Nie przegap nowości o "ASTA-NET" MAŁDZIŃSKI, RYCZEK, SPÓŁKA JAWNA!
nie uzywaj asty
14.11.2021 18:54
najgorszy internet z jakim mialem do czynienia, za dnia 40 ms a od 19 do 24 stałe 200, pobieranie to żałość, generalnie jeśli zastanawiacie się nad ich usługami to jebnijcie się w głowe pozdro
Dębczynianin
22.10.2021 12:49
Firma (usunięte przez administratora) myślą (albo tak im się wydaje), że nie udostępniając adresów dla innych dostawców internetu w ten sposób zdobędą klientów. Niestety działa to w odwrotny sposób nikt o zdrowych zmysłach nie podpisze umowy z firmą gdzie uprawiana jest dziecinada.
Kamil
09.10.2021 13:04
9 pazdziernik 2021, internet co chwile (usunięte przez administratora) nic sie nie da zrobic predkosc nie zgadza sie z umowa i (usunięte przez administratora) wam w (usunięte przez administratora)
Środa 15 kwietnia 2020. Nie działa internet nie działa strona Asty. Nie ma możliwości dodzwonić się na podany do kontaktu nr telefonu. Jestem użytkownikiem Asty od... ponad 20 lat. Niestety ostatnie lata, to masakra. Oferta programów Tv jak wszędzie, czyli nic lepszego. Chaos panujący w numeracji kanałów trochę denerwuje. Internet był za to mocna stroną Asty, niestety dzisiaj każdy operator telefonii komórkowej oferuje lepszą ofertę za mniejsze pieniądze i co najważniejsze, ofertę działającą a nie, jak dzisiaj w Asta, brak internetu. Noszę się z zamiarem rezygnacji z usługi płace 131,80 za Astę z oferty której trudno korzystać, bo przeważnie nie działa.
Pilanin
01.03.2021 14:23
Zapewne ty nie masz nic sobie do zarzucenia
internet w polsszccze
22.09.2021 18:45
Chciałem opisać moją historię z asta net xD i nie chodzi o samo działanie internetu, czy szybki, szy stabilny itd. bo to wie każdy jaki jest ale skupię się na rzeczy wręcz skandalicznej. Jak firma traktuje klienta który wnosi mniej pieniędzy sam niż duża kilkudziesięciosobowa grupa klientów razem wzięta. O co chodzi? Mianowicie byłem ich klientem kilka lat, usługa to internet radiowy. Wokół mojego domu (i 2 sąsiadów) kiedy zakładaliśmy od nich internet były tu 3 domy i asta net założyła nam internet radiowy. Było ok, nawet nie było dużo przerwań w dostawie neta, prędkości różne ale nie narzekałem. Problem pojawił się (i rozwiązał) ok rok temu, ale po kolei. Z czasem niedaleko nas powstało osiedle, z biegiem lat coraz więcej domów, wszyscy też z czego się dowiedziałem korzystali z asta net w technologii radiowej lub z innych sieci mobilnych. Jakiś czas temu asta net podłączyła do osiedla światłowód. Niby spoko i fajnie, JEDNAK u nas w tych 3 domach które były tu wcześniej nikt nie zadzwonił poinformować że powstaje światłowód i czy też chcemy.. Ja rozumiem że pociągnięcie światłowodu 50 metrów dalej to duży koszt i o to nie mam pretensji że tego nie zrobiono, ani nawet nie mam pretensji że nikt nie poinformował. Gwoli ścisłości, nie mam o to pretensji, ale jednak co później się stało to skandal i brak szacunku. Otóż peeeedalstwo z asta net kiedy już podłączyli światłowód tamtym... po prostu bez informowania reszty ludzi czyli nas (w tych 3 domach do których światłowodu nie pociągnęli) wyłączyło internet radiowy.. żeby sprawa była bardziej skandaliczna co jakiś czas ten internet włączali xD Po wielu telefonach i wyklinaniu tym (usunięte przez administratora)do słuchawki, a dokładnie 3 miesiącach w końcu ktoś się odezwał że nie będą już dalej internetu radiowego tutaj wysyłać i rozwiązują umowę. Wszystko skończyło się okej dla mnie, bo hajs za 3 miesiące oddali, niczym poniżony (usunięte przez administratora)oddali cały (co prawda nieduży) utarg z 3 miesięcy i przepraszali. Ale o co mi dokładnie chodzi. Mogli od razu powiedzieć, światłowodu nie pociągną, wyłączają radiówkę żebym szukał neta.. po prostu kulturalnie sprawę załatwić że im się nie opłaca i PRZEPRASZAJĄ... ale nieee.... niee.. zamiast tego jakieś gierki i ściąganie hajsu za wadliwy internet, jakieś sztuczki z włączaniem i wyłączaniem transmisji. hajs bądź co bądź i tak oddali więc na co im to było?? Nie wiem... Można było od razu powiedzieć jak się sprawy mają i że nie opłaca im się ciągnąć światłowodu do nas (co podkreślam rozumiem że to droga inwestycja i się im nie opłaca) , ale nie... sprawa została olana.. hajs ciągnęli? wielki niesmak... brak szacunku do "mniejszych" (3 domy) klientów VS "większych" (50+ domów)
.. no hańba i (usunięte przez administratora)po prostu i śmiech na sali.
A i dlaczego to piszę... nie żebym się żalił ani nakłaniał kogoś do rezygnacji z ich usług bo w pile i tak mają monopol xD ale żeby każdy kto zna firmę po prostu się dowiedział o sytuacji i może... po prostu poznał jakim PROFESJONALIZMEM cechuje się owa śmieszna firma..
Zdaje sobię sprawę że mój przypadek z astą nie jest hardkorowy.. kilka lat korzystania z ich usług bez zażaleń vs 3 miesiące problemów i próby (usunięte przez administratora)po czym hajs i tak oddali... ale jednak warto żeby każdy wiedział co się dzieje w tej firmie.. Bo ja rozumiem że będą się uniżać przed gigantem typu karpol, philips czy inny który korzysta z ich neta.. ale jednak WYPADAŁO by SZANOWAĆ nawet takiego klienta indywidualnego w sensie 1 osobę a nie robić takie akcje (usunięte przez administratora)bo że ktoś nie jest gigantem z armią prawników to można go (usunięte przez administratora) itd....
Hajper
05.08.2021 20:41
Internet to jest naprawdę tragedia, 5 razy dzwoniłem na infolinię w ciągu 5 miesięcy. Przyjechał raz technik podobno zrobił i miało wszystko chodzić, niestety 300 pingu w grach komputerowych to standard. Czasami w ogóle nie ma dostępu do internetu, a na infolinii najczęstsza prośba to zresetowanie modemu. Śmiech przez łzy w przypadku bycia klientem tego kabaretu
Asta do bana JD
24.04.2020 12:57
17kb przesyłu to jakiś żart.Cały czas jakieś problemy z internetem przez pół dnia
78% packet losu
kazik
10.07.2021 21:08
no jak się do mikrofalówki Internet podłącza, to pewnie taki rezultat prędkości się osiąga XD
Astajep
22.06.2021 19:01
Odradzam w marcu przyszli z umową podpisałem ale była gadka że liczy się od momętu podłaczenia internetu a podłączyli dopiero na począdku czerwca i co niby miałem 14 dni na odstąpienie od umowy nie uznali wypowiedziałem umowe i 560 zł kary muszę zapłacić nie podpisujcie z nimi umowy internet zamiast 300mbs to 79mbs wina tego routera bo sprawdzałem orange to ma 300 co za zło.....
Czarnkow
29.05.2021 19:53
Od 14 do 17 mają internet nie działał internet i telewizja. Dziś 29 maj i powtórka brak internetu i telewizji i tak cyklicznie co jakiś czas to za co płacę. Dodzwonić się do obsługi technicznej graniczy z cudem. Rezygnuje z Asta net nie solidna firma
Użytkownik
04.04.2021 01:08
Ja rozumiem że w ciągu dnia może być niższy ping ze względu na obciążenie, co prawda zdarza się to codziennie co NIE JEST NORMĄ, ale kiedy o 20:00 w godzinach szczytu ping wacha się 14-300 ms, a o 2:00 w nocy jest to 300-2000 ms to ja nie wiem co jest z tą firmą nie tak.
Bardzo nie polecam oraz nie pozdrawiam
david jasper22
05.03.2021 19:54
(usunięte przez administratora) totalne nie polecam internet zacina 24/7 częste spadki internetu itp nie polecam (usunięte przez administratora) na kase
Obiektywne spojrzenie
08.01.2021 13:26
Firma gdzie każdy sypia z każdym . Czyli rodzinna firma :) pozdrawiam
Obserwator
08.01.2021 14:13
A Ciebie też ta przyjemność spotkała?
Pilanin
01.03.2021 14:25
Pewnie sam byłeś materacem
roro
10.02.2021 09:43
przysłali mi umowe na udostępnienie działki pod światłowód. W umowie jest tyle praw które sobie rezerwują na minimum 15 lat ze zastanawiam się czy po podpisaniu umowy nieruchomość dalej jest moją własnością czy juz mam emigrować. Za PRL-u lepiej traktowano własność prywatną
secret mouse blunt
04.08.2020 00:41
internet robi ice cream dla jamnika ;]
Masny M borodo
04.08.2020 00:10
No uguem jak to sje muwi internet kiepski zrywa polqczenie bardzo czensto pinguje itp cale te a kolega ma swiatlo wud i siurek demba staneli dla jego jak to sje muwi szkoda rze ja nie moge miec jak to sje muwi swiatlo wud dla jego
Nie pozdrawjam
Masny M borodo
Asta-Syf
03.08.2020 23:43
Ten dostawca to jakiś (usunięte przez administratora) żart, a sam internet to (usunięte przez administratora) nieporozumienie. Średnio raz na tydzień jest awaria w połączeniu, nikt nie próbuje tego nawet w czas naprawić. Nie polecam nikomu oraz współczuje wszystkim, którzy korzystają z internetu od Asta(usunięte przez administratora)
Okok
01.08.2020 16:38
Jak dla mnie wszystko okej, internet śmiga po WiFi a na kablu to już w ogóle. Ping ok 10-20.(usunięte przez administratora)
Grazka
03.08.2020 21:36
Tez nie mam problemów, wszędzie się znajdą marudy..
anonimowy
30.07.2020 19:02
ten internet to jest masakra..ping w grach jest niesamowicie wysoki z czego mam pakiet 100mb/s. nie polecam
30.07.2020 13:01
Dobra (usunięte przez administratora) z astanetu (usunięte przez administratora) się i tyle juz 6 awaria w tym miesiącu i musze całe dnie ciagnac na kablu bo jesteście tak niedojebani umysłowo ze nawet nie sprobojecie tego naprawić tylko macie w to (usunięte przez administratora) życzę wam bankructwa i żebyście nigdy juz nie istnieli
DB
27.07.2020 23:59
Z internetu u tych (usunięte przez administratora) już dawno zrezygnowałem Zostawiłem sobie tylko telewizję ale z telewizji też rezygnuję Nie dość że nic kompletnie nie ma to jak już coś jest to nagle sygnału nie ma Totalna porażka nikomu nie polecam
AstanetTOgowno
25.06.2020 23:07
Asta net ty zbawienie moje że mi utrudniasz z netem połączenie gdy się ze światem połączyć chce grzecznie ty mi utrudniasz bardzo serdecznie
1/10 Słaby internet, wystrzeliwuje do 10 tysięcy Pingu jak rakieta i jak gram w lola to mam lagi, dupne serwery
teparka
21.07.2020 02:41
nie jest tak przynajmniej u mnie mieszkam na obrzezach miasta i mam stale okolo 20 pingu spada do 10 w minecrafcie naprzyklad jedyny minus to ze nie ma zmiennego ip jak dostanie s ie ddosa to neta nie ma jakis czas a tak to super
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w "ASTA-NET" MAŁDZIŃSKI, RYCZEK,?
Piote
15.07.2020 10:58
Najgorszy internet jaki miałem, myślałem że zmieniając dostawcę będę zadowolony a tu zonk
Internet wyłączany przynajmniej raz w tygodniu i to w godzinach kiedy jest potrzebny. nie polecam 1/10
JD asta
09.07.2020 17:01
Najgorszy internet który miałem.
MarekR
05.05.2020 17:23
Kupili sieć internetowa w Szamocinie od S&K Krajewski Safon. Sprzedajacy proponowal Astanet w @ . Posluchalem i stwierdziłem iż skorzystam z ich usług. Telefonicznie się załatwi wszystko. A i tutaj się konczy bajka. Miałem 120mb/s w S&K a w Astanet miałem mieć 400mb/s ale miałem mieć.Technicy tak mnie podłączył że nie mam nic .Podobno router zły i nie ma wi-fi. Tylko co miałem przez 4 lata wS&K .Teraz nie wiem co to było. Nigdy nie kupuj usługi w Astanet bo na pewno będziesz miał gorzej .Nie narzekaj szanuj co masz .Ubolewam że S&K sprzedało się.
Maciej
22.06.2020 08:03
Witam,jak się sprawuje internet od asta net u Pana? Jest już ok? Mi też proponują podpisanie umowy, szkoda ,że s&k się sprzedało. Jestem z Szamocina także.
Konrad
24.06.2020 21:48
Ja przepisałem umowę w promocji z HBO. Wszystko śmiga bez problemu ????
Rovder
26.05.2020 00:24
Wykupilismy jeden z najwyższych przesyłów sieciwych, a tu nagle niespodzianka w postaci ciągłego zaniku Internetu...
Brawo, myślałem, że jeżeli płacisz to oczekujesz czegokolwiek... To może jak nie ma Internetu to nie będę płacił, a jak będzie to doknam wpłaty? Jak robi to asta, która pobiera całość za nic w Pile.
15.04.2020 16:48
Internet jest do bana 40pingu jak nie więcej i co chwile mają awarie i nie działa sieć przez pół dnia
Stempel
03.04.2020 16:19
W czasie koronawirusa firma bezczelnie nie informując o przedłużeniu umowy przedłuża podnosząc cenę o 20 zł. i za co. Niby nominalnie je 150 mb internetu a w weekend nie idzie korzystać z internetu. Wzięli dotację a mimo to wciąż im mało. A teraz nawet żerują na chorobie.
Kama
20.02.2020 20:35
W październiku 2019 roku podpisaliśmy umowę z Asta że do 29.02.2020 połączą nam net wszyscy sąsiedzi już mają A u nas się okazało że musimy poczekać bo o nas zapomnieli.Pytam ile mamy jeszcze czekać to mi odpowiadają jeszcze troszeczke.Od stycznia jestem bez Internetu. Sprawę składam do prawnika
Tomek
20.06.2019 10:25
napiszcie co nowego w Asta-Net? Czy to prawda że wylądowało w Asta dwóch spadochroniarzy z Evio?
jak atmosfera w dziale sprzedaży? Jakie są wynagrodzenia, bonusy i formy zatrudnienia w Asta? Czy są obecnie rekrutacje?
Byłypracownik
19.02.2020 16:29
Tak to prawda,i zmiany sa drastyczne :)
23.12.2019 09:34
Dziewczyny jaki styl panuje w "ASTA-NET" MAŁDZIŃSKI, RYCZEK, SPÓŁKA JAWNA?
Byłypracownik
19.02.2020 16:28
Zalezy gdzie trafisz do jakiegp działu. Wiekszosc jest falszywych osob ktore czekaja na Twoj błąd aby pokazac go calej firmie. A druga wiekszosc wspina sie po szczeblach kariery przez niektóre elementy swojego ciala.
Jan
03.08.2019 09:42
A ja od miesiąca czekam na włączenie sygnału.Panowie zamontowali terminal plus dekoder i do dnia dzisiejszego tj. 03.08.2029. nic ciemność.Co kilka dni mnie zwodzą że już nie długo nastąpi włączenie sygnału.To jest NONSENS szanowna ASTA -NET. Dwa tygodnie jestem bez internetu bo rozwiązałem umowę z poprzednim dostawcą internetu bo ASTA -NET obiecała internet z TV i niestety nie dotrzymała umowy jaka by nie była .Znaczy to że muszę rozwiązać umowę z nie wywiązania się przez ASTA-NET.
Jan
06.09.2019 17:39
No napiszę tak od dnia 31.08.2019 mam już upragnioną od dawna moc internetu i tv od ASTA ogólnie jestem bardzo zadowolony,ale zawiedziony jestem podejściem TV ASTA do samego programu TV ASTA ponieważ był to dla mnie bardzo oczekiwany program a tu okazuje się że jest to program ciągłych powtórek okolicznych miejscowości a o samej pile to jak by kot nie dokończę dalej,ileż to dni w tygodniu można to samo oglądać.co robi zespół odpowiedzialny za ten program stwierdzam że prawie nic.Ok. to by było z zadowolenia z posiadania tych słodkości jaka jest ASTA szanowni potencjalni nabywcy słodkości internetu światłowodowego za opatrzcie się w pierwszej kolejności o sprzęt do tej usługi internetowej aby nie było rozczarowania z korzystania mega szybkiego internetu:podstawa karta sieciowa nowej generacji 1GB bo na starej karcie się zawiedziecie i oczywiście bardzo dobrej jakości kabli przesyłowych jak i dobrego komputera stare antki się nie nadają niestety przekonałem się na tym osobiście i musiałem bardzo mocno zmodernizować mój sprzęt.Ogólnie jest ocena jest pozytywna.Polecam
Ffff
01.02.2019 22:51
Asta Net to najgorszy dostawca usług jaki może być. Tragedia, robią ludzi w balona i tyle.
19.04.2018 19:55
Co powiecie o wynagrodzeniu w "ASTA-NET" MAŁDZIŃSKI, RYCZEK, SPÓŁKA JAWNA? Czy w ostatnim czasie jego poziom uległ zmianie?
TW
30.10.2018 09:39
Administrator serwisu powinien wiedzieć, że profile ASTA-NET S.A. i ASTA-NET Małdziński Ryczek S.j. powinny zostać scalone, bo to jedna i ta sama firma. Czy to ktoś w ogóle moderuje?!
Szajs
28.08.2018 23:39
Tragedia. Granie w gry online to jakiś koszmar - ping sięga od 200 do 1000 (normalny to ok. 50), ciągłe resetowanie routera, skoki prędkości. Nie da się normalnie korzystać z internetu, szkoda pieniędzy i nerwów.
AstaNetNIEPOLECAM
20.07.2018 19:29
(usunięte przez administratora) a nie internet! Raz na co najmniej miesiąc musi przyjechać "technik" i naprawić to (usunięte przez administratora) zwane łączem. Skandal żebym płacił tyle a takie (usunięte przez administratora) mi do domu sprowadzają
PREDKOŚĆ RZECZYWISTA TO OK 1 MB NA SEKUNDE, POBIERANIA OK. 140KB/S, BA-DZIE-WIE
NIE POLECAM, STFU
SKOKI!!
08.03.2018 19:20
Chyba srasta net albo szajsnet to dobre nazwy dla tej chołoty bydła ciągle brak połączenia brak Internetu po kilka dni A jak się dzwoni to zawsze ta sama spiewka ze problem z ruterem A jak już jest to 200 KB! Żenada jak bym mógł to bym tą ich antenke zdjął i w (usunięte przez administratora) im wsadził
wkurwiony klient
06.02.2018 02:29
ogólnie to nie polecam asty szkoda że nie ma innych dostawców internetu bo dawnoooooo już bym zrezygnował z waszych niegodziwych usług (ucinanie internetu itp) miarka się przebrała i mam zamiar coś z tym zrobić . Pracuje jako spedytor i potrzebuję ciągłości w dostawie internetu żeby nie przegapić najlepszych frachtów dla moich podwykonawców (niestety Asta nie potrafi tego zrealizować mimo że było całkiem co innego gadane w placówce) wystąpię do sądu w sprawie przerwania dostawy która to WY macie mi dostarczyć bo płacę za nią (nie mała kwotę) , a to że nie potraficie się wywiązać z umowy to już nie moja wina aktualnie przez Was straciłem frachty wartę (480,1230,210,542 EURO) tak więc życzę wam powodzenia w sądzeniu się ze mną NIE pozdrawiam
astatokupa
11.06.2017 10:12
Nie polecam non stop przerwania połączeń już lepiej wogóle nie mieć internetu niż z asty
Recenzent
04.04.2016 10:10
Szanowny Panie Bartłomieju miałem okazję i nieprzyjemność współpracować z Panem dłuższy czas i pozwolę sobie wyrazić swoją opinię na temat Pana jako menadżera. Niezaprzeczalnym faktem jest, że za wszelką cenę unikał Pan problematycznych sytuacji z którymi zgłaszali się do Pana pracownicy. Zawsze dawał Pan wyraz niezadowolenia poprzez tak zwaną " (usunięte przez administratora) ną minę Bartka" ,która była swoistym komunikatem: "z problemami nie do mnie". Nie potrafił Pan także wstawić się za swoimi ludźmi kiedy racja leżała po ich stronie. Wolał Pan żyć w zgodzie z ludźmi, którzy ewidentne działali na szkodę spółki Inea niż doprowadzić do naprawy tej sytuacji a osoby, które były dla Pana niewygodne zostawały eliminowane w niedżentelmeński sposób. Na koniec współpracy pojawiał się problem z wypłatą prowizji, która nagle okazywała się uznaniowa pomimo wypłacania jej na sprecyzowanych warunkach tabeli prowizyjnej- w tej sytuacji skutkowało wezwanie przed sądowe, które w skuteczny sposób przypominało Panu o zobowiązaniach wobec pracowników-zaznaczam, że to były Pana decyzje. Kwestia słowności i szacunku wobec swoich pracowników też są obszarami deficytowymi w Pana przypadku i pozostawiają cień na Pana osobie jako menedżer. Na koniec dodam, że posługiwanie się poprawną, ładną polszczyzną i prezencja to niewystarczające atrybuty do bycia szefem o których czyta Pan w książkach i którymi chciałby się Pan stać. Moja rada dla Pana: zmiany, które tak bardzo Pan lubi proszę zacząć przeprowadzać od siebie.... Pozdrawiam szanownego Pana.
Jakub
31.05.2016 20:41
Jakaś prawda w tym jest. Ja na wypłacenie swoich prowizji czekam od stycznia. Mamy koniec maja. Póki co jestem cierpliwy... ale przyjdzie czas kiedy cierpliwość się skończy i będę musiał zwrócić się z tym tematem do konkretnych instytucji. Zaznaczam, że nie praktykuje zasady palenia za sobą mostów.
Recenzent
03.04.2016 08:38
Bartłomieju współpracowałem z Tobą przez parę lat więc pozowlę sobie wyrazić swoją opinię na Twój temat. Byłeś kiepskim dyrektorem w Inea a teraz swoją kiepskość przeprowadzileś do Asta-Net. Doskonale pamietam jak przychodziło się do Ciebie z problemem, którego starałeś się za wszelką cenę nie dostrzegać i bagatelizować. Pracownicy bali się Tobie przekazywać trudne sprawy bo Ty nie lubiłeś się martwić i reagowałeś na to alergicznie co najlepiej pokazywała Twoja mimika Twarzy-" (usunięte przez administratora) ny Bartek". Dodam także, że osoby które potrafiły odważnie przyjść do Ciebie zostawały przez Ciebie zwalniane. Jesteś pozornym, "dobrym" szefem, który poza ładną polszczyzną i inteligentnym wyrazem twarzy nie ma za wiele do zaproponowania jako manager. Bycie szefem zapewne nie idzie w parze z permanentnym uciekaniem od problemów z którym Ciebie kojarzę. Dodam takrze, że daleko Tobie do bycia honorowym i słownym.
EN
29.01.2016 21:32
Panie dyrektorze sam PAN nie wierzy w to co pisze :))
Zostaw merytoryczną opinię o "ASTA-NET" MAŁDZIŃSKI, RYCZEK, SPÓŁKA JAWNA