jak brat...” droga / drogi „pamiętamy”, żal, smutek i nostalgia mnie obejmuje, kiedy czytam, jak bardzo tęsknisz za nami… mój przyjacielu, przykro tak, że nie ma nas, Pawełka zabrałam, Szymcio się ukrywa – fakt, nie z własnej woli, jest przetrzymywany. A chociaż błagają ze łzami, abym ich już wypuściła - stanowcze nie :) :) :) Ty też rozpaczasz bo tęsknisz za nami, do tego stopnia ze anonimowo próbujesz nawiązać kontakt. Mój przyjacielu, znałeś mnie tak dobrze więc wiedziałeś, że nie piszę anonimów w internecie, ale brak Ci mnie i brak Ci odwagi więc wołasz do mnie, jak Gall Anonim przez gowork, nie wstydź się, masz prywatny kontakt do mnie, napisz lub zadzwoń do bezpośrednio, odezwę się, a nawet, jak było coś nie tak dowiesz się o tym ode mnie, wiedząc ze to ja piszę :) Widać Tobie nie służy żadna zmiana, więc może lepiej rozpaczaj w milczeniu, w Twym wydaniu rozpacz nic mądrzejszego ponad personalne wycieczki napisać Ci nie pozwoli… Mój przyjacielu zgłoś się do mnie prv, specjalnie dla Ciebie, jako pamiątka będzie płyta z zacytowanym utworem oraz dedykacjami tych, za którymi tak bardzo tęsknisz… Od fałszywych przyjaciół uchowaj nas………..

anonymous

Firma z olbrzymimi tradycjami zarządzana przez "prezesika". Niestety ale prezes pomimo ogromnego doświadczenia firmy nie ma pojęcia o niczym ani o zarządzaniu ani o elektronice . Firma ma 5-ciu dyrkto-rów na 20 pracowników, dyrektorem handlowym jest osoba która nie ma pojęciu o handlu. Handlowcy który nie mają pojęcia o sprzedaży produktów zarabiają najlepiej w firmie, mają podstawę bardzo wysoką dużo większą niż pracownicy pracujący lata a czasem więcej nie 20 lat. Płace mają niezależną od wyników (ewenement). Prezesik (bo jak nazwać osóbkę zarządzającą taką firmą) ma "słabość" do Katarzyn, najpierw Katarzyna zarządzała hotelem (zainteresowani niech sprawdzą gdzie jest dziś hotel ASPEL) teraz inna Katarzyna zarządza działem handlowym (proszę się domyśleć jak skończy ASPEL). Z firmy są zwalniani pracownicy którzy oddawali swoje umiejętności i zdrowie dla ASPEL, a promowani są pseudo fachowcy (czytaj Karzyna Oscypek), którzy nie mają pojęcia o produktach a nie nie mają pojęcia o sprzedaży. Pozdrowienia dal pozostałych pracowników.

marzanna

Odeszłam z Aspela 10 lat temu, ale już wtedy było wiadomo że stacza się w dół. Ludzie traktowani nad wyraz podle. Wspaniali fachowcy którzy rozpoczynali tam pracę kiedy jeszcze mieściła się w jednym z zabierzowskich garaży po latach kiedy wywindowali ją na szczyt zostali w haniebny sposób potraktowani i odeszli lub ich zwolniono. Rządy pary buraków na dyrektorskich stołkach prowadzą na dno i tylko patrzeć jak firma padnie. Współczuję wszystkim którzy muszą tam doczekać emerytury, innym radzą wiać.

Rybka
@marzanna 03.09.2018 15:44

(usunięte przez administratora) kiła , mogiła wycisną cie jak cytrynę a potem zrobią z ciebie złodzieja.....taki mają system. Pracowałam tam , wiem dobrze jak się to odbywa. Jednego tylko nie mogę zrozumieć jak prezes tak dał się otumanić i to takim prostackim zerom. Aspel omijać z daleka bo to dno i jedna wielka kloaka.

Dominik
@marzanna 03.09.2018 15:44

10 lat temu zapewniam, że było lepiej. Mam porównanie. Teraz pracują tam albo podpierdal...., albo ludzie którzy nic nie potrafią, tylko pozbywać się innych. Kadra nieudolna, szukanie oszczędności tam gdzie nie trzeba, pomysły z areny cyrkowej a w koło klauny, którzy myślą, że jak pili piwo z Prezesem to są bogami.

abc123

Kadra kierownicza niekompetentna, przedmiotowe traktowanie pracowników, brak jakichkolwiek perspektyw na dobre zarobki, awans lub nauczenie się czegokolwiek. Produkcja praktycznie stoi firma kurczy się w szybkim tempie (grupowe zwolnienia). W firmie jest sporo osób z dużą wiedzą lecz niestety nie mają nic do powiedzenia. Większość pracowników niższego szczebla to osoby sympatyczne i pomocne które liczą na dopracowanie do emerytury lub z jakiś względów nie mogą się zwolnić. Szkoda że taka firma przez błędy kierownictwa stacza się w niebyt. Myślę że każdy kto zacznie w Aspelu pracę szybko tego pożałuje, ja osobiście bardzo żałuję zmarnowanego tam czasu.

Stary
@abc123 22.08.2018 16:00

To prawda są, byli w tym Zakładzie ludzie, którzy pracowali tam z pasją i oddaniem, bardzo pomocni i życzliwi. Cała produkcja, magazyn, zaopatrzenie, serwis, konstrukcje, duzo osób, które traktowało firmę jak dom. Lecz obecnie , została nieudolnie zarzadzajaca kadra kierownicza, kilku donosicieli, sprzedawcy którzy nie wiedzą czym handlują i ich kierownik fakturowy, którego jedynym osiągnięciem jest wygryzienie koleżanki z 25-letnim stażem pracy. Jeśli w firmie będą pracować dalej takie miernoty, to pójdzie ona na dno.

były już pracownik

Ludzie omijajcie ten zakład.Firma która kiedyś zatrudniała ponad 200 osób dziś idzie na dno.Prezes zaufał ludziom którzy omamili go Chińczykami.Dopóki na decyzje może nie wszystkie miał wpływ dyr.Zwoliński produkcja kwitła i zakład się rozwijał.Teraz koniec z produkcją i w nie długim czasie koniec z firmą Aspel.

stary
@były już pracownik 06.08.2018 22:22

Teraz rządzi Katrina z przydupasem. Jedno głupsze od drugiego, ale czego można się spodziewać po Panci i zwykłym fakturowym. Znów były zwolnienia i to nie koniec

PRACOWNICY KASI

Opinie o Aspel dodawać niewarto! Zakład końca roku nie doczeka. Kto może niech zbiera manatki. Ludzie są zwalniani od miesięcy w grupach po 10-15 osób, nie oszczędzając zdolnych, dobrych pracowników, chorych, z wiekiem emerytalnym, kobiet w ciąży, ani jedynych żywcieli rodziny, bez wartości, poszanowania, godności. Zwalnia się dlugoletnich pracowników. zamyka bramy i wyrzuca stróżów. Ci mądrzy sami odchodzą. Naczelna pokryjomu łatwi sprzedaż znajomym. Produkcja nie istnieje, dział konstrukcji to zbieracze części z Chin. Jakie ogłoszenia?, zwolnili trzech najlepszych programistów. Marketing, handel to żart. Nikt nie dotrzymuje słowa i ustaleń. A pieniądze są mniejsze niż obietnicę.

katarina

Na stronie aspel są oferty pracy na programistę, konstruktora mechanika, konstruktora elektronika, oraz przedstawiciela handlowego. Jakie warunki na stanowiskach technicznych, sprzęt, szkolenia, warunki pracy. atmosfera w zespołach, zarobki?

Cezary

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Dawid

Ja pracowałem jako początkujący programista przez trochę ponad rok i moja osobista perspektywa wygląda tak: - pieniądze były ok jak na juniora, - mogłem się rozwijać w tematach, które mnie interesowały - Inżynierowie byli spoko ludźmi, utrzymujemy kontakt i mam nadzieję, że znajomości zostaną na długo, - atmosfera, komfort pracy na plus, Tyle widziałem i tyle mnie interesowało. Trzymam kciuki za firmę

Administrator

Znaczenie atmosfery w miejscu pracy jest coraz większe. Czy podobnie jest w Aspel S.A? Napisz, co o tym myślisz, ułatwiając tym samym innym osobom podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Stary

Co nowego w Aspelu? Od kiedy jest nowa dyrekcja, a kierownikiem handlowego został ten Ciołek z BOKu. Firma idzie na dno.

Ja
@Stary 16.04.2018 14:23

Ciołek z BOK-u? O kogo chodzi? Zbok tylko jeden w handlowym byl od zawsze

Lidia

@Stary, czy zdecydowałbyś się na dokładniejsze przedstawienie aktualnej kondycji w jakiej znajduje się Aspel? Czy warto ubiegać się w niej o zatrudnienie w tym momencie? Zachęcam Cię do wypowiedzi na te kwestie. Będzie ona ważna dla przyszłych pracowników tego pracodawcy.

Lidia

@Zabierzowiak napisałeś, że jeżeli firma nie dotrwa, to nikt nie będzie żałował. Z uwagi na fakt, że opinie o Aspel S.A są podzielone, mógłbyś rozwinąć swój wpis i napisać dlaczego tak uważasz? Każda merytoryczna opinia będzie ważna dla użytkowników, którzy chcieliby rozpocząć współpracę z tym pracodawcą.

Ja

Odnosząc się do kwestii sprzedaży to temat rzeka... W firmie została utworzona spółka na potrzeby (tak jak już ktoś napisał w jednej z poprzednich wypowiedzi) okradania pracownikow poprzez umowy zlecenie czy tez o dzieło. W tej też spółce powstał dział handlowy, który ma za zadanie bezpośrednia sprzedaż do klientów końcowych. Wiadomo na rynku nie tylko jest Aspel, a konkurencja nie śpi także trzeba się najeździć, żeby sprzedać. Aczkolwiek na konkurencyjnych firmach się nie kończy, Aspel sprzedaje również swoje urządzenia za pośrednictwem dystrybutorów oraz za pomocą działu obsługi klienta. Czyli 3 osobne źródła sprzedaży w jednej firmie, które na co dzień konkurują ze sobą. Handlowcy z działu handlowego Aspela dostaja cenniki z cenami wyjsciowymi z możliwością rabatowania oczywiście, wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że dystrybutorzy udostępniają ceny sprzętu w Internecie już z maksymalnymi rabatami. Strzał w kolano. Myślę że to jeden z wielu przykładów dlaczego firma jest źle zarządzana. Są to oczywiście pomysły samego prezesa, którym dyrekcja przytakuje, aby nie skończyć z wypowiedzeniem, tak jak kilkanaście osób skończyło w ostatnim czasie, bo nie chcieli zaakceptować cięć pensji. Prawdą jest również, że prezes robi tylko remonty w firmie. Inwestuje w coś co mu pozostanie jak firma upadnie całkiem, zabezpiecza się w razie gdyby pozostało już tylko podnajmowac komuś budynki po aspelu... A fakt upadku firmy, która wyrobiła sobie renomę w kraju i tylko dzięki temu jeszcze sprzedaje jest nieunikniony. Pozostało tylko się przyglądać i czekać na koniec.

Dość.
@Ja 11.10.2017 08:24

Nie rozumiem ludzi, którzy są niezadowoleni, a pracują nadal. Jest niskie bezrobocie, idźcie gdzie indziej, a nie psujcie atmosfery. Przez takich ja wy, źle się pracuje, jest atmosfera taka jak jest... dajcie spokój i idźcie do innych firm. Prosze. Chcemy spokoju. A wypisywanie opinii w takich portalach jest dziecinne.

on
@Ja 11.10.2017 08:24

Szymek zjedz snikersa.

Zabierzowiak

Pod obecnym kierownictwem ta firemka może nie dotrwać do wiosny. Nikt nie będzie żałował.

Tak tylko

Proponuję wykonać sprzedaż dwa razy większą i kasa będzie przyzwoita

SoHo
@Tak tylko 09.10.2017 20:14

Od sprzedaży nie są szeregowi pracownicy produkcyjni, którzy ponoszą konsekwencje finansowe złego zarządzania. To im się obniża zarobki, to tych pracowników obejmują redukcje etatów. Przecież to nie ich wina, że maszyny są wykorzystywane w znikomym procencie, większość z nich stoi bezczynnie. Przykładem jest produkcja obwodów drukowanych, wtryskarki itd. Kierownictwo ponosi masę nieprzemyślanych decyzji, które odbijają się na szeregowych pracownikach produkcyjnych , którzy od lat nie otrzymywali podwyżek zarobków, dlatego sytuacja finansowa ludzi zatrudnionych w tym zakładzie staje się gorsza niż w innych zakładach. Zastosowany system podwójnego zatrudnienia, to mydlenie oczu, to system który powiększa zyski pracodawcy, natomiast zmniejsza i tak skromne środki ludzi usiłujących odłożyć na swoją emeryturę. Przy płacach w zakładzie, pracownik nie jest w stanie odłożyć pieniądze w jakimkolwiek filarze.

soho

Jedna z najgorzej zarządzanych firm. Pracownicy o podwyżkach zarobków zapomnieli od co najmniej dziesięciu lat. Od pięciu lat byli regularnie okradani, przez wprowadzenie podwójnego zatrudnienia na etacie (najniższa krajowa) i umowa - zlecenie. Firma stała się firmą o jednych z najgorszych zarobków w okolicy, z zerowym widok na awans finansowy. Prezes natomiast inwestuje pieniądze w wieczne trwające remonty, zakupione zostały maszyny przy współudziale unijnych pieniędzy, które są wykorzystywane w znikomym procencie. Stał się człowiekiem, który nie liczy się z pracownikami, podejrzewam, że każde spotkanie z podwładnym, jest dla niego torturą.

Lidia

@Biesiadny co masz na myśli pisząc, że firma Aspel S.A jest źle zarządzana? Jakie czynniki wpływają na Twoją opinię? Czy mógłbyś podzielić się wszystkimi swoimi uwagami i spostrzeżeniami na temat tego pracodawcy? Twój komentarz posłuży jako pomoc osobom, które zastanawiają się nad podjęciem współpracy z tą firmą.

X

DŁUGOLETNI PRACOWNIK. 23 09 2017. PREZESIE PROSZĘ O OPAMIĘTANIE.MAM NADZIEJĘ ŻE PAN TO PRZECZYTA.

Biesiadny

Najgorzej zarządzana firma z jaką się spotkałem. Za grosz szacunku dla pracownika.

Obserwator

Swieta prawda, ale prezes sam jest sobie winien, bo jak można zatrudnić małżeństwo na stanowiskach dyrektorskich? Przecież oczywistym jest, że będą robić wszystko tak, aby im było jak najlepiej, byle wytrzymać do emerytury, a potem niech się aspel zawali. Choć patrząc codziennie na to co się dzieje nie wiem czy nie zawali się przed ich odejściem.

bez liku

to prawda, ja uwaamm generalnie, ze umowy śmeiciowe to powinny byc wycofane, no chyba że naprawde w jakich szczególnych przypadkach. Ale prawda jest taka, że nawet student chciałby miec normalne warunki pracy. Normalne czyli ze wszystkimi świadczeniami umowe

zwolas

Prezes zamiast dać pracownikom uczciwe wynagrodzenie woli płacić niewykształconej dyrektorce. Wstyd że w Aspelu siedzimy na śmieciówkach. Pazerność i chciwość.

Dyrekcja Aspela

Ponownie pocisk w strone Adriana nic dziwnego, bo zapracował sobie na to. Dlaczego natomiast oberwał też Zbyszek? To zawęża grono podejrzanych o wpisy. Będziemy badać sprawę.

PREZES

Czas na porządki!

Tak bywa
@PREZES 23.08.2016 21:56

Przypuszczam, że to kwestia czasu. Prezes jes mądrym człowiekiem ale jak to w życiu bywa miłość potrafi być ślepa. Życzę wszystkiego najlepszego Panu Prezesowi i pozdrawiam.

ja

Do dtw. Umowa o pracę czy śmieciówka jak w aspelu?

dtw

Wszystkich wykształconych inżynierów zapraszam do składnaia cv w dziale kadr DTW. Potrzebni w labolatorium i dziale technologii, ludzie z wykształceniem i doświadczeniem w elektronice. Zarobki na poczatek 3500zł netto po roku 4-5tyś netto zależy kto jak się sprawdzi. Na produkcji u Nas zarabiają szeregowi pracownicy od 2500zł netto do 3tyś netto, zależy jaki staż mają. Nowi pracownicy na produkcji 2000zł netto. Serdecznie zapraszam.

Prawda

Firma w tym roku ma 30 lecie. Mnóstwo ludzi pracuje po 5-10-20 lat. Przyszłości w tej firmie to nie ma dla takich exworkerow jak ty :-))

Żal czytać i żal takich ludzi

Widać, że masz dużo czasu w innej pracy odwiedzajac to forum po 08.00. Nie potrafisz zamknąć rozdziału i iść dalej. Współczuje. Mimo wszystko życzę powodzenia i spełnienia. Może otworzysz swój biznes lub go już masz. Na pewno stworzysz idealne warunki pracy i współpracy. Trzymaj się.

exworker

Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Ktoś trafił w czuły punkt. Widzę, że w aspelu nic się nie zmienia i donoszenie dalej jest w modzie :-) Jak stare porzekadło mówi - prawda w oczy kole - tak i pojawiły się bardzo szybko wpisy sugerujące prywatny konflikt czy słabą osobowość. Ludzie, przecież wiecie, że w aspelu nie ma przyszłości, zachęcam do przeczytania całej lektury tego forum, za moich czasów działo się dokładnie to samo!

Zostaw opinię o Aspel S.A - Zabierzów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aspel S.A