BORKOMET Sp. z o. o. Sp. k.

Adres: Przemysłowa 6, 42-445 Szczekociny

NIP: 5771019508 KRS: 0000444893

BORKOMET Sp. z o. o. Sp. k.
3 88 60 5 1

Opinie o BORKOMET Sp. z o. o. Sp. k.

Filtruj opinie po kryteriach:

biobiobio
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

coraz gorzej , ludzie sie sypią wypowiedzenie za wypowiedzeniem i nic nie robią z tym za troche to nie bedzie nikogo na zakładzie

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@biobiobio 10.04.2019 14:25

Z jakich działów się zwalniają? Produkcja?

Pomocna?
Tak2Nie
Blade
 Opinia
@Pracownik 24.04.2019 18:40

Biuro, kontrola jakości, produkcja, tylko magazynierzy nikogo nie pożegnali jeszcze. Coraz bardziej widać kolesiostwo w wykonaniu dyrektora, jest ogrom błędów w przewodnikach. Jak to szef określił "ewolucja" coraz bardziej okazuje się degrengoladą.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Blade 27.04.2019 20:40

Kolesiostwo, czym się to objawia? O którym dyrektorzę mówisz? Bo jest ich dwóch?

Pomocna?
Tak1Nie1
realista
 Opinia

kakarotto jak czytam twoje wpisy to żygać sie chce zmien wreszcie plyte a najlepiej prace dla dobra wszystkich

Pomocna?
Tak9Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Październik
 Opinia
@realista 22.01.2018 20:33

Akurat ma chłopak rację. Tam się działa dopiero wtedy gdy stanie się coś poważnego. Miałem tam wypadek i przekonałem się na własnej skórze. A zarobki przemilczeć... odbijanie za słaba wydajność od najniższej krajowej to już szczyt. tydzień po tej wypłacie się pożegnaliśmy. 2 miesiące później zarabialem 2x więcej w Zawierciu na tym samym stanowisku :) Pozdrawiam

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ciekawy
 Opinia
@Październik 24.01.2018 10:04

Kiedy to miało miejsce - ile dni-tygodni-miesięcy-lat w wręcz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pablo
 Opinia
@Październik 24.01.2018 10:04

W jakiej firmie ?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PracownikCNC
 Opinia

No no, coraz lepiej się dzieje się w tej pseudo firmie. Zatrudnili jakiegoś (usunięte przez administratora)z warszawy i już tylko w (usunięte przez administratora) ludzi mają. Normy beda podnosic bo Krzysiowi trzeba zapłacić. Młody szef tylko kasę widzi a ludzi nie szanuje.

Pomocna?
Tak2Nie
Iza
 Opinia
@PracownikCNC 12.01.2019 18:52

Pamiętaj proszę, by nie obrażać osób trzecich na forum GoWork.pl. Jeżeli masz zastrzeżenia co do zachowania szefa, może warto zgłosić mu swoje uwagi? Niekiedy rozmowa potrafi wiele wyjaśnić i poprawić relacje między pracownikami. Czy długo pracujesz w BORKOMEcie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Też Pracownik
 Opinia
@Iza 13.01.2019 12:36

Iza wiadomo że nie pójdzie do szefa bo z takimi przekonaniami pewnie niewiele by wskórał. Tu będąc "anonimowym" może pokazać swoje prawdziwe oblicze i może wylać pomyje jak wielu jego poprzedników.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

@Zainteresowany, pod poniższym linkiem znajdziesz aktualne oferty: http://borkomet.com/praca/. A może już aplikowałeś na jakieś stanowisko? Jak przebiegał proces rekrutacji? Czy ktoś pomoże Zainteresowanemu i opowie więcej na temat atmosfery w firmie Borkomet?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia

Może dowiem się jaką macie atmosferę w pracy? Czy dodatki socjalne macie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zainteresowany
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników? Słyszałem sporo dobrego.

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia
@Zainteresowany 05.03.2018 17:06

Są przyjęcia! Polecam!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
qqqq
 Opinia
@Zainteresowany 05.03.2018 17:06

Są i odejścia, głównie z powodu problemów zdrowotnych wywołanych, wedle wyższych stołków, nieszkodliwym chłodziwem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Franek
 Opinia

Mitutoyo dalej robi?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mitutoyo
 Opinia
@Franek 23.02.2018 07:07

Robię Franek.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kakarotto
 Opinia

Znów w tym (usunięte przez administratora) zrodził się pomysł potrącenia z wypłaty za nie wykonanie nierealnej (z przyczyn technologicznych) normy. Dla szefostwa liczą liczy się jak najwięcej wyrobionych sztuk a to że przez presję normy będą robione braki będzie winą pracowników. Ciekawe kiedy nad bramą pojawi się napis "Praca czyni wolnym" P.S. Zeszyt na uwagi odnośnie zakładu nic nie da jak będzie pod kamerą.

Pomocna?
Tak3Nie
Pracodawca
 Opinia
@kakarotto 17.02.2018 19:43

Wdrażanie nowych technologii i produktów wymaga określenia ilości detali jakie są realne do wykonania w danym procesie technologicznym. Jest to konieczne w celu kalkulacji opłacalności produktu, planowania terminów wykonania zleceń i jest nieodłącznym elementem działania każdej firmy produkcyjnej. Z informacji jakie posiadają właściciele i osoby zarządzające firmą jeszcze nikogo nie obciążono kosztami związanymi z niewykonaniem tych ilości. Jednakże wykonywanie czynności innych niż wynikające z umowy o pracę, zakresu obowiązków i uprawnień pracowników, a wpływające rażąco na zmniejszenie ilości produkowanych detali mogą doprowadzić do takich sytuacji. Firma Borkomet jest wiodącym zakładem w obrębie swojego działania zarówno pod względem technologicznym, płacowym jak i warunków pracy. Porównywanie jakiejkolwiek firmy do obozu koncentracyjnego z czasu Drugiej Wojny Światowej uważam za czyn haniebny i uwłaczający. Poziom i ton wypowiedzi jaki reprezentuje przedmówca poddaję pod wątpliwość czy nadal chcemy z tym Panem/Panią wspólnie pracować skoro tak lekko używa słów tak przykro kojarzonych przez większość społeczeństw.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracownik
 Opinia

Pozdrawiam, normatorów (pseudo technologów) (usunięte przez administratora)Przyjdzie i na was czas!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kakarotto
 Opinia

Brawa dla technologa Ł. który olał ciepłym moczem zgłoszony problem z maszyna i ruszył 4 litery dopiero po tym jak ustawiacz pokazał mu gdzie jest problem. Z podejściem puki się wrzeciono kręci maszyna ma pracować a jak coś się stanie to z mordą do pracownika daleko firma nie zajdzie. Szczebel wyższy opanował wyzysk i olewanie pracownika do perfekcji, czapki z głów.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nowy
 Opinia
@kakarotto 19.01.2018 16:52

Rozwiń swoją wypowiedź bo chce się tam zatrudnić. Na czym polega to olewanie? I wyzysk?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kakarotto
 Opinia
@Nowy 20.01.2018 21:28

Olewanie pracowników- o co nie pójdziesz do dyrektora to cię będzie zbywał byle czym, teraz na topie jest "rozbudowa hali i jakiś kredyt czy dofinansowanie pod to", zgłaszasz problem z maszyna mają to gdzieś. Co do wyzysku to w skrócie największe spawy, presja normy, jak nie zrobisz normy to potrącą ci z wypłaty, do łazienki za chwilę nie będzie czasu iść. robienie w balona z wypłatą za soboty, chociaż od prawie roku jest trochę lepiej bo masz dodatek 50% a było zawrotne 20 zł do dniówki, bhp-owiec niezłą burę od szefa zebrał za zwrócenie na to uwagi. Do niedawna były premie kwartalne, teraz słuch o nich zaginął. Coraz gorzej się robi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kakarotto
 Opinia

Idiotyzm do potęgi n-tej, dla pracowników nie ma wystarczającej ilości pracy (są wysyłani na urlopy) a przeinteigętny dyrektorek nowych pracowników zatrudnia, ale to pewnie kolejne pociotki

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Opinia
@kakarotto 16.01.2018 11:44

Pracodawca Ze względu na planowany rozwój firmy, w którym zwiera się rozbudowa hali oraz zakup czterech nowych maszyn, a także wzrost aktywności rynku na którym funkcjonuje firma „Borkomet” planujemy pozyskanie nowych pracowników. Sądząc po specyfice wypowiedzi przedmówcy – informacje jakie są w posiadaniu osób kierujących firmą są jednak bardziej wiarygodne. Jednocześnie zapraszamy do bezpośredniej rozmowy z przełożonymi w celu rozwiania Państwa obaw i wątpliwości.

Pomocna?
TakNie
qqqq
 Opinia

Ktoś wspomniał o układach to pociągnę temat dalej, są pracownicy na zleceniach od dłuższego czasu, bez szans na umowę, a przychodzi jakiś pociotek czy inny szwagier sąsiada i od ręki umowę o pracę dostaje. Z innej beczki jest też wśród pracowników kilku orłów którzy piłują normy jak tylko się da, gratuluję robienia pod górkę sobie i innym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Pracodawca

 Aktualność
Witamy serdecznie wszystkich użytkowników serwisu Gowork.pl

poszukujących informacji o firmie Borkomet  Sp. z o.o. Sp.k.


Dziękujemy za zainteresowanie naszym profilem, za Wasze komentarze i zapraszamy do szerszego zapoznania się z działalnością naszej firmy. W najbliższym roku planujemy poszerzyć nasz park maszynowy o kolejne centra tokarskie oraz przebudować zaplecze socjalno-biurowe.

Jeśli aktualnie poszukujesz pracy w branży obróbki CNC firma Borkomet jest dobrym miejscem 
na zdobycie bądź poszerzenie Twojego doświadczenia, gdyż wyróżniamy się spośród innych firm nowoczesnym parkiem maszynowym, jak również stosowaniem unikalnych rozwiązań technologicznych. Za zaangażowanie w rozwój oraz „życie” firmy oferujemy stabilną pracę oraz atrakcyjne warunki wynagrodzenia.

Aktualne oferty pracy, opis wymagań znajdziesz na naszym profilu w zakładce Praca, bądź na naszej stronie internetowej:

Zapraszamy do kontaktu.

Zespół Borkomet
Pomocna?
Tak3Nie
Wrona
 Opinia

Złoty leniwiec dla dwóch muminkow "z góry" za organizację pracy. To chyba uklad, że takie zachowanie jest tolerowane.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

@Użytkownik tak jak możesz przeczytać tuż nad wątkiem: "Dbamy o każdą opinie, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin." Jeśli jakiś wpis zniknął, oznacza to, że administrator podjął decyzję o archiwizacji ze względu na naruszenie zasad regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin Niezgodność z regulaminem jest jedyną podstawą do usunięcia wpisu.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Użytkownik
 Opinia

Nie przypuszczałem że pracodawca może usunąć opinie która mu się nie podoba . Mimo że jest prawdziwa. Czyli ten portal jest trochę cenzurowany.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kukturalny
 Opinia

Czuję pozew

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

@Pupcia możesz powiedzieć coś więcej na temat zmian jakie zachodzą w firmie? Dlaczego tak właśnie oceniasz aktualną sytuację w BORKOMET? Mam nadzieję, że rozwiniesz swoją wypowiedź. Dużo osób trafia na ten wątek szukając opinii o swoim być może przyszłym miejscu pracy. Ważne by właśnie tutaj mogli oni zdobyć pomocne informacje.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
kakarotto
 Opinia
@Iza 02.10.2017 11:42

Zaczęto przerabiać prgramy na maszynach aby jak najbardziej wyśrubować normy, dochodzi do tego że nie ma kiedy mierzyć wykonywanych detali. Technolog chce sobie punkty u szefostwa nabić kosztem pracowników.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pupcia
 Opinia

Ostatnio szefowie i technolodzy maja dziwne pomysły...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

Na stronie internetowej firmy poszukiwani są kandydaci na stanowisko Operator obrabiarek sterowanych numerycznie. Możecie powiedzieć coś więcej o pracy właśnie na tym stanowisku? Konkretne informacje będą bardzo pomocne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
G.G
 Opinia
@Iza 04.09.2017 12:48

Myślę że temat został wyczerpany w powyższych wypowiedziach

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

@Roger to, że BORKOMET jest dobrym miejscem na zdobycie doświadczenia będzie na pewno cenną informacją dla osób rozważających dołączenie do firmy. Czy więc firma jest również otwarta na zatrudnianie osób, które swoją karierę zawodową dopiero rozpoczynają? Co mógłbyś doradzić osobom, które są zainteresowane aplikacją do firmy?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Roger
 Opinia

Praca tutaj jest dobra na start kiedy chcesz zdobyć doświadczenie w obróbce ale i doświadczeni pracownicy mają tu co robić. Wszystkiego możesz się nauczyć a wynagrodzenie wiąże się z tym ile umiesz. Minusem jest dezorganizacja, nigdy nie wiesz co będziesz jutro robił i na której maszynie bo coś jest akurat pilne.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
wiatr
 Opinia

Widziałem obecnie na urzędzie pracy w Zawierciu ogłoszenia o pracę na operatora CNC i dają na początek 2500 brutto. Czy warto składać tam swe papiery? Czy stawki są uzależnione od stażu pracy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
JJ.
 Opinia

Jak to nie wiecie jakie tam są stawki? Są dwa rodzaje wynagrodzeń. 1200- kiedy pracujesz, 3000 i więcej jak stosujesz wazelinę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ttty
 Opinia

1200do 2000max jak pracujesz 3000i dużo więcej kiedy używasz wazelinę

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gg
 Opinia

Tak a jakie to stawki są?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kuba
 Opinia

Dajcie sobie spokój z ta firmą

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
iluminati
 Opinia

Tak orientacyjnie to 11-15 możne więcej i trudno to określić czym się kierują przy przydzielaniu stawek bo na dzień dzisiejszy to chyba układem gwiazd na niebie. Przykładowo są przypadki ze pracownik z stażem 20 lat ma mniej niż ktoś co przyszedł do firmy nic nie umiejąc porobił 5 lat i teraz wielki z niego fachowiec.Jeszcze slow kilka co do atmosfery w firmie która by wydawała się być już całkiem znośna ale postanowili z ormowca czy tam zomowca zrobić kierownika no i podpierdalanie stało się teraz priorytetem co dla nie który przez co ludzie się zwalniają a niektórym tak średnio zależny na pracy.Wiem ze zaraz ktoś się znajdzie i napisze ze wcale tak nie jest ale wierzcie mi zaranie bym się wstrzymał z przyjściem tu do pracy puki się nie uspokoją. Dowodzenia państwu

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
abdul
 Opinia

sa ludzie z doswiadczeniem kturzy naprawde potrafia robic ale mieli juz dosc traktowania jak niewolnika i gdy tylko nadarzyla sie okazja to zmienili zaklad kazdy mial i ma dosc tej zepsutej atmosfery która tak rozwijaja wlasciciele pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
abdullah
 Opinia
@abdul 13.10.2014 17:06

abdul chyba trochę przesadzasz ostatnio się trochę zmieniło, szefa "nie słychać" tak często na hali, młody trochę mniej się wtrąca. Poza tym ja tak źle właścicieli nie oceniam inwestują w firmę a nie wyprowadzają kasy przez to że jest na czym robić to ponoć mamy roboty na 4 miesiące do przodu jest stabilizacja a nie jak gdzie indziej przychodzisz i mówią idź do domu bo dziś nie ma roboty to też ważne a że zarobki mogłyby być większe to normalne

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
abdul
 Opinia

Ciekawy jestem dlaczego pracownicy ktorzy potrafia robic to znaczy ustawiac msszyny pisac programy tak szybko uciekaja z tamtad moze mi ktoś powiedzieć

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Van
 Opinia

Park maszynowy nowoczesny i to jedyny plus tej firmy. Gdy idziesz zapytać o pensję bo nie wziąłeś gdy wszyscy brali usłyszysz " po co panu pieniądze, pieniądze szczęścia nie dają" - więc już tam nie pracuje. Trzeba mieć twardą psychikę żeby tam pracować. Jeśli ktoś wyrwie 12, 13 zł netto/h na start to na premie nie ma co liczyć. Pozdrawiam pracowników i bardzo kompetentnego kierownika (usunięte przez administratora).

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o BORKOMET Sp. z o. o. Sp. k. - Szczekociny

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej