Novostrat Sp. z o.o.

Olszyna

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 111 ocen.

Opinie o Novostrat Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Novostrat Sp. z o.o.

Drajwer

Polecam to uzdrowisko, same dobroczynne minerały m. in. Toulen i octan etyki. Wszystko w powietrzu to i dostęp łatwy

zbyszek

no ładnie ,fajnie że będzie premia świąteczna w innych zakładach tego niema .tam jest coś innego typu :premia frekwencyjna wypłacana po pare setek co miesiąc.Bony świąteczne na ładną kwotę .Paczki dla dzieci tak wielkie że Mikołaj wymięka .Ale naprawdę się cieszę że w Novostracie jest 300 zł. premi świątecznej.

Swirek

W sumie wygląda bardziej, że te pozytywne opinie to są pisane na zlecenie. Frodo i Pogo właśnie wygląda, że wiedzą o co chodzi. Wszystko idzie ku gorszemu, ukraińcy mają po 14zl brutto przy stawkach starych pracowników 15zl (5-6lat). Premii na święta zawsze bylo do 500zl, teraz do 300. Tak zaraz obudzi się obrońca uciśnionych i napisze ale jeszcze 700zl w kwietniu, to prawda ale myślę że 100% pracowników wolałoby większą pulę na święta niż w kwietniu. Zabrali 500 a dają niby 1000 na które mało kto się łapie. Do tego brak nadgodzin, bo ostatnio było za dużo i serce pekalo co niektórym.

Iza

@???, też mnie to zdziwiło dlatego dopytuję. Czy jest też tak jak pisze @pogo, że przyjmowali są wszyscy "jak leci" bez sprawdzenia tego czy nadają się do pracy w Novostrat Sp. z o.o.? Przecież nie jest to praca, w której może pracować dosłownie każdy przyjęty z ulicy.

dajo

4500 ....chyba we dwóch .jak wyskrobiesz 2000 to dobry miesiąc.

???

@Lokalny Patriota - w Olszynie na pewno nie jest gorzej, niż było w Pabianicach, jest dużo lepiej. Frodo i pogo - uprawiają trollowanie. Dwa trolle próbują wpłynąć na innych użytkowników forum na zlecenie... . Przekazują bardzo często fałszywe newsy.

Oui
@??? 15.09.2017 10:08
@Lokalny Patriota - w Olszynie na pewno nie jest gorzej, niż było w Pabianicach, jest dużo lepiej. Frodo i pogo - uprawiają tr...

Ale chodzi o finansowy aspekt czy atmosfera pracy? Z tego co czytam atmosfera jest tragiczna a w Pabianicach była ponoć spoko. Co do zarobków nie ma tragedii, nawet bez nadgodzin wychodzi koło 2tys. Netto. Pracowników nie ma pewnie ze względu na tą atmosferę, bo nie każdy chce się przytulać z kierownikiem. Każdy sobie robi co chce i na co mu godność pozwala

???

@Volodymyr - szukaj, ale nie tutaj...

???

@Volodymyr - szukaj, ale nie tutaj...

???

@pogo, a czy Ty uważasz, że im jest tutaj miło? Rozłąka z rodziną i przyjaciółmi. Inne złe strony takiej emigracji zarobkowej to obcość w nowym środowisku, problemy z komunikacją w obcym języku czy obawy o dyskryminację w pracy. Motywacja do wyjazdu pracowników ze Wschodu to: wyższe zarobki oraz zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności, w tym również umiejętności językowych. Analogicznie przedstawia się emigracja zarobkowa naszych koleżanek i kolegów wyjeżdżających na Zachód. Także nie żałuj im i pomyśl o swoich koleżankach i kolegach, którzy ryją na zachodzie za najniższą stawkę godzinową - bardzo często w złych warunkach. Mieszkamy blisko granicy, dlatego nam teraz ich tutaj BRAKUJE.

Frodo
@??? 12.09.2017 08:25
@pogo, a czy Ty uważasz, że im jest tutaj miło? Rozłąka z rodziną i przyjaciółmi. Inne złe strony takiej emigracji zarobkowej t...

Jakoś nowych Ukraińców nie widać ???? może z 3 przyszło a 11 pojechało. Mówiono że robota za ciężka jak na te 10zl

pogo

ojjojoj troszku to za bardzo pokolorowałaś.ale niech będzie,po ..prostu sprawa przedstawia się tak.oni są przyjęci i tak już zostaje i nikogo nie obchodzi czy on( ona) się nadaje czy nie. Przyjeżdrza na parę miesięcy i męczy siebie i innych.niestety brak pracowników z polski ma to do siebie że będą nas odwiedzać pracownicy ze wschodu.ale powinna być jakaś selekcja a nie na hura .albo podwyższyć płace wtedy znajdą się polacy gotowi do pracy...

???

@Iza, odpowiem Ci na to pytanie. Pracownicy narodowości ukraińskiej nie są traktowani gorzej niż nasi kochani rodacy, którzy mają przyjemność pracować w firmie Novostrat sp. z o.o. Fredo ma takie rozeznanie w sytuacji pracownika ukraińskiego - jak w polskiej ortografii, czyli żadne. Nie wierzę, żeby majster, którykolwiek, a jest ich trzech plus trzech zastępców powiedział: "radźcie sobie sami". Wręcz przeciwnie: nauczy, przypilnuje, dogląda i czuwa nad każdym z nich podczas pracy na powierzonym stanowisku. Nikt z narodowości ukraińskiej nie jest: gnębiony, poniewierany, prześladowany, tyranizowany i WYZYSKIWANY (każdy z nich indywidualnie zgodził się na warunki pracy i płacy, które mają zawarte są w umowie).

Volodymyr
@??? 10.09.2017 22:14
@Iza, odpowiem Ci na to pytanie. Pracownicy narodowości ukraińskiej nie są traktowani gorzej niż nasi kochani rodacy, którzy ma...

Lidka it's that you?

pogo

System rozliczeń jest taki jak wszędzie.są wymagania wobec majstra ,a on wymaga od innych podwładnych.problem stanowi że od polaka(polki) wymaga sie o wiele więcej ,i to na nich spoczywa dobro produkcji.a ukraińcy widząc to wykorzystują sytuację(nie wszyscy).nie można wsadzać ich do jednego worka.ale będząc w pracy za granicą powinni się bardziej przykładać

Iza

@Frodo ale ostatecznie to przecież on będzie za to rozliczany więc nie do końca rozumiem jak może powiedzieć, że "radźcie sobie sami". Źle rozumiem tę sytuację czy w Novostrat Sp. z o.o. chodzi o co innego i jest inny system rozliczania?

...

Czytam te wszystkie Wasze opinie i ręce opadają. Skoro uważacie, że najniższa krajowa jest dla Was wszystkich upokorzeniem i nie jest adekwatna do Waszych umiejętności, doświadczenia zawodowego i wykształcenia. Piszcie CV do trzydziestu innych zakładów w okolicy. Tam dostaniecie również 13,00 brutto - max 13,50 i przez 8 godz. będziecie mieli czas na tv, mogli internecie serfować, będzie pachnieć różyczkami i będziecie mieli szum morza zamiast hałas maszyn. W Polsce nie ma obozów pracy - każdy sam osobiście ma prawo zadecydować, gdzie by chciał pracować... Jak nie chcesz pracować, to siedź w domu, tam będziesz miał "0" na godz. w garach echo i "wieczny dług" do spłacenia.

pogo

Nie można tak powiedzieć że majster się tylko uśmiechnie.aczkolwiek polaka zrąbie za niedopełnienie obowiązków,a uk.nie.w takim przypadku wszyscy jesteśmy mistrzami .A odnośnie tych 10 zł.o co chodzi z Ukrainą?

kryml

To będą mieli więcej niż niektórzy polacy.jak tak dalej pójdzie trzeba bedzie sie zwolnić ,i przez lidie przyjąć się jako ukrainiec.

Frodo

Majster się głupio usmiechnie i ma to glemboko powie sami sobie radzicie i pujdzie. Ale teraz będzie spokój bo Ukraina nie będzie pracować za 10zl

Iza

@frodo, @pogo, w takim razie czy ktoś ich rozlicza z tego co robią w Novostracie? Wiadomo, że są bariery językowe ale to nie upoważnia nikogo do tego, żeby nie wykonywać powierzonych obowiązków, które ktoś musi robić za tę osobę ostatecznie.

pogo

Mi osobiście raczej ciężko ,zbyt często słyszę ja nie znaju .komunikacja jest wielkim problem.jak nie wytłumaczę ukraińcowi jego pracy to muszę to robić zamiast niego.to tak jak pewna dziewczyna na bąblach nie potrafiła wytłumaczyć gościowi jego zadania pracowała za dwoje i wepchała ręce w wałki.jak widać to są problemy nie tylko moje.

Iza

@pogo więc? Jak się tobie osobiście pracuje z pracownikami narodowości ukraińskiej? Czujesz różnice we współpracy z nimi w porównaniu do pracowników z Polski?

Frodo
@Iza 24.08.2017 07:02
@pogo więc? Jak się tobie osobiście pracuje z pracownikami narodowości ukraińskiej? Czujesz różnice we współpracy z nimi w poró...

"Ofcorsa", że czuję różnicę. Ukraińcy nic nie robią, chodzą co godzinę na fajkę - 15-sto minutową a tak naprawdę nikt nad nimi nie panuje. Jest paru w porządku, pracowitych ale można ich policzyć na jednej dłoni a reszta powie "ja nie pojemaju" i robią co im pasuje

pogo

no bo są ukraińcy.ale nikt nie pyta jak się z nimi pracuje

Iza

@paweł rotacja w Novostrat może wynikać z wielu rzeczy, wcale nie musi być tak, że ludzie zwalniają się tylko i wyłącznie ze względu na warunki pracy. Co prawda teraz aktualnych ofert pracy brak, więc może coś uległo w tej kwestii zmianie?

...

Wszyscy robią z ukraincami nawet na widlakach jeżdżą aż strach chodzić po halach. Dla własnego bezpieczeństwa lepiej pilnować maszyny bo ze słuchawkami w uszach jeżdżą muzyki słuchają i na nic nie patrzą. Teraz wymyślili zakaz używania telefonów bo koledzy z Ukrainy na nic mają jakiekolwiek BHP i na przypale słuchawki w uszy: ) Teraz jak coś będzie potrzeba od majstra to gołębie będziemy wysyłać bo wielki brat patrzy z góry hehe :)

Enka

A słyszałam, że nawed Hans robi z ukraincami, a tak krzyczał że wszystkich wykończy niech mu tylko ich dadzą, 10 dni i wszyscy wruca do domu

Paweł

Zanim złożycie papiery odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego jest taka rotacja i ciągle kogoś szukają nie tylko na produkcję,biura itp. Miałem niewatpliwą nieprzyjemność tam pracować. Brak poszanowania za plecami cię obsmarują/doniosą do kolegów maroko.na początku obiecuja gruszki na wierzbie, przychodzi co do czego a tu figa. Podwyżkę zaproponują jak będziesz się zwalniać. Na produkcji praca w hałasie, smrodzie oczywiście brak szkodliwego bo wszystko jest w najlepszym porządku.

UK

Ogolnie kto chce pracowaca to budzie pracowaca, praca leka raz lepiju raz gorzuj. Trzebaju si latac po kierownika i budzie dobrzu, malu placa, duzo godziny, ukraincy robiju najgorsza pracu

Iza

@CACY dlaczego uważasz w ten sposób? Możesz rozwinąć swoją myśl? @nowa i jak wrażenia z pierwszych dni pracy? Udało się zatrudnić? Każda opinia jest bezcenna dla forumowiczów szukających ofert pracy.

CACY
@Iza 24.07.2017 07:58
@CACY dlaczego uważasz w ten sposób? Możesz rozwinąć swoją myśl? @nowa i jak wrażenia z pierwszych dni pracy? Udało się zatrudn...

Kolesiostwo na najwyższym poziomie. Najlepiej przejść na islam i lizać tyłki z Maroko i dawać klepać się po plecach

Lalanna
@Iza 24.07.2017 07:58
@CACY dlaczego uważasz w ten sposób? Możesz rozwinąć swoją myśl? @nowa i jak wrażenia z pierwszych dni pracy? Udało się zatrudn...

Iza, szkoda tylko że opinie, które zawierają najwięcej prawdy są usuwane z forum.

CACY

Najważniejsze żeby się nie szanować to można osiągnąć dużo tak jak jeden z mechaników. Przytula się z Tomem Tailorem i ma 20zl

nowa

Staram się o prace w firmie Novostrat :) potrzebuję informacji na temat pracowników biurowych :P da się z nimi wytrzymać :P ?

Tom Tailer
@nowa 15.05.2017 18:32
Staram się o prace w firmie Novostrat :) potrzebuję informacji na temat pracowników biurowych :P da się z nimi wytrzymać :P...

Poczytaj wyżej to zobaczysz

Lokalny Patriota

Dramat masakra,dno. Rasizm,mobing,wyzysk przez ciapatych i to na naszej własnej Polskiej ziemi.Praca w ciężkich warunkach,gorac mała wilgotność powietrza,izobutan w powietrzu plus trujacy granulat, spalany w temp.220'C wszystko to w innych krajach jest jako szkodliwe,ale nie w tym wspaniałym zakładzie pracy gdzie ma to zdrowotny wręcz wpływ na organizm człowieka,gdyż jak to twierdzi BHP-owiec nie ma norm,aby stwierdzić szkodliwość tych substancji. Za ciężką pracę na produkcji oferują wodę z maszyny z wodociągów miesjkich, która nigdy nikt nie widzial,żeby była serwisowana czyszczona czy w jakikolwiek sposób sprawdzana i dziwią się ze później ludzie sraczki dostają. Minimalna krajowa plus premię uznaniowe za podpierdalanie, atmosfera straszna z naciskiem na produkcję i prace na maksymalnych obrotach na grono ciapatych,którzy za miesiąc dostają ok.3500e przy stawce 12zł/B dla pracownika produkcji. Masakra stare duchy już meblowki się w grobach przewracają jak widzą co się dzieje na naszej ziemi. Polska dla Polaków !!!

P-ce
@Lokalny Patriota 26.02.2017 01:07
Dramat masakra,dno. Rasizm,mobing,wyzysk przez ciapatych i to na naszej własnej Polskiej ziemi.Praca w ciężkich warunkach,gorac...

Na początku byłem trochę zły,że firma przeniosła się do was,bo my straciliśmy pracę jak tylko was wyszkoliliśmy,ale jak czytam co tam się teraz dzieje,to może i lepiej.W Pabianicach nie było tak żle,dopiero pod koniec jak dyrektorzy zaczęli okradać lionela,a w końcu uciekli do konkurencji,zabierając najlepszego klienta...Zarobki też były większe-na produkcji,w systemie lub z nadgodz. do 4500zł,ale to przy ostrej tyrce.Ja dobijałem do 3000zł w latach 2008/11.

tradek

2-3 letnie doświadczenie to nie jest duży wymóg do spełnienia, a przynajmniej można być pewnym pewnej umowy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Oloo

Jak lubisz kręcić lody to tak, poprawiło się, można nawet nakręcić 20zł/h jak jeden były kierownic który jest teraz na produkcji

anonim

(usunięte przez administratora)

Hej

Najlepsza praca w okolicy wypłata przet termin Premie za frequenza premie za wydajność Fajne kierownik ja naprawdę nie wiem co loży czekają.

Były pracownik
@Hej 09.07.2016 23:50
Najlepsza praca w okolicy wypłata przet termin Premie za frequenza premie za wydajność Fajne kierownik ja naprawdę nie wiem...

O podwyżkę łatwo: 1) masaż pleców = podwyżka co nie Mar.... 2) lizanie pośladków =podwyżka OGÓLNIE trzeba mocno lizać to nawet 16 zł można mieć. Premię raz dają a raz nie. Teraz było 100zł które ponoć kadrowa zapomniała wypłacić a miesiąc temu 180zł. No i ogólnie kierownicy z Maroko mogą wszystko nawet kłamać a Mohammed z Arteca nawet psuć maszynę i ok jest. W nocy jest spokój bo Maroko śpi.

a

a paca cos za dojazdy? sa tam 50% i 100%

Jurka
@a 21.06.2016 12:41
a paca cos za dojazdy? sa tam 50% i 100%

Nadgodzin mało za dojazdy nic nie płacą

:()

chce złorzyc cv do fabryki w olszynie. Nic nie wiem o tym zakladzie .Czy tam nic nie smierdzi chemikaliajmi? czy jest wporzadku? jak placa na stanowisku praccownika fizycznego. Ile zmian jest?

robotnik/robotnica
@:() 26.05.2016 10:51
chce złorzyc cv do fabryki w olszynie. Nic nie wiem o tym zakladzie .Czy tam nic nie smierdzi chemikaliajmi? czy jest wporzadku...

Płaca 1850zł brutto (12zł brutto/h) - czyli minimalna pensja. Praca oczywiście trzyzmianowa. Kicha straszna. Nie ma chętnych do roboty. Cały czas są ogłoszenia w urzędzie pracy w Lubaniu - zobacz na stronie UP. Wynagrodzenie zdaje się że jest też tam podane.

ok

Praca w biurze wymagająca, ale jak się wdrożysz to do ogarnięcia. Dużo wyzwań ale i możliwości nauki. Chętnie wysyłają pracowników na szkolenia, fajne wynagrodzenie. Faktycznie szefowa dość specyficzna nie każdemu podchodzi, w tym sensie, że wymaga (do czego jako szef ma prawo przecież), jest konsekwentna i dba o każdy szczególik. Trochę upierdliwa, ale bez przesady- jak robisz swoje to chwali i odpowiednio wynagradza. Nie musisz się bać wyrażać własnej opinii czy rzucać pomysłami, bo faktycznie są one brane po uwagę- nie to co polscy szefowie, którzy zaraz takich ludzi zwalniają bądź gaszą....

xxx

a co do pracy na produkcji...nikt nie wspomina o wypadkach?ostatnio dużo ich tam,maszyny wadliwe,wciągają ludziom ręce i nie tylko,dlaczego ,za takie wypadki karze się pracowników naganą?szkoda się rozpisywać....

re

novostrat olszyna ma ktos e-mail do olszyny aby cv wyslac?

byla pracownica

Smiesznie male pieniadze dla prcownika biurowego z kilkoma jezykami i z doswiadczeniem ...po odliczeniu dojazdow,kredytow,nie wiele na zycie. Nie polecam.

Nickk

Niestety potwierdzam wszystkie (negatywne)zamieszczone tu komentarze. Pracy w biurze w Novostracie nie poleciłabym najgorszemu wrogowi.

świadek

Ludzie omijajcie ten zakład szerokim łukiem,za te pieniądze które tam płacą nie warto tracić zdrowia i nerwów wierzcie mi. Dostaniecie najniższą stawkę i ma cię zapi....lać i siedzieć cicho o podwyżce zapomnijcie, za te pieniądze można szukać pracy w całej okolicy, na pewno lżejszej i milszej atmosferze.zwalniają starych pracowników a rąk do pracy brakuje, zatrudniają już kogo popadnie bo nikt tam robić nie chce, jeśli ktoś chce wdychać smród stopionego plastiku i usłyszeć że to nieszkodliwe i zarabiać grosze to serdecznie zapraszam.

amgam2

bo amgam komętarz był odpowiedzią na wpis magma. Tak myślę, w szczególności czytając wpis: "nie jestem w stanie tego pojąć co tam się dzieje że jest aż tak źle i nie polecacie. zawsze mi się wydawało że oferty pracy w biurze są ciekawe i korzystne, zarobki ok i atmosfera nie najgorsza więc serio nie rozumiem sytuacji"

amgam

No i właśnie napisał to jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z biura Novostrat. Jak Ci tam tak dobrze i lubisz żeby cie traktowali jak psa itd., to siedź - na zdrowie! Nie ma w necie ani jednej pozytywnej opinii na temat pracy w biurze - chyba nie nauczyli cie czytać ze zrozumieniem że tego nie rozumiesz. Jeden wniosek się nasuwa - po przeczytaniu opinii mało osób aplikuje do Novostrat, więc kazali napisać komuś że jest "dobrze" - BRAWO - wykazałeś/wykazałaś się! Premię chyba za ten wpis dostaniesz! :)

m.A]
@amgam 11.10.2015 13:10
No i właśnie napisał to jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z biura Novostrat. Jak Ci tam tak dobrze i lubisz żeby...

A gdzie tu ktoś napisał, że jest dobrze? Drogi/a amgam to raczej Ty nie czytasz ze zrozumieniem! Tyle jest negatywnych opini na temat pracy biurowej w Novostrat, że już więcej pisać nie trzeba."Magma" napisał/a, że nie rozumie tego fenomenu i nie jest w stanie pojąć, dlaczego jest aż tak źle. To jej "xxx" odpowiedział/a :"jeśli nie rozumiesz, to sprawdź na własnej skórze - to w zasadzie jedyna droga aby zrozumieć"!. I ja się z tym nawet zgadzam, bo jak do kogoś nie dociera i nie umie czytać ze zrozumieniem, nie umie wyciągać wniosków z doświadczeń innych, to niech idzie i sprawdza na własnej skórze i wtedy zrozumie, dlaczego w Novostrat jest źle...AŻ TAK ŹLE!

xxx

Jeśli nie rozumiesz, to sprawdź na własnej skórze - to w zasadzie jedyna droga aby ZROZUMIEĆ!!!!

Bas

Powiem wam jak tam jest , tragedia tragedia zatrudniają agencje żeby szukała nowych pracowników bo wszyscy mieszkańcy i opodal juz tam pracowali i sie spażyli .Trik polega na tym że agencja niby daje 1 miesiąc umowe zlecenie a potem umowe ale tej se niedoczekacie ,będą nowi i znowu miesiąc na umowie śmieciowej wypełniom im 30 dni i tak w koło ponadto agencja zabiera prowizje od każdej waszej godziny . a komętaże pozytywne to biuro jak byliśćie tam to widzieliśćie kilka młodych ludzi przed komputerami robi swoją robote . niezawracajcie sobie du...y ta pracom bo jest do d..py . szkoda waszego czasu i nerwów lepij omijać to z daleka. NO a teraz panowie z biura powstawiajcie pare dobrych komętazy pozaprzeczejcie memu w końcu wam za to płacom .

asdfg
@Bas 07.09.2015 09:56
Powiem wam jak tam jest , tragedia tragedia zatrudniają agencje żeby szukała nowych pracowników bo wszyscy mies...

Czy ty widziałeś jakiekolwiek pozytywne komentarze jeśli chodzi o pracę w biurze? Bo ja nie! Pracowałam tam...krótko! Atmosfera itd. jest masakryczna. Rotacja pracowników największa w rejonie! Obóz pracy. Na produkcji to samo!

Białe rękawiczki
@asdfg 10.09.2015 17:01
Czy ty widziałeś jakiekolwiek pozytywne komentarze jeśli chodzi o pracę w biurze? Bo ja nie! Pracowałam tam...krótko! Atmosfera...

Jeśli uważasz, że praca w biurze i to W TYM BIURZE, to luksus dla wybranych - ZAPRASZAM!Przeżyjesz szok już po pierwszych paru godzinach, po kilku dniach zaczniesz kombinować jak się z tego "cudownego" biura wydostać, aż w końcu szybciej Cię tam nie będzie, niż się tam znajdziesz....taki to luksus pracy w biurze Novostratu!

był pracownik

Omijajcie ten zaklad szerokim łukiem zero szacunku dla pracownikòw ścigają ludzi jak psy płacą grosze a zasuwasz za 3 osoby.Do tego nowy dyrektorek ''janeczek'' który zamiast usprawniać prace zakładu to cofa go w rozwoju i robi wszystkim pod góre. Jeszcze chwila i czarni sami beda maszyny obsługiwać.

BYŁY

To najgorsza firma w okolicy,gorzej trafić nie można.W upały na hali 40 st ciepła wody nie dostaniesz,a ta co jest to albo ból brzucha albo sraczka... wentylacji nie ma bo dobro produkcji ważniejsze.Okna albo są na śruby zakręcone albo na silikon zaklejone....a taki F... ci powie jak się nie podoba to do niemiec,polaka się zwalnia za byle co...Nie ma ani jednej pozytywnej rzeczy którą mozna by napisać

Venga

Nowostrat pozabierał w Olszynie premie i nadgodziny dla pracowników,ludzie zaczęli się masowo zwalniać,teraz chora firma szuka naiwnych do pracy wśród bezrobotnych-to co się dzieje w tej firmie to skrajna głupota-nauczyć operatora wykonywania pracy a potem zmusić przez własną pazerność i chęć zysku do zwolnienia bo przecież nikt w niewolniczym kołchozie nie będzie robił za darmo-potem dziwią się że ludzie z tego kraju uciekają jak najdalej-tu nie będzie lepiej tylko gorzej!!!

qwertyz
@Venga 08.07.2015 11:24
Nowostrat pozabierał w Olszynie premie i nadgodziny dla pracowników,ludzie zaczęli się masowo zwalniać,teraz chora firma szuka...

Bo brakuje tam porządnego dyrektora i pomysłu na zarządzanie. Za grosze nie znajdą dobrych pracowników! Jedynie takich, którzy przyjdą na krótko na tzw. "przeczekanie". Jeśli chcą żeby było dobrze muszą nauczyć się szanować ludzi i zacząć płacić dobrze. Najgorsze w tym wszystkim jest to że oszczędzają tam gdzie nie trzeba - a jak ich okradają po kontach to albo nie widzą albo udają głupa! ot tak jest w Novostracie!

www

a jak pracuje sie na produkcji?? Też tak żle jak w biurach???

Popek

Omijacie z daleka ten zakład,mobbing traktują ludzi jak psy. Chciałem pracować ale psychicznie się nie da rady. Ludzie pracują tam pod presją. I co tam robią ludzie z południa których pracownicy się boją. Jeżeli chcecie być poniewierani zapraszam do NovoStratu. Ps. Pozdrawiam tych wytrwałych.

Zostaw opinię o Novostrat Sp. z o.o. - Olszyna

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Novostrat Sp. z o.o.